2017. május 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Link upper

  Mivel újra eltűnt a nevem alól a Logout blog felirat, kénytelen vagyok bejegyzést írni, hogy észrevegyétek a blogomat, ami mellesleg tele van szakmai anyaggal.

  Szóval elnézést kérek mindenkitől, hogy ezzel terhelem a szervert és az olvasókat, de nem tudok jobb megoldást. :(((

  dobragab 1 hete

 • Mionix Naos QG - várva várt upgrade

  Bevezető

  Az egeres topikban ajánlott egerek jelentős része egy pár éves csúcs-szenzorral, PMW3310-zel szerelt. Asus ROG Sica, Asus Strix Claw, Roccat Kone Pure Military, SteelSeries Rival 300, Mionix 7000 széria, Zowie-k.

  Azóta megjelent a Logitech és a PixArt közös fejlesztésű csodaszenzora, a PMW3366, ami nagyon sokáig Logitech-exklúzív volt, és ki is használták számos remek egérrel: G502, G303, G900,

  Folytatás...

  dobragab 3 hónapja 2

 • PH! userscript-gyűjtemény

  Eme bejegyzés azért született, hogy az általam karban tartott, PROHARDVER! fórumhoz készített userscript-ekről naprakész információkat nyújtson.

  Telepítés

  Mindegyik userscriptet egy ehhez való keretrendszer értelmez és futtat. A két legnépszerűbb a Tampermonkey és a Greasemonkey, ezek közül az egyikre szükségünk lesz. Köztük lényegi különbség a támogatott böngészőkön kívül igazából nincs.

  Tampermonkey telepítése. Stable verzió javasolt. Támogatott böngészők: asztali Chrome, Chromium, Firefox, Edge, Opera Next, androidos: Dolphin Browser és UC Browser.

  Greasemonkey telepítése, Firefox-hoz.

  Elképzelhető, hogy a jövőben már csak Tampermonkey-s verziókat fogok készíteni, mert a Tampermonkey már Firefox-ot is támogat.

  Ezen keretrendszerek a userscript-ek automatikus frissítését is képesek elvégezni, tehát ha egyszer telepítetted az egyik lenti script-et, és utána új verzió jelenik meg belőle, felajánlja a frissítését.

  Topikgazda patch

  Folytatás...

  dobragab 4 hónapja 67

 • Logitech G Pro - a Szent Grál

  A Logitech végre kiadta azt az egeret, amire bő két éve várunk.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 5 hónapja 42

 • EVGA TORQ X5 - többre hivatott

  Bevezető

  Az EVGA 2015 februárjában kiadott egy rakás gamer egeret, amik közül kettőre kaptuk fel a fejünket: az X3-ra és az X5-re, a többibe ugyanis sajnálatos módon lézeres szenzort szereltek. Nyáron vettem egy X5-öt, abban a reményben, hogy az ajánlott egerek listája bővülhet vele, az adatok alapján kifejezetten ígéretesnek tűnt, pláne a relatíve olcsó ára miatt (15-16k).

  Amire felkaptuk a fejünket, az az A3090 ill. S3988 szenzor, és a specifikáció szerinti 85 gramm volt, és mellesleg mindent ígért. Kis tömeg mellé sok gomb, és univerzális, minden fogáshoz passzoló forma. Ez a három tulajdonság két ellentmondást tartalmaz, úgyhogy duplán kíváncsi voltam, mit alkotott az EVGA.

  OCN-en negatívumot gyakorlatilag nem találtam, egy kolléga pedig felajánlotta, hogy nagyker áron tud egyet rendelni nekem. Éltem a lehetőséggel, ami hibának bizonyult, de nem bántam meg. Ahogy mondani szokta a részeg haver az intenzíven: akkor jó ötletnek tűnt...

  Külső, forma

  Folytatás...

  dobragab 7 hónapja 1

 • Parakábel

  Mi ez?

  Gyakran felmerül a probléma, hogy a vezetékes egerek kábele túl merev, és sok egérbe valóban kellemetlen kábelt szerelnek gyárilag. Elég változó, bizonyos egerekben kifejezetten hajlékony, másokban csapnivalóan rossz. Ez gyakorlatilag csak egereknél zavaró, a többi perifériánál nem mozgatjuk a kábelt üzemszerűen. A parakábel ezt a problémát hivatott megoldani.

