Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37301) mrobes


mrobes
tag

Olvastátok?

https://nepszava.hu/3180021_ukrajna-haboru-bahmut-stalker-jatek-fejleszto

(Látom, már igen, amire beszenvedtem a linket mobilon)

[ Szerkesztve ]

(#37302) Yutani válasza sklopp (#37300) üzenetére


Yutani
nagyúr

Óóó... :(

#tarcsad

(#37303) Dhampir


Dhampir
félisten

Tér-idő anomáliából elfogott üzenetfoszlány:

a zóna elrepített... valahová... dimenziók... vándorlok... kikötöttem... elhagyatott... végtelennek tetsző síkon... a zóna már csak ilyen... telis-tele van csalfa utakkal és buktatókkal.... jó esetben... ha tépetten is... de... élve szabadul ki... a felfedező... a folyton folyvást változó... rendellenes területek fogságából... különös létforma... bontakozik ki... a beszűkülő háttérből... nem antropomorf... alakzat... kényszeres boldogságot érzek... ami nem a sajátom... boldog... be akar olvasztani... magába... humán tudatom zilált... boldog... szétesőben... lobog... boldog... kobold... boldog új évet kívánok...

Később a Martalóc becenevű fosztogatót több palacknyi kiürült Kozák vodkás üveg társaságában találták meg. Szája széléből csillámló nyálpatakocska szivárgott a talajra, miközben elégedetten mosolyogva, szorosan ölelte magához egy kidőlt, hámló kérgű nyírfa göcsörtös derekát.

Boldog Új Évet Kívánok!

[ Szerkesztve ]

(#37304) Dhampir


Dhampir
félisten

A régi paneltömbökben mászkálva:

Клетка (Sejt) – a Molchat Doma (Молчат Дома) együttestől

Wikipedia: Molcsat Doma; egy oroszul éneklő fehérorosz poszt-punk zenészbanda Minszkből...

And so, this street
Get in the house
Go up to the eighth floor
Ring the bell
Knock on this door
And no one will open it for you
Run, fool
Run, you fool.

Down the stairwell, through the notes on the walls
Forgotten forever
Down in the stairwell, as the burns on the whitewash
Strange as I am
Down the stairwell.

And where is the street ?
And where is that house ?
What floor are they waiting for us on ?
Where to open without ringing
Where I can enter without knocking
Where they say 'Hello' and I won't run away.

Down the stairwell, through the notes on the walls
Forgotten forever
Down the stairwell, like burns on a whitewash
Strange as I am
Down the stairwell.

[ Szerkesztve ]

(#37305) SaGa59 válasza Dhampir (#37304) üzenetére


SaGa59
őstag

Mogorva egy sikeres, tapasztalt stalker, de senki sem veszi túl komolyan. Nem keresi a bajt, közepes áron adja el a közepesen értékes relikviákat, nem keveredik konfliktusokba, nem kér és nem ad kölcsönt. Egyetlen barátja a humoros, életvidám, dilinyós stalker, Moonlight. És ez a fura páros elvállal egy megbízást: egy különös srác jelentős summát hajlandó fizetni annak, aki elviszi a Zóna szívébe, a Monolithoz… Mogorva még csak a Monolit létezésében sem hisz. Moonlightnak meg teljesen mindegy, hol teszi kockára a bőrét a Zónában. A pénz az pénz, ezért elindulnak a Négyes Reaktorblokkhoz, mely körül szörnyű és hihetetlen legendák keringenek. Útjukat folyamatosan áthatja egy sűrű, tejfehér köd, amiben észrevétlenek maradnak a mutánsok és az anomáliák, feloldódnak benne a határok, és az is kétségessé válik, ki barát, és ki ellenség. Amikor a Zóna látszólag éppen lépéselőnyt ad, nem tudni, hogy ez szerencsét hoz-e nekik, vagy megsemmisítő csapásra kell készülniük…
Alekszej Gravickij forgatókönyvíró, többek között a nagy sikerű Kóma című film fűződik a nevéhez. Jelen regénye, a S.T.A.L.K.E.R. sorozat többi darabjához képest, lélektani megközelítésű, kevésbé az akciókra, mint inkább a stalkerek belső világára helyezi a hangsúlyt.

