2022. január 16., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A nagy leszokás! 1. 2. nap

  Elhatároztam nem cigizek 15 év és napi 2 doboz bagó után. 1 nap mintha nem is lett volna semmi, lassan a 3. napba lépek de már kézzel lábbal bagóznék..... : :(((

  Valaki járt hasonló cipőben?... nekem a reggeli kv mellé pl nagyon hiányzik... Ingább pszichikai függőség mint fizikai.... 15 év hosszú idő a megszokások kialakulásában :W

  Doze 2 éve 31

 • Rabszolgatörvény "konkrétabban"

  Itt egy cikk: [link]

  Na akkor a lényeg, hetente maximum 48-órát lehet dolgozni, ha ezt meghaladod 100%-pótlék, ugye max olyat lehet játszani hogy elrendelik neked ÍRÁSBAN előre a heti 48 órát.. legyen a havi munkanapok száma 21, az 168 óra kötelező... na elrendelik a heti 48-órát. Az havi szinten 192 óra... Na akkor szerintetek hogy lesz? Hát úgy hogy azt 24 órát 50% túlórával fizetni kell... hiába irkálják hogy nincs rá 50%, persze ha éves göngyölítésben vagy akkor hó végén nincs... (de ez elenyésző, és eddig is volt lehetőség rá ), de ha engedi az egyik szabály, a másik már nem... az igazi érvágás az lenne ha a szombat megint munkanap lenne, akkor 21 munkanapos hónapban 192 lenne a kötelező.. (na az szopi lenne)

  De nézzünk egy gyakorlati példát: (munkaidőnaptár 2018), legyen 2018 Szeptembere az egyszerűség kedvéért.. 30 napos hónap. 5 hétvége (szombat-vasárnap), Ez 10 pihenőnap, valamint 20 munkanap 20*8=160 óra kötelező... A legegyszerűbb eset az mikor állandó nappal: hétfő-péntek közt melózól, és ugye hétvégén nem.... neked szombat vasárnap pihenőnap, mivel az a beosztásod szerinti PIHENŐ ha ott hívnak be túlmunkára (7 nappal előre írásban) akkor be kell menned, de 100% pótlékért, mert PIHENŐ volt.

  Folytatás...

  Doze 3 éve 128

 • Lakástakarékpénztár "mizéria"

  Hát ahogy elnézem eléggé elszabadultak az indulatok.... egyszer az a bajunk ha a kormány belenyúl a lakáspiacba, máskor az ha kiszáll belőle.

  Alapjában véve az lakástakarékpénztár (továbbiakban Ltp), egy elrontott konstrukció volt. Később elmondom miért is....

  Az indulat megint azokból váltódott ki akinek nem/vagy alig van köze az ltp-hez... no meg a személyi bankárok tömkelegéből.

  Az ltp mint olyan hasznos konstrukció volt, de a piac másként és másra használta mint amire kellene. Gyakori indok az eltörléssel kapcsolatban, hogy a kispénzűek most majd nem jutnak önerőhöz/hitelhez, ezzel pedig lakáshoz. Ha logikusan gondolkozunk akkor 1-2, 4 éves ltp végigfizetésével, 2-3 millió önerőhöz jutunk melyhez évi/szerződés 72e Ft forint a jussunk... most őszintén: ez a 72e jutotta az embereket a 25 millás pesti panelhoz? Ugyan, nagy humbug és mellébeszélés... és most szegények az ltp eltörlése miatt a híd alatt fognak aludni... arról nem is beszélve hogy úgy mutatják be mintha havi 20e nem lehetne ltp nélkül félretenni, pedig akinek nem megy: az ahogy felvette a lakáshitelt az bukta is a házat...

  Folytatás...

  Doze 3 éve 32

 • Irigység....

