A hétvégére sütöttem egy "kis" Fanta szeletet. Nem nehéz elkészíteni, finom, laktató és még mutatós is. Picit időigényes, de megéri elkészíteni.
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük ki porcukorral, majd adjuk hozzá az olajat, a tejet. Ezt követően a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét adjuk hozzá, keverjük csomómentesre. Ajánlott hozzá a robotgép használata. Ezután szintén a robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjét és keverjük óvatosan a tésztához. Ha mindez megvan, egy magasabb tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180'C-on kb. 15 percig süssük. És a tészta kész is. A tésztát nem szabad kivenni a tepsiből, ott kell rárakni a többi réteget és utána onnan lehet tálalni.
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 250g Ráma margarin ( Fontos, hogy Ráma legyen mert a tapasztalataim alapján az olcsóbb margarinok nagyon érezhetőek a krémben...)
- 50dkg túró (ha valaki soknak tartja, tehet bele 25dkg-ot is, de én mindig "gazdagon" készítem)
Elkészítése:
A Rámát a sütés előtt fél nappal vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen, így nagyon egyszerűen el lehet keverni a porcukorral. Ezután a túrót krumplinyomóval törjük össze és keverjük bele a krémbe és a krém kész is van. A kihűlt tésztára kenjük rá egyenletesen a krémet és jöhet az utolsó réteg elkészítése.
Fantás/Mirindás réteg:
- 7 dl Fanta vagy Mirinda
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Egy kis Fantával vagy Mirindával keverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot egy lábasban. Ezt követően lassan főzzük fel a maradék üdítővel a pudingot. Kb. puding sűrűségűre kell főzni és óvatosan ráönteni a túrós krémre, úgy, hogy mindenhol egyforma vastagon legyen. Várjuk meg amíg kihűl, aztán tegyük hűtőbe és a felvágás előtt legalább egy estig ne piszkáljuk. Tetszés szerint vágjuk fel és már tálalható is.
És most jöhetnek a képek :