Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1101) venember83 válasza Rabbitf_24 (#1097) üzenetére


venember83
nagyúr

Nem, a tied nem fogyaszt 12 voltrol, mivel AGP-s geped van. A pci-e csatoloju gepek mar nem 3.3 voltra vannak ''beallitva'', hanem a 12 voltos agat terhelik, lenyegeben csak azt hasznaljak. Tied viszont, mivel nem pci-e-s, ezert elobbi agat hasznalja.

Nem az a lenyeg, h nekem igazam legyen, hanem a forum lenyege a segitseg, illetve sok esetben a felvilagositas.

Igy van, jo dontes volt a valtas, Mercury meg MS Industrial vagy mittomenmi az gepveszelyes.


Gyúrma igen, eleg, biztosan.


redzsi: NAGYON felejtos!!! Haz lenyegeben mindegy, de probalj olyan hazat talalni, ha ezt egyutt veszed a tappal, amiben FSP (pl par Foxconn hazba ilyet raknak, de akkor minden esetben szerepel a tapon, h FSP) vagy ASUS tap van. Ezek meg viszonylag normalis arban vannak hazastol/tapostol. Vagy veszel 1 CM Elite 331-et, ilyen: [link] s bele 1 elso hozzaszolasbeli ajanlott tapot, azt is meguszhatod boven 15k alatt s van 1 jo hazad jo tappal.



Vegre 1 kis erosites Szten Márs szemelyeben :DD

(#1102) sklopp


sklopp
őstag

A Seasonic tápok bár drágák, ultrastabilak, csendesek, mindenki gondolja meg, megéri-e kifzetni. Ez a gyártó már akkor is tápot készített, amikor még PC nem létezett.

(#1103) Rabbitf_24 válasza venember83 (#1101) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Nem kötekedésképpen de fogyaszt, mert 2 tápcsati van az X1950GT hátul,
jó tudom, nem sokat :W :DD , jah meg nem írtam még bele a konfigba
2 winyot se.... :R

(#1104) redzsi


redzsi
senior tag

Az MTECH-re gondoltam mert jó árban van, de ha gáz akkor inkább hagyom is.

(#1105) Rabbitf_24 válasza Szten Márs (#1100) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

még LC-Power is a rosszak között.....

(#1106) Savage5 válasza venember83 (#1101) üzenetére


Savage5
senior tag

Ilyen házam van 450-es GPS-sel és nagyon megszerettem. :B

Visszatérve a tápokhoz és az UPS-ekhez, jó, hogy olvasásra késztettetek, mert figyelmen kívül hagytam szünetmentes vásárlás előtt az aktív/passzív PFC-s dolgot. :o

...

(#1107) Szten Márs válasza redzsi (#1104) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Legolcsóbb ajánlható táp az FSP PNF. 6,5 k körül van a 350-es változat.

(#1108) AtHoS válasza venember83 (#1101) üzenetére


AtHoS
nagyúr

''A pci-e csatoloju gepek mar nem 3.3 voltra vannak ''beallitva'', hanem a 12 voltos agat terhelik, lenyegeben csak azt hasznaljak. Tied viszont, mivel nem pci-e-s, ezert elobbi agat hasznalja.''

Na ezt sem tudtam. Mindig tanul az ember.

Az AGP közbeszól:

Barátomnak azért kell valószínüleg tápot cserélnie, mert:
1. lecserélte az Abit NF-7 lapját NF-7 S v2.0-ra
2. lecserélte az FX5600-osát Radeon 9700-ra

Barton 2500+ tunyingolva 3200+ -ra, 3 IDE winyó, ebből 2 Rackban (PCI-is IDE bővítővel) + 2 Optikai meghajtó + 4 Thermaltake házhűtő venti, melyek molex csatiról táplálkoznak 3.5'' előlapi szabályozópanellel + valami Deluxe ház előlapi mindenféle kijelzővel megspékelve

Ha minden igaz, akkor nem hagytam ki semmit.
Szóval ilyen felállásban a gépezet működésében olyan probléma áll fenn, hogy legelső bekapcsoláskor véletlenszerűen indulás közben lekapcsol a gép, majd áramtalanítás után lehet csak éleszteni ill. a bekapcsológomb 4 másodpercig történő nyomása után újra lehet talán próbálkozni az indítással aztán vagy sikerül vagy nem. Nekem első blikkre ez táp gyanús, mert az új lap a vidkarival előtte tökéletesen üzemelt egy másik konfigban.

read-only mode on the forum

(#1109) kiborg


kiborg
aktív tag

Hali!

