Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17601) dodopek


dodopek
addikt

Braz 1.6.1néz a chepayev küldetés elindulásakor folyamatosan fagy a játék, mindíg ugyanott, ugyanakkor.Valakinek valami ötlet?

(#17602) shield válasza Telda (#17596) üzenetére


shield
Topikgazda

Én igen csak csalok a súlyhatárral, utálok annyit pakolgatni így is rengeteg idő megy el a javításokkal, főleg a pakolgatással. Nincs kedvem a sok féle lőszereket pakolgatni és kiszámolgatni, főleg a súlyhatárt figyelgetni. Amikor kinyírok 30 zombit, hányszor kellene fordulni a sok holmival, nem Stalker lennék hanem hordár. :D

dodopek nálam azon a részen simán futott, semmi fagyás nem volt még. Most már rá kellene jönnünk mi a fene kever be egyes modoknak és érdekes módon szinte mindenkinek máshol van gondja. Valakinek egyik mod jól megy másnak nem és fordítva. Lehet hogy olvastad feljebb, nekem most nem megy a mentés Jupiteren. A játék elején semmi gondom nem volt vele. Biztos vannak driverek és más akármik amik bekevernek.

Nem talált senki sem olyan leírást ami esetleg utalna rá mi vághatja haza a modokat?

Ráadásul a tervezett oprendszer csere sem megy, mert úgy néz ki hogy besz@rt a DVD íróm, nem olvassa be a lemezt, pedig legalább egy fél éve még lemezt sem látott. Alig volt használva amióta meg van. Most valami boot pendrive-ot kell összehoznom, de legalább ma megcsináltam a nejem és az én laptopomon a rendszer cserét.

ui.: megpróbálom, ha átmegyek zatonba és átviszek egy halom cuccot akkor megy-e a mentés.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#17603) dodopek válasza shield (#17602) üzenetére


dodopek
addikt

Olvasom folyamatosan a topicot, attól hogy kussolok. :)

(#17604) Physicist03 válasza shield (#17602) üzenetére


Physicist03
senior tag

Egszerűen ilyen a játék. Viszont szinte minden hiba megoldható, vannak megoldások. Plusz az is bezavarhat ha valaki virágboltival játszik :K

(#17605) PeL válasza shield (#17602) üzenetére


PeL
addikt

Drivereknek biztos hogy semmi köze ehhez. :) Egyszerűen a modokkal van a gond, teljesen átírják a stabil scripteket, az SGM modok főleg, plusz az xRay motor határait feszegetik. Elég ha egy NPC rossz helyen spawnol vagy egy artifakt és már meg is akad a program ami crashez vezet. Millió oka lehet a crashnek (aki ért a crash logokhoz az 2 perc alatt megmondja mi okozta) de tuti nem driver gond :)

(#17606) Antonius1978 válasza shield (#17588) üzenetére


Antonius1978
addikt

Megprobalhatjuk majd, azaz, megadod az emailcimed, es elkuldok egy mentest az enyembol.Ha nem tolti be, akkor hiaba...

MOD HIBA : jatek kozben nyomd le az egyes gomb melletti ` jelet.Felulrol lefele lenyilik egy ablak, es ott ir tajekoztato dolgokat, hogy miket nem reszletezem, majd meglatod.
Pl kiirja, hogy nem talalja mittudom en milyen fegyvernek az ogg allomanyat - gondolom ez a fegyver hangja.stb stb. es meg egyebeket is, mondjuk nem biztos hogy megertjuk ha olyan hiba adodik, mert nem ertjuk a programozas nyelvet.

(#17607) Balathruin válasza PeL (#17605) üzenetére


Balathruin
veterán

Csak az a szívás amikor a bugtrap is lefagy...

(#17608) shield válasza PeL (#17605) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem értek ezekhez a scriptekhez, azt megértem hogy valamelyiket elcseszték és egy helyen, szakaszon vagy pályarészen sz@rakodik, de valakinél itt, másnál ott van gond. Akkor az összes el van cseszve? Pl. dodopek írta kicsit feljebb, olyan hibát ami senki másnál nem fordult elő vagy ami most engem szívat, hogy janovban nem tudok menteni. Ezek szerint az egész modban véletlen szerűen fordulhatnak elő, sőt szinte minden előfordulhat?