  Az inspirációt az overclock.net fórumról, CeeSA kollégától kaptam. A megoldás lényege, hogy a kábel gumiburkolatát sokkal puhább szövetre cseréljük, ezzel a hajlékonyságot egyedül az amúgy is szükséges erek limitálják. Árnyékolásra sincs szükség, 2 m hosszban enélkül is tökéletesen működik az egér.

  A szövetet a moddingnál szokványos harisnya helyett ún. paracord adja, mert jóval hajlékonyabb, innen kapta a nevét a megoldás..

  Készülhet egy donor egérkábelből, vagy nyers alkatrészekből is. Előbbi valamivel egyszerűbb, utóbbi picit hajlékonyabb, köszönhetően a gyári kábelben használatosnál jobb ereknek. A cikk mindkét megoldást be fogja mutatni, ha egyszer lesz rá időm. :D

  Folytatás...

  dobragab 9 hónapja 2

 • Roccat Kova 2016 - modellfrissítés Roccat módra

  Méltatlan elődök sötét árnyékából kimagasodva érkezett a Roccat új egere, követhetetlen logikájú elnevezések zavarában.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 hónapja 50

 • Link upper

  Mivel mostanság 2 hónap után eltűnik a nevem alól a Logout blog felirat, kénytelen vagyok bejegyzést írni, hogy észrevegyétek a blogomat, ami mellesleg tele van szakmai anyaggal.

  Szóval elnézést kérek mindenkitől, hogy ezzel terhelem a szervert és az olvasókat, de nem tudok jobb megoldást. :(((

  dobragab 1 éve

 • Egerek tesztelése

  Ez az írás az egeres topik összefoglalójának kiegészítése. Azon kevés érdeklődőnek készült, akit mélyebben érdekel a téma, és szívesen elmerül egy egér alapos letesztelésében.

  DPI, polling rate beállítása

  Ha az egér viszonylag kevés DPI-opcióval rendelkezik (1-5), javasolt mindegyiken végigmenni. Ha túl sok (pl. 50 / 100-asával állítható), akkor érdemes kipécézni a gyári alapértelmezetteket (natívat), többszöröseit és töredékeit; illetve a maximumot. Pl. egy natívan 800 DPI-s, maximálisan 4000 DPI-s egérnél 400, 800, 1600, 3200, 4000. Ha gyárilag több DPI közül válogathatunk on-the-fly, az egy jó kiindulópont.

  Általában a teszteket érdemes 500 / 1000 Hz-en végezni, amelyiken stabil, vagy több rate-en is. Ehhez érdemes próbaképp ránézni a mouserate-re és néhány MouseTester grafikonra, azokon látszani szokott, ha valamelyik nem kóser. 125 Hz nem javasolt, pl. a jittert elrejtheti, nem derül ki.

  Paint-teszt

  Folytatás...

  dobragab 1 éve 5

 • Cougar 300M – a mostoha-iker

  Bár a CM Storm Alcorra erősen hasonlít külsejében az egér, belül szinte mindenben különbözik "rokonától".

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 27

 • Egerek belülről

  Az alábbi egerek belsejéről vannak képeim, kis részben saját, nagy részben internetről összelopkodott. Forrás szerint rendeztem, azon belül ABC-rendben vannak.

  A nagy mennyiség miatt nem mind töltöttem fel őket, vagy linkeltem be ide. Ha nincs link az egér nevén, de szükséged lenne a képekre, akkor nyugodtan írj ide kommentet, vagy privát üzenetet, hogy töltsem fel valahova.

  Saját

  CM Storm Alcor
  EVGA TORQ X5
  Genius Maurus GX Land Series 2
  Logitech G602
  Logitech MX310
  Logitech MX300
  Microsoft Optical Mouse Blue
  Microsoft WheelMouse Optical 1.0
  Microsoft WheelMouse Optical 1.1A
  Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0
  SteelRazer KinzuAdder 3.5G v2

  http://coolenjoy.net

  Folytatás...

  dobragab 1 éve 4

 • Asus Strix Claw - a marketing markában

  Jól hangzik a név, de félrevezető. Ami a bagoly tollai alatt van, az viszont figyelemre méltó!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 30

 • Egerek polling rate-növelése - Update: 2016. 06. 19.

