Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

Hozzászólások

(#39051) sh4d0w válasza aag (#39050) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem vonom kétségbe a tapasztalataidat, pláne, mivel nem te vagy az egyetlen, aki ilyen problémákkal szembesül. Mindössze a saját tapasztalataimat írtam le - mármint az otthoniakat, mert a laptopom intele egy rakás xar.

Nyilván a Windows-os fejlesztések sokkal régebbiek, ráadásul ott a DX segítségével a kártyák sok hardveres hiányossága elfedhető, ami OpenGL alatt előjön. Don't panic, játékra én is Windows-t használok (egyszerűen azért, mert arra írják a játékokat), minden másra azonban Linuxot.

https://www.coreinfinity.tech

(#39052) mobal válasza aag (#39045) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Szia!

A rendes támogatottság hiánya, amit itt több ízben leírtál. Én is tapasztaltam az évek során, közel 7 éve használok linuxot, általános céllal, nekem a legjobban ami bevált az az NVidia. Nem is használok mást, kevés, szinte mostanában nincs is vele gondom sem linux és windows alatt sem.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#39053) ntomka válasza aag (#39050) üzenetére


ntomka
nagyúr

Azt tartsd mindig szem előtt, hogy erről nem a linux, mint rendszer tehet. Ezen évig pl. az AMD-nél, vagyis ATI-nál egyetlen egy fejlesztő dolgozott a zárt meghajtón linuxra. Idén vettek még fel embereket erre a célra, akik már a nyílt meghajtóba is segítenek kódot tolni. Ehhez képest az ATI/AMD zárt meghajtó technológiailag a legfejlettebb linuxon, persze a leginkompatibilisebb is, de ugye amíg élünk remélünk. Mindenesetre az AMD-n az utóbbi évben látszik az igyekezet.

ツ Headphones on - World off

(#39054) mzx válasza taky023 (#39031) üzenetére


mzx
senior tag

...jéé,szintén csiga :P :)

(#39055) mzx válasza Atapi (#39035) üzenetére


mzx
senior tag

köszi :)

(#39056) mzx válasza aag (#39039) üzenetére


mzx
senior tag

A válaszod kapcsán elgondolkodtam azon, hogy 1999 -es, 8MB -os videokártyámon miért fut remekül -a HD-ket (pl.Matroska) kivéve- minden video WINDOWSban, pl. BS Playeren... míg linuxon meg a vlc csak a stream-ek, meg az offline videók talán negyedét futtatja hibátlanul, szaggatás nélkül... A böngészőkbe épülő flash-ek kb. 80%-át eddig jó, ha 5 másodpercenként egy képkockával lejátszotta, bár most hogy a vlc playert állítottam be flash lejátszásra mozillán, már kb két tizedmásodpercenként mutat egy képkockát, igaz, olykor megáll az egész, egy-egy másodpercre. (Egyébként ez számomra már élvezhető -persze ezt, egy filmnézés esetén már "nem vállalnám be"-, mert nem csak a hangot hallom végre a youtube-n, hanem nagyjából a videófolyamot is érzékelem. :) )

[ Szerkesztve ]

(#39057) mzx válasza mzx (#39056) üzenetére


mzx
senior tag

_p o n t o s í t o k:
linuxon a vlc playerem csak akkor játsza a stream -eket folyamatosan, hibátlanul, ha közvetlenül benne fut. Míg ha bögésző futtatja a vlc playeremet, akkor már szaggat, vagy le sem játsza.
Ha vlc mozilla plugin -nal fut, akkor meg többnyire képtelen stream -et lejátszani, pl. youtube videókat. Egyébként nem értek ehhez, csak tapasztalatomat közlöm, összevetés gyanánt.

(#39058) PuMbA válasza mzx (#39056) üzenetére


PuMbA
titán

Én UMPlayerrel nézek YT videókat, így mennie kell mindennek, mert nem szól bele a Flash.

aag: Az NVIDIA újabb Linux drivereiben volt bug, ami miatt nem ment mindig jól a videógyorsítás, de a 10.04 LTS-ben lévő driverrel (195.24) még mindenkinek jól működik.

[ Szerkesztve ]

(#39059) hcl válasza mobal (#39052) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Akkor ott valami gáz lehet, mert szerintem nálam semmi HW gyorsítás nincs bekapcsolva az asztali gépemen, és mégis lejátssza a HD videókat (azaz ha be vannak az effektek kapcsolva, akkor nagyon picit szaggat, mert csak egy GF8600 van a gépben, 256Mb RAM-mal.) Amúgy senki nem mondta, hogy te hülye lennél, mert nálad nem volt jó, csak egy csomó embernél ugyanolyan hardverrel ment, akkor nálad valami el volt lőve.

