Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Légy szíves olvasd el :K

Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) iihorvath


iihorvath
tag

Már több mint egy hónapja használom nagy megelégedéssel a Lumia 640-em. Az elsők között vettem az edigitálban kupon akcióban, így 42e-ért az enyém lett. Ennyiért meg pláne főnyeremény számomra. Mindig is szerettem volna egy Glance-es lumiát, nagyon tetszik. Állandóan be van kapcsolva ez a funkció és estére 65%-on áll a töltöttség. Remek! Nem is értem, mi olyan nagy kunszt van ebben a funkcióban, hogy más gyártóknál ez nem is létezik és a lumiákon is csak elvétve?!
Ami mindig is fontos volt számomra az a napfényben való olvashatóság. Mivel amikor megvettem a telót ennek még nem tudtam utánanézni, de bíztam a gyártóban, hogy csak nem rak bele vmi gagyit. Aztán meg a clear black is segít a kontraszt arány javításában, így jobban olvasható is lesz - gondoltam.
A fényerővel nekem speciel nincs gondom, napfényben is látok rajta mindent az e tekintetben számomra etalonnak számító iphone 5-tel összemérve persze egy kicsit halványabb, de ettől még teljesen jól olvasható és látható minden, még fényképezés közben is.
Ami a napfényben inkább zavaró az a bizonyos szögben megjelenő vízszintesen elhejezkedő kis rovátkák látványa, amelyek ha megjelnennek kicsit forgatni kell a dőlésén, hogy eltűnjenek, mert azok tényleg zavaróak. Más telóknál max csak ehhez hasonló pöttyöket láttam, de ilyen rovátkákat nem.

Biztos vagyok benne, hogy a mobilarénás fiúk nem az első fényerő mérésüket végezték ennél a telefonnál, de az itt mért 335 nit nagyon kevésnek tűnik a valós tapasztalatok alapján, és a gsmarena.com-on szereplőhőz képest is, mivel ott nemrég tesztetlék a telefont és ott 508 nit-es max fényerőt mértek. Pedig tuti, hogy ők sem ennél telefonnál mértek először fényerőt.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_640-review-1252p3.php

A gsmarena a 2.563-as középmezőnybe tartozó pontszámba sorolta a telefont a napfényben való láthatóság szempontjából, ami a tapasztalatomat támasztja alá.

(#1002) galmat


galmat
aktív tag

Erősen kísérletező kedvű felhasználóknak végre Lumia 640-re is elérhető a Windows 10 Mobile tesztelőknek és fejlesztőknek szánt változata. Bug, lag, app összeomlás még bőven van benne, amit az őszi hivatalos megjelenésig javítani kell, ezért első számú telefonra nem ajánlott telepíteni. A Nokia Recovery Tool-lal vissza lehet állni a stabilan működő 8.1-re azért, szerencsére.
Tehát, aki bátorkodik, fél évvel a megjelenés előtti szoftvert próbálgatni, az a Windows Insider app-ot töltse le az Áruházból, jelentkezzen be a Microsoft fiókjával, utána már a beállítások->telefonfrissítés menüben fogja feldobni a frissítést.
Először valami kisebb update-et tesz fel a rendszerhez, utána megint be kell lépni a windows insider-ben, majd ezután ajánlja fel a win 10 technical preview változatot.

(#1003) gabancs válasza galmat (#1002) üzenetére


gabancs
addikt

És milyen gyakran jönnek frissítések, javítások a w10-re?

(#1004) ToniSoprano


ToniSoprano
addikt

Ez mitől lehet, hogy ekkora az Internet Explorer, háttérfolyamat akkuhasználata, mit csináljak? érdekes ha le van tiltva akkor is csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#1005) DaveJr


DaveJr
őstag

Sziasztok!

Barátnőmnek szeretnénk egy ilyet venni egy Lumia 620 helyett. Van valami info arról, hogy kapható lesz e valamikor T-nél (T-s flotta van). Vagy esetleg megint függetlenként árulják Telenornál?:)
Van valakinek infoja ezekrők?:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#1006) mtm800 válasza DaveJr (#1005) üzenetére


mtm800
senior tag

Telenoros szolgáltatófüggő..... mobile operator TLH-HU /extrák-info/

[ Szerkesztve ]

