Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Légy szíves olvasd el :K

Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15351) ΞΔGLΞ válasza Ricardo (#15350) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Na, ennyire váltani szeretnél?

(#15352) Ricardo válasza ΞΔGLΞ (#15351) üzenetére


Ricardo
félisten

Most úgy érzem nyugisabb lesz. Aztán majd kiderül.
Még belakás alatt van a droid, de a 640-ből kiköltöztem. Csak jól jönnek azok az appok a mindennapokban. Lehet hogy jó lesz a win 10 mobil rendszer, de én most szeretném használni a telefont, nem fél esetleg egy év múlva.

(#15353) chipesz válasza Ricardo (#15352) üzenetére


chipesz
őstag

Mostanában kicsit én is úgy érzem, hogy rossz döntést hoztam, amikor a 625-öt 640XL LTE-re cseréltem (Dual SIM-es verzió). Kicsivel több, mint 70 ezer volt, Expansysról. Vártam a Windows 10-től a csodát, ez egyelőre elmaradt. Huawei P8 Lite volt a másik opció egyébként.

Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB

(#15354) mtomi95 válasza Ricardo (#15352) üzenetére


mtomi95
senior tag

Mik azok alkalmazások amik hiányoznak a mindennapjaidból és W10M-ra nincsenek? Miért tartod rossznak a Windows 10-et? Ha jól tudom te rs preview-t használtál utoljára. Mindenféle hátsó szándék nélkül kérdezem, kíváncsi vagyok! :)

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#15355) gemini


gemini
aktív tag

Úgy látom, hogy a MS nagyon mellényúlt. Itthon a WP sokkal nagyobb szeletet harapott, mint az EU-ban általában, és itt is azt érzem a W10 óta, hogy pártolnak el az emberek. Én maradtam 8.1-en a kritikák miatt, és próbálok kitartani, de ha nem lesz változás, és a droid tényleg kezd magához térni, lehet hogy nálaim is csere lesz majd hűségidő után. De azt azért hozzá kell tennem, hogy akkor voltam ennyire elégedett mobillal, mint most, amikor a Nokia 6110-et (a régit, 1998-ban) illetva a SE 715-öt használtam.

(#15356) Ricardo válasza mtomi95 (#15354) üzenetére


Ricardo
félisten

A helyi menetrend. A fényképezőgépemhez alkalmas app, Akad pár dolog amire van megoldás, de elég fapados, ilyen például vezeték nélküli küldés. Az easy transfer köszönő viszonyban sincs az air droiddal. Különböző rendezvények, események alkalmazásai, amik plakátjain az esetek 90%-ban csak droid, vagy ios alkalmazás van. Ezek ugyan időlegesek, mert addig kellenének amig a rendezvény le nem megy, de akkor jól jönnének.

Erre jöttek a memória kártya kezelési gondok, és "apróbb" bugok ,amik nem konkrétan az RS hibái, mert panaszkodtak rá a "hivatalos" szoft verziót használó userek is.

Igen RS-t használtam, és tudom hogy abban vannak hibák, ezt el is fogadtam, de volt hogy visszatértem a TH ágra, és nem volt jobb.

Mindezeket leszámítva tetszik a win mobil, de kell még neki idő.

[ Szerkesztve ]

(#15357) MadJar válasza mtomi95 (#15354) üzenetére


MadJar
újonc

Az emberek tök feleslegesen mennek bele az ilyen platform vitákba. A nép nagy része a facebookot, az instagramot, a twittert, whatsappot vagy vibert, skype-ot és esetleg valami MOBA játékot nyomkod egész nap..meg a szelfi kamera gombját. Nagyon elenyésző ezekhez képest az a százalék, aki valóban segédként és munkaeszközként tekint a telefonra az üzenetküldés-fogadás, hívás kombón túl. Szerintem. A legtöbben átlagfelhasználók. Nekem appok tekintetében minden megvan a Lumián ami kell, ezzel nincs gondom., de azt is megértem aki valami olyat vár ami itt egyelőre csak álom számára a másik platformokon pedig alap szolgáltatás.

