Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39751) tocsek18


tocsek18
senior tag

megjött nekem is a múltheti emagos újracsomagolt cumó
én a 76191-re mentem rá (végtelen kesztyű)
sima futártasak csomagolás, kívül fehér belül fekete
lego doboz sértetlen

(#39752) Sordoran válasza tocsek18 (#39748) üzenetére


Sordoran
addikt

Na végre megvan akkor a végleges Mercedes Zetros, erre vártam. A zöld, és fapados plató rész maradt, de azért a végleges változat már ízlésesen néz ki. Összességében tetszik, de az ára elég borsos lesz. Így is must have a márka rajongás miatt, na meg nekem kimaradtak fiatalkoromból az RC játékok, egy vezetékes autó volt egyedül, de nah. Most felnőttként ezt is bepótolom majd. ;]

ui.: Nekem is megjöttek még kedden az SC autók emag-tól, csak hogy nagyobb legyen a minta. Nem átlátszó, sima zacskóban voltak, tehát minden védelem nélkül. Dobozok nagyon enyhén nyomódtak/sérültek éleknél, nálam ingerküszöböt se éri el, szóval eddig nálam pozitív a mérleg.

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#39753) Victoryus válasza timar88 (#39727) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Az a fekete Scania nagyon jó lett! Meg van még pár amit azonnal megvennék ha lenne rá keretem...

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#39754) kbalage2 válasza Throme (#39749) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A "mit kell ezen titkolni" kérdésre valószínűleg az a válasz hogy még hivatalosan nem volt itt az ideje a katalógus publikálásának. A jelek szerint a japán file fent volt a szerveren aminek az elérését vagy megszerezte valaki vagy jól megtippelte, de nem hiszem hogy lego-s oldalon hivatalosan megosztották volna.

Persze azon már lehet vitatkozni hogy miután 2x körbefutotta az interenetet a dolog mennyire van értelme leszedni, de mivel a többi verzió még valószínűleg nincs publikálásra kész ezért a LEGO se akarja maga alatt vágni a fát azzal hogy ezt fenthagyja, hogy aztán válaszolgathasson az ügyfélszolgálat az összes többi orszában hogy az övék még miért nem elérhető ha a japán ott van...

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#39755) Lebobgo


Lebobgo
újonc

"Gyerekek", egy Lego klubban így leszólni valakit, aki aki feltölt valamit IDEAS-ra és belinkeli ide, hogy kapjon pár szavazatot, az frankó dolog...?

Persze, valószínűleg nem fogják kiadni, de nem is erről van szó, hanem dolgozott vele, szeretne kicsit több szavazatot ennyi.

A "Lego iránti" csapatszellem eléggé vérzik....

A legnagyobb összekovácsoló és együttérzést kiváltó erő a csopmagsérülés.

Persze magyarok vagyunk a vérünkben van. Nem csodálom, hogy ennyi embernél kiveri a biztzosítékot a 40516-os készlet...

Szép az élet igaz? :C

(#39756) Throme válasza kbalage2 (#39754) üzenetére


Throme
veterán

Japán a felkelő nap országa... azé' ott jön ki elsőnek... :DD ... ne kössenek má' bele.

#39750timar88
Hopsz, csak most esett le, hogy ez a saját munkád. Nem akartam leszólni (bocs ha annak tűnt), csak nem gondoltam Ideas kategóriába valónak, attól független, hogy én nem tudnék ilyet rittyenteni, nem is próbáltam még. Egy minimális halovány MOC-oláson vagyok túl mindössze.

[ Szerkesztve ]

(#39757) Pötyi válasza Lebobgo (#39755) üzenetére


Pötyi
őstag

Freddy, Thorme és Maross kolléga is leírta, hogy miért esélytelen. Nem azt mondták, hogy szar, hanem kifejtették, hogy a jelenlegi értékelési-megvalósítási szabályok szerint reálisan miért nem várható ebből készlet.