(#1007) galmat válasza gabancs (#1003) üzenetére


galmat
aktív tag

Ez még nem a végleges Win10, az alfa fázisban járó fejlesztést tették nyilvánossá, azaz nem olyan, mint a Preview For Developers program, ahol közel kész szoftvert lehet kipróbálni, mielőtt a szolgáltatók is kiadnák.
A kérdésedre válaszolva pedig, reszelgetik folyamatosan, talán a jövő héten várható egy újabb build. Nagyjából havonta jönnek ki frissebbel, ezt ígérik. Ellenben a PC-s verzió már egész jól áll, a júliusi megjelenésre, a mobilnál ez korántsem igaz, mert itt őszi megjelenés lesz, és még jóval több bug van benne.
Én is felraktam, mert kíváncsi vagyok, hogy hol jár a fejlesztés, de teszem is vissza a 8.1-et, mert elsődleges telefonként még közel használhatatlan. A nagyon bugos még, azt lehet szó szerint érteni. De akinek esetleg második telefon a WP, vagy fejlesztő, vagy kipróbálgatná csak, az tehet egy próbát. :)
Szerintem majd valamikor nyár végére jut ez el oda, hogy talán kisebb bosszankodás mellett, de a sok újdonságért cserébe, lehet majd elsődleges telefonon használni a fejlesztés alatt álló W10-et. Ami azért jó, mert nem kell majd megvárni, mire a szolgáltatók jóvá hagyják, ami bizonyos esetekben fél éves csúszás is lehet.

(#1008) davenport válasza mtm800 (#989) üzenetére


davenport
aktív tag

Én tegnap óta egy 625 mellett, és ez végre nem lép ki minden izmosabb weboldal után.

No money, no honey.

(#1009) mtm800 válasza davenport (#1008) üzenetére


mtm800
senior tag

:K elég jó bírja a gyűrődést egyenlőre. A 930 -at parkolópályára helyeztem egy kis időre. Nem érzem hiányát sem sebességben sem másban még így belakva sem.Ezt neveztem ki most a főkészüléknek :D. Kamerára sem panaszkodhatom különösképpen, persze nem egy kategória , de pár próba alapján tisztességesen működik.Hangerő erősebb érzésre mint a 930-on ,pedig ott sem volt halk. A glance pedig sok sok +++ nálam ebben a kategóriában. Akksiban is jó a 930 ellenében, bár azzal is elégedett voltam.Plusz még talán a micro sd hely , ami nyilván kellett az alap kicsi tárhely miatt....de vannak dolgok amiket nem szívesen töltök felhőbe, jobb szeretem magamnál tudni. Így most van 65 giga hely...amivel azért el lehet vegyülni :D.

[ Szerkesztve ]

(#1010) Rocky975


Rocky975
senior tag

Rohadjon meg a Májkroszoft! Próbálom érvényesíteni az Office-t de nem engedi. Nem jó a jelszó(pedig tuti,hogy jó),kértem egyszer használatos kódot ami persze nem jön meg.
Akkor minek adják ha nem tudom használni???
:W :W :W :W

Iphone 6s , Samsung Galaxy S8+

(#1011) n.p


n.p
csendes tag

Nyugat-magyarországi Media Marktokban 48 ezer a független Lumia 640 DS.

(#1012) galmat válasza galmat (#330) üzenetére


galmat
aktív tag

Jelentem, lecseréltem a matt fóliát simára, és azóta hibátlanul és pontosan működik a kijelző érzékelése.

[ Szerkesztve ]

(#1013) mcoszi


mcoszi
csendes tag

:d most raktam fel a wp10 preview et , eddig nagyon tetszik. Írták h akadhat meg stb de nekem hasít :C

(#1014) ronin79


ronin79
őstag

Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, mert teló csere előtt állok, unom az androidot és egyre jobban hajlok a 640 felé.
Pár kérdésem lenne, látom többen váltottatok androidról:
1. van esetleg olyan funkció ami hiányzik a droid után?
2. a 640 DS verziót ha csak egy simmel akarom használni akkor a maradék üres slot ikonja eltüntethető vagy ott fog éktelenkedni az állapotsoron állandóan?
(nincs szükségem dual simes telóra viszont ez nálunk 134 Euró, míg az egy simes LTE 157 és mivel nem használok mobilnetet fölöslegesen venném a drágábbat. Látom nálatok sajnos még a DS is többe kerül mint nálunk az LTE).
3. esetleg ebben az árkategóriában tudtok ajánlani másik típust?

Válaszokat köszönöm előre is :)

(#1015) ToniSoprano válasza galmat (#1012) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Ja a mattal én is megszívtam korábban, másik telónál is ugyanez volt.

