Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51201) Mortein


Mortein
tag

Annak van valamilyen hátránya, hogyha a mosógépre szeretnénk rárakni a szárítógépet? Hely lenne elég arra is, hogy egymás mellé rakjuk.

(#51202) Degeczi válasza Mortein (#51201) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nincs, csak persze a mosógéptől és annak töltetétől függ, mennyire stabil ami rákerül centrifugálás közben, ezért a biztonság kedvéért nem árt spaniferrel áthurkolva is rögzíteni rajta a szárítót. Ez sok összeépítőkeretnek a tartozéka is (fehér színben, nem föltűnő)

(#51203) #73959936 válasza Degeczi (#51202) üzenetére


#73959936
törölt tag

ne haragudj, nem értetlen vagyok, de ha az építőkeretnek nem tartozéka, akkor felteszem nem kell plusz rögzítés ? és teljesen stabilan áll rajta a szárító...

(#51204) farkas-j válasza sfefe (#51196) üzenetére


farkas-j
őstag

Köszönöm mindenkinek a Miele / Dyson porszívókkal kapcsolatos véleményét! Még erősen hezitálok, hogy melyik irányba mozduljak. Szerencsére nem sürgős a dolog.
Viszont a hétvégén megnéztem pár videót a Miele levegős turbókeféjéről. Hogy őszinte legyek nagy csalódás volt tisztítás szempontjából. Ennek a keféjéről nem egyszerű lepucolni a feltekeredett hajszálakat, szöszöket. A mostani ETA porszívónk turbófeje sokkal ötletesebb megoldású. Az elülső részét egy egyszerű reteszoldással le lehet venni és így már sokkal jobban hozzáférhető a forgókefe.
Azt még megírná valaki, hogy hány milliméteres a Miele C3 porszívócső átmérője? Azért érdekel, mert van másfajta nagyon bevált porszívófejem (pl. kézi turbókefe stb.) amit esetleg tudnék használni hozzá.

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51205) Degeczi válasza #73959936 (#51203) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Pl. gyári megoldásnál érthető, ha alapban is kellően stabil, hiszen előre pontosan ismert még az is, hová kerülnek a lábak.
Univerzális összeépítő keretnél ez már nincs meg, ezért ott ráférhet a túlbiztosítás.

(#51206) pjen válasza #73959936 (#51203) üzenetére


pjen
félisten

Van amelyiknek igen.

(#51207) pjen válasza qqzs (#51198) üzenetére


pjen
félisten

Nem,pont tegnap vettünk egy LG Gtf916pzpzd - t.Iíja is,hogy az ajtó nem fordítható.

(#51208) #73959936 válasza pjen (#51206) üzenetére


#73959936
törölt tag

hát 1 lg-n áll az aeg szárító - univerzális kereten, még nem esett le :N

(#51209) ribarszki válasza farkas-j (#51204) üzenetére


ribarszki
őstag

De miért nehéz tisztítani? Én körömollóval vágom le a hajszálakat. De a főkefét kivenni 10mp. Nem értem a csalódásod..

(#51210) farkas-j válasza ribarszki (#51209) üzenetére


farkas-j
őstag

Csalódás az ETA-hoz képest! Egy profi és nem olcsó gyártmánytól valami komolyabb megoldást vártam. Nem normális dolog, hogy egy körömollóval kell vacakolni, nehezen hozzáférhető helyen. Ehhez képest az ETA profibb megoldást nyújt:

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51211) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! Fagyasztó nélküli hűtőszekrényt keresek 80k alatt. Van valami ajánlott modell vagy nincs nagy különbség közöttük? Talán az Electrolux a legjobb?

(#51212) ribarszki válasza farkas-j (#51210) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem tudom, hogy milyen videót néztél, de direkt a kedvedért elindítottam a stoppert. 11 másodperc volt leszedni a főkefe fedelét. Utána kézzel, késsel, ollóval amivel csak szeretnéd, el tudod távolítani a hajszálakat.
Havonta szerintem ez nem olyan vészes időráfordítás...

Nem ismerem az Eta turbókeféjét, de a Miele turbókefe nagyon-nagyon masszív darab. Sógornőmnek van egy Electrolux turbókeféje, ami hasonló mint a te Etád. Az a Shaggy szőnyegben elakad, nem tisztítja ki neki. A Miele végigtisztítja a szőnyeget. (Persze ez lehet porszívófüggő is, hiszen itt a beszívott levegő hajt.)

