Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16401) Fandango válasza Kroni1 (#16400) üzenetére


Fandango
veterán

Ajanlom figyelmedbe ezt a hozzaszolast -> (#16382) _Fefe_ es rajossz, hogy miert olyan hasonlo a ket program :C

(#16402) Kroni1 válasza Fandango (#16401) üzenetére


Kroni1
veterán

Tudom, olvastam.. Azért is tettem fel! Egyenlőre ez az mkv és avi fájlokhoz van hozzárendelve,a 3D BD.iso fájlok lejátszásához PDVD11-et és TMT5-öt használok.

(#16403) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Splash pro ex-et használok.
Belekezdtem egy olyan projektbe, miszerint a megvásárolt dvd-imet illetve bluray-eimet, 2 tb-s vinyókra mentem dvd fab segítségével.
Az a bajom, hogy amikor felmásolok egy filmet az kb 5-10 fájlból áll, és ezeket a fájlokat összefogja, egy media fájl. A baj ott van, hogy a power dvd felismeri ezt a "központi fájlt" azonban a splash pro nem, így a splash-ben külön-külön kell megnyitni a film részeit, ami azért elég gáz...
Mit ajánlotok megoldásként? Azért lenne fontos a splashel megoldani, mert a powerdvd nem viszi a bitsream HD audio-t.

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#16404) _Fefe_ válasza Kroni1 (#16394) üzenetére


_Fefe_
tag

Ha már megszoktad a KMPlayer-t, és nálad bevált, akkor javaslom, hogy a tegyél egy próbát a PotPlayer x86/x64 (aka "KMPlayer Reloaded") lejátszóval is. A KMPlayer lejátszóval rokon, a KMP egyik készítője fejleszti folyamatos rendszerességgel a PotPlayert. Ha a KMP beállításaiban nem vesztél el, akkor a PotPlayer-nél sem fogsz. A KMPlayer-t sajnos már nemigen fejlesztik, és elég elavulttá vált a mai hardverekhez. ( Van belőle ugyan frissebb változat is Pl.: KMPlayer 3.0.0.1442 , de van nála már jobb lejátszó. The KMPlayer's Forums )

Egyébként a MPC-HC is nagyon jó arra, amire neked kell, azzal is tehetsz egy próbát. Veszíteni nem vesztesz semmit, mivel nem telepít a gépre semmilyen codec pack-ot (a PotPlayer sem egyébként), és ha nem válik be akkor egyszerűen eltávolítható. (Van belőle "portable" változat is.) Valamint a beállításait tekintve egyszerűbben kezelhető lejátszó, mint a KMP. (Vagy mint a PotPlayer)

[ Szerkesztve ]

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16405) Kroni1 válasza _Fefe_ (#16404) üzenetére


Kroni1
veterán

igen köszi néztem már.. :R Az a helyzet, hogy a MPC-HC nálam beállítása után sem vitt minden tesztfilmet amit a KMPlayer simán.. pl. a Killa Sample nem ment rendesen. Nem tudom miért, de a fájlmegnyitás, stb beállítások nekem nem is jönnek be, kicsit puritán. KMplayerben tetszettek ezek eddig leginkább, a feliratok is szebbek a skin is és a sok gyorsbillentyűt már tudom mit mivel vezéreljek ezek mind a KM mellett szólnak. A Potplayer is egész jó de a film közben nehezebb keresni, a csuszka kicsi nagyon, és még meg kell szoknom pár dolgot, de néhány dologban jobban átgondolt a menüje mint a KM. Nem tudom mivel tud többet fáljok lejátszásánál de majd elolvasom az általad linkelt forumon. Bár eddig a KM minden mkv-mat simán vitte, lehet h maradok annál. A filmeket 1080p@24Hz-en nézni meg egyszerű: catalystban beállitottam egy Alt+F8 gyorsbillentyűt és máris 24Hz a képfrissitésem..