[ Szerkesztve ]

(#1016) tlac válasza Rocky975 (#1010) üzenetére


tlac
nagyúr

nekem sem működik, de nekem más hiba van
már cseteltem legalább 2 órát mindenféle ms szupporttal, de semmire nem mentem velük

(#1017) scream24


scream24
senior tag

Üdv.
Azon vacilálok, hogy függetlenül vegyem meg a dual simes 640-et, vagy szolgáltató függően az lte változatot.
Mennyire mókolt bele a telenor? 44 ropi praktikummal nem vészes. :)

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#1018) Hubzsi válasza scream24 (#1017) üzenetére


Hubzsi
tag

Én teljesen független párti vagyok, mert az előző droidjaimnál elég gázosak voltak a szolgáltatói telók ( Pl tré csak 6-8 hónappal késett a frissítésekkel). WP - nél nem tudom mennyire babrálnak bele a dolgokba. Mondjuk még csak 1 napja használom a 640 DS - t eddig nagyon jó választásnak tűnik ( engem nem nagyon zavar az LTE hiánya ebben az esetben, 3G is bőven megfelel nekem)

(#1019) scream24 válasza Hubzsi (#1018) üzenetére


scream24
senior tag

Más esetben tiszta sor. De itt most több pénzért elvileg kisebb tudású készüléket kapni függetlenül. Mert ha két tök egyforma telcsiről beszélnénk akkor ésszerű, hogy a független többe kerül. :) Van még telenoros 620-as a családban annál a frissitések előbb megjöttek, mint a függetlenre. :) Nem is mókoltak bele. Remélhetőleg itt sem, s akkor az lesz. :)

Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.

(#1020) galmat válasza scream24 (#1017) üzenetére


galmat
aktív tag

1-2 app telepítésén meg a kezdő logó lecserélésén kívül nagyon másba nem nyúlhat bele a szolgáltató szerintem. De az appok törölhetőek, ha van ilyen egyáltalán.

(#1021) ToniSoprano válasza Hubzsi (#1018) üzenetére


ToniSoprano
addikt

A 3G is 42 Mbit/s-t tud. Arra kell vigyázni, hogy a Telekomnál nagyon rossz a 3G lefedettség vidéken, ott ezt nem erőltették a 4G náluk sokkal jobb lefedettséget biztosít.

(#1022) Hubzsi válasza scream24 (#1019) üzenetére


Hubzsi
tag

Akkor ez egy szerencsésebb platform, nekem fontos a DS az LTE hiányát meg mindenkinek el kell dönteni, hogy hiányzik vagy nem. Mobilon 1 GB - os adatcsomaggal személy szerint nem látom értelmét ekkora sebességnek. A nexus 7 LTE modemes, azon mértem már 100 Mb sebességet is, eléggé hasított, de azt se használom ki.

(#1023) Hubzsi válasza ToniSoprano (#1021) üzenetére


Hubzsi
tag

Ez tiszta, nekem vidéken ahol lakok 10-12 Mbit - el megy a 3G 100 -at mértem LTE hálózaton, de szerintem telefonba teljesen elég ez a "lassú" net is :)

[ Szerkesztve ]

(#1024) ronin79


ronin79
őstag

Erre valaki? Vagy winfos felhasználóknak ez túlságosan bonyolult kérdés? :DDD

(#1025) ToniSoprano válasza Hubzsi (#1023) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Csak a T-nél a 3g nagyon gyér leállították a fejlesztését, csak az LTE-t nyomják már pár éve. Náluk a 3G kb 70%-os az LTE 90% feletti. Telonornál, Vodaofonnál a 3G lefedettség 95% feletti kb.

(#1026) janeszgol válasza ronin79 (#1014) üzenetére


janeszgol
félisten

1, Programokban óriási hiány lehet. Attól függ, miket használsz. Ráadásul némely app kidolgozottabb doidon. Hardveresen én nem hiányolok semmit. Az értesítő led nekem nem hiányzik a Glance miatt.

2, L630 DS-nél eltüntethető. Gondolom itt is.

3, passzolok, mert eurós árakat kértél. Más ország, más adórendszer. De ha írsz pár telefont, kiválasztjuk a neked megfelelőt.

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1027) ronin79 válasza janeszgol (#1026) üzenetére


ronin79
őstag

Köszönöm a választ :R
Programok igazából nem gond, szinte minimalista felhasználó vagyok. Böngésző, skype, youtube, zenelejátszó, fm rádió, fényképező és egy jól használható gps alkalmazás kéne 5"-es kijelzőn a 4,5 - 4,7 helyett és android helyett valami új. Amit még nézegettem a lumia 735 viszont pont a nagyobb kijelző miatt húzok inkább a 640 felé.