  Az anyagi oldal... nincs az a szint amitől lentebb ne lenne irigy valaki. Mindig van.... ha valakinek több van: neked könnyű anyádék gazdagok... neked könnyű mert jól keresel... neked könnyű mert nincs annyi kiadásod... nincs az az érv ami meggyőzné... mindenre van egy "könnyű neked"

  De elvonatkoztatva: a magyar közemberek 99% a egy 150 milliós házra, egy 20 milliós autóra simán rávágják: vagy bűnöző vagy politikus... elképzelhetetlen hogy valaki megsolgozott érte, csakis csaló lehet...

  Doze 4 éve 124

 • Motorfelújítós Projekt vol.2

  Eltelt napok száma: 23

  Igazából még semmit nem csináltam :DDD , alkatrészvadászat, valamint szerszám vadászat zajlott. Jelenleg 100e forintnál járok.

  Amit vettem: Mindenféle tömítés, hengerfej csavarok, dugattyúgyűrű, hajtókarcsapágyak... de itt egy lista:

  Ezeket egy boltból rendeltem:

  -Vezérműszíj készlet (szíj+feszítő) (Gates)
  -Hosszbordás szíj (Gates)
  -Vízpumpa (aisin)
  -Szelepfedél tömítés (Elring)
  -Szelepszár szimering készlet (victor reinz)
  -Hengerfejtömítés (victor reinz)
  -szívókönyök tömítés (victor reinz)
  -Kipufogó leömlő tömítés (victor reinz)
  -Szerelőpaszta (victor reinz)
  -vezérműtengely szimering (victor reinz)

  Ezeket a második boltból:

  -Kupu. Tűzkarika (SGP)
  -Tömítő alátét olajleeresztő (SGP)
  -Dugattyúgyűrű készlet (NPR)
  -Hajtókarcsapágy

  A harmadik bolt:

  -Olajteknő tömítés (nevenincs, DE gyári utasítás szerint tömítőpasztával kell visszarakni az olajteknőt!!!)
  -Folytószelepház tömítés (SGP)
  -Hengerfejcsavar klt. (noname)
  -Olajgőz alias PCV szelep

  A negyedik:

  - 16db szelepvezető (AE)

  Folytatás...

  Doze 4 éve 4

 • Mozdonyvezetés margójára 2

  No, mit írtam az előző bejegyzésben?! : [link]

  A Mozdonyvezető leszállt, és elkezdett hazasétálni! A magyar újságírás/média abszurdja, konkrét tények és támpontok nélkül lehoznak egy olyan cikket, amiről fogalmuk sincs mikor/hogyan működhet... HVG, 24.hu, 444,888... nem pont ezektől vártam, az alfahír oké :DDD

  Ami igazából fáj, hogy a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) propellersapkás idiótái, akik előadják magukat hogy értünk hozzá.... ahha ja,

  No hát kerüljön ennek az esetnek a margójára: 12:45 perc Max. Szolgálati idő, valamint 10 óra vezetési idő lehet... Ez NEM máv utasítás, hanem TÖRVÉNYI!, a hatóság alias NKH áltál leírt, majd elfogadott vasúti törvény... aki ezt nem tartja be, annak nem a munkáltatójával kell számolni, hanem a hatósággal (az NKH=Rendőrség, NAV) 0-750.000Ft-ig terjed a bírság, valamint a munkáltatói oldalról pedig a csillagos ég... amit természetesen az alkalmazottan vernek le.

  Folytatás...

  Doze 4 éve 43

 • Mozdonyvezetősdi margójára.

  Lassan két éve hogy belekezdtem.... Ebben a hónapban jutottam oda hogy önállóan továbbítottam vonatot.

  Amire rájöttem: ezt sem rutinból, sem megszokásból, sem pedig csuklóból nem lehet csinálni. Mindig minden más, soha nem megyek ugyan azon körülmények között.... más a mozdony, más a szerelvény, más az időpont, teljesen változó... azonban a cél mindig ugyan az: A vonat Á-ból B-be jusson. Arról nem is beszélve hol tolatószolgálat, hol IC, hol pedig tehervonat.