De ha szépen megkérlek, te is szavazol majd mondjuk Thürmer Munkáspártjára '22-ben? Persze valószínűleg nem fog nyerni, de nem is erről van szó. Kapjon már pár szavazatot, az olyan frankó dolog lenne... Ha már ennyit dolgoztam vele, hogy megkértelek rá!

:DDD

QNX is cool!

(#39758) Lebobgo válasza Pötyi (#39757) üzenetére


Lebobgo
újonc

Ha benne lennék Thürmer Munkáspártjában, mint most a Lego klubban akkor simán, ez a csapatszellem :P

(#39759) Lebobgo


Lebobgo
újonc

Nem tudom valaki jelezte-e már.

Lego CON

Én várom :-)

(#39760) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

10295 porshe 911 most 40.900. Kockavilág.hu ha valaki esetleg múltkor lemaradt volna a kocka.hu akcióról, ha jól emlékszem már csak 5000ft a különbség.

LEGO 40686 + 5008818 + 30680 + 40704 Micro Ninjago Docks

(#39761) Throme válasza timar88 (#39750) üzenetére


Throme
veterán

Jut eszembe, az "Építsd Fel" srác (asszem Zoli) a yt videóiban be szokta mutatni az Ideas-en megjelenő magyar munkákat. Ha írsz neki lehet a tiédet is bemutatja.
Ha promotálni szeretnéd, nem csak itt, akkor ez lehet számodra egy új lehetőség.
Arra lehet számítani, hogy csak akkor teszi be a videójába a munkád, ha elnyeri a tetszését.

szvsz

egy szavazattal támogattalak.

(#39762) timar88 válasza Throme (#39761) üzenetére


timar88
tag

Köszönöm a szavazatot és az ötletet is.
Jelenleg ennek csinálom a képeit:

Így első látásra vélemény?

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39763) Mandi99 válasza Lebobgo (#39755) üzenetére


Mandi99
csendes tag

Hasonlóan gondolom, jó hogy leírtad. :)
Steamboat Willienél sem sokan gondoltak szerintem arra, hogy ki fogják adni.
Pozitív: nálunk lesz majd csak akciósan 40516 készlet. :)) Bár így is jó ára van 11 figurával.

(#39764) timar88 válasza Mandi99 (#39763) üzenetére


timar88
tag

Köszönöm a pozitív gondolatokat mindkettőtöknek.
Hát igen, a steamboat... Én is megdöbbentem, és nem azért, hogy fikázzam, főleg azután, hogy megvédtetek, meg amúgy tökre örültem, hogy magyarét adták ki, de azért az eredeti ötlet, nos... nem mondok semmit, csak szépen iderakom a képet..

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39765) timar88


timar88
tag

Egyszóval ideas bármiből lehet.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39766) Freddy76 válasza timar88 (#39765) üzenetére


Freddy76
addikt

Azért ez így nem igaz. A Steamboat valahol egy ikonikus jármű, a Disney kezdeti szakaszában biztosan, és tökéletesen illett a Lego készleteihez, mivel nagyon sok Disney készlet volt-van. Ezzel szemben az általad összerakott pajzs-címer, bármennyire jól adja vissza az eredetit, bármennyi jó megoldás van benne, egyszerűen nem éri el azt a "szintet", hogy a Lego marketingesei lássák benne a csengő tallérokat. Ez nem a te munkádat minősíti, hanem egyszerű ténymegállapítás. Az Ideas Trabant is nagyszerű munka, mégsem fogják soha kiadni.

