Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62001) ribarszki válasza pjen (#62000) üzenetére


ribarszki
őstag

Szilikon csöveket, szilikon tömítést használnak sok kávégépnél. Citromsavval lehet vízkőtleníteni, ha nem aluminium a bojler. (Oda más vízoldó kell, mert marja)
Kávégépet soha nem vízkőtlenítünk ecettel, és ilyet inkább ne is terjesszünk a fórumon.

(#62002) #48613632 válasza PainKiller13 (#61998) üzenetére


#48613632
törölt tag

Akkor az alkatrészért, amit elvisz, kell, hogy visszatérítsen valami alapösszeget. Ez errefelé működik pl autóalkatrészeknél generátor, féknyereg. Háztartási eszközöknél ugyan nem tudok ilyenről, de jogilag, szerintem nem különbözik a kettő.

(#62003) pjen válasza ribarszki (#62001) üzenetére


pjen
félisten

Ha nem , :) hát nem.

(#62004) PainKiller13 válasza ribarszki (#61999) üzenetére


PainKiller13
őstag

Én a bekohoz képest tudok nyilatkozni, ott is 50 lett volna a szivattyú cseréje mikor gariban cserélték meg a mielenél is.

(#62005) Donki Hóte válasza PainKiller13 (#61998) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Szerintem ez a korlátozás csak a Miele gépek garanciás javításra vonatkozhat, ha egy nem garanciás gépbe beszerel egy fizetős alkatrészt, akkor milyen jogon vinné el (térítés nélkül) a kiszerelt alkatrészt :U

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#62006) farkas-j válasza PainKiller13 (#61998) üzenetére


farkas-j
őstag

Amikor szervizes voltam, az volt a szabály, hogy ha nem garanciális volt a készülék, akkor a hibás alkatrészt azt ott kellet hagyni az ügyfélnél, ha kérte természetesen a "szemetet" elvittük. A kiszerelt alkatrész az ő tulajdona volt. Csak abban az esetben nem lehetett otthagyni alkatrészt (pl modul TV-knél modult), ha a kuncsaft felújított alkatrészt, modult kapott, mert ilyenkor nem a teljes árát fizette ki a modulnak, hanem úgymond beszámoltuk a hibás modul árát, amit a szervizben megjavítottunk, felújítottunk. Magyarán kedvezményes áron kapta az alkatrészt, cserébe elvittük a hibásat mert mi azt a szervizben megjavítottuk. Mindenki jól járt.
Mivel az említett mosógép már nem garanciális, ezért a hibás elektronika a csere után is a vásárló tulajdona marad. Egy kivétel van, amit fentebb írtam. Viszont erről előre tájékoztatni kell az ügyfelet, hogy dönteni tudjon, hogy felújított alkatrészt kap olcsóbban, vagy teljes árú újat! Nem hiszem, hogy változott volna a szabály.
Csak még egy példa. A Z14XEP motoros Opelünk szívósorát fel kellett újítani, mert a Twinport vezérlés csodás műanyag elemei kikoptak. Hogy ne kelljen az autónak szétszerelve várni a szívósor felújítására, a javító műhely küldött egy profi módon teljesen felújított szívósort. Kifizettem a teljes vételárát a csomag átvételekor. Miután kicseréltük, a régit visszaküldtük, és egy jókora összeget visszautaltak.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#62007) szupcsijo


szupcsijo
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Privileg 911616239 PNC számú mosogatógépem, aminek a ajtózárjából letört 2 pöcök. Éljen a műanyag!! :Y :W Így nem lehet bezárni az ajtót. Látom, hogy van eredeti kompletten mikrokapcsolóval (4055283925 sz.), de nekem elég lenne csak a műanyag váz. Használtan egyelőre nem találok. Van esetleg ötlet, hogy hol nézzem még meg? Esetleg van e itt valaki aki szerelő vagy esetleg van neki elfekvőben egy :DD
Ha nincs más marad a komplett, a mikrokapcsoló meg jó lesz tartaléknak :C

Köszönöm, hogy elolvastátok és ha megosztjátok velem az ötleteket.
Ha figyelmetlen voltam bármire a topikkal kapcsolatban, elnézést kérek! :R

(#62008) Donki Hóte válasza farkas-j (#62006) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Autó generátorral voltunk úgy, hogy a gyári új generátor (amit egyébként Magyarországon gyártanak) árának ~25 %-áért adtak egy felújítottat, de a régit ott kellett hagyni.