[ Szerkesztve ]

(#16406) _Fefe_ válasza Kroni1 (#16405) üzenetére


_Fefe_
tag

A KMPlayer-t egész sokáig használtam én is, de egy kicsit zavart, hogy nincs rendes dxva csak külső segítséggel/beállítással (ha jól emlékszem, akkor MPC-HC Standalone Filtert, vagy MPC decodert kellett letölteni/beállítani/használni hozzá), és még akkor sem volt tökéletes. Ezenkívül nálam előfordult, hogy nem vitt rendesen pár mkv-t és avi-t a KMP. A képminőség pedig alulmaradt emlékeim szerint az MPC-HC -hez viszonyítva, a hangzása viszont jobb volt KMP-nek. (Csakúgy, mint most a PotPlayer esetében, a hangminőség szerintem jobb, a képminőséget pedig közel azonosnak látom mindkét lejátszónál.)

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16407) Kroni1 válasza _Fefe_ (#16406) üzenetére


Kroni1
veterán

Akkor lehet h az én igényeim nem túl nagyok, de az összes eddigi filmemet a Km játszotta mint a pinty.. A DXVA-ról a logoutos írásokban én is olvastam, de még mindig nem értem ha elég erős a gépem akkor pontosan mi szükség van rá.. :F mikor kipróbáltam beállítottam az MPC-ben, de a killa sample nem ment vele a 6850en, mig KMplayer vitte.. Potplayerben benne van amugy a DXVA támogatás?!

(#16408) WonderCSabo válasza fefe172 (#16398) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Ctrl+Shift+Esc...

Kroni1: Milyen beállítás kell Neked, amit nem tud az MPC-HC és a többi igen? Csak kíváncsi vagyok.

DXVA-ról a logoutos írásokban én is olvastam, de még mindig nem értem ha elég erős a gépem akkor pontosan mi szükség van rá.. :F

Talán azért, mert minek feleslegesen az erőforrást és az áramot fogyasztani, amikor sokkal okosabban is meg lehet oldani a dekódolást?

(#16409) Fandango válasza WonderCSabo (#16408) üzenetére


Fandango
veterán

Film nezes kozben az eroforras kerdes szerintem teljesen mind1 nem hiszem, hogy kozbe mast is csinalsz a geppel, az aramfogyasztas egy HTPC eseteben mar fontosabb tenyezo lehet, egyebkent meg ki hogy gondolja.

[ Szerkesztve ]

(#16410) Kroni1 válasza WonderCSabo (#16408) üzenetére


Kroni1
veterán

Lehet h mindent tud a MPC is amit kell, csak én nem találtam hirtelen ezeket.. :D
A KM-ben ami igy eszembe jut és tetszik hogy:
- van 3féle képminőség beállítás, igy kicsit egyszerűbb képminőséggel de régebbi gépen is elfut egy 720p-1080p-s film ami máskülönben akadozik..
- beállítható pl. film végén kikapcsolás opció és még sok más egyéb lehetőség,
- az album art is elég jó, nem kell a sajátgépen kutatni, az előre megadott mappákból a filmeket megjeleníti egy képpel és gyorsan kiválaszthatod ami kell,
- az összes fájl lejátszása a mappából elég hasznos nekem, pl. ha sorozatmaratont tartok,
- profilokat is tudok elmenteni, hogy melyik hangeszközt használja: van amikor a monitoron filmezek az egyik szobában az 5.1-es hangszetten, és van hogy a másikba küldöm a hangot a TV-n filmezéskor SPDIF-en az erősítőbe.. Ezt tudja gondolom minden másik lejátszó, sőt a win7 is, de itt egy kattintással állitható.
- Ami még nagyon jó hogy mindenhez vannak gyorsbillentyűk: nem kell egérrel kattogtatni az ágyból filmezésnél, a vezetéknélküli billentyűzeten 1 gombnyomásra állitható a hangsávváltástól a képarányig, a feliratmérettől, az időkorrekcióig minden!
- és valahogy a MPC-n nem tudom megszokni hogy csak a felső részen lehet megfogni és mozgatni az ablakot, mindig középre kattintok amire leáll a film. :D Meg sokkal puritánabb kinézetre, az ágyból nehezebben látni a kezelőgombokat.. Apró dolgok, de ugylátszik már nagyon rászoktam a KM-re.. :D

Amúgy a fogyasztásban és terhelésben ez a DXVA-s lejátszás egy ujabb gen., UVD3-as karinál is érvényesül?! Kiváncsi lettem, majd kimérem mennyivel kevesebbet fogyaszt úgy a gépem, van itthon fogyimérőm..

