Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34501) Real_Necro válasza aleister (#34498) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ugyanakkora keresztmetszetű alu kábel rézre cserélése esetén észrevehetetlen mértékben növekedni fog a számlád, mivel kisebb ellenállásod lesz vezetéken, ezáltal picivel nagyobb áram folyik a körben.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34502) L4mie válasza aleister (#34498) üzenetére


L4mie
veterán

Nekünk réz van, de gány munka, 2 hónapja a falban szétvált egy "kötés" és most csak 40-50W körül jön a mosógép konnektorában, persze a kábelcsatorna vagy el van dugulva vagy nincs vagy vagy, doboz meg sehol a környéken a kábelek meg mint a józan-kígyó.

A másik, hogy az átlag feszültség 215 de elég sokszor ugrál sőt többször mértünk 180V körülit ami arra se elég, hogy a mikró melegítsen. 1 hónapja a közelben az ELMŰ kábele rövidrezárt a dobozuk és az épület között 3 ból 2 fázis elment, 2 nap volt míg megcsinálták, egyszer megcsinálták, jó volt 3 óráig aztán megint rossz lett este 11-kor,
-5 fok volt kint, nem volt hajlandó az ügyfeles nő felvenni központi hibának a bejelentést, fűtés-melegvíz nuku hiába szóltunk 42 lakásból többen azt mondta, hogy takarózzunk be jól. 1 napig aggregátorról ment a ház, akkor fura módon stabil 230V volt és nem volt áramingadozás, javítás után 1 hétig jó volt azóta megint ingadozik, szerintem valami nagyon fos ott az ELMŰ-s kábellal, de az elműt hívom tagad és azzal fenyegetőznek, hogy ha kijönnek és nincs hiba akkor nekem fogják kiszámlázni a 7500 as kiszállási díjat.
amúgy esti fényjáték

igazság szerint ki kéne derítenünk, hogy házban szarok /régiek/ a felszállóágak ami ellen nekem bizonyíték, hogy amikor aggregátorról ment az épület nem volt gond, vagy az ELMŰ betápja instabil ezt viszont ki kéne méretni egy villanyszerelővel és hiába csesztetem a közösképviselőt cseszik meglépni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#34503) j.bravo válasza aleister (#34498) üzenetére


j.bravo
addikt

Tippelhetem rosszul, de úgy gondolom hogy a villanyszámla csökkenéséből nem fog bejönni a vezetékcsere ára ;) elég picinek gondolom, feltéve hogy a csatlakozási pontok relatíve jók, tehát a csavarok meg vannak húzva, nem korrodáltak stb. Magán az alu vezetéken (hacsak nem nagyon vékony) néhány watt eshet csak teljes lakás szinten, de nem számoltam, csak tippelek. A csatlakozásoknál lehet nagyobb az átmeneti ellenállás és lehet melegedés ill. okozhat kellemetlen meglepetést.

Fizik: Pesterzsébet. A Határ útról vagy a Kökiről még villamos vagy busz kell és még séta. Tudom, vissza pirosmetrózhatok a Deákra, meg tíz éve volt a 85-ös busz ami átvitt a Kökire, biztos van valami helyette, de azért kissé benyomva nem olyan jó móka.
Ha a Cserepes házról van szó, amire gondolok, akkor az Örstől még egy vagy két trolimegálló, ezt is tekintetbe kell venni). Mindemellett ha mindenki másnak ez maga a királyság akkor kussolok :) főleg ha ingyen is van vagy nagyonolcsó és mégse otthon kell valakinek takarítani.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34504) spanyoll válasza Mercutio_ (#34495) üzenetére


spanyoll
addikt

Ez elvileg jó :)
@j.bravo: Ja az van, csak 1-2 ilyen régiség maradt üzemen kívül (gondolom/remélem).

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#34505) gab.m válasza j.bravo (#34503) üzenetére


gab.m
senior tag

3as vili nem jatszik?

