Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13451) Tomasorock


Tomasorock
újonc

Sziasztok!

HD videokamerát szeretnék vásárolni kb. 100 ezer forintos árfekvésben.
Természetjárásra/városnézésre szeretném használni, széleslátószög érdekes lehet pl. városban ha korlátozott menniyre tudok a témától távolabb hátrálni.
Gondolom érdemes a 2016-os modellek közül válogatni.

Több típuson gondolkozom, a választásban kérem segítségetek.
Panasonic HC-V380EP esetleg a HC-W580EP
vagy
Canon LEGRIA HF R78

A Panának kisebb méretű a CCD-je 1/5.8" 2.51MP
De a valós videofelbontása valamivel nagyobb --> 2.2 MP
És nagyon jó az optikai zoom --> 50X

A Canon-nak viszont nagyobb a CCD-je 1/4.85" 3.28MP
A valós videofelbontása azonban kisebb --> 2.07 MP
Optikai zoom is kisebb --> 32x
Viszont jár hozzá a WA-H43 nagylátószögű előtét 43mm-es – a, Panasonic oldalán pedig azt olvasom hogy gyárilag 28 mm-t tud és hogy az is széles látószög 35 mm egyenértékkel.
Sajnos ebben egyáltalán nem vagyok jártas és most időm sincs nagyon elmélyedni a témában. Az nem egyértelmű hogy a Panához lehet-e előtétet illeszteni.

Lesz szerencsém idén nyáron 1-2 amerikai nagyvárost meglátogatni, a Pana 50x-es optikai zoom-ja pl egy felhőkarcoló tetejéről történő felvételkészítés során vonzónak hangzik, a Canon nagylátószögű előtétje pedig a közeli épületek felvételéhez jöhet jól. A városokon kívül nagyobb vizeken is videóznék kompról és autóból is sok felvétel készülhet majd.

Mit tanácsoltok a Pana vagy a Canon az amivel jobban járnék? Illetve szívesen veszem ha ajánlotok más típust is.

Nagyon köszönöm!

(#13452) Horváth Istv válasza Tomasorock (#13451) üzenetére


Horváth Istv
tag

Ha , ma vásárolnék ilyen célra , én cseélhetö objeltíves fényképezögépet vennék !!!! Az én kamerámnak , 27-es nagylátója van , és kevésnek találom ! :( Nagylátó elötétet nem tudok rakni hozzá , mert ahhoz már túl nagy a látoszöge magának a kamerának , és bele log az elötét a kép szélébe...Az olcsobb cserélhetö objektíves gépek is tudják azt a képminöséget ( bitrátát ) amit a választott kameráid ! Ráadásképp , teljes értékű fotókat is tudsz velük készíteni ! Ezeken kívül , szerintem egy fényképezögépet , jobban be lehet állítani ( több paramétert lehet külön össze válogatni )
A hsználtpiacról , sokkal jobb gépet meg lehet venni ugyan annyi pénzért , és fényképezökböl elég nagy a kínálat.....

(#13453) drnet válasza Horváth Istv (#13452) üzenetére


drnet
aktív tag

Valóban, ha kifejezetten város/táj videózás a cél, jobb választás lehet egy kamera (ugyanabban az árban).
Én speciel videokamera párti vagyok, de azért mert sokszor gyermekeim mozgását próbálom a kamerával rögzíteni. Ilyenkor fontos a kényelmes fogás, a pontos automata fókusz.
Sajnos Tomasorock által említett típusokat egyáltalán nem ismerem. A zoomhoz tudnék hozzászólni, hogy szerintem a 32x-es zoom bőven elegendő. Afelett már a kis képérzékelő miatt nem hiszem, hogy élvezhető lenne a képminőség, hiába tudja a kamera elvileg.

(#13454) aszti93


aszti93
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Panasonic HDC SD60 videókamerám. Az lenne vele kapcsolatban a kérdésem hogy ha vennék egy 32gb-s microSD UHS-I memókártyát akkor a gép felismerné e? (SD adapterrel tenném bele a gépbe

Üdv.: Aszti

(#13455) S.J.


S.J.
tag

sziasztok!