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#17609) Alienhun79


Alienhun79
tag

Most nagyon jó lett a Misery ezzel az új javítással, ügyesen kiegyensúlyozták a játékot, nálam frankón stabil mint Győzike irodalom tudása :P Prószáljátok ki ha meriTEK.

tesztoszteronstalkerista

(#17610) Physicist03 válasza shield (#17608) üzenetére


Physicist03
senior tag

Mit ír ki ilyenkor amikor nem lehet menteni? Be sem tölt korábbi mentéseket?

(#17611) Telda: A scriptek szerintem stabilak, itt a motorral van gond. A Stalker 2 már legalább teljesen új motorra épült volna...

[ Szerkesztve ]

(#17611) Telda válasza PeL (#17605) üzenetére


Telda
addikt

Egyszerűen a modokkal van a gond, teljesen átírják az amúgy sem stabil scripteket. ;]

(#17612) Balathruin válasza Telda (#17611) üzenetére


Balathruin
veterán

Az a SoC.

(#17613) Balathruin válasza Physicist03 (#17610) üzenetére


Balathruin
veterán

Motorral csak az a baj, hogy elavult.

(#17614) PeL válasza Telda (#17611) üzenetére


PeL
addikt

Azért modok nélkül elég stabil a játék :) Ha jól emlékszem a SHoC-ot 1.0005-ös és a CoP-ot 1.6.02-vel fagyás nélkül végig tudtam vinni. Egyedül a Clear Sky omlott össze talán 1x vagy 2x max.

[ Szerkesztve ]

(#17615) Telda válasza PeL (#17614) üzenetére


Telda
addikt

Most hogy így mondod, lehet neki kellene esni a Clear Skynak. Van ahhoz valami jó mod?

(#17616) Balathruin


Balathruin
veterán

Na ilyen crash-t se láttam még! :Y A log végén ez volt: A paraméter nem megfelelő.

(#17617) bunfi válasza Telda (#17615) üzenetére


bunfi
őstag

Sajnos a Complete van csak ami kész legjobb tudomásom szerint. A Clear Skies (aka. Faction Fronts) nem ebben az életben fog megjelenni. :(

Én balga azt hittem, hogy meg lehet valahogy koreografálni, hogy a Vulkán hadművelet és a Monolittal való háború nélkül ki lehet jutni a zónából úgy, hogy lehetőség szerint legalább a 2 kulcsfigura életben marad. Tévedtem. Nagyon kár, hogy ennyire el van fuserálva a játék vége, én személy szerint herótot kapok már tőle, mert nem megy ki másra a szenvedés, minthogy valahogy tartsd őket életben. Ez így nehéz, hogy nekik nincs exo, se nanoexo, se semmi. A felbérelt emberem ugyan javított a helyzeten, de nem sokmindent. Kénytelen leszek előtte rendet rakni a Vulkán hadművelet keretében. Sajnos...

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17618) Stalker78 válasza Balathruin (#17616) üzenetére


Stalker78
tag

Igen volt hozzá szerencsém ami a poén,hogy egybeesett mutáns v bandita kinyírásakor és így crashelt :DDD Értem én nem szabad megölni nekem,de neki engem igen.Na és azzal mit lehet kezdeni mikor csak ezt írja: stack trace

(#17614) PeL Csak megerősíteni tudom alapjátékokkal semmi gond :K
(#17609) Alienhun79 Annyira mertem,hogy végig is vittem (2.0.1 - el) :P

[ Szerkesztve ]

(#17619) PeL válasza bunfi (#17617) üzenetére


PeL
addikt

A Vulkán hadműveletnek sztem semmi köze a felszállás előtti csihipuhinak a monolith-tal. A "Monolith" frakció semleges (alapból sárgák vagyis neutralok, akik bázisa ott van a színházban vagy mozi vagy mi az) egészen addig amíg nem csinálsz valami csínyt ellenük. Ellenben van a rendes Monolith frakció akik alapból enemy-k vagyis pirosak, velük fogsz csatázni a végén a felszállásnál. Tehát a végénél akkor van szívás ha véletlen a nagy csihipuhiban belelős a semleges Monolith tagjaiba mert akkor ők is bevörösödnek a méregtől és rád tunkolnak.

