Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-06 15:55:44

LOGOUT.hu

Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7501) Vinyard# válasza KubanitoS (#7500) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

A spekuláció újfenti beizzásának oka szerintem a sokat említett gigantikus Documentary, ami tényleg olyan szépen összesed minden érvet majdnem teljesen objektíven, hogy ezek alapján nehéz elhessegetni a teória létének gondolatát...főleg, hogy lassan érkeznie kéne a "mindent megmagyarázó" DLC-nek.

Egyébként olyat is olvastam készítői részről, hogy nem akarják senkinek sem megmondani mi a vége, mindneki úgy értelmezi ahogy akarja. Hát köszi. :(((

Még annyit, hogy nagyon sokan hozzák fel utolsó érvként a teória ellen, amikor már tényleg nem tudnak mit mondani, hogy ugyebár a készítők azt mondták, Shepard kalandja ezzel véget ér, tehát ha a teória igaz, akkor ez mégis hogy teljesül?
Hát kérem szépen, ha a teória nem igaz, ez akkor sem teljesül az egyik befejezésnél: Shep felébred a buli után, és semmilyen lezárást nem kapunk sem a többiekről, hogy mi történt velük, sem Shepről, hogy vele mi történt a továbbiakban. Ha mindenképpen le akarták volna zárni a sztorit, ezt a végződést meg sem csinálják...vagyis ennyit arról, mennyire komolyan vehető ez a "Shepard története véget ér" ígéret: Kábé annyira, mint a "Nem A, B és C választási lehetőséget fogtok kapni". ;]

(#7502) KubanitoS válasza Vinyard# (#7501) üzenetére


KubanitoS
veterán

Mikor legutóbb itt jártam jó egy hónapja (nem kívántam azt olvasgatni, hogy ki milyen cuccokat kapott a multiban), akkor még nem volt semmiféle összesítő "dokumentumfilm". Szerintem azt majd megtekintem, kíváncsi vagyok mi fért bele abba a másfél órába...

Ez meg, hogy Shep kalandjai véget értek erős túlzás szerintem, ha másért nem, a pénz miatt. Az EA hülye lenne, ha nem használná ki a lehetőséget ebből a sorozatból. Ennek első lépése a magyarázó DLC, amivel talán visszanyerik a nép bizalmát és szépen lassan szintről szintre haladva el fogunk jutni a Mass Effect Online-ig, de oda már nélkülem. ;]

Összességében a ME3 vége nemcsak a játék szempontjából megmagyarázhatatlan, hanem pénzügyileg is. Ha nem lesz normális lezáró DLC, akkor a kutya nem fogja megvenni az azutáni DLC-ket sem. Nem mintha ezzel nagy újdonságot mondtam volna.

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7503) Vinyard# válasza KubanitoS (#7502) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

http://www.youtube.com/watch?v=caAqFFhBn2U
Ezen megtalálod. Tényleg nézd meg, gyakorlatilag mindent összeszed, ami valaha felmerült az egésszel kapcsolatban....és még olyan is, amit a készítő sráctól hallottam először. Tényleg lenyűgözően alapos munka, és általában eléggé objektív is.

Egyébként számomra is a pénz az, ami minden hivatalos kommunikáció ellenére azt mondja, hogy a "Shepard kalandoknak itt vége van" dolog hazugság. főleg, hogy már nem a maga ura a Bioware, mivel ott tornyosul fölötte az EA, ami számára csak a profit számít semmi más.

