Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13402) tomi4506 válasza King Unique (#13400) üzenetére


tomi4506
csendes tag

Igen ez még a régi változat. Viszont természetesen már rég 1000 szer módosítva lett a partíciója. Sőt nem is Fat32, hanem NTFS van rajt. De ettől még működnie kellene, nem? Amúgy nincs semmi gondja, sentinel sem mutat hibát. Minden teljesen rendben van vele, csak egyszerűen nem ad semmilyen windows meghajtó betűjelet neki. Ha én adok neki kézzel, akkor rendben van.

(#13403) deva


deva
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy külső vinyót, a vásárlás szempontjából az alábbiakat említeném meg:

- méret nem fontos, lehet 2.5" vagy 3.5", akármi, nem sűrűn lenne cipelve
- USB 3.0-nak örülnék, bár nem létszükséglet
- tárhely szempontjából ár-érték arány ha jól látom, 2TB körül elég optimális, így 2TB-ra gondoltam (javítsatok ki, ha tévedek)
- ár szempontjából 30k-t lőttem be, ez tűnik reálisnak nézelődés után
- leginkább filmek, imagek, nagyobb állományok tárolására használnám
- asztali gépre lenne dugva elsődlegesen, de ultrabookhoz ritkán cipelném is
- jelenleg filmeket WiFin keresztül "streamelve" nézek (asztalin megosztott belső vinyó, ultrabookon WiFin keresztül megnyitom), ez valószínűleg így működne, ha erről szeretnék filmezni
- örülnék, ha külön nem igényelne tápkábelt, és elég lenne neki az USB, de ez tényleg csak extra lenne, abszolút nem fontos
- legyen megbízható :)

A saját keresgélésem után a választás erre esett, szeretném megkérdezni, hogy ez jó lenne-e? Esetleg hasonló kategóriában van-e jobb vétel?

Köszi! :R

It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.

(#13404) Martin107


Martin107
tag

Sziasztok! Egy zsír új notebookból szedtem ki egy 1TB-os merevlemezt és most ahhoz vettem egy ilyen külső házat. [link] Patent minden, összeszereltem, de mikor rádugtam csak 3GB-ot érzékel 1 TB helyett. Mi lehet a probléma?

(#13405) King Unique válasza Kalandor (#13401) üzenetére


King Unique
titán

Tehát gyári kompakt 2,5" megoldás kellene, áramfelvétel benne lévő vinyótól függ, de általánosan egy 5400-as 1 db usb3 portba fix, 1db usb2-be nem biztos hogy elmegy, lehet Y kábel kellhet neki. De mivel ultrádon van 2 db usb3 port, így nem lesz ezzel gond. :N
Fentebb említett mobilrack+ hdd megoldás se rossz, de ha kimondottan kompakt kell, jók és bejáratottak a WD My Passportok, az újabb Ultra és Slim modellekre 3 év gyártói gari jár elvileg, de itt nálunk lehet csak 2-t adnak.
3 év garisak és jónak mondhatóak a fentebb említett ADATA termékei, ugyancsak 3 év garisak a Silicon Power és Trancend cuccai, melyek közt ütésállóak is akadnak. Toshiba és Freecom (drága) külsők is tetszetősek és minőségiek, de készülő összefoglaló végén lévő ajánlót tudom javasolni, ott össze vannak szedve típusok <<<link>>>. Azt a néhány linket megnézve, ha sikerül választani , akkor a kiszemeltekről lehet még szót ejteni.

(#13403) deva: jó a MyBook :K , de ha csak usb tápos kell, az 2,5" méret, igaz abban is van 2 TB My Passport, de az drágább [link].
Elvileg ezeket is meg lehet osztani, hálózatba kötni. Másik alternatíva, megvenni vinyót (ajánlott hdd lista) és hozzá egy 3,5" racket, pl. Sharkoon Rapidcase usb3, de van topikja is [link]

(#13402) tomi4506 igen nyilván mennie kéne NTFS-re formázva is, de lehet anno formázásoknál nem volt ok vmi, mert ennek problémamentesen kéne működnie, betűjelet is leginkább rackes megoldásnál kell neki adni 1x az elején partivionálás után, előfordul máshol is, de az hogy minden csatlakoztatáskor, az nem normális :N .Esetleg Lemezkezelőben inicializásás és újra betújelet adsz neki, de lehet többet árt mit használna, előtte HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) érdeklődj.

