2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Fórumozók figyelmébe: a szalmabáb érvelés és társai

  Mit jelent a szalmabáb érvelés, a csúszós lejtő vagy a hamis dilemma és hogyan lehet védekezni ellenük?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 8 éve 90

 • Veletech Moddingverseny jelentkezői

  Az április 28-án megrendezésre kerülő verseny casemod és casecon kategóriájának potenciális résztvevői.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 56

 • Tíz

  Ennyi éve regeltem a PH-ra, hmm-hmm...

  rudi 10 éve 12

 • CM Storm Egérmodding blogok itt!

  [Cikkünk folyamatosan frissül!] Egér átalakító versenyünk résztvevőinek munkanaplóit gyűjtöttük ide.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 8

 • Valami készül...!

  A héten egereket meg moddereket kergettem, egészen jól sikerült. Ha minden így halad tovább, júliusban versenyzünk meg szavazunk egyet! Aki tudja miről van szó, meg ne mondja! ;]

  rudi 10 éve 15

 • Dropbox

  Jó ez a Dropbox nagyon (presze kell hozzá a gyors net). Fel akartam csapni egy képet a PH fórumba és mennyire durván gyorsan ment! Kép megszerkszet -> Dropbox mappába lement -> jobb klikkel kér hozzá egy link -> beilleszt -> örül. És ami a még durvább, hogy amikor rájöttem, hogy elszúrtam a méretezést, akkor csak Dropbox mappában kép átméretez -> lement -> örül. Arról nem is szólok, hogy mekkora királyság Android vagy iAkármi paltformról :)

  Ha valak kipróbálná (2 GB-ot kapsz ingyen), csapjon nekem egy privátot vagy mail, mert ha rajtam keresztül regel, akkor kapok további 500 MB helyet! Előre is köszi/kézcsók!

  rudi 10 éve 11

 • RC autós blog - Strada EVO-lúció

  Beszámoló a mozgalmas szeptember történéseiről: ha a sors úgy hozta, hát egyből a mély vízbe ugrottam!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 18

 • RC Blog – versenyen, nézőként

  Képes beszámoló 1:8-as nagyautók off-road versenyéről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 11 éve 13

 • RC autós blog – Strada EVO

  Második (jelenlegi) járgányomat bemutatva leírom az 1:10 arányú RC autók felépítését.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 63

 • RC autós blog – kezdetek az Atommal

  Első autóm és a vele szerzett tapasztalatok, fejlesztések bemutatása.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 80

 • RC autós blog – felvezető

  Új hobbim, a rádió távirányításos „kisautósdi” világában felszedett élményeim, tapasztalataim.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 48

 • Képességek közzététele

  Először is nyisd meg a The Westet, abban a világban ahonnan a képességeidet közzé akarod tenni. Utána másold az alábbi kódot a böngészősorba (ahová a www.akármi... címeket szoktad írni), utána nyomj Enter-t:

  javascript:var wsurl = 'http://hu.weststats.com/incoming.php?type=public&data=';var collectedinfo = '';for(var wp in Character.attributes){collectedinfo += Character.attributes[wp] + ',';}for(var ws in Character.skills){collectedinfo += Character.skills[ws] + ',';}cn = encodeURIComponent(Character.name);collectedinfo += cn; wsurl += collectedinfo;wsurl += "&w=" + encodeURIComponent(location.href);document.location.replace(wsurl);end();

  Eredményül egy olyan oldalt kapsz, ahol ki vannak tételezve az elosztott tulajdonság és képességpontjaid. A böngészősorban egy hasonló link jelenik majd meg:

  http://hu.weststats.com/Skillset/0ddb1dd5f82819052535a4ba34adb477/

  ezt kell bemásolnod, ha valakinek meg akarod mutatni a képességeid elosztását.

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Gazdaságos erődruha

  Erődruha gazdaságosan!

  Lassan megkezdjük az erődharcokat, de a TP-s ranglista vezetőit kivéve még mindenki elég alacsony szintű. Itt még nagyon fölösleges drága erődruhákat venni, mert nincs rá pénz, kinövöd, fölösleges. Azzal, hogy 10-et tolsz az irányításodon valami drága cuccal, jó esetben is csak 0,5-tel nő az erődös értéked. Alább pár olcsó de egészen korrekt erődös tétel szerepel, ami lehet benne is van már a hátizsákodban:

  Fejfedő
  Bármilyen cilinder megteszi, a szürke a legolcsóbb, a barna az úri szett része de nem éppen 2 fillér. Kezdésnél óriási pazarlás a 4500 dolláros fekete Stetson, ami erődön kívül nem sok mindenre jó. Ráadásul a sok extra ÉP-jének feltöltéséhez erődharc előtt órákat kellene aludni. Semmiképpen ne vegyétek meg!
  - valami cilinder, ami akad, minél olcsóbban