És ez a befejezés, ha igaz amit látunk, pénzügyi szemmel nézve is eléggé nagy csőd: 3 olyan lehetőség közül választunk, amelyek gyökeresen átírják a teljes galaxis jellegét, nem kell ecsetelni, mennyire másfajta módon kellene alakulnia a galaxis történetének a választásainktól függően. Szóval ha a Bioware nem a nagy messzeségbe akarja helyezni a folytatást (mert ME játékok még lesznek, ez bizonyos), amikor talán már ezek a hatalmas különbségek tompultak, akkor piszok módon megnehezítették a saját dolgukat, mert szinte 3 külön játékot kéne írniuk, akkorák lennének a különbségek a 3 különböző úton.
Viszont ha esetleg mégis ugrunk az időben jó sokat, akkor max a fajokon kívül mindenki teljesen ismeretlen lesz újra, kvázi egy új játékszériát kell felépíteniük a jövőben, eléggé a alapoktól kezdve. Ez ilyen botrányos ME3 hátszéllel üzletileg finoman szólva is kockázatos vállalkozás.

Persze van egy harmadik lehetőség is, hogy előzményjátékkal próbálkoznak...de itt megint felmerül a kérdés, amit minden csalódott rajongó kifogásolt, hogy mégis kit érdekelne mi van egy ilyen előzményjátékban, amikor pontosan tudjuk, történjék benne bármi, hozzunk benne bármilyen döntést, végül semmit nem fog számítani? Szóval ez szintén nagyon ingoványos project lenne.

Őszintén szólva a legokosabb döntés most az volna a Bioware részéről, ha nem zárja be a kaput az indoktrinációs teória előtt.

[ Szerkesztve ]

(#7505) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Mikorra igérték a magyarázó DLC-t?
Amúgy azt én is kizártnak tartom hogy ne lenne több mass effect...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#7506) looser válasza Ferdzsoo (#7505) üzenetére


looser
addikt

...és a filmet is várjuk szeretettel :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#7507) icon válasza looser (#7506) üzenetére


icon
senior tag

Én ennyire nem aggódok a folytatás, vagy a magyarázó DLC miatt...

Az én meglátásom az, hogy az egész történet (lásd a 3 rész) a játék végén lévő nagypapa meséje a kisunokának, aki állandóan belekérdez. És élénk fantáziájú gyerek fejében lejátszódó mese az egész, olyan módon monitorra álmodva, hogy mi sem annyira fanyalogjunk.

Tán az alapkérdés az volt, hogy "Nagypapa, mi annyira nem hasonlítunk, hogy kerültünk mi ide?"

Tényleg rengeteg dolgot megmagyarázna pl. a számunkra következetlenségeket is a végén.

"- Nagypapa, felrobbantak a relék, de akkor mi hogy kerültünk ide?
- A Normandia menekült a robbanás elől, de nem sikerült nekik, és a bolygónkon zuhant le...
- És mi lett a többiekkel, akik a Sheparddal voltak?
- Ők eljöttek a Normandiával... "

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7508) Vinyard# válasza icon (#7507) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Elég furcsa a gyerek fantáziája, hogy a 90 órás mese a fejében csak az utolsó 10 percére esik szét darabjaira, és válik egy viszonylag konzekvens és koherens, kerek egészből egy értelmetlen katyvasszá.

Mellesleg ez nem magyarázza meg a következetlenségeket. Ezzel csak mondatokba öntötted az ad hoc dolgokat. Ettől még ugyanúgy kérdezhetné a gyerek, hogy
"-De Nagypapa, a Normandia hogy kerül a féregjáratból a bolygóra egészben, hajtómű nélkül, és ráadásul úgy, hogy a Relék sosem egy bolygó légkörében van, hanem azért tisztes távolságra minden bolygótól?
-Csak úgy."

Szóval attól, hogy mese, meg fantázia, az még nem indokolja, hogy ilyen baromságnak kell lennie (még ha gyermeki, akkor sem), főleg úgy, hogy ilyenné csak az utolsó 10 percben válik.

(#7509) icon válasza Vinyard# (#7508) üzenetére


icon
senior tag

Hát a fene sem tudja... pl. már nagyon elege volt a kérdezősködésből, és rövidre akarta zárni a sztorizgatást. Vagy épp ellenkezőleg, amit nagypapa nem mondott el, azt a gyerek kipótolgatta a saját szája íze szerint.
Lettek kérdései, megmagyarázta magának.

