Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40351) merqree válasza lugosi (#40350) üzenetére


merqree
őstag

Köszönöm a tippet!
Elvileg tablethez kértem.
Ma megyek mindenesetre a T-hez, mert a berakott fizikai Vodafone kártyával hasít.

Online ránéztem, és nyertél!
SIM-kártya típusaOkosóra típusú eSIM

[ Szerkesztve ]

(#40352) consono válasza lugosi (#40350) üzenetére


consono
nagyúr

O.o komolyan van ilyen??? Ez melyik szolgáltató? Nekem a másodlagos kártyám eSim, nincs rajta net, nem is próbáltam soha milyen sebességgel menne, de mekkora hülyeség ez már...

"In God we trust. All others must bring data"

(#40353) lugosi válasza consono (#40352) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Telekomnál így van, a többieket nem ismerem. Van olyan csomag amihez a teljes sebességű is alapáras, van olyan amihez azért felárat kell fizetni.

(#40354) consono válasza lugosi (#40353) üzenetére


consono
nagyúr

Én is T-s vagyok, majd megnézem a szerződésben mi van :K De jó tudni, hogy van ilyen....

"In God we trust. All others must bring data"

(#40355) merqree válasza lugosi (#40353) üzenetére


merqree
őstag

Nekem olyan díjcsomagom van, ami korlátan net, és kettő db multi sim (egy okosóra egy ablet) jár hozzá.
Díjmentesen átállították a csepeli Telekom üzletben.

(#40356) féldekás


féldekás
senior tag

Sziasztok!

Régóta gondolkodok egy iPad-en, mivel sokszor már az asztali gépet sem kapcsolom be és tartalomfogyasztáshoz meg már jobb is nekem a tablet.
Nyilván néhány kompromisszumot kötnöm kell, néha torrentezek, meg azért nem árt, ha 3utools van, ha akad valami probléma. Erre van itthon egy régebbi, de fasza üzleti laptop, ha havonta 1-2szer kellene gép.
Van pár kérdésem:
1. Az utóbbi időben látom többen hasonló dilemmában vannak.
-iPad Air 5 256GB
-iPad Pro 11” 128GB
Tárhely: A 64GB-os szerintem felejtős, mivel hosszú távra tervezek, kihullana a hajam, ha emiatt kellene cserélnem.
A telefonom mondjuk 64GB-os, elég jól be tudom azért osztani. De ha másolok rá filmeket, jobb ha nem szűkös.
Kijelző: A Pro mellett szól még a 120Hz, észreveszem, múltkor nyomkodtam 13 Pro-t és van különbség a 11 Pro-hoz képest. Kellemes. Pro jobban eszi az akksit?
Összességében a Pro mellett számomra a kijelző szól, a hangszóró, faceid annyira nem fontos, de előny. Kamera teljesen hidegen hagy.
A hosszútáv miatt érdemes lenne a Pro-t választanom?
A támogatottság várhatóan megegyezik az Air-rel?(M1 chip miatt gondolom).
Más:
-Apple.com vásárlás esetén a szavatossági igény érvényesítése hol történik?
-Mennyire siessek a vásárlással? Elvileg idén kéne érkeznie az új Pro-nak, azt nem várnám meg az áremelés miatt. Van néhány gép alkatrész, amit el szeretnék adni az iPad vásárlása előtt.
-Akkumulátort cseréltetni lehet-e, ha több év után szükséges?
-Az USB-C port mire használható pontosan, ha veszek egy HUB-ot? HDMI-vel ráköthető kijelzőre, ha jól tudom, de gondolom Ethernet port felesleges :DD
Kiegészítőkből valószínűleg 3rd party termékeket veszek, ezekről majd később kérdeznék.
Előre is köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

(#40357) merqree válasza féldekás (#40356) üzenetére


merqree
őstag

Nekem 11"os Pro van, 5Gs verzióban.
Van egy NASom, van korlátlan belföldi NETem (28 GB EUn belül), így mobilneten keresztül nézek filmeket vagy hallgatok rajta zenét.
Ha így folytatom, sose fog megtelni :D
Épp tegnap rendeltem USB-C HUBot, RJ54 aljzattal, biztos ami biztos alapon. Plusz, lesz benne microSD olvasó foglalat is.

(#40358) féldekás válasza merqree (#40357) üzenetére


féldekás
senior tag

Igazából a Pro felé húzok.
A 128GB elég, de Wifi verzióban. 64GB-ot nem szeretném, ha szűkössé válna. Bár egy USB-C SSD-t beszerzek majd.
Ha valamikor kell osztok netet telóról. Netem nekem is hasonló mennyiség van.