  Nyakbavaló
  Szürke nyakkendő a gazdaságos alternatíva, vita nincs! Az elegáns verziója egy buta, pazarló dolog, maximum a feketét vegyétek meg az úri szett miatt!
  - szürke (maximum fekete) nyakkendő

  Folytatás...

  rudi 11 éve

 • Kaland párbajok megnyerése extra felkészülés nélkül

  A The West párbajokban jelentős szerepe van a szerencsének. Ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy egy elsőre megverhetetlen kalandos párbaj ellenféllel kerülsz szembe, ne csüggedj. Sokat kell próbálgatni, egyszer lesz olyan eset, amikor gyenge beállításod ellenére sem talál el. Várd ki, amíg lecsökken az energiád, és próbálkozz. Addig nyomogasd a „Kihívás párbajra” gombot, míg egyszer meg nem negyed.

  Ha olyan ellenféllel van dolgod, akinek kihívásához a térkép egy bizonyos pontjára kell menned, akkor kénytelen leszel kijelentkezni a városodból, mert, ha kiüt, akkor a rendszer visszadob a városodba. Ha ilyenkor nem vagy városban, akkor simán a helyszínen összeesel, és 1 ÉP-vel próbálkozhatsz újra. Kicsit problémásabbak azok az esetek ahol ki kell ütni az ellenfelet, de ezek is megoldhatóak sok-sok próbálgatással. Ennek időigénye nem nagy, pár perc alatt mindenkin felül lehet kerekedni ezzel a módszerrel, és a sikertelen párbajokkal néhány kitüntetést is kapsz.

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Védelem a párbajosok ellen

  Ha azt akarod, hogy békés karakteredet ne bántsák mindenféle agresszív elemek, tartsd kiütve, 48 órás védelemben. Sajnos, ezt most már csak másik játékossal érheted el. Ha már fogytán az energiád, vagy úgyis hotelbe tennéd a karakteredet, először vidd le NPC párbajokkal (5 energia egy) az ÉP-det minél alacsonyabbra, aztán támadd be egyik szövetségesedet (12 energia). Minden bizonnyal ki fog ütni, kap egy adag ingyen TP-t, te meg két napig nyugiban leszel. Ezt a műveletet erődharc után is el lehet játszani, amikor kevés az ÉP-d. Mivel te támadsz, és nem egyeztettél előre az ellenfeleddel, nem csinálsz szabálytalan dolgot. Azért arra vigyázz, hogy valami szimbolikus fegyver legyen nálad a támadásnál, és hogy olyan ellenfelet válassz, akiben nem teszel nagy kárt, és biztosan kiüt.

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Gyors kezdés – katona (ügyesség/csapda) vonal

  Elsősorban katona karakterrel ajánlott. Kezdetben mindent tulajdonságot ügyességre, minden képességet csapdára kell tenni, amíg el nem érjük a grizzlyvadászatot. Innen a képesség továbbra is mehet ügyességre, a tulajdonság pedig lövésre. Valahol az 50. szint alatt meglesz a pumavadászat, és addigra a lövés és ruha révén menni fog még pár 150 TP-s meló. Emellett meg tudjuk csinálni a jó sok TP-s katona kalandot. Amire eléri a karakter a portya kalandhoz szükséges szintet (68.) már minimális pontozással fog neki menni, illetve egy kis építésre pakolással és/vagy építő ruhával a szellemváros is. Irányítós ruhában ez a karakter már a kezdetektől hasznáható erdőharcra, de nem lesz valami fényes. Párbajra is jól átpontozható (lövős), de azt elsősorban magasabb szinten érdemes szerintem, amikor már munkánól és erődből már lassan lépnél szintet.

  Hasznos ruhák csapdára az elején, 31. szintig (zárójelben a szintkövetelmény):

  Fejfedők: Kék skótsapka (5), szürke filckalap (7)
  Nyakpánt: Fekete csokornyakkendő (1), Arany indián nyaklánc (1)
  Ruházat: Kék rongy (1.), fekete rongy (2), szürke pamutkabát (20)
  Öv: fekete kockás öv (11), sárga bölényes öv (24)
  Nadrág: Barna rövidnadrág (9), Sárga térdnadrág (17), kék szőrmenadrág (26), szürke kezeslábas (31)
  Lábbeli: Szürke munkáscipő (9)

  Folytatás...

  rudi 11 éve

 • Hogyan gazdálkodj az energiáddal szintlépés előtt

  A játék elején nagyon gyorsan fogod lépni a szinteket, érdemes lehet tartalékolni. Ha már csak néhány TP kell a szintlépéshez és van 50 energiád, akkor betehetsz két zoknistoppolást. Ez ugyan 24 energiába kerül, de 2 perc alatt megvan és 8 TP-t illetve 40 dollárt ad, ami kezdetben elég sok. Így 2x2 perc zoknistoppolással a bennragadó energiád nem vész kárba.

