Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9401) Vadmeggy


Vadmeggy
aktív tag

Sziasztok!

Elég zöldfülű vagyok a témában ezért a ti segítségeteket kérném :). Szerintetek első fejhallgatónak érdemes egy Audio Technica ATH-M50 et vásárolni? Csak pozitívat hallottam róla, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy érdemes az első fejhallgatómra 50 ezret elkölteni :D. A kistesóján gondolkoztam még az M30 ason, de nem tudom mennyivel van rosszabb hangja. Nektek mi a véleményetek?

Itthon hallgatnám főleg, egy asus xonar u1 külső hangkártyával. Főleg zenehallgatásra, másodlagosan filmnézésre használnám.

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#9402) #56474624 válasza krichd1 (#9392) üzenetére


#56474624
törölt tag

Szerintem nekem egy stax lesz a kedvencem, az az érzésem. Nem vagyok egyébként mélybuzi. De azt igénylem, hogy tisztán kivehető legyen. Talán valójában azért nem elégedtem meg eddig egyik fejhallgató mélyével sem, mert nem hallgattam soha kellően tisztán szólót. :U

(#9403) rapzZz


rapzZz
csendes tag

Sziasztok!

Most érett meg a döntés hogy egy új, komolyabb fejhallgatót vásárolnék, s ebben kérném a segítségeteket/tanácsotokat. A PC-s zenehallgatás a cél erősítő nélkül, a mostani rendszerem: Asus Xonar D1 mellé egy Sennheiser HD 457 amit váltanék. Itthon használnám a fülest, leginkább a zenei aberrációimat elégíteném ki vele. No meg néha napján egy kis mozizás és játék szóba jöhet használat terén, de ezek egyáltalán nem dominálnak. Hogy circumaural vagy supraaural ? Igazából mindegy számomra. Talán lehet(ne) nyitott, annak természetesebb a hangja úgy tartják. Az árazásban pedig hajlandó vagyok elmenni (akár) 50k magyar forintig, ha arányaiban megéri a pénzét és nem kell azt hallgatnom később hogy egy jócskán olcsóbb füles közel szinte ugyanazt a minőséget hozza. Természetesen még mikrofon nélkülire gondolunk. A zenei stílusom pedig teljesen szerteágazó, a komolyzenétől elkezdve az újabb zenei stílusokig bezárólag. Hangzásvilágban talán örülnék ha a basszust lehetne érezni (de ne domináljon) és szép tiszta hangja legyen ha ez összeegyeztethető.

A válaszokat előre is köszönöm ! :R

(#9404) Segesdy


Segesdy
tag

Üdv mindenkinek! Érdeklődnék fejhallgató ügyben, leirom a kritériumokat.

Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Itthon.
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene, játék, film
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Nem akarok sokat költeni, de 5000ft körül, ha drágább picit nem gond.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Mindegy.
Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Nem fontos a mikrofon.
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Ne recsegjen ropogjon, szép basszus legyen benne, nem kell olyan ami lerázza a fejemet, de azért legyen benne szépen mély és a többi hang is tisztán szóljon.
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop

Mindenképp olyat szeretnék ami teljesen elfedi a fület és ne ma fülre ül rá.

Ajánlottak már:
Maxell audio wild (erre kaptam kommentet, hogy nem valami kényelmes és nem circumauralos)
Maxell retro dj (ez szerintem nem fedi a fület.)

(#9405) krichd1 válasza rapzZz (#9403) üzenetére


krichd1
addikt

Használtan nézz Sennheiser HD580/HD600-at, bár ezekhez jobb fajta elektronika is kellene, vagy szintén használt Audio-Technica AD900. A basszust fejhallgatóval sosem fogod úgy érezni mint élőben, vagy mint hangdobozokon keresztül.