  Nehéz kenyér ez, még ha bőséges is.

  A másik oldal viszont az emberi, a vasút egy csapatsport, ahol mindenki szükséges az üzemhez. Azonban te mint MV járod az ország adott részét sok emberrel kapcsolatba kerülsz, de igazán munkakapcsolatba nem, vagy csak sok-sok év múltán... egy állomáson szolgálatot teljesítő dolgozó már a kolléga nézéséből tudja mit akar.... én nem, és hosszú ideig nem is fogom még tudni. Aztán itt köszön be az emberi tényező, ha valaki életunt, vagy egy hajnali órában zargatom sokszor megvető pillantásokat/mondatokat kapok... 'há ezt nem tudod, vagy 'há ezt nem tanították?... persze tanították, de sokszor még állomása is válogatja hogyan szoktak 1-1 mozgást végrehajtani, akkor honnan tudnám? Sehonnan.... vagy ha hergelnek akkor megmondom hogy anyám p*csájából 431 sorozatú mozdonnyal robogtam ki.

  Folytatás...

  Doze 4 éve 58

 • Motorfelújítós projekt, vol.1

  Eltelt napok száma 1,

  Régóta szerelgetek otthon, kb 14 évesen kezdem simsonnal, mz, majd egy aprilia sportmotorral, mindegyik 2t volt... ez utóbbinak lélektana van, megtanultam a henger és dugattyú kapcsolatát, nagyon sok tanulópénz árán. Eltört dugattyú, átlyukadt dugattyú, megszorult dugattyú :DDD .... hézagolás. Ami a legfontosabb: míg nincs valamiben precíz gyakorlat addig csakis a szervizkönyv és abban foglaltak messzemenőkig betartása, ha nincs szerszám/célszerszám addig felejtős bármit is otthon tákolni, a végeredmény időleges lesz, valamint az új alkatrész beszerelése kidobott pénz, veheted a következőt. Az elméleti tudás.... nos nem árt ha van, tudod mi a mikrométer, tolómérő, vagy tudod mi a zsugorkötés. Persze aki 20 éve autót szerel a normálisabbika, annak "benne van a kezében", persze autószerelőket nem akarom megsérteni, de aki féltengelyt cserélt, vagy 1000 db féktárcsát, annak még gőze sem lesz a motorszerelésről... a bajok ott kezdődnek mikor a fent ecsetelt szerelő "meg akarja mondani", mert mát 20 éve csinálja.

  Folytatás...

  Doze 4 éve 11

 • A HR az mindenható?

  A HR, Human Resource angol szó rövidítése. Jelentése: humán erőforrás. Munkaerő toborzással, kiválasztással, képzési rendszer kidolgozásával, juttatási rendszerekkel, munkakörök megtervezésével, nyilvántartások vezetésével foglalkozik. Eme definícióval élve lehet talán a legjobban leírni, hogy mit is csinál a HR. Ezzel szemben én azt tapasztalom hogy köszönő viszonyban sem vannak a fent említett teendőikkel. Az hogy interjún beülnek és feltesznek olyan kérdéseket amik szerinte kiválasztás szempontjából "alkalmas", "nem alkalmas" még nem humán erőforrás. Pszichológusok tömkelege vitatja az olyan 5 kérdéses gyors teszteket, amivel a HR dönt, és kész tényként állít be. Amivel aztán emberi sorsok pecsételődnek meg, szakmaiatlan kiválasztási folyamat miatt ráadásul ha még csak az egyén járna rosszul megérteném valahogy, de sok esetben maga a cég is elesik egy két koponyától, ezért akár milliós nagyságrendű kárral fizetnek. Mert klárika tegnap a hr szaklapban valami új kiválasztási folyamatot próbált ki.

  Folytatás...