  A másik lehetőség különösen automatizálás prémium mellett hatékony. Ha szintlépés közelében vagy, tegyél be a maximálisnál eggyel kevesebb munkát, mondjuk simán 2-t, automatizálással akár 7-et, valami távoli helyen. Amikor megvan a szintlépés, akkor az utolsó helyre vegyél fel valami közeli munkát, amit majd csinálni akarsz, és töröld az első távolit. Utána vegyél fel újabb munkát a sor végére, és az elejéről törölj egyet. A végeredmény az lesz, hogy megmarad a 100 (vagy prémmel 150) energiád és be lesz tárazva 2-7 munkád további 48-168 energiáért.

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Pénzátutalási trükkök

  Bankba pénz berakásakor bizonyos százalékot levon tőled a rendszer. A levont össze egy része a városkasszába vándorol, egy része pedig elveszik. Ha egyszerre csak 7 dollárt fizetsz be a számládra, akkor 6 dollár kerül ténylegesen oda, 1 dollárt pedig a városkassza kap és nincs veszteség. A játék elején, ahol még minden dollár számít, ezzel a módszerrel – 7 dolláronként – fizesd be a pénzed.

  Ha pénzt küldesz másik játékosra, akkor az elküldött össze 5%-át levonja a bank. Ha egyszerre csak 29 dollárt küldesz, akkor csak 1 dollárt von le, ami nem 5% hanem csak 3,45%. A játék elején, ahol még minden dollár számít, ezzel a módszerrel – 29 dolláronként – utald át a pénzed.

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Gyors kezdés - munkás (erő/építés) vonal

  Elsősorban munkásoknak javasolt. Addig kell erőre és építésre pakolni, míg nem fog menni a templomépítés és kaszinóépítés meló. Onnan, a tulajdonság tovább erőre, képességből felhúzni az irányítást, célzást, kitérést, rejtőzést 50-re (ruhával együtt számolva). Amikor ez megvan, akkor az irányítás mehet tovább 100-ig (ruhával együtt számolva), a többi pont ÉP-re vagy igény szerint kalandok elvégzéséhez. Egyre jobb építős ruhákkal lehet leszedni építésről a pontokat, de arra célszerű ügyelni, hogy mindig csinálni tudd a kaszinót és templomot. Elején ez a leggyorsabban fejlődő vonal, olyan munkákkal mint telegráfoszlop állítás, sínfektetés, vasútállomás építés, hídépítés, rancsépítés, udvarház építés.

  Hasznos ruhák (zárójelben a szintkövetelmény)

  Fejfedők: Barna keménykalap (12.), Lincoln cilndere (27.)
  Nyakpánt: Szürke csokornyakkendő (1.), Elegáns csokornyakkendő (1.)
  Ruházat: Barna ruha (8.), Szürke pamutkabát (13)
  Öv: Zöldfülű öv (4), Kék bölényes öv (24.)
  Nadrág: Zöld rövidnadrág (8.), Egyszerű zöld nadrág (13.), Kék kezeslábas (32.), Szürke indiánnadrág (51.), Kék lábvédő (56.), Fekete katonanadrág (65.)
  Lábbeli: Barna, kopott cipő (4.), Barna telepes cipő (15.), Telepescipő (39.)

  Vissza a The-West kézikönyvhöz

  rudi 11 éve

 • Blokkolás, blokktörés

  Meghatározó eleme az erődharcnak a blokkolás. Ez a jelenség arra a szabályra épük, hogy azonos szektorban nem tartózkodhat egyszerre támadó és védő. Emiatt nem lehet fellépni toronyba és falra, amikor ott még az ellenség emberei vannak. Ugyanez a szabály működik az erődön kívül (és belül) is. Az alábbi képen kékkel jelölt szektorokba a támadók (vörös), csak akkor tudnak belépni, ha onnan kilövik a védők (kék) harcosait. Ráadásul, mivel minden körben a védők mozdulnak előre, a gyengülő blokkoló játékost frissek válthatják.