Ha nem mondják, hogy felújított, akkor meg nem mondtam volna róla, annyira tiszta és karcmentes volt, hogy gyári újnak el lehetett volna adni. Ez vagy 8 éve történt, azóta is tökéletesen üzemel :R

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#62009) pjen válasza Donki Hóte (#62008) üzenetére


pjen
félisten

Ha már autó.Erzsébeten a Nagysándor u ban volt egy autós bolt.Oda vitted a trabi blokkot egy szatyorban és pár ezresért kaptál egy felújítottat.Lehetett csak főtengelyt is cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#62010) polonic


polonic
félisten

Elindítottam a mosógépben egy trisós tisztítást. A hab a felénél magasabbra ért belül. Ezért mégegyet elindítottam, most már kevésbé habzik. Indítsak mégegyet vagy így jó lesz?

Aztán citromsavas mosás kell ezután a vízkő miatt? Mert úgy tudom, a trisó csak lágyítja, nem oldja.

(#62011) ribarszki válasza polonic (#62010) üzenetére


ribarszki
őstag

Én csak egyszer indítom trisóval 90 fokon. Plafonig van habbak, de majd az öblítés elintézi. Utána vagy citrosmav éjszakára benne hagyva, de még jobb lenne a Polly tisztító éjszakára. Vianniban biztos van.

(#62012) RetepNyaraB válasza pjen (#62000) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Kezdünk beoffolódni :))
KV gépekben jellemző a szilikontömítés/csövezés (megint kezdi b+ ). Az felpuffadhat és porózussá válhat az ecettől. A vízpumpát is károsíthatja az ecet. Az ecet "aromát" nagyon nehéz kimosni a gépből. Csupa hátrány.

BBéci@ #csaka vízkő, más miatt nem kell. Sűrűn sem, vize válogatja. Kemény csapvíz kéthavonta tuti lerakódik. Ha patronos, vagy kevert szűrt vizet használsz, jó eséllyel nem kell pucolás (kancsós, párnácskás és egyéb magnézium alapú szűrés más tészta, az többnyire úgy rossz, ahogy van, de ez teljesen off itt)

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#62013) peppe79 válasza ribarszki (#61999) üzenetére


peppe79
senior tag

"Azért a 18.000Ft-os óradíjat én drágának nevezném.."

Minden csak viszonyítás kérdése. Egy normális burkoló, manapság 6-15 ezer ft/m2 áron rakja le a hidegurkolatot, és ebben még nincs benne a bontás, alapozás, aljzatkiegyenlítés, vízszigetelés, fugázás, szilózás stb. A munkadíj többre jön ki, mint maga az anyag. De lehetne más szakmát is felhozni példaként. Apósom, aki évtizedekig dolgozott Németországban, már a 2000-es évek elején megmondta, hogy hamarosan eljön az az idő Magyarországon is, hogy nem a termék lesz a drága, hanem a szolgáltatás.

Én inkább azt mondanám drágának, egy közel 20 éves Miele mosógépért elkérnek itthon 135 ezer Ft-ot, miközben egy vadi új alapmodell jelenleg 236e Ft-ért beszerezhető. Az oké, hogy Miele, meg az is oké, hogy szépen kikozmetikázzák, a kopó alkatrészeket átvizsgálják, esetleg cserélik. De ettől még a mögötte álló ~20 évet nem lehet letagadni, ami elő is jöhet, például egy panelhibával. Persze, minden javítható, talán maga az alkatrész sem drága, ha beszerezhető. Kérdés, hogy mennyiért javítják meg, megéri-e majd?

(#62014) Aaron14 válasza ribarszki (#62011) üzenetére


Aaron14
őstag

Én most vettem ezt a Polly nevű csodaszert. Ezelőtt kötelező akkor egy trisós 90 fokos mosás vagy csak ajánlott?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#62015) BBéci válasza RetepNyaraB (#62012) üzenetére


BBéci
titán

Tisztában vagyok a vízkővel és az ecet hatásával.
Azért kérdeztem, mert számomra furcsa, sőt, felfoghatatlan, hogy miért kell havonta ecetezni.
Alap, hogy semmiféle kávéitalt nem készítünk kemény csapvízből. Ennek okait most nem írom le. Azon lehet vitatkozni, hogy milyen szűrés rossz, de valóban nem itt a helye. 11-12 éve vagyok jelen kávés topikokban, olvasom a Kávékorzót.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62016) RetepNyaraB válasza BBéci (#62015) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

bocsesz :R

Aaron14@ én megveszem a DM-ben félévente a mosógéptisztító löttyöt és lefuttatom. Csókolom. Se trisó, se egyéb aranyfüst. Mosáshoz meg mindig rakok mosószódát. Nem kövesedik.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#62017) ribarszki válasza Aaron14 (#62014) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem kötelező, de ajánlott.

