Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade

Téma összefoglaló

Hozzászólások

(#14401) DJGABI


DJGABI
addikt

Üdv!

Ha minden igaz lesz egy Telenor-os Blade-m gyári 2.1-gyel. Custom ROM-ot szeretnék rá tenni (IceArmor II. - ReBoRn-t [link] dicséritek sokan) olvastam vannak már ilyen gen2-ből gen1 rom konvertálók [link] bár azt írják új rádió miatt jobb lenne rendesen frissíteni gen2-re [link] csak félek hogy nagy a téglásítás esélye. Vagy ez csak korábban volt így? Bár végül is gyári szoftver, attól nem kéne brickelődnie, igaz?

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#14402) korcsillio válasza gytallian (#14398) üzenetére


korcsillio
őstag

Mindig offline,nem tudok kapcsolódni :(

(#14403) dragon1993 válasza DJGABI (#14401) üzenetére


dragon1993
őstag

Gyári frissítőtől is lehet tégla.
Szerintem ne szórakozz ezekell a konvertálókkal hanem gen2-esísd. Ha már nekiállsz akkor használj olyan frissítő ami 136_2_302-es partició kiosztást csinál. Ami a téglát illet a legtöbbet életre lehet kelteni amit meg nem azokat álltalában cseréli a szervíz.

(#14404) Sulthekk


Sulthekk
aktív tag

A CM Changelog átállt CM9-re, és nagyon bíztató, hogy ott van az eszközök között a ZTE Blade.
[-- :D --]

(#14405) Keeperv85


Keeperv85
nagyúr

Ha valaki nem látta volna még:

"Nightlies are moving to ics
Hey everyone, seing that development is really shifted to ics, i think it's time! So from now on changelogs will show only the ics branch, with update-cm-9-* files. Anyone willing to host the cm-7 changelog site is free to do so - souce code is at the bottom of the page, and required changes are minimal. Thanks and looking forward to ICS release! :)
Rss should be fixed, was broken due to new naming scheme of nightlies."

:O

(#14406) Komplikato


Komplikato
veterán

Még egyszer érdeklődnék, hogy előfordulhat alkalmazások lelövik magukat, ha a Systemben már túl kicsi a hely? Mert más semmi nagy változás nem volt és csak 3 napja csinálják, előtte jól működtek. Jellemzően memória igényes cuccokról van szó.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#14407) sto1911 válasza Komplikato (#14406) üzenetére


sto1911
veterán

Nem, mert a systembe nem irnak. Esetleg nezd meg az SD-t, valszeg az krepalt be.

(#14408) Keeperv85 válasza Komplikato (#14406) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Kevés a Vm Heap nekik, azért záródnak be, mert azt lövi túl az adott alkalmazás.

(#14409) densoft


densoft
tag

Sziasztok, a fast youtube eltűnt a marketről, nem találom.

(#14410) fa4hu


fa4hu
őstag

A lányom telefonjára ezt a ROM-ot tettem fel: [link]

Eddig minden jól is ment, de ma hirtelen lemerült az aksi, kikapcsolt a készülék. Töltőre téve azonnal bebootolt, bekapcsolás nélkül. Mi okozhatta ezt? Wipe-okkal javítható?

Erre a ROM-ra simán fel lehet tenni Recovery-ből a legújabb IceArmort-t, vagy partícionálni kell előtte?

Előre is köszi a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#14411) dombila


