Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13351) Horváth Istv válasza dehecked (#13347) üzenetére


Horváth Istv
tag

Kérdés , hogy hogyan akarod használlni , a kamerát , és mit akarsz felvenni ? A sportot , lehet külső szemlélöként , és sportolként is felvenni...Ha az utobbi , akkor lehet hogy inkább sportkamra után kéne nézned . Annak eleve nagylátós objektívje van , és több típus , alpbol vízállo . Viszont ezeknek a kameráknak , más területen vannak korlátaik .

(#13352) watchfun


watchfun
tag

Üdv topik,

segítségre volna szükségem. Vettem egy Canon Vixia HF200 (a Legria HF200 amerikai kiadása) kamerát, ami a következőt csinálja: Full HD felbontásban kizárólag 8GB vagy annál kisebb SD-kártyára hajlandó felvenni. Tökéletesen olvassa a 32GB-os kártyát is, rögzít is rá, de csak 1440X1080 felbontásban. A kisebb felbontásban kiírt felvételi idő megegyezik a manualban leírtakkal - vagyis a kapacitást helyesen látja-, FHD felbontást választva viszont a felvételi idő helyén csak vízszintes vonalkák vannak és ékes magyarsággal közli a gép, hogy erre a kártyára ebben a felbontásban nem hajlandó rögzíteni... Egy (eredeti) Samsung 32GB Class10, egy (eredeti) Kingston 16GB Class10 MicroSD, és egy (valószínűleg eredeti, ki hamisítana Transcendet?) Transcend 16GB Class10 kártyával próbáltam, ugyanazzal az eredménnyel... A 8GB-os, 4GB-os, sőt a noname 2GB-os kártyát (Class4) is örömmel fogadja és azokon megy a FHD felbontás. Természetesen minden kártyát a kamerával inicializáltam... Mit tegyek? A Vixia HF200 angol manuálja ír felvételi időt FHD felbontásra 32GB kártyára is, a Legria HF200 magyar nyelvű használatija szintén. Az általam kipróbált, 8GB-nál nagyobb kártyákat más eszközök (DSLR, bridge, mindkettő Canon) hibátlanul használja FHD felvétel rögzítésére. Elfogytak az ötleteim...

[ Szerkesztve ]

(#13353) Ottó58 válasza sonaj0203 (#13350) üzenetére


Ottó58
senior tag

2200mAh máshol 5ezerrel olcsóbb.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13354) PHenis válasza watchfun (#13352) üzenetére


PHenis
senior tag

FHD kisebb bitrátával sem megy?

(#13355) dehecked válasza Horváth Istv (#13351) üzenetére


dehecked
tag

Kulso szemszogbol szeretnek videozni vele, a belso nezetes mokahoz van mar egy GoPro 4 Black-em :)
A 4 felsorolt Pana mellett van masik kamera, akar masik markatol ami jo ar/ertek aranyt kepvisel? (Hogy ne kelljen visszaolvasni: V770, VX870, X920 es VX 980)

(#13356) access_denied válasza dehecked (#13355) üzenetére


access_denied
senior tag

Itt sokan istenítik a 920-at, valóban nagyon jó felvételeket készít sötétben. Nekem az árával van bajom (valamint hogy csak FHD), közel ennyiért 4K 870-et kapni HDR funkcióval, 100 frame-es rögzítési lehetőséggel. Többit nem ismerem.

(#13357) Horváth Istv válasza dehecked (#13355) üzenetére


Horváth Istv
tag

Nekem egy Sony AX53-asom van , ami az eddigi nem sok használat után , jónak tűnik..... A Sony kameráknak az elönyük , a nagyob nagylátószög , és a nagyobb bitrátával felvett 4K videók . Az ára talán épphogy bele férne a keretedbe ( ha valahol kapsz akciosan ) A Panákkal nincs tapasztalatom , de az olvasottak alapján , szerintem , a felsorolt típusok mindegyike jo képt adhat ( erröl majd talán írnak az itteni Panás forumtársak , akik használják is őket... ) . Én egy újabb típust választanák , mert azok , gondolom fejlettebbek , azonos kategorián belül . Kategoria terén pedig , olvasd el a használatikat , meg az adatlapokat , és amelyik funkciókra szükséged lehet , azt válaszd ! Jellemzően , a 4K-s kamerák , tudnak nagyobb sebességgel felvenni FHD-felbontásban , még a HD-kamerák , csak kissebb felbontásban tudják ugyanazt a sebességet .
Válaszd azt , amelyik minden számodra szükséges funkciót tudja ! Szerintem , képminőség terén , mindegyik megfelelő .