(#16411) _Fefe_ válasza Kroni1 (#16407) üzenetére


_Fefe_
tag

Igen, a PotPlayer-ben van rendes DXVA. A processzor terhelésének csökkentése miatt kezdtem el használni a DXVA-t, még amikor Core2-m volt. Mivel elég erős ATI VGA-m volt általában, ezért rendesen kiakartam használni - ha már van rá lehetőség - , minthogy csak a CPU terhelődjön a lejátszás alatt. Fogyasztásbeli különbség is volt a DXVA javára méréseim szerint.

Különböző képminőségbeli különbségek is lehetnek, de ezeket neked kell eldöntened a különböző Renderer-decoder módok között.

Itt találsz pár képeket összehasonlításul. Nem saját képek, a HWSW-ről valók, a Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) topic-ból :

Renderer: madvr+3dlut; decoder: ffdshow
[link]

Renderer: evr; decoder: mpc-hc, h264 (FFmpeg)
[link]

Renderer: evr; decoder: mpc-hc, h264 (DXVA)
[link]

Renderer: evr; decoder: mpc-hc, h264 (DXVA); Combine Shaders: 16-235 > 0-255 [SD][HD], sharpen complex, deinterlace blend
[link]

Renderer: haali; decoder: mpc-hc, h264 (FFmpeg) (haali luma range: TV)
[link]

Renderer: haali; decoder: mpc-hc, h264 (FFmpeg) (haali luma range: PC)
[link]

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16412) Kroni1 válasza _Fefe_ (#16411) üzenetére


Kroni1
veterán

Élességbeli különbséget nem látok, olyan mintha a kontrasztot meg a fényerőt állitgatnánk egy lejátszón belül.. Persze lehet h csak én nem vagyok sasszem!

Mondjuk a Potplayer tényleg nagyon jó, egyedül asszony miatt nem állok át teljesen, ő mindig kiakad ha újítok a gépen valamit: A gyári böngésző cseréjénél is azt mondta, hogy az új szarabb mint a régi IE7-es volt. Ő is a megszokás rabja.. :D

Nekem csak az a bajom vele, hogy pont Ati VGA-k tudják kevésbé használni a DXVA-t, és amit vitt a KMPlayer gond nélkül, azt nem vitte a MPC DXVA-val.. Én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen kompatibilisebb a program amit használok, minthogy nyerjek vele pár % CPU terhelést, meg egy kis fogyasztásbeli különbséget..

[ Szerkesztve ]

(#16413) _Fefe_ válasza Kroni1 (#16412) üzenetére


_Fefe_
tag

Ezért mondtam, hogy a képminőségbeli különbséget mindenkinek magának kell eldönteni. Az is lehet,hogy rosszul másoltam ki a képeket. :D Itt van a topic : [link]

Elég sokáig használtam én is KMP-t, de a csere oka az volt főként, hogy a Blu-Ray filmeket nem vitte rendesen bárhogy állítgattam a lejátszót, a MPC-HC pedig azonnal vitte gond nélkül mappából. A KMP-vel egy leírás alapján megcsináltam a DXVA-t, ekkor már nem akadt a film, de egy aranyos "bugyirózsaszín" keretet tett a film köré. Ezután egy kis állítgatással már "kantakék" lett a keret, de még így sem tetszett a dolog, és nem volt több türelmem hozzá, úgyhogy megváltam tőle.

Egyébként, ha nincs különösebb gondod a KMP-vel, akkor felesleges cserélned. Max. próbaként használod összehasonlításul a többi lejátszót, ha beválik valamelyik akkor ok., ha nem, akkor nem. Az asszonynak meg azt mondod, hogy ez az új KMPlayer, és a fene se tudja, hogy mit módosítgatnak mindig rajta. :DDD

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16414) WonderCSabo válasza Kroni1 (#16410) üzenetére


WonderCSabo
félisten

- beállítható pl. film végén kikapcsolás opció és még sok más egyéb lehetőség,

Van.

