2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Újra elővettem a gyöngyeimet...

    A mai napon újra elővettem a gyöngyeimet 1-2 év kihagyás után. Találtam sok olyan mintát amit még nem csináltam meg, így ma nekiálltam gyöngyöt fűzni.:)

    Mivel oda vagyok a bárányokért, ezért az első munkám idén egy bari lett. Egész nap ezen munkálkodtam, de nagyon jól elvoltam vele. Mivel ilyen mintát még nem láttam, amit most találtam, így eltartott egy ideig, amíg kibogoztam, hogy mit hogy kell csinálni, de sebaj. :) Miután rájöttem a dolog lényegére, így már semmi probléma nem volt (valahol még picit alakítottam is a mintán :) ).

    Szeretek gyöngyöt fűzni több okból is. Az egyik az, hogy jól lefoglal, a másik pedig az, hogy sokkal szebb lesz tőle az íráskép. :K Tehát, ha valaki szebben szeretne írni, kezdjen el gyöngyöt fűzni. Igaz nagyon türelem játék, de megéri, mert nagyon klassz dolgokat lehet készíteni. Én személy szerint állatkákat szeretek csinálni, de nyakláncokat, karkötőket, bármit megcsinálok.

    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 27

  • Szépek...

    Mostanában egyre több kaktuszom virágzik, egyik virágot hozzák a másik után. Biztos a meleg miatt kezdtek el virágba borulni, van olyan aminek még soha nem voltak virágai, de most igazán szépet hozott.
    Nem is írnék róluk többet, inkább képekkel mutatom be őket. :)

    Ő az, aki még soha nem hozott virágot, de most három is volt neki. :)











    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 5

  • Az igazi TÖMEGközlekedés...

    A minap a Páromtól indultam haza Volán busszal. A busz alapból késett, ami mint már megfejtettük, 2 dolgot jelenthet. Az első variáció az, hogy rengetegen vannak a buszon, azaz full tömeg, a második pedig az, hogy lerobbant a busz. Természetesen a mi esetünkben mindig az első variáció lépett/lép érvénybe. Ma is így történt. Rengetegen álltak már a buszon, de azért megtaláltuk a nyugodt helyet. Az első ajtónál, az egyik nem nyílik ki soha, oda beálltunk. Volt egy korlát, ami elválasztott minket a busz tömegétől. Egyre többen szálltak fel a buszra, sőt volt olyan megálló is, ahol egy egész kirándulócsoport akart felszállni. A sofőr reflexből rávágta, 10 perc múlva jön a következő busz. Elképesztő volt ami ott volt. De a csúcs csak ez után következett. Egy idős hölgy fogta magát, bevágódott elém és a korlát közé (épp egy embernyi hely volt az egész), nem zavarta, hogy a lábamon áll, és persze az sem, hogy a busz minden mozdulatánál rám dőlt és nekinyomott az üvegnek. És még annyit se mondott, hogy elnézést vagy valami. Teljesen ledöbbentem, bíztam benne, hogy hamar leszáll. Szerencsére pár megálló után ez meg is történt. Nagyon zavart ahogy ott állt előttem, még az volt a jó, hogy a Párom végig ott volt mellettem és hogy ment a légkondicionáló. :)

    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 21

  • Legújabb felfedezettem, a pudingos muffin... :)

    Tegnap egy hipermarketben voltam, ahol megláttam az előre elkészített muffinport. Gondoltam megnézem, mégis mi van egy ilyen dobozban. A leírásból kiderült, hogy a tejet, tojást, olajat és társait még utólag meg kell hozzá venni. Ráadásul, ki tudja, hogy milyen tartósítószerek és káros anyagok vannak belekeverve egy ilyen porba. (A házi muffin olcsóbb és tudom, hogy mi van benne. :K ) Na mindegy, nem is ez a lényeg. A dobozból kiderült, hogy egy pudinggal töltött muffin készíthető a benne található alapanyagokból. Rögtön felcsillant a szemem, ilyet házilag készítenem kell. :K

    Ma neki is álltam, ez lett belőle (megérte elkészíteni :) ):
    Sütés közben
    Egyenesen a sütőből
    Félbevágva
    Tálalva
    :))
    Akinek felkeltette az érdeklődését, itt a recept: :)
    Hozzávalók:
    - 15 dkg margarin
    - 12 dkg méz (a cukor is tökéletes)
    - 1 csomag vaníliás cukor

    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 8

  • Én és a kismadarak...

    Minden egy évvel ezelőtt kezdődött és azóta tart... :B
    A cicáim fogtak egy kismadárkát. Valószínű, hogy ők hozták, hiszen a konyhában ugrált szegényke. Jó "állapotban" volt, valószínű nem bántotta a macska. A család elszaladt vele egy állateledel üzletbe, ott az eladó megnézte, megállapította, hogy egy kis zöldike. Adott számára megfelelő eleséget, 2 napig rendszeren etettem, itattam. Úgy tűnt jól van, bíztunk benne, hogy sikerül majd elengedni ha megnő. Sajnos nem így lett. Szegényke az egyik reggelre elpusztult. Nagyon sajnáltam, olyan kis értelmes madár volt. Evett rendesen, ha meglátott már nyitotta a száját.
    Túl tettem magam a dolgon, elpakoltam a kalitkát és minden mást. Pár hétre rá, az egyik állatvédő ismerősünk telefonált, hogy talált egy fészekből (valószínűleg) kiesett kis fecskét , és megkért, hogy gondoskodjunk róla. Természetesen igent mondtam. Tényleg picike volt még, de nagyon aranyos. Az állateledeleshez szaladtam el újra, neki már lisztkukacot vettem. Szerencsére ő is elfogadta tőlem az ételt, evett, ivott rendesen. Amikor csak tudtam fogtam neki legyet, azt is nagyon szerette. Aztán teltek a napok, próbáltuk, hátha tud már repülni. Egy keddi napon került ide, hétvégén már repült is.

    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 2

  • Egyszerű és finom...avagy a muffin csodái...

    Manapság igencsak elterjedt dolog a muffin. Sokan próbálkoznak vele, van akinek sikerül, van akinek kevésbé és van aki szereti megcsinálni, de nem eszi meg. Én abba a kategóriába tartozom, akinek sikerül és finom is. Gondoltam megosztom pár finom receptemet és tippemet.

    A muffin sütéshez elengedhetetlen, egy muffin sütő forma. Ez szinte bárhol beszerezhető, hipermarketekben,100 forintos üzletekben.... A másik fontos kellék a muffin sütő papír, ami szerintem bármely papírírószer üzletben megvásárolható. Tapasztalatom az, hogy az egyszerű fehér a legjobb. Könnyen lehúzható a muffinról és nem ragad rá. A mintásak, szinesek általában túl vékonyak és nehezebb a lehúzásuk. Persze lehet, hogy csak én nem találtam még vastag mintás papírt. Én a mintásak akkor használom, ha vajjal kikent tepsibe sütöm, és utólag teszem a papírba. Persze így sokkal macerásabb a sütés, hiszen minden adag kisütése után el kell mosogatni a formát.
    Szerintem más különleges dolog nem is kell a muffin elkészítéséhez. :)

    És most bemutatom a 3 kedvenc receptemet. Egyszerűek, de mégis finomak.:)

    Extra csokis muffin:

    Folytatás...

    Tulipanti 15 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.