(#13358) watchfun válasza PHenis (#13354) üzenetére


watchfun
tag

Nem megy sehogysem...

(#13359) dehecked válasza access_denied (#13356) üzenetére


dehecked
tag

Igazabol a sotetben videozas pont kevesbe erdekel, olyankor mindenkepp folyamatos led fennyel vilagitanek, hogy latszodjon is tenylegesen mit csinal a sportolo. Jelenlegi allas alapjan a 770 is eleg lenne nekem elkezdeni ezt az egesz mokat, mint uj hobbi, ha meg 4K akkor 870 szinten mint affele belepokategoria.

(#13357) Horváth Istv: Neked is koszonom szepen, jogos a gondolat hogy egy ujabb kamera valoszinuleg tobbet tud a technikai fejlodes miatt, a Sonyt pedig felvettem a listamra, tetszetos. Meglatjuk juniusban hogy alakul.

(#13360) Gyöször válasza access_denied (#13344) üzenetére


Gyöször
senior tag

Áttettem Offtopikba a hszem, bocsi mindekitől, ha ez a téma már itt zavaró.

Kipróbáltam a transcend kártyát USB2.0 porton
Transcend 16GB USB2.0 porton
A különbség látható az előző ábrákhoz képest.
Meg kipróbáltam az USB3.0 vezérlőmet egy ezeréves samsung SP2514N Pata 250GB vinyóval ami egy Sharkoon Drivelink Combo USB3.0 olvasóra van kötve
Pata 250GB USB3.0

Utóbbit azért, mert AMG 880G/SB850 chipsetes deszkám van ami nem támogatja natívan az USB3.0át, hanem egy vezérlőt raktak a deszkára, a PH tesztekben ez elmaradt az intel natív megoldásától.
Arra gyanakodtam, hogy az írási képességei nem-e esetleg ezért gyengébbek. De nem, írni tudja a vinyót rendesen, a memóriakártya írási képessége a határ.

Egyébként 3 transcend kártyám van, mindhárom 45MB/s sebességet ígér, de a dobozokon nem találok rá semmi utalást, hogy ez csak olvasásra vonatkozik-e. De hozzák a sebességet, olvasásban, mindhármat teszteltem. A sony a mol kutas akcióból 70MB/s olvasást ígér, ez is 87 körül van ténylegesen.
Van egy samsung 8gb microsd kártyám, class10 és rá van írva, hogy max 21MB/s írás max 24MB/s olvasás. És pont annyival is működik a tesztben.
A transcendekkel sosem volt még baj, kb 2-3 évesek, a sony-t idén vettem az van a kamerában, múltkorában kikapcsolt vele a kamera felvétel közben, bekapcsoltam újra, helyreállítani akart, nem sikerült neki, a transcendhez kapott RecoverX program mentette meg a videót, de meglett. Egyébként mikor kiveszem a kamerából és felmásolom utána mindig leformázom SDformatterrel. Jó ez az Sd formatter sztetek? Azért nem a kamerával mert sokáig kell nyomkodni a menüt illetve akkor elveszik a kötetcimke.
Minden kártyám microSDHC. XC-m még nem volt.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#13361) LélekVándor válasza Gyöször (#13360) üzenetére


LélekVándor
tag

Én egészen biztos, hogy amikor csak tehetem a kamerával formázom meg a memóriakártyát. Sztem ha így teszel kizársz 1-2 felesleges hiba lehetőséget. Nekem PMW-EX1-esem van. Nem mai darab már, de jó, hogy 2 memóriakártya lehet benne egyidőben, mindig a menüből formázok!

