2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szkriptelés betegségek

    Nézegetem a másik portált, konkrétan ezt: [link]

    A feladat az, hogy egy fájlban felsorolja a nyomtatói ip címét, ezekről le kellene kérni a lapszámlálót és elküldeni emailben az eredményt. Ez eddig korrekt. De ami utána jön, az gáz. Oké, a kérdező azért kérdez, hogy tanuljon vagy előbbre jusson a problémájával, de hogy rendes választ nem kap...

    A hülyeség csimborasszója, mikor azt a választ kapja, hogy shell szkript helyett python meg node.js. Azért ne süllyedjünk már odáig, hogy egy 3-4 soros shell szkript helyett nekiállunk objektumokat meg osztálystruktúrát tervezni meg ilyenek, ez abszolút baromság.

    Nem gondolnám, hogy én vagyok a bash zseni, de annál, amit ők ott összedobtak, jobbat tudok írni, majd megérkezik Jester01 kolléga és kijavítja, ami hiba még marad benne :P

    Szeretne a levélbe beleírni valami, az ip címnél emberibb megnevezését a nyomtatónak. Erre két út kínálkozik (figyelembe véve, hogy van egy fájlunk, amiben egy sor egy ip cím formátumban ip címek vannak):
    1. a fájlba minden sorba beleírja, hogy adott ip címhez tartozó nyomtatónak mi a megnevezése. mezőszeparátornak a magam részéről a csővezetékjelet szoktam használni, mert az fordul elő legritkábban bármiféle stringben.

    Folytatás...

    bambano 5 éve 62

  • Hardverpornó: SUN M5000 bontás

    Teljesen véletlenül akadtam rá a Play with junk tecső csatornára. A csatornán több videó is az, amit ígér: leselejtezett "szeméttel" játszik. Van itt minden, mint a búcsúban, 1000+ sor/perces mátrixnyomtató, stb.

    Itt konkrétan egy új korában 100 ezer dodós Sun M5000-et borít szét a kolléga, és rendesen dokumentálja.

    Miután én dolgoztam ennél korábbi sunokkal, szerettem őket, így nekem félelmetesen nagy élmény ezt nézni.

    Nincs tápKÁBELezés, lemezeken viszik a telco tápos áramot. Táptopicban le is tennék a hajukat, hogy itt négy darab 2100 wattos táp van :P Egyszer be is szól a fickó, hogy tényleg nehéz a cucc.

    Nem is lehet ezt elmondani, aki szereti a vasakat, nézze meg.

    bambano 5 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.