@mzx : Ja, a P3 laptopom a flash videókat nem viszi flashből szintén. VLC simán játszik DVD AVI-t, de a flash videókat is, HA LE VANNAK TÖLTVE. Ha streamelés is van közben, akkor semmi, képregény. Nyilván a P3 gyenge a streameléshez, de az azért a világ vicce, hogy egy nyamvadt 320x240 videót nem tud a böngészdében lejátszani a Flash :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#39060) mobal válasza hcl (#39059) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ezt biztos nekem szántad? :DDD

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#39061) Greenebola válasza Atapi (#39021) üzenetére


Greenebola
senior tag

Hello terminálba hozzá adtam az Ubuntu-x-swat ppa-t fel frissítettem a drivert és neked lett igazad a verzió száma így már 280.13 ;)
Win alatt pedig a síma G210-t pakoltam fel mindig.

(#39043) PuMbA Köszönöm megcsináltam helyre nem állt ,de eltünt teljesen ahogy akartam :)

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39062) Henryk


Henryk
aktív tag

Üdv!

Anno már volt egy próbálkozásom hogy itthoni használatra feldobjak egy ubuntut a másik gépre, de nem akart összejönni a 2 monitor használata.
Nv kártya, driver fel is volt téve, és kijött valami X-screen állítgatós ablak, ahol kapcsolgattam összevissza, de vagy csak 1 megjelenítő volt, vagy a másikon nem jelent meg a háttéren kívül semmi, végül sikerült valamit elállítani és utána kép se volt :D , reboot után se, úgyhogy gyorsba ráhúztam egy wint inkább, mert kellett a gép.

Kérdésem lenne, hogy kell-e valami külön letöltendő dolog/extra beállítás ahhoz, hogy úgy lehessen használni a 2 monitort mint win alatt, szóval lehessen áthuzigálni ablakokat, stb.
Valamint a távoli asztalt lehet-e valamivel helyettesíteni Ubuntu-Win7 között.

(#39063) #16820480 válasza Henryk (#39062) üzenetére


#16820480
törölt tag

ha feltetted rendesen a zárt nv drivert, akkor annak a beállítási alakában ki lehet választani (utoljára kb egy éve volt nv kártyám, akkor így ment), hogy kiterjesztett desktop legyen, vagy klónozza az x-et.

(#39064) n00n válasza Henryk (#39062) üzenetére


n00n
őstag

Ha telepíted az nvidia zárt driverét, akkor az feltesz egy nvidia settings nevű progit, ott betudod állítani pár kattintással a dolgokat.

(#39065) Henryk válasza #16820480 (#39063) üzenetére


Henryk
aktív tag

Köszönöm,
Pontosan nem emlékszem, de mintha a másik, nyílt Nv drivert tettem volna fel, azt tudom hogy kettő is volt, lehet az nem boldogult vele, de majd kiderül...

(#39066) RBJ


RBJ
addikt

Hülye kérdés de létezik olyan dolog, hogy mondjuk a desktop omon látom a visszaszámlálót, hogy hány nap van még az új ubuntu kiadásáig?
:DD

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#39067) Kendek válasza RBJ (#39066) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Rajzolj ilyen képeket, majd sorban rakd be őket naponta háttérképnek. :DDD
Amúgy nyugi, értesülni fogsz a megjelenésről. Itt is gyülekezni fogunk és egyből dobjuk a letöltési linkeket. :)

<-ƘƘ->

(#39068) Greenebola


Greenebola
senior tag

Volna egy nagy problémám a rendszerment-el. Ma felraktam újra a 11-04-et elmentettem egyből a szűz ubit sikeresen a r.ment programmal.
Beállítgattam mindent desktop,program telepítés,frissítés,csomagok stb.. imént csinálni akartam egy mentést és semmi rákattintok új visszaállítási pont készítése és semmit sem csinál (a csík se megy fel) csak áll a program ,de nincs befagyva.
A programon belül nem állítottam semmit se be/el.
Mi lehet a baj forrása valaki találkozott már ilyennel?
Lehetne-e tenni valamit a cél érdekében ,hogy jó legyen?
Nagyon el kellene mentenem ezeket a beállításokat Fontos lenne nagyon mert elég sokszor kellet már újra raknom az ubuntut és amire beállítgatok mindent jajjjjjjjj.