  Doze 4 éve 10

 • corporate bullshit

  Igaz egy fórumon találtam de ettől jobban leírni egy multit, egy semmitmondó gyárat nem lehet:

  Vannak olyan munkahelyek, ahol a munkatársak egymásra vannak utalva a munkában. Ott különösen fontos a korrekt munkahelyi közösség amelynek egyik legfőbb ismertetőjele, hogy a kollégák egymást valamint a vezetők a beosztottakat nem zaklatják, piszkálják lépten-nyomon, hanem engedik békében, nyugodtan dolgozni azzal a tudattal, hogy nincsenek egyedül. Bármikor van kihez a problémáikkal fordulni és viszonzásképpen nem leb@szást, hanem jóindulatú segítséget fognak kapni. Büntetést csak az kap aki valóságos bűnt követett el de ő is csak arányosan. Sok-sok évig dolgoztam fiatalon ilyen helyen és nem hiszek abban, hogy manapság nem lehet megvalósítani.

  Hangsúlyozom: az egymást kölcsönösen segítő, támogató munkahelyi közösségről és nem un. "csapat"-ról van szó.

  A csapat inkább a sportba való nem a munka világába. A sportban meg van a helye a csapatnak de a munkában nincs edzés és versenyekre való felkészülés, stb. A vezetők pedig nem edzők. Nagyon sok vezető tévedésben van, mikor úgy próbálja munkára ösztönözni a dolgozókat mint az edzők a sportolókat. A munkában minden napon jó színvonalon kell teljesíteni. Ahol csapattá degradálják a munkahelyi közösséget előbb-utóbb beüt a felszínes vigyorgás, a hátmögötti alávágás vagyis a mobbing.

  Folytatás...

  Doze 4 éve 8

 • Gamer pc definíció

  Az olyan pc ami az összerakása évében fullon vitt mindent. :C

  Doze 4 éve 16

 • Munka

  Rég írtam, írok :D

  Épp most néztem a "Késik a szüret" filmet. Lehet a könyvet is beszerzem.... viszont amolyan gondolatébresztő volt számomra, nem kiemelkedő film tény. Viszont elgondolkodtató hogy valahol valakiknek köszönhetjük a 40 órás munkahetet, alapvető munkajogi törvényeket stb. Vérrel, lövöldözéssel, sok sok ármánnyal stb.

  Ha a munkaadókon múlna nevetve dalolva 0-200 éves korig ingyen dolgoznánk nekik még ma is talán, valahogy egy mérleget képzelek el, ahol ugyan billen erre-arra a serpenyő pl munkaerő hiány miatt, vagy képzettség/kor/nem által, de valahol mégis fizetést adóknak mindig a legkisebb pénz, maximális megterhelés a cél. Aztán jönnek az országok/törvények stb. Piacgazdaság ugye.. és ez nem képzettség függő.

  Mostanában ismerősök, vagy akikkel közelibb kapcsolatban vagyok.... sokan keresnek állást. Ezen felül én is körbenéztem, nem vagyok földhözragadt ennek okán több munkahelyet is megjártam. Van egy háklim, a légkör a munkatársak, a csapat... sokat számít. (erre még visszatérek)

  Szóval a következő a meglátásom:

  Folytatás...

  Doze 4 éve 20

 • Facebook ..... láttam csoportok

  Mostanában kerültem be egy ilyen csoportba, lehet én vagyok a túl igényes, de a facebook pöcegödre. Túl azon hogy unatkozó nyugdíjasokkal, vagy like vadászokkal van tele, de van egy elég vastag (hangos) réteg. Nos ez a réteg az emberi butaság/hülyeség/suttyóság legmélyebb bugyra. Ha a mai magyar társadalmat tükrözi én költözök és megyek.

  Tehát az oltári falkaparós égbekiáltó kemtérles, összeesküvők írogatásai 1-2 eset kapcsán.

  Csak kettő:

  Villamos kisiklott: Mostanában sok ilyen baleset van..... biztos EXTRA SZABIT/PÉNZT kapna a villamosvezetők. Utána kéne nézni..