(#9404) Segesdy: Kicsit több pénzért kapsz Superlux HD662-t vagy HD681-et, szerintem mindkét Maxell nagyon kényelmetlen.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9406) sptkyle


sptkyle
senior tag

Sziasztok ismét,
Látom sokan kérnek itt segítséget, igyekeztem ezt elkerülni olvasgatással, de ugy tűnik nem megy. A helyzet az, hogy szeretnék egy új fejest, és már nem akarok többször melléfogni, ezért inkább kérdezek. Ami a lényeg:

Csak itthon használnám.

Zenehallgatáshoz kell elsősorban. (másra is lesz használva de ott nem lényeg hogy teljesít) Tul sokféle zenét hallgatok ahhoz, hogy mindent figyelembe lehessen venni, így ami lényeg, hogy elektronikus zenéhez (dubstep, drumstep, d&b) megfelelő legyen. Mélyorientált fejesekben gondolkozom.

Most jön a "nem szeretnék sokat költeni rá" rész: És tényleg. :) 10-15k körül gondolkozom max.

Mindenképpen vezetékes fejest keresek, mikrofon nélkül, circumaural kialakítással.

Zárt vagy nyitott, mindegy.

Megjegyezném, hogy az itteni közösséggel ellentétben nagyon nem vagyok vájtfülű. A fejes is notiról lenne hajtva, alaplapi kártyával, minden kieg nélkül.

Szerintem ezek alapján egy viszonylag standard célközönséghez tartozom.
Ami kiegészítő infó lenne:

Jelenleg egy AKG K511-esem van, ami nem olyan rossz, de nekem valahogy hiányzik belőle az igazán mélyről jövő mély, a hangképe valahogy tul statikus. (a megfogalmazáson nem röhögni, mondom noob vagyok :D )

(Hirtelen ötlettől vezérelve 1 hónapja vettem egy Skullcrushert is, merthogy itt-ott dicsérték, hogy milyen mélyet ad, de ez egy hallgathatatlan fejes, 1000ft-ért se osztogatnám. )

Az eddig meghallgatott fejesek közül a Sennheiser HD500 tetszett legjobban. Hangzásra, és kialakításra is. De egyrészt nem nagyon lehet kapni, másrészt sztem túl is van a keretemen. De ehhez hasonló hangkeltőt keresgélnék, merre nézelődjek?

Válaszokat, és a segítséget előre is köszönöm.

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#9407) -=Vacsek=-


-=Vacsek=-
senior tag

hali. az ebay-en árult iphone 5 fülesek amik gyanusan olcsóak azok kamu cuccok? közelse szólnak ugy mint a gyári?

szerk: most látom h van füllhalgatos topic de hátha itt is vannak hozzáértők :)

[ Szerkesztve ]

(#9408) Fehercsoki


Fehercsoki
aktív tag

Helló!

Fejhallgatót szeretnék venni otthoni zenehallgatásra, maximum 10 ezret szánnék rá(de minél olcsóbb annál jobb:D), lényeges lenne hogy részletes legyen a hangja(tehát ha egyszerre 10 hangszer szól akkor mindet halljam), valamint erőteljes mély legyen benne, ne csak kopogás, de ez ne nyomjon el semmit a többi tartományból. Mit ajánlotok? (előny ha extreme digitalnál lehet kapni)

(#9409) sptkyle válasza -=Vacsek=- (#9407) üzenetére


sptkyle
senior tag

Röviden: Igen, és igen. :)

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#9410) DBAtti válasza Vadmeggy (#9401) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Szia!

Azért ha jobban belemélyedsz a keresésbe találsz több összevetést más darabokkal (leginkább Shure SRH840, Beyer DT770 valamelyike a sok verziószám közül). Én pl.: nem barátkoztam meg az M50-el, nem ragozom tovább, mert keresőben megtalálod a hozzá fűzött gondolataim -és másokét is, akár +, akár -.
Az U1 annyira nem acélos forrás, no offense, nem bug, fícsör. Egy könnyen hajtható fejhallgatót kell keresni ennek a kritériumnak a fenti triumvirátus mindegyike megfelelhet (DT 770 sok verziószáma létezik, körültekintően kell választani!).