Nem tudom mi a te elképzelésed, de a Miele turbókeféje nagyon is minőségi darab.

De ha ennyire fontos a turbókefe, akkor sokkal jobban járnál egy elektromos fejjel. Vegyél Sebot



[ Szerkesztve ]

(#51213) farkas-j válasza ribarszki (#51212) üzenetére


farkas-j
őstag

Köszi a fotókat, ez tényleg jól tisztítható fej! Én a Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine - SGEF4-et néztem, amihez ezt a forgókefés fejet adják. Most vagy tudatlanok voltak a felhasználók akik bemutatták a kefe tisztítását, vagy tényleg nem lehet szétkapni egyszerűen. Ezért érdeklődök a topikban, hogy utánajárjak annak aminek csak lehet. Kellő mennyiségű információ alapján lehet jól dönteni vásárláskor.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51214) ribarszki válasza farkas-j (#51213) üzenetére


ribarszki
őstag

Ja, hogy új turbófejet ad a Miele a Cat and Doghoz. Akkor bocsánat, nem szóltam. Ezt a fejet nem ismerem, nem tudok róla semmit mondani. Ahogy nézem a képeket, videókat nem is látom hol lehetne szétszedni...

amikor én vettem 4 éve, akkor még a régebbi fej járt mellé.

[ Szerkesztve ]

(#51215) qqzs válasza pjen (#51207) üzenetére


qqzs
őstag

Pontositok, ha ajtoba nincs beepitve semmi csudandolog akkor fordithato

Eladó: GTS450

(#51216) qqzs


qqzs
őstag

A sima kefes forgofejek folott mar eljart az ido. Meg kell nezni a dyson , xiaomi fejeket hol tart ma a porszivo tudomany.
------
En csak siman keret nelkul raraktam az aeg lawamatra a bosch szaritot. Meg se moccant mosas, szaritas kozben meg ugy se hogy kezzel konnyu volt mozgatni rajta. A labak ala raktam egy gumilapot mostmar meg se bitom moccantani kezzel se. Az aueg is neha berezeg alatta igy se mozdul el. Szerintem felesleges a keret meg a spanifer.

Eladó: GTS450

(#51217) ribarszki válasza qqzs (#51216) üzenetére


ribarszki
őstag

Tényleg félelmetes hol tart ma a porszívó tudomány. Elektomos kefefejes gépeket cirka 50éve gyártanak. Magyarországon ismeretlen, de az USA-ban szinte csak ilyen gépek voltak és vannak.
Vezetékes porszívóknál még mindig nagyon drága az elektromos kefefej. Ott háziállatok mellé teljesen elég egy turbókefe. Persze sokkal jobb az elektromos, de ha csak a szőrszálak összeszedése a cél, akkor untig elég a turbókefe, minek150-200k-ért elektromos fejes porszívó?
Nagyon jó az akksis Dyson, de egy Miele vagy Sebo eletrokos fej sokkal alaposabban és mélyebben tisztít mint a Dyson vagy Xiaomi feje.
Ettől függetlenül nekem is Dyson V8 van itthon, mert nekem untig elég amit tud.

Nem járt el az idő a turbókefe felett, mert vezetékes gépeknék még mindig kiváló célszerszám, olcsón.

[ Szerkesztve ]

(#51218) qqzs válasza ribarszki (#51217) üzenetére


qqzs
őstag

En a hajszalfeltekeres es a magaelott tolas kikuszobolesere gondoltam meg az a jopar dolog amit mar tudnak a nagy tomor "plussfejek" vagy a gumilaposak. Amit meg csinalnak ezek az elektromos kefek bar nem az elektromos hajtasra akartam kihegyezni hanem az alakjukra. Tulajdenkeppen kiverik a szonyegbol a port ezer se kellett a bika szivoero bar mar ebben is sokat fejlodtek az akkusok. Plusz a turbina, motor, ha jol emlekszem dyson turbo fokozaton 110ezret fordul

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#51219) peppe79 válasza ribarszki (#51217) üzenetére


peppe79
senior tag

Hát, ja. A németeknél, osztrákoknál, olaszoknál már 60 éve elérhetőek a Vorwerk motoros padlótisztító fejei. 1960-ban dobták piacra a Vorwerk ET1 motoros szőnyegtisztító fejet, és a Vorwerk VB10 motoros padlófényezőt. Aztán jött az ipari takarítógépek otthoni, "miniatűr" változata: a cserélhető, 3 tárcsás Vorwerk FB31 padlótisztító/fényező. 1977-től pedig már ott az - akkori szemmel nézve - egészen modern, állítható magasságú, ET31-es motoros szőnyegtisztító fej.

