Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53301) spanglee001 válasza imibogyo (#53271) üzenetére


spanglee001
addikt

csak nehogy konkurencia nélkül maradj :DDD

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#53302) megema válasza imibogyo (#53286) üzenetére


megema
őstag

Köszönöm az ajánlatot és (mindeki másnak is) a segítséget! :R

Végül a rögzítő kész meneteit használtam fel, ez tűnt a legjobb opciónak. Az eredmény: egy, kettő

Csak imbusz csavart kaptam megfelelő méretben (és fekete színben), még kitalálom, hogy cseréljem-e kéznél lévő lapos fejű, de sárgás színű csavarra. Ragasztgatás miatt úgyis szét kell még szednem. Sajnos egy lyukat feleslegesen fúrtam ki, mert belül a kijelzőkeret miatt nem fér el az anya, így oda visszament a gyári csavar.

[ Szerkesztve ]

(#53303) imibogyo válasza spanglee001 (#53301) üzenetére


imibogyo
veterán

És ez mi is ez pontosan? :B

(#53302) megema: örülök, hogy összejött...

(#53304) cinemazealot válasza imibogyo (#53300) üzenetére


cinemazealot
addikt

Naggyon jó a befőttes üveges mennyezeti tárolásod! :C

(#53305) imibogyo válasza cinemazealot (#53304) üzenetére


imibogyo
veterán

Köszi! Nem saját ötlet, csak testre-szabtam. :R
Csak még nagyon bővítenem kell a rendszert. :D

Sokkal jobban bevált, mint a szortimentes megoldások (akár a falinál, akár a koffernél) így inkább ilyen irányba fejlesztem majd a tárolásomat tovább. A kofferek és a fali szortiment pedig az elektronikai vackaim tárolását veszik át (már el is kezdődött, ahogy a képen is látszik), mert ezeket ritkábban használom.

Ha kell így is könnyen mobilizálható a befőttes üveg is (12 darab fér el egy rétegben a munkás ládában és két sor fér el összesen, tehát 24 darabot tudok könnyen magammal vinni, hát ennél több akármi elég ritkán kell mondjuk egy kerti kiülőhöz, padhoz, vagy kocsibeállóhoz), viszont sokkal átláthatóbb az egész a különböző tárolók elővétele, nyitogatása, kihúzogatása nélkül. Ráadásul így még por és élőállat védettek is, ami például a ládára nem igaz, mert sűrűn nyitva felejtem akár a földre letéve őket, amit már csak akkor veszek észre amikorra végzek egy csomó pl. körfűrészeléssel. Befőttes üveggel maximum abba az egy-két aktuálisan használt darabba szállhat bele a por ami mondjuk az asztalon van (mivel ugye így nem kell egy fajta csavarért, vagy apró alkatrészért az egész koffert kinyitni.

Arról nem is beszélve, hogy egy 10-üveges befőttes készlet kijön 1200 Ft-ból, tehát relatíve olcsón elég komoly kapacitással növelhető a rendszer, míg mondjuk a nagy koffereim darabja 2900 Ft volt. Ettől függetlenül veszek majd még ilyet is, mert a kofferek között ekkora méretért ez nem rossz ár és még rengeteg apró vackom van, amiknek jó helyük lesz ilyenekben). Valami ilyesmi lesz a cél ezekből. :K

Esetleg a szerszámos koffereimmel együtt valami ilyesmi...

[ Szerkesztve ]

(#53306) Sokimm válasza imibogyo (#53305) üzenetére


Sokimm
senior tag

Csak mint esetlen hobbi barkácsoló teszem fel a bugyuta kérdésem: Nem macera és sok idő, míg hozzájutsz a cucchoz? (kihúz (mint egy fiókot), majd a szortir doboz tetejét kipattint, és utána nyitod... A doboz hátsó feneke jó esetben a polcon kéne maradjon, hogy csak kikapd amit akarsz, de így mindenféleképpen asztalra kell tenned (ha van helyed (magamból indultam ki)). Nem macera ez?