Egy gyerek azokat nem veszi figyelembe, amiket oly konok módon kifogásoltok.
Neki csak válaszok kellenek a kérdésekre, úgy ahogy ő is fel tudja fogni (tapasztalat beszél belőlem... nincs is szebb, mikor a lányom meséltet, én meg nagyon-nagyon álmos vagyok, próbálok a történet végére érni úgy, hogy pár lépést kihagyok, ő meg megnyugszik, hogy hallotta a végét. Nem kérdez, lehunyja szemét, alszik...)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7510) icon válasza Vinyard# (#7508) üzenetére


icon
senior tag

Ja és egy gyerek nem fog bonyolultakat kérdezni... a féregjáratok, és az egész felépített univerzum az azt hivatott szolgálni, hogy a játék kellően kidolgozott legyen.

Egyszerűen túllihegte több millió ember a dolgot...

Én meg szenzációsnak tartom.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7511) Vinyard# válasza icon (#7510) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Rendben, túlszituáltam a gyermek kérdéseit. De akkor is nonszensz, hogy csak az utolsó 10 percre lesz ilyen lukas és értelmetlen a fantazmagóriája, mert szegény elfáradt, varázsütésre.

Annak azért örülök, hogy te szenzációsnak tartod...bár őszintén mondom, nem értem miért. Ez a te elképzelésed szerintem csak egy kifulladt védekező taktika, amivel meg akarod magyarázni magadnak, hogy hogyan lehet ennyire sz@r. Az esélye gyakorlatilag minimális, és egyébként is értelmetlenné teszi az egész szériát: Mert az következik belőle, hogy itt bármilyen hülyeség, bármilyen hajmeresztő, WTF dolog megtörténhet, ne is törődj vele, az egész csak fantázia, értelme nincs, menjél csak aztán lőjél. Hát szerintem számunkra pont az volt a ME játékok lényege, hogy nem elsősorban a lövöldözésről szólt, hanem a világról, a karakterekről. Ez a te "fantázia volt" elképzelésed félelmetesen súlytalanná teszi mindazt, amit 3 részen át láttunk és átéltünk.

(#7512) icon válasza Vinyard# (#7511) üzenetére


icon
senior tag

Azért nem ennyire fekete vagy fehér a dolog... az általam irányított karakter volt egy mese főszereplője, semmi több. Tán még szerencsétlen nagypapa sem tudta, hogy mi történt, csak ment a mítosz apáról fiúra... gyerek meg kérdez, hozzátesz...

De nem csak az utolsó 10 perc magyarázza a szememben meg, hanem a komplett 3. rész. A kisgyerek, mint visszatérő motívum... hogyan lehet egy gyereknek egy történetet közel hozni magához? Ha van benne egy korabeli gyerek, pl. aki repülővel játszik a kezében a nyitóképen, amin hősei röpködnek, hogy majd a szellőzőben bújkál az elején,
aztán siklóba téve egy reaper találattól az felrobban, vagy Shep álmodik, a gyerek meg ott játszogat, elszalad...

Vagy épp a csillaggyermek a végén, mert különben lehetne ott bármi... választások 3-an vannak, mint a mesében.

De nálam már inkább a gyermeki fantázia az, amikor a hős felröppen egy nyalábon át, láthatóan haldoklik, majd felviszi egy lift, és szinte már futni is tud akár a kiválasztott helyhez... aztán pl. berobban a cucc, majd a páncél megmoccan a kövek alatt

Folytatás? "Nagypapa mondj még a Shepardról mesét..."

