Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) Hequila válasza diegho (#8399) üzenetére


Hequila
őstag

Csökkentett módba sem indul. Melyik javításra gondolsz? A telepítőnél, amikor telepítési partíciót kell kiválasztani, ott felajánl egy javítást, ami egy DOS-os ablakot dob elém. itt kellene valamilyen parancsot kiadni? Vagy hogy tudom "felültelepíteni"?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#8402) Stavi válasza Hequila (#8401) üzenetére


Stavi
tag

amikor először felkinalja a javitast, azt hagyd ki
később megkérdi ujra, majd akkor válszd ki.
(prof-ot, csak proffal lehet javitani, home-e csak home-al, sp2-t csak sp2-vel, ha jól emléxem)

mod.: off

[ Szerkesztve ]

Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.

(#8403) Hequila válasza Stavi (#8402) üzenetére


Hequila
őstag

Igen, közben én is megtaláltam, köszi :B
De azé jó nagy faszomöccse vagyok, hogy ennyiszer telepítettem már azt a szart, de a javítást nem vágtam...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#8404) localhost válasza diegho (#8284) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ne ugorjuk ezt át!
Jó lett vagy ugye, hogy nem lett jó ?

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8405) diegho válasza localhost (#8404) üzenetére


diegho
nagyúr

nincs most semmi hulladék gép amiben ki merném próbálni, 3 doboz van fent a polcon belőlük, ha netán hoznak valami ócska p2-est, hogy ugyan számoljam már be, akkor adok érte 500ft-ot és kipróbálom :D

(#8406) diegho válasza diegho (#8405) üzenetére


diegho
nagyúr

megnéztem a szettet és nincs benne firewire, csak 4 féle lan, 3 féle usb és egy hosszabbító.

(#8407) nyunyu


nyunyu
félisten

Hajnali 11 van, de mar megvolt a mai 2 elmebajnok telefonalonk.

Elso: kollegak kedvenc melegbarja
Tulaj fel oran at magyarazta, hogy tegnap virusos licenszet kuldtunk SMSben a rendszerehez, azert nem mukodik, csinaljuk meg azonnal. :Y

Kollega meg elmagyarazta neki, hogy a 40 karakteres szamsor csak a hardverkulcs lejarati idejet allitja, mast nem.
Masodik teoria: akkor biztos a penztaros srac jatszott a billzetevel, es o telepitett virust
(DOS terminal fix programmal, speci programozhato billzettel, szerver nem ott van...)

Kollega elfelejtette vele kozolni, hogy kevesebb szorosmacko.com-ot kene nezegetni a szerveren...

Masodik:
Egyik kavezonk hiv, hogy a tulaj masik altalunk nem is ismert kavezojaban megallt az oreg DOSos karakteres ettermi rendszer, menjunk ki csinaljuk meg.
Magyarazom a csajnak, hogy az nem a mi rendszerunk, nem tudok segiteni.
De hat mi jarunk hozzajuk gepet szerelni.
-Igen, de nalatok a mi szoftverunk van.
-Nem lehetne megis megnezni a masik kavezot?
-NEM.
Akkor adjak valami olyan telefonszamot, aki tud segiteni.
Erre csak annyit tudtam mondani, hogy nezze meg a konkurencia weblapjan...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8408) net84 válasza Superman (#8368) üzenetére


net84
őstag

sajnos nem volt lehetőségem reagálni eddig a hozzászólásodra...
"Én meg azt tudnám szájon csapni, aki ilyeneket mond." - nana! :((( - csak nehogy sírás legyen...

"Honnan a jó égből tudod te azt, hogy mi volt az oka annak, hogy először a munkát szerezte meg, utána pedig gépet akart venni (ha egyáltalán így történt)? Persze, előbb vegyen gépet 2 milláért és majd utána próbáljon munkát szerezni vele, teljesen logikus...." - onnan tudom, hogy jelezte, azért sürgős a gép, mert meg kell csinálni és le kell adni egy munkát péntekig és ezért kell, hogy hét elején készen legyen a gép.
Ha neked az a logikus, hogy először elvállalsz egy munkát és csak utánna kezdesz el hozzá eszközt beszerezni? Esetlegesen még az előleget is úgy kéred, hogy jelzed, hogy neked a szükséges gépet meg kell venned?