Hogy mennyit érdemes rászánni? Ha teljesen új vagy a "minőségi" zenehallgatás területén, akkor egy olcsóbb modellel indítanék.
Ha otthon használnád, esetleg jó lehet egy nyitott darab is (környezet erősen behallatszik, és amit hallgatsz azt hallja a környezet). Ebben az esetben egy Beyerdynamic DTX910-et javasolnék, ronda és finom, 18k körül már rendes boltokban is meg lehet kapni a rendes garanciával.
Ha zártat szeretnél és olcsóbban, akkor jó lehet az AT M30, M40 is, emlékeim szerint egyébként nem annyira hasonlítanak az M50 hangképére, annál kevésbé emelnek alul.

Sum.: azt gondolom, ha nem hallgattál még hangfalon sem jó forrásból jó minőségű zenéket, akkor ne kezdd egy 50k-s fejhallgatóval, hacsak nincsenek eléggé nagy anyagi tartalékaid (értsd: rájössz mást, vagy többet vártál, rájössz, hogy az U1 a szűk keresztmetszet és kell venni egy jobb forrást szintén alsóhangon 30-50k-ért... és meredek a lejtő).

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#9411) krichd1 válasza sptkyle (#9406) üzenetére


krichd1
addikt

Próbáld ki a Sony XB-600-at, egyébként a téma összefoglalóban benne vannak az ajánlott fejesek, oda is van írva milyen karakterűek, abból már el lehet indulni. Superluxok közül is vannak mély orientált típusok.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9412) sptkyle válasza krichd1 (#9411) üzenetére


sptkyle
senior tag

Igen igen, azokat olvastam alaposan, csak egyrészt a mostani fejeseimet is dicsérték itt-ott, én mégse vagyok velük elégedett, ebből arra következtettem, hogy viszonylag egyedi dolgot keresek, és más a véleményem a "jó"-ról, mint másoknak.

Másrészt Superlux-oknak nem találtam hallgathatósági lehetőségét. :/ Ezért inkább kérdeztem, hátha tudja valaki aki már sok fejest hallgatott, hogy mi az ami leginkább közelít a HD500-hoz..

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#9413) Djandreas


Djandreas
csendes tag

Mi a véleményetek AKG K701-ről, melyet otthoni használatra szeretnék vásárolni. A használata erősítő fülhallgató kimenettel (házimozi) történne, Cd jelforrással esetleg néha pc-t is az erősítőre kötnék. Főként elektronikus, pop illetve rock zenére lenne használva. (Nem feltétlenül szükséges a túlzott basszus jelenléte, inkább a harmónia és a részletesség érdekelne) Hogy teljesítene itt a kicsike véleményetek szerint? Van valakinek tapasztalata? Szükséges-e hozzá füles erősítő, vagy így is kielégítően kihajtaná?

(#9414) krichd1 válasza sptkyle (#9412) üzenetére


krichd1
addikt

XB600-at tudsz próbálni több helyen is, a HD500-at nem tudom hogy szól, de amiket felsoroltál "zenéket", azokhoz szerintem tetszene a Sony.

(#9413) Djandreas: Ezekhez a műfajokhoz nem a legszerencsésebb választás, inkább klasszikushoz szokták ajánlani. Vélemények.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9415) fi:zi'k válasza Djandreas (#9413) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nem feltétlenül a műfajokkal van gond, ahogy a kolléga mondja, inkább az HM erősítő fejeskimenete lehet szűk keresztmetszet.
Ha K701-et komolyan gondolod, akkor kell alá egy tisztességes fejhallgató erősítő szvsz. :K

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9416) Djandreas válasza fi:zi'k (#9415) üzenetére


Djandreas
csendes tag

Ez volt a gyanúm nekem is, bár sajna anyagi forrásaim végesek. Ezért is gondoltam, hogy informálódok a témában, mert lehet semmire nem megyek azzal, hogy viszonylag jó áron szerzek egy 701-est. (Lásuk be így se olcsó...) Melyik lenne az a fejhallgató erősítő kategória ami már kielégítően megszólaltat egy ilyen kategóriájú fülest, mint a k701?