Előrendelhető

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#37306) Dhampir válasza SaGa59 (#37305) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönjük szépen a beharangozót, várom a könyv megjelenését! :C

Azokat a novellákat, amelyek korábban szétszórva itt-ott, a Galaktika egyes példányaiban jelentek meg, esetleg ki lehetne adni egy kötetben, illetve valamely kötet kiegészítő részeként?

[ Szerkesztve ]

(#37307) Dhampir


Dhampir
félisten

Valentin-nap a Zónában

Két stalker merészkedett a Zóna feneketlennek tűnő bendőjébe.

Az egyik ember már tapasztalt vén rókának számított és Kosztyának ismerte a zatoni Megfeneklett Hajó brigádja.
A másik kereső egy elárvult újonc volt, akit idetévesztett a kimondhatatlan lehetőségek csábító tárházának sokféle regéje.

Talán még ők sem hitték azt, hogy színes kalandjaik sorában az utolsó fejezet nyílt meg számukra ezen a sorsdöntő napon.
Valentin napja korszakunk illatos és színes ünnepe, amikor ki-ki a maga szívbéli választottjának nyújtja át szerelmi ajándékát, avagy csupán kedveskedni akar egy általa felmagasztalt kedves személynek.

Már végletesen benne jártak Csernobil árnyainak útvesztőjében, amikor Kosztya hirtelen kilépett, elrohant és eltűnt a távolban a lilásan derengő súlyos betontömbök egyik alagútjának barlangjában.

Igor még heves vérmérsékletű, tipikusan forradalmár alkatú fiatalember volt. Rövid tépelődést követően bajtársa után iramodott.

– Ne menj tovább fiú – susogta egy fuvallatból kiszüremlő és ide-oda hullámozva zöngicsélő, gyöngén felfröccsenő hangfoszlány. Mintha rég elhalt édesanyjának óvó, öregesen reszkető kezei nyúltak volna ki a sötétség temetőjéből.

Már későn tűnt elő ez az intelem minden tekintetben. A figyelmeztetés erőtlenül enyészett el a hirtelenül leereszkedő alkonyatban megnyúló testes árnyak között.

Az ifjú stalkert elnyelte az élőlények testét felzabáló sugárzó köd folyton falást követelő, mohón gőzölgő párája.

Már Igor is elérte a fantasztikus mítoszokban elregélt Erőmű irdatlan épülettömbjét.

A kazamaták kibogozhatatlan, egyformának ható útveszejtő labirintusa egyszer csak véget ért...
Közel és mégis nagyon messzi oly szilárdan és megkövülten, fénylőn megtorpanva álltak ott a stalkerek a fenséges Monolit ködbe vesző, tükörsimára csiszolt roppant fője alatt, mintha eloxálásban megfürösztött titánból lettek volna megalkotva.

És örökkön örökké tartóan, csak a világ eme elzárt zugának homályába fúródó konok és csodálkozó tekintetük szúrta át a sugárzó tér cikázó részecskéinek izzó táncában villódzó atmoszféráját. Ólomsúlytól elnehezült fáradt szemhéjuk még utolsó erejük megfeszítésével nyíltak tágasságra.

Szemeiknek esthajnalcsillagként felparázsló sugaracskája olyan csodás távokba révedezett el, amelyek egyes-egyedül csakis őelőttük tárhatták fel kápráztató, mesés és végzetes titkaikat.

Igor még utolszor belekapaszkodott sétálómagnója fülhallgatójának megfeslett, kiszálkásodott zsinórjába, majd puhára váló, elernyedő keze véglegesen lehanyatlott és reszkető ajkainak elnémuló, érthetetlen mormogásával kántálva csatlakozott a nagy kör immáron ővele is megbővült csapatához.

Az Égtájak Hőseinek internacionális, szervezetlen stalker csoportja végtelen áhítattal és gyönyörtől eltelve érte el megkövesülő biológiai testei utolsó másodperceinek létezését, miközben a dermedő tagok előtt révetegen sejlett föl a Monolit sziréndalának csalafinta és halálos ajándéka, majd zuhant vissza örök álmuk ködének drapériájába burkolva az elérhetetlen messziségekből kiragyogó, időtlen kárhozatba rántó csábos, hamiskás lény pompázatos figurája.