"Megsúgom, hogy ismerős helyeken én is otthagytam már pár százezret, szerintem inkább milliós nagyságrendű az összeg, de pár napnál többet sehol sem kellett várnom, ha megrendeltem valamit" - én is hagytam már pár helyen egy keveset, de eddigi tapasztalatom szerint ott b*szn*k át a legjobban, ahol a legnagyobb összeget hagyom ott.
Illetve nem szoktam besértődni, ha valamit nem kapok meg 2-3 nap alatt, ugyanis nekem fontosabb az, hogy azt kapjam meg, amit kértem és ne kelljen érte futkosnom, esetleg valami teljesen más típust/márkát vennem (pl. gyémántfejes üvegmarókat nem szoktam úgy megvenni, ha nincs a megszokott helyen, csak 2 hét múlva, akkor elmegyek máshova és veszek másfajtát - inkább megvárom, mert nem jó buli, ha a munka kellős közepén leolvad vagy szétmálik egy fej - tapasztalat, azóta soha).

"Verseny van, ha nem tudsz nekem normális határidőre szállítani, akkor átmegyek egy másik helyre, másik kereskedőhöz, aki a pénzemért nem balfaszoz le, hanem a lehetetlent is megpróbálja." - megintcsak az előző válaszomat tudom ide is felhozni példának, én nem megyek azért át máshova, mert nincs meg 2-3 nap alatt, hanem csak 1-2 hét alatt tudják leszállítani, mert nekem többet jelent a minőség és a kialakított kapcsolat, mint az, hogy ne kelljen rá várnom (illetve nem vagyok annyira hülye, hogy amikor valami fogyóeszközöm eléri a minimum szintet - 1 v. 2 db - akkor már rendelem a következő adagot, nem pedig akkor, amikor már nincs egy darab sem és befut egy rendelés)

"Sosem értettem itt egyesek viselkedését: a balfaszokból éltek, de mindig van valami bajotok velük." - mint ahogyan más is kifejtette fentebb, nem a balfaszokból élünk, mert azok nem hoznak inkább csak visznek.

Azt nem értem, hogy miért nem kérdezik meg ezen delikvensek a mosogépszerelőt, hogy nem lehetne-e esetleg olcsóbban javítani (talán mert megköszönné a lehetőséget és menne olyanhoz, aki meg is fizeti, meg is becsüli), miért nem kérdezik meg az olcsó és gazdagságos boltban a pénztárnál, hogy számla, blokk, minden nélkül olcsóbban nem lehetne-e? Vagy miért nem kérdezik meg az autókereskedést vagy az asztalost, hogy miért nem lehet 2 nap alatt leszállítani a rendelt autót vagy elkészíteni a kért konyhabútort? Csak az informatikában meri mindenki ezt megengedni magának? Ezen azért érdemes lenne elgondolkodniuk azoknak, akik magukra ismernek.

Valaki kérdezte, hogy egyébként 2GB-os DDR2 volt-e raktáron...volt, sőt DDR2-nél az alaplapot is meg tudtam volna oldani, a DDR3-nál és a 4GB-os modulnál azonban már problémák voltak a szállítási idővel...

[ Szerkesztve ]

Read only...

(#8409) diegho


diegho
nagyúr

van közületek olyan aki nagyából 20000-es kisvárosban van (kb 40-50000es vonzáskörzettel együtt) és tudna nekem mondani havi lebontásra, hogy mekkora forgalmat lehet ilyen körülmények között produkálni? Természetesen nem kell pontos szám, százezres nagyságrendben jó lenne a dolog. (Találtunk egy közeli várost, ahol egyetlen üzlet üzemel és az árlistájukat átnézve némelyik terméknél 38% haszonkulcs is befigyel, átlagosan 22-23%, nos ekkora vonzáskörzet már lehet megérné azt a másfél milla befektetést)

(#8410) eziskamu válasza diegho (#8409) üzenetére


eziskamu
addikt

Az biztos, hogy egy 10000-esben már 2 darab (1alkalmazott, vagy csak tulaj + 1 rokon) nem marad meg, most zárt be az egyik.
A másik meg még házhoz is szállít, de rendes tápot nem lehet kapni ( nem is simeri az FSP tápokat, nem hallott róluk :( ) .
A szomszédos 25000-es városban meg 2-3 bolt van. A 25000-es város meg egy 200ezres (na tippeljetek melyik ;] ) város 20 kilóméteres közelségében van, ahol meg hiába van sok bolt, szerintem csak 2 (na jó ott vegetál egy 3. is) komoly és régi cég van, meg 1 a használt cuccok frontján, a többiek a futottak még kategória.