A Seasonic S12 430W-s hogy viszonyul a szünetmentesekhez ?
Vagy fordítva ?

Kiborg

[Szerkesztve]

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#1110) venember83 válasza Rabbitf_24 (#1103) üzenetére


venember83
nagyúr

Szoval akkor vissza az alapokhoz:

1 modern tapnak van 3 fo aga:
12 voltos, 5 voltos es 3.3 voltos. Tobb is van, de azokat most hagyjuk.

AGP-s konfigok legfokepp 3.3 voltrol esznek, illetve 5 voltrol.

Pci-expresses konfigok 12 voltrol.

A ket tapcsati eppen azert van hatul a kartyan, mert az AGP buszon nem kap eleg aramot a kari, pci-e csatolofeluleten 75Watt mehet at, AGP-n meg asszem 35 vagy 45. Ezert van pl a pci-e-s valtozaton csak 1 molex csatlakozo, mig AGP-sen ketto, de kerdes, h minek, mikor kb 65-70 wattot zabal a Pro, GT kevesebbet.

Mind1, jo ejszakat, inkabb dolgozok meg 1 kicsit s fekszek, ciao!


Kiborg: Szinuszos szunetmentest kell venni, akkor biztosan menni fog, de szvsz beszeld meg az eladoval, h elviszel 1 UPS-t kiprobalni, vidd haza, probald ki a szunetmentest, ha megy, akkor oke, ha nem, akkor vissza a boltba. Sajnos a szinuszos dragabb, de lehet, h kvaziszinuszosokkal is fog menni a gep, ugyanakkor korantsem biztos.

AtHoS: nem vagyok tapszakerto/villanyasz, ezert nem tudok segiteni erdemben, ajanlom a kov topikot: [link] Max gyanakodhatok, de annak sok ertelme nincs. Csereld ki 1 masik tapra esetleg, elofeltetel, h az a tap jo legyen. Ha azzal a tappal nem problemazik bekapcsolasnal, akkor a tap volt a ludas, ennyire jutottam jozan paraszti eszemmel, kerem kapcsoljon ki.

[Szerkesztve]

(#1111) Rabbitf_24 válasza venember83 (#1110) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

OK, így más.
Thx :C

(#1112) kiborg válasza venember83 (#1110) üzenetére


kiborg
aktív tag

Köszi, próba cseresznye.

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#1113) Ebit válasza venember83 (#1110) üzenetére


Ebit
addikt

mig AGP-sen ketto,
Pontositás, egyes Sapphire AGP-s kártyákra került két molex,- feltehetően megmaradt raktárkészlet- a többin a jelenleg elfogadott PCI-e tápcsati van.

(#1114) AtHoS válasza venember83 (#1110) üzenetére


AtHoS
nagyúr

''Max gyanakodhatok, de annak sok ertelme nincs. Csereld ki 1 masik tapra esetleg, elofeltetel, h az a tap jo legyen. Ha azzal a tappal nem problemazik bekapcsolasnal, akkor a tap volt a ludas''

Nos ezt a mókát játszottuk el Hétfőn. A saját tápom került a gépébe az övémeg az enyémbe. Ha rendben működne nálam a tápja, akkor még az éjjel válaszolok a hsz-edre, de nem működik rendben.

Délelőtt 11-től folyamatosan ment a gép, hogy ha hibázik a táp, akkor minél hamarabb jöjjön ki. Videotömörítés stb. ment azért. Úgy éjfél után nem sokkal egyszercsak hirtelen lekapcsolt a gépem és csak kb. 5sec-ig tartó áramtalanítás után tudtam bekapcsolni (rövidebb időn belül visszakapcsolva a 220-at nem reagált a bekapcsolásra). De épphogy fellőttem a böngészőt, újra lekapcsolt. A következő indításnál már a lemezellenőrzés közben kapcsolt le. Ekkor tuningot megszűntettem ill. alulfeszeltem a procit, kiszedtem az olyan winyókat, ami nem szükséges feltétlenül. Ezután picit hosszabb ideig működött a gép rendben, de csak lekapcsolt megint. Ekkor mentem alunni.

Most reggel meg csavartam egy kört az alaplapi tápcsatlakozón, hogy feszesen álljon, ne tudjon magától elmozdulni, hátha valami érintkezési probléma/kábeltörés a probléma okozója. 1 órája megy most. Na majd estefelé kiderül, hogy bírja e akkor is.