  Persze sorolhatnám a lámpa nem működött, a villamosvezető be volt baszva, MÉÉÉÉ nem fékezett stb.

  Buszbaleset: Örökzöld: bebaszott, túlvezetett, kúva anyát a román/szlovák/ukrán vendégmunkásoknak.
  Hún vótak a sószórók??? Háá lopják a gázolajat... stb stb

  Most komolyan ennyi demagóg ítélkező fasztarisznya van? Vagy csak ezek a leghangosabbak?

  UI: nem költözök csak kilépek a csoportból :D

  Doze 5 éve 3

 • Na akkor vágjunk bele...

  Hív a vasút vár a máv, mozdonyvezető képzés ON...

  2 körös felvételi 300 fő, 15 felvételt nyert, ebből 5 orvosin bukott. Szép kilátások :)

  3 hatósági vizsga 16 hónap képzés,+számtalan házi vizsga.

  Doze 5 éve 15

 • Vannak dolgok amik nem változnak

  Szeretnék tisztelegni egy creativ inspire p380-as 2.1-es hangfalszett előtt..

  Épp ma gondolkoztam, és már legalább 12 éve szolgál jóban/rosszban. :DDD , Volt már leöntve sörrel házibuli alkalmából, megjárta Ausztriát, és legalább 3 alkalommal a Balatont is. A mai napig jól szól, és mutatós darab... :)

  Doze 6 éve 9

 • Épp halálra dolgozom magam....

  Aki megmondja milyen gep ez kap egy hangszórót :C

  Doze 6 éve 11

 • Mennyire vagy technikai zseni? :D

  Ha akarjátok töltsétek ki: Kérdőív

  Köszi :)

  Doze 6 éve 9

 • Okostelefon? Minek az? :D

  4 év android után úgy döntöttem visszatérek a butatelefonra.

  Valakinek tudom létszükséglet, 24/7-ben online lenni, nekem speciel felesleges. Átnyálaztam a kínálatot és arra jutottam hogy egy samsung S5610 veszek: [link]

  A sok tepsi közt, szerintem szépen néz ki :), másrészt azért ez sem teljesen buta. Van facebook, gmail, stb kliens, opera minivel létszükséglet dolgokat lehet böngészni. Kicsit mókoltam feltettem egy offline térképet: trekbuddy (nincs gps), és egy időjárás előrejelző progit: yahoo weather.

  5mp a kamera, a kép ilyen:

  Amit hajlamos az ember elnézni egy okostelefonnak: naponta töltögetés, ennél 5 nap nyomogatva, egyébként 10+ nap :D, maga a zenelejátszás is minőségi, legyen az füles, vagy külső hangszóró. GYORS, pedig csak 460Mhz ;], a térerő legalább kétszerese mint az eddig tepsijeim szerint.

  Imádom! Más nem kell!

  ui: wifi benne lenne álom telefon :DDD

  Doze 7 éve 38

 • Baku: 2015, A strandfociban is utolsók vagyunk :)

  Közben az éhező 18 méteres medencében edző, úszósapkáját elhagyó 15 éves lány 22 századdal marad le az aranyról.

  Doze 7 éve 2

 • Az évszázad trollja

  de mielőtt a szívünkre vennénk:

  Doze 7 éve 13

 • A társasház gyöngyszeme

  Mert F betű is szokott a betűlevesben is lenni.

  Jellemző megjelenési formája:

  -Szakadt 30 éves fiat tipo
  -Malteros nadrág, télen-nyáron, lyukas póló, mellé vastag izzadságszag mindig-mindenhol

  Köszönés:

  -Köszönési formája: Figyej' má' haver'
  -Kapásból letegez bárkit, bár a kora 30-35, a 90+os időst is haverozza.

  Viselkedés+Kommunikáció:

  Ő mindig mindent jobban tud, és mindennel elégedetlen. Fontoskodik, főleg ha valamilyen épületgépészetről van szó. Elmondása szerint neki volt egy építési vállalkozása, máskor pedig 2 boltja volt amit ő vezettet. "csak há' csődbement".