[ Szerkesztve ]

(#8411) diegho válasza eziskamu (#8410) üzenetére


diegho
nagyúr

mi jelenleg 10k-s helyen vagyunk, van valami "konkurencia" de én ott még vevőt nem láttam, bár nem is gyakran járok feléjük, nálunk meg egész jól megvan a forgalom, ahhoz képest, hogy nyár van már elment 6 laptop ebben a hónapban meg egy rakás aprólék, ma megint jöttek érdeklődni notik iránt ketten is, holnap jönnek megint gépekért, szóval egész jól megy itt, gondolom egy 20k-s helyen ketten is meg lehet élni, főleg, hogy helyenként akár 20%-al is olcsóbbak lennénk és még így is lenne haszon.

(#8412) Sethdobaloah válasza diegho (#8383) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

nem volt nála cash, a kártyája meg nem a folyószámlájához kapcsolódott, hanem egy külön kártya számlához, amin nem volt pénz.
Elment a bankba, átvezetett pénz a kártyájára és visszajött fizetni.
Azért nem készpénzt vett fel, mert lényegesen olcsóbb neki így fizetni.

Így is történhetett. Vagy csak hülye ;)

...csak én vagyok helikopter?

(#8413) Hequila válasza diegho (#8411) üzenetére


Hequila
őstag

22000-es város, jelenleg 4 boltvan, ebből 2 csak vegetál, a másik kettő jól megy. Nyílt nemrég egy ötödik is, de nem sokáig húzta. Viszont aki 4.-ként nyitott, az lehagyta a vegetáló kettőt.
Meglátásom szerint vidéken jó árakkal, és ügyfélcentrikus hozzáállással, valamint látható szakértelemmel lehet berobbanni.
Aki 5.-ként nyitott, annak jó árai voltak, de olyan szinten tenyérbemászó képe volt, hogy csak egyszer tudtam oda bemenni... Be is zárt.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#8414) ML320 válasza diegho (#8409) üzenetére


ML320
aktív tag

A forgalom is nagyban függ az ügyfélkörtől. Egy pénzintézetnél most szállítottunk le 16 lapitopit és 50 gépet, mindegyiken Vista Business és Office SBE, plusz szerver, meg 12 moncsi és egyéb apróságok. Előző hónapban egy kollégiumba 22 gép 19" moncsikkal. Hó végén még néhány pár millás megrendelés, és jöhet az év végi hajrá. Mellette meg az egyéb cégek forgalma, plusz az utcáról beesők. Átköltözött mellénk egy plázából egy konkurens cég, netkávézót csinálnak szervízzel, kereskedelemmel. Apu, anyu, 2 gyerek. Megélnek :F Nem tudom miből, de megélnek!!! Bérleti díjjal, üzemeltetéssel, a nyári ubiszezonban.

Ember tervez, Isten perverz...

(#8415) nyunyu válasza ML320 (#8414) üzenetére


nyunyu
félisten

Nyilvan kisebb a berleti dija, mint a plazae...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8416) ML320 válasza nyunyu (#8415) üzenetére


ML320
aktív tag

De ötször nagyobb is.... Mindegy...

Ma is megvolt a napi hülyénk. Villámvágott noti, javítva, átadom. A tulaj úgy egy hete kérte, hogy ellenőrizzük le a memkártya olvasót is, mert a memory stick pro kártyáját nem olvassa. Kissé furcsállottam is, mert tudtommal ezen kártyákat a notik nem olvassák, inkább SD/MMC a jellemző.
Nem! A gép igenis olvasta! Nosza, adom át, és jött persze a nagy kérdés: mi van a kártyaolvasóval. SD kártyát berakok, lazán beolvasta. Erre a fószer is előveszi a kártyáját és átadja: - Ezt nem olvasta.
Összemértem a kettőt, és már gyanús volt, hiszen az SD-hez viszonyítva 3-4mm-rel keskenyebb volt, ráadásul laposabb is. De ez nem gond, elkezdte az SD kártyaolvasóba bepozícionálni. Egész ügyes volt, hisz néha csippant a gép, mintha elkezdené beolvasni, de nem történt semmmi. Sebaj, jobbra-balra mozgatva megpróbált egy jobb helyzetet elkapni. Mindezt előttem, a boltban. Sírni lett volna kedvem.

Ember tervez, Isten perverz...

(#8417) nyunyu válasza ML320 (#8416) üzenetére


nyunyu
félisten

De ötször nagyobb is.... Mindegy...

Videki plazak arfekveset ugyan nem ismerem, de a WE-ben egy kismeretu etetohely havi berleti dija is millios nagysagrendu...