Másképp feltéve a kérdést: Nem lenne jobb egy nyitott tetejű, de szeparált fiók, valami izmos (vas+lemez), vagy rugalmas (műanyag) anyagból?

(#53307) imibogyo válasza Sokimm (#53306) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem. :N Én a sajátomat hasonlóan terveztem meg mint ez a példány csak még úgy 10 centivel mélyebb polccal ami tartja a koffert, hogy a szortiment mint egy fiók ugyan kihúzható legyen, sőt ha kell akkor kivehető is legyen, de mindezt úgy, hogy amikor meg csak gyorsan ki akarok venni valamit belőle, akkor kicsúszva maradhasson a helyén. Ehhez nem kell más, mint hogy ne a szortiment tartsa saját magát, hanem egy teljes kicsúszású pl. rétegelt lemezre legyen ráhelyezve és az tartsa a szekrényben és kis fülekkel a helyén is.

De mint mondtam, ezekbe majd csak a ritkán használt alkatrészeim kerülnek. A sűrűn használt cuccaim úgyis ott lesznek a fejem felett egy karnyújtásnyira és jól átláthatóan (az új műhelyben meg már nem is a fejem felett lesznek). Meg aztán egyelőre bármilyen megoldás jobb lesz a jelenleginél, amikor is hol a földön, hol asztalon, hol a körfűrészen, hol a polc tetején vannak a kofferek.... ;)

Nem lenne jobb egy nyitott tetejű, de szeparált fiók, valami izmos (vas+lemez), vagy rugalmas (műanyag) anyagból?
Ilyen már most is van a műhelyben a szekrényben, csak annak más a funkciója. Ha kialakul egyfajta munkarended, akkor mindennek meg van a legideálisabb funkciója és megoldása. Én látom mind a háromnak az előnyét (szortiment, befőttes üveg, nyitott tetejű fiók), de mindegyiknek másban látom az előnyét és másra is használom őket.

Csak úgy nagyjából ami nekem most a legideálisabbnak tűnik:
Szortimentek - nagyon apró, de nem túl sűrűn használt alkatrészek
Befőttes üvegek - csavarok, kötözők, sűrűbben használt apró alkatrészek
Nyitott fiók - tűreszelők, reszelők, marószárak, méretes csavarok, ömlesztett nem válogatott cuccok, amikben matatni kell (DE mivel ezeket is ritkán használom, ha elkészül egy ilyen "egybeminden" szortiment koffer szekrény amit helyben is tudok használni teljes polc kivétel nélkül, akkor lehet a nyitott fiók funkcióját is megkapja majd ez, mert akkor alig kerül többe abból kiszedni a kellő dolgot és kutatni is lehet benne). :K

[ Szerkesztve ]

(#53308) Sokimm válasza imibogyo (#53307) üzenetére


Sokimm
senior tag

Máris jobban tetszik, hogy a polc is kihúzható (ahogy a linkelt képen látni), mert így már nem kell külön hely az asztalon, ha keresel valamit. :D :R

(#53309) Blabcsi válasza imibogyo (#53300) üzenetére


Blabcsi
senior tag

Hát, van mire nézni. :D :C

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#53310) #33253120


#33253120
törölt tag

Én voltam, gyorsban kellett egy kis villany... :)

(#53311) imibogyo válasza Blabcsi (#53309) üzenetére


imibogyo
veterán

Főleg ha egyszer rend lesz. :( Hétfőn igyekszem majd valamit fakítani, mert akkor leszek szabadnapos. Jó lenne kicsit elrendezni a dolgokat és pár új polcot is kellene készítenem.

(#53310) T_chris: amikor a funkció találkozik a formával...
Rettentő elegáns megoldás. ;] :P

(#53312) cinemazealot válasza #33253120 (#53310) üzenetére


cinemazealot
addikt

:R Elképesztő mázli, hogy a Schuko villa pont beleillik a fi relé aljzatába. Vagy ez direkt lett így tervezve?