- Ami még nagyon jó hogy mindenhez vannak gyorsbillentyűk:

Van.

fogyasztásban és terhelésben ez a DXVA-s lejátszás egy ujabb gen., UVD3-as karinál is érvényesül?!

Pláne.

Albumart meg mindenféle egyebek sosem lesznek az MPC-HCben, ez egy videólejátszó. :)

_Fefe_: A színprofilon kívül semmi különbség nincs még ezen a baromira kinagyított képen se az első 3 közül, a többit nem is néztem.

[ Szerkesztve ]

(#16415) stevve válasza WonderCSabo (#16414) üzenetére


stevve
nagyúr

"A színprofilon kívül semmi különbség nincs még ezen a baromira kinagyított képen se az első 3 közül, a többit nem is néztem."

Én sem látok érdemben semmit. Ezért is szeretem az MPC-HC-t. Felteszek egy darab alkalmazást és minden megvan. Aki csak azt akarja, hogy jól menjenek a filmek, ne kelljen ezt-azt beállítgatni, jól jár vele.

Régebben a VLC-t is szerettem, de egy időben sok gondom volt vele, a Km és hasonlók meg sosem érdekeltek igazán, mert azok inkább "csak" MPC alternatívák, többet úgysem adnak egymásnál.

(#16416) Kroni1 válasza _Fefe_ (#16413) üzenetére


Kroni1
veterán

a bluray nem fontos, arra a pdvd11et hasznalom, mivel 3D bd isokat is szoktam nezni.. eddig tmt-vel neztem, de a powerdvd valahogy kiprobalas utan nagyon megtetszett. a tobbire meg potplayert fogom asszonynak elsutni, vagy marad a kmp mert ez a legjobban atlathato, es nem kell semmit allitgatni ebben sem, a gyorbill-eket meg már tudom fejből.. vszleg azert is szeretem m mindig ezt tettem fel a tobbszaz gepre amiket en raktam ossze, és mert semmi kodec, beallitas nem kell, es eddig mindenkinek vitt mindent. tehat aki nem akar beallitgatni stb, azaz a hetkoznapi juzereknek ez is jo megoldas..

stevve: az AC3Filtert azért fel kell tenni hozzá nem?!

[ Szerkesztve ]

(#16417) WonderCSabo válasza Kroni1 (#16416) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem kell.

(#16418) Kroni1


Kroni1
veterán

Na kiváncsiságból megmértem pár dolgot:

A 25GB-os Avatar 3D mkv fájllal a Potplayerrel és a MPC-vel olyan 10% körül van a CPU terhelésem DXVA-s lejátszásnál, a KMPlayeren meg 20% körül, ugyebár DXVA nélkül..

A PC-m teljes fogyasztása viszont KMPlayerrel 100-120W körül változik, a másik kettőnél meg stabilan 125W ugyanazon részeknél..

Ezek szerint a 3.2GHz@1.175V-ra alulfeszelt 955 X4-es kevesebbet eszik egy kis plusz terhelésnél, mint ha a HD6850 dolgozik :F Nem jelentős ez sztem, csak érdekességként említem. Viszont hangzásra a Potplayer tűnik legjobbnak, persze ez szubjektív, lehet h csak hallucinálok, meg beállítás kérdése, de alapból valahogy sokkal dinamikusabbak a hangok! Kezdem megszeretni..

[ Szerkesztve ]

(#16419) WonderCSabo válasza Kroni1 (#16418) üzenetére


WonderCSabo
félisten

A PC-m teljes fogyasztása viszont KMPlayerrel 100-120W körül változik, a másik kettőnél meg stabilan 125W ugyanazon részeknél..

Ilyenkor csak a minimális fogyasztású, GPU VPD-a dolgozik komolyabban, ezt GPU-Zvel meg is nézheted, eléggé hihetetlen, hogy több a fogyasztás DXVAval.