-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --

(#34506) madgie válasza L4mie (#34502) üzenetére


madgie
titán

Nekem a boltban ilyen, 200 V körül jön a konnektorból, mondanom sem kell, baromi jó ez a tízmillás csiszológépnek. Egy darabig ugráltam, kijöttek párszor, de maradt változatlan, a főnök szarik rá, akkor én mit foglalkozzak vele? Ha baj lesz, majd jajong.

[ Szerkesztve ]

(#34507) Lassú Víz válasza aleister (#34498) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Hát baszki, ha ezek alapján van érezhető különbség egy átlag 150-250 kWh-ás fogyasztásban akkor nagyon csodálkoznék. Bármelyik fogyasztó ellenállása nagyságrendekkel nagyobb.
Egy 2300 W-os cucc 23 Ohm, a hozzávezetés milli- vagy mikroOhmos nagyságrendje elhanygolható. Minél kisebb a fogyasztó teljesítménye annál inkább igaz a hozzávezetés elhanyagolhatósága.
És ez nem a mitől zakatol a vonat levezetése a négyzetre. :D

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#34508) j.bravo válasza gab.m (#34505) üzenetére


j.bravo
addikt

hát időben az se annyira fasza, meg nemrég még két-három darabban járt (villamos-pótlóbusz-villamos, vagy pepitában). Ha most végigmegy egyben akkor lehet rajta gondolkodni. De onnan még (részegen) kurvahosszú séta vagy át kell szállni az 52-esre (mintha a Határ útról jönnék)

Whatever.

(#34509) *Ropi* válasza j.bravo (#34503) üzenetére


*Ropi*
félisten

32 busszal Őrs ---> Köki. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#34510) aleister válasza Real_Necro (#34501) üzenetére


aleister
veterán

Én nem annyira értek hozzá, de józan paraszti ésszel úgy gondolkodom, hogy a jobb vezetőképességű, alacsonyabb elektromos ellenállású vezetőkben kisebb a veszteség.
Egyébként kicsivel kisebb lesz a keresztmetszet, mert 3x1.5 mbCu kábelt szoktam használni, jelenleg meg asszem 2.5-es alu van behúzva.

(#34502) Furkoo
Hallottam már mástól is olyat, hogy a szolgáltató ilyennel fenyegetőzött. Valamilyen szinten érthető, hisz bizztos van egy rakat hipochonder fogyasztó, de idegesítő, amikor az ember jogosan reklamál, és ezzel találja magát szembe.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34511) Lassú Víz válasza Real_Necro (#34501) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Viszont picivel rövidebb ideig, legalábbis ott ahol melegíteni kell (vasaló, tűzhely, mosógép). Egy kapcsoló üzemű tápnál sem lesz érdekes. Marad a hagyományos világítás ahol ez az elmélet működik.

aleister: a lecsökkentett keresztmetszet miatt kb. ugyanott vagy. Minél vékonyabb a drót annál nagyobb az ellenállása. Ugyanakkora keresztmetszetre tehetnél nagyobb teljesítményű fogyasztót. Na úgy már van értelme a cserének.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#34512) aleister válasza j.bravo (#34503) üzenetére


aleister
veterán

Igen, ezért kérdem én is. Mert tuti, hogy valamennyivel előrébb leszek, de ha csak pár forinttal, akkor nemigen fog ebben az életben visszajönni a 20-30k-s beruházás.
A másik, hogy elvileg a kismegszakítókat is cserélnem kell majd 16A-ről 10-esre.

(#34507) Lassú Víz:
Khm, ez alapján a réznek kétszer jobb a vezetőképessége az alunál. Innét kezdve már csak a kábelezés hossza és a havi eltapsolt árammennyiség kérdése, hogy mennyi lesz forintban a különbség. ;)

Táblázatokban én is jó vagyok. A gyakorlat volt a kérdés. ;)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34513) Studi válasza *Ropi* (#34509) üzenetére


Studi
addikt

32-es busz? :Y Az régen az Árpád híd felé ment, nem?

(#34514) j.bravo válasza *Ropi* (#34509) üzenetére


j.bravo
addikt

Nemnem, a 32 az Árpád híd - Örs.
85-ös lesz most is a kettőt összekötő járat.

