Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12351) BonFire válasza tomio (#12349) üzenetére


BonFire
veterán

„nézem ez alapján lehet Ő a befutó.”

Csak szólok, hogy fentebb jeleztem, ezt már nem lehet kapni! Én is másik után vagyok kénytelen nézni. Ne nagyon éld bele magad. ;)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12352) tomio válasza King Unique (#12350) üzenetére


tomio
tag

Hát BonFire hsz-e nem esett jól: már nem kapni :O
Ez a wdidle3 azért problémás, mert ez egy windows-only megoldás. Se Linux, se BSD, se Mac (valahogy egyszer lesz ilyenem). Azaz kötve vagyok 1 rendszerhez. Olyannyira, h mi van ha majd tv-re dugom?? Akkor ott pakolgatja a fejet nekem amikor kedve tartja? Én meg éppen Pause-t nyomok, beletekerek a filmbe, képet váltok mert kibeszéltük a nézett darabot 5-10 percig; és ekkor ki/beugrik a parkolópályáról/ra a fej?
Hogy "fejlődött" ez ide amíg nem foglalkoztam ilyen témával? Régebben notebookokba találták ezt ki úgy hogy ha lerántom/esést érzékel egy szenzor CSAK akkor parkolja a fejet. :((

A tv, meg az idegen rendszerek (és akkor itt maradjunk a Windows-nál, de rendszergazda jog nélkül pl: munkahely, ismerős aki nem telepítget fel plusz cuccokat, stb) esetén ki vagyok szolgáltatva...
Amúgy 1TB az alja. 2TB amit szeretnék. De lehet 750GB vagy 640 lesz belőle, ha van valami mára kincsnek számító előnyük. Ezek ellenére az lesz ami a legjobbnak ítélt megoldás: akár 1,5TB, 3TB, vagy a végén nem is veszek. Totál elment a kedvem tőle! Ez nem lenne szabad, hogy ennyire bonyi legyen. Nem, nem, nem.
(#12350) King Unique válasza tomio (#12349) üzenetére - nem maradt le a * magyarázata?!?
Asztali HDD, azaz 3,5" esetén tartósabb, megbízhatóbb egy merevlemez, fejmozgás miatt főleg? Nézzek azt? Ezeknél meg a ki/be-kapcs gomb az érdekes.
Maradjak 2,5-nél és a már linkelt DeLock (vagy egyéb) háznál? Bele meg egy nem parkolós HDD: WD RED, Toshiba valamelyik típusa vagy Hitachi vmi. 1 vagy 1,5 vagy 2TB már lassan mindegy is csak jól válasszak más tekintetben. Külön ház előnye, hogy ha kinövöm a belét akkor rakok bele egy másikat.
Más topikot is nézek, de...

Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/

(#12353) King Unique válasza tomio (#12352) üzenetére


King Unique
titán

*-nál WD-re gondoltam, 2,5" 2 TB-ba csak az gyárt, az említett My Passport és WD20NPVT vinyókat, de azért egyértelmű volt szerintem...
Ezt a fejparkolás dolgot meg nem kell túlreagálni annyira :N , láttak már 3,5" Green is 800 ezres értékkel vígan menni, régi Passportomban is több mint 100 ezer van, azt 100/100-as. Ha egyszer beállítod, más oprendszereken, TV-n stb. is műxik, ez lényegében firmware-be nyúl bele, azt módosítja, XP-den menne, linux, mac-en is tudsz windows futtani virtuális rendszerben stb., tehát elég 1x :K , amire te gondolsz, az a HD Sentinel, az állítja be adott gépen, rendszeren, máshol visszaáll gyári értékre, de mint mondtam nem kell túlreagálni, ill van az is tobb os.hez.
2,5"-be mivel alig olcsóbbak a kisebbek, ár miatt sem érdemes manapság 1 TB alatt venni, 3,5"-be meg pláne. Linkekben benne volt, de itt van ajanlott hdd-k listája, + mobilrack topicok is meg lettek említve, itt is+gyári kompaktok is. A linkelt Delock rack meg 14,5" mm-es hdd-t fogadó képessége miatt lett csak megemlítve, mert a 2 TB 2,5" WD átlagnál (2 tányér 9,5 mm) vastagabb 4 db tányérral, itt is, topicokban is van más mobilrack alternatíva is, WD RED (NAS-hoz, de sima külső vinyóba is) 3,5", ahhoz olyan rack is kell, de arra is adtam alternatívát.
Szal döntsd már el, h mi is kellene pontosan, akad alternatíva bőven, nem bonyolult ez annyira egyáltalán, talán kicsit te bonyolítod túl (v lehet sok infó, alternatíva kavart meg, azért bocs, ha így van...) - én kb.ennyit tudtam segíteni... :)

[ Szerkesztve ]

(#12354) tomio válasza King Unique (#12353) üzenetére


tomio
tag

logout eszembe se jutott... :B
Ez pedig egy jó cikk!
Kösz!

