2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3 óra sz**ás egy kilazult SATA kábel miatt

    Tegnap kicseréltem a tápot, meg visszaraktam a gépbe a 3070-et. Kábelrendezés, portalanítás, majd vissza az asztalra. Indítom.. semmi, csak teker a végtelenbe az MSI logo-nál. Újraindít, megint. Ezt még vagy 5X eljátszottam, ok, ez nem fog menni. Közben kiírta azt is, hogy automatic repair. Ez este 8 magasságában volt.

    Gyanús volt, hogy a VGA driverrel lehet valami, mert a szétszedés előtt letöröltem a régi NVIDIA drivert, de mondom kép van a monitoron, ettől még be kell bootolnia. Szóval váltogattam egy darabig az alaplapi és VGA-n levő csatlakozók között, még a VGA-t is kikötöttem, majd ki is szedtem, mert amíg érzékelte, addig az alaplapi csatival ugye nincs kép a monitoron. Ezzel elment egy csomó idő, de semmi.

    Rákerestem erre a jelenségre, mert ismerős volt. Tele van vele a net, egy végtelen loop-ba kerülsz és sose indul a gép, de a repair se megy tovább. Megoldások.. mindenhol a Windows telepítőt írja, de honnan szerezzek? Bekapcsoltam a Macbook Pro-t, rákerestem, hogy hogy lehet Mac-ről bootable USB-t létrehozni. Még szerencse, hogy van itthon olyan pendrive, amin van USB-C csatlakozó is. :DDD Közben elkezdtem letölteni a WIN 10 ISO-t, a 6GB-os file-ra 3-4 órát írt - tudni kell, hogy az albimban borzasztóan rossz a wifi, lényegében csak LAN-on kapok használható sebességet. Illetve valószínűleg a modem/router gyenge, na mindegy. Mondom fasza lesz ezt megvárni.

    Folytatás...

    Jhonny06 11 hónapja 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.