ME univerzum páratlan a játéktörténelemben, sőt játék még nem kötött le ennyire, 3-3 karakterem volt már az első két részben, és az paragon Femshep-emmel nyomom a 3. részt, amikor időm van rá.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7513) KubanitoS válasza icon (#7512) üzenetére


KubanitoS
veterán

És akkor, az kinek a piszkos fantáziája, hogy Shepnek a második részben megvolt mindenki? ;]

Nagyon, de nagyon erőltetett a "teóriád". :U

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7514) Vinyard# válasza icon (#7512) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem-e, amit mondasz, de ha igen, "pusztán" ennyi problémám van azokkal az érvekkel, amikkel alá akarod támasztani az elképzeléseidet:

-Erre a felvetésre még véletlen utalást sem kaptunk két komplett játék során, és ha mesélő nagypapáról nem vágják be azt az 1 perces képsort, alighanem soha nem is jutott volna eszedbe.

-A gyermeki fantázia, amit az előbb kicsit degradáltunk, néhol viszont olyan komplex lesz hogy "álom az álomban" jelleggel, a saját fantáziáján belüli hőse is fantáziál (lásd álomjelenetek)

-A saját fantáziájában megöli saját magát (lásd Reaper lézer és a mentőegység esete), hogy aztán csak a fantáziájában létező hőse fantáziáiban térjen vissza az elképzelt mesébe.

-Az artbook-ban a Child-ról azt írják, hogy "azon embereket arca, akiket Shepard nem tudott megmenteni", vagy valami ilyesmi, magyarul az ártatlanul meghaltakat szimbolizáló karakter.

Hát nem azért, de ezeket figyelembe véve, az indoktrinációs teória egy "picit" valószínűbbnek vélhető. Az, hogy az utolsó 10 perc álomszerű, fantáziaszerű ignorálható a kérdés szempontjából, mert ugyebár az Ind. Theory is ugyanezt gondolja.

És akkor tényleg még nem is szóltunk az olyan komplex dolgokról, mint a geth-quarian ellentét, a szexuálisan túlfűtött karakterinterakciók, a Cerberus céljainak és módszereinek védhető vagy támadható megítélése, a gépet mikor lehet élőnek tekinteni kérdéskör feszegetése ésatöbbi-ésatöbbi. Vagy ez is ugyanaz a gyermeki fantázia, ami a játék végére annyira lebutul, hogy nem is érdeklik a miértek, csak megnyugtatják a válaszok?

[ Szerkesztve ]

(#7515) icon válasza Vinyard# (#7514) üzenetére


icon
senior tag

Ez így van, mert a készítőknek nem volt érdekük, hogy ezt az eszünkbe juttassák, különben kinek lett volna kedve végigjátszani... soha nem is jutott volna eszembe, elvégre egy mesehősnek van arról tudomása, hogy ő egy mesehős?

Mint már mondtam, a játék, amit végigtoltunk, egy nagypapa által előadott mítosz, amibe minket hősként vontak bele, és amikre hivatkoztok, az amolyan "apróbetűs rész",
Az inkább nekünk szólt, hogy az adott világban "bármit" megtehetünk, a cél, hogy jól beleéljük magunkat a hősi szerepbe, akár egészen "extravagáns" módon is...

Nem saját magát öli meg a saját fantáziájában a gyerek... egyszerűen nagypapa akarta közel hozni a kisunokának a történetet azzal, hogy egy gyereket rak bele itt-ott a képbe,
és hogy átérezze az ő kis logikájával, hogy nem csak lányregény az, amiért útra kell történetünk hősének kelnie...

Nem tudod ezek szerint megkülönböztetni, hogy mi az ami a játékkosnak szólt, hogy jobban beleélje magát a szerepébe (szexualitás, morális kérdések), mi az ami a mese, és mi az amit a gyerek hozzágondolt...

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7516) icon válasza KubanitoS (#7513) üzenetére


icon
senior tag

Az a Te piszkos fantáziád, mert ilyetén módon élted magad bele a főhős szerepébe... nagypapa csak nem mesélte el naturális részletességgel...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7517) baluka26


baluka26
veterán

És mi van ha a nagypapa a végén Shepard? ;] ;]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7518) icon válasza baluka26 (#7517) üzenetére


icon
senior tag

Én még ezen se lepődnék meg... unoka előtt csak nem járatja le magát, hogy a történet közepén meg volt a fél Normandia legénység neki :D

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7519) Vinyard# válasza icon (#7515) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

"Nem tudod ezek szerint megkülönböztetni, hogy mi az ami a játékkosnak szólt, hogy jobban beleélje magát a szerepébe (szexualitás, morális kérdések), mi az ami a mese, és mi az amit a gyerek hozzágondolt..."

