Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) koncsik válasza Dr.F.E.R.I. (#1249) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:C :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1252) ldave


ldave
félisten

Japán, konzoleladások heti szinten a starttól. A PS4 árcsökkenés hatására augusztus végén időarányosoan beérte a PS4 a Wii U-t. Friss adatok szerint összeeladásban még jelenleg 600 ezer mínuszban van a PS4 a Wii U-hoz képest, viszont hetente most már több Sony gép fogy, szóval szép lassan majd beéri a Nintendo gépét.

A Slime draws near! Command?

(#1253) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1252) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Mire talán beérné, addigra meg már itt az NX.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1254) ldave


ldave
félisten

A Slime draws near! Command?

(#1255) koncsik válasza ldave (#1254) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Überkúúúúl :C

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1256) tariattila


tariattila
veterán

üdv ezenszép reggelen...

NX téma (csak hangosan gondolkodám)

értem én, hogy a wiiU ra már nem nagyon éri meg fejleszteni/kiadni játékokat... lehet a hardverre is fogni, hogy már kevé stb.. (bár szerintem bőven tud annyit amennyiből még sok komoly/jó játék kijönne)
oké....
kiadják az NX-et.... mit fognak adni mellé? ugyanezen játékok tupírozott verzióját? ugyanilyen volumenben?
majd jó sok pénzért megpróbálják eladni a konzolt...?
na de a wiiU tulajok (vagy akik ismerik a konzol 'menetelését') mennyire fognak bízni, hogy erre több/jobb játék érkezik mint elődjére? (én szkeptikus vagyok sajna, ezért is írok így... bár NE legyen igazam.. szeretem a N-t)
:)
ezt tetézheti a visszafele kompatibilitás elhagyása...
félek na....
én jobban tolnám a wiiU-t most a helyükben... több saját, minőségi címmel... akkor az nX-et is jobban várnám
uff

(#1257) tariattila válasza tariattila (#1256) üzenetére


tariattila
veterán

banyeg, most kukkantottam át....
sajna nincs időm végignézni Dr.F.E.R.I. amott linkelt videóját.. s a hadarásból sokat nem is értek :DDD de a srác kb mint HA ugyan azt érezné mint amit én ??? :U

[ Szerkesztve ]

(#1258) Dr.F.E.R.I. válasza tariattila (#1257) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Érdemes megnézni a videót, 4:00-tól fejtegeti a Nintendo mostani NX-bejelentése és a SEGA 1997-es bejelentése közti párhuzamot (ahol a Saturn kárára bejelentették a Dreamcast érkezését alig két évvel a konzol piacra kerülése után). Érdemes amúgy a Sega Saturn wiki lapját is elolvasni, valóban vannak párhuzamok annak és a Wii U-nak a sorsában.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1259) PHM válasza Dr.F.E.R.I. (#1258) üzenetére


PHM
addikt

Előtte meg a Saturn bejelentésével a 32X-et végezték ki.
A Dreamcast végzete pedig a PS2 bejelentése lett.
Mindazonáltal sajnálom a Dreamcast-et, lett még volna benne potenciál.
Szerintem.

Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?

(#1260) ayo válasza PHM (#1259) üzenetére


ayo
addikt

DC-nek azért nem kicsit számított hogy a legkönnyebben feltörhető gép volt szinte a megjelenésekor.
Szerintem felesleges párhuzamokat keresni, hiszen ennyi erővel a Wii U-ra is ugyanezeket meg lehet nézni... de ha már párhuzamok akkor nézzétek úgy hogy a GC után, ami szintén egy szörnyűbb időszak volt mi volt...WII, egy teljesen új korszak.
Szóval lehet ezt sokféleképpen nézni, meg gyártani az elméleteket, de én pl. inkább csak játszom ezekkel, aztán ha jön a konzol majd meglátom.. :)

http://jateknaplo.blog.hu

(#1261) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1258) üzenetére


ldave
félisten

Amikor először jöttek azok a gondolatok, hogy a Nintendo-nak ki kéne adnia egy Gamepad nélküli gépet, olcsón, akkor nem nagyon értettem vele egyet. Viszont most így 3 évvel később sajna még mindig az van, hogy szinte alig használja ki a játékok többsége ezt az irányítót. A MS is meglépte az X1-el, hogy kiszedte a Kinect-et és 100$-ral olcsóbbá tette a gépet, ahogy a Sony is megcsinálta a PS3 esetében, hogy kiszedte a PS2 kombatilitást, hogy olcsóbb legyen a gép. És ezek a döntések úgy utólag nézve fontosak voltak a gépek sikerét tekintve. Szóval most már én is azon a véleményen vagyok, a játékkínálat ismeretében, hogy kellett volna egy olcsóbb, Gamepad nélküli csomag.