Ja, és hogy hol tartott a nyugaton már 60 évvel ezelőtt is a technika: elérhető volt a kárpittisztító fej, résszívó fej, sűrű szálas "bútorecset", szőnyegtisztító fej, keménypadló tisztítófej, radiátor tisztító fej, eldobható papír porzsák (!). Manapság, néhány kommersz gyártónál ez még opcionálisan sem elérhető, és akkor a klikkes rendszerű csatlakozásról (ami szintén évtizedekkel ezelőtti "találmány") ne is beszéljünk.
Meg persze volt néhány innovatív, mai szemmel inkább viccesnek tekinthető próbálkozás is. Ilyen például a porszívóra csatlakoztatható permetező fej, molyirtó fej, ruha- és hajszárító fej, hajszárító búra. :))
Egy pár régi Vorwerk katalógus itt még elérhető.

(#51220) kanazaro


kanazaro
csendes tag

Sziasztok!
AEG LAVAMAT W 1020 mosógépemben kell rezgéscsillapító teleszkópot / rugót cserélnem.
Kérdésem:
A hátlap nem vehető le nagyobb bontások nélkül.
Ha a gépet az oldalára fordítom; nem okozok ezzel semmi kárt benne?
És a másik kérdés; hogy így alulról hozzáférek e a rezgéscsillapító cseréjéhez?
Hátlap-fotót mellékelem.
A választ k öszönöm előre is!

(#51221) Degeczi válasza kanazaro (#51220) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Annak idején egy LG-ben én is az oldalára fektetve cseréltem ki.

(#51222) Vasy09 válasza kanazaro (#51220) üzenetére


Vasy09
őstag

Szerintem nem fogsz kárt okozni benne! Én is oldalra fordítottam, mikor a szivattyút tisztítanom kellett az Electrolux-ban, mivel anya berakta a bojhos fürdőszoba szőnyeget mosni, viszont nem nézte, hogy már elég jól el volt öregedve alul a szivacs része, így gyakorlatilag szépen lemorzsolódott az egész az aljáról. És persze, hogy eldugult tőle minden! :(((

Gamertag: Vasy09

(#51223) pjen válasza peppe79 (#51219) üzenetére


pjen
félisten

A rakéta porszívóhoz adott festékszórót kihagytad.

(#51224) Digitalpimp válasza peppe79 (#51219) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Amerikában vibrátor fej is volt a porszívókhoz, hogy a háziasszonyok élvezzék a takarítást. :K

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#51225) sfefe válasza farkas-j (#51204) üzenetére


sfefe
őstag

Nem ertem miert nehez... parom kezzel szedi siman ki...
Cicak is vannak ezert vettuk ezt ugyebar...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#51226) sfefe válasza ribarszki (#51214) üzenetére


sfefe
őstag

Nekunk is cat&dog van es nem ilyen kefet adtak hozza...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#51227) farkas-j válasza ribarszki (#51212) üzenetére


farkas-j
őstag

Basszus, nézem ezt a Sebo porszívót és egészen jónak tűnik! Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a gépre, még sosem hallottam róla! Árban még sokkal jobb is mint a Miele, mert ott az elektromos kefés Complete C3 Electro EcoLine - SGFP3 200eFt. Porzsák árban nincs nagy különbség, és a Sebot 4 év garis és ez a kiegészítés sem rossz:
"Próbálja ki otthonában! Tudjuk, hogy nehéz eldönteni interneten keresztül, képek és leírások alapján, hogy valóban tetszeni fog-e a vásárolt termék, így szeretnénk felhívni figyelmét a visszavásárlási garanciára. Ennek keretében, amennyiben a megrendelt terméket kibontja, kipróbálja, és mégsem nyeri el a tetszését, 14 napon belül visszavásároljuk Öntől. Nincs tehát vesztenivalója."
Tudom, hogy minden netes vásárlásnál vissza lehet küldeni a terméket, de itt a kipróbálás , azaz használat után is áll a visszaküldési lehetőség, legalábbis a weblap szerint. A kefe tisztíthatósága meg kimondottan tetszik. Simán kiemelhető a fejből.
Ez a porszívó most nagyon elgondolkodtatott. Utána olvasok. Esetleg ha van valakinek ezzel a géppel tapasztalata, kérem írja meg!