  A legtöbb mai gamer egér a szoftverében beállítható 500 / 1000 Hz-re, sok régebbi jó egér viszont alapból 125 Hz-en üzemel, nincs hozzá szoftver, de a polling rate emelése sok esetben rengeteget javít a teljesítményén. Ez Windowson a gyáritól eltérő, aláíratlan driver telepítésével megkerülhető.

  2016 januárjában érkezett egy update, mely lehetővé tette, hogy Windows 8-tól felfelé is lehessen telepíteni ezt a drivert, ennek apropóján készült el ez az amúgy régóta esedékes leírás. 2016 májusáig pedig az OCN közösség digitálisan aláíratta a drivert, azaz kifizette a Microsoft-nak az aláírás díját. Ez tette lehetővé, hogy Test Mode nélkül is működjön a dolog.

  Windows XP-n, Vista-n és a korábbi rendszereken tökéletesen működik az usbrate nevű program is, és az alább leírt módszer is. Én ezekben az esetekben az usbrate-et preferálom, sokkal intuitívabb a használata, bár általában újraindítás szükséges utána.

  Töltsd le a hidusbf.zip-et, bontsd ki, és indítsd el a Driver mappában a Setup.exe-t.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve 31

 • CM Storm Recon - a lepukkant rokon

  Leteszteltük az Alcor nagytestvérét, ám az végül közel sem sikerült olyan jól...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 11

 • CM Storm Alcor - ezt kerestétek

  A valódi konkurencia a Razer DA 3.5G, vagyis inkább fordítva: az Alcor jelent meg "trónfosztóként" mint a szegények Razere.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 37

 • SteelSeries Kinzu v1

  SteelSeries Kinzu Optical (aka. Kinzu v1)

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  Formára szinte WMO, csak néhány milliméterrel kisebb, súlyra is könnyebb 8 g-mal.
  Részemről a forma / súly halmazban ezzel gyakorlatilag az élre tör.

  A görgő puhábban jár, ha nem is tökéletesen, de azért érezhetően elkülönülnek a fokozatok.

  3 (+1 profilváltó) gomb, semmi "extra", ami kell. Meg kell említeni, hogy a gombok viszonylag "nehezen" lenyomhatóak, kell egy kis "plusz" kraft hozzájuk -> jó lenne, ha japán Omron-okkal lenne szerelve.

  A kábele lehetne jobb. Braided, amitől elég merev és nehéz lesz. A csupaszítás segítene, de valahogy nincs kedvem ezzel küzdeni.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Razer DeathAdder revíziók

  Razer DeathAdder revíziók

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  Razer DeathAdder 3G v1 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A CPL 2007-en debütált zárt körben, de sok probléma volt vele. Hivatalosan forgalomba nem került. Ami DeathAdder CPL Edition néven volt kapható, már egy DeathAdder 3G v2.

  Razer DeathAdder 3G v2 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A belső elrendezése nem kompatíbilis a DeathAdder 3G v3-mal és a DeathAdder 3.5G-vel.
  Több vöröshullámot érzékel, mint infravöröst; ennek következtében LED-je cserélhető vörös LED-re, ha csökkenteni akarjuk a LOD-ot. A többi verziónál ez a lehetőség nem adott.
  Dobozán teljesen mattszürke a DeathAdder-logo.
  Az egér hátán lévő Razer-logo átlátszatlan fehér.
  Az egér alján lévő matricán nincs a Razer-féle kígyó a jobb felső sarokban. A matrica alatt a műanyag sima.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Razer Salmosa / Abyssus

  Razer Salmosa / Abyssus

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  A Salmosa az MX300 (és a WMO 1.1a) mellett a személyes kedvencem, a Razer cég Krait-vonalának folytatása, mint kis méretű, 3 gombos, minimalista egér. Rendkívül könnyű, leginkább claw / fingertip grip-hez való forma, amely nagyon passzol a fogásomhoz és a low-sens + accel-es, flick-stílusú egérkezelésemhez.