[ Szerkesztve ]

(#13362) watchfun válasza watchfun (#13358) üzenetére


watchfun
tag

A probléma megoldódni látszik, firmware-t kell frissíteni Class6-Class10 kártyákhoz. A Camera Kft. ingyen meg is csinálja, megvárható, csak oda kell vinni.

Más: Ilyent vagy ilyen rendszerű valami hasonlót használ valaki? Nyilván többet ér mintha kézben fognám a kamerát, de rendeljem be Kínából 6e-ért, vagy nézelődjek árban feljebb? Nyilván nem "sztárvárszot" akarok forgatni, csak pl. gyalogmenet közben zavar, hogy a felvételen a lépteim ütemében mozog a kép, meg kisebb billenések, elforgások vannak.
Mivel nem rövid jeleneteket vágok össze, hanem hosszabb, több(tíz)perces folyamatos felvételekre lenne szükség és közben zoomolni stb. is kell, mindenképp egykezesben gondolkodom, másik kézzel a távirányítót kezelném, így nem kellene a kamerához nyúlni felvétel közben. (Bár kétkezes, de láttam a magyar találmány, a Snow Camera Stabilizer bemutatóvideóját, elég meggyőző). Ez a kínai bigyó egy 35 deka körüli HF200-assal nem tűnik túl nehéznek, még egy videolámpával sem, negyedórát simán ki lehetne tartani.

[ Szerkesztve ]

(#13363) Horváth Istv válasza watchfun (#13362) üzenetére


Horváth Istv
tag

Ahogy én látom , ennél is himbálodzik a kép...

(#13364) Ottó58 válasza Horváth Istv (#13363) üzenetére


Ottó58
senior tag

Sony AX53-ra gondolsz?

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13365) Ottó58 válasza access_denied (#13356) üzenetére


Ottó58
senior tag

"Itt sokan istenítik a 920-at, valóban nagyon jó felvételeket készít sötétben. Nekem az árával van bajom (valamint hogy csak FHD), közel ennyiért 4K 870-et kapni HDR funkcióval, 100 frame-es rögzítési lehetőséggel. Többit nem ismerem."
Sokat videózok fellépéseket, ahol néha gyér megvilágítás van, színpadon, ahol sokszor alig van fény és ezt kitűnően megoldja a 920, eddig ez a legjobb kamera amatőr szinten. Nekem nincsen 4k-s tv-m, nem is lesz a közeljövőben, a tv műsorok sugárzása nagyon el van maradva még a full HD-hez képest is.
Ha valaki csak azért vesz 4k-s kamerát és tv-t, hogy néha felvett videót megnézze, szerintem fölösleges.
100frame (Golf Shot) ha erre gondoltál ez volt a Sony CX250-ben is, még egy percet sem rögzített folyamatosan, ha a 870-ben is így van, nem sokat ér.
A 920-at a kategória legjobbjának tartjuk többek közt a 3MOS, a sok manuális beállítás lehetősége miatt is, nem véletlenül magas az ára, de ha így nézzük az egy érzékelős 4K is drága.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13366) Horváth Istv válasza Ottó58 (#13364) üzenetére


Horváth Istv
tag

Nem . A linkelt stabilizátorra !

(#13367) drnet válasza watchfun (#13362) üzenetére


drnet
aktív tag

Én még bele is szédültem. Szerintem rosszabb, mint ha simán mennél egy optikai stabilizátorral rendelkező kamerával. Olyan mintha tengeren himbálóznál.

(#13368) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok,

Mindenképpen új videokamerát szeretnék venni, méghozzá az edigital-ból. Egy zenei együttesnek szeretném megcsinálni a bemutatkozó videóját (720p-ben), majd az összevágott anyagot feltöltjük a youtube-ra, így a olyan kamerát keresek, ami alkalmas erre. Pontosabban azt a legolcsóbb megoldást keresem ami alkalmas erre :)

Árat szándékosan nem írtam, de ha lehet maradjuk 200.000Ft alatt. Tudom, hogy egy használttal jobban járnék, de mindenképpen új kell, számlásan, méghozzá a fent megjelölt üzletben.