dombila
senior tag

Hétvégén feltettem a tilal féle CM9 Coldfusion-t. Tapasztalatok azon túl, ami a leírásban is megtalálható:
- maga a ROM teljesen simán működik, nincs akadás, sebesség elfogadható. Az IA2Reborn persze gyorsabb, de pl. a gyári 2.2 sebességét hozza.
- két nap alatt egyszer sem indult újra vagy fagyott le, ez bíztató :K
- a böngésző sebessége kritikán aluli: kb. 10-12-szer annyi idő alatt tölt be egy oldalt, mint az IA2Reborn. Ezen kívül nagyon idegesítő, hogy a betöltött tartalom először csak homályosan látható (szövegek is, nem csak a képek) és csak utána élesíti ki. Ez nem tudom ICS fícsör vagy szimpla bug. (A szöveg homályosítást nem is értem, mert ott már le van töltve a tartalom, akkor mit bohóckodik a homályosítással? Képeknél még csak rendben van...)
- a rendszerbeállításoknál sok beállítási menü üres, csak placeholder van bennük, így még nem lehet mindent beállítani.
- néhány gyári program nem működik (pl. számológép - persze ebből úgysem használ senki gyárit), és először úgy tűnik, mintha lefagyna a ROM (fekete képernyő, semmire sem reagál), de egy hosszan nyomott Home-ra végül magához tér. (miért pont erre??)
- a youtube - a ROM leírása szerint - laggol, de ez nem laggolás. Kb. 3-5 másodpercenként mutat egy kockát. Közben a film persze halad, így a 3-5 másodperc múlva mutatott képkocka már valóban 3-5 másodperccel odébb is van a filmben. Ez nem akadás, hanem egyszerűen eldobálja a kockákat mert nem tudja megjeleníteni.

"Röviden" így áll a tilal féle CM9 port. Jelenleg próbálgatni lehet, de mindennapi használatra még kevés. Mivel én nem merem átparticionálni a telefonom (nem szolgáltatói), nekem hiányzik valamilyen a2sd támogatás is, de persze ez idővel úgyis belekerül.

(#14412) apeelme válasza fa4hu (#14410) üzenetére


apeelme
addikt

Eddig minden jól is ment, de ma hirtelen lemerült az aksi, kikapcsolt a készülék. Töltőre téve azonnal bebootolt, bekapcsolás nélkül. Mi okozhatta ezt? Wipe-okkal javítható?
- ennek a rom szériának ez egy ismert hibája, lehet már valamelyik újabb verzióban javítva lett nem tudom, erről az Urakat (romkészítő) kellene kérdezni...

Idézet máshonnan:
"ISMERT BUG:

-Kikapcsolt állapotban nem lehet tölteni,mert egyből bekapcsol,és ha a töltőről lehúzzuk akkor ki is kapcsol,de ez megoldható ha repülő üzemmódban töltjük,vagy normál bekapcsolt állapotban!"

Erre a ROM-ra simán fel lehet tenni Recovery-ből a legújabb IceArmort-t, vagy partícionálni kell előtte? - mint ahogy a leírásában is szerepel GEN3 lett a rom használatával a készüléked és a GEN2-es rom-ok nem fognak teljes értékűen működni, így GEN2-esítened kell mielőtt feltennéd a IA2-ReBoRn-t...

(#14413) fa4hu válasza apeelme (#14412) üzenetére


fa4hu
őstag

Köszönöm a segítséget! Melyik GEN2-sítőt ajánlod?

(#14414) hjanos1 válasza fa4hu (#14413) üzenetére


hjanos1
senior tag

Ez engem is érdekelne, mert elég sokféle firmware van már forgalomban (T-Mobile, Voda, Svéd), melyik az ami bevált?

The Factory Must Grow

(#14415) TRob1 válasza dombila (#14411) üzenetére


TRob1
veterán

"pl. számológép - persze ebből úgysem használ senki gyárit"

De, Én pl. a gyárit használom. Az is tud kitűnően osztani, szorozni, és összeadni vagy kivonni is. ;)

¤ R'n'R ¤

(#14416) dragon1993 válasza hjanos1 (#14414) üzenetére


dragon1993
őstag

Készülék függő.
Api ennek a témának a mestere.
A vodásat szokták ajánlani elvileg gyorsabb a wifi.

[ Szerkesztve ]

(#14417) apeelme válasza fa4hu (#14413) üzenetére


apeelme
addikt

ha "be akarsz állni a sorba" akkor a vodás firm-et használod...én nem tapasztaltam semmi extra dolgot, de szinte mindenkinek ez volt ajánlva...