[ Szerkesztve ]

(#13406) deva válasza King Unique (#13405) üzenetére


deva
tag

Köszi! :R

It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.

(#13407) King Unique válasza Martin107 (#13404) üzenetére


King Unique
titán

Ha szűzen veszed hozzá vinyót és azt particionálod, akkor nem nagyon szokott ilyen gond lenni, de mivel ezt notidból szedted ki és vsz operációs rendszer volt rajta, szerintem egy 3 GB-os rejtett os recovery particiót ismer fel elsődlegesként.
Ha nincsenek rajta fontos adatok, le kéne gyalulni, újra inicializálás.particionálás stb., de ha vannak, akkor meg lehet próbálni esetleg gépbe visszatéve Lemezkezelőben, v win telepítő dvd-vel törölni a recovery partíciót, persze csak ha már nincs rá szükség.
Másik eshetőség, hogy rack hibás, de ezt megállapítani úgy lehetne, ha vinyó előtte másikba is ki lenne próbálva. :K

(#13408) Martin107 válasza King Unique (#13407) üzenetére


Martin107
tag

Igen szerintem jól mondtad. Véletlenül találtam meg Lemezkezelés opció alatt a lehetőséget. Sikerült, minden oké. Köszönöm szépen!

(#13409) lajxko


lajxko
tag

Üdv!

Egy 1 TB-os külső HDD-t szeretnék venni, LG 42la660s tv-hez csatlakoztatva használnám fullHD filmek lejátszására. Nem szeretnék sebesség / egyéb problémába ütközni, ezért írok ide.
Tudtok ajánlani valamit ezek közül?

1TB HDD Toshiba StorE Basics 1TB
1TB HDD ADATA, 2,5" USB2.0 külső komplett HDD
1TB HDD Western Digital (WD) Elements Portable USB3.0
1TB HDD Western Digital (WD) My Passport USB3.0

Toshiba felé hajolnék mert az a legolcsóbb, viszont lehet hogy sebességproblémás?

(#13410) King Unique válasza lajxko (#13409) üzenetére


King Unique
titán

Azt tudom mondani neked is, amit házigazdának [hsz], + még ezt.
Általad felsorolt négyből 2 WD a befutó, új Elements se rossz, Passport + szoftverek, fw update,titkosítás terén tud többet.
Basic nem a legjobb, toshibából is az "alja" széria, de attól még nem rossz, máshol nem panaszkodtak rá, de ahogy fentebb is ott van, vannak jobb Toshiba modellek is [link].
Adata-nál is akadnak egész jók, de típust se írtál és usb2 manapság kilőve, usb3-asat érdemes venni.

Esetedben kérdés, h milyen használatra kell, mert ha csak mezei TV-re kötés-->filmnézés, akkor megteszi vmi egyszerűbb, primitívebb modell is, akár Basic / Elements, v linkekben ott a noti vinyó lista + ahhoz 2,5" külső házat véve még olcsóbban is jössz ki. Ha fontosabb adatok is lesznek rajta, pc-s használatra is kell, akkor érdemesebb vmi minőségit venni.
első linkben összefoglaló tv-s részét olvasd el!

(#13411) terencehIII


terencehIII
tag

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy külső hdd-t és arra szeretnék tölteni (torrent), de 1kb-el tölt ha egyáltalán elkezdi többszöri leállítás-indítás után, megnöveltem a chace-t de egy idő után megint leáll. Valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
Előre is köszi

(#13412) King Unique válasza terencehIII (#13411) üzenetére


King Unique
titán

Még nem :N , nálam működik a torrent rá. Milyen külső hdd és oprendszer, net sávszél, torrent elérési út rendben van, nem dob vmi hibaüzenetet :F
Látom torrent topicba is írtál, vmi "hdd hiba", meg lehet próbálni külső vinyót, v letöltési mappát saját tulajdonba venni újabb windowsok esetén [link], ill panaszkodtak win 8 topicba egyesek új 3.x utorrenttel is hibára.