Segítségeteket előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#13369) tecsu válasza Horváth Istv (#13366) üzenetére


tecsu
addikt

Vagy rosszul volt beállítva a steadycam, vagy a kamera súlyát becsülte rosszul az "operatőr". ;)
Sokkal simábban kellene működnie.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13370) tecsu válasza spyduck (#13368) üzenetére


tecsu
addikt

A hangot mivel rögzítitek? (Csak érdeklődésképp.)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13371) access_denied válasza Ottó58 (#13365) üzenetére


access_denied
senior tag

Meddő vita. Hiába a 3mos, ha a gyakorlatban egy egyérzékelős kamera képminőségét hozza. Sajnos ezt láttam, mielőtt vásároltam megnéztem mindkettőt.

A HDR és a 100 frame is lehet hasznos valakinek. Természertfotós vagyok, mellette szoktam kamerázni is, hatalmas a különbség a full HD és a 4K között.

(#13372) Horváth Istv válasza access_denied (#13371) üzenetére


Horváth Istv
tag

" hatalmas a különbség a full HD és a 4K között "
Itt mire gondolsz ? A kamerák , vagy a formátumok közötti kölömbségekre ? És miben látod a külömbségeket ? Tényleg érdekel a véleményed , mert lehet hogy olyat is észrevettél , amit én még nem ! :R

(#13373) spyduck válasza tecsu (#13370) üzenetére


spyduck
nagyúr

Esküvőkön lesz felvéve, elő helyszínen így a kamerával terveztük.

(#13374) access_denied válasza Horváth Istv (#13372) üzenetére


access_denied
senior tag

4K tévém van, gondolom ez kiderült :). Vettem fel full HD és 4K minőségben is, de (igaz belemászva a tévébe) a részletek miatt ordító a különbség. A 4* pixelszám a tévén is érezhető, nem arról van szó, hogy a kamera érzékelője ne bírná el a 4K felbontást.

Ha egyszer lesz nagy, 60-65" körüli 4K tévém, akkor tényleg elfelejtem még a full HD felvételeket is.

(#13375) watchfun válasza tecsu (#13369) üzenetére


watchfun
tag

Ez valami olyasmivel volt stabilizálva mint amit linkeltem? Milyen kamerával? (Ez a minőség nekem már megfelelő lenne és nagyjából hasonlóak lennének a felvétel körülményei is)

(#13376) drnet válasza access_denied (#13374) üzenetére


drnet
aktív tag

4K vs Full HD:
Szerintem általában az emberek azért vesznek fel valamit, mert azt majd jó pár év múlva vissza akarják nézni. Akkor már sokkal elterjedtebbek lesznek a 4K-s tv-k.
Én az első mini DV-s kamerámmal nem 16:9-ben vettem fel (pedig tudta volna), mondván minek, hiszen nincs is szélesvásznú tv a családban.
Ma már nincs sima tévénk, és elég szar ezeken 4:3-as képarányú videót nézni.
Én most ezért várok még a kameracserével, mert ha már cserélek, akkor legyen 4K.

(#13377) laszlo168 válasza drnet (#13376) üzenetére


laszlo168
senior tag

Teljesen igazad van, kell már a 4k, én azért még várok mert lassan jönnek a 8k-s kamerák, sőt én megvárom a 16k-t az lessz már az igazi, 85 colos tévén nézni 20 centiről, ez minden álmom :)
Bocsi nem neked lett szánva:)

(#13378) Ottó58 válasza laszlo168 (#13377) üzenetére


Ottó58
senior tag

Nálam itt véreznek el a 4k-s kamerák, történetesen ez a Sony AX53-as leírásából való:
"Minimális megvilágítás
4K: alacsony lux 18 lux (1/30(NTSC)/1/25(PAL) zársebesség) 4K: Normál: 9 lux (1/60(NTSC)/1/50(PAL) zársebesség) HD: alacsony lux 12 lux (1/30(NTSC)/1/25(PAL) zársebesség) HD: Normál: 6 lux (1/60(NTSC)/1/50(PAL) zársebesség) NightShot: 0 lux (1/60(NTSC)/1/50(PAL) zársebesség)
"