Mindegy baszki, kussoltam.
Először is kéne valaki (én most erre nem vagyok alkalmas) aki összeírja a komoly (!!44!négy!!) jelentkezőket, aki egy 5 és 10k közötti összeget hajlandóak rászánni a bulira és tuti nem gondolják meg magukat.
Aztán ezeket az embereket köll meginterjúvolni a helyszínt illetőleg.

aleister: Ööööö miért is kéne kisebb kismegszakítót berakni? A vezeték dobozán rajta lesz mekkora a terhelhetősége (nyilván nem kisebbre akarod lecserélni...). Ha nagyobb mint a meglévő megszakító névleges árama, akkor az maradhat (hacsak nem cserélnéd egyéb okból, vagy osztanád több ágra és amiatt vennél több kisebbet).
És tényleg mindegy hogy egymáshoz képest a réz ill alu fajlagos ellenállása hogy aránylik; a lényeg hogy a belőlük alkotott (megfelelően választott vastagságú) vezeték ellenállása elhanyagolható (kell legyen) a fogyasztóhoz képest. Elvileg ez az aluval is megvalósul, hacsak nincs nagyon alulméretezve.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34515) L4mie válasza aleister (#34510) üzenetére


L4mie
veterán

igazság szerint a legidegesítőbb az esetben az volt, hogy az esti nőci nem volt hajlandó felvenni a hibajegyet és reggel kellett megtudnom, hogy ha este felveszi akkor 1 órán belül kaptuk volna az aggregátort, és nem fagyunk szét....mindenesetre már tisztában vagyok pár dologgal ráadásul 1 év alatt ez volt a második ugyanilyen eset, legközelebb iszonyat balhét vágok nekik sajnos nem tudok Freddy módon kiállni, de próbát megér majd ;)

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#34516) Studi válasza aleister (#34510) üzenetére


Studi
addikt

És azon sem lepődnék meg, ha elővennénk a fogyasztói szerződésünket, abban az szerepelne, ha 150V van akkor az már jó. :U Akkor meg nem is lehet miért reklamálni. :(

(#34517) aleister


aleister
veterán

Igen, eléggé bevédik magukat a szolgáltatók. Viszont fontos, hogy a fogyasztó is tisztában legyen a jogaival! Mindenképp el kell olvasni a szerződés minden betűjét!

(#34514) j.bravo:
De. Kisebbre cserélném. 1.5 mm2-esre a jelenlegi 2.5-est.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34518) L4mie válasza aleister (#34517) üzenetére


L4mie
veterán

Póstánál lepődtünk most meg a cégnél.

a két ünnep között szüneteltünk, persze, hogy 23.-án jött egy valag ajánlott levél, csomag eperkutyafüle.
értesítés a postaládában, újrakiszállítás kérhető, de csomagonként 200 forint.
valamilyen szinten érthető, de én úgy emlékszem régen még 2-3x próbálkoztak kézbesíteni a csomagokat utána volt csak vissza a feladónak most meg ha 10 napig nem veszed át, nem jelenktezel, semmi akkor pápá.
Ja és oké érthető, a pláne, hogy a kiszállítás kérő telefont nem vették fel tegnap vagy 10x próbálkoztunk fejenként a titkárnőnkkel, ma megkérdezte a póstást, hogyan lehet elérni azt a számot mire a póstás betelefonált a "hivatalba" hogy nemsokára hívni fogjuk őket vegye már fel a mariska.

huh nem is gondokozom tovább mert csak felkúrom magam :D

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#34519) Lassú Víz válasza aleister (#34517) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"De. Kisebbre cserélném. 1.5 mm2-esre a jelenlegi 2.5-est."

Egy okot mondj, hogy miért. Ahol elfért a vastagabb, most is elfér. Plusz jön a kisebb terhelhetőség, a biztosítékcsere és az egyéb kiadások. Ráadásul a vezeték ellenállása fordítottan arányos a keresztmetszetével. Ha már fizika...

