2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kivel, milyen baleset történt, ami vicces (Más számára)

    Leírom a saját egyik régi történetemet!

    Úgy kezdődött a dolog, hogy Általános suli 7. be jártam Érden. Az ofő. meg kitalálta, hogy menjünk kirándulás címszóval a Palatinus strandra. Hát el is mentünk. Ebben nincs semmi. Egész nap pancsikol a hülye gyerek (ÉN) nyeli a vizet, mint kacsa a nokedlit. Nem is volt ezzel semmi gond, de délután ugye induljunk haza. Hát már a Margitszigetről mikor sétáltunk kifele, már éreztem, hogy ebbű baj lesz! Ugyanis egy durva belső vihar jelentkezett. Hát tartottam magam.
    Csak akkoriban még a Kosztolányiról indult a Volánbusz. Hát ott már nagyon kivoltam, de hát tanár meg mindenki már a buszon, így tartottam magam. Na meg hátul a fúvókát :D A buszon a csuklónál álltam és meg sem mozdultam egész úton. A fejem meg színváltóst játszott.
    Megérkeztem a megállónkba, leszálltam a buszról, majd fénysebességgel futottam haza. Hát nem értem.
    Ha valaki nem tudja elképzelni, annyi történt, hogy beugrottam egy árokba... :D Akkor már mindegy volt, hogy hányan látják... :DD

    Parancsoljatok lehet rá licitálni :)

    Lalikirály

    Lalikiraly 2 éve 165

  • Közlekedési Múzeum (időszakos - 2022)

    Sziasztok!

    A mai napon, faterommal úgy gondoltuk, hogy nézzük már meg az Időszakos kiállítást. Már csak azért is, mert már vannak kocsik és buszok is. Így már fatert is jobban érdekelte. Én még tavaly voltam párommal, akkor volt az a 5-6 mozdony és egy kocsi és kész kifújt. De szerencsére most úgymond jelentősen bővült a kínálat. Így az előző és a mostani képekből is szemezek nektek. Amúgy érdemes elmenni szerintem. De nagyon várom, hogy majd egyszer kész legyen a múzeum, mert elvileg igen sok jármű lesz kiállítva. Amúgy most már van amolyan idegenvezetés is. Belecsöppentünk egy összeverődött csoportba. Jó fej volt a srác és értett is hozzá. Szóval alakul ez. Fogadjátok szeretettel a képeket. Nincs minden rajtuk. Az előző részben a mozdonyok voltak még szinte csak.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 0

  • Mercis kalandok - Huszadik rész

    Sziasztok!

    Van miről beszámolnom, illetve az elmúlt időszak eseményei margójára írom ezt most.
    Nos, hát végre sikerült eljutnunk párommal és Washburn nevű gépjárművemmel Szlovéniába. Ez az utazás már három éve ki volt fizetve, csak ugye a vírus időszak miatt nem lehetett menni.
    Na de ne szaladjunk ennyire előre.

    Először is megint történtek javítások. Kiegészítés a Tizenkilencedik részhez, ugyanis ott sok magyarázatot kihagytam!!!
    Az első, hogy vettem megint egy bontott, de igen jó állapotú fűtésvezérlő panelt. Az előző már kontaktos volt, végellenáélás hibás és nem is világított mindenhol. Na az újnak semmi baja. Egy Angol verziósból lett átrakva. Ez nem volt olcsó, 15 000 Forintba került. De remélem jó ideig nem kell újabbat vennem. Sajnos az E és C osztályoknak ez a panelje szereti beadni az unalmast. A kapcsolók szétrepednek, főleg a tekerők és a venti előtét ellenállás is megadja magát így van, hogy ötös fokozaton nem megy a venti, Kettesen meg hajszárító. Egyébként itt megjegyzem, hogy onnan lehet megtudni, hogy a pollenszűrő dugig van, hogy alig fúj levegőt. Kettestől ritkán kell fentebb venni. Nem is értem minek annyi fokozat. A rekkenő hőségben amíg lehűti a kasznit hármason megy, utána meg már úgyis fagyaszt, így leszoktam egyesre venni.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 0

  • Huawei Matebook D15 bemutató

    Sziasztok!