Igen, ez pontosan így van, mert számomra ennek így semmi értelme nincs! Te azt feltételezed, hogy az egész történet alapváza egy bárgyú kis mítosz, egy laza mese, és azok dolgok, amik kiemelik a számítógépes játékok tengeréből, amik megadják az igazi ízét, a komolyságát, a lényegét, azok úgy kiegészítésként vannak beleszúrva-beleszőve a sztoriba, csak hogy a játékos jobban érezze magát, miközben játssza ezt a bárgyú kis mesét.

Mintha azért raknák bele a BMW-be a csúcsdízelt, meg az elektromos hűtött-fűtött bőrüléseket, és a prémium hi-fi rendszert, hogy csábító legyen a szénszálas karosszéria, kellően élvezd azt, hogy vettél egy szénszálas karosszériát....Nem inkább fordítva van?

Ez az egész eléggé abszurd. A te elképzelésed szerint a készítők eredeti célja nem az volt, hogy csináljanak egy nagy játékszériát, a maga komplexitásával, komoly kérdéseivel, morális döntéseivel, és bonyolult interakcióban lévő karaktereivel, hanem hogy elmondjanak nekünk egy kis mesét, egy gyermeki fantazmagóriát, és mindaz ami a játékot naggyá teszi, csak mellékes körítés a játékosok kénye-kedve miatt.

(#7520) icon válasza Vinyard# (#7519) üzenetére


icon
senior tag

Szerintem egy nagyszerű mítosz ez, nem bárgyú... olyan ember történetét nevezed így, aki csak a Galaxist mentette meg, amit előtte senkinek nem sikerült véghezvinnie...

Ez egyrészt adta magát, hogy komplex legyen, de azt is, hogy ezt mesélni fogják nagyapák unokáiknak...

Nem tudom mi ebben természetellenes...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7521) KubanitoS válasza icon (#7516) üzenetére


KubanitoS
veterán

Pedig, ha csak egy mese az egész, akkor az összes látott, átélt és megtörtént dolgot el kellett neki mesélnie, máskülönben ugye meg sem történtek volna bizonyos események, teccikérteni? :DDD

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7522) icon válasza KubanitoS (#7521) üzenetére


icon
senior tag

Így van, de nem egy gyereknek :P

Élő példa, lányom szokott látni játék közben... olyankor az ember csak nem csinál olyat, amit aztán meg kéne magyarázni. Az ME2-ben olyankor bőszen ment a bolygószkennelés,
meg a harc, a rázósabb dolgok meg az éj csendjében...

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7523) KubanitoS válasza icon (#7522) üzenetére


KubanitoS
veterán

Tehát akkor mégiscsak a nagypapa a perverz? ;]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7524) icon válasza KubanitoS (#7523) üzenetére


icon
senior tag

Nézheted így is a dolgot... ő végülis vagy azt nem mondja el, ami meg sem történt, vagy azt, ami megtörtént de 18 karikás...

De azokat Te követted el a játékban...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7525) Vinyard# válasza icon (#7520) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Az, hogy a roppant kényelmes, és igencsak gyenge lábakon álló elképzeléssel szándékozod elbagatellizálni a játék baromságait. Az, hogy az utolsó 10 perc kudarca miatt az egész szériát egy nagypapai mesévé degradálod, ami meg sem történt, ami csak egy ködös mítosz...és ami a lehető legkevésbé koherens, mert keveredik benne a gyermeki fantázia, meg az olyan elemek, amik ha a kiindulási pontod igaz, túl komplexek, hogy benne lehessenek, és magad is mondod, hogy ezek csak azért vannak ott (ha már a fantázia koncepcióba nem illeszthetők bele), hogy a játékos ki legyen elégítve...ezzel ezek értékét is csorbítod.