Egy vár teljesen más tészta, az tud sikeres lenni. Viszont ha olyan terveid vannak, hogy kiadják, figyelj arra, hogy ne legyen túl nagy, túl nagy elemszámú, mert az visszaüthet. És legyen benne valami eredeti, amitől több, mint egy elemekből összerakott vár. A kovácsműhely erre jó példa.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#39767) timar88 válasza Freddy76 (#39766) üzenetére


timar88
tag

Nem az ötletre és a végül kiadott lego szettre gondoltam, az nekem is tetszik. Hanem az eredeti ideasra feltett hajóra, amiről a képet is beraktam. Múltkor volt egy hosszú összefoglaló valamelyik külföldi blogon, hogy az ideasra feltett és megvalósult szettek között mik a különbségek. A legtöbbnél volt eltérés persze, de a legtöbbnél azért kisebb, illetve fel lehetett ismerni az egyikről a másikat. A steamboat esetében ezt nem igazán tudom elmondani. Ez tipikusan annak a példája szerintem, hogy jó volt az ötlet, de valami teljesen mást hozott ki belőle a lego, elég csak a kettő közti elemszámot megnézni...

A vár 2956 elem lett, tehát pont 3000 körül van, remélem nem dobják vissza, nem néz ki nagynak szerintem, a sok apró díszítés dobja meg az elemszámot. Ha megnézem pl lord afol castle, vagy bármelyik előző körben 10k-t elért ötletet, nem tűnik nagyobbnak az enyém, sőt.
Eredetiséget már nehéz bármilyen legoba beletenni szerintem, főleg egy várba, de megpróbáltam ami tőlem tellett.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39768) timar88


timar88
tag

A templom az eredetiben egy sziklán állt, alatta pedig egy titkos alagúton lehetett volna közlekedni a várba. Nagyon eredetinek nem nevezhető, inkább csak a megvalósítása volt más mint máshol, azzal, hogy fel lehetett nyitni a sziklát, és kiékelni. De a nagy elemszám miatt a szikla kikerült és csak a templom maradt. Egy képet azért megér:

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39769) Throme válasza timar88 (#39768) üzenetére


Throme
veterán

Na ez már jobban tetszik.

Szerintem nagyon a megvalósításra fókuszálsz. Lehet, hogy ez a Disney hajó nem a lego dizájn és tervezés magas iskolája, de több van mögötte. Egy ikon (bár engem nagyon nem mozgat meg), ahogy Freddy is írja.
Ott van a Tron, az is Ideas. Két futurisztikus, kis elemszámú moci, kb 2-3 minifig, de szerintem jól megfogták a filmek egyik fő jellegzetességét. Mondjuk nem vettem meg, mert - bár tetszik a szett és a film is - több mint 12k huf kb 230 kockáért nme érte meg. Mintha egy szimpla speed champion szett lenne 12k.

A korábbi példámban a hajó a palackban című alkotás esetében az eredeti volt jobban kidolgozva, ami a hajót illeti, a lego egyszerűsített, de összességében nekem tetszőt alkotott.
Ha megnézed a szett kb 1/3-a 1-es kerek kékes áttetsző elemek, másik harmada a palack "üvege".
Mégis jó az alapötlet, a valóságban is létező és frappáns témát ültetnek át - szerintem ügyesen - lego-ba.
Ezért (is) nyerhettek. Nem volt hasonló.

szvsz

(#39770) timar88 válasza Throme (#39769) üzenetére


timar88
tag

Igen, de a palack az egyedi volt. Nehéz már olyat csinálni ami frappáns és egyedi, és meg is fogja az embereket. Pajzsot még nem láttam, szóval az ebből a szempontból egyedi szerintem. Mint írtam a steamboatnál az ötlet volt jó, de azért valljuk be, ezt programba negyed óra alatt összerakom, de lehet sokat mondtam. Én ha már csinálok valamit, akkor szeretném, hogy abba látszódjon a munka, az erőfeszítés. Alapból csak ilyen ötletek érdemelnének megvalósítást szerintem. Hálistennek azért a legtöbb ideasnál ez megvan.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39771) #75376384 válasza timar88 (#39770) üzenetére


#75376384
törölt tag

Engem amúgy érdekelne, hogy mi a célod?

ha moc gyártás akkor miért nem csinálsz egy insta/Flickr/yt oldalt és dobálod fel oda a dolgaid, amiket amúgy megkötések nélkül készíthetsz és nem kell azon rugózni, hogy a Lego milyen nezopontok alapján választja ki a cuccod? Plusz hosszútávon mehet portfolióba is, ha hozzájuk akarnál menni dolgozni.

ha mindenáron valami ideas cuccot akarsz összerakni, akkor már most szólok hogy a templom a kereszttel a tetején nem biztos, hogy sikert fog aratni, mivel a dolog minden csak nem semleges. Én értem a várad mögötti tartalmat és semmi vallásos célod nem volt vele, plusz a templom szerves kelléke volt anno a váraknak is. A Legot azonban nem hiszem, hogy ez érdekelni fogja.

ettől függetlenül sok sikert hozzá.

