2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fizikus mosógépet javít

    Elöljáróban leszögezem: végzettségem szerint nem vagyok fizikus, de mindig is érdekelt a téma és szerettem is anno.

    Szóval jön haza a fizikusi vénájú vén kocka informatikus, alig lép be a lakásba, rögtön megkapja frontálisan a nap hírét. Ez egy olyan hír, ami a "soha nem akarom hallani" című listán előkelő helyen van: bedöglött a mosógép. Taaainggg mint a rajzfilmekben, a szemem egyből átváltott dollárjelre...

    Elmondás szerint a hibajelenség az, hogy tönkrementek azok a rugók, amik a mosódob ajtaját a helyükön tartják. Így amikor véget ért a program, a dob "úgy maradt". Nézem, tényleg nem forog.

    Első gondolat: látom a dobon belülre szerelt (minek nevezzem) akadályokat, karmokat, amik a mosást azzal segítik, hogy akadályozzák a ruha mozgását, ezzel hozva forgásba, amikor a dob is forog. Vagyis hogy a dob forog, a ruha meg nem tud lemaradni a forgástól. Ezt egy mozdulattal betoltam a dobba, hátha a keletkezett résen ki tudom pöckölni az ajtót vagy valami. Hát vagy valami lett...

    Folytatás...

    bambano 9 éve 16

  • Súlyadó: egy harc vége?

    A történet régi időkre nyúlik vissza, első saját tulajdonú autómat 1998 márciusában ellopták. Jól figyeljen a kedves olvasó: 1998-at írtam.

    Egy szép márciusi reggelen indulnék munkába, határozott mozdulattal dugom a kulcsot, kisvártatva veszem észre, hogy nincs mibe. A hűlt helyen meg nem volt kulcslyuk. Nem sok választási lehetőségem volt: bementem a városi rendőrkapitányságra feljelentést tenni lopás miatt. Egy bölcsészettudományok terén nem túl izmos fiatal rendőr vette fel a vallomásom, miközben elmesélte a vágyait is (kenőpénzre számított, vagy mi?). Lényegi momentum, hogy ilyenkor elvesznek mindent, ami nálad megmaradt az autóból: slusszkulcsot és kiemelten forgalmit, okmányokat is. Mivel a nyomozás esélytelennek látszott, két hónap múlva kaptam egy terjedelmes határozatot, miszerint a nyomozástól további eredmény nem várható, így azt lezárják, az autót forgalomból kivonják.

    Itt is választhattam, hogy belenyugszom vagy belenyugszom. Jobb híján belenyugodtam. Teltek-múltak az évek. Pályakezdőből már nem annyira pályakezdő lettem, család is alakult, így elköltöztem. Korábban a szüleimhez voltam bejelentve (mint a legtöbb gyerek :) ), majd saját lakásba költöztünk.

    Folytatás...

    bambano 9 éve 27

  • gyerekszáj/20141010: gépjármű oktató

    Csemete jogosítványra hajt, ma kezdte a vezetést. kérdezem tőle: oktatót bírod? válasza:
    "aha, jó fej. beültem a kocsiba, elmondta miért fogja feljelenteni a postát, tisztára mintha otthon lennék"

    rotfl :) :DDD :DD

    bambano 9 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.