(#53313) #33253120 válasza cinemazealot (#53312) üzenetére


#33253120
törölt tag

Passz. Ez bizony egy régi felismerés, csak most lett róla fotó. 1-2 évente kell ilyen.... :)
Más. Ha már barkács, gány.... Láttam ma egy kocka ladát, rozsdamentesből csinált "zokniszárítóval" (spoiler) csak éppen mindig volt valaki arra, én meg nem akartam látványosan fotózni.
De a napokban tuti sort kerítek rá. :)

(#53314) ddjtomyy


ddjtomyy
tag

Sziasztok nem tudom jo helyre irok-e vagy sem... de hatha tud valaki segiteni

Nem is tudom hogy magyarazzam el... a gep hazanak a hatan ahol jon ki a a PCI-s eszkozok, na ott van az a racs fele (csatolok egy kepet hatha ugy erthetobb lesz) annak mi a neve? olyat lehet valahol venni? vagy csak ha tonkreteszek egy hazat?

[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

Tomy

(#53315) cinemazealot válasza ddjtomyy (#53314) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ennek a "bővítő kártya hátlapnak" a pozíciója pontosan be van lőve az adott ház alaplapi felfogató csavarjaihoz és az alaplap síkjának magasságához. Ezért ilyet csak akkor érdemes külön (és nem házzal egybeépítve) beszerezni (ha egyáltalán lehet), ha pont a DIY házépítés a cél.

(#53316) ddjtomyy válasza cinemazealot (#53315) üzenetére


ddjtomyy
tag

Hat az asztalba szeretnem beepiteni a PC-t es azert lenne ra szuksegem...

Tomy

(#53317) creation válasza ddjtomyy (#53314) üzenetére


creation
senior tag

Szervusz,

Ahogy az előttem levő is írta, többnyire házzal együtt tudod beszerezni, DE ha van olyan PC szervíz/bontó a közeledben, ahol normális az eladó, akkor nem elképzelhetetlen, hogy tud neked hasonlót adni, mint amit keresel. Ha van mintád, vidd magaddal, ha nincs, akkor vidd az üres házat, miután lezsugáztad vele, hogy fog e adni vagy sem.

:R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#53318) ddjtomyy válasza creation (#53317) üzenetére


ddjtomyy
tag

Szia :D

De nincs hazam az a baj :D ha kulon nem lehet venni... akkor lehet veszek egy hasznalt hazat es kiveszem valahogy abbol ha nincs mas mod :D

Mivel ahogy mondom az asztalba szerelem a PC-t es oda kellene valami megoldas... ha van valami otlet szivesen meghalgatom, es megfogadom :D

[ Szerkesztve ]

Tomy

(#53319) creation válasza ddjtomyy (#53318) üzenetére


creation
senior tag

Akkor még jobb.

Irány az első PC bontó/szervíz és vételezz annyit belőle amennyi egyformát csak tudsz. :R

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#53320) ddjtomyy válasza creation (#53319) üzenetére


ddjtomyy
tag

Koszonom :D azt fogom tenni :R :R :R

Tomy

(#53321) spanglee001 válasza ddjtomyy (#53320) üzenetére


spanglee001
addikt

van modding topik a ph-n :K nem egyszerű művelet asztalba építeni a gépet, én is próbáloztam vele, nagyon szép lett volna, de sajna meghaladta a tudományom, így menetközben leegyszerűsítettem a dolgot [kép] [kép] :DDD
jofogás ingyen gépház vagy 1-2 k abból alaplapi tálcával együtt kiszeded a pci kártyatartós cuccot, de beépítésnél figyelni a derékszögre, mert nem fog pászolni :W
de egyébként azzal mit fogatnál? vgát csak? egyszerűbb egy riser kábel és bárhová szerelheted a cuccokat akkor nem bajlódni az alaplapi tálcával sem, és szebb is lesz.

[ Szerkesztve ]

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#53322) ddjtomyy válasza spanglee001 (#53321) üzenetére


ddjtomyy
tag

Igen, csak 1 darab VGA lenne, jo megveszem ezt a cuccot de utana hova teszem? csak kene valami....

