2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • napi filmpoén/20130828: JAG

    Nekem tetszik, hiába régi...

    S03E23: Mac bejön a városi börtönbe, a rács mögött Bud próbálja vérző orrát csillapítani. Mellette Harm vigyorog. Mac szapulja őket, majd végül azt mondja:
    - van fogalmatok arról, az admirális mit szól majd ehhez?
    a háttérből, de még mindig a rácson belül előrelép az admirális:
    - szerintem megérti :P :P :P

    bambano 11 éve 13

  • Sértődések a privátok miatt

    Mostanában egyre több privát üzenetet kapok szakmai kérdéssel. Ami önmagában nem lenne baj, egy probléma van vele: privát. Vagyis más nem látja. Ha megmondom a választ, és másnak később hasonló problémája van, nem fogja megtalálni a választ, újra meg kell írni.

    Szerintem ez nem jó dolog. Azért fórum, azért közösség, hogy aki veszi a fáradtságot, hogy segítsen másokon, az a közösbe dobja be, mert akkor nem kell ismételgetni, kevesebb a felesleges munka.

    Sajnos úgy tűnik, kisebbségben vagyok ezzel a véleményemmel. Ilyen privátokra mindig azt válaszolom, hogy kérdezze meg publikusan az illetékes szaktopicban, és ott fog kapni segítséget. Ha a kérdése a szakterületembe vág, akkor tőlem, ha más jobban tudja, akkor mástól. Mindegyikre volt már példa.

    Na itt szokott elszakadni a cérna. Egy ilyen válaszra a reakciók többfélék:
    - elmegy és megkérdezi a szaktopicban, ez a legritkább
    - elkezdi játszani a sértődöttet és ilyeneket válaszol, hogy: "Így viszont megköszönöm a segítőkészségedet, megoldom magam." (mindegy, hogy ezt a karaktersorozatot konkrétan ki írta, mert tipikus). Ezen a ponton konkrétan még semmi segítséget sem kapott, ezt megköszönni bújtatott sértődöttség és beszólás. Szólj be nyugodtan, főleg annak érdemes beszólni, akitől segítséget vártál.
    - van, aki látszólag megérti. és másnap megint jön privátban a kérdésével.

    Folytatás...

    bambano 11 éve 7

  • napi agymenés rovat/20130815: Mi az a gmo?

    Nem akarok vitát a gmo-ról, csak eszembe jutott egy jó hasonlat, amit leírok:
    - a hagyományos növénynemesítés az, amikor találsz egy jó kis távolkeleti csajt és tőle lesz gyereked.
    - a gmo meg a borg a Star Trekből.

    :)

    bambano 11 éve 13

  • padfone2 blog

    Aug. 2.

    Egy órája padfone2 tulaj lettem :) ide fogok blogolni róla.

    1. Vásárlás

    Hónapok óta hajtom ezt a lomot, hol van, hol nincs, kifogyott, új készlet jön, stb. mindenféle dumák voltak a magentáék webjén. Tegnap ránéztem, fel is borult a webshopjuk... Ehhez jött még az is, hogy csak t pontban árulják, alvállalkozós t-s boltokban nem. Ma meguntam, bementem, volt raktáron, akkó' hoci :)

    Az ügyfélszolgálatos leányzó megpróbálta belerakni a mikrosimet, de kipattant a kezéből. Szépen elrepült, először nem lehetett tudni, hova. Mondtam is, mielőtt elkezdi keresgélni, bekapcsolom a kamerát :P

    2. Első lépések

    A telefon bemászott a hálózatra, kiírta, hogy 4G, majd lerántott pár frissítést, de pikkpakk. hoppá. Szóval ez a netsebesség elég király.

    3. A ketyeréről

    A telefon ránézésre (nem centiztem ki) nem akkora tepsi, mint egy sgs4, de azért nem kicsi. A kijelzője szép, a színei is. Nem is nagyon recseg, ennyire a másik telóm is recseg. oh wait a másik telóm egy 8 éves nokia...

    Folytatás...

    bambano 11 éve 20

  • Ezt is megértem... (nemroot)

    A csemete elment nyaralni. Viszont ma kapott hivatalosnak látszó levelet a bme-ről. Semmi gond, bescannelem, elküldöm, majd elolvassa és foglalkozik vele, ha szükséges.