(#40359) ck0kiE válasza féldekás (#40356) üzenetére


ck0kiE
csendes újonc

Átérzem a dilemmát, mert én is pont ebben a helyzetbe voltam. Hetekig olvastam utána, merre dőljön a mérleg. Szerintem az Air 5 egy nagyon jó kis tablet lett, de ott cseszték el, hogy csak 64GB. Külső HDD-vel tudsz ugyan manipulálni, de ma már 128GB sztem alap. a Face ID, a 4 hangszoró és a 120Hz az olyan plusz, ami szép és jó ha van, de nagyon szubjektiv kinek mennyit ad extrába. A ProMotion 120Hz-en elviekbe jobban eszi az akksit, de egyrészt kikapcsolható, másrészt ha épp az appnak nem kell a 120Hz akkor akár lejjebb is veszi 60Hz alá is, cserébe az Air-rel, ami konstans a 60Hz-et hozza. Mind az USB-C és a Thunderbolt is visz Hubot, külső HDD-t és monitorra is tudod kötni, főleg ha kijön a IpadOS 16 teljes M1 támogatással. Októberben jön az új Pro, aminek köszönhetően valószínűleg a 2021-es széria árát is megint korrigálják (felfelé) ahogy eddig a tendencia mutatta (Macbook Air, Iphone)

(#40360) Parson válasza ck0kiE (#40359) üzenetére


Parson
addikt

Ez a tárhely probléma mindig felmerül. Ha nem elég az alap tárhely, egyszerüen nagyobbat kell venni. Az én iPad 8-amban is csak 32 GB tárhely van, és nekem alapfelhasználásra untig elég. Az iPad 9-ben 64 GB van, és az még jobban untig elég alapfelhasználásra. Aki filmekkel vagy egyéb nagy fileokkal akarja telenyomni a tárhelyet, annak szive joga venni egy nagyobb tárhelyes gépet - ami tudom hogy nagyon feláras, de hát sajnos ez van, vmit vmiért... ettöl is premium termék ez a cucc (ez gondolom nem kérdés).
Félreértés ne essék, nincs gondom azzal, ha valakinek nagyobb tárhely kell, csak ez a 'nyafogás' (bocs, no offense, nem találok jobb szót), hogy idén / ennek a kiadásnak már ennyi alap tárhelynek kellene lennie, vhogy nekem mindig visszásan tetszik... Persze, drága az apple, de az tény, hogy alapfelhasználásra mindig is pöpec volt, gond nélkül... akinek meg több kell, az válogathat.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40361) ck0kiE válasza Parson (#40360) üzenetére


ck0kiE
csendes újonc

Egyetértek, viszont az alap tartalomfogyasztásra, akkor ott van a sima Ipad. Pont ezért nehéz ezek alapján bekategorizálni az új Air-t szerintem. Nem picsogásnak szántam, sőt, értem az Apple árpolitikáját is hogy 150-200 USD felárért folyamatosan a drágább eszközök felé motivál. Nem tetszik, de régóta ez van. Nyilván ha lenne 128-as Air, szerintem az emberek nagyrésze meg se venné a Pro-t, mert a 256GBs Air felár meg nem ér annyit.

(#40362) Sordoran válasza Parson (#40360) üzenetére


Sordoran
addikt

Tárhelyet mindenkinek magának kell meghatároznia, mennyi szükséges neki. Mikor tavaly telefont váltottam tisztában voltam vele, hogy az előző 128 GB-nak a határát feszegettem, így az új telefon 256 GB lett. Majd most nyáron az iPad-nél szintén ebből indultam ki. Lehet elfértem volna 128 GB-on, de a 256 GB a biztos ami még egy jó darabig elég (és valóban, bár van pár fájl és app amit törölhetnék, de jelenleg 160 GB foglalt, szóval akkor is 10-20 GB szabad tárhellyel kéne zsonglörködnöm).
Mondjuk hasonló gondolatot toltam végig én is magamban, szintén M1-es Air-t néztem, de 128 nincs akkor 256, viszont akkor kis ráfizetéssel már Pro legyen, de abból is 256 GB kell, szóval ez lett. :DDD

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#40363) moleculez


moleculez
veterán

Az Applenél az árlétra nagyon ravaszul van kitalálva, észre sem veszi az ember, aztán az eredeti ár duplájáért nézeget vasat :K . Mindig csak egy kicsit kell hozzátenni egy kicsivel jobbért.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#40364) Parson válasza moleculez (#40363) üzenetére


