2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Legújabb szerzeményeim...:)

    Ma érkezett meg a csomag...Végre van báránynak öltöztetett Me to You macim! :B :DD A róka is aktuális, és hát a Blue Nose-ok...:B

    :B :B :B

    Tulipanti 12 éve 0

  • Karácsonyi mütyürkék :)

    Ma kb. fél 6-kor kezdtem festeni és most lettem kész. Holnap még mágnest ragasztok rájuk, és készen is lesznek a karácsonyi mütyürkék. :) Aprócska kis karácsonyi ajándékoknak tökéletesek. :)

    :B :B

    Tulipanti 12 éve 11

  • A legegyedibb Me to You :)

    Pénteken Symbivel plázába nézelődtünk, és ha már ott voltunk, gondoltam nézzünk be a Happybox-ba. Nézegettem a Me to You macikat, aztán kiszúrtam valamit. Megmutattam Symbinek, ő is csak nézett. Aztán kijöttünk az üzletből, sétálgattunk, aztán Párocskámtól kérdeztem, hogy szerinte kapok e kedvezményt arra a macira a "hiba" miatt? Vacilláltunk, hogy megkérdezzem e, aztán visszamentünk, kerestem egy szimpatikus eladót, megkérdeztem. Ő is csak nézett, aztán elment megkérdezni. Úgy jött vissza, hogy 10% kedvezményt kaphatok rá, de holnap happy napok lesznek, akkor 20% kedvezmény lesz rá. Eljöttünk, aztán szombaton Párocskám csak a maciért eljött velem. :B Izgultam, hogy meg lesz e még, Szerencsére megvolt. :)

    Na és mi a maci "hibája"? :)

    Őt pedig kedden vettük:

    :B :B :B

    Tulipanti 13 éve 3

  • Me to You és My Blue Nose Friends gyűjteményem :)

    Végre sikerült felrakatnom az új polcaimat, és megkapta rendes helyét a gyűjteményem. :) Épp, hogy felfértek, kellett volna még ilyen polcokat venni. Ja és ez még nem a teljes, mert egy pár még a Párocskáméknél is van. :)) + Amik úton vannak hozzám. :)

    Képek (Igen, a polcon a címke rajta maradt amikor fényképeztem...:)) ):

    És a mai szerzeményem, a turiban találtam...:B

    Folytatás...

    Tulipanti 13 éve 21

  • Nutellás muffin... :)

    A hétvégi sütögetést itthon folytattam, gondoltam valami muffint kéne csinálni. Utána eszembe jutott, hogy nemrég néztem ezt a receptet, kipróbáltam. Nagyon fini lett, és nagyon hamar meglett: :D Soha nem csináltam 30 dkg lisztből sütit. :))

    Hozzávalók:
    - 15 dkg margarin
    - 17 dkg porcukor
    - 3 tojás
    - 15 dkg liszt
    - fél csomag sütőpor
    - 1 csomag vaníliás cukor

    + Nutella a belsejébe

    Elkészítése:
    A margarint a porcukorral gépi habverővel keverjük ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot keverjük össze, és adjuk hozzá a tojásos masszához. Ha készen van a muffinsütőbe tegyünk muffinpapírt, utána egy teáskanál tészta az aljára, a közepébe mehet a nutella, utána megint tészta. Én csokireszelékkel díszítettem. Előmelegített sütőben 180'C-on 15-20 percig süssük. :)

    :C :C :C

    Tulipanti 13 éve 4

  • Nem tudok palacsintát sütni...:S

    Vagy 3 órán keresztül szenvedtem vele. Bármit megsütök, de valahogy a palacsinta nem szokott menni. Csináltam már párszor, de az enyém soha nem olyan mint a rendes palacsinta. Ízre jó meg minden, de akkor sem olyan. :N Az első 5 kuka lett, túl híg lett a tészta, utána már alakult a sütés. De akkor is 3 óráig tartott. Symbi az első hármat benyomta, miután azzal piszkált, hogy tegyünk még olajat a tepsibe=serpenyőbe. :)) :DDD

    Ennyi lett:

    Tulipanti 13 éve 36

  • Sajtos perec...:)

    Nemrég találtam a receptet, a ma délutánt rászántam arra, hogy megcsináljam. Isteni fini lett! :DD :DD
    Csak egy perec szaggató kell hozzá ami extrának számíthat. :)

    A recept:
    - 40 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 1 cs. sütőpor
    - 2 teáskanál só
    - 20 dkg reszelt sajt + a tetejére (én nem tettem bele 20 dekát)
    - kb. 3 evőkanál tejföl

    Elkészítése:
    A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog ), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával, szórjuk meg reszelt sajttal.
    Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz. :)

    :C :C :C

    Tulipanti 13 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.