(#14414) hjanos1: üdv, kolléga...azt tudod hogy "híres" lettél? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#14418) hjanos1 válasza apeelme (#14417) üzenetére


hjanos1
senior tag

Tudom, írtad :C
Köszi egyébként :R

The Factory Must Grow

(#14419) n_gy_k


n_gy_k
aktív tag

Sziasztok!

Olvastam az előttem lévőktől is, hogy nagyon merül a telefon az új rom óta.. Nos ez nálam is így van! Akinek hasonló problémája van/volt az megtenné, hogy beírja ide, hogy melyik app volt a ludas? Nálam legújabb recovery, az első hsz-ben ajánlott kernel, és a rom frissítése is fent van. Az általam telepített programok: 3G Watchdog, BpMenetrend, Chainfire 3D, eBuddy, Flashlight, Fruit Ninja, Opera Mini, Shazam. Nincs bekapcsolva alapból se a WiFi, se a mobil adatkapcsolat, nincsen engedélyezve a programoknak, hogy a háttérben használják a netet, nincsen élő háttérképem, lényegében a szűz rendszerre tettem fel a fentebb említett programokat és letiltottam mindent, ami szívhatná az akksit. Ha nem marad más akkor megpróbálom én is azt, hogy egyesével telepítek fel mindent és közben figyelem miként változik az akksihasználat, de az előző rendszeremnél (Froyo 2.2, gyári telenor által kiadott verzió) is fent voltak ezek az app-ok és még sok más és ilyen problémám nem volt.

A gyárilag telepített programokat miként tudom eltávolítani? Gondolok itt pl.: a Gmail-ra, amit én nem használok.

Az SD kártyát érdemes partícionálni? Nekem a rendszer 128-2-310-re van partícionálva, próbáltam az SD-t is, de nem sikerült, ha jól emlékszem a leírásban egy Partition Mini Tool nevű alkalmazást javasoltak, hogy azzal próbáljam meg, de sajnos nem találom a leírást, ami alapján próbáltam. Az volt a probléma, hogy végigcsináltam mindent, 300Mb a programoknak FAT32-re, a többi pedig ext2-re partícionálva, de miután ezt megcsinálta az XP nem láttam egyik partíciót sem, csak kiadta, hogy cserélhető lemez és egy piros kérdőjel fogadott, majd megpróbáltam újra, de akkor a programok partíciót láttam és a másikat nem, így nem vesződtem vele tovább. Tudnátok adni egy link-et, ami alapján meg tudom csinálni? Az akkori leírás alapján nem láttam tisztán, hogy ennek mi lenne a haszna, megfogalmazné ezt nekem valaki? :)

Huhh kicsit hosszú lett, remélem nem voltam túl fárasztó, ha valaki venné a fáradtságot, akkor előre is köszönöm a segítségét!

Üdv

(#14420) apeelme válasza n_gy_k (#14419) üzenetére


apeelme
addikt

ha elaltatod a telót kis idő múlva ébred fizikai gombokra? (power-t kivéve)

(#14421) n_gy_k válasza apeelme (#14420) üzenetére


n_gy_k
aktív tag

Köszönöm a gyors választ!

Tehát, ha megnyomom a Power gombot és utána elkezdem nyomogatni a többi gombot akkor nem történik semmi. Tehát csak a Power gomb megnyomására reagál a telefon.

Remélem erre gondoltál az altatás alatt.. :)

Szerk.: Még annyit hozzátennék az előbbi hsz-omhoz, hogy természetesen az új rom feltelepítése után teljesen lemerítettem, majd teljesen feltöltöttem a telefont és akkor találkoztam először azzal, hogy 10 perc szinte semmittevés után (beállításokat néztem át) 81% az akksi szinje. A feltöltés alatt be volt kapcsolva a telefon, nem tudom ez számít e valamit..

[ Szerkesztve ]

(#14422) n_gy_k


n_gy_k
aktív tag

Grr lejárt a limitem..