  Hogyan lehet a blokkot legyőzni?
  Van egy olyan szabály is a Westben, hogy mindig arra lő a harcos, akire rálát és a legközelebb van hozzá. Eszerint a szabály szerint a fenti képen, a katona torony alatt álló blokkolót addig nem lőné senki, míg a tornyos társai ki nem halnak, az meg eltart sok-sok körig. Emiatt van egy kivétel a találós szabályban, amit blokktörésnek hívnak:

  Ha a szomszédos szektorban állsz, és a blokkoló szektorába jelölsz, akkor olyan esetben is rá fogsz lőni, ha van hozzád közelebb álló ellenség. Ennél a kivételnél is teljesülnie kell annak, hogy ráláss a blokkolóra.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Gondolatok az irányításról

  Sokat gondolkodtam azon, lehet-e érdemes-e az erőharcok irányításához útmutatót csinálni. Végül arra jutotta, hogy bár vannak megfontolandó alaptételek, általános recept a győzelemre nincs. Legfőképpen azért, mert a győzelemnek csak az egyik része a jó irányítói teljesítmény. Optimális kezdő felállás és jó csapat nélkül legfeljebb csak gyenge ellenféllel szemben lehetünk sikeresek. Írok pár gondolatot, melyek szerintem a legtöbb esetben sikerhez vezetnek.

  1. Mindig adjunk egyértelmű parancsokat! Ha valamilyen irányba (balra, jobbra, fel, le) vezényeljük az embereinket, írjuk meg nekik azt is, hány mezővel akarjuk őket a megadott irányba mozdítani. Célserű nagyjából a másfél-kétszeresét mondani a kívánt távolságnak.

  2. Sose kapkodjunk! Mindig figyeljük a köridőt, az utolsó 10-20 másodpercben már ne nagyon parancsolgassunk. Ha egy komolyabb mozdulathoz (fellépés, kilépés) érünk, inkább várjunk egy kört, alaposan egyeztessük a mozdulatot. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy a fürgébb embereink ki/fellépnek, a lassabbak lemaradnak. Ha már összejött egy feles mozdulat, akkor többnyire célszerűbb a többieket is utánuk küldeni, mint a korán mozdulókat visszahívni.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Pontozás - TANK

  Erődharc kapcsán biztosam hallottad már a Tank kifejezést. Olyan harcosokra mondják, akik hatalmas Életerő Ponttal (ÉP - szigorúan naggyal), rendelkeznek. Ők azok, akik beállva a tűzvonalba akár egy teljes támadó hadat meg tudnak akasztani 2-3 körre, vagy fogják a lövéseket egy-egy komolyabb kilépésnél. Egy magas szintű, elit tanknak akár 10 000 ÉP-je is lehet, amit még pontos winchesterrel is csak 30-40 találattal lehet leszedni.

  Hogyan érdemes egy tankot megcsinálni? Kétféle útja van ennek: komoly és nagyon komoly. Ami közös mind a kettőben, hogy katona karakter kell hozzá és nem szabd túl korán kezdeni a tankká válást. Ugyanis egy tanknak rengeteg életerő pontja (ép – szigorúan kicsivel) van, ami miatt nem biztos, hogy tud majd dolgozni. Mondjuk ez a probléma a nadrágokkal és övekkel már nem olyan vészes. Mindenesetre azt javaslom, hogy 75. szint alatt még ne fajulj el túlzottan ÉP felé!

  Ha simán csak komolyan gondolod a tankot, akkor az összes tulajdonságodat tedd erőre, utána tegyél úgy 10-10 képességet célzásra és kitérésre, 10-et rejtőzésre, a többi pedig 120-130-ig (bónusz nélkül) mehet irányításra. Amikor ezt elérted, már csak életerő pontra kell raknod. A 75. szinten karakterbónuszos prémium nélkül eléred majd a 4000 ÉP-t, prémiummal 5500 környékén leszel. Innen már minden tulajdonság mehet erőre, a képesség meg életerő pontra. Mire eléred a 95.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Hogyan érdemes erődharcra pontozni

  Először is szögezzük le, hogy a magyar helpben lévő erődpontozásos leírás HIBÁS! Erődharcban az alábbi képlet szerint számolja a rendszer a lövési és kitérési képességet

  Támadó lövés: irányítás^0,4 + kitartás^0,4 + célzás^0,4 + 25 + épületbónusz
  Támadó kitérés: irányítás^0,4 + kitartás^0,4 + kitérés^0,4 + 10 + épületbónusz
  Védő lövés: irányítás^0,4 + rejtőzés^0,4 + célzás^0,4 + 25 + épületbónusz
  Védő kitérés: irányítás^0,4 + rejtőzés^0,4 + kitérés^0,4 + 10 + épületbónusz

  Az ^0,4 a 0,4-edik hatványt jelenti. A lövő értékek végén a 25 és a kitérő értékek végén a 10 egy-egy állandó érték, amit nem az határoz meg, hogy támad-e a játékos vagy véd, hanem az, hogy lő-e vagy éppen kitér. Minden bizonnyal azért vezették be, hogy több legyen a találat, ne húzódjanak végtelenre az erődharcok. Az épületbónusz nulla ha a földön állunk, és emelkedik, a falakon, tornyokon de az erődben lévő épületeken is. Mennyiségét erődharc előtt, a karakter lerakásakor lehet megnézni, továbbá itt leírtam.