[ Szerkesztve ]

(#9417) sptkyle válasza krichd1 (#9414) üzenetére


sptkyle
senior tag

Köszönöm szépen. Felvettem a "bele kell hallgatni" listára. :R

"Az a baj,hogy ha v.ki játszik igényesebb játékkal,akkor a gépre költeni kell.Ez a helyzet." by Gica666

(#9418) krichd1 válasza fi:zi'k (#9415) üzenetére


krichd1
addikt

Épp akartam is írni az erősítőt, csak kifutottam a szerkesztési időből. :B

Djandreas: Tehát ahogy fi:zi'k is írja, egy ilyen középkategóriás fejhallgatóhoz már erősen ajánlott egy hozzá illő, normális fejes erősítő is. Ennek az ára pluszban, ha tényleg jót akarsz, akkor még olyan 50eFt-ot kellene még erősítőre költeni, ez még a DIY kategória (pl.: Champ), ha gyárit és újat szeretnél, akkor ennél az összegnél sokkal többet. Viszont ez már másik topik téma.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9419) fi:zi'k válasza Djandreas (#9416) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Attól függ hozzá akarsz-e "nyúlni" a hanghoz vagy sem. Gondolok itt az erősítők színezésére.

Sokan pl a Heed Canamp-et vagy annak DIY változatát használják hozzá. De nem biztos, hogy a legjobb választás, mivel határozottan belenyúl a hangképbe és a részletesség sem az erőssége.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9420) Djandreas


Djandreas
csendes tag

AKG K272 Hd-ről "a fent leírt igényekkel" mik a vélemények? Bár tudom más kategória, de láttam egy ilyet is elfogadható áron, így ezen is elgondolkodtam... :))

(#9421) fi:zi'k válasza Djandreas (#9420) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Mennyiért? :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9422) Djandreas válasza fi:zi'k (#9421) üzenetére


Djandreas
csendes tag

20 e. Most egyébként egy K 512 mk1-et nyúzok, de szeretnék feljebb lépni.

[ Szerkesztve ]

(#9423) krichd1 válasza Djandreas (#9420) üzenetére


krichd1
addikt

Keresőt szoktad használni ?

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#9424) fi:zi'k válasza Djandreas (#9422) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Ha jó állapotú, akkor annyit megérhet, de elég messze van a K701-től.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9425) Deadzone41 válasza Djandreas (#9420) üzenetére


Deadzone41
őstag

Egy jobb telefonról is fényévekre van a k701 a k272től, de nem csak a k701 létezik abban az ársávban, vannak könnyebben hajtható darabok is.

(#9426) Vadmeggy válasza DBAtti (#9410) üzenetére


Vadmeggy
aktív tag

Köszönöm szépen a részletes válaszodat! Sikerült meggyőznöd, kezdésnek jó lesz egy olcsóbb fejhallgató is. Tudtok Pesten olyan boltokat, ahol meg lehet hallgatni a bejáratott fejeseket vásárlás előtt?
Beyerdynamic DTX910 érdekelne elsősorban :)

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#9427) Fehercsoki válasza Fehercsoki (#9408) üzenetére


Fehercsoki
aktív tag

#9408-ra nem tudna valaki mondani valamit?

(#9428) guppy


guppy
őstag

NOS K1000 :Y

[ Szerkesztve ]

(#9429) DBAtti válasza Vadmeggy (#9426) üzenetére


DBAtti
aktív tag

Azért várj egy kicsit, nem én fújom a Passat szelet :R
Szívesen meghallgatnék olyan véleményt is, aki azt mondja érdemes belevágni egy 50k-s fejessel.
Én azt gondolom nem, de meggyőzhető vagyok, vagy ha meg nem is győznek, lehetnek más érvek.