És egy fülbemászó dallam tovább áradt szét a puritán csarnok tisztátalan zugaiban visszhangozván, epekedve várva következő, betévedő áldozatait.

Független szám:

MOLLY - Полуголые

[ Szerkesztve ]

(#37308) ' Tzs ,


' Tzs ,
senior tag

Újra elővettem a Diverzánst és találtam hozzá 2. részt (?) is. [link] és [link] & [videó] mit lehet tudni erről?

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#37309) SaGa59 válasza Dhampir (#37306) üzenetére


SaGa59
őstag

Ez sajnos nem rajtam múlik. Ha a kiadó érzékelné, hogy volna rá kereslet, talán rá lehetne beszélni valahogy. Az Agyar és az első tizenvalahány novella eleve egy antológiaként jelent meg a játék első részével együtt.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#37310) Dhampir válasza SaGa59 (#37309) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönöm, hogy válaszoltál a felvetésemre.

(#37311) shield válasza ' Tzs , (#37308) üzenetére


shield
Topikgazda

Ez valakinél egy fellángolás volt, úgy látom az is maradt. :)
Kiszedtem a Diverzánsból az orosz szöveget, lehet hogy megint neki esek. :)

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#37312) shield válasza shield (#37311) üzenetére


shield
Topikgazda

' Tzs , légy szi' csinálj képernyő mentéseket az angol szövegekről. Most keresem, hogy hol hagytam abba. Eléggé feledésbe merült a dolog, ha jól emlékszem sok máshoz tartozó szöveg is van a fájlokban. Nem szeretnék olyannal foglalkozni, ami nincs is a modban.
Többször is megakadt nálam, azért hagytam abba, lehet hogy a sok összegyűjtött motyó miatt volt. Legközelebb nem fogok gyűjtögetni.
Előkeresem én is a képernyő mentéseimet, abból neki tudok indulni.
Előre is köszi.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#37313) ' Tzs , válasza shield (#37311) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

[Diverzáns]
Örömmel látom! Most megint újra kezdtem, harmadszor veteránon! :D Örülök, hogy rendbe akarod tenni az ügyet :) Sok angol van, de amit azonnal tudok az a Lemur küldetés teljes szála, a Nitrónál a duplázott gránátok küldi első beszélgetése, a szabotázs küldetés egy része, Varggal való beszélgetések egy része, a TELJES SÖTÉT VÖLGY! Mondjuk ez utóbbi nem sok, de jó lenne ha magyar lenne. Van pár képernyő mentésem nekem is de mostantól akkor erre figyelni fogok. Nincs mit :)

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#37314) Okapi válasza shield (#37312) üzenetére


Okapi
csendes tag

HAli.
Megragadom az alkalmat , hogy ismét megköszönjem a remek fordításaitokat, s ezt az egész forumot.
Én nagyon sokat játszottam, s játszok még a STALKER világában -- Hála nektek :R :C :R

(#37315) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Jó kis modifikáció a Suttogások (Sóhajok) Völgye, amit ismét elővettem. Stabilan futó játék, kalandok sorai, újfajta mutáns lény is akad benne. Érdemes kipróbálnia annak, aki még nem ismeri. :)

(#37316) Dhampir válasza SaGa59 (#37305) üzenetére


Dhampir
félisten

Egy kis érdekesség, remélem, hogy nem jelent gondot, ha megosztom. Amennyiben igen, mert jogi vonzata lehet, akkor megkérem a kedves topikgazdát, hogy törölje ezt a hozzászólást.

Alekszej Gravickij írótól megkérdezte egy másik sci-fi szerző; Vlagyimir Vasziljev, hogy miért ilyen későn jelent meg a könyve (Magyarországon), ellentétben az ő könyveinek korábbi magyar nyelvű megjelenéseivel.

A szerző VK oldalán, a március 1-i bejegyzésben és a kapcsolódó hozzászólások között olvasható.

Eredetileg 2009-ben jelent meg a regény, lásd a szerző honlapján.