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13379) Horváth Istv


Horváth Istv
tag

https://drive.google.com/file/d/0BxbME1_77wx4VENoalcxMTd0VUU/view

Ezt csinállta az AX53-as két kicsi lámpánál....Szerintem , nem olyan rossz , mármint a minőség..... De nem tudom mások mit produkálnak ?

[ Szerkesztve ]

(#13380) access_denied válasza laszlo168 (#13377) üzenetére


access_denied
senior tag

Szerencsére az emberek különbözőek, mint ahogyan az igényeik is. Butaságokat írsz és próbálsz meg ezekben hinni. Egy 4K kamerával lehetőséged van kisebb felbontással rögzíteni a HDR pedig zseniális.

Két év múlva olvassd el a kommentedet :).

(#13381) Ottó58


Ottó58
senior tag

"access_denied" -azt kérdezném, hogy vágod-szerkeszted a 4k-s felvételeid, vagy vágatlanul tárolod, de min és mennyi helyet foglal mondjuk 1órás videó?
A HDR-rel kapcsolatban biztosan igazad van, hiszen a Sony, vagy a Pana (fényképezőim) képeit HDMI kábelen sokkal élesebben, részletgazdagabban látni a tv-n.
Nem kötekedésképpen, de minek a 4k-s kamera, ha kisebb felbontásban rögzít valaki?

"(#13376)drnet"- a Hi8-as videóim még 4:3-as aránnyal készültek, a Digital8-tól már 16:9-es arányban rögzítettem, pedig még csak normál (CRT) tv-m volt.
A technika pedig olyan, ha most 4k-ra váltunk, mert ezt természetesen jobb, úgysem ez marad, úgyis kitalálnak mást, ami még ennél is jobb lesz. Szóval nagyon nehéz követni, főleg pénzben a fejlődő technikát.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13382) spyduck válasza spyduck (#13368) üzenetére


spyduck
nagyúr

Senki? :)

(#13383) Sz.Péter


Sz.Péter
tag

Én is azt látom,hogy még jò pár évig kiforratlan technológia a 4k.Bár nemrég voltunk a MM ben és döbbenve néztem a 3-5 ezer € tévéken a 4k demoanyagokat,hazaérva rakerestem,hogy egyenlöre nincsen gyakorlatilag forrás hozzá,4k blue ray.Egy asztali pana ,lejátszó van a pc-n kivül ami cc 3500$.Termèsztesen tv adás sincsen.Csak a kamerát lehet vele nézni mp4 ben😀,hacsak nem avchd4k kamera.
Az avchd,és egyébb tömöritetlen formátumban felvevő kamerák is inkább a millios kategória,a szoftveres,hardveres igénye is nagyon sok,miközben egy valódi fhd,is gyönyörü képet készit,ha nem 100 ezres kategória sztem a pana 770töl már nehéz mellényulni.És 3most sem értem igazán,ha enyire nélküzhetetlen lenne a dslr kamerákban is lenne,vagy ha van is, sokkal jobban elene terjedve.Biztos egy hangyányival jobbak a szinek,de érdemes olvasni a slashcam oldalait ott müszeresen is bemérik,hogy menyi az annyi.Az obiknál detto, vannak nagy neves gyártok pl zeiss,a sonynál,de a miliós gépre sokszor fujinon optikát raknak (Fuji)tiszta marketing fogás,ráadásul az emlitett oldalon sem jobbak a német obik,kb egál.

[ Szerkesztve ]

(#13384) laszlo168 válasza spyduck (#13382) üzenetére


laszlo168
senior tag

ez van 200 alatt ami használható.
De ha igazán jó felvételt akarsz akkor ezt válaszd.