Dome port -ról mik a vélemények? Víz alatt mennyivel tud többet, mint egy sima vízálló tok? :R

(#13456) Horváth Istv válasza Tomasorock (#13451) üzenetére


Horváth Istv
tag

https://pixinfo.com/hirek/2015-04-14_275673

Fényképezönek csak átlagos , de videózni jobb mit a töbi kompakt , hasonló áron...Ezt kelett volna vennem kamera helyett !

[ Szerkesztve ]

(#13457) Ottó58 válasza Tomasorock (#13451) üzenetére


Ottó58
senior tag

Egyetértek "(#13453) drnet" hozzászólásával, fontos a kényelmes fogás gyors mozgásoknál, még autó- motor- vagy egyéb sportesemény rögzítésekor is.
Egy felhőkarcoló tetejéről nekem inkább a nagylátószög lenne érdekes, mint madártávlat.
A fényképezőnél ne feledjük megemlíteni a 30perces egybefüggő felvételt. (itt megszakítja). Színpadi- koncertfelvételeknél nem a legjobb, habár ügyes vágással megoldható.
A felsorolt kameráknál felvett videó minősége minimális, szinte észre sem vehető, inkább gyengébb fénynél előnyben a Canon.
Az előtéttel már sokan próbálkoztak, itt a fórumon is közzétették, hogy nem igazán jó.
Ha fontos a nagyobb látószög én azt választanám, amelyik gyárilag tudja a nagyobbat.
Az akkuidő is fontos, ezenkívül az ugy. akku lehetősége.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13458) Horváth Istv válasza Ottó58 (#13457) üzenetére


Horváth Istv
tag

Szerintem , fogás szempontjábol , még jobb is egy cserélhetö objektíves gépváz . Értem ezt úgy , hogy napos idöben , az LCD , kb. semennyire nem látható :( Ezért , kell a keresö , ami digitális keresö kell hogy legyen , mert ugye az optikai keresön , nem látni keresztül videozáskor......Ezért , ha kamera , az is jó , ha keresövel ellátott , ami az olcsobb kategoriában nem jellemzö . Az enyémen ugyan van , de ha azon keresztül nézek felvételkor , semi perc alatt be párásodik :( Valamiért , ezt fényképezögépnél , még nem tapasztaltam .
Ami egy elönyét tudnám most mondani a kamerának , az a nagy átfogású , és motoros zoom ! :K
Amibe most hamar belefutottam.... :((( Kameránál +- 1fé Expo korrekciot tudok adni , fényképezőnél 5-öt ! Amiböl legalább 2 , el is kél a mostani erös napsütésben az automatához képest . Vagy tudok a kamerán kézi expoziciót adni , de akkor nem követi a kamera a mozgásábol adódó fényerö változásokat .
Kamerámon , ha beállítom a kívánt rekeszt , nem tudok utánna más bellítást változtatni , mert akkor törli az elözö funkció beállítását , és vissza teszi azt automatára ! Igaz , hogy automatán elég szép képet csinál , de azért jó lene , ha a rekeszt , és az expo korrekciót beállíthatnám a kívánt értékre....Eggyütt ! Szóval , azért elég fapados állítási lehetöségei vannak egy kamerának , már egy nálánál kisebb kategoriás fényképezögéphez képest is ! :K
Ma hasonlítgattam a látoszögeket , és arra jutottam mégsem lennék sokal elörébb a fentebb linkeltem kompaktal . Kellene a cseélhetö objektíves váz , és a nagyon nagy látoszögü objektív !
Nem vagyok biztos benne , hogy beruházok egy ilyen 400E-es kitre , a kamera mellé , de érzem , hogy arra lenne szükségem...... :B

[ Szerkesztve ]

(#13459) tecsu válasza Horváth Istv (#13458) üzenetére


tecsu
addikt

Konkrétan milyen kamerát, milyen fényképezőgéppel hasonlítasz össze? (Mert az csak hosszas bogarászás után derülne ki, ha kiderülne egyáltalán.)
Mellesleg - videókamerában is van cserélhető objektíves "váz"; habár ahhoz nagyon nagyon vastag pénztárca kell és sajnos jóval nehezebb egy olyan készlet, mint a fotós megfelelője.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13460) Horváth Istv válasza tecsu (#13459) üzenetére


Horváth Istv
tag

Tapsztalataimat a Sony FDR-AX53-as kamerárol írtam , és a Sony Alpha ILCA68-os gépvázat , mondjuk egy Tokina 11-16-os objektívvel tartok alternatívának . De bármelyik hasonló kategoriás fényképezögép joban beállítható expozició vezérlése szempontbol , mint a példának hozott ( nem belépő szintü ) kamera !