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8418) diegho


diegho
nagyúr

még egy kérdés: diplomásként mennyit lehet elkérni szerintetek úgy, hogy egymagam vezetem az üzletet. (nem akarok vállalkozó lenni, meg tudnám én is nyitni az új üzletet, de inkább átmennék oda mint alkalmazott) bele kell számolni azt, hogy 25km-re van a város innen, tehát napi 50k mászkálódás autóval (busz 18k lenne, autó fogyaszt 6litert, tehát kb 1k/nap)

(#8419) diegho


diegho
nagyúr

bejön emberke:
-blabla
-vettem egy laptopot de linux van rajta az istenért nem tudunk rá win-t rakni
-hozd be majd én rárakom
-de le van védve vagy valami
-azzal ne foglalkozz én akkor is rárakom
-mennyibe fog kerülni?
-x ft
-mikor hozhatom?
-behozod most, délutánra kész, mert nem tudom mennyi munkám lesz
-de én itt szeretnék lenni, mert vigyázni akarok rá
-ebben az esetben nem tudok segíteni (nem kell egy folyamatosan kérdezgető, engem feltartó okoska a boltba)
-jó akkor behozom és visszajövök érte később
-jó
-de megkérlek nagyon vigyázzatok rá, mert új meg minden, táskában van és nem akarom hogy baja legyen
...

komolyan mondom bármibe fogadok, hogy a legolcsóbb fusi, acer stb szutykot fogja behozni, de már parázik, hogy tönkre fogom tenni neki, akkor minek hozza ide? Jah és speciális kérés, hogy sajátgép meg lomtár legyen telepítve... :W .

(#8420) blackvinyl válasza diegho (#8419) üzenetére


blackvinyl
tag

Jah és speciális kérés, hogy sajátgép meg lomtár legyen telepítve...
wehehe, ez jó :C :C :C

Olvasd el (végig) mielőtt privátot írnál. Köszi! http://bit.ly/1e0TBbE

(#8421) localhost válasza blackvinyl (#8420) üzenetére


localhost
Közösségépítő

[START]-gomb telepítése extra felárért!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8422) nyunyu válasza diegho (#8419) üzenetére


nyunyu
félisten

Elofordul az ilyesmi.

Kezdo kolleganak tegnapelottre volt megbeszelve, hogy az ugyfel hoz egy egesz gepet, arra rakjuk ra az ettermi rendszer irodai reszet, aztan masnap helyszinen osszelojuk a tobbi kutyuvel.
Emberunk persze nem jott meg, sebaj, addig unalmunkban osszeraktuk a rendelesfelvevo gepet, ami zokkenomentesen ment volna, ha kollega nem beszel zoldsegeket, hogy milyen erintokepernyo lesz rakotve.
Fel oran at vadasztam a par evvel ezelott hasznalt tipus pontos beallitasait, mukodott is frankon az asztalomon felejtodott regi monitorral, de ugyfelnek persze az ujabb tipus kellett, amiben mas touchpanel van. :W
Nosza, keressuk elo, hogy a 8 ugyanolyan nevu dll-bol melyik 2 kell hozza...

Uffel este telefonal, hogy bocs, elaludt, nem ert ide, masnap hozza a gepet, helyszini telepites igy pentekre maradt.

Tegnap reggel erek be az irodaba, kollega asztalanal egy Mercury feliratu bontatlan doboz, kezdtem gyanakodni, hogy ennek nem lesz jo vege.

Kollegak is csovaltak a fejuket, hogy tul konnyu az egesz doboz, vajon van-e egyaltalan benne valami, vagy csak ures haz.

Haaat, volt benne gep is, de abban nem volt koszonet: vmi J&W alaplap (sosem hallottam rola), Sempron LE-1100, 512 ram, Gef6100, SATA 80GB, haz termeszetesen leszegecselve, oprendszer ugyan mar minek. :Y

Metrogazdasagos kivitel, valamikor februarban raktak ossze a garjegy szerint. :W
Gondolom jo ara lehetett. :O

WinXP persze hogy nem akart ramaszni, mivel nem ismeri az nV chipset SATAjat, raadasul BIOSban sem lehet beallitani a Native IDE modot, hiaba nyalaztuk at harman is.

Floppy az meg minek a gepbe?