Szerk.: nem sikerült OFF-ba raknom


[Szerkesztve]

read-only mode on the forum

(#1115) Kriza


Kriza
őstag

Lehet kapni olyan tápot, amiben szilárdelektrolitos kondik vannak, vagy ez még várat magára?

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1116) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Tud valaki mondani nekem egy okosságot, adott egy Chieftech 560W-os moduláris táp, tegnap éjszaka beszart a ventillátora, olyan hangja van mit egy traktornak. Ma felhívtam a boltot ahol vettem, és ott a drága jó szervizeskolléga tájékoztatott, hogy ha tényleg hibás,akkor 2 hét a javitás!!! De én dolgozom a géppel és nagyon fontos. És erre nincs megoldás? Vennem kell egy tápot addig amíg ezt a szart szervizelik? :(

(#1117) Qru válasza Sz.Miki (#1116) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Sztem kérj cseredarabot. 2hetes szervízeléshez már simán kéne adniuk (bár lehet csak 3héten túl jár csere cucc??).

#nincsbennetarcsi

(#1118) Kriza válasza Sz.Miki (#1116) üzenetére


Kriza
őstag

Érdekes, mert ez a táp nem lehet túl régi. Nem lehet, hogy valami belelóg a lapátokba?
Érdemes lehetne megnézni, hogy a ventillátor vezetéke be van-e forrasztva a tápba, vagy van rajta csatlakozó, mert utóbbi esetben Te is tudnád cserélni. Persze csak elég izmos darabra és kockáztatva, hogy ugrik a gari. Volt erről a tápról itt egy teszt is, de sajna nem írják, hogy hogy csatlakozik a venti.
Azt nem tudom, hogy a jogszabályok szerint mennyi idő alatt kell cserélniük ilyen esetben, ez mindig vitás kérdés.

[Szerkesztve]

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1119) BPFeri válasza Sz.Miki (#1116) üzenetére


BPFeri
senior tag

Esetleg tudok segíteni Neked egy BP. V-ker tápjavító ''guru'' -val.. talán vele meg tudsz egyezni egy javítási allatti cseredarabbal.

Üzenj ha küldjem a telefonszámát ! :R

....

(#1120) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Nos a ventillátor rácsot már leszedtem korábban, mert akkor is cirippelő hangot adott ki, mint ha beleért volna valami a tápba, gondoltam kábel vagy haj.... de semmi, tegnap hajnalban meg nagyon eldurvult a helyzet, mert szó szerint rázta a házat a tápegység és nagyon hanos zakatoló hangja lett. Ma reggel mikor bekapcsoltam a gépet, olyan hangja volt mint új korában, 4 óra működés után most kezd el megint folyamatosan cirippelni!

Néztem, hogy milyen a ventillátor csatlakozása, kicsit elképedtem amikor megláttam, hogy 6eres kábel ami rá van forrasztva a tápegység nyákjára, itt a PH-n van teszt erről a tápról, ott meglehet nézni, hogy miről is beszélek.

(#1121) Sz.Miki válasza BPFeri (#1119) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Köszönöm a segítséget, de úgy néz ki sikerül szereznem egy 400W-os chieftech-tápot ideiglenesen, viszont ha oda vinném szervizelni akkor ugrana a 3-év garanciám :(

Mondták páran, hogy próbáljak meg ember keresni akinek van kapcsolata az Alien Computerrel, mert ha van ismerős akkor már egyből cserélnek :( Ilyen világban élünk...

[Szerkesztve]

(#1122) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

[link]

Íme a hang amit produkál ezt éjszaka vettem föl telefonnal AMR formátum!

(#1123) BPFeri válasza Sz.Miki (#1121) üzenetére


BPFeri
senior tag

Bár (még) nem ismerlek ( személyesen ) de egy 410W - fullos Chifi -t én is tudok Neked kölcsönadni .... ha érdekel ma délután(kora este) Óbudáról elviheted.és akkor hozod vissza amikor vissszakapod a sajátod ! Gondold +.. és ha érd. küldj PÜ -t !! :DD

....

(#1124) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Nos visszavittem a tápegységet, megmutattam a szervizes srácnak a felvételt amit csináltam. 2 hét múlva érdeklődhetek, hogy kész van-e ennyi... el vagyok ezzle intézve. Kíváncsi leszek, hogy milyen ventillátort fognak belerakni, mert ilyen Hong-Sheng csodát nem hiszem, hogy lehet kapni európában...