És igen, valóban nehezen döntök. Nem csak itt és most.

Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/

(#12355) tomio


tomio
tag

Olvasok, olvasok.
Írtam, hogy a fizikai boltokat előrébb rakom a webshopoknál. Ezért főleg Iponéknál nézelődök (Aqua, egyéb jobb lenne esetleg?) és egy HDD megfogott, bár nem értem hogy esik ennyire az ára: TOSHIBA 2TB 5700rpm 32MB SATA3 DT01ABA200. Beesett az 1TB-os WD1002FAEX elé!!! (árnövekvő rendezésről beszélek: http://ipon.hu/webshop/group/belso/104/?listorder=1).
Az 1TB-nyi ár kalkuláció azért viszi a 3,5" felé a döntést. Szerintem a végén ez lesz belőle.
Annyira bizonytalan vagyok; vagy mégsem. :DDD
Amit egyelőre állíthatok: elment a kedvem a gyári tokba szerelt megoldásoktól! Magyarázatot nem tudok rá mondani, de az nem vonz. A korábbi hsz-ekben említett NYÁK-ra integrált USB-csatis megoldás kifejezettem zavar -> így már nem egy univerzális cucc. Valamint ez a hsz is megerősít valamelyest, csak ott DT01ACA200 a kiszemelt a DT01ABA200 helyett (még keresem miért is az, mert utána ott a hsz, hogy az felesleges a 7200 RPM miatt pusztán adattárolásra*), illetve látom nem vagyok egyedül a fejcikázástól való félelemmel :K . Ettől félek Click of death.

Ha azt mondom főleg TB/Ft és USB3 és már nem preferálom a 2,5-t a 3,5-el szemben (egyenértékűek), valamint a hideg kiráz a fejpakolászástól, akkor már határozottabb vagyok? :)) :R
A kiszemelt jó? :K Nem? :N Hozzá milyen házat?
Amit nem említettem: panel-proli vagyok, a nyár és a vékony falak (megfejelve D, D-K-i fekvéssel) és a hő jó barátok: állandó vendég nyáron... Ez így azért kizár pár választást, határozatlanság ide vagy oda.

*de miért ajánlja helyette valaki az általa is ismeretlen 5400-es kistesót :Y

És közeledik a testvérem hazautazása, aztán egy hét után repül vissza. Kellene egy bestbuy.

Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/

(#12356) BonFire válasza tomio (#12355) üzenetére


BonFire
veterán

A fejkattogós haláltól semmi nem ment meg. (Hacsak nem SSD-t veszel.) Selejtet mindig ki lehet fogni, két éve pont nekem is jutott egy. Egy hónap alatt megadta magát a vinyó. Szerencsére gariban cserélték, csak a pkg-t bukjuk. De ha hozzászámítjuk, hogy kisvárosban, fizikai valójában semmit sem kapsz, ezért mindenképpen a netről kell mindent venni, így a pkg járulékos költségnek számít.

Én most rendeltem meg egy WD My Passport 1 TB-osat, de most a linked látva kicsit meglepődtem. Nem létezik, hogy ne lenne annak a Toshibának valami baja, ha ennyire olcsón tudják adni. 2 TB 1 áráért? Ha jön valaki, aki meg tudja mondani, mitől nyerő (vagy nem nyerő) az a Toshiba, még vissza lehet mondani a WD megrendelést, ennek ellenére nekem a Tohsiba olcsó húsnak tűnik.

Nehogy a végén tényleg kapjál jó áron egy nagy rakás selejtet!

