2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Lenovo IdeaPad 3-14IIL05 notebook bemutató

    Sziasztok!

    Ismét egy notebook bemutatóval jövök.
    Leváltottam a címlapos írásomban szereplő HP245-öst. Úgy voltam hogy ipadet veszek, de mégsem az lett a vége. Így most a címben szereplő kis gépről írom soraimat. Nekem a 14" es változat maradt a legjobb méret, így ebből nem engedtem. Imádom a szabvány Magyar billentyűzetet. És még sok minden mást is ebben a gépben, de azért van egy két dolog, ami, hát igen hagy némi kívánnivalót maga után.

    Műszaki adatok
    A gépről több infót ITT találtok! Én is itt vettem.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 21

  • 50-es lettem (DIGI)

    Sziasztok!

    Az előző írásom folytatásaként írnám le tapasztalataimat a DIGIMOBILLAL kapcsolatban.
    Ugyanis igen, 50-es lettem.

    A Vodafone kártyám még 15.- én Szerdán napközben szűnt meg, így még este bepattyogtam a Camponába a DIGIhez, hogy akkor kéne...
    Egyedül voltam, meg egy eladó. Tök normális srác volt. Korrekt tájékoztatás, válasszam ki a csomagot, egy kis papírmunka, meg egy jó telefonszámot kerestünk a gépben. Adta a SIM kártyát. És kérdeztem, hogy mikor fog aktiválódni? Hát már aktív. Ja jól van. Na hát este raktam csak bele a telefonba, mert nem volt nálam sim tű. De azonnal felismerte, működött a mobilnet is.

    Tapasztalatok egy két nap után.
    Térerővel még Budapesttől távolabb még a semmi közepén sem volt gondom. A net is 4G VOLTE simán megy, wifi hívás is aktiválódott a kis Samsung A12-esemen.
    Mondták, hogy a DIGI nél előfordul, hogy sok idő a kapcsolás, hát ezt megcáfolnám. Még hamarabb megy, mint a Vodánál ment. A mobilnet sebességével sem volt gondom.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 7

  • Mercis kalandok - Tizennyolcadik rész

    Sziasztok!

    VAN BAJ, NEM KICSI!!!

    A kocsi megbukott a műszakin, mert picit repedezett volt elől a két fékcső és egy lyuk volt a jobb oldali küszöbön. Így az volt a szitu, hogy adtak egy 8500 Forintos átvizsgálási számlát. (Ami amúgy megegyezik azzal, ha viszel vásárlás előtti vizsgálatra egy kocsit. Majd a számlára ráírták az esetemben kettő hibát és a második alkalommal megnézték, hogy ki lett e javítva és az átvizsgálási díjat levonták a normál műszaki árából. Adták a pecsétet a forgalmiba és "Isten véled édes Piroskám"...
    Így mondá az Úr! Csináltasd meg azt a sz@rt!!! :D

    Na hát autósbolt. Szokásos Kauffer. Ismerőst hív. Kellene két első fékcső és két első fékkopás jelző zsinór is. Az egész kemény 3400 zöldhasúba fájt.

    Nem kis könyörgés és két hét várakozás után, sikerült egy Péntek reggelen bejutnom a karosszériáshoz. Gyors javítás és alvázvédelem (5000 pénzért) és délután irány Csabai Sándor barátomhoz Csömörre. Első fékcsövek kicserélve, majd szervo olaj még egyszeri cseréje. Meg bekerültek a fék kopásjelző vezetékek is. Megint 5 rongy. És már át is ment a kocsi a műszakin.

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 8

  • DIGImobil (váltok! váltsak?)

    Sziasztok.

    Véleményeket szeretnék kérni, vagy talán inkább személyes tapasztalatokat.
    A napokban eldöntöttem, hogy DIGImobilra váltok.
    Az az apropója a dolognak, hogy perpill a vodás csomagom havi 2500 forintba kerül és 1GB netem van.
    A digis csomag havi 1500 lenne, illetve lesz és ott kapásból 15gb netet kapok és 200 perc lebeszélhetőséget. Telefonálni minimálisat szoktam, azt is megtehetem amúgy a cégessel. Sokmindenkinek van? Barátnak akinek van, ő a netet dicséri, de a térerőn van még mit javítani. Illetve még annyi, hogy a csekket rendszeresen normálisan küldik? Mert a vodánál van baj ezzel, nem kicsi.