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51228) ribarszki válasza farkas-j (#51227) üzenetére


ribarszki
őstag

Tessék, [link] itt írtam az álló Sebo Felixről. A motoros fej kopp ugyan az mint a K3-nál. Nálam volt 1 napig a gép kölcsönbe. A K3 praktikusabb otthonra mint az álló Felix. Brutál a motoros feje. Elképesztőe erős.

(#51229) Zeki válasza farkas-j (#51227) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem oldalaz utánad a porszívó? Nem középről jön a cső.

(#51230) farkas-j válasza ribarszki (#51228) üzenetére


farkas-j
őstag

Köszönöm szépen a cikkedet! Erősen befutó gyanús ez a SEBO Airbelt K3!

Zeki: Erről nem tudok nyilatkozni, videókon nem láttam ilyet, nekem meg még nincs ilyen porszívóm. Ha e Sebot vagy bármelyiket (Miele, Dyson) is veszem, írok majd róla.

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#51231) Fr3eWar


Fr3eWar
őstag

Aki rajtam kívül Blanco Select 60/2 mosogató alatti kukát használ, milyen méretű/típusú/gyártmányú szemetes zsákot vásárol hozzá?
Elvileg egy 30 és egy 19 literes része van, a 19-es részre most kb 50-60 literes zsák megy, a 30-asra még a 80-90 literes is kicsi, nem lehet annyira szétnyitni a zsák száját mint amekkora a kuka kerülete, persze hosszban meg 3x beleférne..

(#51232) Lauda


Lauda
félisten

Villanybojlerrel kapcsolatban nézelődök és alapból azt gondolom, hogy legyen megbízható, minél egyszerűbb, annál kisebb a hibalehetőség. Emiatt is nézegettem tavaly a hajdukat az ariston evo helyett. Valószínű nemsokára csereérett lesz a gázbojler és villanyt teszek helyette. Azonban a hajdunál is látok már korszerűbb megoldásokat. 

Ha jól tudom az AQUASTIC a legalja, azt inkább ne.

A Z...ErP elvileg a hagyományos megoldás.

Viszont van két kerámiabetétes "okosbojler":

[HAJDU Z...SMART]

HAJDU SMILEY

Utóbbi kettővel szerintetek érdemes foglalkozni, vagy maradjon az ember a hagyományosnál? Egyébként ez a száraz fűtőtestes megoldás tényleg jobb, vagy csak a nyűg lesz vele? Amiatt kérdezem, mert a simát itthon magam lazán szétkapom, kitisztítom. Kérdés az "okos" megoldások mennyivel komplexebbek, az ember tudja-e házilag karbantartani. ;)

[ Szerkesztve ]

(#51233) Batib


Batib
őstag

A lányomban felmerült az igény hogy kéne neki egy szója(gabona)tej készítő masina. Van itt valakinek tapasztalata ebben? (Mindig engem uszít rá az ilyen temákra)
Ez igen jónak tűnik, de elég drága.
Esetleg vmi link, hogy hol tájékozódjak?

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#51234) Lauda válasza Lauda (#51232) üzenetére


Lauda
félisten

Azt hiszem a smiley ki is esett a réteg fűtés miatt. Jobb szeretem, ha mindig a rendelkezésre áll a melegvíz mennyiség.

A smart viszont nem lehet rossz.

[ Szerkesztve ]

(#51235) qqzs


qqzs
őstag

Probaltam megfigyelni mit csinal a szarito kulonbozo programokon a mix, easy care, pamut, delicates stb. En semmi kulonbseget nem lattam mindegyik ugyanaz a sebbesseg kb a hofok is mozgas is stb. Ki lehet deriteni pontosan mik a kulonbsegek programok kozott?
Annyi latszik hogy ido kulonbseg van vasal szaraz meg szekrenyszaraz stb kozott ami logikus.
Az is furcsa hogy Gentle bekapcs utan 4 percel lesz hosszabb egy 2 oras program ami jovval csokkentett homerseklet (amit mertem is).

Van tapasztalat a szaritolapokkal?

Eladó: GTS450

(#51236) Lauda válasza Lauda (#51234) üzenetére


Lauda
félisten

Ebben a cikkben mondjuk azt írja, hogy jók a rétegfűtésű tárolók és hogy 1/10-e a vízkőképződés , mint a sima fűtésűnél. :U

Bár itt az a probléma, hogy ezekhez meg drága az alkatrész, amit megspórol a villanyon, azt majd kifizeti az ember a szervizen és az alkatrészen. A sima hajdu bojlerekhez fillérekbe kerül az alkatrész.

