2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy szerelem története...

    Minden 2005. január 8-án kezdődött. Az egyik barátnőmnél voltam azon a hétvégén, és ő beszélt rá, hogy regisztráljak a chat.hu -ra, mert, hogy milyen jól el lehet ott lenni. Regisztráltam, pontosabban inkább ő regisztrált engem és odaültetett a gép elé, hogy akkor beszélgessek. Nem is tudtam, hogy mit csináljak, ő meg az anyukája mondta, hogy miket írjak. Aztán egy idő után egész jól belejöttem, nem volt annyira nehéz a dolog. Nem voltam annyira oda a dologért, mert a köszönések után mindig ugyanazokat a kérdéseket kaptam. A barátnőm azon a délután-estén telefonon is beszélt azzal a fiúval, akivel a chat-en, de kb. addig tartott az ismeretségük, legalábbis úgy emlékszem. Picit elkanyarodtam, folytatom. :) Szóval, utána írt nekem egy fiú, akinek más kérdései voltak, kedves volt és nem tudom miért, de azt írtam neki, hogy ha megadja a számát akkor írok neki sms-t. Merész dolog volt ez részemről, de valamiért azt éreztem, hogy ezt kell most tennem. Fura egy érzés volt. Jött a név téma is, ott aztán rendesen meglepődtünk mindketten. Én azt hittem, hogy viccel, gondolom ő is azt hitte, hogy csak ugratom. Pedig nem. :N Merész dolog volt ez is, nem is tudom, hogy akkor, hogy mondtam meg olyan simán.

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 40

  • Virágos kert... :)

    Páromék kertjében nyíltak ezek a szép virágok. A lila virágokat múlt hétvégén fényképeztem, a tulipánt és a nárciszt ma. :) Szerintem nagyon szépek! :B A kedvenc virágom amúgy is a tulipán. :)

    Tulipanti 14 éve 10

  • Egy vasárnap délután együtt... :)

    Voltunk kint sétálni és hintáztunk is. Nagyon klassz volt!!! :B És valamelyik hétvégén biciklizni is megyünk! :)

    Tulipanti 14 éve 10

  • Csíkos sütemény :)

    A hétvégén volt nálunk ilyen süti, egyszerű, mutatós és finom. :)

    Hozzávalók a lapokhoz:
    - 5 evőkanál liszt
    - 5 evőkanál cukor
    - 5 evőkanál dió az egyik lapba, 5 evőkanál kakaópor a másikba, és 5 evőkanál mák a harmadikba
    - 1 kis doboz tejföl
    - 1 tojás
    - 1 kiskanál szódabikarbóna

    Ezekből az alapanyagokból sütőpapírral kibélelt tepsiben 3 különböző lapot sütünk. Természetesen, egy lap hozzávalóit írtam le. :)

    A krém hozzávalói:
    Két féle krémből készül, az egyik egy tejbegrízes krém:
    - 8 evőkanál gríz
    - 8 dl tej
    - 2 vaníliás cukor

    A másik krém:
    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor

    A tejbegrízt hagyjuk kihűlni, a másik krémet pedig habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük. Majd megkenjük vele a lapokat, és a végén tortabevonóval bevonjuk a tetejét. És már kész is.

    Tulipanti 14 éve 5

  • Nem érvényes...

    Nem adhattam ma vért. :( Mint kiderült, alacsony a hemoglobin szintem és így nem vettek. A min. 120, nekem 110 volt. Jövöhéten mehetek a háziorvoshoz. :(

    Tulipanti 14 éve 14

  • Mióta fehér a Pez cukor?

    Ma vettem két csomaggal, bontottam ki, erre azt hittem hogy több papírban van, mert még mindig nem villant ki a színes cukor. Jobban megnézve jöttem rá, hogy az már a cukor. Megdöbbentem! :Y

    Tulipanti 14 éve 54

  • Reggeli filmajánló... :D

    Nos, a film amit mindenkinek látnia kell: Csimpilóták!!!!!! :DD
    Tegnap este néztük meg, Symbiannal, hát fel voltunk háborodva, hogy miért nem adták a mozikban. :DDD

    Kedvenc szereplőnk:

    "...Kigyullad az agyam, ha félek..."