  A másik nem elhanyagolható tény: bármki/bármit csinál a lépcsőházban, rögtön ott terem hogy teljes portfoliót nyújtson az aktuális műveletről. Személy szerint én ajtót cseréltettem... gondolom a kőműves kalapács hangos puffogása felélesztette benne az "ösztönlényt": jön érdeklődik.... : figyu má' mennyié' csináltatod?: ki sem mondtam a számot, -közbevág, á én fele ennyiért megcsináltam volna... mer' régen építési vállalkozó vótam'... szumma az belőle: hülye vagy mert drágáé csináltatod.

  No de milyen a mindennapi életben:

  Folytatás...

  Doze 7 éve 34

 • I Love Villámlás

  Még hogy 2x nem csak ugyan oda a villám, tegnap 5 percen belül kettő is betalálta a szemközti trafóba.

  Ki lett húzva minden elektromos kütyü a konnektorokból. A durva az hogy 1-2 aljzat megfeketedett, a vezetékes telefon vezetékét nem húztam ki, ami így beadta a kulcsot.

  Doze 7 éve 10

 • Napi video: Én milyen Gamer-PC-t vennék? ( Ha kompromisszumok nélkül szeretnénk venni)

  Egy különleges konfig, különleges embereknek:

  Doze 7 éve 34

 • Hogyan NE frissíts bioszt.

  Kicsit viccesre fogom. :DDD

  Lehetőleg ne munka előtt, "hogyeztméggyorsanmegcsinálom", lehetőleg ne este és ne Windows alól a gyári Asus szoftverrel.

  Ja és végül, ne akarj HD képet bootlogónak flashelni, biosz frissítéssel karöltve :DDD

  Mert akkor úgy jársz mint én. A gép a restart után felvillan 1x, majd leáll, utána újraindul és a gyári UEFI bios EZ flash 2 fogad.

  A probléma akkor kezdődött mikor életet akartam lehelni a gépbe, a windows nem indult, és bios többi része sem jött be. Csak ez a nyomorult EZ flash. De legalább egy valami király volt, bootlogó, mert azt sikerült felrakni. :))

  HDD-ből, csak 1 partíciót látott, csak a másik partíción volt a fájl. Az "EZ" meg kérte a Bios fájlt. Nos ez nem lett volna probléma, ha 50 kilométeres körzetben lett volna egy másik PC-re hajazó eszköz. Az usb-s eszközöket "látta" tehát pendrive, aztán mindenki boldog.

  Ezzel szemben semmilyen pc, sz.gépre hajazó eszköz nincs a környéken. Egy androidos telefon, és egy samsung smart tv áll rendelkezésre.

  A smart tv kilőve, mert sem letölteni nem tud böngészőből, sem pedig másolni nem akar semmilyen eszközre.

  Folytatás...

  Doze 7 éve 5

 • Kedves adománygyűjtők!

  Vannak olyan emberek, akik olykor zokon veszik azt ha megsértik a privát szférájukat. Főleg így szombat este.

  Megértem, ha kell a pénz: nincs mese, talpalni kell. Viszont vannak olyan egyének, akik szeretik eldönteni kinek adják a pénzüket. (főleg mikor és hogyan)

  Természetesen nem fogok átfutni semmilyen paksamétát arról hogy kinek megy a pénz. Szívtelen fráter vagyok igaz?, márpedig az "adomány" az én egyéni döntésem.

  Persze gondolom önnek, és a kétbites agyának a "NEM" szó egyet jelent a szívtelen/fukar/bunkó kifejezéssel. De ha ön erre visszakontráz: "Még 200 Forintot sem?", hozzáteszem arrogánsan. Akkor mit vár? Kedves szavakat?