(#62018) st6969


st6969
őstag

Azt tudja valaki, hogy gőzállomásban ki a jobb gyártó? Philips vagy Tefal? A Tefal a 2 éves gari lejárta után 1 hónappal megadta magát (Orczy szerint alkatrész nem beszerezhető már - ami azért is érdekes, mert a Tefal úgy hirdeti, hogy 10 évig biztosan javítható).
Ezt leszámítva nem volt rossz gép. Ha nem rosszabb a Philips, akkor inkább vennék azt, hátha az nem adja meg magát 2 év után, illetve - ha jól láttam - abba nem kell vízkőgátló kazetta.

(#62019) pjen válasza BBéci (#62015) üzenetére


pjen
félisten

Nincs dátumhoz kötve, nem nézzük a naptárt.Asszony időnként kitakarítja.Fél napig ecet szaga van. :)Egy sima kotyogót is használok időnként, szilikon gumi van benne és azon kifejezetten átfőzőm az ecetet, még sose lett a guminak semmi baja.

[ Szerkesztve ]

(#62020) Aaron14 válasza ribarszki (#62017) üzenetére


Aaron14
őstag

Azt irja a Polly, hogy 3-4 orat vagy akar egy ejszakat maradjon a mosogepben ontve, majd inditsunk el egy mosast. Ha a mosogep rogton leengedni belole a cuccot, akkor mi a helyzet?

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#62021) pjen válasza Aaron14 (#62020) üzenetére


pjen
félisten

Nincs olyan opció, hogy vízben marad, öblítő stop?

(#62022) BBéci válasza st6969 (#62018) üzenetére


BBéci
titán

Miért csak azt a kettőt veszed számításba? Családomban, ismerőseim között a Bosch-ok váltak be leginkább. [link]

#62019pjen
Azt írtad: havonta. Az időnként lehet 4-6 havonta is, azon nem lepődtem volna meg.
Ettől függetlenül érdemes a csapvízen kívül valami másból készíteni a kávét, hatalmas ízjavulás érhető el. Amíg nem próbáltam, elképzelni sem tudtam.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62023) st6969 válasza BBéci (#62022) üzenetére


st6969
őstag

26 ezerért vettem a Tefalt, és nem esett jól, hogy 2 év 1 hónap után kukázni kell. Hasonló összeget gondoltam volna az utódjára, de a Bosch legalja ennek duplája. Ezért nem kalkuláltam vele, pedig nézegettem.
Persze, lehet, nem véletlen, hogy ennyit kérnek érte...

(#62024) robaGB10


robaGB10
tag

Turmixgépet szeretnénk, 10-15e környékén mi az ajánlott?

(#62025) BBéci válasza st6969 (#62023) üzenetére


BBéci
titán

Egy valóban jó minőségű vasaló kerül annyiba, amennyiért a Tefal gőzállomást vetted. Bár ettől még elfogadhatatlan, hogy annyira rövid ideig bírta a gyűrődést.
Valami furcsaság történik a Bosch háza táján, a honlapon nincsenek vasalók és a Media Markt kínálatából is eltűntek.
Megszüntették a vasalók forgalmazását, ezért aki mostanában szándékozott venni, az gyorsan csapjon le azokra, amik még kaphatóak!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62026) BBéci válasza BBéci (#62025) üzenetére


BBéci
titán

Itt hatalmas a választék: [link].

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62027) psion2101


psion2101
tag

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy van nekünk egy 12 éves Fagor mosógépünk.Mostanában nem igazán szeretne centrifugázni a program végén meg akkor se nagyon ha külön azt kapcsoljuk,hogy centrifugázzon.Mi a diagnózis szerintettek?Mennyi lehet hátra neki?

(#62028) Aaron14 válasza pjen (#62021) üzenetére


Aaron14
őstag

Nem arra gondolok, hogy program közben engedi le a vizet, hanem sok mosógép már úgy kezdi a programot, hogy először leenged és csak utána tölti fel vízzel a rendszert. Ezt szeretném elkerülni.