Parson
addikt

Tényleg csak finoman megjegyzem, de nem értem, miért kell egy telefonba akkora tárhely (jellemzöen az i8 64 / i13 mini 128 GB feletti tárhelyekre gondolok)... oké, hogy különbözöek vagyunk, de én pl inkább egy NAS-ra nyomom ki a megannyi képet (ezeknél is böven elég adat egy biztonsági mentés egyszerre), akármit, amit meg akarok örizni, hiszen a telefon maga bármikor beadhatja a kulcsot / elveszhet... plusz igy nem kell minden iPhone vételnél extra felárat nyomni...Persze ez most szigoruan szubjektiv vélemény volt, kinek nem inge ne vegye magára! :DDD

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#40365) merqree válasza Parson (#40364) üzenetére


merqree
őstag

Nyílván ár függő, és kell egy stabil és gyors internet elérés, ahhoz, hogy NASolhasson [ :D ] az ember.
Nekem 128 GBos a i13 és az iPadPro, mert a saját NASomról tudok nézni filmet. Sőt, zenét is a NASról hallgatom, de az otthoni neten kívül szükséges hozzá korlátlan mobilnet.

(#40366) lugosi válasza féldekás (#40356) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem a pro 128 van. Akkor amikor vettem még nem volt 5G-s az air. A pro-n gond nélkül csaholhatók usb-c-n keresztül külső meghajtók, így van hozzá egy 512-es Samsung SSD-m, ha nem lesz elég lehet venni hozzá még egyet. Videók miatt (amiket felveszel és az ipaden szerkesztek) kell a tárhely, de utólag így “bővíthető” ha arról van szó.

Parson: telefonnál egy kicsit más a helyzet mert nincs usb otg, pl a kamerát ha csatlakoztatom az iPad-re mindent be tud importálni gyorsan usb-c-n, telefonon a lightning egyrészt lassú másrészt lightning-usbc kábellel nem látja a kamerát. Azon kívül prores videófelvétel csak 256 giga és felfelé van 4K-ban a telefonon.

(#40368) moleculez válasza Parson (#40364) üzenetére


moleculez
veterán

Egyszerű, Átlag József nem foglalkozik a tárhellyel, csak lövi a képet/videót, n+1 screenshotot, amit amúgy 99.98 százalékban soha nem néz vissza. Én is hajlandó vagyok magamból kiindulni, de aztán jönnek hozzám emberek kérdezni és akkor rájövök hogy nem kéne :N Nekem is elég 128GB de én rendszeresen torolgetem ami nem kell, már csak unalmamban is. Aztán mikor költözni kell új telóra akkor megy a pislogás ;)

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#40369) féldekás


féldekás
senior tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R
Azért oda szoktam figyelni a tárhelyre, nem tárolok felesleges alkalmazásokat a készülékeken, illetve a képeket időnként átmentem külön helyre.
Legalábbis telefonon figyelek rá, tableten is fogok.
Szóval simán elég lehet nekem az a 64GB is, maximum kiegészítem majd egy külső SSD-vel.
A 120Hz szól a Pro mellett számomra, bár nem használok 120Hz-es készüléket, szóval nem valószínű, hogy annyira szembetűnő lenne számomra.
Meg azért 75k plusz, az nem kevés, 25% felár.
A vásárlást meg kell ejtenem legkésőbb október elején, ha nem szeretnék többet fizetni.
Még maradt néhány dolog az előző hozzászólásomból:
-Apple.com vásárlás esetén a szavatossági igény érvényesítése hol, hogy történik?
-Akkumulátort cseréltetni lehet-e, ha több év után szükséges?
-Az Air USB-C portja is teljes értékű funkcionalitást tekintve?(Thunderbolt 4 vs sima USB-C)
ck0kie
említette, hogy lehet rá kötni monitort is.

[ Szerkesztve ]

(#40370) bostone válasza féldekás (#40369) üzenetére


bostone
addikt

Monitorra kötve, azért annyira még nem kifinomult a helyzet.

(#40371) ck0kiE válasza bostone (#40370) üzenetére


ck0kiE
csendes újonc

Az új OS azért az M1-eseknek elhozza a stage managerrel nemcsak a multi taskot, de a full külső képernyőt akár 6K-ig. Egyelőre még kicsit bugos, de októberre szerintem rendbe lesz.