(#39772) timar88


timar88
tag

A cél, hogy legyen végre egy normális lego vár, nem feltétlenül az enyém, mostanában folyamatosan nagyon jó várak érték el a 10k-t. A lego marha rég adott ki castle szettet, a mostani 31120-at pedig nem nevezném annak, max a 8 éves gyerekemnek. Ideas megvalósításban szerintem már rég szükség lenne egy szépen kidolgozott, jól játszható, de dísznek is kiválló várra.
A templom valóban csak a vár miatt került bele.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39773) Sordoran válasza timar88 (#39772) üzenetére


Sordoran
addikt

Jól játszható és dísznek is kiváló vár elég necces. Illetve miért legyen jól játszható egy ideas készlet? Az említett 31120 jól játszhatónak tűnik, de dísznek legfeljebb egy gyerekszobában a többi játék között nevezhető. Akkor legyen egy olyan ideas vár, ami dísznek jó, és pár rejtett mechanikával le van tudva a játszhatósági faktor. Ez akkor menne jól, ha elég karakteres lenne a vár, vagy ismert. Ez utóbbi problémás, mert inkább kastélyok vannak amik világhírűek, váraknál inkább csak különböző régiók vagy országok területén ismertek. Ide haza is van több vár ami megépítve tök jól nézne ki, de határon kívül már senkit nem érdekelne.
Marad a jellegzetes, klasszikus vár akkor. Erre én is szívesen látnék jó példákat.

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#39774) #75376384 válasza timar88 (#39772) üzenetére


#75376384
törölt tag

Akkor ott a Löwenstein bricklink lehetőség. A mai napig fent van neten a studio fajl es az instructionok is. Plusz lehet hozzá venni kiegészítést is. Nekem kint volt a polcon és nagyon szépen mutat bár játszani nem akarna vele senki azt garantálom, mert voltak benne érdekes részek.

A váras téma is olyan mint a kalózos. Nem a készletek a lényeg, hanem az egyedi figurák és elemek. Azt pedig bőven tartalmazza az új vár és a kovácsműhely is.

[ Szerkesztve ]

(#39775) Throme válasza #75376384 (#39771) üzenetére


Throme
veterán

Mondjuk winter village-be jöhetne templom. A Karácsonyfákkal már így is elmozdultak egy irányba.

(#39776) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Gyerekek 40362 és 40407-es lenne valakinek eladó értelmes áron? :R

(#39777) timar88 válasza #75376384 (#39774) üzenetére


timar88
tag

A Löwenstein nekem semmilyen szempontból nem tetszett. Nem hiszem, hogy ne lenne igény egy olyan várra, ami akár kisebbeknek, akár felnőtteknek tetszik és játszható is. Elég nagy baj lenne, ha egy adott készletben a figurák lennének csak a lényeg és nem a játszhatóság. Maradjunk annyiban, hogy az utóbbi időben a lego elment egy jobb irányba, és jobb készleteket készít, de még mindig vannak olyanok, amiknek abszolút nem látom értelmét, főleg azon az áron amin kijön, néhány a vicc kategóriát üti meg, pl a pont most kijött 60307, 500 elem 40 ezerért.
Értem, hogy a lego üzleti alapon működik és nyilván meg is veszik azért páran akár ezt is, de összességében én azt látom, hogy sokkal jobb készleteket terveznek a rajongók, mint a lego. Persze ez saját vélemény. Amúgy meg hobbinak jó tervezgetni, el lehet vele ütni az időt, a várból meg ha nem is lesz semmi, de mondjuk nekem tetszik, bl-en 100ból meg tudom venni, már összekerestem.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39778) Djuree