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#34520) j.bravo válasza aleister (#34517) üzenetére


j.bravo
addikt

Elvileg (gyors gugli után mert nem vágome ezekt fejbül) azok épp ugyanannyit bírnak...
Nem látom értelmét, hacsak nincs elhasználódva, vagy elkorrodálva valahol valamiért.
Ugyanakkora rézre cserélni már lenne értelme akkor is ha nincs baja a meglévőnek sehol. De kisebbre nem.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34521) fi:zi'k válasza j.bravo (#34514) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nem kell kussolni, pont ezért kérdezem.

Ha a többieknek is megfelel, akkor magamra vállalom a szervezést a whiskyk kiválasztásán kívül.
Ellenvetés?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34522) aleister válasza j.bravo (#34520) üzenetére


aleister
veterán

"A 10A kismegszakító 2,2Kw-ot visel el tartósan, a 16A-es 3.3Kw-ot. A vezeték keresztmetszete határozza meg a felszerelhető kismegszakitó értékét.

A- Vez keresztmetszet, B-Max terhelő áram, C-Max terhelő teljesítmény,
A B C
<1mm2 - 6A 1.1Kw
1-1.5mm2 -10A 2.2Kw
2.5mm2 -16A 3.3Kw
4mm2 -20A 4.4Kw
6mm2 -25A 5.5Kw
10mm2 -32A

Tehát legalább 2.5mm2 keresztmetszetűnek kell lenni a vezetőknek hogy felthesd a 16A-t!"

(#34519) Lassú Víz:
Mondok kettőt is. :)
1. ár
2. szerelhetőség

A 1.5-es réz vezeték bőven elég a mai háztartásokba. Akkor minek fizessek majdnem DUPLA annyit a 2.5-ért? 2.5-ös egyedül a konyhába, fürdőbe kell. Bár még ez is kétséges, mert 2200 wattig elég a 1.5 is. Ahol a bojler külön körről megy (éjszakai áram), vagy nincs (panel), ott egy mosógép+hajszárítót még elbírhat a 1.5-es kábel is.
Nem tudom te kábeleztél-e már. Ha igen, akkor tudod, hogy jóval tömörebb, merevebb a 2.5-es. Befűzni, hajtogatni, aljzatokba szerelni sokkal nehézkesebb.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34523) *Ropi* válasza j.bravo (#34514) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tényleg: rosszul emlékeztem (az volt meg, hogy tovább megy Kökiig, de tényleg a 85-ös az), takarékra teszem magam. :B

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#34524) Freddy76 válasza fi:zi'k (#34521) üzenetére


Freddy76
addikt

A whisky-k kiválasztása egy kardinális kérdés, ezt vállalom, de mindenképpen tudni kellene egy létszámot. Ugyebár ezeket a nedűket minimum 0,5, de inkább 0,7 l kiszerelésben lehet venni, tehát hiába vagyunk csak hárman, nem tudok háromszor két centet vásárolni...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#34525) j.bravo válasza aleister (#34522) üzenetére


j.bravo
addikt

mindez igaz, de álumínyumra (illetve 220V-ra, nem 230-ra, de ez enm szignifikáns). Ha már idézgetünk :) akkor egyik illetve másik találat. Szabványban kutakodni nem tudok sajna. De gyanítom hogy a fajlagos ellenállások arányából ugyanez a szükséges keresztmetszet-arány jön ki ugyanakkora áramra.

Szóval azért akarod vékonyabbra cserélni hogy ha szerelni kell akkor könnyebb legyen?
Ez érthető szempont, ha tényleg továbbra is elég a jelenlegi terhelhetőség; illetve muszáj mindenképp cserélni. Ha hívsz szakit akkor esetleg ki lehet méretni hogy mondjuk betáptól konnektorig hány ohm, illetve hogy egy adott (impedanciájú, teljesítményű) fogyasztó mellett mennyi esik a feszültség a vezetéken. Ha az rendben levőnek találtatik, akkor csere nem szükségeltetik. Persze ha úri kedved úgy tartja, miért ne?
Csak mondom, Lassú Vízhez hasonlóan én ha cserélnék, akkor igyekeznék a meglévőnél jobbra :)

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34526) j.bravo válasza j.bravo (#34525) üzenetére


j.bravo
addikt

fajlagos ellenállások aránya 1,573...2,247 (Lassú Víz linkje alapján)
keresztmetszetek aránya 2,5 / 1,5 = 1,667 - tehát a fenti tartományba ragyogóan beleesik ;)

tehát azért elég rézből egy mérettel vékonyabb mert épp annyival kisebb a fajlagos ellenállása - adott vezetékhosszra vetítve tehát épp annyi ohmos lesz egy 2,5-es alu mint egy 1,5-es réz.

