Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30301) philoxenia válasza mefistofeles (#30300) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az a baj, hogy utólag ez nem segít az áldozatokon... :(
Minden kocsiba kellene alkoholfigyelő rendszer, ami kiiktathatatlan és jelez... Rendőrségen, stb. esetleg le is tilt... filléres dolog manapság...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30302) Lauda


Lauda
félisten

[link] :W

Mindenki dontse el maga mit csinalna vele. :(

(#30303) zsid válasza Lauda (#30302) üzenetére


zsid
senior tag

Ez itthon is mindennapos :)

<tRucKdriFteR>

(#30304) Sotho


Sotho
őstag

Hasznos lehet. [link]

(#30305) 8th válasza Lauda (#30302) üzenetére


8th
addikt

Megtapsolnám. :P

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#30306) Lauda válasza Sotho (#30304) üzenetére


Lauda
félisten

Ez okos kis dolog, koszike! :R Ennyit szamit a sebesseg. Ha 50-el mesz meg tudsz allni az akadaly elott, ha 100-al es ugyanott veszed eszre, akkor meg fekezni sem lesz idod, 100-l fogsz belecsapodni. :)

zsid sajnos... :(

(#30307) Lauda válasza 8th (#30305) üzenetére


Lauda
félisten

Ha beled szallna igy? ;]

(#30308) 8th válasza Lauda (#30307) üzenetére


8th
addikt

Megtaposnám. :P

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#30309) Lauda válasza 8th (#30308) üzenetére


Lauda
félisten

:DDD

(#30310) MaciG


MaciG
addikt

Ha valakinek van jogsija és elkapják ittasan biciklizni akkor a jogsiját is bevonják, vagy csak a pénzbüntetés van és jogsit nem érinti?

BANZAII

(#30311) Sotho válasza MaciG (#30310) üzenetére


Sotho
őstag

Szép is lenne. :D

(#30312) Möhe válasza MaciG (#30310) üzenetére


Möhe
addikt

ha jól tudom röpül a jogsi

(#30313) atomanti78


atomanti78
újonc

Új bmw is elhasalt a pályán..
200 feletti sebesség, teherautó meg mehetett vagy 100-al.
A különbség 100 feletti: [link]

(#30314) MaciG válasza Möhe (#30312) üzenetére


MaciG
addikt

Nah most akkor melyik? :U

BANZAII

(#30315) Möhe válasza MaciG (#30314) üzenetére


Möhe
addikt

Kiderült az is, hogy ha valakinek van B kategóriás vezetői engedélye, és kerékpárral követ el szabálysértést, nem veszik el a jogosítványát, mivel nem azzal a járművel követett el szabálytalanságot, amire az engedélye szól. Egy segédmotoros például hasonló esetben elveszítheti jogosítványát, mivel erre a járműre kötelező a KRESZ-vizsga letétele.

forrás,én nem így tudtam de ez nem számít

(#30316) Lauda válasza MaciG (#30314) üzenetére


Lauda
félisten

Az azonos kategoria szamit. Kerekparnal nem vesznek el semmit. Segedmotornal ha van kulon segedmotoros, akkor azt veszik el, ha a B-vel vezeted, akkor beszivtad, mert elveszik. Meg kulon a gepjarmun belul is bonthatjak kategoriakra, emellett ha ez a munkad, meguszhatod jo nagy penzbirsaggal is es akkor meghagyjak a C/E/D kategoriat.

(#30317) MaciG válasza Lauda (#30316) üzenetére


MaciG
addikt

Mármint mi a munkám a biciklizés? Mert amúgy nem értem mért kapna az nagyobb pénzbírságot a sofőrként dolgozik ,mint aki mondjuk asztalosként. Mert az eléggé diszkrimináció gyanús...

Jah és köszi az infót mindkettőtöknek! :R

BANZAII

(#30318) Lauda válasza MaciG (#30317) üzenetére


Lauda
félisten

Ne haragudj, egy ovodas is ertene amit leirtam, probald meg megegyszer.