Djuree
félisten

ez a löwenstein egy kis összecsapott valami, mindent bele akart tenni ehhez képest nem nagyon sikerült, a kevesebb több lett volna. vannak benne hibás, átgondolatlan részek is. elsőre jól mutat persze...

de ha kastély/vár nálam ennek a srácnak a munkái vezetnek, megvettem tőle majdnem minden tervrajzát, összeraknom még nem sikerült mert színcserék szükségesek de még így is több 100k egyet is összerakni. de folyamatban van...
[link]

a lego ilyet sose fog kiadni sajnos, bár nem is lenne olcsó de még 200k-ért is megvenném... :K

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#39779) timar88 válasza Djuree (#39778) üzenetére


timar88
tag

Nem néz ki rosszul, ismertem már ezek közül párat. Dísznek szép, kis is raknám szívesen, de a sok apró elem miatt elég unalmas lehet az építése, a játszhatósága meg nulla. De dísznek akár egy íróasztalon fasza lenne. Én azonban direkt olyat szerettem volna tervezni, ami tetszetős, nem túl bonyolult és játszható is, egyrészt mert szerintem hiány, másrészt, ha végül megveszem hozzá az elemeket, a 8 éves fiam is tudjon vele játszani.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39780) #75376384 válasza Djuree (#39778) üzenetére


#75376384
törölt tag

egy vagy ket helyen volt csak bajos az epites es mindegyik ugyanahhoz az epuletreszhez kapcsolodott (fuggohid mogotti epulet). ami azert nem rossz arany ugy, hogy megepitettem az alapot es a kieget is es cirka 3500 elembol all az egesz.

a tobbi pedig megint egyeni preferencia kerdese. szerintem pedig az altalad linkeltek rondak. egy szurke kockahalmaz a legtobb. ilyet sose fog kiadni a lego, mert nincs mi eladja. az sw-t is azert veszik hiaba "sok szurke" mert sw es tudjak mihez kotni. egy random varat mihez kotne barki is?

#39777 timar88: jatszhato varnak ott a creator keszlet. engem egybol a 90-es evek elejen kiadottakra emlekeztetett. jo, lehetne hozza lo, meg par diszes zaszlo, tobb figuraval, de a var az ugyanazt a vonalat koveti nagyobb panelek nelkul, mint a regiek. szep darab es megis jatszhato. az, hogy neked nem tetszik az egy dolog. en amit lattam neten a tobbsegnek bejott. a löwenstein pedig ennek szoges ellentete volt jatszhatosag szempontjabol. pici es zsufolt, de nagyon szepen nez ki kirakva. az tipikus kiallitasi darab, amire ranezve nekem egybol a nemetorszagi, osztrak es svajci varak ugranak be.

amugy erdekelne, hogy akkor szerinted mi adja el a kalozos es varas temat, ha nem a speci festett alkatreszek/figurak/vitorla?
jo tudom ebben a topikban a doboz, de amugy az elem kinalat sokszorosa a 25 evvel ezelottinek es gyakorlatilag barki barmit epithet, ha akar. ehhez adott most a Lego emberkeket. az sw battle packok se veletlen voltak regebben nepszeruek, ahogy a tavalyi 501-es keszlet is csak figurakbol all lenyegeben. vagy megnezhetjuk bricklinken a regi keszletek elemkinalatabol mi draga es mi nem, legyen szo egy green grocer festett elemerol vagy egy sarkanyos zaszlorol.

