2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Newmen G302 és Xtrfy M2 egerek

Egy cég, két brand, két egér, kétszeres ár, de megér-e egérben kétszer annyit a prémium életérzés?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső

Nyáron teszteltem az Xtrfy egyik egerét, az M3-at, lényegében a kettőből egyet. Aztán megkaptam ezt is, az M2-t tesztelésre, amitől déjà vu-nk van, mert kísértetiesen emlékeztet a Vanir által tesztelt Newmen GX1-Pro-ra. A hasonlóság nem véletlen, a két egér ugyanis alig különbözik egymástól, a két márka (Newmen, Xtrfy) ugyanazt a gyártót takarja, még az USB vendor-ID is megegyezik.

A Newmen errefelé alig van jelen, elsősorban a kínai piacra termel. Zömmel olcsó, gagyi irodai egereket gyártanak, de jópár egerükbe értékelhető szenzort szereltek. Itthon egyetlen egerük kapható, a G302. Ami egyébként a belecsavarozott súlytól eltekintve nem más, mint a GX1-Pro.

Az Xtrfy ennek a valamennyire elkülönített "luxusmárkája" próbál lenni: letisztult, hype-weboldal, ugyanaz a két egér öt pro-gamer nevével kiadva, némi prémium gumírozással. Az M3 egerük valóban egyedi, de nem dicsértem agyon, míg az M2 nem más, mint a G302 prémiumosított változata. Ugyanazokkal a tulajdonságokkal, előnyökkel, hibákkal, és konkrétan kétszeres áron.

Előbbi normál áron 10000 Ft-ért, utóbbi 20000 Ft-ért kapható, bár rendszeresen leakciózzák őket. Jogosan merül fel a kérdés, hogy megér-e kétszer annyit a prémium életérzés? Nem húzom az idegeket, az elején lelövöm: nem.

Külső, forma

Teljesen eltérő dizánjt kapott a két egér. A Newmen-ről először a Hong Kong Áruház tömény műanyagszagú kacatjaira asszociál az ember: zöldes-lilás, gyöngyház-szerű fényezés, kéken pulzáló, világító LED, fekete-világoskék kábel: több festék, mint ízlés alapon készült. A képek egy részében nem a gyári kábel van rajta.

Az Xtrfy ellenben matt fekete gumírozást kapott körben, a LED-ek sárgán világítanak, a kábele is fekete-sárga, nem tudom nem észrevenni a Zowie-hatást.

A forma egy az egyben a SteelSeries Kana-tól származik, de annak egyetlen hátrányát - a jobb oldalon lévő gombot - kiküszöböli. Ez nem baj, ugyanis a Kana-széria kisebb piaci űrt hagyott maga után, szimmetrikus, valóban all-in-one forma, oldalgombokkal. A Sensei-nél kisebb, a Zowie FK-knál tömzsibb, a ZA-knál máshol van a púp. A képeken Logitech G100s és SteelSeries Rival között virítanak.


Kevés olyan kialakítás van, amire megérdemelten mondják, hogy bármilyen fogási módra alkalmas, ez azok közé tartozik. Alapvetően claw és fingertip fogásra való, de kis / közepes tenyérrel palmosan is fogható. A bal oldalon két tisztességes méretű gomb figyel, melyek szépen kiállnak, de a fogásponttól kellő távolságban vannak. Ezen kívül a görgő mögött vannak DPI +/- gombok, a görgőtől sajnos elég messze.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.