Szerencsere volt keznel egy USBs meghajto, ugyhogy 2 ora szerencsetlenkedes utan kollega egyaltalan el tudta kezdeni felhuzni a Wint... :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8423) nyunyu válasza localhost (#8421) üzenetére


nyunyu
félisten

Esetleg Start gomb jobb oldalra telepitese? :))

Kulfoldi kollegaim anyaztak, mert valami nagyobb ugyfeluk kitalalta, hogy Kozel-Keleten akar terjeszkedni, igy arabul kell az ettermi rendszer...
Arab Windowsban persze minden pont forditva van a jobbrol balra irasmod miatt.

Sebaj, lokott sales kollegamnak meg beigertek, hogy ahogy elkeszul az arab verzio, utana nekiallnak a kinainak...
Utana mar nem lesz akadalya annak, hogy kinai bufeknek aruljon rendszert :))

2 hete total ki volt bukva azon, mi az hogy nem lehet kinaiul nyomtatni a kajarendeleseket, ugyanis a bufesek konyhai rabszolgai egyetlen epkezlab europai karakterkeszletet sem ismernek. (Se latin, se cirill.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8424) nyunyu válasza nyunyu (#8423) üzenetére


nyunyu
félisten

Raadasul az arab nyelvben az A betunek 1 ASCII kodja van, de a szoban betoltott poziciojatol fuggoen 3 fele hieroglifa tartozhat hozza. :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8425) localhost válasza nyunyu (#8423) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Kollégám telepített már kínai windowsos notira nyomtatót!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#8426) Zofren válasza localhost (#8425) üzenetére


Zofren
aktív tag

az semmiség. kinai, koreai, japán, orosz, finn, svéd gépek telepitése, (op rendszer+programok, hálozatbeállitás) mondtam fonoknek megcsinálom, de hozzon 1-2 sört meló közbe.:)

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#8427) diegho


diegho
nagyúr

na okoska hozta a laptopot. Idehoz egy Acer Aspire-t amire ugye sata vezérlő miatt enyhén macerás telepíteni XP-t, de neki XP kell rá. Jó 5 előttre megoldom. Kimegy a srác, bekapcsolom a notit, bios password, már bootolni se lehet. Ráadásul kiderült ő annak a gyökérnek az öccse, aki meg akarta magyarázni tavaly, hogy nettó nagykerbe adnom kéne neki vinyót, mert a főnök azt mondta ő vihet (főnök azt se tudta ki az). Laptopot visszatettem a táskába, nem vagyok hajlandó foglalkozni vele :B

(#8428) TheReMiXeR


TheReMiXeR
senior tag

Na kérem, életem legnagyobb számtechboltos eseménye volt a mai napon (eddig).

Nem kamuzok, de lehánytak :DDD

íkissrác (kb.10-12év körüli) anyuval jött az új gépért. Látom kiscsávó fogja az orrát... ekkor anyu kérdezi, hogy mi van? Mire :"hánynom kell!!!" és már prüszkölte szét az éterbe a megrágatlan krumplit és húst...

Olyan szerencsétlenül helyezkedtem el, hogy a kitörű vulkából egy fél fröccsenést fejtől combig elkaptam csíkban. Nem kamu, így volt!!!

Gyerek ezután már öklendező állásba került és egy nagy tányérni cuccot lövelt ki a kőre...

Ekkor én már a mosdóban voltam, fejem megmostam, pólóm gatyám beáztattam...
Húúú, nem volt egy egyszerű eset.

Gyerek úszott, anyuka úszott én meg fröccsenéses lettem. Bolt meg itta (ette) a krumplit meg a darálatlan húst.

Kb. egy órát szellőztettünk mire kiment a salétromos szag... Szegény légkondi nem gyűzött hüledezni.

Nem kívánom senkinek se a látványt,se az élményt.

....más :

ajtóban állunk haverral mikor jön egy jól szituált úr de látszólag ittas állapotban :
-itt meglehet inni egy pohár bort?
-nem, uram, itt nemlehet...
-HÁT AKKOR HOL LEHET? (kérdezte emelt hangon)
-ahol kiszolgálnak b@zdmeg

(#8429) diegho válasza TheReMiXeR (#8428) üzenetére


diegho
nagyúr

:DD azért mindig tanul az ember, hogy mik érhetik egy boltban

(#8430) blunt válasza diegho (#8427) üzenetére


blunt
aktív tag

szia, ne haragudj, hogy beleoffolok a topicba, mint nem bolt tulaj, de nem mehettem el most már szó nélkül emellett.
elhiszem, hogy frusztráló egy "okoska", aki kérdezősködik, de egy vmit felejtesz el. te sem processzorral a se*gedben születtél, ha jól tudom. a másik: nem gondolom, hogy ez nyugati szintű hozzáállás lenne, amikor legyökerezzük a vevőt, meg elmondjuk mindennek a háta mögött. én úgy tudom a számtek bolt -javítsd ki, ha tévedek- a vevőkből él meg , akik gyakran okoskodnak meg gyökérkednek.
feltételezem, ha a kocsidat elviszed szervizbe akkor téged is érdekel, hogy mit fognak az autóddal csinálni. (feltéve ha van autód, amit megbecsülsz)
egy valamit felejtesz el: lehet, hogy neked az csak egy szar Acer Aspire, de neki valószínűleg ez azért nagy szám, mert örül, hogy meg tudta venni.