Most ez így hülyén hangozhat, de az a Monolith akikhez beléphetsz azok nem ugyanazok akik a játékban scriptelt jeleneteknél tűnnek fel. Teljesen külön mennek tőlük.

(#17620) bunfi válasza PeL (#17619) üzenetére


bunfi
őstag

Annyiban van, hogy mivel ott vannak a környéken odamennek a tűzharcra/érzékelik az ellenséget (mert ugye a hadsereg nekik enemy). Viszont ha friendly a viszonyom a moziban lévő Monolithtal, akkor neutrallá változnak az eddig enemy státuszú Monolithosok is (Öregek otthona, kikötő). Legalábbis én ezt tapasztaltam. Ugyanez volt a szituáció, amikor neutral volt a Gyárüzemnél lévő zsoldoscsapat, akkor enemy volt a Krugnál a vérszopók kiírtása után felbukkant csapat és a Tudósoknak a doksi megszerzése után felbukkanó Black és csapata. Viszont, ha friendly volt, akkor legalább neutral volt mindkét csapat, ha nem friendly. Legalábbis én ezt tapasztaltam, nem tudom, hogy scriptet hogyan írták meg, mi volt a szándékuk.

De ha előtte kiírtom a Monolithot, akkor kevesebben kezdhetik el lőni az evakuálás során a bandát, habár ennek ugye az az ára, hogy örök harag. Szóval nem jól van ez így, én örültem volna egy olyan lehetőségnek, hogy ha a Monolith friendly, akkor legalább adjanak valami küldetést, amivel kiválthatom a menekülést, ha nem engednének el alapból.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17621) Dhampir válasza bunfi (#17620) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem olyan vészes a vége. Az épületek tetején lévő lövészeket kell leszedegetni, azok tűntek a legveszélyesebbnek emlékezetem szerint. A "földszinten" lévők már csak hab a tortán.

(#17622) Telda válasza Dhampir (#17621) üzenetére


Telda
addikt

Hát nem tudom, lehet én vagyok a béna (sőt biztos), de több próbálkozásra sem tudtam megmenteni senki, csak én maradtam a végére.

(#17623) Dhampir válasza Telda (#17622) üzenetére


Dhampir
félisten

Keményen kell harcolni, az épületek tetején lévőkre különös figyelmet fordíts.

(#17624) ViZion válasza Dhampir (#17623) üzenetére


ViZion
félisten

Nekem sem sikerült mindenkit megmenteni, szétszaladnak és nem tudok mindenkire vigyázni. Miért nem ülnek a p!csájukon, amíg kipucolom? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17625) bunfi válasza ViZion (#17624) üzenetére


bunfi
őstag

Hát ez az! Lehet, hogy megpróbálom azt, hogy a Prypjat Undergroundba vezető lejárat melletti teleporterrel vagy GPS konduktorral elugrok és megnézem, hogy mit tudok tenni. Talán így működhet, este kipróbálom.

Dhampir: Braz+veterán szinten nem sok kell egy emberbe. És bizony az ellen egy 50%-os fejlesztetlen fegyverrel is lyukat lyukba lő. Lőtt már ki engem egy zombi, AKSUval egy sorozatból, mert fejre ment, pedig +13% golyóállóság és fejelesztett seva volt rajtam, ami ugyan nem 15 milis páncéllemez, de nem is bőrkabát. És akkor ahhoz képest még hol vannak az Alfások vagy mesterlövészek SVD-vel felszerelve.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17626) Dhampir válasza bunfi (#17625) üzenetére


Dhampir
félisten

Fedezékből kell harcolni, nyílt tepen persze hogy lekaszálnak.

(#17627) bunfi válasza Dhampir (#17626) üzenetére


bunfi
őstag

Igen, ha próbálsz fedezékben maradni, akkor szépen lelővik azokat akik nem tartózkodnak ott, mert az AI irányítja őket. Ők azok, akiket célszerű lenne megmenteni, Strelok és a katonák. Ők a felszállási animációig halandók.