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39069) RBJ válasza Kendek (#39067) üzenetére


RBJ
addikt

tudni tudom, hogy mikor merre de csak azért, hogy legyen a desing kedvéért a gépemen. :DDD

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#39070) Kendek válasza Greenebola (#39068) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha nem PPA-ból telepítetted, akkor nem frissült a Gambas és megfagyott az ablak. Ha ez a helyzet, akkor attól még elkészítette a visszaállítási pontot. Ha mégsem ez lenne a helyzet, akkor azt tudom javasolni, hogy indítsad újra a gépet és próbálkozz meg újra a visszaállítási pont elkészítésével.

<-ƘƘ->

(#39071) Greenebola válasza Kendek (#39070) üzenetére


Greenebola
senior tag

Hello Innen raktam fel (terminálból)
A program nem fagyott meg mikor (csinálná) elvileg, akkor birok mászkálni az opciók között ,de mentést nem csinál.
Újra indítottam többször is a gépet ,de semmi változás.
Hogyan tudnám PPAból telepíteni illetve előtte törölni ha kell? Leírnád ,hogy a lépéseket mit ,hogy csináljak? Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39072) hcl válasza mobal (#39060) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Ja, aag -nek.

Mutogatni való hater díszpinty

(#39073) Kendek válasza Greenebola (#39071) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha a PPA felvevős majd telepítős parancsot használtad, akkor abban az esetben, ha még nem volt telepítve azelőtt a Gambas, akkor egyből a friss változat települt. Csináltam azért gyors teszteket (nem csak emiatt), Squeezen igen hamar befagy az ablak, de az elindított visszaállítási pont készítést nem fejezi be. A Gambas frissítése után a probléma megszűnik. A netbookomon töröltem most a Rendszermenttet és minden létrehozott fájlját, de az újraindítással megszakított két friss visszaállítási pont készítésében nem találtam hibát.
Esetleg nyomass egy rendszerfrissítést a gombbal, ha ott van valami gebasz, akkor kiderül.

<-ƘƘ->

(#39074) Greenebola válasza Greenebola (#39071) üzenetére


Greenebola
senior tag

Hüha valamit elcseszhettem pff nem tudom hanyadik újra indítás után elindítottam és a felénél jár (a r.ment ment vagyis dolgozott) ,de be lassult a rendszer , kijelentkeztem és áhh egy Nvidia Beta képernyő jött be. Gondolom ez a xorg-edgers fresh X crack lehet amit az ubuntu Tweakbe a forrásközpontba felvettem ezt lebírom törölni valahogyan? Nem akarom újra rakni a rendszert ,de nem nagyon értek a csomagok illetve mit ,hogyan kéne törölnöm főleg ezt a ßéta cuccot ha az.

Iszonyat lassú a gép... ó a .....

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39075) Kendek válasza Greenebola (#39074) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Van elég hely a rendszer partícióján? Véletlenül nem egy viszonylag kisebb méretűre telepítetted, majd még a Rendszermenttet is oda eresztetted rá? Mert akkor az elfogyó hely esetleg lehet a bajok okozója.

Amúgy ha van elég hely, akkor az első visszaállítási pontot használhatod visszaállításra, amennyiben annál még jól működött minden. Persze csak a rendszerfájlokat állíttasd vissza, akkor maximum az utólag telepített dolgokat kell újraraknod, de a beállításaik megmaradnak.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#39076) PuMbA válasza Greenebola (#39074) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, rossz tárolót vettél fel. Az X-Updates-ben vannak a stabil cuccok. A fresh X crack tároló garantáltan beszaratja a rendszered.

(#39077) Greenebola válasza Kendek (#39075) üzenetére


Greenebola
senior tag

Köszönöm a segítségeket tanácsokat pálinka le is csúszik gyorsan most.

Hely az van a rendszer 10GB abból van 5 a home 20 abból van 15.
No érdekes kb 12 restart után a rendszerment még mindig megyen ilyen van :F gondolom ezért lett lomha a gép de alig bírok most is írni akadozik.

(#39076) PuMbA akkor ez okozza a gondot tuti. Tweakbe kiszedtem leszedett sok csomagot ,de hagyott is szoftverbázisból kipróbálom szedni (törölni) őket.
Gondolom ott mindent kilehet?

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39078) Kendek válasza Greenebola (#39077) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nem megy az, hiszen készenlétben van, ott írja alul az állapotsávon. Az persze látszik, hogy egy visszaállítási pont készítése nem lett befejezve. De ha most újra elindítanád a készítést, akkor annak a létrehozott fájljait törölné előtte, majd a helyébe csinálná az új pontot.