(#30319) mephi666 válasza MaciG (#30317) üzenetére


mephi666
nagyúr

sofőrről jut eszembe, hogy egy 25-30körüli srác fuvarozott hozzánk és egyik nap nem láttuk többet: más járt utána a gépével... kiderült, hogy névnapoztak és másnaposan ment be a vasműhöz... portán dolgozók közül sokat szondáztatnak befelé menet, sofőrök közül meg random... nála ki is mutatott a szonda egy szép értéket, ami miatt hívták asszem a vámosokat (?), hogy komolyabb műszerrel is végezzék el a mérést... ők mértek egy akkora értéket, ami miatt már bűncselekménynek számított az eset, hivatalból hívták a rendőröket, feljelentés, 400-500ezres büntetés, jogsi bukó kapásból x időre... ha újra le akarja tenni, akkor pszichológiai vizsgálat és fizethet újra mindent :( szerencsétlen hülye volt és irgalmatlanul megszívta... azóta talán biztonsági őrködik valahol

amúgy bringára nem lépett még életbe az a rendelet, hogy kevésbé forgalmas utakon, enyhén ittasan nyugodtan lehet közlekedni?

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30320) Lauda válasza mephi666 (#30319) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt erdemelte ezt kapta.

(#30321) MaciG válasza Lauda (#30318) üzenetére


MaciG
addikt

Jogos , csak gyors átfutottam é s kissé összefolytak a mondatok. :R

mephi666 Nálunk is napi rendszerességgel van szondáztatás munka előtt és van ,hogy munka után is, szóval ha vezet az ember nem érdemes inni, de a bringa más tészta egy mondjuk egy kis faluban, ott azért szerintem annyira nem vészes ha valaki iszik pár sört és úgy teker haza. (Nem azokra gondolok akik felülni se tudnak a bringára pl. egy kiadós disznóvágás után. :D )

BANZAII

(#30322) mephi666 válasza MaciG (#30321) üzenetére


mephi666
nagyúr

sokan vagyunk azon a véleményen, hogy: "inkább biciklire üljön a paraszt, ha iszik, mint hogy kocsit vezessen" (arról nem is beszélve, hogy mondjuk kamiont 24tonna teherrel) ...biciklin normál esetben csak a saját egészségét veszélyezteti az ember és legyen akkor az ő felelőssége, ha baj éri... viszont egy személygépkocsival, vagy motorral is könnyen képes lehet másokban is kárt tenni: azért részegen könnyebb húzni/nyomni a gázt, mint tekerni a pedált

saját példa: 3-4éve bringával járok munkahelyre, ami kb 5km-re van... városban szó szerint kb annyi idő alatt érek ide, mintha kocsival jönnék (kisebb utcákon jövök, 2helyen kell megállnom lámpánál, autóval meg vagy 8helyen kellene) ...nyugodtabban fogok meginni év végi céges banzájokon 2-3felest meg néhány sört (amit egyébként ha normálisan kajálok meg sem érzek) és nem kell attól rettegnem, hogy lemeszelnek a rendőrök és 10ezrekre vágnak

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30323) adalbert1 válasza mephi666 (#30322) üzenetére


adalbert1
veterán

A bringás ténnyel annyira vitatkoznék, hogy ugyan az igaz, hogy nagyobb valószínűséggel csak magában tesz kárt a delikvens, viszont ha te elcsapod úgy, hogy ő a hibás, akkor attól még neked kell életed további részében együtt élni ezzel a ténnyel...
Persze ezzel nem azt mondom, hogy bringán 1-2 sör nem férne bele, főleg nem valami zsák faluban, de a nagy többség úgyse állna meg annyinál.

A külső váci úton mennyire jellemző, hogy a záróvonalon előznek (annak ellenére, hogy 2 sávos az út)? Mert már másodjára találkoztam ilyennel, egy német rendszámú Ferrari, és egy Q7 is így találta gyorsabbnak a sor mellett elhaladást.

