2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ma reggel...:)

    Ma reggel mint mindig busszal utaztam. Felszálltam, megálltam az ajtónál mert úgysem megyek csak pár megállót. Lenézek, látom, hogy van valami az alsó lépcsőn. Láttam, hogy van lába és akasztókája, így gondoltam, hogy valami mobilra akaszthatós cucc lehet. Filóztam, hogy felvegyem e vagy ne, mert mégiscsak fura lenne lemenni oda. De aztán megállt a busz, és lelépetem érte. Meg se néztem, hogy pontosan mi az. Leszállta, és akkor láttam meg, hogy ez egy BIRKA! :DD Nagyon meglepődtem, de nagyon örültem neki. Lehet, hogy hülyeség, de máris jobban indult a nap. :) Lesúrolgattam, picit kopott, de én találtam! :)

    Tulipanti 14 éve 3

  • Már kettő van! :P

    Áprilisban vettem meg az első Tisza cipőmet. Nagyon kényelmes, nagyon meg vagyok vele elégedve. :) Tegnap vettem még egyet, oda vagyok érte. Nem mondom meg mennyiért vettem, találjátok ki. :P

    Az új szerzemény:

    Együtt:

    Természetesen a fehérben van fűző, csak mosásban van. :)

    Tulipanti 14 éve 14

  • Fekete lettem! :DD

    A cím a hajszínemre értendő! Ébenfekete lett. :DD Wááá nagyon tetszik. :D Általában akármilyenre festettem a hajam (sötétbarna), mindig olyan vöröses színe lett. :))

    És egy kis vidi ami majdnem ide illik : [link] :DDD

    Tulipanti 14 éve 38

  • Kókuszkocka :)

    Ma kókuszkockát csináltam. Nagy sikere volt, el is fogyott. :)) Nem nagy dolog megcsinálni, de mégis mutatós és fini süti. :)
    Leírom a receptet, gondolom sokan tudnak piskótát sütni, de így meglesz a receptem és nem kell mindig keresgélnem. :U

    Hozzávalók:
    - x db tojás
    - x * evőkanál víz
    - x * 5dkg porcukor
    - x * 4dkg rétesliszt

    Elkészítés:
    A tojásokat válasszuk szét, a sárgájához keverjük hozzá a vizet, a porcukrot és a lisztet. Robotgéppel dolgozzuk össze őket. A tojásfehérjét robotgéppel verjük fel és óvatos mozdulatokkal keverjük össze a a két masszát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180'C-on süssük 15 percig.
    Miután kihűlt a tészta vágjuk kockákra, gőz felett olvasszuk fel a csokit, mártsuk bele a kockákat és hempergessük meg kókuszreszelékben őket. És már kész is van! :)

    A képeknek tiszta tél feeling-jük van. :)

    Tulipanti 14 éve 8

  • Baripár :D

    Vasárnap este megtaláltam a fekete birkám lány párját. Le is csaptam rá, a Párocskám el is hozta nekem hétfőn, de csak tegnap kaptam meg. :) Nagyon passzolnak egymáshoz! :D

    Tulipanti 14 éve 2

  • Nem tehetek róla... :)

    Már megint egy különleges dolgot találtam a turiba.... :B Vadi új, címkés, hibátlan. :)

    Tulipanti 14 éve 8

  • Piki a Main Coon....:)

    Ma rákerestünk a neten, a Main Coon cicák tulajdonságaira és rá kellett jönnünk, hogy egy az egyben Pikiről van szó. :) Pikit ajándékba kaptuk, de már amikor kiválasztottuk, tudtuk, hogy nem sima házicica lesz. Most 5 hónapos és 3kg. :D
    És a tulajdonságok amik igazán szembetűnőek:

    - Nagyon szeretnek játszani, különösen kisebb dolgokat cipelni. --> Piki imádja ide oda hurcolászni a cuccainkat, a zoknitól kezdve mindent visz...

    - Nem zaklat folyamatosan a figyelmével, de szeret kiszökni velünk, megvizsgálni mindennemű tevékenységet, amibe csak belefogunk, és segíteni nekünk a maga módján. --> Ha sütök ott ül a széken és nézi, hogy mit csinálok, ha takarítok akkor pedig a seprű körül mászkál.