<-ƘƘ->

(#39079) Greenebola válasza Kendek (#39078) üzenetére


Greenebola
senior tag

Rámentem villogott előrehozott visszaállítási pontok törlése ,de megint nem csinál semmit vagyis már igen ,de nagyon lassan valami nem jó.:O

Leszedem ezt a Nvidia csomagokat ez kavart itt be tuti.

[ Szerkesztve ]

WEBROOT SecureAnywhere™ Internet Security Complete Beta Tester

(#39080) Kendek válasza Greenebola (#39079) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az nem előrehozott, hanem elöregedett. Ez egy speciális szó, elvileg a legrégebbi visszaállítási pontokra vonatkozik mikor automatikusan törlődnek újabbak készítésekor. Persze mivel jelen esetben a maradvány is egy felesleges szemét mint olyankor azok, így most is ezt írja ki, nem lehet megkülönböztetni őket. Régebben hivatkoztam ezekre is, de most már abba a pici állapotsávba nem fér el olyan hosszú szöveg. :DDD

<-ƘƘ->

(#39081) Mtbsrác


Mtbsrác
senior tag

Én olyat kérdeznék hogy ezt a progit hogy lehet feltelepíteni.
http://www.weather-display.com/files.php innét ezt:
http://www.weather-display.com/downloadfiles/WeatherD.tar.gz
(Időjárás állomás adat kiolvasó progi)

Namármost van benne egy
GoWeather.sh
nevü file ami úgy elindul hogy a jogoknál megadom neki hogy
programként fusson. Ekkor ugyan elindul a progi be is állítom neki
az állomás tipusát majd elmentem és újraindítom a cuccot. Miután
újraindult fut egy darabig azon pontig míg ki nem olvasná az adatokat.
Na itt fogjamagát és szépen bezárja a progi önmagát de úgy mintha a
feladatkezelőben kényszerítettem volna bezárásra. Nincs semmi mentés és ilyen.
Érdekesmódon puppy linux alatt működött rendesen. De ott sok mást nemtudtam
beállítani mint itt ubi alatt és szeretném ha működne itt is rendesen ha lehetséges.

Szájbarágósan kéretik :DDD :R

(#39082) hcl válasza Mtbsrác (#39081) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Futtasd terminálból, és ott látni fogod a hibaüzenetet, amikor bezárja magát, abból már könnyebb lesz elindulni.

Mutogatni való hater díszpinty

(#39083) tib78


tib78
tag

Sziasztok!

Linux telepítését tervezem egy most vásárolandó laptopra.
Ezt tudja majd:
Processzor: AMD E-350 (2 x 1,60GHz, 1MB Cache) alacsony fogyasztású és mégis gyors processzor!
Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1333MHz;
Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6370 1GB GDDR3; Kíváló grafikai teljesítmény!
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 4 x USB; Kártyaolvasó 2in1; VGA; Webkamera: 0,3 Mpx; LAN: 100Mbit;

Melyiket ajánlanátok?
Lehetőleg magyar legyen, jól átlátható grafikai felülettel. Wifin töltenék torrenteket, filmet néznék, neteznék, open office, zene hallgatás. Semmi extra, semmi programozás. Ja, és windowsos játékokat szeretnék futtatni (FM11)
Pár éve már használtam Ubuntut.

Köszönöm a segítséget.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#39084) csiktor válasza tib78 (#39083) üzenetére


csiktor
tag

Szerintem tegyél fel rá egy win7-et, aztán tolj mellé egy Ubuntut.

A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!

(#39085) aag válasza Kendek (#39080) üzenetére


aag
őstag

Kendek-mester, a Linuxmint LMDE 3. Frissítőcsomagja megérkezett. Nem tudod véletlenül, hogy nem ütközik a Rendszerment mostani 0.4.4.103-as verziójával? (Most akarnám telepíteni és mindjárt ezzel gondoltam kezdeni.)

(#39086) floatr válasza tib78 (#39083) üzenetére


floatr
veterán

A választást eleve determinálja az, hogy win játékokat akarsz futtatni. A wine szép meg jó, de kissé erőltetős dolog.

(#39087) tib78 válasza csiktor (#39084) üzenetére


tib78
tag

nincs hivatalos win7-em, ezért szeretnék inkább Linuxot. Amúgy sem windows alá szeretnék Linuxot, hanem fordítva max.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#39088) Kendek válasza aag (#39085) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Már miért ütközne? Debian testinggel és unstable-vel is kitűnően megy. Vagy mire gondolsz, volt valami problémád LMDE-vel használva?

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#39089) csiktor válasza tib78 (#39087) üzenetére


csiktor
tag

Nem alá, hanem mellé... Indításnál választhatsz, hogy melyiket indítod.