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12357) King Unique válasza tomio (#12355) üzenetére


King Unique
titán

Toshiba 3,5"-ben eddig nem gyártott, nemrég kezdték el, de inkább csak átcímkézett Hitachik, főleg ára miatt lehet vonzó, de mivel alapanyag jó, vsz nem rosszak. Fejparkolás 3,5"-ben Green-nél van, többi mentes ettől, v csak minimálisan csinálja, tehát jöhet Hitachi, más WD széria - RED - , Seagate stb. ajánlott listába ott vannak. NYÁK-ra integrált usb 2,5"-eknél fordul elő. 3,5" mobilrackre meg itt is elhangzott (pl.Sharkoon, Thermaltake, abban ventis is akad), linkelt topicjában is akad bőveb ajánlás. hajra ;)

(#12356) BonFire: Passporttal jól jártál, Toshiba 3,5"-ben azért olcsó, mert csak nemrég léptek be piacra, hitachitól kaptak alapanyagot, illetve kötelezték 2 amcsi gyártót (WD (ez vette meg Hitachit), Seagate), miután kilóra megvették a többit :D , h biztosítsanak lehetőséget másoknak is, h legyen verseny.

[ Szerkesztve ]

(#12358) lanti2


lanti2
csendes tag

Sziasztok!

Van valakinek infója arról, hogy a 2,5 verbatim store n go 1 terrás küső hdd-ben milyen cég által gyártott vinyó müxik? WD, Toshiba, Samsung...?

(#12359) King Unique válasza lanti2 (#12358) üzenetére


King Unique
titán

A legelső usb3 Store n' Go-ban Fujitsu vinyó volt (nem a legjobb), de későbbiekben már Toshiba, Samsung (már Seagate), ill mérettől is függ, mert 500 GB-1 TB közt az is változó. Aztán milyen kéne, mert elég sok féle van belőlük, Executive, Traveler egész pofás, funkcionálisan is ott vanak, de áruk is húzósabb.[link] ?

(#12360) lanti2 válasza King Unique (#12359) üzenetére


lanti2
csendes tag

Egészen pontosan erre gondoltam
[link]

(#12361) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
őstag

Sziasztok!
Csak egy kérdés:
Megfrissítettem a WD Smartware progit.
[link]

Itt azt írja,ha jól értettem,hogy a frissítés után újra kell indítani a számítógépet.
Nekem a telepítő nem kérte.
Baj,ha nem indítom újra?

Vagy ha valamikor leállítom a számítógépet,majd bekapcsolom,az is újraindítás,nem?

[ Szerkesztve ]

(#12362) Ze4lOtx


Ze4lOtx
csendes tag

Sziasztok!

Tv-hez szeretnék venni egy külső merevlemezt, első ránézésre a 2,5-ös méret tűnik nekem megfelelőnek. A kérdés csak az lenne h mondjuk hd vagy 3d filmekhez elég e ha csak usbről kapja az energiát. Ha jól informálódtam csak a 3,5ösökhöz kell külső tápegység. Illetve, hogy szerintetek milyen paraméterekre kell odafigyelni ha csak ez lenne a cél tehát h laptopról rámásolom a filmeket és tvről pedig nézem?

Előre is köszönöm a válaszokat és bocsi ha már sokan feltettek hasonló kérdést:)

[ Szerkesztve ]

(#12363) King Unique válasza lanti2 (#12360) üzenetére


King Unique
titán

Ezekben már ákt Toshiba vinyó szokott lenni, teszt is ezt támasztja alá, Iomega Egomban is ilyen 1059GSM 3 tányéros széria van, nincs vele gondom (max fejet parkolja, de azt az újabbak, ill minden notivinyó). Korai store n gok JMicron vezérlő miatt is gyengék voltak, de vinyóval már azt is cserélték benne (AsMedia aszem).
Összeségében nem rossz db, de korábban említett 2 Verba jobb (drágább is lehet...), ill akad más 2,5" is palattán, de ehhez ragaszkodsz, veheted. :K

(#12361) Kezdő vagyok: windowsnál célszerű újraindítani, ráadásul, ha leírásban külön kéri is, de ha kimaradt az se tragédia, nálam is előfordult már más progiknál, h elfelejtettem. Működik rendesen, nem? max, ha zavar csinálj egy tiszta telepítést, rakd fel újra, v win7 topicban kérdezz rá.