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#62029) BBéci válasza psion2101 (#62027) üzenetére


BBéci
titán

"Azt szeretném kérdezni,hogy van nekünk egy 12 éves Fagor mosógépünk."
Ez nem kérdés, hanem állítás. ;]

Az utána következő kérdésre egyrészt szerelő, másrészt jósnő tud válaszolni. ;)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#62030) Aaron14 válasza psion2101 (#62027) üzenetére


Aaron14
őstag

Nem lehet, hogy kevés benne a ruha? Nekem a felültöltős Indesit csinálja azt, hogy ha pl. 1db nehezebb pulcsit szeretném kimosni, akkor centrizésnél már elvérzik. Egyszerűen nem centrizi ki. Valószínűleg nem elég stabil hozzá a gép és felborulna. :DDD

Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

(#62031) Csabroncka válasza polonic (#62010) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A szappan/öblítő/mosószer maradékot a trisó oldja fel, a vízkövet a citromsav. Alapvetően nem feltétlen kell többször ismételni elég évente 1x, de a trisó-val ahogyan írva vagyon, simán mehet egy 3+ órás áztatós főzőmosás (>90°C) a hőmérséklet és az idő a kulcs, nem a folyamat ismétlés, vízkőoldásra 60 foknál nem szabad több, mert a szerves savak lebomlanak, nem lesz elég hatékony!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#62032) Digitalpimp válasza psion2101 (#62027) üzenetére


Digitalpimp
senior tag

Lehet szénkefe kopás, de akár jeladó, elektronika baja is.

"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa

(#62033) st6969 válasza BBéci (#62026) üzenetére


st6969
őstag

Köszi a linket! :R
Szégyen, hogy lényegesen olcsóbb kint. Van Németországban élő ismerősöm, lehet, hogy vetetek vele egyet...(bár az jobb lenne, ha szállítanának ide).

(#62034) Bobby81 válasza herdsman12 (#61985) üzenetére


Bobby81
tag

Mi ki tudjuk mosni és a tömítésekkel is minden rendben, de elfogadom hogy a citromsav is tökéletes erre a célra! :DD

(#62035) herdsman12 válasza Bobby81 (#62034) üzenetére


herdsman12
őstag

Bocs, ha direkt vagy mazochista, akkor nem szóltam. :DD

(#62036) Intel fan11


Intel fan11
őstag

Sziasztok! Hutonkon azt vettem eszre h a hutokompresszor egy ik ilyen csovebol v nem tom pontosan honnan ezustos szinu trtymos vmi folyik. Ez mi lehet?

Masik: szaritogepem eros csikorgo fem a femen futo hangot ad. Csapagyas lehet? Draga mulatsag lesz?

[ Szerkesztve ]

Battletag: hojszi#2983

(#62037) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Korábban kerestem akkumulátoros rúdporszivot.
Végül egy akcióban vettünk egy xiaomi 1C-t.
Sajnos nem vagyunk vele megelégedve, főleg az akku kapacitásával, es igazából az alap (nem az emelt) teljesítményével.
Az akku nagyon hamar lemerül, pláne, ha a nagyobb teljesítményben használjuk. Ez kb 5 percet jelent.

Keresek olyan porszivot ami erősebb és JÓVAL tovább bírja az akkuja. :R

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#62038) koxx válasza HUTCHDB (#62037) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

(#62039) pjen válasza koxx (#62038) üzenetére


pjen
félisten

Ilyet még nem használtam, de a dyson animal a nagyobbik fokozaton 10 percet se bír az biztos.Nekem van egy Philips Power duóm is, aku időben messze jobb mint az animal 2/3 áron.

(#62040) koxx válasza pjen (#62039) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

2 akku van hozzá.

(#62041) pjen válasza koxx (#62040) üzenetére


pjen
félisten

Úgy rendben,csak ez a 300k elég elrettentő.

(#62042) koxx válasza pjen (#62041) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

¯\_(ツ)_/¯ Dyson...

(#62043) st6969 válasza HUTCHDB (#62037) üzenetére


st6969
őstag

Az nem normális. Közepesen is bírnia kellene 20-30 percet. Garanciáztatni nem tudod?