(#16420) tdd587 válasza Kroni1 (#16418) üzenetére


tdd587
őstag

Szerintem a VGA-val dekódolva nekem is magasabb a fogyasztás, mivel felkapcsolja a kártyát UVD módba, ami messze nem az üresjárati órajele (HD5870).

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#16421) zoltanz válasza tdd587 (#16420) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Be kell állítani UVD módba is az alacsony órajelet, ennyi.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16422) Kroni1 válasza WonderCSabo (#16419) üzenetére


Kroni1
veterán

Én is csodálkoztam kicsit, de annak ellenére h a CPU terhelés kisebb DXVA-val, az mkv lejátszásnál a fogyi tényleg több.. Nem 3D-s mkv-nál 115W a KM-el, 120W a másik kettő.. avinál 90W mindhárom lejátszóval. Mondjuk emiatt nem fogok a kardomba dőlni, és maradni a KM-nél. Adok a többinek is egy esélyt hátha megszokom valamelyiket.

(Mondjuk szerintem a brutálisan alulfeszelt CPU-mnak is van jelentőssége, szerencsére nemrég kifogtam egy jó kis tuningos darabot, és max terhelésnél így 220W helyett 170W körül eszik a PC-m.. )

zoltanz: UDV-nél nem véletlenül kapcsol feljebb kicsit: azért hogy mindent vigyen. Ha lejjebb vettem akkor nekem volt gond a lejátszással.

[ Szerkesztve ]

(#16423) zoltanz válasza Kroni1 (#16422) üzenetére


zoltanz
nagyúr

"UDV-nél nem véletlenül kapcsol feljebb kicsit: azért hogy mindent vigyen. Ha lejjebb vettem akkor nekem volt gond a lejátszással."

Az valami szoftveres gond egy olyan kaliberű kari a lehető legalacsonyabb órejelen is simán le kell, hogy játszon egy 1080p -s h.264 videót. :K (próbálj ki másik driver-t.)

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16424) WonderCSabo válasza zoltanz (#16423) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Pláne, hogy nem a skalár processzorokat használja ilyenkor a GPU, hanem a dedikált VPD-t, aminek a teljesítménye nem függ a frekvenciától.

(#16425) Kroni1 válasza zoltanz (#16423) üzenetére


Kroni1
veterán

Én inkább nem nyúlok a VGA beállításokhoz, néha nézek 3D-s BD lemezeket amik azért eléggé megterhelik szerintem, inkább legyen egy kicsit magasabb az órajele csak biztos legyen a lejátszás. Meg szoktunk ugy is hogy asszony filmezik a TV-n kiterjesztett asztalon a másikban én meg itt netezek a monitoron.. Szerintem a 2 megjelenítő miatt is érdemes az UVD-t ugyhagyni.. De lehet h tévedek.

WonderCSabo: Skarár Processzor, VPD?! Húúú, te már olyanokat mondasz amiről még csak nem is hallottam! :DD

[ Szerkesztve ]

(#16426) zoltanz válasza Kroni1 (#16425) üzenetére


zoltanz
nagyúr

"Én inkább nem nyúlok a VGA beállításokhoz"

Ha ésszel csinálod, nem lehet gond ne 200 MHZ -eket "tekerj" rajta egyből. Max ha nagyon alacsonyra veszed kell egy újraindítás.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16427) Kroni1 válasza zoltanz (#16426) üzenetére


Kroni1
veterán

Te mennyin használod a HD4670-et?! És így akkor 2 megjelenítővel is menni fog szted gond nélkül?!

(#16428) stevve válasza tdd587 (#16420) üzenetére


stevve
nagyúr

Viszont egy UVD-be kapcsolt VGA nem fogyaszt általában annyit, mint egy CPU terhelés alatt. Nyilván nem fogja alap pár száz MH-zen dekódolni az 1080p filmeket, viszont minimális fogyasztásemelkedése van ilyenkor a VGA-nak.

Ha a CPU dekódol, akkor viszont általánosságából adódóan minden egységet mozgósít, ami nagyobb fogyasztást eredményez.

Most nem túrom fel a netet, de talán az anadtech-en volt erről már nem egy teszt. Épp a notiknál, alacsony fogyasztású eszközöknél volt érdekes, hogy ne emelkedjen meg a fogyasztás.