Én nagyon örülök, hogy ha jóval később is került rá sor, de újabb Stalker témájú regénnyel örvendeztetett meg minket a fordító és a regény hazai kiadója. :)

[ Szerkesztve ]

(#37317) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Évekkel ezelőtti a Suttogások (Sóhajok) Völgye című játék és már nem emlékszem minden részletére és felmerült pár kérdés.

A Suttogások Völgyében a második helikopter mellett lévő lezárt ládának vajon merre lehet a kulcsa?
Három zombi ácsorgott ott, de egyikünknél sem található a kulcs.

Ezenkívül van egy zsoldos PDA, amit megvenne a kereskedő és ha jól gondolom, akkor korábban ez a PDA segített bejutni a zsoldosok táborába a fogolyhoz, tehát elméletileg már nem lesz más szerepe, vagy mégis?

Rolót, az ingyenesen javító szerelőt később is ugyanott lehet megtalálni, vagy már az elfoglalt táborban ácsorog?

A zöldfülűek táborának elfoglalása miatti figyelmeztetés nyomán egyelőre nem adtak új feladatot a felvett pár küldetésen kívül (notebook keresése és még valami), amelyeknek azonban nincsen bejelölve a helye, így feltehetően be kell barangolni minden zegét-zugát a beljebb található nagy területnek.

(#37318) Dhampir válasza Dhampir (#37317) üzenetére


Dhampir
félisten

Végül ebben a videóban megleltem a választ a kulcshoz.

(#37319) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Remélhetőleg nem nyelt el Benneteket a Zóna véglegesen és PDA eszközötök kijelzőjén megkapjátok ezt az üzenetet.

Ezelőtt 2014. októberében fejeztem be a Suttogások Völgyét és most megint sikerült végigjátszani.

Bizony, a Zóna jócskán megöregíti a stalkert, hiszen nem kevés idő telt el azóta emberi időszámítással mérve.

Két feladathoz kellett csak "puskáznom", mégpedig a notebookot tartalmazó láda kinyitásához szükséges kulcs megtalálásához és Feledékeny Genka tartózkodási helyének felkutatása miatt. A kulcshoz egy videórészlet, míg a technikus által adott küldetés sikeréhez Antonius1978 régi hozzászólása segített.

A régi hozzászólások olvasgatása közben tűnt fel, hogy Baltoafarkas fórumtárs már nincs közöttünk, legalábbis törölt tagként bukkant fel. Remélhetőleg egyszer majd fantasztikus képződményekkel gazdagon megrakottan tér vissza hozzánk a Zóna szívéből.

Szakáll jobbulást kíván nektek és arra kér titeket, hogy Szultánnak ne vállaljatok el több munkát, mert úgyis átver mindenkit, aki csak él és mozog.

A Zónáért ősidők óta vívott folytonos háborúban minden stalker tanúsítson önmérsékletet és frakciótól függetlenül, személyválogatás nélkül segítsen a bajbajutott stalkereken.

Валерий Барыкин: Вовремя убирайте картофель!, 2019
Forrás

[ Szerkesztve ]

(#37320) Yutani


Yutani
nagyúr

A hírek szerint egy orosz hacker csoport elloptott komoly mennyiségű Stalker2 anyagot a GSC-től, és követelődznek, különben mindent kitesznek a netre.

Remélem, sokan lesznek olyan tisztességesek, hogy a kikerült anyagot szolidaritásból nem töltik le.

[link]

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#37321) Dhampir válasza Yutani (#37320) üzenetére


Dhampir
félisten

(#37322) SaGa59 válasza Dhampir (#37316) üzenetére


SaGa59
őstag

A válasz igen egyszerű. Vasziljevnek korábban már jelent meg magyarul könyve (már nem tudom, talán az Őrség sorozathoz), így a kiadó, mivel fogalmuk sem volt róla, milyen fogadtatása lesz idehaza a S.T.A.L.K.E.R. sorozatnak, olyan szerzővel akartak kezdeni, aki már „ismert” itthon. Hogy is mondjam… Nem volt a legjobb választás… Az azóta magyarul kiadott regények mind messze jobbak mint a két Vasziljev féle.