  A legnagyobb probléma nem az, hogy én elküldöm önt a rákos Petikéjével a pics@ba, és a pokolra kerülök. Hanem az, hogy egy gyengébb/érzőbb embert, szinte érzelmileg zsarolja. Ezzel álmatlan éjszakát okozva, ne adj isten így pénzt kicsikarva a másik embertárstól, mikor saját magának is szüksége lenne rá.

  Visszatérve: Az adomány egyéni "döntés", nem pedig jó és rossz közti választóvonal. Ne packázzon, sem az én, sem pedig pedig más ember önérzetével/bűntudatával. Nagy a város, sok az ajtó, ha visszautasítást kap, elég egy "viszontlátás".

  Doze 7 éve 17

 • Ha a rendőr irányítja a forgalmat?=káosz

  Ha valaki nekem szegezné a kérdést: mond már el fejből a rendőri karjelzéseket? Beismerem, nem tudom. De ezt a rendőrök is tudják, ma csak 2 helyen találkoztam velük, mert nem működtek a lámpák.

  Visszatérve, sávonként mutogatta mindenkinek a rendőr mit csináljon.... kamikáze jön, sötét a lámpa, behajt a kereszteződés közepére, rendőr meglátja, halántékához emelte a kezét, majd erősen mutogatva gesztikulál... a kamikáze felháborodottan mutogat a rendőrnek, rendőr rádiózik, forgalom megáll, kollégák jönnek, csekk tölt :D, jogos... még ennyi barmot. :DD

  Doze 7 éve 44

 • Wifi antenna miniteszt (3,7,9 dBi), avagy mire megyünk vele?

  Úgy hozta a soros, hogy vettem egy rutert otthonra. Nevezetesen Tenda W309R, olcsó, kínai, és oda pont elég. Viszont a rutert nem szerettem volna pakolászni, hogy lefedjen mindent. Így gondoltam benevezek egy 2x9dBi-s antennára. Próba, szerencse alapon.

  A körülmények.

  Szerencsére a környéken egyáltalán nincs Wifi, így teljesen kizárható, egy másik hálózat zavarása.

  Rajzoltam egy pongyola alaprajzot, az épületekről méretarányosan, a mért pontokat bejelöltem rajta(+ távolság), és a mérés során próbáltam mind a három esetben ugyan ott mérni. (magasság, pozíció stb). Figyeltem az antennák állására, tehát ugyan úgy álltak mind a három esetben. (a szórásuk miatt)

  A másik fontos tényező: egy Zte gand x in-el mértem, wifi overview 360 programmal. Elismerem nem épp a legjobb objektivitást nyújtó teszt, de egy kis viszonyítási alapnak szerintem megfelelő.

  Az alaprajz:

  Annyit fontosnak tartok megjegyezni: 60cm-es vályog falak vannak, a szobák közt is legalább átlagban 40cm. A különálló kisebb épület (6-os pontja) szintén vastag vályogfal. A 7-es pont viszont "csak" 30cm-es téglafal.

  Az antennák:

  Folytatás...

  Doze 7 éve 8

 • Monitor probléma, megoldás?

  Történt mostanság, hogy hurcoltam a monitor autóval. Lehet ez is közrejátszik, de nem nem vagyok 100%-ig biztos benne.

  Tegnapelőtt mikor összeraktam, sajnálattal vettem észre 2 pöttyöt a kijelzőn. Szokásomhoz híven ujj nyálazás+dörzsölés hatására sem jött le, mondom milyen kosz ez? Alaposan áttöröltem a monitort mikroszálas kendővel, de kevés eredménnyel.

  Ekkor alaposabban megnézve, hirtelen pixelhibára gondoltam, némi káromkodás után (mivel 1 éve vásároltam Lg 24mp55).. gondoltam magamban most mi lesz?, aztán 1-2 óra elteltével arrébb vándorolt a "folt" itt egy kép bár nem sokat lehet kivenni belőle:

  Szerintem por került bele, ezzel mit lehet kezdeni?, elég idegesítő, és még soha nem történt velem ilyesmi..

  Doze 7 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.