De hagyjuk abba és térjünk vissza a cicikhez meg szar/nemszar zenékhez meg piához :)) :DDD

Vagy homályosítsatok fel hogy milyen vinyót kell venni asztali gépbe adattárolni (rendszer ssd-re menne, de perpill egy sata2-es G33-as lap, Core2Duo procc, abból is alap, nemtom mikor lesz platformcsere)

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34527) fi:zi'k válasza Freddy76 (#34524) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

8-10 főt érdemes lenne összehozni, hogy ne legyen túl nagy a fejenkénti beugró.
Összedobok egy jelentkezős űrlapot. A részvételi szándék és a helyszínen kívül milyen kérdést tegyek még bele?
Még ami nagyon fontos, hogy mikorra szervezzük?

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34528) Real_Necro válasza aleister (#34522) üzenetére


Real_Necro
veterán

Aluból igaz ez a táblázat, rézből elég a 1,5-es 16A-re

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34529) aleister válasza j.bravo (#34525) üzenetére


aleister
veterán

"Szóval azért akarod vékonyabbra cserélni hogy ha szerelni kell akkor könnyebb legyen?"

Nyeeem. :)
Egyedül a fogyasztáscsökkentés volt a szempont. Ugyebár jelenleg egyedül a konyhában van földem. Ha már úgyis be kell húznom plusz egy eret, semmivel sem lett volna több munka kicserélni az egészet rézre. De mivel havi 10-20 forint spórolható meg kb a cserével, az egész okafogyottá vált.
A többi (könnyű szerelhetőség, ár) mind az esetleges cserére vonatkozott, de így ugye marad az alu.

(#34528) Real_Necro:
Na akkor legalább egy gonddal kevesebb lenne. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34530) j.bravo válasza aleister (#34529) üzenetére


j.bravo
addikt

Há'de nem azt írtam én is mint Necro? :D
Villanyszámlára mindegy valóban. De még nagyobbra cserélve is az lenne. :R

Akkor cseréltess ha gond lesz vele. Elsiklottam afelett hogy ugye legalább földelt...? Legalább ahol tényleg kell...

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34531) aleister válasza j.bravo (#34530) üzenetére


aleister
veterán

Nem földelt. :)
Ahogy írtam, egyedül a konyhába húzták be -láthatóan- utólag a földet.

De nem parázok. A hosszú élet titka a nyugalom, nem a földelés. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34532) forceberg válasza Real_Necro (#34528) üzenetére


forceberg
veterán

16A-es biztosítás mellett 2,5-es vezetéket kell használni. Hiába bírja a 1,5-es vezeték is el.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34533) Real_Necro válasza forceberg (#34532) üzenetére


Real_Necro
veterán

Rézből? Persze, lehet biztosra menni, de nem ez a standard.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34534) fi:zi'k válasza fi:zi'k (#34527) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Mivel mindenkit csak a réz meg az alumónium érdekel, így ilyen lett:
I. PH-s whisky kóstoló kérdőív

(#34535) Mercutio_
Hát ja.
Én azért járok ide, mert itt vannak jófejek, akik időnként linkelnek szarzenét meg mást.
De legutóbb az útdíj, most meg ez a madzagolás órákon keresztül... :U

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34535) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Húbakker, majdnem olyan hosszan rágtátok ezt a rézvezeték dolgot, mint kutyus eposza a mikrós cuccot odaát.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#34536) aleister


aleister
veterán

Egyébként beleástam magam kissé a témába. Nem azért okozott sokaknál fogyasztáscsökkenést az aluról rézre váltás, mert az utóbbinak nagyobb az ellenállása. Sokkal inkább, mert az alu hidegen megfolyik, és pár év múlva a bekötési pontoknál egyre nagyobb érintkezési hibák fognak keletkezni. Ezért aztán nő a veszteség, valamint melegedés -rosszabb esetben lakástűz- is jelentkezhet.
E mellé jön még a nehezebb szerelhetőség.