Ha az Indoktrinációs teóriát azok a vádak érték, hogy csak elkeseredett rajongók találták ki azért, mert képtelen voltak elfogadni a nyilvánvaló kudarcot, hogy kedvenc szériájuknak borzalmasan rossz a vége, akkor a te elképzeléseidre ez hatványozottan igaz.

Ettől már csak egy szinttel lehetne feljebb lépni: Ha azt mondanád, hogy az egész csak egy mátrix jellegű szimulált valóság, amit mondjuk a fiatal Shepard él át a kiképző akadémián, és minden butaság, értelmetlenség benne csak némi programhiba... :U

Na mindegy, én nem szándékozom ezzel többet foglalkozni. Ha neked ez a magyarázat szimpatikus a halovány megalapozottsága ellenére, hát ez a szimpatikus. :)

(#7526) KubanitoS válasza icon (#7524) üzenetére


KubanitoS
veterán

De hát, ha én követtem el a huncutkodásokat a játékban, akkor nagypapi honnan tud róla? Csak nem leskelődött a szekrényből? ;] Na jó, trollkodás off, de ettől még nagyon gyenge lábakon áll ez a mesés teória.

Vinyard#: Ettől már csak egy szinttel lehetne feljebb lépni: Ha azt mondanád, hogy az egész csak egy mátrix jellegű szimulált valóság, amit mondjuk a fiatal Shepard él át a kiképző akadémián, és minden butaság, értelmetlenség benne csak némi programhiba...

Sőt, én továbbmegyek: mi lenne, ha kiderülne a játék végére, hogy nincs veszély, nem léteznek a reaperek, sőt még Shepard sem, mert kiderül: ez csak egy videojáték. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7527) icon válasza Vinyard# (#7525) üzenetére


icon
senior tag

Én meg pont a súlykolás teóriát tartom marhaságnak, no ott aztán tényleg mindent bemagyaráztak, hogy megnyugtassák a felbőszült milliószámú játékost.

Én fel sem bőszültem a befejezésen, bár erre pont nem számítottam (valami olyasmire gondoltam, TIM áll az egész mögött, azért támasztott fel poraimból, hogy megnézze meddig tudok elmenni, ha a Reaper tesóiról van szó, túl messzire jutok, de túl nagy ára van.
Kemény veszteségek érik a Reapereket, visszavonulnak egy jó időre, Shep meghal,
de mindenki tovább él, emlékeznek)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7528) icon válasza KubanitoS (#7526) üzenetére


icon
senior tag

Végülis ezen az elven súlykolást az EA-Bioware kívánt elkövetni...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7529) looser


looser
addikt

Már most összeraktátok az alternatív ME széria három epizódját, szerintem valakinek össze kéne szedni és szépen leírnia :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#7530) Vinyard# válasza icon (#7527) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Miféle minden baromságot? Láttad az említett Documentary-t? Abban szinte csakis az olyan dolgokat fogad el a készítő a teória mellett, amit semmivel nem tudsz magyarázni az égadta világon (még a lusta készítőkkel sem)...egyedül egy értelmes magyarázat van rá, az indoktrináció. Hidd el, alaposan körbejárja a kérdéseket...

Én is olvastam szánalmas baromságokat a teória mellett, amiket ezer oldalról lehet támadni, ez világos. De amiket ez a video tartalmaz, azok egyáltalán nem ilyenek. Ha igaz a teória, ha nem az, két dolgot kell figyelembe venni:
1.A video-ban szereplő, és végül a teória mellett elfogadott dolgokat abból kiindulva, hogy a teória nem igaz, és minden amit látunk valódi, nem nagyon lehet magyarázni.
2.A teóriával viszont remekül lehet magyarázni ezeket...amik logikai baromságok voltak, értelmet nyernek.

