Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53981) szenesember válasza lugomon (#53980) üzenetére


szenesember
aktív tag

Gyönge a Jpeg motorja, tehát a gép saját képfeldolgozása nem hozza ki a maximumot a szenzorból. Nem lehet kikapcsolni teljesen a zajszűrést, ezáltal ISO 6400-as érzékenységtől erős a részletvesztés, tompábbak a színek, és a kontrasztja is lecsökken, még, ha -5 -re, azaz legalacsonyabbra is állítod a zajszűrést. + az LX100 natív érzékenységi tartománya ISO 200-tól indul, ezért Jpeg-ben ISO 100-ra állítva csökken a dinamikatartomány, hamarabb kiégnek a részletek. De nem jobb a helyzet az RX100-nál sem, a kisebb szenzor/rosszabb jel-zaj viszony miatt. Ezért érdemesebb RAW-ban fotózni, még, ha nincs is ideje az embernek az utófeldolgozásra. Lightroom-ban pl megadsz egy alapbeállítást a fontosabb dolgokra, és már eleve azzal töltődnek be az importált fotók, aztán egyszerre kimented őket, és még így is sokkal jobb eredményeket fogsz elérni vele, mit bármelyik Jpeg-el. + ott lesz a lehetőség arra, h. ha van egy nagyon jól sikerült fotód, kihozhatod belőle a maximumot (Dinamika, színek, fehéregyensúly, zajszűrés, élesítés, stb,stb.)

Szerk. Előzőre:
Sajnálom a csalódásod a Fuji márkában, de egy gép alapján kár elítélni egy márkát. ;) Én nem csalódtam a választásomban :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.