[ Szerkesztve ]

(#13385) Tusuka válasza Ottó58 (#13381) üzenetére


Tusuka
tag

Nekem VX870-em van. Volt idő amikor azt gondoltam, hogy talán jobban jártam volna egy x920-al. Most jelenleg nagyon örülök, hogy mégsem x920 lett. Egyrészt nekem még senki sem bizonyította, hogy 920 erősebb sötétben, vagy esetleg bármi másban (tudom 3mos..., de nekem ez még koránt sem bizonyíték). Másrészt, 10, 20 év múlva, amikor visszanézem a gyerekről a videókat, azt gondolom, hogy baromi nagy különbség lesz fullhd és 4k között. Jelenleg nincs 4k tv-m és mégis mindent 4k-ban rögzítek. Azt gondolom, hogy mint ahogy most "nehéz" olyan tv-t venni, ami már ne tudná a fullhd-t, 10 év múlva meg nehéz lesz olyat venni, ami ne tudná a 4k-t. Harmadrészt pedig van egy olyan gondolatom, hogy a vx870 kb. 5 évvel újabb technológia.
Jelenleg 2x2 TB ra másolom a videókat, és egy laptopról szerkesztem őket.

Tudom, hogy ezen a fórumon az x920 a sztár, de jó lenne már látni egy igazi összehasonlító videót (halkan jegyzem meg, hogy még ha sötétben az x920 jobban is teljesít, akkor sem biztos, hogy azt venném).

(#13386) spyduck válasza laszlo168 (#13384) üzenetére


spyduck
nagyúr

Köszönöm!

(#13387) laszlo168 válasza Tusuka (#13385) üzenetére


laszlo168
senior tag

Én tudom neked mondani hogy erősebb a 920, mert én mindkettővel dolgoztam egy este, egy szalag tűzőn, ahol volt gyergya fény, meg félhomály.

(#13388) tecsu válasza Horváth Istv (#13372) üzenetére


tecsu
addikt

A Panasonic csúcs, még fixobjektíves videókamerája esetében (AG-DVX200 is úgy áll a dolog, hogy a HD-ben rögzített videó meglehetősen gyenge minőségű (elmosott, színhibás, moirés, talán zajosabb is), ellenben ha 4K-ban rögzítünk, majd utómunkában lekonvertáljuk a felbontást jó minőséget kapunk.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13389) tecsu válasza spyduck (#13373) üzenetére


tecsu
addikt

Ja, hogy olyan együttes. Ahhoz nem rossz a beépített mikrofon sem, ha nincs büdzsé a külön hangláncra.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13390) tecsu válasza access_denied (#13374) üzenetére


tecsu
addikt

"A részletek miatt ordító a különbség. A 4* pixelszám a tévén is érezhető."
Ez egyértelmű.
Viszont egy profi HD és egy amatőr 4K összehasonlításakor már előjönnek érdekes dolgok, bár HD-t egyre kevésbé vennék, hiszen minden a 4K-ról szól.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13391) Horváth Istv válasza tecsu (#13388) üzenetére


Horváth Istv
tag

A problémám a 4K-s felvétellel az , hogy szerintem , darabos a mozgása a 25P-s kép frissítésnek !

(#13392) Tusuka válasza laszlo168 (#13387) üzenetére


Tusuka
tag

Köszi, de azért csak megnéznék 2 videót, és nem csak sötétben, hanem normál körülmények között is.

(#13393) djnice válasza Horváth Istv (#13391) üzenetére


djnice
veterán

Ez így van, a 25p családi felvételek esetén szerintem is nagyon zavaró.

Csak érdekességként, Samsung Galaxy S6 telefon 1080p60 beltérben (letöltve nézzétek a nyers videót, ne a böngészőn keresztül): [link]
Ha lenne zoom, simán elmenne egy jó kamerának.