(#1125) Kriza válasza Sz.Miki (#1124) üzenetére


Kriza
őstag

De lehet, hogy nem is bánod nem?... :) Mondjuk szerintem Papstra ne számíts. :P

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1126) Sz.Miki válasza Kriza (#1125) üzenetére


Sz.Miki
őstag

Nekem már egy Adda vagy egy Zalman is megtenné ;)

Mindenesetre Chieftech tápot mégegyszer nem veszek, előző tápom egy 420W-os dupla ventis táp volt, annak egy év után ment tönkre a hátsó ventillátora :( Azt házilag kicseréltem egy minőségire, de a furdulatszabályzásnak lőttek.

(#1127) Kriza válasza Sz.Miki (#1126) üzenetére


Kriza
őstag

Akkor Te nem vagy túl szerencsés. Nekem már három éve olyan 420-as csífem van, és kutya baja. Ezen kívül van még egy gépem, amiben Delta van, meg öcsémében 350-es csíf, de mind tökéletes.
Chieftec :R
Ennyi erővel az Adda is tönkremehet.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1128) Amazonas válasza Sz.Miki (#1126) üzenetére


Amazonas
senior tag

Bár a felvételeket nem tudtam meghallgatni, de a WD40-et egyébként próbáltad már?

(#1129) venember83 válasza Kriza (#1115) üzenetére


venember83
nagyúr

Seasonic S12-II.

(#1130) SOAD19


SOAD19
addikt

Hello!

Mit gondoltok erről a tápról(minőség, stb.). :http://lansoft.hu/index.php?tema=4&termek=7936 Isten fizesse meg jóságotokat!!!!!!!! :R

(#1131) valentinho válasza SOAD19 (#1130) üzenetére


valentinho
aktív tag

Tökéletes! ;) Mit akarsz vele hajtani? :)

http://soundcloud.com/tinnyo

(#1132) fasyrt válasza AtHoS (#1088) üzenetére


fasyrt
őstag

Üdvözletem főnök uram! :)

Van egy eladó FSP Bluestorm 400 wattos tápom. Bajom vele sose volt, most is könnyeket hullajtok érte, de hát noti alá nem jó... :O
1. Ez minimum 400 wattos. 450-es peak.
2. 6 molex (~hagyományos winyó csati) és 2 sata tápcsati.
3. Passzív PFC-vel rendelkezik.

12 volton 14 és 15 ampert ad le, 348 wattot. Csuda egy masina, igaz? :)
Ha érdekel, akkor pm vagy gyer' át ide -> [link], ne szemeteljem tele a szakmait.

Amit írtál az valóban tápgyanús eset. Mindenesetre érdemes lecsekkolni a csatlakozásokat mindenhol és a bekapcsológombot is tüzetesen megnézni.

És újfent szorri a szemetelésért. :B

Sz.: van ám rajta 2 flokicsati is. :)

[Szerkesztve]

(#1133) stol


stol
addikt

Sunon-t kell venni, az örök, mint a nyomor :D
12V-on üvölt, de 'kezitcsókolom' le kell szabályozni és máris csendben van. ;)

(#1134) elfelejtette válasza stol (#1133) üzenetére


elfelejtette
veterán

Hehe...
Igazad van. Terjesszük fel népszavazásra: MagLev ventit a népnek!
Üdv.

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#1135) venember83 válasza SOAD19 (#1130) üzenetére


venember83
nagyúr

Szia,

nem vennem meg, ingyen esetleg elfogadnam. Regi tervezes, igen gyenge 12es ag, akkor meg minek penzt adni erte? Kondikrol nem is beszelve... Csak azert, h jovore ujat/masik tapot kelljen beszerezni 1 esetleges nagyobb videokartya beepitese utan? Legolcsobban sokkal jobb az FSP PNF, ha jobban kinezo tapot akarsz, akkor FSP Bluestorm II, esetleg ASUS-ok Delta belsovel, vagy Enermax Liberty (400as boven 20k alatt van).

(#1136) IreN!CuS


IreN!CuS
őstag

hy!

ATX 520W Corsair CMPSU-520HXEU vki tudna mondani nekem 1-2 infot erröl a tápról?megköszöném :)

udv!

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#1137) venember83 válasza IreN!CuS (#1136) üzenetére


venember83
nagyúr

Szia,

[link] - ehhez mit szolsz? Itt <[link]> meg megveheted 5 ev garival.

[Szerkesztve]

(#1138) BioNiCMaN válasza IreN!CuS (#1136) üzenetére


BioNiCMaN
addikt

1. infó: halk, mint az állat. :C
2. infó: moduláris, mint az állat. :D

Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.