(#12362) Ze4lOtx: HD filmekhez is elég usb2 sávszél, "usb energia" - tápellátás is elég szokott lenni benne vinyónak, gond akkor van esetleg, ha túl hosszú usb hosszabítót használsz, mert 2,5"-ekhez elég rövid, kb 30-40 cm kábelt adnak, tehát úgy érdemes TV mellett is elhelyezni.Szedtem össze korábban pár alternítívát (hita ár nem nagyon kapható)

[ Szerkesztve ]

(#12364) TeeJay


TeeJay
félisten

épp a héten számolgattam hogy jelenleg olcsóbb venni egy 1TB-os 2,5" vinyót meg hozzá egy USB3-as házat.

SEAGATE Momentus 1.0TB 5400rpm 8MB ST1000LM024
TOSHIBA 1.0TB 5400rpm 8MB MQ01ABD100
HITACHI 1.0TB 5400rpm 8MB HTS541010A9E680
WD 1.0TB 5400rpm 8MB WD10JPVT

árban árgép alapján a Seagate és Toshiba 17800 körül kijön PCX-en 2év garanciával
a Hitachi 18ezer kereken 2év garival
a WD pedig 18700 körül 2év garival

házból meg Raidsonic
RAIDSONIC IB-273STU3 3744FT Ipon-nál
RAIDSONIC IB-231STU3 4159FT Ipon-nál

így egy Toshiba 1TB + Raidsonic házból kijön 22-ből és van 2év garanciád rá ráadásul szét is lehet szedni
és cserélni benne vinyót amit a gyáriakban nem lehet.
akárhogy néztem sem WD sem ADATA-ból nem találtam most normális 1TB-os vinyót 24-25alatt :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12365) BonFire válasza TeeJay (#12364) üzenetére


BonFire
veterán

Van, csak éppen Pozsonyban...

Azért érdekes ez a magyar árképzés is! Ugyanaz a termék. Cirka tízezerrel kerül többe, kábé egyharmaddal, ezt nem lehet az áfakülönbözetre ráfogni, az ott van a 21 és 24 körül.

Nem akarok politizálni, de mindig eldurran az agyam, ha ilyet látok, miközben arról ugat mindenki, hogy a piszkos külföldiek kiviszik a pénzt az országból. Nyilván én is ott rendelem meg, ahol olcsóbban megkapom. Az a húrkészlet, ami itthon 18e Ft, ha USÁból rendelem, behajózással, vámmal, mindennel együtt kijön 12-ből. Akkor? Persze szabad piac van, mindenki úgy képezi az árait, ahogy akarja, csak utána ne zokogja tele az összes létező médiát, hogy pang az üzlet. :(((

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12366) Alex91 válasza TeeJay (#12364) üzenetére


Alex91
félisten

A kulsokre - ha jol tudom - mar van Artisjus dij is...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#12367) TeeJay válasza BonFire (#12365) üzenetére


TeeJay
félisten

ja csak a vinyóknál nem ártalmas ha ténylegesen tudod érvényesíteni a 2 vagy akár 3év garanciát...
én pl ADATA-ból 3 darab SH93-at vittem vissza gariba
első 640-es 3napon belül cserélve lett mert már leformázni se tudtam
a második ment pár hónapot aztán kaputt, visszavittem ráfizettem kértem 750gigásat
az ment 1évig aztán kicseréltettem egy NH01-re ami USB3-as és azóta is tökéletes
2év garancia jött rá, ha nem lett volna hajamat tépném most elégedett vagyok :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12368) King Unique válasza TeeJay (#12364) üzenetére


King Unique
titán

Ezt pof*zom én is, teljesen jó rackes megoldás, műszaki szemmel - hőelvezetés, szét-össze-szerelhetőség - nézve is jobb :K , viszont, ha vkinek célirányosan egy ütésálló, v szoftverekkel tarkított modell kell, akkor az említett WD, Adata, 25-30 között vannak azok is.