(#13461) Ottó58 válasza Horváth Istv (#13458) üzenetére


Ottó58
senior tag

Igen, Te belefutottál az XAVC-S dologba. Valahogy áprílis környékén keresgéltél, 4k-t szerettél volna, igen ám, de ez a kevesebb manuális beállítások rovására ment.
Most pedig szapulod a videókamerát, mert kevesebb beállítása van az általad használtnak, mint némely fényképezőnek. De akkor is a kényelmesebb megoldás a kamera. Nem kellett a 920, mert CSAK full HD, a keresőjén sosem vettem észre párásodást, de sok manuális beállítással rendelkezik, amit hiányolsz a tiéden.
RAW-ban fotózol, tehát utólagos munkával éred el az optimális minőséget, a videóban is korrigálhatod szerkesztésnél utómunkával a kamerán nem elérhető részletesebb fé. beállítást.

szerk.:Most látom, mivel hasonlítottad össze.
A 4k csak árban nem belépő szintű, de részletesebb beállításokban még ki kell forrnia magát, valószínű legalább 2évig nem cserélem le a 920-at.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13462) Horváth Istv válasza Ottó58 (#13461) üzenetére


Horváth Istv
tag

Régebben írtam , hogy nekem a rendszer ( video formátum ) kompatibilitás végett kelett a Sony . Ennél a gyártonál pedig sok alternatíva nincs ! Csak a pontosítás végett , hogy mért nem kellett a 920-as...Nekem nem rémlik , hogy kimondottan 4K kamerát kerestem volna.... :F Csak a formátum volt a kritérium . Ami beállításokat hiányolok , azok az alap beállítások közé tartoznak ! Ezért vagyok kicsit csalódott :((( De mint régebben írtam , a legnagyobb nyűgöm , a nagylátószög mértéke :W Ezekkel a beállítási dolgokkal még ellennék , de ettöl fügetlenül , szerintem , jobban kezelhetö egy fényképezögép .

[ Szerkesztve ]

(#13463) Jodanovich


Jodanovich
aktív tag

Sziasztok, megyünk nemsokára nyaralni és idejét látom, hogy vegyek egy kamerát utazáshoz.
Semmilyen szinten nem értek a kamerákhoz. Tudom, hogy rec gomb, zoom in, out talán ennyi.
Tényleg egy jó minőséget vennék mondjuk 100 ezer ft-ig.
Köszi, ha dobtok pár lehetőséget és egy kis indoklást is... :)

Life is Short... Ride Hard!!!

(#13464) Ottó58 válasza Horváth Istv (#13462) üzenetére


Ottó58
senior tag

EBBŐL gondoltam, XAVC fomátum, 4k.
Sajnos, ami alap a fényképezőn, nem biztos, hogy alap a kamerán is, a gyártók, mérnökök más szemszögből közelítenek, jobb lenne, ha a felhasználók igényeit jobban figyelembe vennék. Van olyan, amit kihagynék, de olyan is, amit hiányolok még az enyémen is, pedig ha jól tudom, ebben az ársávban a legtöbb manuális beállításokat tartalmazza.
Nekem már 20-hoz közel van a saját kameráim száma, amit használtam, így van a fényképezőkkel összehasonlítási alapom, igaz, a bridge szintjéig jutottam anyagilag (PanaFZ150). Ezen is más beállítások vannak, talán némely programban részletesebb is, mégis kamerát használok videóhoz.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13465) merqree válasza Jodanovich (#13463) üzenetére


merqree
őstag

"Tényleg egy jó minőséget vennék mondjuk 100 ezer ft-ig."
E mondaton belül ellentmondást érzek....