    Megint egy laptopcsere után vagyok. De végre egy igen jó gépem lett, bár ebbe is biztos sokan bele fognak kötni, de azért ne egyék forrón a kását. Hoz a kis masina meglepetéseket. Számomra meg pláne.

    Ha valaki nem bír olvasni, készítettem videót róla.

    Nos az adott típus, a Huawei Matebook D15.
    Felszereltségét tekintve: i3-10110U, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD, 15.6 FHD MATT IPS képernyő.
    Ezek a nagyon száraz adatai, de ne rohanjunk előre.

    Kicsomagolásról sem videót sem fotókat nem készítettem, ugyanis semmi újat nem hoz példának okáért az előző Lenovókhoz képest. Ugyanis sima barnak kartondoboz, minimális bélelés és kész.
    A gép mellé összesen a töltőt kapjuk, ami az eddigi legjobb megoldás, ami laposhoz kaptam. 65W és nem sokkal nagyobb mint egy mobiltöltő. Továbbá type C konektoros. Jessz, végre!!!

    Szóval kibontottam a gépet, bekapcsoltam és jöttek sorba a meglepetések.
    Na nem a gyári telepített Win10. Attól egy 50-es évek béli szerelmes film is sokkal izgalmasabb.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 19

  • Furcsa hiba az EDGE ben.

    Sziasztok!

    Már nem először figyeltem fel egy furcsa hibára az edge böngészőben.

    Az a szitu, hogy nekem sokszor rá van kötve a noti a TV re HDMI vel.
    Ezzel nincs is gond. Beállítom a felbontást ilyesmi oké és 60Hz a TV ennyi tud. Még régi HD Ready ráadásul.

    Szóval EDGE alatt elindítok egy Youtube videót és mikroszaggatást csinál, mintha nem 60Hzn hanem mondjuk 59 en menne. De ezt csak akkor csinálja, ha csak a TVn megy a kép, ha a noti kijelzője is megy, akkor nincs gond.

    Na mondom kipróbálom a Chrome al és érdekes ott tökéletesen tükörsimán megy minden.
    Más is tapasztalt már hasonlót?

    Lalikirály

    Lalikiraly 2 éve 18

  • Memóriabővítés i3-10gen esetében

    Sziasztok!

    Még Január végén vettem egy Lenovo Ideapad 3-as 14 colos notebookot.
    Róla az írás itt olvasható!

    A gépben egy Core i3-1005G1 es proci van, mellette 4GB RAM integrálva az alaplapra és 128GB NVME SSD, amin a Win11.
    Na hát a gép azért gyors volt és nem is volt vele gondom.
    Kitaláltam hogy eladom és helyette ipadet veszek, de mivel értelmes árban nem kelt el. Ráadásul 170 ért vettem és 130 ért nem nagyon kellett senkinek, így mondom, akkor lehet megmarad egy darabig és az újabb ipad érkezésekor eladom, vagy párom megkapja. Na tehát akkor bővítsük a ramot benne. Szerencsére van egy slot az alaplapon üresen, mely tátott szájjal várja a finom falatot; akarom mondani ramot.

    Itt hardveraprón vettem végül egy 8GB DDR 4-2666 os modult bele.
    Így már 12GB memória lett a gépben.

    Az alapvetése a dolognak, hogy tényleg egész szépen elketyegett a 4GB vel, de amint bővítettem és figyeltem a feladatkezelőt, folyamatosan 5.5GB körül mozog az elfoglalt memória mennyisége. Így ma már tényleg a 8GB az alap.

    Mutatom is képekben hogy előtte utána, mi volt a feladatkezelőben.

    Bővítés előtt:

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.