A másik téma amivel egyetértek teljes mértékben, az a Youtube/Twitch téma. Manapság ugyanis a videózás, streamelés a gamer kultúra nagyon fontos része lett. Estéként én magam is gyakran nézek fel a Twich-re és nézek egy-egy közvetítést akár 30-40 percig is. Ott van pl Cosmo Narcissa aki a Mario Maker 100-as challenge-t tolja manapság és nagyon jó nézni, ahogy egy ilyen profi játékos ezeket a számomra lehetetlen pályákat miként teljesíti. Szóval ezen a téren tényleg fejlődni kellene a Nintendo-nak, nagy a lemaradásuk hozzáálásban a játékipar többi szereplőjéhez képest.

A Slime draws near! Command?

(#1262) ayo válasza ldave (#1261) üzenetére


ayo
addikt

ps2 kompatibilitásról héten volt cikk, hogy lesz :)

stream szinte már mindenhol alap és én is örülnék, ha ezt a gamepad cuccot elfelejtenénk, szinte alig használja ki valami és a legtöbb játéknál folyamatosan megy!!! tehát pár óra után mindig töltenem kell... :(

http://jateknaplo.blog.hu

(#1263) adalbert1 válasza ldave (#1250) üzenetére


adalbert1
veterán

Engem elcsábított az erő sötét oldala :)) , illetve úgy voltam, hogy eleget vártam már, tavasz előtt nem hiszem, hogy már lesz nagyobb áresés (illetve mivel jól fogy a PS4 a Sony nincs túlzottan rászorulva, így akkor sem biztos). Amúgy pont itt jön be, hogy ha erősebb lenne az N gépe, akkor 1-2 exkluzív cím miatt nem biztos, hogy vettem volna másik konzolt, de sajnos rengeteg multiplatform játék van, amit szívesen játszanék.
Szerintem az NX-szel a Nintendo ismét öngólt fog lőni ilyen téren. Tegyük fel, hogy kijön legjobb esetben jövő év végén, és olyan erős lesz, mint a konkurencia gépe, vagy kicsit erősebb, és ugyanilyen architektúrára fog épülni (a gyengébb gép megint halál lenne a multiplatform címek miatt). Viszont ha a konkurenciánál rövidül kicsit az életciklus, akkor várható hogy '18-19-ben már új gép jöjjön, és akkor megint hátrányban lesznek...

Dr.F.E.R.I. : nem gondoltam volna 20 éve, hogy egyszer ezt mondom, de én már konzolon jobban szeretek játszani, a PC marad munkára és netezésre, filmet nézni és zenét hallgatni. Régen nagyon szerettem szerelgetni, telepíteni, processzort tuningolni, különböző dolgokat próbálgatni rajta, stb - de valahogy az évek alatt ennek számomra elmúlt a varázsa (lehet, hogy azért, mert pár évet dolgoztam rendszergazda/user support munkakörben is). Illetve az sem mindegy, hogy egy jó vieokártya ára simán annyi lehet mint egy konzolé.

(#1264) ldave


ldave
félisten

A Slime draws near! Command?

(#1265) ldave válasza adalbert1 (#1263) üzenetére


ldave
félisten

Most úgy vagyok, hogy elviszem az FF XIV alapjátékot még PS3-on a végéig, de a kiegészítőt már nem venném meg erre a gépre, hanem akkor azt már PS4-en tolnám. Nem tudom az FF XV kijön-e jövőre egyáltalán :( Meg a Dragon Age-el is már szívesen játszanék.

A Slime draws near! Command?