    Ez eddig így tiszta és világos. A bonyodalmak ezután jöttek. Már régen olyanok az erőviszonyok, hogy a multifunkciós cucc (nyomtató+scanner) az ő szobájában van. Átcipelni nem fogom egy scannelésért... A gépét kosárban kapta, hagy tanuljon az összeszerelésével, meg cd image-ben a debiant. Következmény: dafke nem adott rá accot :)

    Summa summárum: a helyzet az, hogy ma accountot kellett kunyerálnom a lányomtól... ide süllyedtünk :)

    bambano 11 éve 3

  • Cikk Zsuzsikáról...

    [link]

    Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy semmi (általános) nőellenesség meg ilyesmi nincs bennem, egy rossz szót sem akarok Zsuzsikáról szólni. Ugyanez messze nem igaz arról, aki ezt a cikket összerakta.

    Tehát ez a hsz a dívány posztereinek a fikázása lesz. Ugorgyunk mingyá' a cikkre, ilyen remek mondatok vannak benne:

    "Néhány napja először ment hivatalos teszten a mezőnnyel Susie Wolff, a Williams tesztelőnője, és több férfit is elvert.". A linkelt poszt szerint:
    Silverstone-i teszt, utolsó, 3. nap, péntek, az állás 16.23-kor

    1. Vettel, Red Bull, 1:32.894, 40 kör
    2. Sutil, Force India, 1:33.242, 81
    3. Prost, Lotus, 1:33.256, 48
    4. Sainz, Red Bull, 1:33.546, 35
    5. Massa, Ferrari, 1:33.624, 69
    6. Vergne, Toro Rosso, 1:33.647, 42
    7. Wolff, Williams, 1:35.093, 59
    8. Paffett, McLaren, 1:35.120, 49
    9. Van der Garde, Caterham, 1:35.155, 65
    10. Pic, Caterham, 1:35.576, 23
    11. Sato, Sauber, 1:35.642, 49
    12. Gonzalez, Marussia, 1:36.339, 24
    13. Bianchi, Marussia, 1:36.744, 39
    14. Kvyat, Toro Rosso, 1:53.900, 3

    Folytatás...

    bambano 11 éve 23

  • A spanyol vonatbaleset margójára

    Nagyon sajnálok mindenkit, aki akár fizikailag, akár mentálisan megsérült a spanyol vonatbalesetben.

    De pár dolog csak piszkálja a csőrömet. Tele van a net azzal, hogy ez egy kamikáze masiniszta volt. Az indexen is fotó volt arról, hogy egyszer két kilóval küldte a vonatot. Hogy ezt hogy nem vették észre? Nincs azokon a vonatokon adatrögzítő rendszer? Nem értékelik ki soha az adatokat?

    Oké, átsiklik a szűrőn egy ilyen öngyilkos jellegű fickó. Oké, egyszer megküldi a vonatot. El tudom képzelni, hogy ilyen van (igazából nem, de most mindegy). De hogy kerülhetett vissza a vezető állásba? Nem látta senki, hogy rodeózik a szerelvénnyel? Nem jeleztek automaták, hogy túl hamar futott ki a térközből a vonat?

    Nem kéne most nagyon sok fejnek hullani sorozatban arrafelé? Azoknak is, akik olyan biztosító rendszert vettek, szereltek, engedélyeztek a vonalra, ami engedte, hogy 180-nal rongyoljanak bele a kanyarba. Azoknak is, akik a korábbi száguldozás után nem álltak oda a fickó elé és tépték le a fél arcát és dobták a várárokba...

    Komolyan nem értem.

    bambano 11 éve 28

  • Ponthatár/2013

    A csemete 120 ponttal szerzett többet, mint a ponthatára államilag finanszírozotton.
    Érdekes módon a költségtérítésesre több pont kellett 12-vel.

    Well done.

    bambano 11 éve 25

  • napi bulvár agyrongálás/20130716

    Írja a "szaklap", hogy:
    "Őrizetben Konta Barbara férje (2013.07.16. 18:05 - kitbits) A nap folyamán két futballistát is letartóztatott a Közponi Nyomozó Főügyészség: előbb B. Csabát, a Kecskemét futballistáját, majd N. Norbertet, az Eger játékosát – írja bátyánk, a SportGéza. Utóbbi, Konta Barbara férje, a gyanú szerint idén tavasszal öt NB I.-es meccs manipulálásában vett részt."

    Tehát szemérmesen nem írjuk ki a vezetéknevét, csak azt, hogy kinek a férje, amiből nyilván nem tudja meg senki, hogy kiről is van szó. Most akkor vagy kéne adatvédelem, vagy hagyni kéne a pokolba ezt az álszemérmes picsogást.