[ Szerkesztve ]

(#13394) tecsu válasza Horváth Istv (#13391) üzenetére


tecsu
addikt

És más képfrissítés esetén mi a helyzet? Annak a problémának valószínűleg nem a 4K vagyis a felbontás az oka.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#13395) sonaj0203 válasza Ottó58 (#13353) üzenetére


sonaj0203
aktív tag

Amikor még én vettem ott akkor az volt a legolcsóbb sőt nem is nagyon volt más hazai forgalmazó. Most nem néztem utána, hogy máshol mennyi. :B

Van úúgy, hogy nem úgy van.

(#13396) sonaj0203


sonaj0203
aktív tag

Mint x920 tulaj, csatlakoznék egy kicsit a beszélgetéshez. Szerintem nem kérdés, hogy a 4k, jobb mint a fullHD, de DE de nem minden esetben. Itt is a klasszikus "mire akarod használni" "mit akarsz felvenni" dönt.
A 4k felvétel (még) elvérzik pl. gyorsabb mozgásoknál pl. tánc., nem beszélve arról ha ez a gyorsabb mozgás romantikus körülmények között zajlik pl. félhomály, egyszerűen csak azért, mert 25p-ben rögzít a kamera. Ezt sokaknak nem tűnik fel csak akkor, ha ugyanabból a jelenetből megnéznek egy 50p-s felvételt.
A 3mos szenzor előnye főleg ilyenkor jön elő.
A másik sokan a 4k-s felvételt még le is konvertálják fullhd-ba, ami alapból nem feltétlen csúnyább, mint az eleve fhd-ban rögzített, de a fenti dolgokat is figyelembe véve egy újabb minőségromlással számolhatunk.
Aztán még azt is hozzá tenném, hogy sok ifjú párnak van már lapos tvje, de szenvedtem már azzal, hogy az FHD 50p-s felvételt nem bírta lejátszani semmilyen formátumban. 4k-s tv-je még egy párnak se volt. :K
Persze az új kamerák általában (sokszor meg nem) jobbak "mer fejlődik a technika" csak mondjuk van, amikor az a nagy újjjítás, hogy van még egy kamera, vagy proojjektor az lcd-n. :DDD
Végszóval én is lecserélném az x920-at, ha a 4k-s kamerák már tudnának hasonlót, mondjuk 3mos 4k :DDD :Y .

[ Szerkesztve ]

Van úúgy, hogy nem úgy van.

(#13397) Ottó58 válasza sonaj0203 (#13396) üzenetére


Ottó58
senior tag

Nálad a pont!
Többnyire ezt bizonygatom én is, az általam használtakhoz az egyik legjobb AMATŐR kamera!

Még valami, és ez nem Neked szól, hány ember törekszik a 4k-s dolgokra?
Ismerek tölem fiatalabbakat is, még a jó öreg 72centis hagyományos tv-t nézik.
A környezetemben, munkahelyemen vannak tehetősebb emberek, s nem céljuk a 4k, sem kamerában, sem tv-ben.

Ha kijön a 3MOS 4K, azonnal cserélek, addig számomra fölösleges.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13398) Ottó58 válasza Tusuka (#13385) üzenetére


Ottó58
senior tag

Vágod, vagy szerkeszted a videókat, mert nem mindegy.
Van aki csak darabolja, aztán összefűzi, ehhez nem kell erős gép.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#13399) Horváth Istv válasza tecsu (#13394) üzenetére


Horváth Istv
tag

Más sebesség , nem igen van ma , a megfizehetö kategoriában....Mármint 4K-s felbontáshoz .
Most a kamerám , FHD 50P-re van állítva , mert kitudja milyen okbol , az Europai típusokban nincs 60P :( Egyébként azt használnám....

(#13400) Horváth Istv válasza sonaj0203 (#13396) üzenetére


Horváth Istv
tag

Valóban gond a nagyobb sebességű videók lejátszása TV-n . Az én TV-m is , csak HD-ban hajlandó 50-60P-t lejátszani.... :W De az is volt egy ceremónia , mire erre rá jöttem :B Vagy száz formátumot végig próbálgattam , mire a használatit átolvastam . Mert ugye , ki gondolná , hogy egy FHD TV , nem tud minden FHD felvételt lejátszani :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.