Az útkeresés során lehet anyagilag nagyobbakat bukni, ha kiderül, hogy valami mégsem az igazi, de mindig lesz jobb, vagy másabb, ami épp jobban tetszik.
Vagy nem hallgatsz meg többet, nagyon megtetszik, és "leárnyékol". Csak azt ismered meg, és mivel nagyon drágán vetted, meggyőzöd magad, hogy nagyon is jó. És akkor az is lesz, legalább neked, amivel addig nincs gond, míg másokat nem térít az ember, vagy nem ír 100 csillagos értékeléseket mindenféle fórumokon, boltok értékelő falán, hogy ez a legkirályabb bajnok fejhallgató, a nála 5x drágábbakat is eldádázza, stb.
Nope. Csodák nincsenek :N

Ha tudod már milyen hangkarakterre vágysz, de legalábbis milyen a választék, akkor érdemes nagyobb összeget rááldozni.

re.: (#9428) guppy

:Y :Y :Y

Soha ki nem bontott... OMG. Honnan kerül elő egy ilyen? Valaki kifejezetten befektetési szándékkal megveszi, és most úgy gondolta eléggé sokat keresne már rajta?
A másik ami nekem fura: ha soha nem volt kibontva, hogyan készült fotó a papírokról? Nem a fadobozban vannak elhelyezve? Én nem tudom hogyan kellene lennie.

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

(#9430) guppy válasza DBAtti (#9429) üzenetére


guppy
őstag

a használati utasítás nagyobb mint a fa doboz, az, a kábellel együtt valószínűleg abban a fehér dobozban volt, amiben a fadoboz is, de Bigmasterg tudja ezt igazán, a topikból csak neki volt még szerencséje bontatlan darabhoz :))

(#9431) Vadmeggy válasza DBAtti (#9429) üzenetére


Vadmeggy
aktív tag

Mindenképpen keresgélek még, de mivel abszolút kezdő vagyok, így inkább hallgatok egy hozzáértőre. Azért akartam egyből egy komolyabb fülest vásárolni, mert lehet hogy első körben nagyobb összeget áldozok rá, mint amennyit kéne, de nem fogom kinőni egyhamar és nem fogom egy év után azt mondani, hogy ennél jobbat szeretnék.

A DAC miatt aggódok, mert 20-30 at nem akarok egy komolyabb darabra szánni, legalábbis a közeljövőben.

[ Szerkesztve ]

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#9432) fi:zi'k válasza guppy (#9430) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Szerintem az övé már bontott volt, csak nem használták. :U
Persze lehet rosszul emlékszem.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9433) bigmasterg válasza fi:zi'k (#9432) üzenetére


bigmasterg
addikt

Igen, nagyjából jól emlékszel.
Meg is van még hozzá minden gyári cucc (gyári karton doboz, nylon-ok, használati stb.. lásd itt lent.)
A gyári sokszínű kábeléből meg kettőm is van. Egy érintetlen és egy banán dugó végű. (Egyiket utólag találtam német ebay-n. Ahhoz is szerencse kellett.)

(#9434) #71562240 válasza Fehercsoki (#9427) üzenetére


#71562240
törölt tag

Topikösszefoglalót elolvastad?

(#9435) Wolfskin válasza #71562240 (#9399) üzenetére


Wolfskin
őstag

nah, ma megvettem az 555-t, egy barátságos sráctól 15k-ért. otthon egyből kikaptam a szivacsot belőle (@595), aztán teszteltem egy kicsit. persze csak egy n8-as telefonnal...:(
nem rossz. szebben szólt, mint a px100-as fülesem, az tény.

aztán most este volt egy kis időm, előbányásztam az egyik dobozból a HK HD 970 LE cd játszómat, de szomorúan tapasztaltam, hogy nincs rajta fejhallgató kimenet...