én is kezdjem el verni a nyálamat a 2006os M5ösömre meg az STI-re, hogy "bárkit legyorsulok, gyökér húzzá má a francba előlem."
nem, nem teszem.

valószínűleg nem passióból nyúzza a csávó azt a tragacsot, vagy nem passióból vette az olcsó notit. neki erre futja. tanuljuk már meg megbecsülni más tulajdonát is.

písz ;)

[ Szerkesztve ]

(#8431) Wilika válasza blackvinyl (#8420) üzenetére


Wilika
aktív tag

elsőre azt olvastam, hogy egybe legyen telepítve... :D

mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?

(#8432) Wilika


Wilika
aktív tag

Lévén, hogy messze nem vagyok expert, számtechboltban mindig csak vevőként voltam, viszont egy ideig dolgoztam hivatalos emberzaklatászként (telemarketinges).
ADSL-csomagot kellett elsóznom hurokátengedés mellett.

– ...szóval szoktak internetezni! Örvendek. És jelenleg milyen sebességű csomagot használnak?
– 100-as. – mondja a papa.
– Hogy érti.
– 100 mbit, itt a kis buborékban.
– Elnézést, az a modem és a gép közötti legnagyobb sebesség, ezen az áron, önnek leginkább egy 1Mbit-es csomagja lehet.
– Nem, nem, nekünk saját szerverünk van, mink fentvagyunk az interneten!
– Óh, akkor nem is zavarom a 9Mbites csomagunkkal.

másik

– Én nem akarok internetet.
– Ej de nagy kár, de ugyan miért nem?
– Mert nem akarom, hogy betörjenek a lakásomba.
– Elnézést. Nem értem.
– Hát mondták, hogy be lehet törni a gépre.
ilyenkor már kissé zavarodottan. – Hát, erre való a tűzfal! :D
Persze nem lett üzlet. :)

Ami viszont megolvasztotta a szívem:
82 éves, kedves hangú papi, meglepetésemre van számítógépe.
– Hát tudja, szerintem nekem már nem fog kelleni az internet. Csak DVD-ket másolok, meg zenéket, meg néha az unokák hoznak ezt-azt, azzal elvagyok.
:)

amúgy a bankkártyás kislányról:
Lehet, hogy 5000Ft volt a végösszeg, a zsebében csak 4500 volt, viszont a számláján még parkolt mondjuk 600 Ft! :D Na, na, naa? :))

mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?

(#8433) diegho válasza blunt (#8430) üzenetére


diegho
nagyúr

már ne is haragudj, de teljesen másról beszélsz, mint az adott szituáció.

legyökerezem, mert sajnos beugrott melyik családból is származik. Abból a családból akik nem kevés sarat dobálnak mindenkire, abból akik ki akarták bérelni a mellettünk lévő üzletet, ki is vették szerződésük is van, már 1 éve, de 1 fillért nem fizettek még, most akié az egész épület járhat bíróságra az ilyen f@aszkalapok miatt, holott rohadtul nincs ideje erre, mellesleg nagyon jó ismerősöm. Nem a háta mögött beszélem ki, mert belemondtam a szemébe a véleményemet ősszel. Az tiszta sor, hogy a vevőkből élek meg, de ő nem vevő, mivel még soha nem költött nálam 200ft-nál többet egy hónapban és jelenleg sem nálam vette meg a laptopot, amivel majd jól szopni fog, hanem másnál. Ő tipikusan az a fajta, aki nem gondolkodik, előbb vásárol, utána kérdez, ráadásul hülyeségeket és tőlem, persze legalább 20 percet bent van az üzletben, amikor éppen áruátvételezek és várnak páran a termékekre. Délután zárás előtt 10 perccel pedig bejön és mondja, hogy a bios kód: 1 és csak azért lett rátéve, mert akihez előttem vitte poénból rátette, mikor közlöm vele, hogy ezzel az okos húzással most elcseszte a hétvégi laptopozást, akkor megkérdezi, hogy "miért most már nem fér bele az idődbe?" igen 10 perc alatt talán megtalálom neten a sata driverét amit integrálni kell, de nem biztos. Ja és mellesleg nincs pénze eredeti szoftverre, tehát arra kér, hogy illegálisat tegyek fel neki. Ha ő egy olyan vevő lenne, akiből megélek, akkor semmi bajom nem lenne vele (kivéve a fent írt bérleti dolog), de ebben az esetben úgy érzem nem igazán kéne a rendelkezésére állnom.
Az autós példa nem éppen a legjobb, mert autóm nincs, toyotám van, azt meg nem szoktam szervízbe vinni, mert nem kell, olajcsere stb megoldható itthon is pár perc alatt :B a gyorsulás nem érdekel, ha az érdekelne akkor már rég szereztem volna egy olyan C5 corvette-et, mint haveromé, bár nem szívesen tankolnám (1 hétvégén még a 250ft-os benzinárak mellett 250k simán belement) :))