  Szívében S3668-as Avago szenzor dobog, némi predicion-nel. Sajnos gyárilag a talpai jó minőségűek ugyan, de rendkívül vékonyak, így viszonylag hamar elkopnak (még szövetpadon is), szerencsére azonban a Salmosa-Abyssus kompatíbilitás következtében (lsd. lejjebb) pótlásuk könnyűnek nevezhető.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Razer Diamondback 3G

  Razer Diamondback 3G

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  A nagysikerű és rendkívül tartósnak bizonyult Diamondback utódja.

  Előfordulhat, hogy a bal gomb nyikorgó hangot hallat. Ennek oka egy fröccsöntési hiba. Az enyém is ilyen (volt, amíg meg nem hekkeltem), hamar előjött neki, de egy kis reszelgetéssel orvosolható a dolog. Ellenben pl. több ismerősömnek is volt DB 3G-je, akik évekig használták anélkül, hogy ez a probléma jelentkezett volna. Szerintem darabja válogatja.

  Amúgy alapesetben a gomboknak határozott kattanása van és valamivel hosszabb úton járnak, mint pl. egy MX 518 esetében - én ezt kellemesnek találtam.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Logitech MX 518 v1 / v2

  Logitech MX 518 v1 / v2

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  Bár a két revízió gyakorlatilag ugyanazt az egeret takarja, akad köztük néhány kisebb eltérés.
  A frissítés oka elsősorban az volt, hogy az első MX 518-akkal előfordulhatott, hogy az idő teltével random lecsatlakoztatták magukat az USB-sínről a jellegzetes USB-hang kíséretében és a problémát nem mindig oldotta meg a kábel újracsatlakoztatása. A Logitech reagált a vásárlók beérkező reklamációira, s elkészítette az egér v2-es verzióját. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy még manapság is bőven akad teljesen hibátlanul működő v1 is.

  A különbségekről részletesebben:

  -A v1 Avago ADNS-S3080-szenzort használ, a v2 Avago ADNS-S3080E-t. A különbség +200 cpi (1600 helyett 1800) az E-jelű "javára", de lényegében egyezik a kettő.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Microsoft egerek (WMO 1.1a / IMO 1.1 / IME 3.0)

  Microsoft egerek (WMO 1.1a / IMO 1.1 / IME 3.0)

  Készítette: [oWn]f4te
  Átdolgozta, kiegészítette: dobragab

  Sokan hajlamosak őket manapság lebecsülni, egy letűnt éra még lélegző őskövületeinek bélyegezve őket, de büszkén jelenthetem ki, hogy még mindig jócskán versenyképesek.

  A sort kezdjük a Wheel Mouse Optical 1.1a és az IntelliMouse Optical 1.1a-val.

  Formára közel azonosak, mindkettő szimmetrikus, bár az utóbbi egy picivel nagyobb, ill. nehezebb, a műanyag borítása némileg csúszósabb és 2 extra gomb is található rajta, egy-egy mindkét oldalán (bár az igaz, hogy ezek az extra gombok nem valami jó minőségűek, a nyomáspontjuk sem mondható határozottnak, de ennek ellenére, ahogy az az egész "old-school" Microsoft játékos-vonalra igaz, nagyon tartósak).

  Folytatás...

  dobragab 1 éve

 • Genius Maurus GX - "új" best-buy?

  Egy kiváló ár-érték-arányú, kevéssé ismert játékos egér mélyreható tesztet szenvedett el...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 44

 • Tesoro Gungnir H5 teszt - mint a bokrot

  Bevezető, külső

  Az egeres topik lakójaként régóta foglalkoztat a kérdés, hogy mit tudhat egy noname gyártó egere, Avago A3090-es optikai szenzorral. Ez a legjobb szenzorok közé tartozik, és elég sok egérbe belerakják. Néhány jól ismert példa, mindegyik kiváló egér: SteelSeries Kana v2, Roccat Kone Pure Optical, Newmen GX1-Pro, Zowie AM, FK, EC1/2 eVo, Ninox Aurora.

  A Gungnir itthon már nem kapható újonnan, de rábukkantam 5500 Ft-ért egy használt példányra nem Hardveraprón. Gyorsan lecsaptam rá, és kissé vegyes érzésekkel vártam: ez most vagy egy felfedezés előtt álló, kiváló egér; vagy olyan ócska, mint amilyen ronda. Neten utánaolvasgattam, van róla jópár teszt, de a szenzor teljesítményét senki nem próbálta ki.

  Folytatás...

  dobragab 1 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.