(#40372) DGery válasza PTomi92 (#40339) üzenetére


DGery
aktív tag

Ha a Dell WD15-öt megpróbáltad dobnál kérlek innfót?
Köszi :)

Vagy esetleg ha valaki HP USB-C G5 dokkolóval próbált type-C-s iPad-et, az is írhatna :)
Köszi

by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W

(#40373) szabolcs.sz válasza DGery (#40372) üzenetére


szabolcs.sz
tag

szerdán bent leszek az irodában, megnézem, meg a wd19tb, tbs közül vmelyiket. kollega mini 6-ja adott képet monitoron, ment a vezetékes net (sose láttam előtte a beállításokban...) , majd megkérdem, töltött-e, és wd15 vagy wd19 volt.

(#40374) bostone válasza ck0kiE (#40371) üzenetére


bostone
addikt

Egyébként egy halom eszköz Mac-nek tekinti a tabletet.
Én már úgy várom azt az időt, hogy végre mindenes legyen az iPad pro-ból.
Bár olyan hub nem került a szemem elé, ami mindent IS visz, normál áron.

(#40376) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Pár kérdéssel fordulok hozzátok:

1. Jegyzetelés esetén mennyire lehet észrevenni különbséget Iar és egy Pro között?
2. Érdemes Pro-t venni, vagy már lehet tudni valamit az új Pro verzió megjelenéséről, várható felbukkanásáról?

Köszönöm szépen a válaszokat előre is. :R

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#40377) R a y válasza Carasc0 (#40376) üzenetére


R a y
senior tag

Jegyzetelésre vehetsz Air-t (bár nem írtad, hogy M1-esre gondoltál), de abban nincs Promotion, tehát egy iPad Pron talán jobb a jegyzetelés.
Várhatsz egy M2es iPad Próra, de biztos iszonyatosat fog emelni rajta az Apple.
Nekem 11 colos celluláros M1 Pró van, egy jó ideig szerintem elég lesz a vas. Neked kell eldöntened.

Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |

(#40378) féldekás


féldekás
senior tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget! :R
A 64GB-os Air-t fogom választani, mielőtt még kijönnek az új modellek és megemelik az összes iPad árát.
Kiegészítőkkel kapcsolatban, majd kérdezek még 1-2 napon belül.

(#40379) Amilo02


Amilo02
aktív tag

Most vettem észre, hogy a pencil 2 tud olyat is, hogy ha nem érinted a kijelzőhöz csak közel teszed hozzá, különféle "kisegítő" funkciókat hoz elő....

(#40380) smc válasza Amilo02 (#40379) üzenetére


smc
addikt

Ezt hol láttad? :D

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#40381) Amilo02 válasza smc (#40380) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Itt előttem az ipadomon :DD
Egyébként azóta rájöttem, h szerintem valami be lett kapcsolva, mert eddig biztosan nem voltak a padomon ilyen "jelenségek" :U
Mindenesetre érdekes dolog derült ki számomra ebből: Érzékeli a pencil hegy közelségét az ipad.

[ Szerkesztve ]

(#40382) smc válasza Amilo02 (#40381) üzenetére


smc
addikt

Ezt azért magyarázd már el.. :D Mit csinál, mire jó? Hol?
Mert szerintem itt másról van szó, tudtommal semmilyen formában nem tudja érzékelni a ceruza közelségét.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#40383) Amilo02 válasza smc (#40382) üzenetére


Amilo02
aktív tag

(2021 M1 ipad pro 12.9, 16.1 Beta, Apple pencil 2)
Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy ha közel teszem a kijelzőhöz a ceruza hegyét (nem érintem oda), akkor is érzékeli az ipad.
Pl. tartalomfogyasztásnál (jelen esetben ezt az üzenetet írva) ha olyan helyre közelítek a pencil hegyével amire ha ráböknék újjal megnyílna egy menü vagy bármi más, azt kinagyítja-több részletet jelenít meg róla stb.

[ Szerkesztve ]

(#40384) SeatZola


SeatZola
őstag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!
Be lehet azt valahogy állítani, hogyha pl hallgatom streamen a Danubiust éss közben pörgetem a FB-ot, akkor ha rálépek a FB videóra, akkor ne váltson át annak a hangjának a lejátszására?

Rappi

(#40385) Pano válasza SeatZola (#40384) üzenetére


Pano
addikt

FB appban be tudod állítani, hogy ne indujon el automatikusan a videó, vagy ha el is indítod akkor hang nélkül induljon. Akkor nem fog váltani.