(#8434) TheReMiXeR válasza Wilika (#8432) üzenetére


TheReMiXeR
senior tag

ööö ez is lehetne, de ez azért sántít, mert nem kérdezte meg, hogy fizethet-e KP+kártyával... mert ugye sokan kérdezik... de Ő alapból rohant a benkbe :DDD

(#8435) net84 válasza blunt (#8430) üzenetére


net84
őstag

igaz nem nekem címezted, de mostanában kaptam én is egy-kettőt...
nem tudok jó arcot vágni és elsétálni a hosszútávon benne soha nem dolgozó személyek hozzászólása mellett...
tessék megérteni, hogy aki soha nem dolgozott hosszútávon bent, az soha nem fogja megtudni, milyen az, amikor egy ember kiborít, ordibál veled, szidja a felmenőidet és te nem csaphatod ki a boltból, tűrnöd, nyelned kell és még nem is csaphatod le, hacsak nem akarod magad kirugatni, vagy nem a saját fönököd vagy.
azt is tessék már végre megérteni, hogy nem a balfaszokból és gyökerekből élünk - szerencsére - ha belőlük kellene megélni, akkor már rég lehúzhattuk volna a rolót...az ilyenek bejönnek, kérdezősködnek, nézegetnek, órákon keresztül, havonta legalább 5 árajánlatot kérnek, majd telefonálnak, hogy vettek egy gépet a tecsóba, de nem megy, ki kéne jönni megnézni - persze! kiszállási díj, plusz legalább fél óra munkadíj, ha oprendszer sincsa a gépen és azért kell kimenni, akkor bekerül hozzánk és plusz az oprendszer ára - dehát azt mondták amikor megvettük, hogy bármelyik számtech üzletben feltelepítik 5k-ért...ja! persze!
amíg egy balfasz fenntart, addig megcsinálhattam volna egy árajánlatot egy partnernek, felvehettem volna a telefont (a legtöbb esetben egyébként fel is szoktam venni), amin mondjuk sokkal fontosabb dogot is akarhatott volna a telefonáló...

Az autós téma meg elég sánta példa...
Nem olyan régen egy Audis akarta lenézni a Suzukinkat, miközben előztük... elszámolta a pacikat - tehát az autó külsöje alapján ítélheted meg az embert - lehet, hogy ránézésre egy 20k-s roncs, de lehet, hogy a futómű, elektronika és motor került annyiba, mint a te egész autód...és csak azt veszed észre hogy előzésnél álva hagy egy lada vagy egy trabi...

egyébként az utolsó soroddal egyet tudok érteni:
"písz"

Read only...

(#8436) Leslie_K. válasza Zofren (#8426) üzenetére

Gondolj bele, négy nyelvet beszélek, abból az egyik az orosz, tehát még más karakterkészletet is ismerek, de a jelenlegi munkahelyem izraeli tulajdonú és természetesen a nagyfőnök, illetve a két kisfőnök gépén is héber Vista + Office páros fut... Sikerült már a levelezéstől kezdve, a napi automatikus backupon át, a hálózati nyomtató telepítéséig mindent megcsinálnom úgy, hogy javarészt emlékezetből klikkelgettem, annyit kellett csinálni a többi gépen, de amikor megkérdezték, nem szeretnék-e megtanulni héberül, ateista létemre még én is azt mondtam, hogy vallási okokból nem tehetem... :D

(#8437) sutykuru válasza net84 (#8435) üzenetére


sutykuru
tag

nem mindenkit lehet, a külső alapján megítélni, haver most beszerző egy nagy cégnél, elküldte a főnöke, hogy rendeljen meg 30 db komplett gépet, ahová bement ott hülyének nézzték, és nem foglalkoztak vele, hogy úgy se vesz semmit, aztán vissza ment 30 db egérpadért...