(#13413) SpaceKombajn


SpaceKombajn
tag

A megpurcant (néhány nappal a gari, (2 év) lejárta előtt) 500 gigás (USB 3) wd passport, helyett keresnék HDD-t. Ezért preferálnám a minél több garanciát.
TV-re és medialejátszóra lenne kötve és egy régebbi Gigabyte P35 DS3-es lapra (amiben már van USB 3-as PCIe kártya). Nem zárkózom el a külön vinyó + 2,5-es rack verziótól sem, úgy több a gari.
Mivel a PC-be vettem egy 2 terás blacket, ezért jó is lenne egy 500-as vagy akkor már 750-es (szintén 5 év gari), de 7200-es és akkor Y kábel kell, ami TV-n megoldható (van 3 USB és abból egy dedikált HDD-s),
a medialejátszón is van 2 USB, igaz a 2 felén. Ehhez raidsonic vagy sharkoon racket vennék.
Tárolásra elég lenne az 5400-es("egy kábeles") is de melyik a legmegbízhatóbb ezek közül?
Esetleg próbálkozzak megint valamelyik WD passporttal(olvastam, hogy van 3 év garis is)?
Tényleg az 500-asban milyen hdd volt, blue?

spacetime

(#13414) King Unique válasza SpaceKombajn (#13413) üzenetére


King Unique
titán

Mi volt WD-vel pontosan a baj, SMART nem jelzett, v csak egyik-napról a másikra kaputt, most már fel se pörög :F
Végülis mindegy, mert ezek egybeépítettek (NYÁK-on van usb), így ha usb vezérlő szállt el, se tudod másik rackbe tenni...amúgy igen, Scorpio Blue van bennük. :K
Pedig jók a Passportok, sokaknál több éve hiba nélkül mennek, v lehet túlzott TV-s használat "nem tesz jót neki", mert én enyéimet főleg notin, pc-n nyűzom, odafigyelek biztonságos leválasztásra stb. és nincs velük gond szerencsére.(kopp-kopp :) )
WD-hez hasonló gyri kompaktba azt tudom javasolni neked is, mint fentebb nagyfónöknek [link], abban van minden, 3 év garisak is.
Külön megvenni 2,5" vinyót se hülyeség [összeszedték], továbbá 2,5" rack topicban is volt nemrég eszmefuttatás ajánlottakról [link].

Ha nem 500 GB és több kell, akkor inkább már 1 TB és bőven elég 5400-as, felesleges 7200-ast venni, filmek lejátszására bőven jó előbbi is.

.

[ Szerkesztve ]

(#13415) SpaceKombajn válasza King Unique (#13414) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Régebb óta volt rajta 2-6 gyenge szektor, hol 96%, hol 91%-os volt, aztán tegnap másoltam rá (87%-os volt közben), azt még megcsinálta, aztán amikor arról másoltam, akkor, kiírta, hogy a késleltetett írás nem sikerült és utána már nem látta a gép(felpörög és világít a led is, lehet csak a kábel rossz, nem tudtam kipróbálni, majd a szervíz mond rá valami, hogy mi volt vele), nem volt betűjele a winben. Túlzott TV(pana plazma) használat nem volt, mert 3 hónap után vettem medialejátszót(popi a210), azon is mindig leválasztottam, ahogyan a PC-ről is. Köszi, igen azokat az irományokat már láttam. Persze lehet nagyobb is, nem előírás az 500 giga, ja csak a black 5 év gari, azért vetődött fel, igazából olyan kell amelyik a legjobban bírja ezt az igénybevételt. Tehát akkor az újabb passportok jóbban bírják?

spacetime

(#13416) King Unique válasza SpaceKombajn (#13415) üzenetére


King Unique
titán

Lehet akár kábel hiba is, de elég összetett dolog ez, vajon mért mehetett tönkre. nem érte vmi komolyabb esés, rázkódás, megfelelően volt tápolva (TV dedikált 1A, pc-n hátlapi usb, v Y), melegedésre odafigyeltél, ha olvastad láttad fejparkolás részt irományban, az nem volt túl sok? De ha már ilyeneket jelez Sentinel, az már cinkes...még pár gyenge szektorral elmennek, de ha ezek megszaporodnak, hibásak is lesznek, akkor annak a vinyónak legtöbbx annyi...
Aztán az se mindegy 500-asba milyen vinyó kerül bele, BEVT v BPVT, újabb vékonyakba LPVT van, előbbi 2 közt is akadtak különbségek, selejtek, pl. notiknál van akinél pár hónap után behalt, másnál több évig működött rendesen egyik-másik típus.