(#12365) BonFire : ez MO. :D , + amit kolléga is említett m***kos AJ rátesz még pár ezret [link], a külsön vinyó+rack meg számítógép alkatrésznek minősül.
fenti szervezet miatt drágábbak idehaza zenei, de más CD,DVD lemezek is, külföldön az is olcsóbb... :U

[ Szerkesztve ]

(#12369) BonFire


BonFire
veterán

Most tényleg a nélkül, hogy flémet indítanék: erre nem válasz a Jolly Joker ArtisJus, ugyanis a többi magyar üzletben ugyanez a modell 24–26e körül van. Ebben a boltban meg 33. :F

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem sokat fognak így eladni, csak maguk alatt vágják a fát.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12370) TeeJay válasza BonFire (#12369) üzenetére


TeeJay
félisten

edigital elég jó helyeken van pesten és aki bemegy a mammutba vagy a körúton van nem fog elmenni pcx ipon vagy aqua és pár hasonló jó áras kiskerhez hanem megveszi ott. nagyon sok ember nem ért hozzá
bemegy hogy szeretne TV-hez külső vinyót, legyen 1TB-os azt mondják 30ezer
akkor kifizeti és viszi.
aki meg ért hozzá vesz vinyót egyik helyen vesz rack-et másik helyen és 22-ből megvan, otthon összerakja és 2év garis ez is ráadásul fém és szétszedhető.
most hogy ilyen árak vannak én is csak így vennék külső vinyót
egyedül annyi hogy ki kell deríteni pl egy Raidsonic rack mit tud, bár külföldön írják hogy Asmedia chip van rajta szóval annyira rossz USB3 nem lehet :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12371) lanti2 válasza King Unique (#12363) üzenetére


lanti2
csendes tag

OK! Köszi! :)

(#12372) King Unique válasza BonFire (#12369) üzenetére


King Unique
titán

amit ír Teejay is, h sokan nincsenek tisztában többek között árakkal sem, a boltok ezt kihasználva játszanak, feszítik a húrt a saját hasznukra. Amikor én vettem enyémet, akkor helyi x db számtechbolt árai között, többmint 5k eltérés simán volt, holott mindenütt uazt adták, egyforma feltételekkel...

(#12373) Byga007


Byga007
aktív tag

Sziasztok lenne egy érdekes kérdésem
Lenne [Ez a vinyó] és [ez a külső ház] ha összeraknám akkor külső adattárolóként működne win 7 felismerné ?

Előre is köszönöm a válaszokat

Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít

(#12374) TeeJay válasza Byga007 (#12373) üzenetére


TeeJay
félisten

javaslom USB2-t már hanyagold csakis USB3-at szabad venni
Raidsonic fronton nézz szét lesz olcsóbb ház is szerintem, és igen miért ne kezelné a Win7 rendesen?
ezek teljesen szabványosak, 1-2 apróbb malőr szokott csak lenni ha 2 vezérlő nem úgy működik ahogy kellene de a Raidsonic-ban Asmedia van azok egész jók a többi pedig már csak attól függ mibe fogod dugni.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12375) TeeJay válasza King Unique (#12372) üzenetére


TeeJay
félisten

arról nem beszélve hogy a jó áras kiskerek nagyrésze egyáltalán nem tart készletet így csak akkor tudod megnézni a cuccot ha már megrendelted és megvetted. ezért olcsóak mert a nagykerből is csak azt szállítják magukhoz amire felvettek rendelést előtte nap. ezzel szemben a drágább boltokban meg is lehet nézni fogni aztán megvenni. én az első preferálom de valaki inkább bemegy és válogat drágábban.
az árgép pont ezért van hogy kinézi az ember mit szeretne aztán megnézni hol adják legolcsóbban és ott veszi meg :D

egy vinyónál pl kár variálni, ha már mások vettek és jók a tapasztalatok akkor nem hiszem hogy személyesen kellene megnézni előtte hogy megvedd, elég megrendelni és átvenni olcsóbban.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12376) King Unique válasza Byga007 (#12373) üzenetére


King Unique
titán

Jó a Sharkoon rack, de amit javasolnak, csak usb3-asat érdemes venni manapság, ebben is van [link], az ajánlot Raidsonic 2,5"-ben minőségilnek mondható, hasonlóképpen 3,5"-ben is [link] ,ill 3,5" rack topicban is nézelődj. Win7 meg alap, h kezeli, rádugod, illesztőprogit tölt le-telepít hozzá, vinyót particionálod, formázod lemezkezelőben, aztán hajrá.

(#12375) TeeJay: az meg a másik, h nem tartanak....+ sokx alapvető infókat nem tudnak adni rőla :D Ezért szoktam pl. MM és társainal szemügyre venni, megvenni viszont már nem feltétlenül ott kell.. :N

[ Szerkesztve ]

(#12377) TeeJay válasza King Unique (#12376) üzenetére


TeeJay
félisten

vásárlás előtt dobsz egy mailt a boltnak hogy kérdezzenek rá a nagykerben
nekem még mindig pontosan mindent leírtak vinyónál típusszámot
routernél verziószámot stb...

most viszont hogy 22-ből ki lehet hozni 2év garisan 1TB-os 2,5" vinyót egyértelmű hogy nem fogom nézni többé a kész termékeket...