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17628) ViZion


ViZion
félisten

Én azt csináltam, h szinte begyakoroltam honnan jönnek, úgy mentem, mint az AI... Előrerohantam, magamra vonva a figyelmet. Lepakoltam mindent, 2 fegyó maradt, meg gránátok, kötöző, gyógyszerek, pár cucc. Előre meg kell enni a vinca-t meg a tabikat, az kibírja félútig. Uzsgyi és hent. Inkább odaszaladtam, akkor rám figyeltek és ha gyorsan váltogattam a helyem nem is találtak el annyira. De kb. fél nap volt, mire úgy-ahogy, mérsékelt veszteséggel kiértem. Utána meg maradtam is... feleslegesen, mert semmi, de semmi nincs utána.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17629) shield válasza Physicist03 (#17610) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem írt ki semmit csak nem reagált a mentésre, lehetett folytatni a játékot. Vissza lehet tölteni a mentéseket, de az utolsó mentésnél nem tudtam visszamenni zatonba mert kilépett, de az utolsó előttivel sikerült. Átvittem egy rakomány cuccot és visszamentem már lehetett menteni. Most a felesleget áthordom. Ez volt a Snipernél is, amikor sok cucc lett janovban akkor rosszak lettek a mentések, ott is át cuccoltam és megjavult. Eddig is észrevettem jupiteri területen mentek akkor hosszabb ideig tartott a művelet, mert ellehetett olvasni a nagy piros betűs feliratot "Játék felfüggesztve". Zatonban egy pillanat a mentés és csak egy villanás a piros felirat, el sem lehet olvasni az idő alatt.
Végül is most már lehet vele játszani.

FIGYELEM a janovi állomáson ne halmozzatok fel rengeteg cuccot, inkább vigyétek át a Szkadovszkra!
Sok kellemetlenségtől kímélitek meg magatokat. Ez volt a Sniper modban is.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#17630) Balathruin válasza Stalker78 (#17618) üzenetére


Balathruin
veterán

Ha már felhoztad a stack tracet:
stack trace:

001B:044C8AD4 xrRender_R1.dll
001B:044C3A08 xrRender_R1.dll

(#17631) Stalker78 válasza Balathruin (#17630) üzenetére


Stalker78
tag

Na igen de valami támpontot ad rákeresve a google - ban windows hibaként azonosítja.No de olyankor mi van mikor nem ír semmit :U
stack trace ennyi semmi több.

(#17632) Balathruin válasza Stalker78 (#17631) üzenetére


Balathruin
veterán

Olyankor informatív kedvében van. :D
Amúgy ennél már csak az rosszabb, ha lefagy az XrEngine.exe amikor bejön a Bugtrap. Bár azt nem nézem, hogy logot készít-e.

(#17633) Stalker78 válasza Balathruin (#17632) üzenetére


Stalker78
tag

"Olyankor informatív kedvében van."
Igen minden bizonnyal ez így van vagy pedig a játék maga sem tudja mitől akadt ki. :(((

[ Szerkesztve ]

(#17634) Balathruin


Balathruin
veterán

Szereztem magamnak két új testőrt. :DD

(#17635) Stalker78 válasza bunfi (#17627) üzenetére


Stalker78
tag

Ilyen nálam is előfordult akkor lőtték ki az egyiket míg az őrnagy úr kocogot a helyére ahol aztán közli,hogy mehetünk haza.

(#17636) ViZion válasza Balathruin (#17634) üzenetére


ViZion
félisten

Nyugi! Ha a tenyeredből eszik, akkor a lábadból is fog... :K

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17637) Physicist03 válasza shield (#17629) üzenetére


Physicist03
senior tag

Én sosem értettem, hogy miért kell annyi cuccot felhalmozni a tárolókban. Egyszerűen el kell adni, úgysem használod mindet, akkor meg minek? Ja tudom, hogy tönkretegye a mentést ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17638) ViZion válasza Physicist03 (#17637) üzenetére


ViZion
félisten

+1 :R

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17639) Stalker78 válasza ViZion (#17636) üzenetére


Stalker78
tag

Ha jól tudom van egy könyvre hasonlító gyógyszer amivel meg lehet szelíditeni a mutánsokat és akkor őrangyalként követnek.Sajnos úgy tudom nem hajlandóak veled harcolni senki ellen. :(

(#17640) bunfi válasza Stalker78 (#17639) üzenetére


bunfi
őstag

Én máshogy tapasztaltam, de egy idő után rájöttem, hogy sajnos túl hamar kilövik. Egy-két exos és nem ugrál sokáig, pedig olyan szépen hasítja a levegőt olyankor. És nyikog közben!