[ Szerkesztve ]

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#37323) Dhampir


Dhampir
félisten

Nyikolaj Platonov: Utcák

Forrás

(#37324) shield válasza Dhampir (#37319) üzenetére


shield
Topikgazda

Mostanában nem nagyon érdekli az embereket a Zóna. Ha minden összejön akkor egy rövid SoC modhoz elővezetek egy fordítást.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#37325) Dhampir válasza shield (#37324) üzenetére


Dhampir
félisten

Lehetséges, habár a susmus szerint itt-ott bejutott pár stalker a tiltott szektorokba.

Például jómagam nemrégiben tértem vissza a Suttogások Völgyéből. Turistákat is kísérgettem tisztességes fizetésért cserébe, de sajnos egyikük szelleme örökké a sugárszennyezett szakadékok fölött lebeg már.

Köszönjük előre is fáradozásodat! :R

(#37326) Laris2 válasza shield (#37324) üzenetére


Laris2
aktív tag

Esetleg a 2016-os NS-hez? Ez egy top játék, de nem rövid.

(#37327) Laris2 válasza Laris2 (#37326) üzenetére


Laris2
aktív tag

NS 2016. Nagyon egyben van ez a játék, és kb két és félszer kevesebb benne a szöveg, mint az NLC -7-ben. Lehet, neki fogok. A soupos része azonos az NSCP-2 -vel. A Solyankás rész viszont teljesen új sztori. Így teljesen átírták az egész programot. (előnyére) :)

(#37328) shield válasza Laris2 (#37326) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem. A 2016-os NS komoly méretű ,mod lehet.
Amúgy el írtam CoP modhoz lesz. :)

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#37329) Laris2 válasza shield (#37328) üzenetére


Laris2
aktív tag

Félig kész, de csak halkan

(#37330) ' Tzs ,


' Tzs ,
senior tag

Hátha valakit érdekel:
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobil - Secret Trails 2 (OGSR motoron) (2023) [Repack, RUS] by SEREGA-LUS (frissítve 2023.04.23-tól)
frissítve 2023.04.23.2023.03.27-től (Patch: 08.04.23-tól).A régi mentés nem fog működni, új játék szükséges. [link]

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#37331) Laris2 válasza ' Tzs , (#37330) üzenetére


Laris2
aktív tag

A leírás alapján, jobb lehet, mint az eredeti. (de sokszor az eredeti a legértékesebb)

(#37332) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Szevasztok, hogy vagytok, mint lattam 1 eve jartam itt utoljara...Van valami uj mod amivel nyomulni lehetne? TZS oldalat is fel akartam keresni, de nem mukodik, vajon miert?

(#37333) Laris2 válasza Antonius1978 (#37332) üzenetére


Laris2
aktív tag

Szia, vannak új modok, de nem egyszerűek. Pl a Reborn trilógia, az NLC 7 LIGHT-EVOLUTION, ennek jelenleg a tesztelése folyik. Készül az NS 2016 (kb 60%) Valamint a Secret Trails 2 (OGSR motoron) Ennél sikeresen átintegráltam a szöveget némi módosítással az AMK ST2-ből, de még a tesztelése sem kezdődött el. Szétnézhetsz a SoC topikban is.
(Az a helyzet, hogy fordítgatni jobban szeretek már, mint játszani, talán az angol miatt. És ha valamit lefordítok, sem kedvem, sem türelmem nincs már végig olvasni az egészet. Elég hülyén hangzik, de ez van)

[ Szerkesztve ]

(#37334) Antonius1978 válasza Laris2 (#37333) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szia, ma delutan epp vegigolvastam a SoC forumot, olvattam amiket irtal - a modokrol es a forditasokrol is, de nem sokat ertettem meg a felsorolt modokbol, mert nem nagyon ismerem oket, valoszinuleg SoC modok (amiket nem kedvelek annyira, mint a CoP modokat). A CoP modok, - a mostaniak - meg mind erre a Misery meg Anomaly modokra epulnek, azokat majmoljak, es en egyaltalan nem orvendek ennek, mert tul bonyolultta es nehezze tettek a modokat, ez mar egyaltalan nem szorakoztato szamomra, ruhellem, hogy annyira nehez, azaz rosszul beallitott 1 mod, hogy 1 het jatek helyett 1 honap mulva kapom meg ugyanazt a tortenetet, es ez engem nem vonz mar, inkabb a tortenet sem erdekel...CoP modokat is forditottal/forditanal? mivel nem emlekszem mar...