#39779timar88: en irtam rola ertekelest korabban, ha itt megtalalod: [link]

[ Szerkesztve ]

(#39781) timar88 válasza #75376384 (#39780) üzenetére


timar88
tag

Nekem az új vár túl gyerekes. A kovácsműhely nagyon jól sikerült szerintem, főleg, hogy azon azért változtattak rendesen az ideashoz képest,de végeredménybe sokkal jobb lett az összkép, és a színek is sokkal jobban harmonizálnak egymással. Valószínűleg üzleti szempontok miatt sose lesz ilyen, de én nagyon kajálnám, ha a kovácshoz kapcsolódva lenne kiadva mindenféle vár épület, legyen az piac (az mondjuk volt régen), ebédlő, börtön, bástyák stb...amiket összekapcsolhatnál és úgy tennéd össze, ahogy akarod, és egy kis közékori falut mintázna. Szerintem marha jól nézne ki. Más kérdés hogy egy 10 készletből álló sorozat fél milla lenne.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39782) Djuree válasza timar88 (#39779) üzenetére


Djuree
félisten

pont ennek van játszhatósága, simán meg lehet csinálni a belsejét realisztikusra és mehetnek a csaták stb.
nekem is van néhány nagyobb váram, meg japán kastélyom is ldd-ben, azoknak is van belseje, minél realisztikusabbra csináltam meg őket. persze szintenként szét lehet őket szedni vagy kinyitni hogy hozzá lehessen férni mindenhez.
én frászt tudok kapni azoktól a lego épületektől aminek csak fele van meg, a hátulja nyitott. :W

vzarmo: hát de a várak ilyenek voltak nagyjából, kövekből meg fából épültek, szürkék meg barnák voltak, ez a 2 szin fordult elő általában. :))
vegyél barbiházat ha szinesebbet akarsz. :D

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#39783) #75376384 válasza Djuree (#39782) üzenetére


#75376384
törölt tag

Ha nem látod, hogy Legoilag (és esztétikailag is) mi a probléma az általad linkelt várakkal, akkor a hiba a te készülékedben van. :)

(#39784) bobafett válasza Sordoran (#39773) üzenetére


bobafett
tag

Nekem van egy jól játszható és dísznek is remek váram, nem lehetetlen párosítás. :)

(#39785) timar88


timar88
tag

"én frászt tudok kapni azoktól a lego épületektől aminek csak fele van meg, a hátulja nyitott. :W"

Azoktól én is, írni is akartam az előbb. Ezért is tetszett a kovács pl, mert az nem ilyen.

Az, hogy kinek mi tetszik egyéni ízlés kérdése. Olyan várat valóban nem fog kiadni a lego, mint amit linkeltetek, de élethű utánzat, ha valaki ilyet akar kirakni a polcra. Gondoltam én is rá, hogy megcsinálom pl a Visegrádi várat, de a nagy elemszám miatt elvetettem. Én a legoba az élethűbb dolgokat, a pontos szép másolatokat jobban szeretem, mint pl a Boba által betett várat. De a célközönség nem mi vagyunk, a lego alapvetően még mindig gyerekeknek készül többnyire.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39786) timar88 válasza #75376384 (#39783) üzenetére


timar88
tag

Nem mellesleg, hirtelen ránézve ebayen eladott pár tervet azért belőlük, 1 millát biztos összeszedett már belőle. És a pénz mellett ez egy jó hobbi, akinek van kitartása hozzá.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39787) bobafett


bobafett
tag

Emagon ma jóváírták a 3000 Ft-os kupont, ha valaki vásárolt ott az elmúlt 12 hónapban, az elvileg megkapta emailben. Jöhet egy újracsomagolt nap! :)

(#39788) czanga válasza bobafett (#39787) üzenetére


czanga
őstag

Pont ezen gondolkodtam az imént, hogy lehet mégis megvárom majd szépen az új Slave 1 megjelenését, és megpróbálom a kuponnal karöltve jó áron elcsípni. 11.000 körül jó lenne, annyit nekem megérne, pláne ha még a másik kupon is mellé fér, de kissé kétlem, hogy egyszerre felhasználhatóak lennének. Kiderül. :)

(#39789) HUN_Sector válasza bobafett (#39787) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Két kupont nem tudsz aktiválni egyidőben.
Nekem emagon egyelőre semmilyen kupon sem jelent még meg.