(#62044) peppe79 válasza koxx (#62040) üzenetére


peppe79
senior tag

2 akkuval összesen negyed óráig bírja boost fokozaton, az meg megint nem egy nagy truváj. A szívóteljesítményére lennék még kíváncsi, de a 300 ezres ár miatt erre most nem fogok sort keríteni. :N Pedig jó lenne valami erősebb akkus porszívó a kocsibelső takarítására, mert azzal az 1C nem képes megbírkózni. Arra volt csak lehetőségem, hogy a - v11 absolute extra pro-hoz képest - fele akkora szívóerővel rendelkező V8-at kipróbáljam. De sajnos az ugyanolyan puding volt, mint az 1C. :(

(#62045) peppe79 válasza st6969 (#62043) üzenetére


peppe79
senior tag

A ~5 perces üzemidőt a max. fokozatra értette.

(#62046) koxx válasza peppe79 (#62044) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

De hova kell a boost fokozat folyamatosan?

(#62047) BB9000 válasza koxx (#62046) üzenetére


BB9000
senior tag

A boost fokozat folyamatosan azért kell, hogy ne hallja a szomszéd kutya ugatását. :)

(#62048) ribarszki válasza peppe79 (#62044) üzenetére


ribarszki
őstag

Pontosítsunk: 2 akksival a V11 26 percet tud boost fokozaton ami 220aw-t jelent.
A 220 AirWattot tud ami rengeteg, nagyon sok, felesleges, már már értelmetlen. Elektromos fejjel a 220aw mindenre is elég.

De minek használnád a boost módot? Max szőnyegen 1-2 percre amúgy totálisan felesleges. V8on is szőnyegen használom a max módot, ami ott csak 115aw, az esetek 95%-ban a normál módot.
Na most a V11 normál módban 2 akksival 90 percet bír. Min módban 110percet.

Hol a gond? Ezek brutálisan jó számok. Még 1 akksival is 2x végigtakarítod a lakást.

[ Szerkesztve ]

(#62049) st6969 válasza peppe79 (#62045) üzenetére


st6969
őstag

Jogos, felületesen olvastam ezek szerint... :R

(#62050) peppe79 válasza ribarszki (#62048) üzenetére


peppe79
senior tag

Akkor pontosítsunk tovább: a gyári adatlapon szereplő számokat szereti mindenki kikozmetikázni. Ez nem csak a Dysonnál van így, hanem a többi gyártónál is. Mindig a max szívóerőt, és a max üzemidőt emelik ki. Utóbbit meg ugye nem csak a szívóerő növelése befolyásolja, hanem az is, hogy használsz-e motoros fejet, vagy sem, illetve hogy milyen felületen porszívózol (ha egyáltalán porszívózol, és nem csak üresen járatva vizsgálod az üzemidőt). Más a papírforma, és megint más a valóság.

A Dyson válasza az ezzel kapcsolatosan felmerülő kérdésre:

While the Dyson V11 machine will provide a run time of 5-10 minutes on boost (depending on the tool being used and the floor type being cleaned), we encourage use of the Auto mode with the Torque Drive cleaner head with Boost being used for occasional boosts of power. Auto mode will provide a run time of 18-40 minutes and automatically adapt to the floor type being cleaned to give a longer run time and great results across different floor types.

Emiatt mertem 2 akkumulátorral ~negyed órára saccolni a tényleges üzemidőt.

Amikor pedig azt írtam, hogy "jó lenne valami erősebb akkus porszívó a kocsibelső takarítására", azzal rögtön meg is fogalmaztam, hogy melyik területen érzem gyengének az akkus porszívókat. Egy gyerek, meg két kutya mellett sajnos amiket eddig kipróbáltam, pudingnak bizonyultak. Még ha tovább bírta volna az akksi, akkor sem lettem volna előrébb, mert egyszerűen gyengének bizonyult szívóerejük. Nem azzal van gond, amikor egy egyenes felületű szőnyegen kell végighaladni a motoros fejjel (bár az 1C ugye még erre is kevés), hanem azzal, amikor a kocsi keskeny zeg-zugaiból kell kiporszívózni a felgyülemlett port, kutyaszőrt, morzsát, egyéb vicket-vackot. Anno a vezetékes Vorwerkkel kb. 1 óra alatt fullosan ki tudtam porszívózni a kombimat, a Xiaomi 1C-vel, meg a V8-al viszont csak kínlódás az egész.

"220 AirWattot tud ami rengeteg, nagyon sok, felesleges, már már értelmetlen."

Ez már valóban rengeteg, ezért is lettem volna rá kíváncsi, hogy előrébb lennék-e vele. De azt azért tegyük hozzá, hogy ez a szívóerő csak az akkus porszívók közt kimagasló, egy egyszerű vezetékes, alap Miele C1 szívóereje ~300AW.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.