2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nosztalgia: ma 30 éves a magyar Opel

    Az autós hírekben ma az egyik jelentős hír, hogy pont 30 éve gördült le a szentgotthárdi gyártósorról az első magyar összeszerelésű F Astra. Ez adta az alkalmat, hogy saját autós dolgaimról nosztalgiázzak egyet.

    Amióta az eszemet tudom, a családunk Zsigulis volt. Amikor még nem tudtam az eszemet, akkor volt egy Moszkvicsunk is, még a régi, amerikai "ihletésű" dizájnnal, nem a későbbi kockával. Apám azt az autót valamikor a 60-as évek második felében vette. Majd a hetvenes évek elején, amikor én megszöktem a pelenkából, akkor vettük az első Zsigulinkat. 1200 köbcenti, rettenetes 62 lóerő, száguldás, stb. Apai nagybátyám is Zsigulit használt. A Zsiguli, később Lada mánia egy kis kitérővel egészen a módszerváltásig kitartott. A kis kitérő az volt, hogy a kilencvenes években vettünk egy négyütemű Trabit második autónak. Anyámnak jó lesz boltba meg munkába rohangálni. Egyébként jó volt, szerettem vele rodeózni.

    Majd jött a módszerváltás, utána három évvel apám céget alapított. Kellett egy autó, mert nagyon sokat rohangáltak az országban az első 2-3 évben. Ekkor került a családba egy fehér, 1.7-es isuzu dízel motorral szerelt 5 ajtós F Astra. Valószínűleg ekkor történt meg a bevésődés :)

    Folytatás...

    bambano 2 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.