Jók új Passportok, de mivel hosszútávú tapasztalat ezekről még nincs, nem lehet fixen kijelenteni ezt-azt... :N Általad említett Black se rossz ötlet, de ahhoz +hőtermelés miatt mképp vmi jó alu mobilrack kell, olyan amihez Y kábel jár, mert usb2-be kötelező, de 7200-asnál akár usb3-ba is.
Aztán, ha nagyon biztosra akar menni vki és nem sajnálja + zsetont erre, vannak 24!7-es szériák is, amik jobban bírják a gyűrődést, AV-25

(#13417) SpaceKombajn válasza King Unique (#13416) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Nem érte semmilyen fizikai behatás, nagyon vigyázok minden cuccomra.
Fejparkolást nem néztem, addig volt mindig csak a gépre kötve amíg rámásoltam a néznivalót, medialejátszóra is csak akkor csatlakoztattam amikor néztem is valamit, utána leválasztás menüből, és ki is húztam. 6 gyenge szektorral kezdődött aztán ez lement 2-re, sokáig így volt, aztán jött az elromlás.
Köszi, az AV 25 jó ötlet, 3 év gari, ez lehet a legjobb megoldás, rack-et is tudnál ajánlani (az ajánlottakat már láttam az egyik összefoglalóban) ami a jobbak közül való és tudja olvasni a HD sentinel (láttan az adatbázisukat valamelyik hozzászólásban). Raidsonic IB-250StU3-BH vagy Sharkoon QuickStore Portable Pro vagy van ezeknél jobb? Az új passportokban gondolom nem az AV 25 van. A LUCT és a BUCT között mi a különbség, azt látom, hogy az L-es halkabb. AV 25 adatlap

spacetime

(#13418) King Unique válasza SpaceKombajn (#13417) üzenetére


King Unique
titán

A fentebb linkelt 2,5" rack topicban nemrég lettek házak kielemezve. Nem muszáj ezt az AV-t venni (pontos infókat vinyó topicban kérdezd), drága is, lehet egy 1 TB WD Blue is megteszi, v a Black, mert előbbibe is jobbára 500-as kategóriában nagyobb a szórás minőség terén is. :K

(#13419) concware


concware
tag

Sziasztok!

Külső 2.5-es winyót akarok venni, viszont nincs tapasztalatom, hogy melyik tipus a megbízható.

Gyártó szemszögéből a WD-ben bízok meg, de ebben sem vagyok teljesen biztos.

Írnátok nekem egy TOP 3-at. A mérete 500 GB, ár "annyira nem fontos", ami azt jelenti, hogy inkább megbízható legyen, de azért ne legyen a végletekben az ár.

[link]

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#13420) King Unique válasza concware (#13419) üzenetére


King Unique
titán

Top 3 nem nagyon van :N és ha ár másoglagos, inkább 1 TB-osat vegyél, ne 500 GB-osokkal xarakodj, mikor maga 1 TB notinyó kerül annyiba, mint amiket néztél webáruházban és hozzá 3-4k egy usb3 keret.
Ezen hsz-ban sok-sok alternatíva le van írva, Passportok - sima, ulrta, slim - eltérő vinyó és szoftveres pakk a különbség [link].
Ha annyira számít megbízhatóság, akkor a 3,5" kategóriában sokat dícsért WD RED szériának megjelent a 2,5" változata is [hsz], ezek spec 24/7-es üzemre tervezett NAS vinyók, bírják a strapát, + Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja.
azért néhanapján kicsit vissza is lehetne olvasni, ráadásul általad linkelt webshopot elhúzódó gariztatás miatt szidják mostanában, nem kifejezetten ajánlott hely...

