2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lenovo Ideapad 1

    Sziasztok!

    Megint egy notebookal jöttem. De most a legalsó kategóriából valóval.
    A vicc az, hogy közel nem olyan rossz, sőt egészen megszerettem a kis masinát. A story annyi, hogy múlt hétvégén eladtam a 17 es gépet, nem komáltam annyira. Aztán el kellett mennem a plázába, mondván kabátot kéne venni. Na azt kaptam is szerencsére, aztán mondom bemegyek már a Médiába, az ipad 10 est megnyomogatom, meg akkor legalább szétnézek. És megláttam ezt a gépet. Első látásra szerelem volt! A specifikációi igen gyengék, de vannak azért pozitívumai is, de erről később.

    Ott volt egy eladó, megkértem, hogy oldja már fel a gépet, hogy egy két weboldalt ilyesmit hadd nézzek meg rajta. És bár a Médiás felület is futott, meg frissítés meg sok más dolog, ahhoz képest igen decensen "szedte" a lábát. Minden elfutott szépen akkor hirtelenjében. Oké, mondom akkor ez kell. Megkérdeztem, még egy darab volt készleten belőle. Lefoglaltam, mert annyi pénz meg nem volt nálam, még szerencse hogy nem lakok messze. Megjegyzés, most fogok bankkártyát csináltatni.

    Folytatás...

    Lalikiraly 1 éve 16

  • Auna ST-2000 hangfalpár bemutató

    Sziasztok!

    Nem olyan régen írtam a megvásárolt Auna keverőpultomról.
    A cikket itt találjátok: DJ keverőpult + (tej meg még)

    Ezek a kis hangfalak, jóformán ehez a keverőhöz készültek. Polc hangfal kategóriába vannak sorolva, ami a méret miatt helyes is, de ezek inkább DJ monitorok.
    Nagyon nem akarnék belefolyni a témába, hogy egy sima polc hangfal és éppen egy DJ monitor között mi a különbség. A lényege egy alap monitor hangfalnak, hogy a zenekészítésnél, minél sterilebb "színezésmentes" hangot nyújtson. Mint egy monitornál ami mindenféle kritériumnak megfelel és nem torzítja a színeket, hasonlókat.

    De kezdjük is mai alanyunk bemutatásával.

    Az árát lelövöm rögtön, a hangfalpár kerek 15000 Forintba került kiszállítással.
    De mit is kapunk ezért a pénzért.

    Műszaki adatok:
    Passzív 2 sávos hangfalak 40 W RMS teljesítménnyel
    13 cm (5") basszus hangfal és basszusreflex csatorna a dinamikus hangkép érdekében
    Hajlott szerkezet a vízszintes vagy függőleges elhelyezésért
    Alacsony rezonanciájú fa szekrény filc huzattal

    Folytatás...

    Lalikiraly 1 éve 13

  • Lenovo Ideapad 3 17ITL6 kezdő NAGYképernyő

    Sziasztok!

    Már jó pár notebookról írtam itt.

    Hát most egy Lenovo Ideapad 3 -as került hozzám. Méghozzá a legalsó belépő kategóriából. De szép nagy 17 collos képernyővel. Nem lövök le sok poént, alapból gyötrelem a gép teljesítmény ügyileg. Még internetezni is csak korlátozottan alkalmas, és nem. Nem a Celeron proci miatt. Hanem a 4GB ram miatt. Az ma már borzasztó. Így hamar bővítettem és hupsz, rögtön sokkal gördülékenyebb lett mindent.

    De kezdjük az elején a történetet. Biztos sokan olvastátok, hogy jártam az Asus TUF gamer notival. A lényeg, hogy több volt a hibás dolog rajta, mint ami működött. A szervize el sem kezdte javítani. Hihetetlen. 280 000 Forintos gépről beszélünk. De ez az Asus szégyene is. A lényeg, hogy így viszont visszavették és a hitel is törölve lett. Én meg ott álltam gép nélkül. Viszont hirtelen cirka 100 000 rongyom volt egy notira, de azonnal.
    Emagnál találtam, Lenovo Ideapad 3 alapgép 89990 Forint. Oké, van belőle? Van, akkor viszem.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 15

  • ASUS TUF Gaming F15 - Korai volt az öröm. (v2)

    Sziasztok!

    Végre volt lehetőségem és az Auchanban vásároltam egy Asus TUF Gaming F15 Fx506 os típusú gamer notit. Ezer éve vágytam már valami hasonlóra és most egy jó akció keretében jutottam hozzá.

    Meg is vettem, elhoztam haza, Windows feltelepül, beállítom a dolgokat rajta és oké megy a gép. Hát a venti elég sűrűn pörög hangosan, de silent módban aksiról cirka néma. Na mondom jó lesz ez, de beárnyékolta az örömömet egy két dolog. Észrevettem, hogy először Youtube videóknál, vagy netezés közben képhibák jönnek elő pár pillanatra. Továbbá a baloldali kurzor AURA gomb egy idő után már nem csinált semmit. És a DTS hang aplikációt nem lehet letölteni sehonnan sem...

    Na aztán szombaton játszottam rajta cirka bő félórát a GTA V el. Ordítottak a ventik, mondanom sem kell, de hát van teljesítmény 144Hz, minden beállítás majdnem maxon Full HD ban.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 45

  • Muki pózól #1

    Sziasztok!

    Még régebben kaptam az IKEA fa bábut.
    És az ő "pózolásait szeretném sorozatban bemutatni :)
    Az IKEA hangfalon van a helye. Időnként, máshogy mutat.

    Lalikirály

    Lalikiraly 2 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.