A Wine tényleg jó dolog, de újabb, nagyobb játékokat nem fog elvinni, így nem tudod megúszni a Win-t.

A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!

(#39090) mobal válasza tib78 (#39083) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Windows -ról "nagy ugárs" lenne az ilyesmi váltás. Telepíts mellé, sima Ubuntut, és ha megtetszik akkor használd :)

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#39091) tib78 válasza mobal (#39090) üzenetére


tib78
tag

Kb 1,5 éve már használtam Ubuntut, nem volt nagy váltás, hamar megszoktam. Egyedüli problémám az volt, hogy nem tudtam a tv-re kirakni a képet, emiatt jött vissza a win7.

De egyelőre akkor megpróbálom mellé, és tesztelem a működőkepésséget.

[ Szerkesztve ]

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#39092) hcl válasza tib78 (#39091) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az inkább VGA drivertől függ, próbáld ki, hátha már jó. Meg kérdezz itt :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#39093) tib78 válasza hcl (#39092) üzenetére


tib78
tag

Tudom, hogy az volt a baj. De win alól meg simán ment, ez volt a vicc.

Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster

(#39094) PuMbA válasza tib78 (#39093) üzenetére


PuMbA
titán

Nincs ebben semmi vicc, mert a Linux driverek sokkal szarabbak, mint a Windowsosok :) Még az NVIDIA-é is kicsivel rosszabb jelenleg, mert lassultak OpenGL alatt.

[ Szerkesztve ]

(#39095) sh4d0w


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog (1)

Ubuntu 10.04-en telepítve vagyon egy Websphere DB2-val (nem kérek ehhez kommentárt, ez áll rendelkezésre). Amíg nem lépek be userként a desktopra, addig nem érem el a WAS admin felületét. rcS.d-be beraktuk a megfelelő symlinkeket a db2-hoz és a WAS-hoz, de mégsem érjük el login nélkül.

Van valakinek ötlete, mit lehetne még tenni?

https://www.coreinfinity.tech

(#39096) aag válasza Kendek (#39088) üzenetére


aag
őstag

:R

(#39097) floatr válasza tib78 (#39093) üzenetére


floatr
veterán

Jelenleg az ATI driverek a legjobbak a wines változataikhoz képest. Ugyanúgy megvan hozzá a control center, és hasonlóképpen tudod a layout-ot babrálni. Kicsit más probléma, hogy az xserver nem annyira rugalmas, mint a win display managere.

Jelenleg hasonló videokártyára ha rákötöm a TV-t, akkor egy a lapos kijelzőjével közös felbontásra váltott képet kapok -- mindkettőn ugyanazt. Natty esetében ez jelenleg eléggé bugos, a 10.10 sokkal jobb volt ezen a téren. A control center beállításait babrálva utolsó emlékem az volt, hogy újra kellett indítani a gépet a változások véglegesítéséhez.

(#39098) hcl válasza tib78 (#39093) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nem ezt mondom. Winnyóz alá rendesen megírják a drivert, azzal egy katt és megy (de néha ott sem :) ). Linuxon lehet, hogy kell vele mókolni, de ha egyszer működik, onnantól frankó.

Nekem az asztali gépen az Nvidia driverrel (zárt, nemtommikori, ezer éves, nem érdekel, amíg működik) kb. ugyanannyi megerőltetés volt (semennyi) két monitorra kitenni a képet, mint egy winnyózon. Beállításilag szerintem kicsit többet is tud.

Mutogatni való hater díszpinty

(#39099) RBJ


RBJ
addikt

Felteszek egy hülye kérdést. :DDD
Mark Shuttleworth eladta a canonical t most olvasom. /újszülöttnek minden hír új/
Akkor ez most ki kezében van?
Lehet hülyén hangzik de ez majd valamikor nem veszélyezteti azt, hogy egyszer vége az ubuntu ingyenességének. Végül kalapálják állandóan és mikor elér egy nagyon jó állapotot mikor minden betegségétől mentes lesz akkor lőn lesz majd fizetős op rendszer. ;]

Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#39100) n00n válasza RBJ (#39099) üzenetére


n00n
őstag

Hol olvastál ilyet? Butaság. Nem adta el Mark a Canonical-t. Már nem ő az igazgató, de attól még a ő cége. :) És aktívan részt is vállal belőle.

Fizetős pedig soha nem lehet. Más fizetős oprendszert csinálhatnak belőle, de azt is ugyanúgy GPL licenc alatt kell kiadni. Az Ubuntu az mindig megmarad ingyenesnek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.