--Lumia 640 DS--

(#15358) Vesztor87 válasza MadJar (#15357) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Ez mind igaz is lehet, de mikor tömkelegével jönnek az appok reklámjai velem szemben és mindegyik alatt az alma meg a robot van az elég elkeserítő :D De ha az általad említetteket nézem:
- Viber ratyi: nem jönnek az értesítések, sokszor hiába hívok valakit annál nem csöng ki
- Skype: sokat szakadozik, elnémul a vonal, az 520-as nagyon leterheli szintén
- Facebook app: annyira lassú hogy hihetetlen, állandóan frissítési hibát dob, tök más híreket, infókat dob mint a pc pl.
-több appot asszem nem használok, mer ami kéne nincs:D

(#15359) MadJar válasza Vesztor87 (#15358) üzenetére


MadJar
újonc

Persze megértem. Ezért írtam, ha valakinek ezek elengedhetetlenek azt is elfogadom. Elterjedtebb a Droid, meg az iOS ezzel nem is lehet versenyezni, ha logikusan nézzük a dolgot. Csak éppen nincs kihasználva az a platform sem, hiszen azok amiket felsoroltam, annak a szemléltetésére szolgált, hogy a nagy többség erre és ezeket az appokat(kisebb -nagyobb eltéréssel) használja a telefont nem munkára.
Drágább telefont maximum a tárhely és a kamera/videókamera miatt vesz, meg ugye a márkanév. Mert ezek az alkalmazások egy alsó-kategóriás készüléken is mehetnek szinte hibátlanul a komolyabb grafikájú játékot leszámítva(már aki játszik).

- Vibert én nem használok.
- Skype helyett inkább a Skype-videó alkalmazás megy nálam többet. az is csak azért mert mérföldekkel jobb a hang nálam azon, mint a simán.
- Facebook appal nincs semmi gondom, megfelelően gyors és még nem dobott ki, úgy hogy erről nem tudok negatívat mondani. Talán a frissítésben valóban vannak eltérések, de le szoktam csekkolni mit mutat a gépen és nagyjából szinkronban van az esetek nagy részében.
- Edge is tetszik és az sem dob ki vagy lassul be túlzottan.

Szóval elhiszem ha másnál ezek gondot okoznak, én csak a magam nevében beszélhetek, saját tapasztalataimat, igényeimet, vagy nem igényeimet vázolom. :)
Ami fontosabb számomra , hogy ne induljon újra a zsebemben és ne fagyjon le a telefon. Ezt orvosoltam egy tiszta telepítéssel azóta ez is jól működik. A merülés pedig valóban használatfüggő. Ez sem teljesít rosszabbul más átlagos akkuidejű telefonoknál. Közepes használattal másfél nap, ha nagyon nyüstölöm ahogy írták egy nap, ha alig-alig akkor két nap. Én egyre jobban szeretem így közel két hónap után. :)

[ Szerkesztve ]

--Lumia 640 DS--

(#15360) starr


starr
őstag

Amint rányomtam az útvonaltervezésre, az istennek nem talált jelet a gps. Többször próbáltam. Mobilnettel sem. Újraindítom a térképek appot, akkor meg eltűnt a kedvencek fele, az uticél is. L640DS .318
Ha biztosan oda akarok találni valahova, akkor vinnem kell az 520-asomat is. A 640-en rakás szr a GPS, 8.1-en is az volt.

[ Szerkesztve ]

(#15361) Happi válasza starr (#15360) üzenetére


Happi
tag

Nálam is ez van, mióta w10-et felraktam. Úgy oldottam meg, hogy a "hely" állandóan be van kapcsolva. Nem merül észrevehetően az akksi, és egyből megy a helymeghatározás. Egyébként sokat használom a térképet.

[ Szerkesztve ]

(#15362) WestBam válasza Happi (#15361) üzenetére


WestBam
senior tag

Van aki kikapcsolja a helymeghatározást? Az csak akkor fogyaszt ha valami használja, addig nem eszik semmit. Gyereknek az 520-án még jó, hogy bekapcsoltam, mikor lenyúlták nem jött rosszul. Mint ahogy a távoli zárolás sem :)

[ Szerkesztve ]

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#15363) starr válasza Happi (#15361) üzenetére


starr
őstag

Mutatta hol vagyok, csak amikor rányomtam, hogy útvonaltervezés, úgymaradt. Tartózkodási hely keresése. Zavaróbb, hogy elfelejti a kedvencek felét. Ezt eddig csak az asztali Térképeken tapasztaltam. Nemsokára jön a v5 verzió, remélem megbízhatóbb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#15364) mtomi95 válasza MadJar (#15357) üzenetére


mtomi95
senior tag

Teljesen egyetértek veled, de nem véletlenül írtam azt, hogy mindenféle hátsószándék nélkül kérdezem! Tényleg csak kíváncsi voltam. ☺

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#15365) WestBam válasza starr (#15360) üzenetére


WestBam
senior tag

Ha megnyugtat nekem meg a térképek képtelen utat tervezni. Mióta van térképek azóta nem megy.
A címeket is tök bénán találja meg szerintem a drive-hoz képest. Még jó, hogy mostanában egész jól megy a waze. Én mindig azt használom a dugók miatt.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#15366) zorzy4 válasza WestBam (#15362) üzenetére


zorzy4
őstag

Erre mindig kíváncsi voltam. Szóval ha nem használja valami akkor nem is aktív a gps antenna?