(#13421) Peethy


Peethy
őstag

Sziasztok! A "Milyen winchestert vegyek?" topikból jöttem át ide, mert a kérdésem inkább külső vinyóhoz kapcsolódik. Adott egy retina macbook pro, 2db USB 3.0-val, Thunderbolt 2.0-val és firewire-rel. 30ezer forintért (ez a maximum, kevesebb lehet) hogyan lehet megoldani 1-2TB-os, kicsi, halk, könnyű külső vinyót, a lehető legnagyobb adatátviteli sebességgel? Fw/Thunderbolt esetén mi lesz a szűk keresztmetszet (vinyó olvasási-írási sebesség vs. thunderbolt/fw adatátviteli sebesség). A gépben egy 128GB-s SSD lesz. Köszi a segítséget előre is!

(#13422) King Unique válasza Peethy (#13421) üzenetére


King Unique
titán

Én nem tudok itt se mást javasolni, mint amit ott mondtam [link], mondtak egyesek. 30k-ból 2 TB 2,5" nem jön ki :N se kompakt, se külön hdd+rack megoldással se (2 db 1 TB se). Marad 1 TB, az ok, előbbi linkben ott vannak alternatívák.
Notivinyó sebességét max FW korlátozza (usb2-höz képest nagy előrelépés az is), usb3 és Thunderbolt nem.

(#13423) Peethy válasza King Unique (#13422) üzenetére


Peethy
őstag

Oké, közben visszanéztem, hogy itt is Te vagy, és kb. mindent elmondtál, amit nem, azt meg megtaláltam korábbi hsz-eidben :D Még egy kérdés: a meglévő fotóimat, amik jelenleg NTFS fájlrendszeren vannak, hogyan fogom tudni átmásolni winről erre a külső meghajtóra? Egyszerűen felrakok egy drivert a winre és akkor látni fogja és tud majd írni rá (pl. bootcamp)?

(#13424) King Unique válasza Peethy (#13423) üzenetére


King Unique
titán

A bootcamp-el kapcsolatban csak annyit tudok, h lehet általa OS X mellé windows-t is rakni, tehát arra NTFS külső vinyóról (amire gépedről először rámásolod cuccokat) gond nélkül másolhatsz oda-vissza, de pontos infót Mac topicokban találsz.
Másfelől OS X-re NTFS külső vinyót kötsz, felismeri , olvassa tartalmát , de íráshoz NTFS driver kell, amit nem tudom legújabb Mavericks (ha azzal jön macbooke-od) tartalmaz e már, v külön kell felrakni, mint korábbi Leopard, Lion verzióknál.
Másik eshetőség, ha speciális Mac-es külső vinyót veszel és azt dugnád először winre, ahhoz is van HFS+ driver, látom ezzel a bootcamp-el ez is megoldható [link, de csak read only, ahogy látom], de mivel nincs mac-em nem akarok hülyeséget állítani.
Akár még ketté particionálni is lehet külső vinyót (NTFS+HFS+), az is jó alternatíva lehet, de ha ez a bootcampes megoldás frankón lekezel mindent, akkor ok.

Jó kérdést vetettél fel, ha majd meglesz (ezt nem tudtam bocs), írhatnél röviden fejleményekről, hogy mi-mivel ment, önmagában bootcamp elég volt-e a megoldáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#13425) Peethy válasza King Unique (#13424) üzenetére


Peethy
őstag

Köszi szépen, ez részletes volt, és mindenképpen jelzek majd. :R

(#13426) Peethy


Peethy
őstag

Még egy kérdésem lenne az előző témához. A WD My Passport sorozatában ugye van a Slim és az Air, előbbi NTFS, utóbbi HFS+-ra formázva érkezik. Azonban az Airből csak 500Gb-os van és csak 20$-ral olcsóbb itt kint, mint a Slim 1TB-os verziója. A kérdésem az, hogy származik-e bármilyen hátrányom abból, ha a slimet formázom HFS+-ra és azt használom utána? Csak a "for Mac" címke miatt nem fogok egy drágább megoldást választani. Köszi!