(#1266) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Sokáig lehetne ecsetelni, vajon mi siklott félre... Helyette belenyugszom, hogy most a méret a lényeg-trend van. De ha már a méret: nem vagyok különösebben hanyatt esve a másik két konzoltól sem. Ez az első olyan generáció, ahol nem érzem a konzoloknál (talán pont a Wii U-t kivéve), hogy olyasmit nyújtanának, amit egy átlagosan szarnál jobb PC ne tudna nyújtani. A kontrollerek látványosan fejlődtek az elmúlt 10 évben, én is szívesen beújítanám bármelyiket. De teljesítményben már egyértelműen a PC mögött kullog mindegyik, bárhogy csűrik is a belső architektúrát. Két okból kifolyólag van teljes értékű létjogosultságuk: a Sony/MS belső exkluzív címek miatt és hogy a tudásukhoz képest pofátlanul olcsóak. Hiába nyomják a játékokat 1600*900p felbontásban, ezért a pénzért ez bőven jó. PC-n az FHD felbontás már egy jó közepes konfigon elérhető, de nem ennyi pénzért. 4k-hoz már minimum 980Ti kell, de csak annak az árából már mindkét konzolt megveszi az ember. Igaz, ott az élmény is más. Rá lehet fogni, hogy még frissek a konzolok, de nagyjából szerintem be lehet lőni a végleges teljesítményüket erre a FHD(-) szintre. A kiadók sem fogják 4-5 évig optimalizálni a játékokat, tehát marad kábé ez a színvonal. Sok évre előre kár jósolni, lehet hogy a 4k hardverek ára annyira lemegy 2019 környékére, hogy az új konzolgeneráció már tudni fogja. Bár nem lepődnék meg, ha teljesen más irányba (VR) kanyarodna el a történet a gigahertzek kergetése helyett.

PC mindenképp kell, stratégiákat nem tudok konzolon játszani. Kinéztem a megjelenítőt is hozzá, erre fogom a Wii U-t is rákötni. Utóbbit azért is nem szereztem be sokáig, mert még tévém sincs hozzá itthon. Monitorból meg nem találtam olyat, ami elég nagy, de még nem az a megfizethetetlenül drága. PC-s játékokat 4k-n szeretném tolni, a Wii U játékait meg picit távolabbról nézve játszanám. Melóba menet pedig marad a 3DS, a show-t úgyis az lopta el ebben a generációban.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1267) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1266) üzenetére


ldave
félisten

40'-es méret lehet picit már nagy PC-hez, megszokott monitor távolságban. Én korábban a 32'-es TV-met kötöttem a PC-re, de néha olyan érzésem volt, hogy nem látom át, messzebb nem akartam ülni, mert az állványon így volt kényelmes az egér és a billentyűzet. Én ha most vennék PC-t és hozzá monitort, 24-27'-es méretben gondolkozné elsősorban.

A Slime draws near! Command?

(#1268) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1267) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Kinek mi a megszokott távolság. Én a 17" Syncmaster-t 70 centiről néztem anno. Az a monitor 40+ centi mély, a helyére téve a 40" lapos monitort, már több mint egy méter a táv. Simán jó lenne nekem szerintem. Ha meg konzoloznék rajta picit messzebbről, akkor meg bőven jó, másfél méterről már kicsi lenne egy 27" monitor.

Szerk.: elég nagy számítógép asztalom van, 145*60 cm, kihúzható billentyűzet tartóval. Komfortos nagy hátradönthető székem is van hozzá, messziről is kényelmesen lehet rajta a monitort nézni.

[ Szerkesztve ]

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1270) Dr.F.E.R.I. válasza SzDavid99 (#1269) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Kevés az AAA cím (Total Software érték is alacsony), ami felhúzná az átlagot. A töltelékjátékok is inkább átlagosak vagy kicsivel az alattiak.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1271) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1268) üzenetére


ldave
félisten

Okés, nem lebeszélni akarlak :)

Ha már TV, hétvégén játszottam picit a Project Zero-val és 2 év után most jöttem rá, hogy a beállításoknál a fekete alapszintje rosszul volt beállítva :) Játszom és egyszerűen nem láttam amit kellett volna, már azt hittem, hogy a szokásosnál is bénább vagyok, aztán elkezdtem nézelődni a menüben és akkor láttam erre állítási lehetőséget. így már azért jobban látszódnak a szellemek a sötétben :)

A Slime draws near! Command?

(#1272) SzDavid99


SzDavid99
tag

A budapesti PlayIT Nintendo színpadának részletes programja:

Az egyes programokról részletesebben:

Youtuber Összecsapások: Nézd meg, ahogy sztárvendégeink összmérik erejüket olyan közkedvelt Wii U játékokban, mint például a Super Smash Bros. vagy épp a Mario Kart 8!