Szóval, ha valakinek ideje, kedve engedi, és 2-3 évente újraköti a konnektorokat, amíg le nem törik az alu vezeték vége, addig nem sok hátránya lesz.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#34537) Real_Necro válasza aleister (#34536) üzenetére


Real_Necro
veterán

Az a pár év inkább évtized... nézd meg a régi panelokat, kb mindenhol még alu kábelek vannak.

Fizik:

Ki is töltöttem. Ki volt az az elvetemült, aki azt írta szóljatok Pitének? :DDD

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34538) forceberg válasza Real_Necro (#34533) üzenetére


forceberg
veterán

De. Ezt is az EU hozta, úgy tudom :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#34539) t_a_m_a_s válasza Freddy76 (#34524) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Áááá, nem kéne itt baszakodni, kéne megint egy rendes, ottalvós fotóstali, akkor nem lenne baj, hogy bravó mivel megy haza az éjszaka szalonspiccesen... Meg még a viszkik is elfogynának, ebben szinte biztos vagyok :)

Holnap majd jól beletépünk...

(#34540) j.bravo válasza aleister (#34536) üzenetére


j.bravo
addikt

...ééés mit írtam én az elején a #34503-ban, na mit? ("A csatlakozásoknál lehet nagyobb az átmeneti ellenállás és lehet melegedés ill. okozhat kellemetlen meglepetést")

Most mondjam hogy naugye? :DD

fizik: nem is néz ki rosszul az a kérdőív.

[ Szerkesztve ]

Whatever.

(#34541) fi:zi'k válasza Real_Necro (#34537) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nemtom, vki trollkodott a neveddel is. :DDD
Amúgy jófej vagy, hogy 0 Ft-ból jönnél. :P Természetesen értem, csak elsőre megzavart a 0. ;)

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34542) spanyoll válasza fi:zi'k (#34534) üzenetére


spanyoll
addikt

Kitöltve, és bocsi, csóringer vagyok :P

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#34543) j.bravo


j.bravo
addikt

Még szar zene

Whatever.

(#34544) Real_Necro válasza fi:zi'k (#34541) üzenetére


Real_Necro
veterán

Majd meggyógyul... de őt ne hívjuk... :N :P

0 Ft? Akkor nem egyértelmű a dolog, lent 5000, fent 15000... Én az 5-öt tartottam reálisnak, gondoltam 5000 + 0x1000, és így emelkedik tovább... ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34545) fi:zi'k válasza Real_Necro (#34544) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Jól értelmezed. Nálam volt hiba, azt hittem először, hogy azért ír 0-át, mert nem töltötted ki azt a részt. :B

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34546) spanyoll válasza fi:zi'k (#34545) üzenetére


spanyoll
addikt

Na azért, én is úgy értelmeztem, de akkor jól.

Amúgy mennyivel viccesebb már ez a kis miniflame most a nikonban mint IYF szerencsétlenkedése?

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#34547) Real_Necro válasza spanyoll (#34546) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kíváncsi leszek mennyi ideig fog eleget tenni a kérésednek. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34548) spanyoll válasza Real_Necro (#34547) üzenetére


spanyoll
addikt

Á semeddig, max egy hét, kiduzzogja magát és megint irkál majd.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#34549) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Régen volt Zene, csaj, meg cicik :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#34550) Mercutio_ válasza fi:zi'k (#34534) üzenetére


Mercutio_
félisten

Senkiháziaké az offolós topic :K :DDD

Az normális, hogy rákattintok a linkedre, és átdob valami guglis belépőképernyőre?

real_necro: Tündi meg ritmusra adja a tockosokat? :D A csaj optikailag eléggé rendben van, de (has)tánctudás terén még messze van a profiktól.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.