Az első 20% ilyen gyors utána lelassul, ha nem használom olyan, mintha nem is merülne a telefon, ha csak telefonálok, SMS-ezek akkor szintén alig merül. Ellenben ha elindítom az egyetlen játékot, ami a telefonon van a Fruit Ninja-t akkor nagyon hamar le tudja meríteni a telefont 10 perc játék 15-20% is akár. Utána megnéztem a futó alkalmazásoknál és ott nem maradt benne semmilyen program. De ez igaz pl, ha Youtube-on zenét játszok le neten arra is.

(#14423) DJGABI válasza n_gy_k (#14419) üzenetére


DJGABI
addikt

a Blade-del kapcsolatos dolgokra (még :DDD ) nem tudok válaszolni, ellenben:
"végigcsináltam mindent, 300Mb a programoknak FAT32-re, a többi pedig ext2-re partícionálva"
Ezt pont hogy fordítva kell, EXT2 a programoknak, FAT32 az, amire a saját dolgaid mennek, amihez hozzáférsz, illetve a sorrendjük is számít: [link] bár a PC-s partícionálást nálam nem mindig szerette, inkább Clockwork recovery-ből szoktam megoldani: [link]

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#14424) n_gy_k válasza DJGABI (#14423) üzenetére


n_gy_k
aktív tag

Szuper!

Akkor ebből arra következtetek, hogy minden programot ide a programoknak fenntartott ext partícióra fog telepíteni ezáltal nem a telefon memóriáját foglalja?

(#14425) tboldi válasza n_gy_k (#14424) üzenetére


tboldi
nagyúr

Megosztva használja.

(#14426) apeelme válasza n_gy_k (#14421) üzenetére


apeelme
addikt

az írásodból nem derül ki hogy miylen új rom-ot használsz de mivel kísértetiesen hasonlít a hungariandroid ReBoRn topicban nemrég érkezett post-al, így gondolom ezt használod...

a kernel-t ezek szerint lecserélted a "gyári" CM7-re?

tedd fel szűzen a rom-ot, max gopogle acc-ot csatolj és így használd kis ideig...1-2-3 napig ha kell, tuti hogy valami app lesz...egyébként gondolom a 2.2-es gyári rendszer alatt nem ugyanezek a verziójú appok voltak fent?

(#14427) n_gy_k válasza apeelme (#14426) üzenetére


n_gy_k
aktív tag

Hoppá! :) Ezt ide elfelejtettem kiírni, igen az IA2 reborn van fent és azt a kernel-t tettem fel, amit az általad elmlített fórum első hozzászólásában javasoltak 2.6.35.7-perf+ TomG.

Valószínűleg nem ezekkel a frissítésekkel voltak fent igen, csak gondoltam hátha. Akkor megpróbálom, amit ajánlottál, köszönöm a segítséget, legalább akkor át tudom partícionálni az SD-t is.

(#14428) Komplikato válasza Keeperv85 (#14408) üzenetére


Komplikato
veterán

Azt hiszem 32MB-on van, most betettem 48MB-ra, a IA2R beállításokban ez a maximum.
Jut eszembe, Ice Armor van fent és most hirtelen nem lelem a menüben a Debug módot, márpedig tuti benne volt, mert használtam, viszont anélkül meg most pár dolog nem megy ...
Tényleg eltűnhetett vagy rosszul emlékszem és nincs ilyen beállítás az IA-ban?

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#14429) apeelme válasza Komplikato (#14428) üzenetére


apeelme
addikt

az alap VM méret 32m...nem érdemes piszkálni...

ha az Alkalmazások - Alkalmazásfejlesztés - USB hibakeresésre gondolsz akkor benne van...

(#14430) fa4hu válasza apeelme (#14417) üzenetére


fa4hu
őstag

Köszi! Végülis nem a szolgáltatói TPT-k közül tettem fel egyet, hanem csak egy GEN2-sítő image-et, és a Clockwork lecserélése után az Ice Armor 2-öt. Nagyon gyors, de mintha tényleg jobban enné az aksit. De az majd úgyis az aksikalibrálás után derül ki pontosan. A kernelcsere feltétlenül szükséges? Az mehet a telepített rendszerre data wipe nélkül is?