  Annyit kell még megjegyezni, hogy a munkás karakter extrája, hogy 30%-kal (prémiummal 60%-kal) emeli az épületbónuszt, a katona pedig 25%-kal (prémiummal 50%-kal) több irányítást kap, és emellett ad is a vele szomszédos mezőben álló játékostársának.

  Folytatás...

  rudi 12 éve 1

 • Ruházat erődharchoz

  Alábbi ruha javaslataim nem feltétlenül az abszolút legjobbak, de nagyon közel vannak hozzá, a különbségei pedig elenyészőek:

  Férfi karakter támadó ruha:
  - Barna cilinder
  - Fekete nyakkendő
  - Vasárnapi ruha
  - Kék töltényöv (majd Elegáns pisztolyos öv)
  - Fekete vászonnadrág (majd Kék, utána Elegáns puha lábvédő)
  - Szandál
  - Szamár
  - Tomahawk (katonának trombita)
  - Sétapálca

  Férfi karakter védő ruha:
  - Barna cilinder
  - Fekete nyakkendő
  - Fekete bőrdzseki
  - Zöld sasos öv (majd később Kék pisztolyos öv)
  - Fekete lovaglónadrág (majd Kék, utána Elegáns puha lábvédő)
  - Mokaszin
  - Musztáng
  - Tomahawk (katonának trombita)
  - Sétapálca

  Női karakter támadó ruha:
  - Fekete Stetson
  - Drága nyakkendő (olcsóbb és alig gyengébb a szürke nyakkendő)
  - Vasárnapi ruha
  - Kék töltényöv (majd Elegáns pisztolyos öv)
  - Fekete vászonnadrág (majd Kék, utána Elegáns puha lábvédő)
  - Szandál
  - Szamár
  - Tomahawk (katonának trombita)
  - Kudram esernyője

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Hogyan kell külső chatszobát foglalni

  A harc előtti rangosztás és irányítás rendszerint külső chaten történik, többnyire a mibbit szervrein. Ez a rendszer még azelőtt alakult ki, hogy a The-Westbe belső chatet integráltak, de annak korlátozottsága miatt, továbbra is ajánlott használni. Ahhoz, hogy egy szobát irányítani tudjunk, egyes résztvevőket törölni tudjuk, némíthassuk a beszélgetést, operátori (OP) joggal kell rendelkeznünk.

  Hogy a szobát biztosan birtokoljuk, más OP jogú ne tudja tőlünk elvenni, célszerű a tulajdonosává válnunk. Ehhez először is regisztrálni kell magunknak egy felhasználót. Ehhez elég belépni a Mibbit chatre (http://02.chat.mibbit.com/), azzal a felhasználói névvel, amit regisztrálni szeretnénk, és érdemes egyből a szoba (channel) nevének a birtoklásra kijelölt szobát megadni.

  Ekkor bejutunk a megadott névvel a megadott szobába, egyelőre még birtokosi jog nélkül. Az első dolgunk a felhasználónév regisztrálása az alábbi paranccsal:

  /msg nickserv REGISTER jelszó mailcím

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Fortbattle Player használata - 1.8 verzióhoz

  Harcos és irányító is akkor tanul a legtöbbet ha erődharcokon vesz részt legalább nézőként. Ez időigényes és időhöz is van kötve, és minden harcot csak egyszer (amikor zajlik) lehet megnézni. Szerencsére az erődharcok „felvételről” nézéséhez is van már eszköz. Egyelőre csak németül tud és itt található a fejlesztői fóruma, ahonnan egyben letölthető is. Akit megviccelne a sourceforge letöltő része, innen próbálja meg leszedni. A program kezelése is igényel némi német/angol nyelvtudást, amihez a SZTAKI szótárát, vagy a Google fordítóját lehet használni.

