2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Címkézhetővé váltak a topikok

    Már nem csak a topikok címében keres a kereső, hanem van egy új mezőnk, amibe címkéket vihetünk fel, és abban is keres, így
    - rövidebb topikcímek lehetnek, amiben kevesebb a szemét,
    - pontosabbá tehetjük a keresőt.

    Itt van például a Skoda, VW, Audi, Seat club című topik, amire nem lehetett eddig rátalálni, ha valaki a Volkswagen szóra keresett, de már igen, mert címkeként felvettem.

    A moderátorok frissítgetik a topikokat, amerre járnak, de ha valami fontos kimaradt, a modkerben szólhatsz.

    Kalandor

    RIOS Gépház 9 éve 22

  • A SPOILER formázás mától csak bizonyos topicokban használható

    Ezzel a szöveggel mutattuk be egy hónapja a SPOILER formázást:
    Mostantól a fórum arra hivatott részén (a filmes és sorozatos topikokban, esetleg játékok, könyvek, ilyesmi) használhatod a spoiler taget, hogy elrejthess azok elől információkat, akik még nem látták az adott filmet vagy sorozatot.

    Nem volt korlátozva a használata, a "common sense"-re bíztuk a használatát, azonban hiába használta a fórumozók 95%-a helyesen, ha a maradék 5% bőszen rávetette magát mint totyogó a laptopkábelre:
    - vulgaritás, személyeskedés, pornográfia kendőzésére (mintha ez feloldozás lenne),
    - nagyméretű képek elrejtésére (nagyon menő, ha 800 px magas képből csak egy pici szöveg látszik...),
    - vagy egyszerűen csak poénból (teljesen megakasztva ezzel az olvasást, mert minden második hozzászólásnál az egérmutatót kellett mozgatni).

    Nem akartunk tömegesen emiatt büntetéseket adni, ezért a spoiler formázás használatát csak bizonyos topikokra engedélyeztük. Folyamatosan kattintgatjuk be a megfelelő topikokban, ahol ezt jelezzük is majd a topik tudnivalókban:
    a spoiler formázás a topikban elérhető

    Folytatás...

    RIOS Gépház 9 éve 17

  • Kiszínesedett a Prohardver keresője

    Ezentúl könnyebb lehet a keresőnk használata egy-egy topik vagy cikk tartalmán belül, ugyanis szavanként külön lesznek színezve a találatok.

    Például a Melyik MP3 lejátszót vegyem? topikban az mp3 lejátszó basszus szavakra keresve ilyen lesz az eredmény.

    Ugyanez működik a portáljaink (kivétel egyelőre Logout, de folyamatban) tartalmaiban is.
    Például a Prohardver részletes keresőjébe beírva a mp3 lejátszó basszus szavakat, ezt a keresési eredményt kapjuk, a megnyíló cikk pedig így lesz színezve.

    RIOS Gépház 9 éve 56

  • Topikgazda szabályzat

    Mindenek előtt: a topikgazdasággal nagyobb felelősség jár, mint amit eddig megszokhattál, így fokozottan kell figyelned a szabályzat betartására, a példamutató viselkedésre :)

    Mint Topikgazda, a számodra biztosított eszköztárral az alábbiak szerint járhatsz el.

    I. Hozzászólás törlése
    1. Beszabadul egy spammer.
    2. Valaki saját termékét hirdeti (kivéve azon LOKÁL topik, ahol ki van írva, hogy szabad),
    3. A szabályzat III/10. pontjából az 1-8 és 10-13-as pontok, de csak ha teljesen nyilvánvaló, hogy az az! Ha egy szemernyi kétségetek is van, inkább ne töröljétek!
    4. Valaki duplán írt be egy hozzászólást, vagy láthatóan véletlenül írt be (pl. írja, hogy jajj, privát akart lenni)

    II. Hozzászólás OFF-ba tétele
    1. OFF-ba azt teheted, ami teljes egészében, 100%-ban (nem 99%, 100%) OFF, nem tartozik a témához, de törölni azért nem kell, nem zavaró, nem felesleges. Tudom, hogy ez így nehezen megfogható szabály, a gyakorlatban majd kialakul, ha nem érzed át, inkább ne tegyél OFF-ba.

    Folytatás...

    RIOS Gépház 9 éve 25

  • Galéria a lapcsalád portáljainak cikkeiben

    Az oldalon minden linkesített képre kattintva egy lightbox-szerű galéria réteg nyílik meg, így kényelmesebben és gyorsabban lehet a képeket átnézni.

    Lehet navigálni a nagykép oldalain lévő kis nyilakkal vagy kurzor gombokkal, illetve kilépni ESC-kel, "kikattintással" vagy az X-re nyomva. Az alsó részhez nincs "görgetőgomb", automatikusan gördül, ha sok a kép.

    Támogatott böngészők: újabb Chrome, Safari, Opera és Firefox, IE9+ (IE10-től van animáció). IE8-tól lefelé marad a régi működés, nincs galéria.

    Tervben van, hogy a Logoutra is portoljuk!
    Hopp, már ott is kész :)

    RIOS Gépház 9 éve 25

  • Új formázási lehetőség a fórumon: spoiler tag

    Legalább tízéves álom valósult meg: immár van spoiler tag a fórumon!

