2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [Android] Ph! linkelés mobilról, egyszerűen

    Üdvözlök minden kedves fórumozót, aki betévedt szerény blogomba!

    Ezen cikk az [Android] sorozatom második része lenne. Az elsőt, melyben egy webszervert készítettem, itt olvashatjátok.

    Nos, ahogy ígértem, kb havonta meg fog jelenni valami kis projektem, melyben főleg Taskeres, illetve SL4A (py4a) szkripteket fogok megosztani. Az e-havi részben a mobilról fórumozóknak szeretnék segíteni, a linkelés megkönnyítésével.

    A szkript használata egyébként nagyon egyszerű. Ha futtatjuk, akkor kér egy linket, illetve egy link nevet, majd a háttérben elkészíti nekünk a Ph! kompatibilis formátumot (pl [L:http://example.com][link][/L]) és beteszi a vágólapra. Nekünk csak be kell másolnunk a hozzászólásba.

    És akkor térjünk rá a telepítésre!

    A cikk olyan szempontból egyedülálló, hogy megírtam a kódot Taskerre és Py4A-ra is, tehát, értelemszerűen a telepítés is el fog ágazni két külön részre.

    Tasker:

    Folytatás...

    Mr Dini 8 éve 18

  • [Android] Pihekönnyű webszerver PY4A (SL4A) segítségével

    Üdv! :)

    Nemrég felfedeztem, hogy a Tasker képes SL4A szkriptek futtatására. Kíváncsi lettem és picit utánajártam, hogy lényegében mire is jó ez. És kiderült, hogy ennek segítségével például Python és Shell kódokat tudunk futtatni a telón úgy, hogy még droid specifikus API-k is a rendelkezésünkre állnak. Ennek nagyon örültem, mivel Pythonnal már rég nem volt dolgom.

    Szóval összedobtam pár kisebb szkriptet és úgy gondoltam, hogy havonta megosztok egy PY4A szkriptet, vagy Taskeres munkát (amíg van). Így a blog linkem sem fog eltűnni, és nem kell többet nyan-cat legós megoldásokhoz folyamodnom, hanem hasznosak is lesznek a bejegyzések (már akinek :D).

    Először kezdjük az SL4A telepítéssel. Ehhez pedig mindössze csak le kell szedni innen az eszköznek megfelelő csomagot és fel kell telepíteni.

    Folytatás...

    Mr Dini 8 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.