Kroni1:
Kellene mennie két megjelenítővel, nekem is volt 4670 és nem volt vele ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#16429) WonderCSabo válasza Kroni1 (#16425) üzenetére


WonderCSabo
félisten

2 megjelenítőnél nem értem, miért nem jöhet szóba az UVD.

A VPD az a video processing device (mint az UVD, meg a VP), a skalár processzor meg a modern GPUkban lévő sok kis proci, ami mindent számol.

(#16430) Kroni1 válasza WonderCSabo (#16429) üzenetére


Kroni1
veterán

Én azért kérdezem csak, mert amint két megjelenítőre kapcsoltam az eddigi VGA-imat, (Radeonos vagyok egy ideje, nVidiaról nem tudok nyilatkozni) egyből 15-20W-al többet fogyaszt a gép.. Ez gondolom nem véletlenül van így kitalálva, és ezért gondolom, hogy jobban terheli a VGA-t ha 2-őt kell meghajtania, és a filmezés mellett a másikon meg pl. flash videókat gyorsít netezés közben..

[ Szerkesztve ]

(#16431) stevve válasza Kroni1 (#16430) üzenetére


stevve
nagyúr

Ja hogy így érted a 2 megjelenítőt... :)

Természetes, hogy két megjelenítőt meg kell hajtani valahogy, ami meg áramot igényel. Na erre sosem mértem még rá. :)

(#16432) Kroni1 válasza stevve (#16431) üzenetére


Kroni1
veterán

Igen igy értettem. Az előző 5770-esemnél vettem észre talán, hogy egyszerre 2 kimenetnén nem vette vissza state 5-ra csak az UVD szintjéig.. Ezért is a többlet fogyasztás.

(#16433) tdd587 válasza stevve (#16428) üzenetére


tdd587
őstag

Most nem mértem le a különbséget, de rémlik, hogy régen, amikor még notórikusan alulhajtottam a HD4870-es kártyámat, akkor 60W (vagy még több, már nem emlékszem pontosan) lejött belőle. Főleg a RAM underclock hozott nagyon sokat. Most már kényelmesebb vagyok és a kiterjesztett desktopot sem szoktam feltétlen kikapcsolni, amikor nem használom a vetítőt. Sajnos két megjelentítőt használva is magától felnyomja az órajeleket a kártya...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#16434) _Fefe_ válasza tdd587 (#16433) üzenetére


_Fefe_
tag

Minimum 2db megjelenítőnél a driver alapból magasabb 2D órajeleket állít be biztonsági okokból, a megjelenítési hibák elkerülése végett. (Mikor még nem így volt, sok panasz érkezett az AMD-hez a 2D megjelenítési hibákkal kapcsolatban.) Ezt lehet variálni persze profilok létrehozásával a "profiles.xml" fájl kézi módosításával akár, vagy valamilyen órajel szabályozó programmal. A 4870 idején én Rivatuner-t használtam erre a célra, vagy az említett kézi 2D órajel felülírást, feszültség csökkentéssel.

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16435) zoltanz válasza zoltanz (#16265) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Megnéztem a legújabb MPC-HC nál sem tudom a statisztikát kiíratni a képre.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16436) Steelmanus válasza Kroni1 (#16430) üzenetére


Steelmanus
addikt

Hat ha mar szoba jott a KMPlayer akkor itt egy friss az USite.hu-rol. csak azert irtam ebbe a topikba mert filmekrol es lejatszokrol szol. KMPayer 3.1

(#16437) fogirobi


fogirobi
senior tag

Sziasztok! Új vagyok a témában, és a segítségetekre lenne szükségem, hogy mivel érdemes lejátszani az 1080p-s mkv fileokat és milyen codec kell hozzá? Köszi előre is a segítséget!

(#16438) WonderCSabo válasza zoltanz (#16435) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nálam működik. EVR CP-t használsz?

fogirobi: Első hsz.

(#16439) zoltanz válasza WonderCSabo (#16438) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Igen, csak a Judder vonalak miatt érdekelne, de nem olyan fontos, azért kösz.