(#37335) Dhampir válasza Antonius1978 (#37334) üzenetére


Dhampir
félisten

Szerintem sem a nehezítésektől lesz jobb egy játék, a Zóna egyébként is halálos csapdákat rejt. Egy kafa sztori izgalmas küldetésekkel megspékelve katarzisba röpítheti a játékost.

(#37336) Antonius1978 válasza Dhampir (#37335) üzenetére


Antonius1978
addikt

Igy van, en az egesz jatekon csak annyit valtoztatnek - hogy a tulbonyolitast elkeruljuk - hogy a fegyverek tobbet sebeznenek, hogy mondjuk 1 mutans 2-3 lovesbe fajjon, lejjebb vinnem a talalhato loszermennyiseget, es hogy a loszer tobbe keruljon, valamint valosaghubb vasarlas-eladas aranyt es ennyi, egyeb bonyodalom nem kell, habar en elvezem a mindenfele mikromanagment dolgot, de a jatek feluletevel sem all eleg osszhangban...

(#37337) PeL válasza Antonius1978 (#37336) üzenetére


PeL
addikt

Escape from Pripyat 4.0-ban pont ezek (is) vannak. Van benne freeplay mód is, ahol nincs story, csak kiválasztod a kezdő cuccokat és szabadon jössz mész amerre akarsz. Story módban is teljesen opcionális a sztori egyébként, anélkül is játszhatsz hogy egyáltalán elkezded a történethez kapcsolódó küldiket. Tonnányi beállítás van a modpackban, MCM menüből gyakorlatilag minden apró aspektusa menüből állítható a játéknak, kezdve attól hogy mennyi ellenfél legyen, mennyi cuccot találj, milyen árak legyenek az árusoknál. Nekem az egyetlen gondom vele hogy nem csak te vagy erős benne, hanem az ellenfelek is elég könnyen elraknak befőttnek, legalábbis eleinte biztosan, meg 1-2 aspektus tényleg bonyolult benne kicsit, pl. hogy a fegyvereknek külön kell figyelni és karbantartani az alkatrészei állapotát is. Viszont a 320 modjával amit a játékra rak, vitathatatlanul az egyik legjobb, legdurvább, legösszetettebb, legrészletesebb élményt adja. Technikailag és grafikailag is úgy felturbózza a játékot, hogy elképesztő. 15 éves a játék és leesik az állam attól hogy miket tudnak kihozni belőle a modok. Szinte teljes mértékben megfelel a mai követelményeknek is. És hogy mindez teljesen ingyen van, úgy hogy még az alapjátékok sem kellenek hozzá, szintén hatalmas dolog.

[ Szerkesztve ]

(#37338) Antonius1978 válasza PeL (#37337) üzenetére


Antonius1978
addikt

Aham, kosz az otletet, ez picitt elfogadhatobbnak tunik, de picitt meg visszafog a mikromanagement, majd egyszer valamikor kiprobalom, de nem egyhamar, sokt jatek van felteve, valamint egy HOI4 jatekmodderenek akarok segiteni, hogy vegre legyen nagyjabol befejezve az Expanded Hungary.

Azon gondolkodom, hogy utoljara 2 mod fogott meg, az egyik csak palyat tartalmaz es amolyan nyomozosdi, a masik is talan ilyesmi, csak tobb palyaval?! Talan az elsoben egy foldalatti laborban ebredunk, onnan kell kitorni a zombik kozul, a masik mod vagy talan ugyanez, hogy egy verszivot kell levadasszunk az erdoben, egy hazbol indulunk...az egypalyasrol meg annyit hogy van valami banditabazis, meg valami stalkerbazis is, ott lehet valamit csinalni es ha jol dereng nekem ott beakadt a jatek...