(#13427) King Unique válasza Peethy (#13426) üzenetére


King Unique
titán

Nem semmilyen hátrányod nem lesz :N , ugyanolyan jó a Slim is, alu az is, bár oldalszegély kicsit ronda műanyag, de nem rossz. A Mac-es Air-ből is lehetne akár 1 TB, mert a Slimben is 7 mm-es vinyó van ekkora méretben, ahogy Air 500-asa is ilyen vastag.[cikk ] Ár meg csak azért több, mert for Mac... :D
Fentebb tárgyaltuk NTFS íráshozhoz (fizetős) driver kell OS X alatt, de HFS+(J)-ra áttolod, jü lesz, usb3 is ok. :K

[ Szerkesztve ]

(#13428) Robyka


Robyka
aktív tag

Hali,

Nemsokára megyek az egy terás wd my passport husikáért. :)
Mi az első teendő formázni vmi programmal vagy elég sajátgépnél formázás NTFSre?

(#13429) SpaceKombajn válasza Robyka (#13428) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Szerintem alapból NTFS-re van formázva, legalábbis a 2 évvel ezelőtt vásárolt 500-as úgy volt.

spacetime

(#13430) King Unique válasza Robyka (#13428) üzenetére


King Unique
titán

Így van, ahogy mondják, ez gyári külső (nem külön mobilrack+hdd, ott kell), ez már elő van formázva NTFS-re, tehát csak rá dugni gépre, azt kész :K Hozzáadott szoftver pakk használta meg opcionális.

(#13431) Robyka


Robyka
aktív tag

Köszönöm a gyors válaszokat.:)

(#13432) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Uh keresgéltem kicsit a topicban, de elvesztem :B

Először is 2,5 vagy 3,5 a tuti méret?
Fontos lenne, hogy ne zúgjon, mint Paks vészleálláskor; de ekkora SSD-hez még bankot kell rabolnom előbb...
1 TB méretre gondoltam, usb 3, és valszeg előbb-utóbb médialejátszót kötnék rá zene/film ügyileg.

S ha már itt tartunk néhány típust is szeretnék kérni, mint ajánlott darabok... :B

keresek ám:

Transcend StoreJet 25M3 USB 3.0 1TB -ez pl olcsó és van ahol tesztgyőztes itt.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#13433) RetepNyaraB válasza RetepNyaraB (#13432) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

francba a szerkesztési idővel...

Western Digital My Passport Essential SE USB 3.0 1TB

Western Digital My Book Essential SE USB 3.0 1TB - ez a 3,5 zollos változat

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#13434) King Unique válasza RetepNyaraB (#13432) üzenetére


King Unique
titán

Lesz összefoglaló, ott találsz bőven infót [link], v egy hsz-t is ajánlhatok.
Nem rossz 25M3, ütésálló, strapabíró db, WD-nél SE jelölés már felejtős, 2,5"----->My Passport ( van Ultra és Slim is), 3.5"---->MyBook + Mac-es verziók.
Ha főleg TV-s, médialejátszós célra kéne otthonra, nem hordozod, elég 3,5" is fix táppal, bár abba inkább 1,5-2 TB lenne a nyerő, de ha fontos mobilitás vehetsz 2,5"-t is.

[ Szerkesztve ]

(#13435) Xblades


Xblades
tag

Hello

Tudom kissé láma kérdés. De érdekelne hogy a Usb, (Hdmi) csatlakozók mennyire bírják azt hogy naponta 1 szer ki-be húzom a külső vinyó csatlakozóját, attól függően hogy az asztali vagy ép a notit használom?
Tehát tönkre mehet-e bele, leginkább a gépben lévő csatlakozófél mert azt nehezebb cserélni mint a kábelt.

Köszi

MechWarrior Online Blog és Faq: http://mwohhq.blogspot.hu/ Staradder

(#13436) RetepNyaraB válasza King Unique (#13434) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

áh köszönöm :R

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#13437) King Unique válasza Xblades (#13435) üzenetére


King Unique
titán

Usb bírja a sokx-ori csatlakoztatást, főleg a gépekben lévő "A" aljzat, kábelnek csatlakozók szintúgy, inkább másik eszköz (külső vinyó) miniB / microB portja érzékenyebb.
HDMI-t meg nem dugdostam sokx. :N

(#13438) Feenyx


Feenyx
aktív tag

Sziasztok!