    Szintén a szaklap írta, hogy: " most így tett Leonardi DiCaprio exnője is Bar Rafaeli a Twitteren tette közzé reggeli, festékmentes arcát..." ezzel ugye annyi probléma van, hogy Rafaeli nevű nője nemigen volt kapribogyónak, mivel Refaeli-nek hívják. A nagy truváj a dologban az, hogy a cikkben a twitter szó alatt link van Refaeli twitterére, tehát egy klikkel megnézhette volna a tabloid firkász, hogy hogyan írják helyesen. De nem, és nem is tanulnak, hiába ez már a sokadik ilyen elírás.

    Persze én vagyok a hülye, minek olvasok szennylapokat.

    bambano 11 éve 4

  • Hallgassatok rendes zenét is: J. L. emlékére

    Nyomogatom itt a tecsőt, erre az egyik szám mellé az ajánlóba bedobta ezt: Deep Purple birminghami koncertjéről, 1993-ból. 20 éves...

    Erre mindenki, aki olyan hammond xb2 fixált, mint én, rábök. A jó öreg Jon Lord, mekkorát alakít rajta, ráadásul többféle stílusban. Beethovent játszik mélylila módra, de van ott többek között ragtime is.

    Az ajánlók között pedig szerepelt ez a szám is, a tecső felirata szerint Purple, Zeppelin és a londoni felharmónikusok. Ezt nem lehetett kihagyni, be is jött, valami brutálisan nagyot szóltak. A Wikipedia stáblistája szerint Blackmore nem volt ott, a szemem szerint meg igen. A Zeppelint én is hiányolom, de ott volt Dio.

    Az ajánlósávon megjelent néhány Lord szóló, pl. ez, Soldiers of Fortune, Moszkvában is eljárt a keze.

    Kár, hogy ennek a bejegyzésnek az az aktualitása, hogy holnap lesz egy éve, hogy Jon átszerződött a nagy égi zenekarba.

    bambano 11 éve 1

  • agyzsibbasztó telefonok

    Sajnos van egy-két ismerősöm, kollégám, akiknek a telefonálási szokásaitól felmászok a falra. Felhív, elmondja a problémáját. Erre aktuálisan semmit nem lehet válaszolni, ahhoz sok esetben le kellene ülni a konzol elé, megnézni, utánajárni, végiggondolni, eldönteni, van-e más érintett is (áramszolgáltató, gerinchálózati szolgáltató, stb. stb.) tehát a folyamat nem azonnali. Ilyenkor mit lehet válaszolni? hogy oké, utánanézek.

    És ha ez a válasz nem felel meg, akkor addig várnak a telefonban, míg nem kapják meg a nekik megfelelő választ. Amikor már harmadik-negyedik perce tartja a telefont és akadályoz engem a munkában úgy, hogy egy rohadt szót nem szól bele, akkor rendszerint elkezdem csikarni a tapétát. ez az igazi agresszor, energiavámpír. mostantól le fogom tenni, nem érdekel az illemtankönyv.

    titeket is le szoktak amortizálni ostoba telefonálók?

    bambano 11 éve 22

  • álláshirdetés anti howto

    [link] Nézem ezt a hirdetést, idemásolom:

    Feladatok:
    Speciális informatikai alkalmazások általános üzemeltetése – telepítés, konfigurálás
    Informatikai alkalmazások általános üzemeltetése, karbantartása, hibaelhárítás és adminisztráció
    Felelősségi körébe tartozó rendszerek service support feladatainak ellátása
    Rendszerellenőrzés
    Aktív részvétel a fejlesztési folyamatokban, üzemeltetési tesztek tervezése, végrehajtása
    BCP/DRP tesztelés
    az IBM Websphere és a Sun Glassfish termékcsaládok rendszergazdai feladatainak ellátása
    Elvárások:
    felsőfokú műszaki végzettség
    Középfokú angol nyelvtudás
    Microsoft 2003/2008 szerver operációs rendszerek ismerete
    Microsoft desktop (XP, Win7) operációs rendszerek ismerete
    RedHat Linux szerver operációs rendszer ismerete
    MS SQL, Oracle adatbázis kezelő ismerete
    Monitoring rendszerek ismerete
    Előny:
    Giro, Wiber, VMWare, ITIL alapismeretek

    Kb. mindent felsoroltak itt, ami létezhet. Nem is igen tudnék mondani semmi mai futó technológiát, ami kimaradt volna. Pontosan mi a bánatos francot is akarnak? Einsteineket felvenni? A hr-esek meg csodálkoznak, hogy rossz a hírük...

    bambano 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.