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12378) Byga007 válasza TeeJay (#12374) üzenetére


Byga007
aktív tag

igen láttam utána hogy van usb 3 as is olyat szeretnék ha már van a gépemen de ahoz nekem a alaplap lemezéről kell telepítenem az usb 3 szoftverét ? mert még most nem megy biosban bevan kapcsolva, és nekem milyen a bioszom mert egeret tudok használni de klasszikus kinézetű ? és még egy kérdés olyan tv vel működne együtt ami usbről tud filmet játszani ?

Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít

(#12379) King Unique válasza TeeJay (#12377) üzenetére


King Unique
titán

nem mondod :) , de még ott se tudtak pontos infót adni...Vétel meg ahogy mondtam igényektől függ, ha vkinek semmi extra, jobb az általad is preferált mobilrackes megoldás.

(#12378) Byga007: igen neked kell felraknod usb3 driverét, ha még nem tetted volna :K , + ajánlott lecsekkolni gyártó oldalát is, mert, ha van, ajánlott frissíteni, + TV-s lejátszás dolog is nagy eséllyel működni fig. :K

[ Szerkesztve ]

(#12380) Byga007 válasza King Unique (#12379) üzenetére


Byga007
aktív tag

abban reménykedek én is egy 320 gb-s vinyót lekezelt a tv ntfs -re volt formázva igen nem raktam még fel nincs még usb 3 as eszközöm de akkor szétnézek a gíártónál

Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít

(#12381) ovecs


ovecs
senior tag

Sziasztok
Vinyobovitest tervezek, a kovetkezot neztem ki:
[link] - atszamitva kb 24 ezer ft a boltban - mennyire ajanlott vetel ?
Esetleg alternativakent ez : [link]
Nem tudom melyiket kene emgvenni
Elore is koszonom

Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik

(#12382) BonFire


BonFire
veterán

Közben megjött a My Passportom, és szépen működik is. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, amelyek segítettek a kiválasztásban! :R

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12383) King Unique válasza ovecs (#12381) üzenetére


King Unique
titán

Hát a 2 közül inkább a WD :K , az bejáratottabb, bár műanyag, de szellőzőnyílások vannak rajta, így nem melegedik annyira, Canvio háza nemtom milyen, lehet zárt és nyilván műanyag az is...
Másik alternatíva külön megvenni vinyót és hozzá egy külső usb-s mobilrack, ebben a hsz-ban arra is van pl, topic.

(#12382) BonFire: na az jó, üdv a "WD klubban" :)
Amúgy tudna még többet is, ezekben még a 3 tányéros WD10TPVT vinyó lehet vastagságából és én 1. generációs szériámból ítélve (ez is az, Sentinel?) , 80-90 MB/s körül tudnak, ha HDTune, CrystalDiskMark, Atto Disk Benchmark progik vmelyikével megnézed. Persze tényleges másolás filemérettől, továbbító vinyó sebességétől függ, ahogy néztem 3,5" 500-asaid vannak (tányérszám, rpm ), lehet az csak ennyivel tudja rátolni, vírusírtó is lassít rajta stb...de gondolom ez is bőven jó. Esetleg lehet usb3 drivert is frissíteni, az is néha tovább lendít a tempón.
jó a videó... ;)

[ Szerkesztve ]

(#12384) t-bali3


t-bali3
senior tag

Sziasztok!
Verbatim hordozható merevlemezzel kapcsolatosan mik az általános tapasztalatok? Egy kollégámnak kellene. 500 vagy 750 gb-ost nézett 20, ill 25-ért.
Tudtok esetleg jobbat ajánlani? Sorozatok tárolására kellene Tv mellé.

(#12385) BonFire válasza t-bali3 (#12384) üzenetére


BonFire
veterán

Épp most vettem egy 1 TB-os WD-t 21 460-ért az InterStore-ban. A múlt héten már kifogyott, de most újra van raktáron. Amúgy ha nincs is raktáron, egy héten belül beszerzik.