Tomy

(#53323) spanglee001 válasza ddjtomyy (#53322) üzenetére


spanglee001
addikt

bárhová, 2 kampóval felakasztod, vagy csak simán leteszed az alaplap mellé, vagy egy madzagon lógatod valahová :DDD

de lehet igényes is :K

[ Szerkesztve ]

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#53324) cinemazealot válasza ddjtomyy (#53322) üzenetére


cinemazealot
addikt

+1 a riser kábelre! :K Ezzel nem kell az alaplapot és a VGA kártyát milliméter pontosan összeillesztened. A kártya lehet bárhol az alaplap közelében, akár vele párhuzamosan is (alatta, fölötte, mellette). Elég csak odafogatnod a hátlapi csavarhely mentén a kivágott szellőző/csatlakozó nyílás elé, oszt jóccakát. Arra viszont vigyázz majd, hogy bárhova is teszed a VGA-t, levegő utánpótlása azért legyen.

(#53323) spanglee001
Az igen! :DD

[ Szerkesztve ]

(#53325) ddjtomyy


ddjtomyy
tag

Ez nagyon jo ötlet! :Y

Nagyon szépen köszönöm srácok! Sokat segitettetek! NAGYON HALAS VAGYOK! Megint ezer s meg egy otletem támadt! Legyen szép napotok :D :R

Tomy

(#53326) ddjtomyy


ddjtomyy
tag

Még valami srácok ha PCI 1x-re közöm ra a Vga-t marmind ugy értem hogy a riser az PCI 1x-bol csinál 16x, az gond igaz?

Tomy

(#53327) spanglee001 válasza ddjtomyy (#53326) üzenetére


spanglee001
addikt

a modding topikban tudnak majd válaszolni erre, sok modder használt már ilyen összekötőt, nemrég is téma volt :K

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#53328) ddjtomyy válasza spanglee001 (#53327) üzenetére


ddjtomyy
tag

Rendben, köszönöm :)

Tomy

(#53329) huliganboy


huliganboy
addikt

PCI-E 1x foglalatba PCI-E 16x videokártya projekt.. (abszolválva)

Nem volt más csavar na... :B :DDD

(#53330) Atomantiii válasza huliganboy (#53329) üzenetére


Atomantiii
őstag

De miért áll annyira ferdén?

(#53331) donmackó válasza Atomantiii (#53330) üzenetére


donmackó
őstag

Mert kiáll ott egy szalagkábel vagy ilyesmi, és a csavarhelynél sincs a helyén.

Release the cable hounds!

(#53332) Aladaar válasza imibogyo (#53296) üzenetére


Aladaar
tag

Ahogy mondani szokták, egy szabad országban egy szabad ember azt tesz... amit szabad neki. :)

(#53333) huliganboy válasza Atomantiii (#53330) üzenetére


huliganboy
addikt

Nincs meg a lefogató, a bele tett csavar meg elnyomta, de működött. Azóta cserélve :D

(#53334) donmackó


donmackó
őstag

Gyerekjáték javítás:

De mivel?:

Release the cable hounds!

(#53335) Atomantiii válasza huliganboy (#53333) üzenetére


Atomantiii
őstag

Oké :))

(#53336) imibogyo válasza Aladaar (#53332) üzenetére


imibogyo
veterán

:R

(#53337) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

Van ez a két csati, össze akarom házasítani őket egy karmantyúval. A kérdés: tud erre a 90 fokos csatira vágni valaki g1/4 menetet? Mert ezen valamilyen más menet van... :S

Ugye csak a 90fokos csatlakozóra kellene g1/4 menetet vágni, mert a másik csatin az van gyárilag. Valaki meg tudná csinálni közületek? 2 dbról lenne szó :U

Szerk.: ja, és SoSbe kéne! :)

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#53338) huliganboy válasza Satyricon (#53337) üzenetére


huliganboy
addikt

Nem biztos hogy el bírja a 90 fokos anyaga azt a menetet.