(#1028) BobTail válasza ronin79 (#1027) üzenetére


BobTail
őstag

Hardveresen ugyanaz a 735, annyi a különbség, hogy abban van vezeték nélküli töltés, és nagyobb az előlapi kamera felbontása - viszont, 640-ben van Glance Screen, és az igényeidnek megfelelően nagyobb, mint 4,7" :) Rég jelentkeztem már, de én is 930 mellett használom lassan két hónapja, és abszolút meg vagyok vele elégedve.

(#1029) ToniSoprano válasza BobTail (#1028) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Azért érdekes lehet egymás mellett használni egy amoled, és egy IPS kijelzőt, azért kicsit más a színvilág. Nem fura egymás után használni a két készüléket? Újabb teszt képek nem készültek?

Azt néztem, hogy nekem pl. a SAMU amoledek nem tetszenek, teljesen mesterkélt színek vannak, de szerintm pl. 735 kijelző szerintem jobb összhatású, természetesebb színvilágú azoknál. Bár én inkább azért IPS párti vagyok.

(#1030) ronin79 válasza BobTail (#1028) üzenetére


ronin79
őstag

Szintén köszönöm :R
Lumia 535-ről esetleg vélemények? Látom gyengébb hardverileg és olvastam kijelzőhibáról, de lehet ez is elég lenne a winphone kipróbálásra vagy megéri inkább a plusz 30 Eu-t (durván 9000 FT) a 640?

Szolgáltatónál 1,5 éves hűségidővel nem vacilálnék, 1 Eu a független 4G változat, viszont nem kell hűségidős :F

(#1031) ToniSoprano válasza ronin79 (#1030) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Szerinem megéri a 30 EUR-t, jobb kijelző, jobb kamera, nagyobb akku, jobb processzor, és valószínűleg jobb támogatás lesz hosszabb távon, mert már most is az.[link] Meg szerintem talán a 640 komolyabb, minőségibb is.

[ Szerkesztve ]

(#1032) janeszgol válasza ronin79 (#1030) üzenetére


janeszgol
félisten

Arr figyelj, hogy Magyarországon eladhatatlanok/nehezen adhatóak el a WP-s telók. Ha csak szeretnéd kipróbálni a WP-t, inkább legyen az egy olcsóbb modell. Bár a 640-et kezdik fórumokon "reklámozni", lehet divattelefon lesz, nem tudom. Lehet azon nem fogsz akkorát bukni.

A Lumia 640 ad annyi pluszt, hogy megérje azt a 9000 forint difit. Sőt szerintem a Lumia 535 és 640 között árban kb 20-30 ezres difi is van értékben. (Kijelző, glance, kamera.)

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1033) sokom94 válasza ronin79 (#1030) üzenetére


sokom94
csendes tag

Hát én pont 535-ről váltok 640-re.
És ha van egy kis eszed a 640-re szavazol! Ugyanis a kijelző hibái, ha kijelző össze van tapogatva ami nem ritka egy érintő képernyős telefonnál :DD akkor folyton érintéseket fog bizonyos szennyeződésekről érzékelni és a ha horizontálisan vagy vertikálisan írás közben véletlen pontosan ugyan ott helyezkedik el a két ujjad akkor csak az egyiket érzékeli a készülék. A zsebedben is felvillan és sok sok percet beszél le a zsebed.

A 640 sokkal jobb sok mindenben, eddig csak a Glance Screen gyors pillantással gyűlik meg a bajom nála, de legalább van :DDD Viszont ami lényeges, hoyg nincs olcsó gagyi hatása olyan szinten, mint az utóbbi lumia játék telefonoknak... Persze nem prémium, de minimálisan érdesebb a tapintása a fekete hátlaposnak nem pedig sima csúszós. És masszívabbnak tűnik nem recseg ropog, még... sajnos biztos ez is fog kis idővel.

* Ja és a szolgáltatók eddig még sosem nyúltak bele és nem is hinném, hogy tehetik. Hiszen ez nem véletlen zárt rendszer. Lehet rosszul tudom de azt hiszem az IOS-t is hagyják csak a csóró androidot tartják fel azért, hogy jól leterhelhessék a sz*rjaikkal.

(#1034) zorzy4


zorzy4
őstag

Térerő gondja volt valakinek a telefonnal?

A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!

(#1035) BobTail válasza ToniSoprano (#1029) üzenetére


BobTail
őstag

A 930-at (és minden AMOLED-es Lumiát) a megjelenés menüpontban közel IPS színhőmérsékletűre állítottam, így egyáltalán nem zavar a két kijelző képe közötti elenyésző különbség. 830-nál jobban zavart, mert az fakóbb volt mint a 640 megjelenítője.