3ik dolog, ami pl COP mod, azt ki vallalna el,l hogy foltozassal, magyaritassal es minden egyebbel egy erre valo progival ugymond kotegelje? mi ezt csinaltuk xFreex-el, a`z adott allomanyt csak bemasolod a Bin-be, es mar megy is a mod, ezt csinaltuk a Turul moddal, amit valamikor amint helet talalunk neki, jo lenne mar megosszam, de lam TZS oldala nem megy, oda szerettem volna.

(#37339) Dhampir


Dhampir
félisten

Habár S.T.A.L.K.E.R. 2, de Stalker-rajongóknak érdemes megnézni ezt a kedvcsináló videót is, hátha még nem láttátok:

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — Come to Me Official Trailer

(#37340) Dhampir válasza PeL (#37337) üzenetére


Dhampir
félisten

Ez az Escape from Pripyat 4.0? [link]

(#37341) PeL válasza Dhampir (#37340) üzenetére


PeL
addikt

Igen, ez lesz az.

(#37342) shield válasza PeL (#37341) üzenetére


shield
Topikgazda

Bele rakták az Anomaly cuccokat. Bele pörgettem egy videóba, mindenféle csicsás maszkok az ellenfélen, vannak meglepő öltözékek is. Gondolom, mindenféle skillek is vannak. Nekem a jó öreg modok maradnak az igaziak.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#37343) PeL válasza shield (#37342) üzenetére


PeL
addikt

Persze hogy belerakták, mert arra építették rá az egész Escape from Pripyat koncepciót. Jók voltak a jó öreg modok is, de már eljárt felettük az idő rendesen. Kellett valami új, ez meg egy évek óta fejlesztett, közel tökéletesre csiszolt modpack. Nem nagyon tudok negatívat írni róla az eddigiek alapján, a komplexitása, benne lévő lehetőségeinek sokszínűsége ellenére ráadásul szinte teljesen hibamentes is. A skillek egyébként teljesen passzívak, maguktól növekednek attól hogy játszol. Annyi a szerepük hogy könnyebbé tegyék az amúgy elég nehéz játékot, különböző passzív bónuszokat adnak mint pl. extra súlylimit, sebzéseknek jobban ellenálló karakter, jobb / több cuccot találsz később stb. Nem kell pontokat osztogatni meg ilyenek. Személy szerint nekem az új npc kinézetekkel sincs különösebb problémám, legalább nem ugyanazokat látom mindenhol. Sokkal változatosabb az egész.

[ Szerkesztve ]

(#37344) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Megtalaltam az osszefoglaloban az egyik modot, amirol beszeltem, a Pain of the Past az edgyik, de a magyaritashox nem mukodik a hivatkozas...a masik szinten egypalyaS MOd mar nen rudom melyik...es regebb meg lattam YT-bon egy szinten egypalyas modot ami keszites alatt volt, kar hogy nem emlekszem a nevukre.

Valaki szokta figyelni az uj (es regi) modokat?

(#37345) Laris2 válasza Antonius1978 (#37344) üzenetére


Laris2
aktív tag

A SoC összefoglalóban működik. a Pain of the Past

(#37346) Antonius1978 válasza Laris2 (#37345) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nalam nem mukodik, amigy ez SoC mod ? en ugyg emlekeztem, hogy CoP...

(#37347) Laris2 válasza Antonius1978 (#37346) üzenetére


Laris2
aktív tag

Egy rövid CoP mod. Működik a letöltés, most ellenőriztem.

[ Szerkesztve ]

(#37348) Antonius1978 válasza Laris2 (#37347) üzenetére


Antonius1978
addikt

Neked lehet mukodik, de nekem nem, azert emlitettem :P ...nem tudom mi a baj nalam...
Azt irja, szabalysertes, rossz hivatkozas, vagy a felhasznalo letiltotta a konyvtar elereset...

[ Szerkesztve ]

(#37349) Laris2 válasza Antonius1978 (#37348) üzenetére


Laris2
aktív tag

Ha nincs MEGA fiókod, akkor nem engedi letölteni.

(#37350) Antonius1978 válasza Laris2 (#37349) üzenetére


Antonius1978
addikt

Jah akkor azert, hat valamikor volt de elveszett, ugyhogy akkor tartalan, mind1 is, amugy is van feltucat jatek amivel nyomulhatok, azert koszi :R

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.