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#15367) WestBam válasza zorzy4 (#15366) üzenetére


WestBam
senior tag

Nem, egy deka áramot nem fogyaszt. Néha a telefon helyét elmenti, nem tudom azt be lehet-e állítani valahol, általában akkor látom felvillanni, ha hosszabb idő után előveszem és felébresztem akkor bekapcsolja egy pár másodpercre.

[ Szerkesztve ]

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#15369) Happi válasza starr (#15363) üzenetére


Happi
tag

Akkor sajna újra kell húzni a rendszert. Insider alatt tökéletes volt a helymeghatározás, más meg nem. Léptem az insiderről, minden jó lett, kivéve a helymeghatározás ☺ . Vissza 8.1, majd w10. Most használható minden. Hozzá teszem, a Sygic és a MapFactor gyorsabban talál meg, mint a Térképek.

(#15370) starr válasza #32839680 (#15368) üzenetére


starr
őstag

A telefon nyomon követésnél ki-be lehet kapcsolni, hogy akkor is mentsen helyet, ha nincs a gps bekapcsolva.

(#15371) starr válasza Happi (#15369) üzenetére


starr
őstag

A készülékemmel van a baj, 8.1-en is nagyon megbízhatatlan volt. Többször panaszkodtam rá itt, de senki más nem erősítette meg, szóval az én példányom vacakol. A vicc az, hogy ha unalomból próbálgatom tökéletes, de amikor szükség van rá mindig cserben hagy. :DDD

(#15373) Sungoo válasza Joker88 (#15347) üzenetére


Sungoo
addikt

(#15374) Sungoo


Sungoo
addikt

Most én maradtam le valamiről, vagy a W10M-ben mindig is ilyen volt az alkalmazás váltó? :F

(#15375) razzorr válasza Sungoo (#15374) üzenetére


razzorr
őstag

Nem, csak ha átállítottad a szövegméretet (azt hiszem ezt kell) a könnyű kezelésben.

szerk. Bocs a megjelenítőeszköz menüben kell piszkálni.

[ Szerkesztve ]

(#15376) Sungoo válasza razzorr (#15375) üzenetére


Sungoo
addikt

Az történt. :R Ha már szövegméret állítás: miért talál állandóan frissítéseket az áruház, ha szövegméretet állítunk? Ehhez az appoknak is le kell frissülniük?

(#15377) golyani


golyani
addikt

Valakinek csinál olyat a .318-as rendszer, hogy random lenémítja magát? Pl amikor telefonálok megjelenik a rezgés ikon, ami általában el is tűnik a hívás végeztével, de az a gyanúm, hogy beragadhat, vagy magától leveszi a hangot. Amikor ilyen esetben rábökök a hangerőre azt írja h 8-ason van és ha nyomok még egyet akkor leugrik nullára, és fel kell nyomni 8-ra.

Illetve outlook postaban valamiért nem tudok válaszokat írni egyik fiókomban sem. :F

(#15378) Aethelstone válasza golyani (#15377) üzenetére


Aethelstone
addikt

Nekem csinálja, de csak a kijelzés bénázik. Azt mondja, hogy néma, de közben hangos :)

[ Szerkesztve ]

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#15379) Tarisznyarák válasza MadJar (#15359) üzenetére


Tarisznyarák
tag

Nekem tökéletesen megy ninden, mégis váltok én is vissza Androidra mert néhány dolog nagyon hiányzik. Pl. Locus pro (túristatérképek), fényképező, akciókamera és otthoni hifi távirányítók, Bubble upnp, szótárak (lenne csak sokkal drágább), Fritz-app, USB-OTG - ez a külső DAC miatt.

(#15380) Tdavid1994 válasza razzorr (#15375) üzenetére


Tdavid1994
tag

Nekem személy szerint, mindig is ilyen volt az alkalmazás váltó, és nem babráltam semmit se a szöveg mérettel.