(#53339) Satyricon


Satyricon
addikt

Nem vagyok szakértő, de szerintem el fogja bírni, mert azon a részen vastagabb az anyag

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#53340) NEMO1968 válasza Satyricon (#53337) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Mi lenne, ha inkább egy közdarabot csináltanál?
A furat egyik végén a g 1/4 menet, a másik végénpedig a másik fajta menet.
Nehezebb kicsit a furatba menetet vágni, de nem megoldhatatlan.
Nagy valószínűséggel menetfúrókat is lehet találni hozzá.

[ Szerkesztve ]

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#53341) Satyricon


Satyricon
addikt

Vettem negyed colos karmantyúkat, akkor érdemes lenne abba fúrni olyan menetet, mint ami a 90 es xsatin van? De egyelore fogalmam sincs, milyen menet lehet O.o?

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#53342) Atesz 666


Atesz 666
aktív tag

Üdv mindenkinek.

-A régi textilbőr bevonatú iroda székemen elkezdett hámlani a bőrfelület.
-Én gondoltam szólok egy kárpitosnak,hogy a hibás felületeket húzza át valami hasonló anyaggal,de szerintem ez elég drága megoldás lenne?
-Kidobni meg nem szeretném ,mert amúgy nagyon kényelmes.

Kérdés:

-Mivel lehetne valahogy házilag renoválni a hibás részeket? :F

A válaszokat és az esetleges építő jellegű ötleteket előre is mindenkinek nagyon köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#53343) Sokimm válasza Atesz 666 (#53342) üzenetére


Sokimm
senior tag

Ezek a székek (ha minőségi darabok), akkor pár csavar (kis olajos kézimunka) után szétszedhetők, a régi kárpit szögbelövő (tüske?)-vel van felfogatva, amit lapos csavarhúzóval leszedve, új masszív kárpitanyagot bármikor tudsz te is rátenni. (én is így oldottam meg, az amúgy nem valami szép széket, de a kárpitválasztásom azért esett erre, mert nem látszik a kosz rajta 10 év múlva sem :D)

Ha kell valakinek, eladó a szék (csak útba van :\). :D


nagy méret

(#53344) Kernel válasza Atesz 666 (#53342) üzenetére


Kernel
nagyúr

Már vagy 20 éve vittem kárpitoshoz ilyen dolgokat, akkor meg voltam elégedve a munkadíjjal, megérte és profi is lett.

A kárpitot magam vásároltam, szerelési munkákat is én csináltam.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#53345) Gyíkac válasza Sokimm (#53343) üzenetére


Gyíkac
aktív tag

grat

[ Szerkesztve ]

(#53346) S.Y.S. válasza Atesz 666 (#53342) üzenetére


S.Y.S.
aktív tag

Nekem is szétment, vettem itt, ilyen műbőrt és újra húztam, hasonló módon, ahogy azt lentebb írták. Nem szedtem le az eredeti kárpitot, hanem a felváló műbőrt szaggattam le és a szövetre tettem az új műbőrt, még kényelmesebb lett a plusz rétegnek köszönhetően.
Előtte:

Utána:

(#53347) Atesz 666 válasza S.Y.S. (#53346) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

Üdv.

Nekem ilyen volt az előző iroda székem.
-Nagyon kényelmes volt.
-A karfáján és az ülőfelületének az elülső részén volt a hámlás.

-Csak az a baj,hogy már szét szedtem és elpakoltam.

-És ilyet vettem most helyette.

-Ez is nagyon kényelmes.

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#53348) makro válasza S.Y.S. (#53346) üzenetére


makro
aktív tag

Nekem is hasonló székem van, és pont így kopik a műbőr :O

Gondoltam elviszem kárpitoshoz, de ez olcsóbb megoldásnak tűnik. Tudnál esetleg egy olyan linket feltenni, ami nem a képre mutat, hanem a termékre?

(#53349) Blabcsi


Blabcsi
senior tag

Irodai szék kárpitozását vállalom Debrecenben! :D

https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal

(#53350) #33253120 válasza Blabcsi (#53349) üzenetére


#33253120
törölt tag

Lassan már azt kell kérdeznem, hogy mi az amit nem vállalsz?
Csak azt ne monnd, hogy az ácsmunka... ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.