    Nagyon jó! :DD

    Tulipanti 14 éve 4

  • Egy hétvége szerzeménye....:D

    Hétvégi kedves beszólások, vicces mondatok... :DDD

    1. Hazaérve:SymbianOS: "Nem ettem dél óta...." (Egész nap kajával kínálgattam... :U )

    2. SymbianOS: "Drágám kapcsold be az alvó módot. (Nokia 6300-ban)
    Tulipanti: Miért az mi?
    SymbianOS: Nem tudom, mindjárt megnézem! :DDD

    3. SymbianOS: "...Más már nem enné meg az egy hetes süteményt amit nekem hoztál...:DDD"

    No komment!:DDD

    Tulipanti 14 éve 0

  • Ez a nap is eljött... :)

    Nos, ez a nap is eljött. Ma van a szülinapom! :) Azt nem mondom meg hányadik, lehet találgatni. :P Nem szimpi ez a szám, valamiért nem akartam betölteni, de egy évig ezt kell mondanom. Ez van. :)

    :DD

    Tulipanti 14 éve 54

  • Csokit öntöttem... :)

    Nemrég vettünk csokiöntő formákat és ma ki is próbáltam őket. Igaz karácsonyi formák, de nem baj az. :) Tejcsokit és étcsokit is öntöttem, plusz tettem bele mogyorót is. Elvoltam vele délután. :) 2010.03.04. Megint picit később jelenik meg a bejegyzés, mert valaki nem tudja, hogy én ilyet csináltam. :B

    :C

    Tulipanti 14 éve 10

  • Amerikai csokis-fahéjas keksz :)

    Tegnap kaptam a receptet, meg is sütöttem. Nagyon finom lett. :) 2010.02.28.
    A bejegyzés később fog megjelenni, ugyanis a sütit meglepinek készítettem az én SymbianOS-omnak! :B

    Hozzávalók:
    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg kristálycukor
    - 2 tojás
    - 10 dkg étcsoki (vagy amilyen van otthon vagy szeretsz, én étcsokit és fehércsokit tettem bele))
    - 5 dkg mogyoró (ízlés szerint)
    - 1 kiskanál vaníliás cukor
    - 1 kiskanál sütőpor
    - fahéj ízlés szerint (én jó sokat tettem bele, így sütéskor olyan illata van mint a Ciniminis-nek :) )
    - 20 dkg liszt
    Érdemes dupla vagy tripla adagot sütni, 20dkg lisztből nem lesz túl sok. :N

    Elkészítés:
    A vajat és a cukrot habos krémmé verjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk és erőteljes mozdulatokkal tovább keverjük. A csokit és a mogyorót felaprítjuk, majd a keverékhez adjuk. A lisztet, a fahéjat és a sütőport összekeverjük, majd folyamatosan a vajas krémhez adjuk és simára keverjük. Kiskanállal kis kupacokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 200'C-on barnára sütjük őket. És már kész is van. :)

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 9

  • Tarkabarka gofri :)

    Ma találtam egy újságot amiben gofrireceptek vannak. Rögtön ki is néztem egyet, amit gondoltam majd megsütök. Hát a majd, most azt jelentette, hogy 5 perc múlva neki is álltam. :) Amúgy is rég sütöttem már gofrit. 2 éve kaptam egy gofrisütőt karácsonyra, kísérletezgettem már vele, volt olyan gofri ami szörnyű lett, de sütöttem nagyon finomat is. És ez a mai is ebbe a kategóriába tartozik. :)

    Recept:
    Hozzávalók (elvileg 16db-hoz):
    - 3 tojás
    - 9 dkg cukor
    - 1 csomag sütőpor
    - 2 dl olaj
    - 5 dl víz
    - 45 dkg liszt
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 3 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, az olajat, a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Érdemes a végén robotgéppel dolgozni, hogy nehogy csomós legyen a tészta.
    A massza felét egy másik keverőtálba szedjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A másik feléhez egy kevés vízzel elkevert kakaóport teszünk. A kétféle masszát ízlés szerint tesszük az olajjal kikent gofrisütőbe, majd megsütjük. Ennyi az egész. :)

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 14

  • Megérkezett! :D

    Két hete nyertem megy egy online piactéren ( úgy gondoltam úgyse kell senkinek csak nekem, de a 7. licittel nyertem meg :D ), már múlt héten is vártam, de ma érkezett meg. :DDD

    :C

    Tulipanti 14 éve 13

  • Kicsi a bors, de erős... :)

    Na jó, nem egy borsról fog szólni ez a bejegyzésem, hanem egy kis jácintról. Pár nap alatt kibújt a levele és tegnap már az első virága is, ma meg már három virágja is van. :) De ami hihetetlen, hogy olyan intenzív, finom illata van... :) Ki se viszem az ablakpárkányba, jó lesz itt az asztalomon. :)

    :C

    Tulipanti 14 éve 3

  • Ez aztán kabát! :D

    A hétvégén az Asia centerben ezt a képet készítettem. Bőr kabátot akartak írni (gondolom), de ez lett belőle! :DDD

    :C

    Tulipanti 14 éve 8

  • Érdekes egy nap volt...