úgyhogy kerestem hozzá egy erősítőt. egy akai am-57-t találtam, összekábeleztem, és meghallgattam a dire straits best of cd-t, ami amúgy is benne volt.

konezkvens: nagyon precíz, szép basszus, mély, telt, de azért nem "zsíros". a magasak is szépek, részletes közép, szóval szépen egyensúlyban van, de nekem hiányzik belőle a szárnyalás, meg egy kis csillogás. régi emlékem egy HD430-ról hogy sokkal szellősebb, tágabb, lényegesen nagyobb a tere. ez sokkal inkább emlékeztet a régi DT990-emre (amit szintén előkerestem az alkalomból, de az egyik fele nem szól... lehet, a kábele halt meg, de az mindig is utáltam, sz@r csavaros "telefonkábel", örökké begubancolódott, beakadt)
összességében azért egy kicsit fárasztó, órákig biztos nem hallgatnám, de azért lefekvés előtt egy kis zenehallgatáshoz megteszi:)
van még valahol, majd egy hd 420-am is, majd azt is előkeresem a kíváncsiság miatt.

örülök, hogy nem ugrottam bele egyből egy 598-ba, most kicsit utánaolvastam külföldi fórumokon, akkora különbség nincs a kettő közt, főleg nem karakterben. ha sennheiser, asszem a hd-600 lenne az én világom, valami jó elektronikával.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#9436) #71562240 válasza Wolfskin (#9435) üzenetére


#71562240
törölt tag

Egy-két évig kellemesen elleszel a HD555-tel, aztán majd feljebb lépsz.

(#9437) jzola


jzola
tag

Pár hét után egy kis szösszenet Ultrasone PRO 900 -ról

Kinézet: OK, bár nem tudom számít-e ha nem lányból van ember.
Kényelem: Q701-hez hasonlítva jobb sokkal(főleg párna puhasága). Forumokon azt írják majdnem olyan mint Bayern..
"Vakon" vettem, csak netes review alapján döntöttem mellette.

röviden: Sok sok mély. Bizonyos elektronikus zenénél ez jót tesz.. Viszont hátránya, hogy más zenét nem is igazán jó vele hallgatni. Rock és társainál pl. annyira sok hogy pl. gitár hangok egy részét elnyomja, hamar feladtam. Classic, jazz stb. t meg se próbáltam. Szóval ha ez a fülesem lenne csak szomorú lennék, és reviewba is persze ezért nem tetszik sok embernek.

Viszont elektronikus zenében is próbálok minden evő lenni:
dubstep,dnb,minimal: fülesről még nem hallottam ilyen jól, itt volt hűű ez király érzés, de 300kbps alatti(valszeg gagyin grabbelt mp3) a basszusok nem voltak tiszták.. lossless kell ebből is persze.
techno,acid: huuuu ez is ott van, sőőt itt mondom hogy 701 ezt nem is bírtam hallgatni, van egy kellemes "vibrálása" basszusnak ami passzol egészhez
trance: itt van már olyan érzésem hogy kicsit már sok a mélyből és a részleteket elnyomja
psytrance és változatai: ezt teljesen ok
ambient: ez is ok, de már nincs olyan sok hűűha
Amit most még hiányolok de lehet megszokom q701-hez képest hogy annak van egy valamilyen nagyobb térbeli érzésem hangoknál, ami itt nincs. minden "közelebb van"

Létezik rá egy mod forumon ami a mélyet szelídebbé teszi, és így állítólag elég jó lesz… ahogy láttam nem nagy dolog, kb. valami kis lyukat kell leragasztani. majd meglátom.

Eddig azt mondom, ennyi pénzért megérte, USA-ban vettem head-fi ról elvileg alig használtként, tényleg porszem se volt rajta, párnája is mintha vadiúj lenne(+gyárilag jár hozzá pót párna). EU eredeti ára ami 390 euro körül mozog kicsit fura miért kerül ennyibe. Annyit biztos nem ér..

"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."

(#9438) jzola válasza jzola (#9437) üzenetére


jzola
tag

beyerdynamic, hülye foci bekavar.. :)

[ Szerkesztve ]

"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."