Azért mégsem 750 GB 25-ért, hanem 1 TB 21 és félért. Futárral együtt 23 volt majdnem kereken.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12386) King Unique válasza BonFire (#12382) üzenetére


King Unique
titán

Kiegészítésképpen még annyit: akár érdemes még az elején firmware-t frissíteni rajta, ha nem a legújabb lenne rátéve, bár dátum alapján vsz az van [link ], progijait nyugottan bepakolhatod 1 mappába, ha véletlenül letörölnéd gyártó oldalán fent vannak, akár komplatt isoba is [link], + magyar manual stb.[link]. Ha szeretnéd, sajátgépben WD logóval is megjeleníthető [link]
Vmint sok gyári kiegészítő, pl. tokok érhetőek el hozzá [link], nekem ilyen van, kábel is elfér benne, kapható még pár helyen, akad olcsóbb neoprén is, vmint van ütésálló Nomad is hozzá, de ezek csak opcionálisak, ahogy fentebb említett progijai is.
Remélem elégedett leszel vele. :K

(#12384) t-bali3: így van , inkább 1 TB-osban érdemes gondolkodni, azok ár-érték aránya a lejobb, jó az említett WD is :K , de ha visszaolvasol találsz bőven alternatívát, nemrég kérdezett más is Verbáról [link], jók ilyen célra, de akad más is...

[ Szerkesztve ]

(#12387) BonFire válasza King Unique (#12386) üzenetére


BonFire
veterán

Köszi a linkeket! Közben elolvastam azt a sok bullshitet, amit írtak hozzá, ott is megvan minden link, firmware és egyebek.

Egyébként azt vettem észre, hogy a tévén ez a HDD igencsak sokat „gondolkodik”. Pl nagyon lassan olvassa be a tartalmat, lassú a lapozás, a mappa megnyitása. Lejátszásra kattintva sokat gondolkodik, mire elindul a film, valamint stop megnyomásakor is legalább 30 másodpercet gondolkodik. A pendrive-val ilyen nem volt. Ez lehet az USB2 és 3 közötti eltérések miatt? Mert a tévé ugye csak 2.0. Vagy segítene rajta firmware frissítés?

Utóbbira nagyon nehezen vagyok rávehető, utoljára a DVD lejátszómban próbáltam ilyet csinálni, bele is halt szegény. Úgyhogy azóta nem firmware-ezek. Inkább akkor megpróbálom tudomásul venni a lassúságát.

Amúgy a lejátszás az rendesen megy. Csak a tallózás a mappák között, meg az elindítás-megállítás kerül neki olyan sok időbe.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12388) King Unique válasza BonFire (#12387) üzenetére


King Unique
titán

Csatlakozó nem oszt nem szoroz, gyári rövid kábelével rádugva vsz fesz ingadozási gondjai sincsenek. Passz... :F , én nem futottam bele hasonlóba, lehet TV függő..., firmware frissítés talán segít, Passporton jóformán kockázatmentes, többször csináltam már, TV-n is lehet. NTFS filerendszert nyilván kezeli TV-d, 4k fomázási egység, v annak 512 byte-os emulálása is gondolom megy neki, de nem tudom miféle tied? Multimédiás topicokban WD Ses driverrel (PC, Mac) kapcsolatban regéltek, h némelyik TV ennek hiánya miatt nem ismerte fel, de ez nem feltétlen kell ahhoz, megy az anélkül is.
Szerintem, ha van rá mód, másikon is ki kéne majd próbálni, azon is akad-e, h látszódjon mi a hiba tárgya, esetleg fw update mind2 -n (tv+passport), + multimédia, tv topicokban érdemes innentől érdeklődni.

(#12389) BonFire válasza King Unique (#12388) üzenetére


BonFire
veterán

Oké, köszi.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12390) t-bali3 válasza BonFire (#12385) üzenetére


t-bali3
senior tag

Köszi! Jeleztem az illetékesnek!

(#12391) dh66e válasza BonFire (#12387) üzenetére


dh66e
veterán

Ezzel a problémával nemrég egy lg tv tulaj szembesült az lcd topicban,neki is hihetetlen lassan olvasta be a külső vinyóját.Normál esetben pár másodperc az egész művelet.
Nekem 2.5" 1terrás wd my passportom van ami kb 2 éves és a tv-m egykét mp alatt bveolvassa a tartalmát,de a többi külső vinyómat is ugyanennyi idő alatt(120gb verbatim,640gb wd és egy 320gigás seagate) olvassa be egy sharp mérettől függetlenül.