(#30324) MaciG válasza adalbert1 (#30323) üzenetére


MaciG
addikt

Szerinted akinek olyan autója van, mennyire érdeklik a szabályok ha neki sietni van kedve? (Tisztelet a kivételnek)

BANZAII

(#30325) mezis


mezis
nagyúr

Üdv.!

Debrecen Délen mentem le az autópályáról. A 33-as útra balra nagy ívben (város felé) lámpás kereszteződésen lehet fordulni. (Jobbra kis ívben -Hortobágy- is.)

Már 6-7 perce vártunk a zöldre (közben jobbra kis ív kapott legalább két zöldet), amikor hátulról egy tapasztalt sofőr előrement az első autóhoz és megkérte, hogy álljon előrébb, mert az aszfaltba ott van a detektor. Ezután szinte azonnal kaptunk zöldet.

Kérdésem: Nem lehetne legalább útburkolati jellel vagy egyéb módon jelezni azt, hogy meddig menjen az autós ahhoz, hogy a detektor érzékelje a jelenlétét ? (Vagy valahová egy jelzőlámpa, ami visszajelezne úgy, mint a "nyomkodós" zebránál szokás ?

mezis

(#30326) Dluinet válasza mezis (#30325) üzenetére


Dluinet
nagyúr

2 méternél távolabb ne állj meg a felfestéstől, ahhoz, hogy ne érzékelje az autót, legalább 3-4 méterrel a felfestés előtt meg kell állni.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#30327) Calogero


Calogero
addikt

Egy kék Suzuki haladt Földes belterületén az Ady Endre utcán, amikor zöld jelzésen akart átmenni a 42-es számú főút átvezető szakaszán. Ezt azonban figyelmen kívül hagyta a főúton Berettyóújfalu felé közlekedő román kamion vezetője, s a piros lámpa ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött az ott szabályosan közlekedő Suzukival. A személyautót vezető 26 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette, a kamionos és utasa könnyebben sérült.

[link]

(#30328) MaciG válasza Calogero (#30327) üzenetére


MaciG
addikt

Egy román kamion balesetet okozott... a suzukiban utazók közül valaki meghalt... :W

Valahogy én az ilyeneken nem lepődök meg. Románok mennek mint az állta a suzuki meg egy kartondoboz. A héten volt egy koccanás, egy suzuki nekiment azt hiszem egy fordnak hátulról. a ford éppen hogy megkarcolódott a suzukinak meg elég durván összetört az eleje. Ha nem látom el sem hiszem...

BANZAII

(#30329) Möhe válasza MaciG (#30328) üzenetére


Möhe
addikt

Nálunk van a román,urkán határon teher/busz kontroll? Vagy ide boldog boldogtalan bejöhet túlhajszolt sofőrrel,műszakilag alkalmatlan kamionnal,busszal,kocsival? Nem lehet az ilyeneket kiszűrni? Okozzon máshol balesetet,vagy aludja ki magát rendesen,és jöjjön kifogástalan gumikkal/fékkel/lámpával. Ausztriába bezzeg lassan csak téli gumival lehet átmenni.Itt meg dodgem van a főutakon az ilyenek miatt. :(((

(#30330) jerry311 válasza Möhe (#30329) üzenetére


jerry311
nagyúr

A tachográf simán kijátszható, legalábbis a korongos.
Ezek után mégis milyen csodát vársz?

(#30331) Lauda válasza jerry311 (#30330) üzenetére


Lauda
félisten

A digitalis is.

(#30332) Zozzant


Zozzant
addikt

Most egyenesen, a következőnél jobbra.... ..... neem, BALRA! :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AbTUXoKUDss

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#30333) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

[link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30334) zsid válasza philoxenia (#30333) üzenetére


zsid
senior tag

Kicsit genya volt, de szerintem jogos :DDD

<tRucKdriFteR>

(#30335) Calogero válasza zsid (#30334) üzenetére


Calogero
addikt

Szerintem is megérdemelte amit "kapott" ;] :DDD

(#30336) Lauda válasza philoxenia (#30333) üzenetére


Lauda
félisten

Az nem is tunt fel senkinek, hogy no es milyen ugyesen beparkolt oda? ;]

