Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51765) King Unique


King Unique
titán

Üdv!

Én is hasonló ügyben szeretnék kérdezni, mint korábban egy másik fórumtárs [link].

Tehát a téma, hogy mi van akkor, ha pl. egy 2,5" külső merevlemezt nem lehet közvetlenül a gazdagépről USB Y kábellel megtáplálni? Általában az alábbi lehetőségek jöhetnek szóba:

A.) Ha van a házon DC Power bemenet, akkor a fentebb linkelt példára alapozva az tiszta sor. A Delock például opcionálisan ajánlja az ilyen külső házaihoz a Navilock 41337 adaptert. Az 5V az stimmel, az áramerősség pedig lehet akár nagyobb is.

B.) Aktív USB hubot használunk ilyen célra. A 2,5" külső vinyó a hubhoz van csatlakoztatva, az pedig az adott készülékhez (TV, Raspberry Pi stb.).

C.) Az USB Y kábel kiegészítő tápvonalához csatlakoztatunk külső adaptert (USB töltő) [link]. Technikailag működik a dolog, beszámoltak róla, hogy így már megpörgeti rendesen.

Az első és második megoldás gondolom ok és nem lehet vele különösebb probléma, ha megfelelő (minőségű) külső adaptert és hubot használunk.

Viszont a harmadik megoldás elektronikailag mennyire ok, gondolok itt potenciálkülönbség | földhurok | visszatáplálás stb. esetekre :F Tehát az csak egy dolog, hogy működik, de nyilván nem lenne jó, ha bármelyik eszközben is kárt tenne. Olvastam a korábbi választ, de nekem ennél konkrétabb kéne. Vagyis ajánlott | nem ajánlott | egyáltalán nem szabad így használni? Olyanról is olvastam, hogy volt, aki az USB kábelt megtákolta, emiatt kivett belőle egy vezetéket stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.