DE ez kb 100-ból, ha egyszer előfordul, nagy az isten állatkertje, de alacsony a kerítés.

(#8438) blackvinyl válasza Wilika (#8431) üzenetére


blackvinyl
tag

az feláras lenne biztos :D

Olvasd el (végig) mielőtt privátot írnál. Köszi! http://bit.ly/1e0TBbE

(#8439) lúzer válasza sutykuru (#8437) üzenetére


lúzer
veterán

:C :C jópofa, gondolom hosszan ecsetelte mihez kell

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#8440) sutykuru válasza lúzer (#8439) üzenetére


sutykuru
tag

jah, azt mondta, hogy elfelejtette ott megvenni :D

(#8441) net84 válasza sutykuru (#8437) üzenetére


net84
őstag

nem szokásom a külsőről senkit sem megítélni...volt már elég zűrös kinézetű emberke nálam, aki egyébként teljesen normális volt és volt már elöttem ordibáló, kioktató és káromkodó ügyvéd, aki kikérte magának, hogy én mennyit akarok kérni egy gépátvizsgálásárt és utánna a javításnak milyen óradíjai lennének...ezek után meg sem lepődtem, hogy az 5k-s tápképződmény árán kiakadt.
Időnként elég sokan kapnak kimenőt a diliházból...

Read only...

(#8442) lesaux válasza net84 (#8441) üzenetére


lesaux
veterán

Bezony. Nekem is van ismerősöm, akit ruházata miatt kitessékeltek a brókercégtől. Aztán könyvet írt a tőzsdéről. :)

(#8443) Wilika válasza lesaux (#8442) üzenetére


Wilika
aktív tag

Volt tanáromnak nem áll meg a busz, ha egymaga van a megállóban, mert csövinek hiszik...
Pedig igen nagy tudású ember. :)

mitcsinalanyul.com - Tényleg, mit csinál?

(#8444) Bordoi válasza TheReMiXeR (#8428) üzenetére


Bordoi
őstag

Ritka jót nevettem, :DDD gondolom te nem.

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#8445) Rover623 válasza net84 (#8435) üzenetére


Rover623
félisten

milyen az, amikor egy ember kiborít, ordibál veled, szidja a felmenőidet és te nem csaphatod ki a boltból,
De kicsaphatod...;]
Ha a bolt a sajátod, magánterület...;)

primus inter pares

(#8446) as_Rock válasza TheReMiXeR (#8428) üzenetére


as_Rock
őstag

És ahogy olvasom még anyuci se kárpótolt :D

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#8447) diegho


diegho
nagyúr

outlook-ból hogy tudom kimenteni a címtárat úgy, hogy el se indul a win a gépen? identities-be csak a levelek vannak meg ha jól emlékszem.

Már megint egyik visszatérő ügyfelünk felejtette el a haza vezető 5km-es út folyamán, hogy nem a kibaszott C-re mentjük a fontos dokumentumokat és nagy büszkén újságolja, hogy minden doksi elmentve az asztalra, azokat nem kell már lementeni... :W ráadásul miért is ne outlookozna. Persze valami vírust szopott be megint, pedig vírusírtó, tűzfal, antispyware fent van, de nem érti meg, hogy amikor ismeretlen külföldi címről kap email-ben egy linket akkor azt nem kéne megnézegetni. A magyar!!! Nero-t használni nem tudja senki a családban (vannak 5-en 20-50 között) és lemezre se tudja ezért lementeni az adatait...

(#8448) Ashmodeus válasza diegho (#8447) üzenetére


Ashmodeus
csendes tag

"wab" a kiterjesztése azt hiszem.

(#8449) diegho válasza Ashmodeus (#8448) üzenetére


diegho
nagyúr

igen az lenne, de egy wab kiterjesztés sincs a vinyón, ezzel kezdtem, hogy végigkerestem, egy júniusi exportálásból megvan még a csv file, de azóta kerülhettek még be kapcsolatok, ha más nincs akkor azt tudom csak megmenteni.

(#8450) lúzer válasza Ashmodeus (#8448) üzenetére


lúzer
veterán

outlook expressnek igen
diegho: menj az outlook topikba

[ Szerkesztve ]

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.