  1. Elindítva a letöltött programot úgy néz ki, mintha nem csinálna semmit, de ezzel nincs gond. Először egy ctrl+e nyomás kell, ami előhoz egy scriptet. Ezt a scriptet kijelölve be kell másolni a The-West böngészős ablakunkba, akárcsak a kalkuláló és egyéb scripteket, és utána Entert nyomni. Látszatra nem fog semmi történni, de így van ez rendjén.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Mozgás rejtelmei támadásban

  Támadásban az a legfontosabb, hogy a csapat mindig egyben maradjon. Ilyenkor jobban megoszlik a védők találatainak száma a támadók pedig többen lövik őket egyszerre. A legtöbb támadó akkor szokott meghalni, ha lemarad, vagy túlzottan előre lép. Ilyenkor a védők teljes tűzereje a kilógókra összpontosulhat.

  A védők a falak és a tornyok előnyeit élvezik, a támadóknak azt kell kihasználniuk, hogy egyszerre az összes harcosuk rész tud venni a harcban. Ugyanis a védők eleve kevesebben lehetnek, és az erőd belsejében illetve átellenes oldalon állók nem vesznek részt aktívan egy-egy falért vagy toronyért folytatott küzdelemben. Szóval az irányítónak és minden harcosnak nagyon kell arra figyelnie, hogy ha egy kilépést vagy fellépést beindítottak, akkor minél többen részt vegyenek benne.

  Támadásnál hatványozottan igaz, hogy nem szabad gyávának lenni, és fegyelmezetten kötetni kell az irányító utasításait, még ha azok ránk nézve veszélyesek is. Ha nem lépünk időben és eleget, akkor lemaradunk és meghalunk. Ha nem lépünk időben és fegyelmezetten, akkor a fegyelmezetten mozgók egyedül lépnek előre és meghalnak.

  Akárcsak a védelemnél, most is két nagyon fontos tényt kell figyelembe venni

  1. minden körben először a védők lőnek aztán a védők mozognak, majd a támadók lőnek, és végül a támadók mozognak
  2. mindenki arra az ellenfélre lő, akire rálát és legközelebb van hozzá

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Lelépés alapjai képekkel

  Általában az elhibázott lelépéseken bukik el védelem. Minél szűkebb egy erőd, annál nehezebb jól fel-lelépni. Ha egy szektorba többen akarnak belépni, mint ahány mezője van, akkor a fölösleg kinn fog rekedni. Rossz esetben fenn marad a tornyon vagy a falon, és jól lelövi az ellenfél, aki pont erre számít. Az alábbi ábrákon sötétkék szín jelöli azokat a szektorokat és mezőket, ahová a falakról SZABAD lelépni, és vörös szín jelöli azokat a mezőket, ahová toronyból SZABAD belépni. Lehet máshová is, de annak emberhalál lehet a vége. A vörös szektorokba offline harcost ne állíts, és az erőd belsejéből se lépj oda!


  Kis erőd: kék - falakról; vörös - tornyokból

  A kis erőd belseje nagyon szűk, itt kell a legjobban figyelnie az oldalsó falasoknak. Az alsó tornyosok biztonsággal kiugorhatnak jó nagy térbe, felül viszont hamar a nyakukon lesz az ellenfél. Arra ügyelni kell, hogy a felső falon hamar beengedjék őket. Okos húzás ilyenkor a felső falasoktól egyből lelépni a saját kék mezőikbe.


  Közepes erőd: kék - falakról; vörös - tornyokból

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Optimális ruha és képességpontok elosztása

  Korábban már leírtam az erődharcok pontozását és az alap kérdezz-felelekben javasoltam is egy elosztást. Most egy támadásban és védésben, lövésben és kitérésben egyformán jó verziót számolok precízebben. Elég összetett és unalmas anyag lesz, a "tegyél minden erődös képességre egyformán, az irányítást kicsit jobban megnyomva" illetve a "vedd fel azt, amit a számolóprogramok javasolnak" elveknél nem sokkal jobb megoldást eredményezve.

  A képességek az alábbi szerint számítanak az erődharcos lövés is kitérés pontban:

  Támadó lövés – irányítás^0,4 + kitartás^0,4 + célzás^0,4 + egyéb bónuszok
  Támadó kitérés – irányítás^0,4 + kitartás^0,4 + kitérés^0,4 + egyéb bónuszok
  Védő lövés – irányítás^0,4 + rejtőzés^0,4 + célzás^0,4 + egyéb bónuszok
  Védő kitérés – irányítás^0,4 + rejtőzés^0,4 + kitérés^0,4 + egyéb bónuszok

  Minden képletben minden képesség azonos súllyal szerepel. A 100 irányítás, 10 kitartás, 10 célzás ugyanazt eredményezi mint 10 irányítás, 100 kitartás, 10 célzás. Általánosan optimális erődöst akarunk, aki lőni és kitérni is egyformán jól tud, támadásban és védésben. Ehhez összeadjuk a négy képletet és az alábbi jön ki:

  4x irányítás^0,4 + 2x kitartás^0,4 + 2x rejtőzés^0,4 + 2x célzás^0,4 + 2x kitérés^0,4

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Tanuljunk hibáinkból, sikereinkből

  Ebben a részben lefolyt erődharcokból ragadok ki részleteket, hogy elemezzünk pár helyzetet, amint nagyon jól és nem annyira nagyon jól csináltunk.