[ Szerkesztve ]

(#14431) TRob1 válasza fa4hu (#14430) üzenetére


TRob1
veterán

Nincs akkukalibráció, nem kell olyan... erről már volt vmi "hivatalos" közlemény is.

CM Romokat használtam, ha nem igen piszkáltam, bírt menni 4 (néha 5) napokat. Aztán jött IA, az már kevesebbet (kb. 2-3 nap). Jött IA2, az kb. fél napot, még 3-4 full lemerülés/töltés után is. Jött IA2ReBoRn, az megint kb. az IA1 szintet hozta, 2-3 nap. Most felment új nightly, épp 3nap15óránál tartok, épp kicsit több mint 1 órája dominózgatok vele, volt azért 50 perc hívás is, képernyő mondjuk csak 3 órát ment össz-vissz (de ami a lényeg, IA-val egyikkle se bírtam 3 teljes nap fölé menni akkor se, ha egyáltalán nem használtam, csak kb. be volt kapcsolva, és max 1-2 rövidebb hívás)

Akku kalibrációt egyébként soha nem csináltam, és mindig Titaniummal állítom vissza az appokat az előző rom mentéséből...

¤ R'n'R ¤

(#14432) fa4hu válasza TRob1 (#14431) üzenetére


fa4hu
őstag

Köszi az infokat, Defy-nál elkélt a kalibráció.

A Titanium-os visszarakással sosem volt gondod? Egyes helyeken panaszkodtak rá.

(#14433) TRob1 válasza fa4hu (#14432) üzenetére


TRob1
veterán

Érdekesség.

Nekem sosem volt gondom a Titanium BAckup Pro-val. :N De itt is kering 1-2 ilyen nemű hsz, viszont több cáfolat jön rá mindig. Az a lényeg, hogy sok millióan használják megelégedéssel (és persze ésszel ;] )

¤ R'n'R ¤

(#14434) Komplikato válasza apeelme (#14429) üzenetére


Komplikato
veterán

Érdekes, 48MB-ra raktem és most nem lépnek ki a programok ... de cserébe van ami jobban szaggat(?) van ami meg pont sokkal folyékonyabban megy. érdekes.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#14435) Komplikato válasza apeelme (#14429) üzenetére


Komplikato
veterán

"ha az Alkalmazások - Alkalmazásfejlesztés - USB hibakeresésre gondolsz akkor benne van..."

Bakker. Tényleg ott van, de be van minden kapcsolva és még sem. Érdekes. Most ki és bekapcsoltam, majd holnap újra megpróbálom. Szeretnék reverse tetheringet használni a gépen, meg pár egyéb dolgot.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#14436) troszti


troszti
aktív tag

Sziasztok!

Kis gondom akadt, bár már régóta, de gondoltam meg kéne oldani ezt :)
A probléma a processzor húzásánál jelentkezik, ugyanis ha felhúzom pl 710 MHz-re, kb. 5-10 percen belül a telefon lefagy, újraindításnál pedig visszaáll 600 Mhz-re. Miért lehet ez? Főleg a fagyás érdekel... :)

Segítségeteket előre is köszönöm, üdv Troszti

fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek

(#14437) kelzsoca válasza troszti (#14436) üzenetére


kelzsoca
félisten

A készülékedben lévő processzor nem bírja úgy a tuningot mint társai, ezért kifagy már 710MHz-nél is.

https://vertigostore.eu

(#14438) ^Clown válasza troszti (#14436) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Örülj neki, hogy visszaáll 600MHz-re :) Kicsit vedd vissza, és teszteld úgy.

(#14439) PuffySite


PuffySite
tag

Előbb kicsit szívrohamot kaptam.. Egy játék (Tongue Tied!) valamit okozott a telefonnal, egyszer csak elment a hang, nem is jött vissza. Kiléptem a játékból, sehol nincs hang, sőt a PowerAMP és minden egyéb, még a Hangerő beállítás is fagyott! :U

Újraindítottam, aztán nagy nehezen talpra állt.. tapasztalt már valaki ilyet?

