Tegnap egy hipermarketben voltam, ahol megláttam az előre elkészített muffinport. Gondoltam megnézem, mégis mi van egy ilyen dobozban. A leírásból kiderült, hogy a tejet, tojást, olajat és társait még utólag meg kell hozzá venni. Ráadásul, ki tudja, hogy milyen tartósítószerek és káros anyagok vannak belekeverve egy ilyen porba. (A házi muffin olcsóbb és tudom, hogy mi van benne. ) Na mindegy, nem is ez a lényeg. A dobozból kiderült, hogy egy pudinggal töltött muffin készíthető a benne található alapanyagokból. Rögtön felcsillant a szemem, ilyet házilag készítenem kell.
Ma neki is álltam, ez lett belőle (megérte elkészíteni ):
Sütés közben
Egyenesen a sütőből
Félbevágva
Tálalva
Akinek felkeltette az érdeklődését, itt a recept:
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 12 dkg méz (a cukor is tökéletes)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék ( ha esetleg nem tudsz beszerezni, elkészítheted magad is: fahéj, szegfűszeg és szerecsendió, és mindháromból 1/2 kávéskanálnyit vegyél)
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor (persze ízlés szerint lehet más puding is)
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Keverjük simára a margarint, majd óvatosan adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és végül a tojásokat. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd apránként adjuk hozzá a tésztához. Miután a tésztát bekevertük, jöhet a puding készítése. A pudingport kevés tejjel és a cukorral keverjük simára, majd a maradék tejet hozzáöntve, folytonos kevergetés közben felforraljuk és sűrűre főzzük. Ha kész a puding, a muffinformák aljába tegyünk tésztát, majd a közepére pudingot és a tetejére megint tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 175'C-on 25 percig sütjük.
És a szokásos extra tippem: A muffin tetejét díszíthetjük színes darával, vagy ahogy most készítettem, csokis drazséval.
Kellemes Sütést Kívánok Mindenkinek!