(#1139) sklopp válasza kiborg (#1109) üzenetére


sklopp
őstag

Nekem ugyan S12 600-as Seasonicom van, de egy APC CS 500 szünetmentessel kifogástalanul együttműködik több mint egy éve. A két táp ugyanazon széria, lényegében csak teljesítmény különbség van.

(#1140) Kriza válasza venember83 (#1129) üzenetére


Kriza
őstag

Ahha, a Seasonic is tud ám marketingolni. Az S12-II-ben összesen egyetlen darab szilárdelektrolitos kondi van. :W Közben úgy reklámozzák, mintha csurig lenne.
Ettől függetlenül persze tökéletes minőség, hiszen mindenki itt esküszik a Seasonicra, meg a bemeneti kondi Rubycon, a kimenet meg tele van Nipponnal. Legalábbis szerintük: [link]

Egyre jobban szemezgetek a 430-as S12-II-vel. :B
Vajon PH! teszt nem lesz? :U

[Szerkesztve]

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1141) Szivacs85


Szivacs85
tag

Hy All!
A mostani tápommal gond van (Ultra Power) valszeg nem adja le se a videokártyának se a processzornak a megfelelő feszültséget! Ez proci húzáskor tűnt fel. Ezt a tápot néztem ki magamnak [link]
Mi a véleményetek/tapasztalataitok róla?

ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya

(#1142) Eagle16 válasza Szivacs85 (#1141) üzenetére


Eagle16
addikt

''450 watt szuper táp'' :D Milyen szerények :D
Szerintem inkább FSP-t vegyél.Abból is valami jó Bluestorm II 400W-osat.Asus-nál jobb szerintem.

[Szerkesztve]

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#1143) Szivacs85 válasza Eagle16 (#1142) üzenetére


Szivacs85
tag

Hát igen!
Ez az FSP jó vételnek tűnik. Gondolkozok a dolgon.
Köszi a gyors választ.

ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya

(#1144) Kriza válasza Eagle16 (#1142) üzenetére


Kriza
őstag

Asusban elméletileg Delta bél van, olyan mintha Chieftecet venne. Szerintem mem rosszabb az sem az FSP-től.

Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.

(#1145) venember83 válasza Szivacs85 (#1141) üzenetére


venember83
nagyúr

Szia,

inkabb az ajanlott FSP-t javaslom, hang miatt, de ha nem erdekel elobbi, akkor Deltas ASUS is nagyon jo vetel, 450es kb mindent elvisz, jo kis eros tapegyseg, viszonylag jo arban.

Kriza: en is szivesen vennek 1 S12-II tesztet a ph!-tol, kuldok is 1 privit rudinak, hatha tehet valamit.





[Szerkesztve]

(#1146) IreN!CuS válasza BioNiCMaN (#1138) üzenetére


IreN!CuS
őstag

köszi az infot :D

venember83 :neked is :)

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#1147) Szivacs85 válasza venember83 (#1145) üzenetére


Szivacs85
tag

Köszi a véleményeket :R ha tudok olcsón akkor ASUS lesz. :D

ELADÓ: MSI 1050TI 4GB OC és egy hibátlan Ati HD 4670 videokártya

(#1148) Gallac


Gallac
senior tag

a Zalmann 400 Watt ZM400 B-ről vélemény rossz jó? ill.elég a következő konfighoz
3200+ra huzott Barton, 1G Kingmax, 5 db winyo (3 Maxtor, 2 Samsung), 1 DVD RW Pio, 6600GT, illetve kb 6 ventillátor, ebben benne van proci+videokartya és a házon belül még 4 másik 8 centis glacialtek....még annyit ritkan jatszok mostansag..köszi előre is :R :))

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

(#1149) venember83 válasza Gallac (#1148) üzenetére


venember83
nagyúr

Szia

nem a legujabb tervezesu, de jonak minosul, regebbi (elnezest, h ezt a szot hasznalom, de sajnos az) agp-s gepedhez tokeletes ;) Meghozza azert mert nem optimalizaltak annyira a 12 voltos agra a teljesitmenyet, mint pl a 360b-aps illetve 460b-aps-tol kezdve minden ujabb tapet. Szoval ahhoz a konfighoz jo valasztas.

Szivesen.

[Szerkesztve]

(#1150) Gallac


Gallac
senior tag

Hátt ugy olvasom egész jó tápocska.) sőtt. egyike a legjobbaknak:)

''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.