  Félresikerült lelépés

  Alább egy szerencsétlenül kivitelezett lelépés látható. Az ilyen helyzetet némi gyakorlással és az irányító követésével lazán el lehet kerülni.

  A lelépés után fenn ragadt két ember a tornyon és egy a falon a torony tövében, mert nem maradt nekik hely a torony alatti szektorban. Annak ugyanis csak 8 mezője van, és már a teljes torony lelépéséhez is kicsi. Ezzel szemben a teljes falról elérhető, kékkel jelölt szektor félig üres maradt. Ha ide lépett volna le a falon rekedt és a mellette álló ember is, akkor mindenki befért volna a toronyból a torony alá, mert egy ember a toronyban (jobb felső sarokban) offline volt, nem mozdult.

  További hiba volt, hogy az erőd belsejéből néhányan a torony alatti szektorba mozdultak, továbbá az alsó fal katona torony felőli széle sem működött együtt. Szóval többféleképpen lejöhetett volna mindenki biztonságban, mert a nagy erőd belül tágas. Ezzel szemben az oldalsó falon maradt ember saját hibájából kivégezte magát, mert a sárga nyílon és a fölötte állók mind őt lőttek. A torony felső sorának közepén maradt emberre 4-5 támadó jutott, szóval őt is alaposan megsorozták.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • Erődharcos pontozás számolása

  FIGYELEM: ez a téma a The-West magyar helpjében hiányosan és pontatlanul van elírva! Rengeteg magyar leírás és útmutató ezekre a hibás adatokra támaszkodik. Az alábbi számolás az angol help, fejlesztőkkel konzultálás és gyakorlati próbák sora után készült.

  Három része van az erődharcos lövési és kitérési pontok számolásnak. Az elsőt a karakter képességpontjai adják, másodikat az épület, amin áll (szektorbónusz), a harmadik pedig egy fix érték (lövésnél 25, kitérésnél 10), illetve van még a karakterspecifikus bónusz.

  Az erődben számító képességpontokat a 0,4 hatványra emelik és összeadják. Ehhez jön még az szektorbónusz és a fix rész. Vegyünk egy példát. Legyen az emberünknek 60 irányítása, 50 rejtőzése, 40 célzása és 35 kitérése. Álljon egy 4. szintű toronyban, ami lövésben 25, kitérésben 18 további pontot ad. És hozzáadjuk még a lövésben 25, kitérésben 10 állandó bónuszt. A karakter lövési értéke így alakul:

  Irányítás^0.4 + rejtőzés^0,4 + célzás^0,4 + torony sektorbónusza + állandó lövési bónusz = (5,14+4,78+4,37) + 25 + 25 = 14,39 + 25 + 25 = 64,39.

  Folytatás...

  rudi 12 éve

 • The-West erődharcos kézikönyv

  Csapjunk hát bele a lecsóba! Bár a vadnyugatra inkább a chilis bab illik. Olvasd el a kezdőknek való részt is, hogy belerázódj a gondolatmenetembe!

  Kezdőknek
  - Kérdezz-felelek alapfokon
  - Lelépés képekben

  Haladóknak
  - Ruházat eőrdharchoz
  - Gazdaságo erődruha alacsony szintre
  - Hogyan érdemes erődharcra pontozni
  - Lövési és kitérészi pontok számolása
  - Mozgás rejtelmei védelemben
  - Mozgás rejtelmei támadásban

  Folytatás...

  rudi 12 éve 24

 • Erődös mozgás rejtelmei védelemben

  Alapvetően a jól végrehajtott és jól időzített mozgás határozza meg egy erődharc végkimenetelét. Ha nincs összhang a csapaton belül, akkor egy sima győzelemnek látszó csatából is vereség lehet. Három nagyon fontos dolgot kell észben tartani:

  1. Egy szektorba csak annyi harcos fér, ahány mezője van.
  2. Egy szektorban nem tartózkodhat védő és támadó egyszerre.
  3. Egy körben csak a szomszédos szektorba léphetsz.

  Ezeknek a pontoknak a védelmet meghatározó fel- és lelépéseknél van szerepe. Ha egyszerre kilenc ember akar egy olyan szektorba lépni, amiben csak hat hely van, akkor hárman nem férnek majd be. Egy szűk erődben, toronyból lelépéskor ez a három ember halálát jelenthetni. Tovább bonyolítja a helyzetet, ha a falakon is beindul a mozgás, és az erőd belsejében is állnak.