Persze ilyen alternatív lehetőségek vannak az értelmezésre, mint a tiéd, de ezekből sokféle verziót lehetne gyártani, és egyikre sem lenne több bizonyíték.

KubanitoS:
Jah, az ultimate level tényleg az lenne, ha a játékbeli szereplők rájönnének, hogy csak egy videojáték részei, és ők nem is léteznek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7531) Lui04


Lui04
aktív tag

Húú mik burjánzanak itt már:D

Visszatérve a kiinduló posztra, félreértés ne essék én nem az IT ellen beszéltem, magam is szeretném ha értelmet nyerne a dolog, csak Feree13 kollégának szerettem volna elmondani, nehogy túlságosan beleélje magát az elméletbe, aztán mikor kijön az extended cut dlc koppanás legyen.

(#7532) icon válasza Vinyard# (#7530) üzenetére


icon
senior tag

Én megmagyarázok bármit, ez az egyik szakterületem... legfeljebb nem figyeltünk oda a játék során minden dialógusra, és tartalmakra melyek olvashatók, akár adattárolókban is.
Vagy éppen elsikkadt pl. a 2. rész "király" fordításában...
Senki agya nem káptalan, pláne sok órányi játék után... szóval ezek után könnyű bármit bárkinek bemagyarázni, ha tele van tűzdelve számunkra ismerős dolgokkal a mondandónk.

Néha olyan érzésem van, mint a súlykolás-teória a legnagyobb súlykolás :D

Bár látni nem láttam a filmet, nincs fölös másfél órám, ha hazamegyek,bő 1 órát játszom a géppel, aztán napi gyerekrutin, és... mesemondás :D

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7533) icon válasza Vinyard# (#7530) üzenetére


icon
senior tag

Bár azt kívánom, hogy valami olyan magyarázattal rukkoljanak elő, ami inkább a Sci-fi vonal, mint az én teóriám...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7534) baluka26


baluka26
veterán

Egyébként a készítők azt hiszik, hogy az új DLC után én végig fogom játszani az egészet egy pár extra dialógusért?

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7535) Televan74 válasza baluka26 (#7534) üzenetére


Televan74
nagyúr

Én igen. Ráadásul az első résztől. ;)

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#7536) Vinyard# válasza baluka26 (#7534) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Szerintem inkább azt, hogy értelmét látod majd a fizetős jövőbeli single player DLC-k megvásárlásának.
Elhiheted, a két szép szemünkért nem kaptunk volna semmilyen magyarázó DLC-t...csak azért csinálják, hogy kisebb legyen a veszteségük rövid és hosszútávon egyaránt.

(#7537) JamesHun válasza Televan74 (#7535) üzenetére


JamesHun
addikt

én direkt megálltam a 2. végigjátszással még az eleje fele, és várom a dlc-t hogy folytathassam :D

SeriesX: JamesSHun

(#7538) Lui04 válasza baluka26 (#7534) üzenetére


Lui04
aktív tag

Ha kicsit is képben vannak a dolgokkal, tudják, hogy ez nem fog megtörténni. Én biztos, hogy csak ott fogok bekapcsolódni a dologba, ahonnan a dlc.

(#7539) KubanitoS válasza icon (#7532) üzenetére


KubanitoS
veterán

Persze, megmagyarázni mindent meg lehet. Az indoktrinációs teória viszont bizonyítékokkal van alátámasztva. Meg kellene nézned neked is a videót és utána levonni a következtetést.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7540) CPT.Pirk válasza baluka26 (#7534) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Én is, már ME2 felénél van egy karim, egy másik meg az ME1 elején, mire lesz DLC, addigra már lesz kivel újra végigjátszani.
Egyértelműen kijelenthető, hogy az ME3 egészen a végéig nagyon jó. Én élveztem.