Rajongói Párbaj: Küzdj meg a színpadon sztárvendégeinkkel a különböző Nintendo játékokban!

Bajnokság: Szállj harcba az értékes Nintendo nyereményekért a legkülönbözőbb Nintendo játékokban!

Kvíz: Egy kicsit is jártasnak érzed magad a Nintendo világában? Ha a színpadra kerülve helyesen válaszolsz a Nintendo témájú kérdésekre, értékes Nintendo nyereményeket vihetsz haza!

(Forrás: nintendo.hu)

Switch FC: SW-2552-2661-4912

(#1273) ldave


ldave
félisten

Ha sírni szeretnétek.

A Slime draws near! Command?

(#1274) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1273) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Biztos jó lehet, majd megnézem de csak majd ha pihenőnapos leszek.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1275) koncsik válasza Dr.F.E.R.I. (#1274) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Készíts pzs-t... :O

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1276) Dr.F.E.R.I.


Dr.F.E.R.I.
addikt

Össze kellene szedegetni, hol lesznek Black Friday akciók, hátha valahol lehet majd értelmes dolgokat találni. Nintendo cuccokat nem vesznek olyan sokan (sajnos vagy szerencsére), talán nem rabolják le pikpakk a webshopokat. Az 576 és a Konzolvilág már írják, hogy egész hétvégén akcióznak, aki megtud még valamit, az leírhatná majd ide. Meg persze ha tud releváns infóval szolgálni megtekintésre érdemes N cuccokról, azt is megoszthatná.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1277) SzDavid99


SzDavid99
tag

Ha már akciók, akkor itt vannak a PlayIT-es kuponok :DD Ahogy elnézem, nem fogok sok pénzt elkölteni. :N

[ Szerkesztve ]

Switch FC: SW-2552-2661-4912

(#1278) Dr.F.E.R.I. válasza SzDavid99 (#1277) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Ezek g@bo kolléga pénztárcájára szabott árak. :)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1279) adalbert1 válasza SzDavid99 (#1277) üzenetére


adalbert1
veterán

Muhahaha, kb. az akciós árnak kellene a normál árnak lenni, de van, ahol még az is túlárazott: SMM-ből az amiibo verziót vettem 14,5k-ért, Splatoon-ból pedig az amiibo verzió is olcsóbb volt talán, mint itt az akciós ár - persze ez megjelenéskor volt, akkor még nem lehetett tudni, hogy mennyire lesz sikeres játék.
Vicces, hogy egy ilyet akciónak neveznek. :DDD

(#1280) koncsik válasza adalbert1 (#1279) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Összefuthatunk a Gameparkban... :DDD

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1281) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

NX végleges neve Lexibook ;)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#1282) boost válasza koncsik (#1281) üzenetére


boost
addikt

rossz vicc.

(#1283) ldave


ldave
félisten

PC-re akciós most Steam-en utóbbi időkből egy nagy kedvencem:

Vegyétek, aztán tolhatjuk multiban :)

A Slime draws near! Command?

(#1284) boost válasza ldave (#1283) üzenetére


boost
addikt

tetszik, de nem tudom elvinné-e a laptopom.

(#1285) ldave válasza boost (#1284) üzenetére


ldave
félisten

Az enyém HD4000-rel elviszi, szóval sima ügy, persze közepes grafikán. Meg körökre osztott, szóval annyira nem zavaró, hogy picit akad.

A Slime draws near! Command?

(#1286) ldave


ldave
félisten

No, ha a holnapi napon nem veszek PS4-et, akkor túléltem az idei évet ezen a téren :)

A Slime draws near! Command?

(#1287) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1286) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Pont az előbb olvastam itt a PH!-n egy PS4 fényező cikket, meg alatta a fanboy-kommenteket, egyből vidámabbá tették az estémet. :) Maga a vas tényleg olcsó a rendkívül nyomott ár miatt, de hát kell a parasztnak a mézesmadzag, hogy megvegye rá a húszezres játékot (az 576-ban :B )...