    - Ha szeretetre vágynak jönnek és bújnak, akár hajnalban is. ---> Hajnalban a legkedvesebb...olyankor le se lehet rázni, bújik meg minden. :))

    - Szeretnek mindig a közelben lenni, követnek szobáról szobára, és addig ülnek a csukott ajtó másik oldalán, amíg elő nem bukkanunk az ajtó mögül. ---> Fürdőszobaajtó...ha valaki bent van bedugdossa a mancsát az ajtó alatt és várja, hogy kijöjjön az illető.

    - A fiúk igazán nagy bohócok ---> No comment...:DDD

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 47

  • Nyíregyházi Állatpark - Sóstó ZOO

    Tegnap a family meglepiből ide vitt el. Nagyon szép hely, szépen ki van építve. :) Minden tetszett, csak azért voltam picit bánatos, hogy a Párom nem tudott velünk jönni.
    Az állatok nagyon aranyosak voltak, bár volt amin látszott, hogy nem annyira boldog ott. Pl. a sirályok végig csak kifelé bámultak a rácson, a zsiráf is csak egy helyben állt (Pesten sokkal boldogabbnak tűntek). Természetesen megtaláltam a kedvenc állatomat is, de azt majd lejjebb. :P

    És akkor jöjjenek a kedvenc képeim amiket csináltam:

    A legszebb kép szerintem:

    Nagyon barátságos volt :) :

    Egy kislány elemzése: "Az a lány, mert annak van kirúzsozva a szája!" :DDD

    Nagyon tetszett nekik a birkás táskám, de nem kapták meg! :P

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 12

  • A fekete bárány... :D

    Ma megérkezett az első fekete bárányos táskám. :DD Eddig ez a "legdrágább" táskám is egyben, kemény 55ft-ot fizettem érte. :DDD

    :DD

    Tulipanti 14 éve 11

  • Mai szerzeményeim....:)

    Nos, a mai napon ezeket vettem a turiban. A nacin még az eredeti hologramos matrica is rajta van. :DDD A macit meg nem lehetett otthagyni. :)

    Tulipanti 14 éve 4

  • Nemezeltem :D

    Most értünk haza, anyum egyik barátnője megtanított tűnemezelni. Íme az első munkám. :) Holnap még veszek egy két alapanyagot és beindul a tömeggyártás. :DD

    Tulipanti 14 éve 2

  • Mai elfoglaltság: festés :)

    Anyum mindig rengeteg gipsz figurát önt ki, rengeteget elajándékoz. Már tegnap kitaláltam, hogy ma kifestek párat, úgyis rég csinálta már ilyet. :) Elvoltam a festéssel fél 9-től 1ig. :)
    Íme az eredmény, hűtőmágneseket fogok belőlük csinálni. :K

    :C

    Tulipanti 14 éve 13

  • Karamellás csiga...:)

    E-mailben kaptam a receptet, gondoltam ki is próbálom. :) Nagyon jól sikerült. :)

    Hozzávalók a tésztához:
    - 50 dkg liszt
    - 2 tojás sárgája
    - 0,5 dl olaj
    - 3 dl tej
    - 5 dkg élesztő (tejben felfuttatni)
    - 1,5 evőkanál cukor

    A leírtakat gyúrjuk tésztává de előtte a tejben futtassuk fel az élesztőt. Én betettem pár percre az élesztős tejet a mikróba, de mivel szárítottat használtam, elvileg nem kellett volna, na de mégis.:) Szóval csak össze kell gyúrni az alapanyagokat és utána picit kelni kell hagyni. Nekem nagyon megkelt, örültem is neki. :)

    Töltelék:
    - kristálycukor
    - vaníliás cukor
    - karamellöntet

    Egy kis tányérban keverjünk össze kristálycukrot és vaníliás cukrot. Nyújtsuk vékonyra a tésztát, szórjuk meg a cukorral, majd locsoljuk meg a karamellöntettel. Tekerjük fel mint a palacsintát, majd egész vastag szeleteket vágjunk. A muffin sütőt béleljük ki muffinpapírral, és tegyük bele a levágott darabokat. 180'C-on, süssük őket amíg szép pirosas lesz a tetejük,ez kb. olyan 15 perc. És már készen is van. :)

    A megkelt tészta:

    Folytatás...

    Tulipanti 14 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.