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#16440) Daert


Daert
őstag

Hali.
Nagyon új vagyok a témában és még sok mindent nem értek(igyekszem pótolni)
Ha lennétek szívesek felhomályosítani a problémámmal kapcsolatban nagyon örülnék.
Adott egy BD film rip.BDMV mappával amiben sok egyéb más mappa is van valamint egy STREAM amiben egy rahedli m2ts fájl.
Arra lennék kíváncsi hogy ezt csak PC-n tudom megnézni vagy esetleg van más módja is(akár konvertálás)hogy a TV-n megsasoljam a tartalmát.Lehet ezt akár MKV-ba átgyúrni vagy nem éri meg a konvertálgatás?

(#16441) Kroni1 válasza Steelmanus (#16436) üzenetére


Kroni1
veterán

:R meglesem..

(#16442) WonderCSabo válasza Daert (#16440) üzenetére


WonderCSabo
félisten

PC-n meg lehet simán nézmi, például a Total Media Theatre lejátszóval. Átkonvertálni is lehet, de az sok idő, demuxolni is (ekkor nincs átkódolás), az jóval kevesebb. Persze alapvető kérdés az, hogy a TVd mit játszik le.

(#16443) Daert válasza WonderCSabo (#16442) üzenetére


Daert
őstag

Papíron ezeket ismeri:
Videolejátszási formátumok: Kodektámogatás:, Formátumkonténerek: AVI, MKV, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1
de az m2ts-t nem ismerte fel.

(#16444) WonderCSabo válasza Daert (#16443) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Akkor demuxolni lehetne egy mkv-ba. Pl. eac3toval.

(#16445) Daert válasza WonderCSabo (#16444) üzenetére


Daert
őstag

Valami gond van vele........exe-re katt majd egy pillanatra feljött egy msdos ablak ami el is tűnt azonnal....... :F

(#16446) Daert válasza Daert (#16445) üzenetére


Daert
őstag

Rossz verzio.3.2.4 elindul,de meg se nyikkan.A hogy működik meg angol azzal nem tudok mit kezdeni.Még próbálkozom vele.Hiába választom ki a forrás fájlokat,makacskodik

(#16447) _Fefe_ válasza Daert (#16440) üzenetére


_Fefe_
tag

PC-n is letudod játszani Pl.: MPC-HC, PotPlayer, KMPlayer vagy más lejátszókkal is, de más lejátszóval az említett 3 lejátszón kívül még nem próbáltam ezt.

- MPC-HC esetén a "File/Open Directory" -t kell választanod, majd itt megadni az lejátszandó film mappájában lévő BDMV mappát, és már indul is lejátszás, mintha csak egy avi-t nyitnál meg. [link]

-PotPlayer esetén "jobbklikk" a lejátszó képernyőjén, majd "Open/Open Directory" ezután szintén megadni a BDMV mappát, és már indul is a lejátszandó film.

Asztali lejátszó esetén (Pl.: O!Player) csak a film mappáját kell megadni lejátszandóként, és indul is a lejátszás.

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - W.S.

(#16448) Kroni1


Kroni1
veterán

Az uj KMPlayer Béta tud olyat hogy a sima feliratot sbs vagy tab feliratként jeleniti meg.. Jó funkció szerintem, nem kell bajlódni vele. Meg javítottak pár funkciót amikkel némi gond volt eddig, és vannak még nagyméretű vezérlőgombok csúszka meg filmcim kijelzés lejátszás közben. Nagyon jóó. Egyenlőre Potplayert meg ezt próbálgatom, de ha nem lesz Bug-os, akkor szerintem marad csak ez, mert olyan mintha az én szájízem szerint fejlesztették volna.. :DD

[ Szerkesztve ]

(#16449) WonderCSabo válasza Daert (#16446) üzenetére


WonderCSabo
félisten

ez egy parancssoros alkalmazás... Onnan kell meghívni, nem kattogatni az exére.

(#16450) Stafni


Stafni
aktív tag

Sziasztok!
MPC-HC kívül van olyan progi ahol be lehet állítani a kimeneti tartományon a frissítést?
A plazmára igyekszek képet varázsolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.