Van most nekem egy 500 Gb-os 2,5"-os külső merevlemezem aminek a csatlakozása USB 2.0-ás. Ha én ezt átraknám egy 3.0-ás USB-vel ellátott házba, akkor 3.0-ás sebességgel tudnám használni?

(#13439) King Unique válasza Feenyx (#13438) üzenetére


King Unique
titán

Igen, pontosan :K , ezért is érte meg ezelőtt 2-3 évvel is inkább usb3-as külső vinyót venni. Ha gyári kompakt 2,5"-es, akkor szétszedés macerás, sokx garivesztéssel jár, de ha vinyóhoz vettél külön külső usb2 házat, akkor átteni egy usb3-as gyerekjáték. Milyenről van szó pontosan, mármint külső vinyó ?

(#13440) Feenyx válasza King Unique (#13439) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Alapból külső HDD-ként vettem, de egyszer már ki lett cserélve a háza, mert nem működött. PQI márkájú volt a ház, de a merevlemez az Toshiba. A típusát sajnos nem tudom már. Azt mondod, hogy akkor macerás lenne átrakni másik házba?

(#13441) King Unique válasza Feenyx (#13440) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha eredeti házával nem volt vmi okés, akkor gondolom vinyó ki lett operálva belőle és be lett téve egy 2,5" külső mobilrackbe, akkor pofonegyszerű abból kivenni és áttenni egy újba. Esetleg garis csere volt és adtak helyette egy másikat, mert kompaktoknál csak házat nem cserélnek, hanem csak az egészet.? Ne adj isten vmi mezei megoldás címen egy ogyanolyan, v másik mátkája kompakt házba lett beleőszakolva, v hogyan is van ez :F

(#13442) Feenyx válasza King Unique (#13441) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Sajnos a garijegye elveszett anno, így elvittem egy pc boltba és ott cserélték ki nekem a házat.

(#13443) King Unique válasza Feenyx (#13442) üzenetére


King Unique
titán

Aztán mire, ugyanolyan Pqi-ra, mert ezeket egybe szerelve árusítják, v adtak hozzá egy mobilracket és abba tették vinyót?
De igazából mindegy is, mert már nem garis...szétfeszegeted, ha előbbi megolsá, vinyó kivesz és beletesz egy 2,5" usb3 rackbe, azt kész.

(#13444) Feenyx válasza King Unique (#13443) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Egy más házba rakták, nem pqi-be. Amúgy sem lenne garis már mert 2,5 éves :) Csavar fogja a házat, szóval remélem nem nagyon kell feszegetni :)

Amúgy milyen márkájú házat érdemes venni rá? Én ezt néztem hozzá: [link]

[ Szerkesztve ]

(#13445) King Unique válasza Feenyx (#13444) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ezt elején mondhattad volna....akkor vsz beletették egy 2,5" kölsu usb házba/mobilrackbe, azok könnyne szétszedhetőek.
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja

(#13446) Feenyx válasza King Unique (#13445) üzenetére


Feenyx
aktív tag

Bocsi, nem is figyeltem, hogy van külön erre is topik :)

(#13447) rob72


rob72
tag

Hali

Szerintetek melyik a jobb? usb2.0 sata3 vagy usb3.0 sata2?

(#13448) batagy válasza rob72 (#13447) üzenetére


batagy
őstag

Elég hülye kérdés, de az "usb3.0 sata2" "jobb". :DD

"usb2.0 sata3"-nak sok értelme nincs, mert az USB2 sebessége meg se közelíti a SATA3-at.

(#13449) solor


solor
tag

Tisztelt hozzáértők!

Szeretnék az okostévémre kötni egy hdd-t usb 2.0-n nagy felbontású és 3D filmek nézéséhez. Van itthon egy 160Gb 3.5" samsung vinyóm (HD160JJ/P).
Megoldható ez valami külső vinyó házzal, vagy hülyeség?

Tisztelettel: egy laikus

(#13450) asd0516


asd0516
újonc

Szeretnék venni egy külső merevlemezt maximum 15.000ft-ot adnék érte. Van egy softmodos nintendo wii-m, és szeretnék külső vinyórol járszani.

asd0516

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.