(#13466) Jodanovich válasza merqree (#13465) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

Jah értem, szóval 100 ezer ig csak fost kapok.

Life is Short... Ride Hard!!!

(#13467) merqree válasza Jodanovich (#13466) üzenetére


merqree
őstag

Én hallgattam az itteni tanácsokra, nem volt pénzem és időm szórakozni azzal, hogy nem felel meg nekem a kamera, és visszaküldöm. Aztán megint venni egy másikat, etc....
Szóval megvettem az X920ast, azt jóvan ;)

(#13468) Jodanovich válasza merqree (#13467) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

Én értem, csak ez éppen a duplája mint amit gondoltam fizetni egy kameráért... Kell valami olcsóbb 100k körül...

Life is Short... Ride Hard!!!

(#13469) merqree válasza Jodanovich (#13468) üzenetére


merqree
őstag

Használtat is vennél? Biztos hirdetnek, szeringem.
Telefonnal nem elég a felvétel?

(#13470) drnet válasza merqree (#13469) üzenetére


drnet
aktív tag

Pontosan. A 100 ezres kategóriával az a baj, hogy alig jobb, mint egy jó mobillal készített felvétel.

(#13471) Jodanovich válasza drnet (#13470) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

Ez most komoly? Tehát, ha van egy samsung s7 mobilom akkor azzal alig csinálok rosszabb minőségű videókat mint egy 100.000 Ft kategóriás kamerával? Ezt mondjuk nekem elég nehéz elhinni, hisz egy mobil optikája sokkal kisebb mint egy kameráé, ha csak ezt a tényezőt nézem...

Life is Short... Ride Hard!!!

(#13472) Horváth Istv válasza Jodanovich (#13471) üzenetére


Horváth Istv
tag

Vegyél egy kompakt fényképzöt ! Abban is nagyobb érzékelö van mint a 100E-es kamerákban , vagyis jobb képminöséget készít .
Vagy vegyél egy olcso kamerát , aztán utánna a fényképezöt :) Igazábol , én nem tudok személyes véleményt mondani , mert halgattam a tapasztaltabbakra , és meg sem próbáltam ezeket a kategoriás kamerákat .

(#13473) Horváth Istv válasza Ottó58 (#13464) üzenetére


Horváth Istv
tag

Az XAVC-S formátumot , nem csak a 4K-s kameráiban használja a Sony . Van neki HD-kamerája is , ami tudja ezt a formátumot , csak ott meg az érzékelö mérete a kisebb fajt 1/5.8" Amiröl többen írták ( most is erröl megy az eszmecsere ) hogy kukás képminöséget tud . Így lett az ami most van .
Igazábol , nincs evvel a kamerával nagy baj . Mostani eszemmel , ugyan , nem ezt ( nem kamerát... ) vennék , de ha lenne hozzá egy nagylátós konverter , ami nem log bele a képbe , akkor a kezelését meg tudnám szokni ( vagyis , a dolgok állása szerint , meg kell hogy szokjam :B ) De kitudja? Lehet , még meg is szeretem ha összerázodunk ;)
Ugyan meghírdettem , de én sem hiszem , hogy olyan áron el tudom adni , hogy ne maradjon rossz érzés utánna :(

(#13474) laszlo168 válasza Jodanovich (#13471) üzenetére


laszlo168
senior tag

Én azt mondom kicsit gyűjcsél még hozzá, és legalább ezt vedd meg.

(#13475) drnet válasza Jodanovich (#13471) üzenetére


drnet
aktív tag

Szerintem igen. Nem éri meg +100 eFt kiadást, ráadásul még egy cucc amit magaddal cipelsz, és minimális a minőségbeli különbség. Keress valamelyik árukeresőben egy szimpi kamerát, keress rá a tesztvideóira, és hasonlítsd össze a telefonod által készített videóval.
Amit egyébként laszlo168 ajánlott Pana v770 szerintem is egy jó választás.