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1288) adalbert1 válasza ldave (#1286) üzenetére


adalbert1
veterán

Én már nem bírtam tovább - igaz állítólag holnap lesz 70k-ért Xbox One az e-magon (de gondolom az 1 perc alatt fog elfogyni), az azért ismét elgondolkoztatott :)

Dr.F.E.R.I.: hát, kíváncsi lennék, hogy hányan vesznek 20k-ért játékot, úgy, hogy meg is tartsák - ahogy a különböző topikokat olvasgattam, a legtöbben úgy játszanak, hogy megveszik az új játékot, végigjátsszák, majd 1-2k-val később eladják. Én próbálok arra apellálni, hogy használtan vegyek játékokat, vagy nagyobb akciók keretében (így vettem Diablo III UE edition-t 6k-ért múltkor), igaz, ezzel ellentmondásban a Fallout 4-et megvettem 18k környékén - de ilyen játék talán 1-2 van évente (amiért úgy érzem, hogy megéri megjelenéskor ekkora árat fizetni).

[ Szerkesztve ]

(#1289) Dr.F.E.R.I. válasza adalbert1 (#1288) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Hosszú távon ez egy nagy előnye a PC-nek (annak aki sokat játszik), hogy már megjelenéskor 40-50%-kal olcsóbbak rá a játékok, mint konzolokra. [link] Megépíteni viszont sajnos drága manapság, a dollár lassan beelőzi az eurót is... :(

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1290) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1287) üzenetére


ldave
félisten

Éljen az Amazon és a 20£ alatti árak pár hónappal a megjelenés után :)

Amúgy megtaláltam a tökéletes megoldást PS4 vásárlás ellen:

A Slime draws near! Command?

(#1291) Dr.F.E.R.I. válasza ldave (#1290) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Visszaeső leszel? :) Azt az 'unlimited play time'-ot meg nem szó szerint kell ám értelmezni! :DD

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1292) ayo válasza Dr.F.E.R.I. (#1289) üzenetére


ayo
addikt

lassan wii u-hoz is 15-20k lesz a játék, ha tartják a szintet (project zero és xenoblade)

másik meg pc összerakás annyira nem drága, csak el kell kezdeni és nem 100K vgákban gondolkozni. viszont azt is nézni kell, hogy hiába olcsóbb rá, 1-2 éve pocsék portok jöttek ki, szóval nem egyszer jártak jobban a konzolosok azzal a pár plusz ezer forinttal.

http://jateknaplo.blog.hu

(#1293) ldave válasza Dr.F.E.R.I. (#1291) üzenetére


ldave
félisten

Visszaeső? Már több, mint 10 éve nyomom :)

[L:/dl/upc/2015-11/26/40479_utbhz2ke816wdhta_wow_start.jpg](IMG:/dl/upc/2015-11/26/40479_utbhz2ke816wdhta_wow_start.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

A Slime draws near! Command?

(#1294) boost válasza ldave (#1293) üzenetére


boost
addikt

wow, én még sose próbáltam, pedig mindig szem előtt van. Szerencsére, mikor indult, pont nem tudtam gémerezni, diplomamunka meg szakmai versenyek miatt, aztán így kimaradt. Azóta meg egyszer se próbáltam ki, mivel, hogy már úgyis el vagyok maradva a többiektől.

(#1295) ldave válasza boost (#1294) üzenetére


ldave
félisten

Már nincs olyan, hogy lemaradnál a WoW-ban, teljesen átalakult ilyen szempontból a játék.

A Slime draws near! Command?

(#1296) adalbert1 válasza Dr.F.E.R.I. (#1289) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen, viszont konzoloknál ott vannak a használt játékok, még PC-nél szinte semmit nem tudsz továbbadni, konzoloknál virágzik a használt piac (habár ennek a generációnak az indulásánál is meg akarták torpedózni, kíváncsi leszek, hogy a következőnél elkaszálják-e).

(#1297) Dr.F.E.R.I. válasza Dr.F.E.R.I. (#1276) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

Hát olyan kihagyhatatlannak tűnő akciókat sehol nem látok Nintendo fronton így kora hajnalban...

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#1298) DVlad


DVlad
őstag

Urak!
Melyik az első konzol, ami már hdmi-vel csatlakoztatható? Illetve 720 vagy 1080? Nekem volt régen mindegyik, de egy ideje már elpártoltam. Most viszont a gyerekeimnek vennék valamit, mert "Márióznának" és ezt én pártolom.
Előre is köszönöm!

(#1299) ayo válasza DVlad (#1298) üzenetére


ayo
addikt

Wii U - Wii játékokat is lejátssza, szóval azt is tudod hdmi-n, persze nem lesz jobb a grafika :)

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#1300) Dr.F.E.R.I. válasza DVlad (#1298) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
addikt

A Wii U lesz az embered.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.