(#12392) BonFire válasza dh66e (#12391) üzenetére


BonFire
veterán

Valószínűleg ez típusbetegség lesz, ha a tévé ilyen válogatós, sokat nem lehet érte tenni. Ne legyek már olyan mohó, hogy nem tudom kivárni azt a néhány másodpercet, ha már hanyatt fekve nézem két kattintással a full hd műsort! :))

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12393) dh66e válasza BonFire (#12392) üzenetére


dh66e
veterán

Persze így is fel lehet fogni,de attól még ez nem jó :)

(#12394) King Unique válasza BonFire (#12392) üzenetére


King Unique
titán

ezek szerint TV-d a gyenge láncszem, ezzel sokat nem lehet kezdeni, fw update max, v másik külső vinyóm de a WD kompatibilitás terén elég jó, szal mással is lehet ezt produkálná...milyen modell pontosan?

(#12395) BonFire válasza King Unique (#12394) üzenetére


BonFire
veterán

Ez. Samsung UE32EH5000

Firmware-ekhez, mint mondottam, nem szívesen nyúlkálok. Elég egy pici áramingadozás, aztán mehet a kukába a készülék. Ezért nem szívesen piszkálnám a vinyót sem. A tévé meg még drágább, nincs kedvem kísérletezni vele.

Ha meg ez fícsör, akkor úgysem sokat lehet tenni.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12396) BonFire válasza BonFire (#12395) üzenetére


BonFire
veterán

Egyébként eszembe jutott a pendrive és a külső HDD között egy fontos különbség: a pendrive FAT fájlrendszerű, míg a HDD értelemszerűen NTFS. Az is meglehet, hogy ebből a különbségből is előállhat a tapasztalt sebességcsökkenés, és ezen nem lehet segíteni, mert a Terás vinyót nyilván nem fogom FAT partíciókra szabdalni. Meg akkor el lehet felejteni a 4 Gigánál nagyobb fájlokat..

Ha a tévé nem komálja az NTFS-t, abból ilyesmi lehet. Nézegettem vásárlói véleményeket, nem sokat találtam, de ahol igen, ott más is mondta, hogy USB-n keresztül lassú. No, én eddig ezt nem tapasztaltam pendrive-on, most külső HDD-n igen. Szerintem ezt nem fogom megoldani, de tovább ebben a topicban nem akarok offolni a témával.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12397) King Unique válasza BonFire (#12395) üzenetére


King Unique
titán

Akkor marad így, jobbat nem tudok :N , WD-nél progijai kiírják fw verziót, vsz legújabb lehet rajta, de amúgy update elég hamar megvan , áramszünet, gépfagyás szokott problémát okozni.

(#12398) TeeJay válasza BonFire (#12395) üzenetére


TeeJay
félisten

tucatszor frissítettem már Samsung TV-n FW-t
mivel maga a frissítés kb. 5másodperc így hatalmas balszerencse kellene hogy pont akkor menjen el az áram az évben... ettől szerintem nem kell paráznod
pendrive-ra rávágod betallózza magának és frissül azonnal

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#12399) BonFire válasza TeeJay (#12398) üzenetére


BonFire
veterán

Akkor segíthetnél ehhez a firmware-t megkeresni, mert én a Samsung oldalán nem találom sehol. Nincs. UE32EH5000, csak UE32EH5000W jelű. Meg K, meg ilyenek. Szóval nincs pont olyan, amilyen kéne... :O

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12400) TeeJay válasza BonFire (#12399) üzenetére


TeeJay
félisten

TV hátán írd le a teljes típusszámot a matricáról szerintem ott lesz a megoldás ;)
másrészt meg a W-nek a FW-t felrakod pendrive-ra és frissítés előtt úgyis leellenőrzi hogy stimmel-e a száma
mert csakis azt engedi frissíteni ami stimmel elkerülve a téves FW frissítéseket
szóval ha a W szoftvere nem megfelelő akkor nem is történik frissítés ennyire egyszerű :U
egyébként ez a legfrissebb : T-MST9DEUC-1023.0
ha a Samsung ügyfélszolgálatra rámégy kiírja nálad mi az aktuális ebből

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.