    A másik a döntésemben, hogy muteroméknál van most upc net meg kábeltv de egy kicsit fölöslegesen fizetnek havi 7000 ret, miközben a net 10% a sincs kihasználva. Így az lenne, hogy amikor ott vagyok, akkor a laptop és telefonról a net. Ezzel is spórólnánk is azért. Nem csak a havi 1000 forint díj a vodához képest, hanem mert csak maga a kábelTV is olcsóbb lenne.

    Ennyi csak. Ti hogy vélekedtek?

    Előre is köszi :)

    Folytatás...

    Lalikiraly 2 éve 31

  • Memóriabővítés 4 ről 8 ra

    Sziasztok.

    Adott volt az új HP 245 G8-as notebookom.
    Amiben alapból 4GB DDR4 3200MHz RAM volt. De szerencsére ezekben az alaplapon két slot van, így bátran variálhatjuk a dolgot. Én vettem bele 5000 Forintért még egy Samsung DDR4 3200MHZ-s ramot.
    Simán beleraktam és kész. Kicsit ugyan macerás a gépet szétszedni, de nem vészes. Egy erős 5-10 percet vesz igénybe a szétszedés és összerakás, ha mondjuk nem bénázik az ember és mindent előkészít!.

    Laliteszt videóban alul megtekinthető.

    Hogy miért bővítettem? Hát ma már nyilván nagyon kevés a 4GB, ugyanis a gépben lévő Atlon 3050U APU és a benne lévő Radeon Vega 2 videóvezérlő kapásból lefoglal magának 512MB-ot. Így a maradék 3.5 GB ből kell a rendszernek gazdálkodnia, ami még Win10 esetében nagyon erősen, szódával elmegy, de a Win11 nél már egyszerűen botrányos lesz. A rendszer elindul és 70-80% on van a ram és még semmi sem indult el.

    Folytatás...

    Lalikiraly 3 éve 12

  • SJCAM SJ10 pro vloggolásra?

    Sziasztok!

    A napokban gondolkoztam el azon, hogy a kis youtube csatornámat, nem a telefonommal rögzíteném, hanem egy SJCAM SJ10 pro val mondjuk.
    De van egy hibája, méghozzá a külső mikrofon csatlakoztatáskor borzalmas lesz a hang, de elvileg ezt javították.
    Engem a tapasztalatok érdekelnének, ha valakinek van ilyen kamerája.
    Esetleg bel térben milyen a beépített mikrofon minősége?
    Továbbá a videórögzítésnél lehet állítani a kép szögét mint a gopronál? Mert a videókban erre nem nagyon térnek ki. Tehát hogy ne legyen halszem effektus.

    Tulajdonosoktól tisztelettel várnám a tapasztalatokat.
    Nyilván a Gopro Hero 10 en is gondolkozok, de a kétszeres árkülönbség, azért az nem kevés.

    Előre is köszönöm a válaszokat. :R

    Lalikirály

    Lalikiraly 3 éve 5

  • Mercis kalandok - Tizenhetedik rész

    Sziasztok!

    A Mercis kalandokból már sokan ismerhetitek az autómat, illetve azt, hogy mi lett rajta javítva, ilyesmi. Lassan már tényleg a végére érek a dolgoknak. De azért most is van egy két apróság a tarsolyomban.

    Ugyanis megtörtént a régóta várt hátsó kipufogó cseréje. Csak a régiről van kép.

    Aztán mai napon volt vele egy kirándulás. 3 személy, némi csomag. És így 80% országút. 20% város. A fogyasztás OMW sima dízelből 5.5 liter lett. Azt hiszem ez még bőven a kiválóságot sugallja.

    További fejezetek:

    Mercis kalandok - Első rész
    Mercis kalandok - Második rész
    Mercis kalandok - Harmadik rész

    Folytatás...

    Lalikiraly 3 éve 0

  • HP 245 G8 - Az olcsó üzleti

    Ez a kis üzleti notebook arról szól, hogy az egyszeri emberünk megveszi és boldogan használja.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 112

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.