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17641) Stalker78 válasza bunfi (#17640) üzenetére


Stalker78
tag

Hát igen az is előfordul.Már az is szép,hogy be lehet fogni mutánsokat házikedvencnek még ha rövidke időre is. :D Mondjuk a kisóriás jobb lenne annak elég jó a golyóállósága (persze nem RPG ill. Gauss ellen)

[ Szerkesztve ]

(#17642) Balathruin


Balathruin
veterán

Megvettem a saját Nano ruhám. :D Mivel a 'Hajnal' frakció tagja vagyok, megtisztelem őket azzal, hogy az ő ruhájukat hordom.

Elsősorban a golyóállóságot maxoltam, így még az alfások is csak karcolgatnak (+3-mas kevlár). Egyedül a gránát az ami ellen nem véd olyan jól (de így is túlélem benne a lábam melletti F1-et rögtön kötözés és medikit kombóval). Mutánsokat pedig meg se éreztem (pseudo kutya és husi). Kicsit túl erős a ruha, de szerintem 690000-ért már el is várja az ember.

(#17643) ZetorGumi


ZetorGumi
addikt

Valaki BRAZ modhoz letöltési linket tud adni? :B

New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL

(#17644) Stalker78 válasza ZetorGumi (#17643) üzenetére


Stalker78
tag

Tessék: [Braz]

(#17645) Telda válasza Balathruin (#17642) üzenetére


Telda
addikt

Ezt a fajta ruhatípust te tudtad fejleszteni? Mert nekem üres a fejlesztési ablak és csak 3 artifakt fér bele.

Ne linkelgessétek ezt a torrentet, mert én múltkor ezért kaptam figyelmeztetést.

(#17646) ViZion válasza Telda (#17645) üzenetére


ViZion
félisten

jah, abban krekk is van, az nem szerencsés. Mondjuk nekem az eredetit is patchelnem kellett, mert amúgy nem mentek a modok, de legalább DVD-t kért... :U És -hála a csilliószoros DVD-nek- a fülem mellett olyan, mintha felszállásra készülne a gép. Visszasírom a régi 16× DVD-ket. Ezek nem is bírják sokáig, de legalább sz@rok. ;] :DDD

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#17647) bunfi válasza Telda (#17645) üzenetére


bunfi
őstag

Novikov, a tudósok bunkere. És legyen nálad legalább még félmillió rubel. ;)

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#17648) Balathruin válasza Telda (#17645) üzenetére


Balathruin
veterán

Nálam elérhető az összes fejlesztés, annyi, hogy a frakciós ruháknak nincs hiper szuper elektromosság elleni védelem fejlesztésük. De elküldhetem a ruha fejlesztés engedélyező/tiltó fájlt.

(#17649) shield válasza Physicist03 (#17637) üzenetére


shield
Topikgazda

Azért az nem semmi, hogy rossz hatással lehet a cuccok száma a játékra.
Tudsz abban segíteni, hogy merre találom a sok PDA üzenet szövegeit, eddig nem volt szerencsém találkozni velük? Előre is kösz.

Telda nem a megfelelő technikusnál akartad fejleszteni. Tudós bunkerben Novikov tudja csak elvégezni a fejlesztéseket. Sok-Sok pénzel menjél, az utolsó fejlesztés kb. 1.2M rubel.
Ha a Tudós bunkerben lévő kereskedőnek viszel egy gausst, több mint 200E-ért megveszi.

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#17650) rétisün válasza shield (#17649) üzenetére


rétisün
veterán

total commanderrel szoktam ilyeneket bogarászni, abban lehet a fájlokban lévő szövegre is keresni.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.