  Belül egyik torony alatt sincs annyi hely, hogy mindenki kényelmesen beléphessen

  Folytatás...

  rudi 12 éve 2

 • The-West - Erődharcos kérdezz-felelek alapfokon

  Elsősorban azoknak ajánlom ezt az írást, akik most ismerkednek a The-West erődharcaival. Azért a gyakorlottabbaknak is érdemes átfutnia, hátha találnak valami új információt.

  Milyen képességekre gyúrjak erődharcos karakternél?
  Támadásnál az irányítás, kitartás, célzás és kitérés, védésnél az irányítás, rejtőzés, célzás, kitérés számít. Minden esetben nagyjából egyenlő mértékben veszi őket figyelembe a rendszer, szóval akkor jársz a legjobban, ha az erődös ruhádat figyelembe véve mindegyiket egyformán növeled. Azért nem kell túlzásba vinni a dolgot, annyira nagyon nem befolyásolja a pontozás az erődös teljesítményt. Sokkal fontosabb a gyakorlat!

  Milyen erődös felszerelést használjak?
  Azt, amelyiket a westcalc.info vagy más számoló dob ki a felszerelésedből. Bónuszaik miatt a szettes tárgyal egészen jók. Az úrit és a mexikóit kombinálva – amiket egyébként is érdemes begyűjteni – már elég jó szerkónk lehet, továbbá védésben az indián darabjai sem rosszak. Fontos, hogy mindig az éppen elérhető legjobb erődös fegyvered legyen! Ha olyan a ruhád, hogy az ÉP-det emeli, akkor figyelj rá, hogy a harc előtt maximumra tudd tölteni. A sok ÉP és jó fegyver legalább annyit (ha nem többet) használ harcban, mint a kimondottan erődre pontozás.

  Folytatás...

  rudi 12 éve 0

 • The-West gyors fejlődési útmutató.

  Leírásomban nem foglalkozom a kezelőfelület és a játék egyes elemeinek ismertetésével. Arra ott van a Wiki alapú súgó és a játék elején a tutorial. Nagyjából úgy építem fel a leírást, hogy egy közösségnek legyen a legcélravezetőbb – legalábbis tudásom szerint.

  Szerintem az egész játék sarokköve a sok aktivitás, amit az új világok gyorsabb munkavégzése még jobban igényel. Szóval ajánlatos háromóránként ránézni a karakterre, belőni neki újabb 3 óra melót, aztán újabb 3 óra múlva megnézni, újra beállítani. Nagyon hasznos a Weststats információs oldal, amit célszerű legalább egyszer alaposan átnézni, hogy milyen szolgáltatásokat kínál. A rengeteg infó (kalandok, tárgyak stb.) mellett van rajta nagyon hasznos munka kalkulátor, aminek a működését majd később leírom.

  Gazdálkodj az energiával!

  Folytatás...

  rudi 12 éve 2

 • Gyertek a vadnyugatra!

  Annyi mindenféléje van már a Prohardver közösségnek, miért ne lehetne városa a vadnyugaton?!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 256

 • Eco Bolt, gyanús vagy!

  Egy webboltra hívták fel a figyelmemet, ami félelmetesen alacsony árakat ígér.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 403

 • Van isten…

  … és mindig azt figyeli, hol kell odacsapni az olyan lusta disznóknak, mint én.

  Kellett nekem húzni, halasztani a kertben járkálós Wi-Fi mérést. Egy hete nálam van az Acer Ferrari, holnap viszem vissza, de persze eddig nem lehetett kidugni az orrot arra a kétszer öt percre. Hát nesze nekem, most meg ömlik az eső. Direkt kaptam a nyakamba, és meg is érdemlem. Azkellnekem! Nektek meg AMD platformos izomnetbook-teszt kell. Ha meg nem, akkor is kaptok, várhatóan a jövő héten.

  rudi 13 éve 12

 • Csapágyas...

  Bakker, már a második tesztnoti van nálam, aminek csapágyas a hűtőventije! Legalábbis ezt gondoltam pár perccel ezelőttig. De hát a nem éppen ócska VAIO Z vagy a szintén nemgyenge Pavilion dv6 nehogymá csapágyas legyen, még akkor sem, ha csak az itthoni csöndben hallatszik. Aztán kimentem segíteni az udvarra, és ehhh!!! Nem a notik csapágyasak, hanem a betonkeverő az ablak alatt :D Szerencse, hogy a cikkeket még nem írtam meg!

  rudi 13 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.