(#13476) tecsu


tecsu
addikt

Nocsak, nocsak. :-)
Amikor először ez a tudatos vásárlói hozzáállás felmerült, sokan lehurrogtak, hogy mit képzelek, ha valaki pénzt akar költeni, ne beszéljem le róla... úgy tűnik, felülkerekedik a józan ész?

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13477) Jodanovich válasza laszlo168 (#13474) üzenetére


Jodanovich
aktív tag

Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy nem kell gyűjtögetnem, ha akarok valamit venni, de ennyit meg nem akartam már egy kamerára költeni, amit csak évente egy pár útra használok, de majd még átrágom.
Köszi szépen srácok!

Life is Short... Ride Hard!!!

(#13478) laszlo168 válasza Jodanovich (#13477) üzenetére


laszlo168
senior tag

Akkor ne is gondolkozz rajta, a v 770 es azért pont kell arra a célra, amire te használni akarod.

(#13479) revex345 válasza laszlo168 (#13478) üzenetére


revex345
csendes tag

Szia! A Panasonic HC-V770 kamera tapasztalataim alapján jó vételnek,számit. Előtte volt Panasonic HC-V270 kameram na az nem ajanlott (sokat panaszkodtam itt a forumon is a kepminosegere ) kategoria en is gyorsan tuladtam rajta.Az erzekeloje 1/5,8- os, a HC-V770 erzekeloje 1/2,3-os.

(#13480) laszlo168 válasza revex345 (#13479) üzenetére


laszlo168
senior tag

Nem rossz a v770, akinek nem profi kamera kell, annak tökéletes, ilyen felvételt lehet vele késziteni.

(#13481) smallmer


smallmer
őstag

sziasztok,
akciókamera topicot nem találok. itt tudok valami infót kapni róluk?

(#13482) tecsu válasza laszlo168 (#13480) üzenetére


tecsu
addikt

Haha Itt senkinek nem kell profi kamera. Olyan magyarnyelvű fórumot nem is talátam, ahol az lenne a téma.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13483) Gyöször válasza Horváth Istv (#13452) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nem a halszem szerű 180 fokot látó akciókameràhoz hasonlítod az ax53ad? A sonynak a legnagyobb az alap látószöge, ezért vettem, szobában jó. Én falun lakom, nem jàrok nyaralni, felhőkarcolót még életemben nem láttam, szédülök betonon, nem tudom tesztelni nagyvárosban :-)) max Szolnokon a 24emeletest tudom levideózni.

Nekem 12x optikai zoomom van, 24x valami intelligens hülyeség ami még jóféle minőséget ad. Nem digit zoom, mert az 150x-es, azt még nem próbáltam. 24xes zoomon már nem nagyon lehet kézben tartani, persze ezért van az állvány.

ha van fény akkor szerintem elég a pana kisebb érzékelője a canon nagyobbjával szemben.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#13484) Ottó58 válasza tecsu (#13482) üzenetére


Ottó58
senior tag

Milyen ársávban és milyen profi kamerára gondolsz?

Gyöször: "ha van fény akkor szerintem elég a pana kisebb érzékelője a canon nagyobbjával szemben." - nagy általánosságban így van, a legtöbb gyártó erre alapozik, a legtöbb videót nappal készítik az emberek, ezért soknak elég a teló is, de van néhány "elvetemült" (én is), akinek ez nem elég, szélsőségesebb fénynél is szeretne elfogadható minőségű videót készíteni.
Milyen is van Neked?

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13485) Gyöször válasza Ottó58 (#13484) üzenetére


Gyöször
senior tag

Pj810. Én raktam fel azokat a tesztvideókat anikor éjjel közvill alatt az agc-t állítgatom. Én is előszeretettel videóznék sötét(eb)ben, de visszanézni nem mindig élmény. Bár nekem csak egy kis 1/3.95 érzékelővel kell beérnem és az autófókusszal sem vagyok megelégedve. De a sony se lehetett, mert az újabb gépeket javított af-el hirdetik...