    A mai napon a húgommal mentünk egy ének versenyre. Hát érdekes volt az egész. Az első ami szembe tűnt, hogy az emberek mennyire elfogultak a gyerekükkel szemben. Persze ez természetes meg minden, de önkritikája mindenkinek kell, hogy legyen valamilyen szinten. Voltak olyan "énekes" palánták akik hamisan énekeltek, vagy nem voltak a színpadra valók, vagy a megjelenés hagyott kívánni valót. Néha furán néztem, hogy valaki ennyire nem hallja, hogy hogy énekel. Én tudom, hogy nem tudok énekelni, nem is próbálkozom, nem megyek versenyre. Főleg nem országos versenyre. :U
    A másik rész az volt, amikor látszott, hogy a szülő erőlteti a dolgot, a gyerek nem is igazán tehetséges, de azért viszi mindenféle versenyre. Persze itt megint előjön az elfogultság. Most is volt egy anyuka, aki mindenkit kritizált, persze néha jogosan, gondoltam majd a lánya valami nagyot alkot. Hát jó nagy meglepetés ért, a kiscsaj közel a leggyengébbek között volt. Érdekes egy dolgok ezek.
    A légkör is olyan fura volt. Néha körbenéztem, és nem egy embert láttam, aki tátogott az énekelt számra ( a nézők között). Nekem pl. eszembe se jutna ilyen, de lehet, hogy nem is direkt csinálják. :)

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 6

  • Fánkos képek :)

    Igen, ma sütöttem! :)

    :C

    Tulipanti 14 éve 10

  • Kisütött a nap... :)

    Tulipanti 14 éve 5

  • Tél...:)

    Tulipanti 14 éve 15

  • Growing pet.... :)

    Igen, picit gyerekes, de szerintem klassz. :K Még karácsonyra választottam magamnak egy kis apróságnak, és most volt annyi időm, hogy nyomon kövessem az eseményeket. Nem is magyarázom a dolgot, majd a képek. :) (Amik a SymbainOS-omtól kapott digitgép nélkül nem készülhettek volna el. Köszönöm!!! )

    Leírása:

    Így nézett ki:

    Vízbe tétel után, 2010.01.27. :

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 19

  • Mai szerzeményem... :)

    Nos, igen. Újabb szerzeményem van. Ma találtam a turkálóban, "szerelem volt első látásra"! :B Ráadásul fél áron volt minden, így 395ft-ot fizettem érte. :DD (Remélem látszik, hogy ez egy hátitatyó! :) ) Lehet, hogy gyerekes de én oda vagyok érte. :B

    :C

    Tulipanti 14 éve 16

  • Sportszelet otthon :)

    A héten kaptuk a szomszédtól a receptet, és meg is csináltuk. Nem bonyolult, nem kell sütni és hamar megvan. :)

    Hozzávalók:
    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 3 evőkanál kakaó
    - 25 dkg Ráma margarin (olvasztva)
    - 2 dl langyos tej
    - 25 dkg cukor
    - rum (ízlés szerint)

    Tetejére:
    - 2 evőkanál étolaj
    - 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:
    A kekszet kakaóval összekeverem, beleöntöm a Rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és a rumot. Ezt a masszát egy 2,5 - 3,5 cm magas tálcára terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.
    Forralt vízen felolvasztom a étcsokit az olajjal, majd a masszára öntöm és elsimítom.Kb. 20percre a hűtőbe teszem, majd tetszőleges szeletekre vágom. ( Mi egy éjszakát a hűtőben hagytuk, és meleg vízbe áztatott késsel vágtuk fel, hogy a tetején a csoki ne törjön össze.)
    Ennyi az egész! :)

    Jó sütögetést (elkészítést) kívánok! :)

    Tulipanti 14 éve 41

  • Az én Sztárcicám! :)

    Ma készítettem ezeket a képeket Rosszikáról, nem tökéletesek, de alakul. :) De nem is ez a lényeg, hanem, hogy milyen kis szép. :)

    :B

    A másikat töröltem.

    Tulipanti 14 éve

  • "Főztem"... :)

    Nos, ezt alkottam ma ebédre. :))

    :C

    Tulipanti 14 éve 24

  • Boldog Szülinapot! :)

    Boldog Szülinapot Kívánok Drága SymbianOS-om! :B

    Tulipanti 14 éve 4

  • Az előkerült kollázs...

    Ma találtam meg ezt a régi alkotásomat. Anno rajz órára csináltam, az eredeti sajna nincs meg mert a tanár elkérte, annyira oda volt érte. Már bánom, hogy nekiadtam, de legalább digitálisan megvan. :K

    Fekete-fehéren:

    Tulipanti 14 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.