(#30337) philoxenia válasza Lauda (#30336) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Meg hogy két "kocsi" elfért egy helyen.... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30338) Dluinet válasza philoxenia (#30333) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Előre megrendezett, vagy nem?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#30339) Lauda


Lauda
félisten

(#30340) philoxenia válasza Lauda (#30339) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

:(

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30341) mephi666 válasza Lauda (#30339) üzenetére


mephi666
nagyúr

talán nem azért kenik fel beláthatatlan kanyarban azt a záróvonalat, mert az előző faluban kimaradt kis festék a zebrák után :U

esküszöm nem 2 év után kellene engedélyezni a korlátlan megszerzését, hanem beosztani: először 2évre smkp 50köbcenti alatt... aztán balesetmentes +1-2év után ismételt vizsga (ha akar a páciens) nagyobb kategóriára, majd megint pár év után még nagyobbra... így kellene vagy 6-8év rutin elvileg, hogy 600-700köbcentis dögökkel mászkálhasson az ember... esetleg kötelező vezetéstechnikai tréning sem ártana hozzá, mert aki nagymotort vesz, általában nem 50nel akar mászkálni a városban meg 90nel a főútvonalon

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30342) jerry311 válasza mephi666 (#30341) üzenetére


jerry311
nagyúr

Az ilyen hulyeseg ellenem ved. Legfeljebb jobban tudja kezelni a gepet, de attol meg ugyanugy elkezd elozni amikor nem lat semmit.

(#30343) mephi666 válasza jerry311 (#30342) üzenetére


mephi666
nagyúr

de talán benőne ennyi idő alatt a feje lágya és nem menne bele értelmetlenül olyan manőverbe, amiben könnyen ottmaradhat... inkább orosz rulettezzen az ilyen: szebb+gyorsabb halált is hal, mintha elkapna pl egy kamiont szemből és leszakadna keze-lába, mellesleg másokat sem veszélyeztetne fölöslegesen

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30344) jerry311 válasza mephi666 (#30343) üzenetére


jerry311
nagyúr

Ugyan mar, vannak ilyen hulyek autoval is, 2-3 gyerekkel a hatso ulesen. Rajtuk sem segitett az ido...

(#30345) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Körforgalom megközelítése ideális sebességgel: [link]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#30346) zsid


zsid
senior tag

Megint áll az M0 és környéke:

[link]

<tRucKdriFteR>

(#30347) MaciG válasza mephi666 (#30341) üzenetére


MaciG
addikt

Ha a B-s jogsi megszerzése után beülhetsz akár egy 1000 pacis verdába akkor motoron minek lenen az általad írt korlátozás? :U

BANZAII

(#30348) Möhe válasza mephi666 (#30341) üzenetére


Möhe
addikt

Autóval szintúgy előznek kanyar előtt ne adj uram erős jobbosban ahol nem látsz előre 50m-t. Nem feltétel a motor ahhoz hogy hülye legyen az illető.
Én is előzök kanyarban,de csak ott ahol nem fák vannak az árokparton hanem simán belátni az egészet és jó hosszan tiszta az út. Egyéb esetben maradok nyugton a seggemen és kullogok a traktor vagy mittomén mi mögött.

(#30349) philoxenia válasza Möhe (#30348) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

..én is előzök kanyarban, de csak belülről és csak ha látok....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30350) mephi666 válasza MaciG (#30347) üzenetére


mephi666
nagyúr

+#30348: az meg a másik, szerintem erről is leírtam a véleményem valahol korábban :K csomó baleset volt itt is a közelben, ami abból adódott, hogy 18körüli srác elvitte mondjuk apuka a6osát és kanyart egyenesített az első fáig... (még beláthatatlan kanyarban előzés sem kellett) autóban ülő 16-18éves utasai túl sem élték :( simán lehetne ide is határokat húzni, hogy szép sorban engedélyezzék neki a nagyobb kategóriákat a jogsi megszerzése után...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.