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#13486) Ottó58 válasza Gyöször (#13485) üzenetére


Ottó58
senior tag

Ilyen érzékelős volt a 250-em, visszanézve a 920 után elég szemcsés a kép, és kis fénynél a fókusz sem volt a legjobb. A 3MOS Pana X-920-ról majd akkor talán váltok 4K-ra, ha ebben is 3érzékelő lesz elfogadható áron, s jobban kiforrja magát.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13487) tecsu válasza Ottó58 (#13484) üzenetére


tecsu
addikt

László vetette fel, hogy "(nem) profi kamera". Szerintem a profi az, amivel televíziókban dolgoznak vagy dokumentumfilmeket készítenek minimum; általános a váz és objektívpark, a külön videórögzítő és hangrendszer, képstabilizálók, hosszú utómunka és természetesen a végtermék értékesítése.
Mondjuk egy Sony FS7 az olcsóbb fajtából, ahol a váz a teljes költség kis hányada csupán.
Persze esküvői fotózáshoz lehet (sőt ajánlott :) ) használni handycam-et, de attól az eszköz nem lesz "profi", mégha pénzt is keres - szerintem.
Én ilyenekről szívesebben diskurálnék, mint a kompaktokról. A kis kompakt handycam-eket az ember megveszi, kiismeri, majd rendeltetésének megfelelően használja. A profi eszközök esetében általános a használt rendszer bővítése és sokkal nagyobb az ismeretanyag, ami technikai és művészi oldalról is komolyan bővül (jó esetben).

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13488) Ottó58 válasza tecsu (#13487) üzenetére


Ottó58
senior tag

Tudod, csak azért kérdeztem, mert mindenkinek mást jelent a "profi".
Régebben voltam egy lakodalomban, volt egy Sony HC-5E kamerám, megkérdeztem a háziakat (rokonok), akarják-e az én felvételeim, mert azért tudatában voltak az "amatőr videózásomnak". Felelet: majd lesz "profi" videós, aki ezt elintézi, de nincs kifogásuk az én dolgaim ellen.
Nos a "profik" hatalmas obikkal, gépekkel vonultak fel (Nikon, Sony), és egy olyan 10cm átmérőjű optikás videókamerával állványhoz rögzítve. Emellett én gyengének éreztem magam, de minden mozdulatnál, kézben a kamerával, nálam szinte semmi esemény nem maradt ki. A "profik" az állványos kamerával sosem tudtak időben az eseményhez közelíteni, mikor erre rájöttek, előkerült egy Pana DS60-as mini DV-s kamera. Lám-lám, hogy leadták. Jó-jó, de amint összevágták "profi" módon az anyagot, én észrevettem a minőségbeli különbséget, a háziak nem, de kifogásolták, hogy bizonyos események nincsenek a videón. Ekkor jöttek hozzám. Nem "profi" kamerával, nem "profi" létemre, minden eseményt rögzítettem, nem "profi" vágással átadtam nekik, amit más időpontbani látogatáskor másik rokonnál az én felvételemmel szembesültem, tehát annak a másolatát adták tovább. Részemről ennyit a "profi" dolgokról.
Egyébként láttam már okos telóval "profi" kézből igen jó videót (világosban, zoom nélkül stb.) igényesen megkomponálva, sajnos nem találom a neten.
Nyissál egy olyan topikot, amelyről szívesen diskurálnál és meglátod milyen lesz az érdeklődés!
Aki ide benéz, hozzászól, valószínű megelégszik az általános kamerák által nyújtott teljesítménnyel.
Én is szívesebben videóznék egy-két millás mindenttudó kamerával, csak sajnos a magyar dolgozói keresetek ezt nem teszik elérhetővé.
De azért maradjunk az eredeti topiknál-Milyen digitális videókamerát? Serintem a full HDS-el össze is lehetne vonni, már szinte mindegyik tudja a fullHD-t.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13489) bigdigit


bigdigit
addikt

Valószínű eladnám panasonic HDC-SD90-es kamerámat némi esztétikai sérüléssel.Kirándulás közben elcsúsztam és kívülről meg lett húzva sajnos.Más baja nincs.Szerintetek mit érhet?

(#13490) KL48


KL48
tag

Panasonic HC-X920 -hoz tudnátok ajánlani (linkelni) bevált utángyártott akksit? Nagyobb kéne mint amit adnak hozzá. Kösz!