(#9439) Wolfskin válasza #71562240 (#9436) üzenetére


Wolfskin
őstag

huh, meghallgattam Beethoven-től az Egmont nyitány-t a német Audi magazin demo cd-jéről... azért a libabőr szinte végig megvolt. ha nem is levegős, de a tömeget oda tudja rakni... :R

köszi a segítséget! :)

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#9440) Wolfskin válasza Wolfskin (#9439) üzenetére


Wolfskin
őstag

Az Audi magazin inkább Audio akart lenni...

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#9441) Wolfskin


Wolfskin
őstag

bocs az off-ért, az utóbbi években nem foglalkoztam audio-val, és most beleolvasva megfeküdtem ezektől a technikáktól. más elintézi egy ic-vel, ez meg itt a világ (talán) legjobb dac-ja az audio research referenze, vagy ez a 80 kilós reference 750 monoblokk ami üresjáratban is 800W-ot szív a konnektorból... 12db kt120-as csővel... :R

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#9442) Vadmeggy


Vadmeggy
aktív tag

Grado SR60 vagy SR80 ról van valami tapasztalatotok? A tengeren túl nagyon dicsérik őket, igaz ott az ára is jóval barátibb.

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#9443) schawo válasza Wolfskin (#9441) üzenetére


schawo
titán

A gyártó, de még inkább a vásárló reményei szerint a világ legjobb dacja. A többieknek inkább egy rakás megalomániás baromság :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9444) Wolfskin válasza schawo (#9443) üzenetére


Wolfskin
őstag

engem azért lenyűgöz, hogy mire képesek az emberek. egyesek elintézik egy ic-vel, mások meg ezt építik ugyanarra a funkcióra. nekem ez azért hihetetlen :Y
persze ettől még egy ipad, vagy mi szólhat szebben... vagy lehet kedvesebb a szívnek. mondom ezt, hogy legalább 10 éve nem olvastam még hifi újságot se. de lehet, hogy a fejlődés tényleg csak mennyiségi. végülis a marketing osztály diktál, nem a labor. ;)

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#9445) ntomka válasza guppy (#9428) üzenetére


ntomka
nagyúr

Biztos hamisítvány. ;]

ツ Headphones on - World off

(#9446) guppy válasza Vadmeggy (#9442) üzenetére


guppy
őstag

A Grado-hangzás elég megosztó, egy páran nagyon kedveljük itt a fórumon, de van olyan aki ki nem állhatja a hangját, én pl most is egy Grado sr225-öt hallgatok, úgy h van itthon több mint 6x annyiba kerülő fejes is.

Érdemes utánaolvasni a grado hangzásnak [link] [link]
alapvetően agresszív arcbamászó hang, rockhoz, punk-hoz metálhoz nagyon jól megy, elektonikus műfajokhoz nem igazán. Szó mi szó, ha csak nem nagyon jó áron veszed használtan érdemes meghallgatni előtte, ami magyarországon elég nehézkes lehet.

(#9445) ntomka - vagy az is lehet, h üres a doboz, milyen rossz napja lenne akkor vkinek ;]

[ Szerkesztve ]

(#9447) orbo


orbo
tag

Sziasztok,

Tudnátok abban segíteni, hogy a jó öreg Technics RP-F290 sztereó fejhallgatómhoz párnát (azt hiszem így hívják) hol tudnék venni? Nagyon megette már az idő, megfogja a fülemet is. :-)

Köszi előre is.

(#9448) ntomka válasza guppy (#9446) üzenetére


ntomka
nagyúr

I ♥ Grado :DDD

De jó lenne egy HF2 hangú zárt, könnyen hordozható Grado. DT 1350 hamar el lenne adva. :D

ツ Headphones on - World off

(#9449) fi:zi'k válasza orbo (#9447) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Így hirtelen ilyet találtam. Lehet jó a 290-re is. :U

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#9450) baluka26 válasza ntomka (#9448) üzenetére


baluka26
veterán

Tényleg oly kiváló amaz háef zwei grádó?
Mennyiért mérik darabját?

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.