Most 640 XL-t tesztelem :)

(#1036) Rocky975 válasza tlac (#1016) üzenetére


Rocky975
senior tag

Nekem már működik, cirka 3 óra alatt sikerült aktiválni-telepíteni.
:DDD

Iphone 6s , Samsung Galaxy S8+

(#1037) erahurka válasza BobTail (#1035) üzenetére


erahurka
félisten

Melyik appal szoktad szerkeszteni a képeket?

840-hez képest mennyivel érzed jobbnak az XL-t kamera téren?

:R

(#1038) BéHGT


BéHGT
senior tag

Ma nekem a monori T boltba azt mondták, hogy nem lesz 640 a kínálatban.... Aztán egy másik tag azt mondta, hogy ezt még nem tudjuk, de hogy a 635(?)-ös modellt kiveszik, és jön helyette más. Tehát gondolom nem 1-2 nap múlva jön a 640-es, ha jön hozzájuk... Meglátjuk mi lesz...
Bestbyte-ból vett valaki telefont? Ők jó garit adnak?

(#1039) szabosasito válasza zorzy4 (#1034) üzenetére


szabosasito
aktív tag

Nálam atomstabil a térerő.

(#1040) imredavid


imredavid
csendes tag

Egy érdekes kérdésem lenne !
Ugyebár a lumia 640 és 635 és 630 unibody - val rendelkezik azaza a hátlap egybe van építve a gombokkat , így jön a kérdésem :

Más is tapasztalta hogy mozog a hálap a telefonon ? Lötyögés ? bármi ? :( :F vagy csak ez enyém ilyen :W

(#1041) hroberto válasza imredavid (#1040) üzenetére


hroberto
veterán

Egyik sem unibody.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#1042) tlac válasza imredavid (#1040) üzenetére


tlac
nagyúr

nagyon sokan tapasztaljuk, alapvetően gagyi már a tervezése is

(#1043) davenport válasza ronin79 (#1024) üzenetére


davenport
aktív tag

Nem, csak Symbianről váltottam :U

No money, no honey.

(#1044) Razzul


Razzul
senior tag

Ha már felvetődött a 635, lenne nekem is egy kérdésem vele kapcsolatban.
Szerintetek kevésbé időtálló telefon, mint a 640? Csak amiatt vetődött fel bennem ez a kérdés mert a SoC-ja ugyanolyan mint a 640-nek.

Köszi a segítséget! :R

Stat crux dum volvitur orbis

(#1045) sokom94


sokom94
csendes tag

Inkább csak nekem fura, hogy az automatikus fényerőnek a fokozatait nem tudom beállítani?
Mert lehet állítani az extrákban a fényerőt.. csak azt nem tudom mire vonatkozik automatikusnál :F

(#1046) svili


svili
tag

Sziasztok!

Feleségem 640 XL készülékén esést követően jobb oldalon pókhálósra repedt a kijelzőt védő üveg.. Ennek ellenére a kijelző működik, minden érintést érzékel. Mivel a Lumia nem annyira elterjedt típus, mint a Samsung, LG, Sony stb., tudnátok ajánlani szervizt, ahol viszonylag gyorsan megjavítják?

Előre is köszönöm a tippeket!

''A konyak a szocializmusban a nép itala, amit választott képviselői útján fogyaszt!''

(#1047) janeszgol válasza Razzul (#1044) üzenetére


janeszgol
félisten

Az 1 giga ramos változat nem. Mindegy, melyiket veszed. Ha egyéb szolgáltatások nem számítanak persze (pl glance).

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1048) janeszgol válasza svili (#1046) üzenetére


janeszgol
félisten

Itt.
De emlegette valaki az ötödik kerületi Arany János utca 26-28-at. Lumia 520 topik. Ott dicsérték anno.

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1049) scyllarus válasza Razzul (#1044) üzenetére


scyllarus
veterán

Én is gondolkoztam a 635-ön. A vaku hiánya túlélhető számomra, de a közelségérzékelő kispórolása eltántorított. Pont ma futottam össze egy kollégámmal, akinek 630-a van (512 MB ramos, -4G-s 635), és mondta, hogy bár a droidnál sokkal jobb, de megőrjíti, hogy telefonálás közben tartásba teszi a hívást a fülével...

[ Szerkesztve ]

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#1050) sokom94 válasza scyllarus (#1049) üzenetére


sokom94
csendes tag

630-am is volt, a fapadossága miatt adtam túl rajta. A hívásközben a kijelző felső felénél ha hozzá ér a füled akkor automatán és gyorsan elsötétedik a kép. Szoftveresen korrigálták a hiányt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.