(#15381) tlac válasza golyani (#15377) üzenetére


tlac
nagyúr

Illetve outlook postaban valamiért nem tudok válaszokat írni egyik fiókomban sem.

nem tudsz gépelni?
nálam ez van, meg is lepődtem rendesen

(#15382) miqlas válasza golyani (#15377) üzenetére


miqlas
őstag

... ez a hiba a .318-as frissítéssel jött elõ (persze nem mindenkinél) - a megoldás az, hogy letörlöd a postafiókot, majd újra felveszed ...

Más! Van valakinek ötlete arra, hogy egy AT&T-s, de függetlenített 640 LTE-re miért nem tudok w10m-t tenni? A Frissítési tanácsadó jelzi, hogy telepíthetõ rá a 10-es rendszer, de a telefonfrissítés alatt meg naprakész :F

42

(#15383) golyani válasza tlac (#15381) üzenetére


golyani
addikt

Valami olyasmi. Vagy ha sikerül is gépelni, nem tudom elküldeni, mert szürke a küldés gomb.

Lehet este adok neki egy reset-et.

(#15384) miqlas válasza golyani (#15383) üzenetére


miqlas
őstag

... látom, nem tudsz olvasni! ;] Csak a postafiókot töröld, majd állítsd be újra! :W

42

(#15385) WestBam válasza miqlas (#15384) üzenetére


WestBam
senior tag

Hagy reseteljen, azzal jobban telik az idő :DDD

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#15386) miqlas válasza WestBam (#15385) üzenetére


miqlas
őstag

Igaz! :DD

42

(#15387) golyani válasza miqlas (#15384) üzenetére


golyani
addikt

Feldolgoztam az infot elsőre is.

De hátha megoldja az elnémulós baját is.

(#15388) Medical válasza miqlas (#15382) üzenetére


Medical
aktív tag

Próbáltad már az Windows Insider programmal, felrakni a Win10-t.
Keresd itt a fórumon, mflex leírását, pontról-pontra kövesd! Szerintem így felrakható!

Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10

(#15389) gemini válasza Tarisznyarák (#15379) üzenetére


gemini
aktív tag

Turistatérképnek nagyon jó a Navicomputer. Tuhu-s térképet használja, nálam bevált.

(#15390) miqlas válasza Medical (#15388) üzenetére


miqlas
őstag

Az Insider-t nem próbáltam, de lehet, hogy az lesz a megoldás! Amúgy mintha lett volna már hsz AT&T-s dologgal kapcsolatban ~5K hsz-al ezelõtt ... :D

42

(#15391) Tarisznyarák válasza miqlas (#15390) üzenetére


Tarisznyarák
tag

Az AT&T leszarja a támogatást, azért nincs W10. Vagy insidert-t raksz, teljesen jó az is, vagy ráteszel független firmware-t, a neten van böven információ, argentin vagy mexikói közül választhatsz, nekem mexikói van.

(#15392) miqlas válasza Tarisznyarák (#15391) üzenetére


miqlas
őstag

Köszi a tippet! Esetleg linkelnél egy ilyen guide-ot? :)

42

(#15393) zorzy4


zorzy4
őstag

Na kipróbáltam én is, mi van ha bekapcsol hagyom a helyet. Na így merül mint az őrült a telefon. Bár ha az a cél, hogy nekem is egy nap alatt lemerüljön, akkor tökéletes.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#15394) miqlas válasza zorzy4 (#15393) üzenetére


miqlas
őstag

... mármint, ha a gps aktív? Nekem akkor is 3,5 nap ...

42

(#15395) zorzy4 válasza miqlas (#15394) üzenetére


zorzy4
őstag

Igen.

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#15396) miqlas válasza zorzy4 (#15395) üzenetére


miqlas
őstag

Nekem az állandó wifi kapcsolat szívja jobban az akksit, akkor max. 1,5 napot bír! :W

42

(#15397) miqlas


miqlas
őstag

A Windows Insider azt írja az AT&T-s L640-en, hogy „no builds” :W ;]

42

(#15398) #50677760


#50677760
törölt tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok: Lumia 640 LTE készüléken működik a skype hívás?Ha sima 8.1 van rajta? Fontos lenne.Köszi :)

(#15399) Tarisznyarák válasza gemini (#15389) üzenetére


Tarisznyarák
tag

Kösz, ez tényleg jó app. :))

(#15400) Tarisznyarák válasza miqlas (#15392) üzenetére


Tarisznyarák
tag

http://forum.xda-developers.com/windows-phone-8/general/brand-att-lumia-640-lte-t3294971

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.