(#40386) smc válasza Amilo02 (#40383) üzenetére


smc
addikt

Erről tudsz egy képet mutatni? Szerintem ez inkább bug.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#40387) Amilo02 válasza smc (#40386) üzenetére


Amilo02
aktív tag

[kép] [kép] [kép]
[link]
Még egyszer írom, nem ér a kijelzőhöz a ceruza ;]

(#40388) modd3r válasza Amilo02 (#40387) üzenetére


modd3r
őstag

Tök jó, de ennek mi értelme így? Mármint, hogy csak a kijelző fölé kell tartani a cerkát? Nem kényelmetlen ez?

(#40389) Amilo02 válasza modd3r (#40388) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Asszem régebben valamelyik iphone telefonomon volt egy ilyen újítás, csak annyi különbséggel, hogy ott az új közelségére reagált.
Az, h mi értelme, még nem jöttem rá. Egyébként zavaró.

(#40390) Amilo02 válasza Amilo02 (#40387) üzenetére


Amilo02
aktív tag

Közben megtaláltam a beállítását: [kép]

(#40391) smc válasza Amilo02 (#40390) üzenetére


smc
addikt

Nah ez tényleg új, de ha érézekli hol van a rohadt pencil akkor már tudnának csinálni normális kurzort is. Oké, maga az OS nem igényli, de néhány rajzprogramban jól jönne ha lehetne látni az ecset méretét előre mint windows-on. Milyen messziről érzékel?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#40392) merqree


merqree
őstag

Tegnap írtam egy USB HUB-ról
Szuperül működik, egér, billentyűzet, monitor/TV.
Részemről ajánlott.

(#40393) Semin válasza Amilo02 (#40390) üzenetére


Semin
senior tag

Nekem ez a funkció új, de nagyon királynak tűnik. Szövegből másolgatáshoz, idézetekhez, szerkesztéshez nagyon hasznosnak tűnik. Na majd meglessük.

Köszi :R

(#40394) féldekás válasza merqree (#40392) üzenetére


féldekás
senior tag

A HUB-on keresztül használod a vezetékes billentyűzetet és egeret?

(#40395) merqree válasza féldekás (#40394) üzenetére


merqree
őstag

Igen, azon keresztül próbáltam.

(#40396) féldekás válasza merqree (#40395) üzenetére


féldekás
senior tag

Én valószínűleg wireless megoldást keresek, kinéztem már egy billentyűzetet meg egeret.
Bár ez a funkció is hasznos lehet, ha valaki épp wired perifériákkal szeretné használni.

[ Szerkesztve ]

(#40397) balzs79


balzs79
csendes tag

Sziasztok! Apple Pencillel razolva a jegyzetek alkalmazásban (iPadOS 15.6.1):
- egy új, üres jegyzetben tudok a vonalzó segítségével egyenes vonalat húzni
- egy beillesztett PDF rajzon nem tudok a vonalzó mentén egyenes vonalat húzni
Ez hiba vagy "feature"? :)

(#40398) féldekás


féldekás
senior tag

Kinéztem néhány kiegészítőt az iPad Air 5-höz .
Kijelzővédő üveg: [link]
Egér: [link]
Billentyűzet: [link]
Tok: [link]
Mit gondoltok, valaki használ ilyesmiket?
1.A billentyűzet angol kiosztású. Ha a gépet magyar kiosztásra állítom, akkor a billentyűzeten az hogy fog menni? Átkerülnek az ékezetes karakterek 1-1 billentyűre?
Vennék egy matrica szettet, szóval az nem gond, csak legyen meg minden magyar karakter.

2. Tok
Ezt a párat néztem, mivel starlight lesz az iPad is, így valami világosabban gondolkozok. De amúgy ötletem sincs. Spigen tetszik még, abból csak fekete van, de azok jobbnak tűnnek. [link]
A soft touch szilikon tokokat szeretem telefonon. iPad-re is valami soft touch szilikon kellene, folio-val.

[ Szerkesztve ]

(#40399) smc válasza féldekás (#40398) üzenetére


smc
addikt

Kapásból az Í nem lesz a helyén ha talál is neki helyet a kiosztás magától. Én ha már ennyit költök billre magyart vennék eleve.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#40400) modd3r válasza féldekás (#40398) üzenetére


modd3r
őstag

Szintén Air 5. genhez fogok ilyen mágneses tokot rendelni, mint amit linkeltél, mert engem pl. baromira zavar a Spigennél, hogy oldalt is van és rálóg a kávára. Kényelmetlen számomra használat közben.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.