Btw, ha módosítanák a végét a DLC-vel, azzal beismernék, hogy nem lett jó a vége. Ergó sokat nem várok a magyarázó endingtől. Bizonyítvány magyarázás lesz itt, majd csak figyeljetek...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#7541) KubanitoS válasza CPT.Pirk (#7540) üzenetére


KubanitoS
veterán

Nagyjából én is így gondolom. Csak az tartja bennem a lelket, hogy ha igaz is az indoktrinációs teória, a Bioware akkor sem ismerhetné el, hogy egyszerű játékosok rájöttek a dologra.

Bármi is lesz, a Mass Effect 3 a végéig tényleg jó játék. Számomra a vége az utolsó küldetés előtt van, (annál a pontnál, ahová a botrányos utolsó tíz perc után visszakerül a játékos és ismét lehetne indítani az utolsó küldetést) esetleg magamban elkönyvelem az indoktrinációt a játék végének.

Mondjuk, ha ez igaz lenne, akkor a Bioware nem zárta le a játékot és Shep ott fekszik London romjain. Kellene egy ending DLC, ami lezárja a történetet.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7542) CPT.Pirk válasza KubanitoS (#7541) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Én mondjuk elvből távol tartom magam ettől az idióta teóriától. :K

Vinyard# Sosem játszottam vele. Ott is az volt a szöveg, hogy valami hihetetlen archaikus vízió, és csak mi nem értjük?

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#7543) Vinyard# válasza CPT.Pirk (#7540) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Na és aztán? A Bethesda is megtette már ezt valamelyik Fallout résznél...és nem estek le a lóról, pedig legalább akkora név, ha nem nagyobb, mint a Bioware.

(#7544) baluka26 válasza KubanitoS (#7541) üzenetére


baluka26
veterán

Nekem Palavenig jó a játék.

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7545) icon


icon
senior tag

Ha már a Mátrix szóba került, lehet hogy az Embereket reprezentáló Reaper fejében fordul meg az egész sztori, sokadszorra...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7546) baluka26 válasza icon (#7545) üzenetére


baluka26
veterán

Egyébként soha nem értettem, ha mindegyik kaszás egy különböző civilizáció jelképe, akkor miért ugyanolyanok?

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7547) icon válasza baluka26 (#7546) üzenetére


icon
senior tag

Az evolúció csúcsa, hülye kérdés :D

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#7548) KubanitoS válasza Vinyard# (#7536) üzenetére


KubanitoS
veterán

Megnéztem a videót. Olyan nagyon, de nagyon sok új infót nem tudtam meg, amit ne tudtam volna eddig is, de szerintem ez egy méltó összegző videó a teóriához. Ennél többet, ennél jobban szerintem most már tényleg nem lehet csinálni. Várjuk a DLC-t!

A videóban az egyetlen új dolog, ami komolyan elgondolkodtatott, amikor a Starchild azt mondja:

I know you thought about destroying us.

Erre aztán tényleg nem lehet semmiféle más magyarázat azon kívül, hogy ő egy reaper és indoktrinálni akarja Shepardot.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#7549) Vinyard# válasza KubanitoS (#7548) üzenetére


Vinyard#
aktív tag

Hát gyanús véletlen elszólás, az biztos.

Nekem ami még új volt, és tényleg nagy jelentőséget tulajdonítok neki, azok a 2d-s tetemek a környezetben, miután lepuffantanak a lézerrel. Tényleg megmagyarázhatatlan máshogy, hogy miért öltek volna plusz időt azok odahelyezésébe, ha amúgy sehogy sem kerülhettek volna oda, és egyébként még jól sem néznek ki. Ráadásul pont tényleg azt a két páncélt sikerült felhasználni, amit alapállapotban Kaidan vagy Ash viselt...

(#7550) Ferdzsoo válasza Vinyard# (#7549) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Az egész másfél órás videó úgy ahogy van a helyén van teljesen. mindent megmagyaráz, és ennyi, de ennyi véletlen összeesés-egybeesés nem létezhet. :N

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Mass Effect 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.