Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#31376) ro_bert17 válasza Shrike7973 (#31370) üzenetére


ro_bert17
őstag

Sajnos nem vagyok ennek a témakörnek sem a szakértője, de szívesen megosztom a közelmúltam érintőleges tapasztalását. (majd bizos jön valaki szaki, aki részletesebben válaszol majd Neked, meg talán hasznos tanácsokat is ad)
Egy 8460p-t kellett elég biztonságossá tennem, ugyanis az előző notebookot épp ellopták.
TPM: hardveres, elvileg nem törhető védelem. Én a Face Recognition-t kihagytam. Szerintem kényelmi funkciónak elég a fingerprint. Ennek szintén tök kényelmes a weboldalakba integráltsága. Lett rajta power-on (nem emlékszem hogy a hp hogy hívja), bios jelszó. A lemez titkosítás helyett bekapcsoltuk a drive lock-ot. Szerintem hasonló célt szolgál, hasonló hatásfokkal. Ellenben nem lassítja a gépet (bár szendi bridzs+ssd). Ráadásul van saját negatív tapasztalás és a hp szervizből is hallottam óva intést (nem hivatalos forrás).
Még egy anti-theft szolgáltatás hiányzik.
Szerintem átlag hétköznapi halandó szintjén talán többet is tettünk az adatok, és az illetéktelen hozzáférés védelme érdekében.

Szerk: ja közben látom, Te is előrébb vagy már. "Mindenkinek ajánlom, hogy a Windows újratelepítés előtt az összes tool-t a security manager-ben állítsa vissza alapállapotra." Mondjuk tapasztalásom szerint, pont a hp-nál van, op. rendszer alól is bizgerélhetőek bios szíintű beállítások. Ráadásul rendszer összeomláskor (hw hiba esetén) nincs mindig mód visszaállítgatásra.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.