[ Szerkesztve ]

(#39790) timar88 válasza HUN_Sector (#39789) üzenetére


timar88
tag

Nem jelenik meg elvileg, emailben küldték és aktiválni kellett.

Forest Hideout 15k, Black Falcon katonák 5 db 11k, Forestman katonák 5 db 13k, Tallneck moc 8k, Sok 9v vonatsín! érd. privi vagy email

(#39791) HUN_Sector válasza timar88 (#39790) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Email sem jött.

(#39792) czanga válasza HUN_Sector (#39791) üzenetére


czanga
őstag

Nekem jött, és szerenécsére nem a spambe ment. Biztosan meg fogod kapni te is. :)

(#39793) magickonfig


magickonfig
tag

ide is megérkezett, év végéig fel lehet használni. De kizártnak tartom én is hogy az ujracsomagolt kuponnal együtt működne a dolog.

(#39794) kbalage2


kbalage2
aktív tag

Egy kis adalék vár témában - 6073 vs 31120 :)
Nagyon jó érzés volt megépíteni a gyerekkori váramat, de a nosztalgia faktoron kívül építési élményben, részletességben és játszhatóságban az új Creator szett fényévekre van tőle. Mondom ezt úgy hogy a másik két verziót meg se építettem még belőle, de lehet hogy kénytelen leszek még venni belőle mert annyira tetszik és a gyerekek is imádják.

Egyébként a kovácsműhely is itt van mellette csak már nem fért bele ebbe a videóba, szerintem nagyon más a célközönség. A 31120 játszani és dísznek is megfelel, a kovácsműhely inkább az az Ideas vonal ami inkább csak dísz, de ha elkezdenél vele játszani tuti rombadöntöd a fél berendezést közben. Biztos valakinek van igénye 18+ várra is, de rettenetesen sok kovácsműhelynek kell fogynia ahhoz hogy erről a LEGO is meg legyen győződve.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#39795) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Srácok van olyan aki eladó bricklink-en? Lenne egy szettem amit eladnék, de itthon nem nagyon viszik :(

(#39796) xcvbxcvb válasza KaiotEch (#39795) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Elég drága a postázás külföldre sajnos. Nem biztos hogy megéri.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#39797) bobafett válasza kbalage2 (#39794) üzenetére


bobafett
tag

Remek videó! :)
Meglepett, hogy ennyire kicsi az új, nagyobbra számítottam.
A 6073 elfér a tenyeremben. :)

(Más, én a 4 jegyűeket mindig is kettesével mondtam, a 6073 az mindig 60-73 volt nekem sosem 6-0-7-3) Másnál ez hogy van? )

(#39798) bobafett válasza xcvbxcvb (#39796) üzenetére


bobafett
tag

Meg kell nézni konkrétan, hogy mennyi lenne a postadíj és azt feltüntetni, így aki megveszi ennek tudatában veszi meg.

(#39799) xcvbxcvb válasza kbalage2 (#39794) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Nekem annyira nem tetszik ez a creator vár , kalózhajó vonal. Valahogy az összkép nem adja ki.
Nincs benne a régi Castle téma stílusa és bájossága, viszont hiányzik a Medieval Marketplace vonal egységesebb kialakítása.
Mintha marad volna egy csomó felesleges alkatrésze a legonak, és kiadták a tervezőknek hogy ezekből csináljatok egy valamit, várat. Elég kanári lett.
Attól nem lesz valami Black Falcon vár hogy adnak hozzá két BF figurát.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#39800) kbalage2 válasza xcvbxcvb (#39799) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Nézőpont kérdése, szerintem 20 emberből 15-nél több választana egy színesebb várat mint egy full szürke kockahalmazt. Egyébként a színek nem random vannak beledobálva, funkciója van mindenhol és nagyon feldobja az összképet.

@bobafett - magyarul nekem is 60-73, de az 5 számjegyű szetteknél megszoktam hogy egyszerűbb számonként mondani :)

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.