    Mostantól a fórum arra hivatott részén (a filmes és sorozatos topikokban, esetleg játékok, könyvek, ilyesmi) használhatod a spoiler taget, hogy elrejthess azok elől információkat, akik még nem látták az adott filmet vagy sorozatot.
    A spoiler tagek közé helyezett szöveg ugyanis egy ismétlődő képpel lesz elrejtve a megjelenő hozzászólásban, ami felett át lehet siklani, de aki el akarja a szöveget olvasni, annak csak annyit kell tennie, hogy az egérmutatót a Spoiler felirat fölé viszi.

    Észrevettük, hogy máshol is boldog boldogtalan ezzel dekorálja a hozzászólásait, de ezúton is kérjük őket, hogy hagyják a ezt abba, nem arra van kitalálva és egyébként is minden csoda három napig tart :)
    Ehelyett sajnos erre volt szükség.

    RIOS Gépház 9 éve 22

  • Bevitték N. Tamást, a Nagy Csalót

    N. Tamás veterán csaló, aki lebukott már, nem is egyszer, de eddig nem sok minden történt vele, ami jobb...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 9 éve 68

  • A Topikgazda rendszer

    Létrehoztuk a Topikgazda rendszert, amely a közösségibb információáramlás és rendfenntartás lehetőségét hozza el.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 9 éve 306

  • Bizonyos emailcímekre nem kérhető jelszópótlás, de természetesen van megoldás

    E tavalyi sajnálatos esemény óta bizonyos emailcímekre nem áll módunkban automatikusan jelszóemlékeztető emailt kiküldeni, csak egy hibaüzenetet kap a felhasználó, hogy a jelszava nem pótolható.

    De persze van segítség: a jelszavak pótlásában Kalandor tud segíteni a kalandor (kukac) prohardver (pötty) hu címen, ahova írd meg a felhasználónevedet (legjobb, ha linkeled az adatlapodat), és a belépési emailcímedet.Segíteni érdemben akkor lehet, ha a kérelmező be tudja bizonyítani, hogy a kérdéses felhasználói fiók az övé volt.

    Megjegyzés: új jelszót kézzel beírni nem tudunk, jelszót csak a rendszer generálhat, és azt a belépési emailcímre küldheti csak ki.

    Természetesen nem kell megijedni, továbbra sem adunk oda felhasználói fiókot az első jelentkezőnek, csak a jogos és igazolt gazdájának!

    RIOS Gépház 9 éve 5

  • A hamisítás fellegvárai: memóriakártyák és pendrive-ok

    Nem kattintásvadász, hanem realista a cím, ugyanis nekünk, akik a hardveraprós problémás esetekkel foglalkozunk, közhely a fenti mondat.

    A legtöbb problémát a hamisítás terén a memóriakártyák (különösen a micro SD kártyák) és a pendrive-ok okozzák.

    Hogy miért? A hazai bolti áruk viszonylag a magas ÁFA-tartalom és az Artisjus juss miatt, ellenben tele vannak az ebay a hasonló oldalak az olcsó másolatokkal, melyekből nagy mennyiségben is lehet rendelni Kínából egy picike csomagban.

    Egész iparág épült itthon erre: Kínából berendelem a vackokat és itthon eladom okosba. Ellenben míg az iPhone-tokokkal maximum annyi gond van, hogy pár hónap után elveszti a színét vagy kopik, a fenti termékek túlnyomó többsége nem csak eredetében hamis, hanem tulajdonságaiban is: Class 10 helyett lassú mint egy vemhes csiga, a VALÓS, visszaolvasható tárterület pedig fele-negyede az ígértnek.

    Ennyi bevezető után térjünk a tárgyra: nem csak nálunk, hanem bárhol, ahol olcsón adják a fenti cuccokat, nem kis eséllyel a fenti problémákba ütközhetsz, olykor még csak nem is rosszindulatból, hanem mert az eladó is tudatlan a témában, és csak egy kis pénzt akart keresni.

    A legbiztosabb megoldás sajnos az, ha boltban veszel kártyát, vagy ha mégis használtat veszel, legalább az eredeti papírjaival vegyél csak.

    Folytatás...

    RIOS Gépház 9 éve 22

  • Javult a Prohardver keresője

    Korábban Prohardver lapcsalád keresője nem dobott találatokat bizonyos nagyon gyakori (ún. stopword) szavakra, illetve levágta a szavak végét (ún. stemming), hogy csak a szótő maradjon meg, így pontosabb találatokat kapjunk.

    Viszont az évek tapasztalata alapján sajnos ez inkább rontott, mint javított a kereső pontosságán:
    - nem lehetett pl rákeresni a "Milyen XY" topikokra, mivel a milyen szó stopword volt,
    - illetve pl az "atom" és "ati" szavakat "at" szócskára redukálta a stemming.

    Ez csak pár példa, de mostantól nincs se stopword, se stemming, így a találatok halálpontosak:
    - http://prohardver.hu/keres.php?stext=atom&submit=
    - http://prohardver.hu/keres.php?stext=ati&submit=
    - http://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=milyen&submit=

    Az nem változott, hogy a kereső mindig a szavak elejére keres rá, kivéve, ha idézőjelek között van az adott szó vagy kifejezés.

    Kalandor

    RIOS Gépház 9 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.