[ Szerkesztve ]

(#51237) kanazaro válasza Degeczi (#51221) üzenetére


kanazaro
csendes tag

Köszi!
Remélem, hogy hozzáférek!
Amúgy azért aggódtam, hogy oldalrafektetésnél a rugók nem e akadnak ki.(?)
Ha cikis, akkor visszatenném a szállításhoz mellékelt dobrögzítő vasat.

(#51238) kanazaro válasza Vasy09 (#51222) üzenetére


kanazaro
csendes tag

Köszi!
Remélem, hogy hozzáférek!
Amúgy azért aggódtam, hogy oldalrafektetésnél a rugók nem e akadnak ki.(?)
Ha cikis, akkor visszatenném a szállításhoz mellékelt dobrögzítő vasat.

(#51239) Sinkapeter válasza Lauda (#51236) üzenetére


Sinkapeter
tag

Ez engem is érdekelne, mert már 15 múlt a mostani Hajdunk, és fel szeretnék készülni, ha venni kell. Annak idején, amikor ide költöztünk, akkor is ilyen volt bent, az elment több, mint 20 évet. Utána valami gagyi olaszt sikerült, aminek 3 év után kilyukadt a tartálya, azóta újra Hajdu van.
Én is nézegettem az új típusokat, de ezeknek is jó a vezérelt áram, vagy mindig feszültség alatt kell lenniük?

(#51240) Degeczi válasza Sinkapeter (#51239) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha vezérelt áramról megy, akkor semmiképp ne legyen "okos", hiszen az ellene játszik.

(#51241) Sinkapeter válasza Degeczi (#51240) üzenetére


Sinkapeter
tag

Köszönöm, akkor majd valamelyik hagyományosból választok, bár remélem,hogy ennek is lesz még legalább öt éve.

(#51242) zsiz


zsiz
őstag

Sziasztok! Porszívót kellene vennem. Tudom, Miele. C1 már vállalható? A gyakorlatban mi a különbség az EcoLine és PowerLine között?

És ha mégsem Miele, akkor az alatt mit érdemes megnézni?

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

(#51243) Vasy09 válasza kanazaro (#51238) üzenetére


Vasy09
őstag

Mondjuk azzal szerintem nem teszel rosszat, ha kirögzíted a dobot! :N
Én csak simán eldöntöttem, mert alulról hozzáfértem a szivattyúhoz.

Gamertag: Vasy09

(#51244) ribarszki válasza zsiz (#51242) üzenetére


ribarszki
őstag

EcoLine 550W-os, PowerLine 800W-os. Electroluxokat érdemes még nézni.

(#51245) qqzs


qqzs
őstag

Valaki nem hasznal szaritolapokat? olyasmi mint az oblito a mosogepbe, antisztatikus es illatos lesz a ruha. A reklam szerint.

Es a szaritogep programjai kozti kulonbsegben valaki jaratos vagy van forras ahol ennek utana lehet jarni?

Eladó: GTS450

(#51246) Met válasza qqzs (#51245) üzenetére


Met
nagyúr

Feleségem használ "lapokat".
Valami DM, Rossmann saját márkást és Lenort is (utóbbiból sárgát).
Nem érzek különösebb változást a ruhákon.
A Lenorra azt mondta feleségem hogy csalódás számára.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#51247) canniball válasza Lauda (#51232) üzenetére


canniball
nagyúr

Mi a gond az AQUASTIC-kal? Ahogy te is írtad egyszerű technikáról van szó, mi lehet ebben jobb vagy rosszabb, "alja" vagy "teteje"?

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#51248) pjen válasza Lauda (#51232) üzenetére


pjen
félisten

Nekem aqastic van,tavaly vettem,szög egyszerű.eddig hibátlan.

(#51249) v-man


v-man
őstag

hali,
szeretnék kérni ajánlást mikrohullámú sütőre, ~20ezer ft környékén, ha van ajánlott típus. :R

XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X

(#51250) zsiz válasza ribarszki (#51244) üzenetére


zsiz
őstag

A C1 PowerLine jó választás lenne? Mindenhol padlószőnyeg van, kutya-macska nincs. Akció szokott lenni rá?

Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.