(#13491) merqree válasza KL48 (#13490) üzenetére


merqree
őstag

http://m.ebay.com/itm/261957020414?_trksid=p2057872.m2749.l2649&_mwBanner=1

Én ezt vettem meg.

Megj: kb egy-két hónapja ugyanezt a kérdést már feltetted, válaszoltunk is râ!! :W

[ Szerkesztve ]

(#13492) KL48 válasza merqree (#13491) üzenetére


KL48
tag

Igaz, de sajnos nem vált be a magyar Akkucenteres vásárlás. Hármat is kipróbáltam, (korrekt és segítőkész volt a cég) de egyiket sem fogadta el a kamera. Így aztán az akksi hiány még mindig fennáll. Az én kamerám egészen új, két hónapos. Talán másfajta infochip kell hozzá. Te mikor vetted az ajánlott akksit, és mikori a kamerád? Vagy más lehet a bibi? :F

(#13493) drnet


drnet
aktív tag

Múlthéten szerdán megrendeltem az x920-at edigitaltól. Pénteken már kaptam az emailt, hogy átadták a Pick pack pontnak. A pontra még mindig nem érkezett meg, pedig eltelt már egy hét is. :W

(#13494) Ottó58 válasza drnet (#13493) üzenetére


Ottó58
senior tag

220-tól 3nap múlva átvehetted volna még Pick-Pack ponton is.

KL48: milyen az eredeti akkud?-kép?

"mergree" is ugy.-tat használ, elfogadja a kamera, nekem kettő is van, elfogadja. Eddig minden utángyártottat tudtam használni.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13495) merqree válasza KL48 (#13492) üzenetére


merqree
őstag

Idén vettem a kamerát márciusban, rá pár napra rendeltem meg az ebay-es utángyártott (Patona) cuccot. Azóta is azzal használom.

[ Szerkesztve ]

(#13496) merqree válasza Ottó58 (#13494) üzenetére


merqree
őstag

De az csak később derül ki, hogy valóban van-e az eladónak X920-asa :))))
Weboldalon bármit lehet írni ;)

(#13497) KL48 válasza Ottó58 (#13494) üzenetére


KL48
tag

Ő az:

(#13498) Horváth Istv válasza Gyöször (#13483) üzenetére


Horváth Istv
tag

Én egy Nikon FF-es gépet , használok 14mm-es nagylátó objektívvel , épületet , és belsö teret fotozni . Ahhoz hasonlítom a látószöget .
Épp a napokban voltam egy várnál , és ott kiválóan elö jött ez a külömbség . A Nikonnal ( fényképezőgéppel ) szépen be lehetett fogni a várat az aljátol a teteéig , a kamerával meg kb. a felét....Onnét , ahonnét rá lehetett látni . Persze ha messzebb lehet menni , vagy kimondottan távolabbrol lehet csak rá látni , akkor jó a kamera látoszöge is !
Sajnos a probléma ott van , hogy a látoszögeken kívül , a képminőség is erössen eltér :( A fényképezögép 28Mbps-os bitrátája , jól meg látszik a képminöségen ( részletezettségen ) is !
Jelen álás szerint , a tervem , hogy megpróbálom a sportkamerával potolni a nagylátos felvételeket ! Ott avval van kis macera , hogy mivel jelenítsem meg a nézőképet ?
Lehetöségnek ott a telefon , ami kicsit talán nagy ,de a nagyobb gondom a WiFivel macerálkodás....Régebben lehetett kapni valami kis monitorokat , hogy fényképezőgéphez élö képet adjon ! Ilyet , vagy hasonló valamit , lehet valyon HDMI-s bemenettel kapni ?

(#13499) merqree válasza KL48 (#13497) üzenetére


merqree
őstag

Nekem is 1250 mAh-s akksival adták.

(#13500) KL48 válasza merqree (#13499) üzenetére


KL48
tag

Én megijedtem az Akkucenteres próbálkozások után, hogy ami itthon korrektül és gyorsan, de sajnos eredménytelenül zárult, az kínai viszonylatban vajon meddig tartana, és mi lenne a vége. :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.