2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Roccat Kone Pure Military (Power Pack, Naval Storm)

Írta: | Kulcsszavak: Roccat . Kone . Pure . Military . egér . egérteszt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Csomagolás

Semmi extra, egy dobozban van.

A Power Pack tartalma:
• Roccat Kone Pure Military egér (Naval Storm)
• Roccat Sense Naval Storm egérpad (400 x 280 x 2 mm)
• Roccat Dogtag (dögcédula, jee :D )
• War Thunder Special Bonus Pack kód

Kibontva

A teljes pack tartalma

Az egérpad kipakolva

Egér

Specifikációk
• Súly: 90 gamm
• Szélesség: kb 7cm (Markolati résznél kb 5,5 cm)
• Hossz: kb 12 cm
• Magasság: kb 4 cm
• Gombok száma: 7

Súly, méret, forma

Hivatalosan 90 grammot nyom az egér, viszont a való életben 94 grammot mutatott a mérleg. Méretét tekintve a kisebb egerek közé lehet sorolni, ami elég ritka egy ergonomikus kialakítású egérnél. Nekem kissé farsúlyos, de még mindig jobb, mintha az orra lenne nehezebb. Nyilván ez függ a fogási stílustól is. A Roccat embere megerősített abban, hogy az egérben nincs semmi plusz súly, amit el lehetne távolítani, így ehhez hozzá kell szokni.
Képek

Összehasonlító képek

Gombok, kábel

A főgombok egy leheletnyivel keményebbek, mint a Logitech G402 vagy G502 kapcsolói, de ez lehet, hogy csak a burkolat miatt van. Önmagában nem érződik keménynek, valószínűleg meg sem említeném, ha nem lennének itt mellette. Összességében a főgombok rendben vannak. Az alapértelmezetten DPI-váltónak beállított gombok (görgő „alatti” két gomb) határozottan keményebben járnak, ezzel kiirtva a harc hevében véletlenszerű benyomódást. A keménység oka, hogy ezek tactile switch-et kaptak. Hasonlót, mint a G402 és G502 görgő kattintásáért felelős kapcsolói.
Az oldalgombok természetesen még a kínai Omron-t sem érdemelték meg, így ezek alatt piros pöckös TTC foglal helyet. Ami azt eredményezi, hogy ezek is keményebbek, mint a főgombok és kevésbé kattanósak. Kicsit rosszabb a visszajelzésük.
A görgő nagyon halkan, könnyedén jár, mégis jól elkülönülnek a fokozatok. A redőzött gumiborításnak köszönhetően jól tapad és érezni is lehet, hogy görgetünk. Szerencsére a Roccat, ellentétben a Logitech-kel, a görgő alá is normális(abb) mikrokapcsolót rakott. Habár ez is csak egy TTC, de a tactile switch-nél bármi jobb. Kattintása határozott, kissé kemény, jól hallható.
A merev szövetborítású kábel itt is egy negatívum sajnos. Nagyon meg kell találni a helyét, hogy ne akadályozzon.

Itt megtekinthető az egér kibelezve.

Szenzor

Nem tudom elképzelni, hogy mi történhetett a vezetőségi ülésen, amikor eldöntötték, hogy egy kifejezetten jó szenzort fognak az egérbe rakni. A szóban forgó érzékelő pedig nem más, mint a Pixart PMW3310H, annak mindenféle extráját kihasználva. Ide sorolható az állítható LOD, szenzor virtuális elforgatása (ha úgy tartod az egeret, hogy vízszintesen húzva a kurzor nem vízszintesen halad, akkor ezt ki lehet ezzel küszöbölni), állítható és kikapcsolható angle snapping.
A teljesítménnyel nincs probléma, bár én nem piszkálom ezeket az „extrákat”. A LOD kellően alacsony alapértelmezetten, valamint az AS-t sincs ingerem bekapcsolni.
Használat közben nincs vele semmi probléma. Negatív és pozitív gyorsulást sem produkál.

Talpak

A tappancsok minősége rendben van, semmi kiemelkedő, de nem is kidobni való vacak. Természetesen semmi köze a tömör teflonhoz, hasonló a Logitech rétegelt talpaihoz, viszont domború, amivel jócskán csökkenti a súrlódó felületet, ettől pedig gyorsabbnak érezzük az egeret. Ezek a papucsok is érdekesen hangosak, pedig a szövetpad nem a hangjáról híres. Valószínűleg csere lesz belőle, de ha valaki nem akar rá költeni vagy vacakolni vele, akkor annyira nem érdemes.

Szoftver

Első ránézésre elég kusza, zsúfolt. Bonyolultnak tűnhet, de valójában az opciók 90%-ára semmi szükség. Javaslom, hogy a LOD állításhoz csak akkor nyúljatok, ha valóban szükséges. A magam részéről csak beállítom, amit akarok (400/800 DPI @ 1000Hz, világítás off vagy minimális fényerőn) és letörlöm.

Képek a szoftverről

Egérpad

A mellé csomagolt Sense Naval Storm egérpad nem egy nagy eresztés. Nem tudom, hogy szándékos volt-e, de hasonló, mint a Qpad hybratek felülete, de a minősége elmarad tőle. Kicsit megpiszkálva a szélét látszik, hogy nem vetekedhet a tartóssága az ajánlott padokéval. Ajándékba megérte, de pénzt biztos nem adnék érte. Ráadásul csak 2 mm vastag, ami annyira nem is kényelmes, valamint méretben is egy kicsit nagyobbhoz szoktam, bár ez még nem lenne ”deal breaker”.

Hozzászólások

(#1) SP!T


SP!T
(PH! addikt)

No, hát akkor csatlakoztam! :D SW törlése után minden beállítást megjegyez az egér? Soha többet nem kell sz*rakodni vele, bármilyen gépbe dugom? Azt olvastam ESR-en, hogy 1000Hz nem stabil. Én emiatt levettem 500-ra.

Nálad is jelentkezik ez a hang? [link]

[ Szerkesztve ]

(#2) ribizly


ribizly
(PH! kedvence)

Ezt az egeret már máshol is dicsérték. Lehet be kellene szereznem egyet... :DDD

|•| A WORD elszáll, az írás megmarad... |•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.