(#14441) M0RGI


M0RGI
őstag

Most akkor folytatódik a CM7?

[link]

(#14442) Szőröstalpú


Szőröstalpú
tag

IA rebornII van fent, és az extra beálításokra mindig fc-t kapok. A logban annyi van, hogy
D/AndroidRuntime( 815): Shutting down VM
W/dalvikvm( 815): threadid=1: thread exiting with uncaught exception (group=0x40018560)
I/ActivityManager( 366): Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cmp=com.cyanogenmod.cmparts/.activities.MainActivity } from pid 815
E/AndroidRuntime( 815): FATAL EXCEPTION: main
E/AndroidRuntime( 815): android.content.ActivityNotFoundException: Unable to find explicit activity class {com.cyanogenmod.cmparts/com.cyanogenmod.cmparts.activities.MainActivity}; have you declared this activity in your AndroidManifest.xml?
E/AndroidRuntime( 815): at android.app.Instrumentation.checkStartActivityResult(Instrumentation.java:1405)

Eredetileg a CMParts.apk-t nem raktam fel, csak most, de így is jön a force close. Esetleg más apk is hiányzik neki? (ezek nincsenek felrakva: CMScreenshot, Gallery3D, Gmail, NetworkLocation, QuickSearchBox, Vending, VoiceDialer, Google*, *Wallpaper* - nekem egyik sem tűnik nélkülözhetetlennek)
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a baj? Köszi!

(#14443) barnam_ válasza Szőröstalpú (#14442) üzenetére


barnam_
nagyúr

Jogosultságokat is beállítottad mikor felraktad a CMParts-ot?

(#14444) dragon1993 válasza PuffySite (#14439) üzenetére


dragon1993
őstag

BT szokott megszivatni néha így nyomom a hangerő növelését a telón előugrik sáv de nem ad rá hangot. Restart után jó.

(#14445) TRob1 válasza Szőröstalpú (#14442) üzenetére


TRob1
veterán

Kiszedted a Vendinget mert nem nélkülözhetetlen, de feltettél egy Marketet? :)) Vagy te nem használsz Marketet? :U

(#14441) vzaza:
Jobban örülnék ha nem folytatódna, mert
1) Szerintem teljesen jó már így (nekem legalábbis tökéletes) :)
2) Ha jön újabb, mindig ott a kényszer hogy próbáljam/feltegyem, még ha elégedett is vagyok a mostanival :)
3) Ha nem folytatják, talán előbb lesz valami ICS-ből :)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#14446) barnam_ válasza TRob1 (#14445) üzenetére


barnam_
nagyúr

Mivel az összes Google cuccot kiszedte, valószínűleg nem :DDD

(#14447) Szőröstalpú válasza barnam_ (#14443) üzenetére


Szőröstalpú
tag

--xrwxr-x system:sdcard_rw volt, ezt megváltoztattam rw-r--r-- root:root -ra (a többi apk is ilyen a /system/app-ban, de így is ugyanaz)
szerk: újraindítás megoldotta! Köszi :R

TRob1: nem használok marketet

[ Szerkesztve ]

(#14448) barnam_ válasza Szőröstalpú (#14447) üzenetére


barnam_
nagyúr

Na igen, azt nem is mertem tanácsolni, gondoltam megvolt már ;]

(#14449) kelzsoca válasza Szőröstalpú (#14442) üzenetére


kelzsoca
félisten

Van pár hasznos tanács, amit nem véletlenül írtunk le, ebből az egyik:

Ha nem vagy járatos az Androidban/romozásban erősen ajánlott módosítás nélkül felrakni a romot.

https://vertigostore.eu

(#14450) Szőröstalpú válasza barnam_ (#14448) üzenetére


Szőröstalpú
tag

Az ilyenekre is rá kell kérdezni, mert neked teljesen más triviális, mint másnak (csak olvass bele bármilyen supportos fórumba/beszélgetésbe/levelezésbe)

Kelzsoca: hova lenne a világ, ha mindig betűhűen követnénk, ami le van írva (nem lennének pl custom romok sem) :))

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  ZTE Blade
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.