Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86251) Pszihonaranc válasza V/ (#86250) üzenetére


Pszihonaranc
senior tag

Akkor húzhatsz egy vonalat, a "Nekik sikerült" rubrikába :B

Teljes mértékben elhiszem Neked, hogy azt írják a törvények, amit Te is, viszont nem célszerű túl szó szerint és mereven ragaszkodni hozzájuk, hisz számtalan esetben tér el a gyakorlat az elméleti törvényi szabályozástól az élet szerteágazó területein. Sőt, van, hogy logikai ellentmondásba keverednek egymással vagy éppen a gyakorlattal. Sajnos ez nem örömteli dolog, de mindig így volt / lesz.

Nálam így nézett ki:
Kaptam még csomag országba étkezése előtt üzenetet (dhltől) hogy vegyem fel a kapcsolatot velük e-mailben, egy bizonyos hivatkozással az üzenet tárgyában.
Megtettem.
Utána jött egy adatbekérő (számla, termék megnevezése, értéke) és ezen felül küldték a szállítólevelet szkennelve (waybill azt hiszem)) Itt észrevettem hogy az szerepel, hogy duties/ taxes not payed (vagy valami hasonló megfogalmazás) tehát nincs befizetve rá a közteher. Ezt azonnal észrevéve, a kért adatokon felül megadtam továbbá az ioss azonosítót + szöveges magyarázatot.
Vámkezelést nem kellett újból lefolytatni, mivel még előtte történt meg a levelezés.

Hogy mehetett a vámolás a normális folyamatban, ha a kereskedő sehol nem tüntette fel az ioss azonosítót, nekem pedig semmilyen költséget nem kellett fizetnem átvételkor? Ha egy így működik mi szükség van egyáltalán feltüntetni? Hisz anélkül is megy flottul minden.
Érted? Ha én nem adtam meg, senki nem adta. Ha nem adta meg senki és semmi költségem nem volt, akkor minek is kell megadni az ioss azonosítót? Itt valami nem stimmel. Csak tőlem tudhatták. Vagy szerinted felvette a dhl az ebayyel / ebay eladóval a kapcsolatot és tőlük kérték ki? Esetleg tudták "fejből" és automatikusan alkalmazták? Ilyen jófejek? Ha igen, akkor gondolom soha senkinek nincs semmi import költsége 150€ alatt a dhl-lel, ha előre rendezte az áfát.(?)

"EU-s szabályozás vámolásról, a vámtörvény és a magyar áfa törvény a jogszabályok amelyek az IOSS rendszerrel kapcsolatosan meghatároz dolgokat, és akinek van IOSS azonosítója az köteles feltüntetni, megadni, az hogy elmulasztja az nem azt jelenti hogy nem kell."

Kötelessége a kereskedőnek feltüntetni, de nem teszi. Semmi következménye nincs. Ennyit a törvényről tulajdonképpen.

Szerintem elég kaotikus és behajthatatlan ez a téma, így a kellő rugalmasságot meg kell engedni. Nem szabad túl mereven. Ebből fakadóan nyugodtan próbálkozzanak a hasonló cipőben járó fórumtársak. Csak akkor garantált, hogy esélytelen és fölösleges, ha már a 0. Lépésnél feladja a merevség, pesszimiuzmus miatt.

(#86252) kokokka válasza Pszihonaranc (#86251) üzenetére


kokokka
őstag

Most jött meg a csomagok UK-ből DHL-lel. Soha többet nem rendelek így. 53 fontos kiadásomra még rápakoltak 12000ft-ot Áfa+DHL eljárási díj címszóval. Inkább keresek más forrást, de ez így nem túl megérős. Igaz, nem eBay, de ez most mindegy is.

(#86253) ojoba1


ojoba1
csendes tag

Sziasztok!

Angliából rendeltem egy kábelköteget aminek a végösszege 94 font lett. Az eladó feladta amit le is tudtam követni az oldalon keresztül. Ugyanúgy jött egy e-mail a dpd-től amiben a csomagszámomat is megkaptam. Ez volt május 15-én.
Jelenleg a rendelések fül alatt a következő dátum és folyamat van:
May 16. - In Transit with Destination Carrier - Submitted for customs clearance

A dpd-n rákerestem a csomagra. A csomagszámom és 3 db referenciaszám alatt a feladónal a köv. szerepel:
Maersk
Damsluisweg 40
1332ED Almere
Hollandia

Termék 328.

Hívtam a dpd csütörtökön ahol közöltek velem, hogy a csomagot még nem adták fel.
Kérdezném, hogy mit tudnék most tenni?
Lehet, hogy ez teljesen normális most rendelek Angliából először.

Köszönöm!

(#86254) V/ válasza ojoba1 (#86253) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Egyesült Királyságból vámolás után ki kell jönni, az EU-na belépéskor vámoltatni, mert ezek az adminisztrációk kötelezőek akkor is ha nincs vámtarifa meghatározva az adott termékre és azután kapja meg a DPD kézbesítésre, ez az idő néha hosszabb, a Brexit óta.
Szerintem téves információt kaptál, mert ez úton van csak még nem került a DPD-hez, ez nem azonos azzal hogy nem adták fel. A Chronopost csinálja az EU-ba történő beléptetést

[ Szerkesztve ]

(#86255) ojoba1 válasza V/ (#86254) üzenetére


ojoba1
csendes tag

Köszi a gyors válaszodat! Akkor várnom kell!

(#86256) ssj4vegita


ssj4vegita
csendes tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy 2022 nov. 3-án vettem egy új autóalkatrészt az ebayen. Nov. 10-én szállították ki. Németországi eladótól jött. Az értéke 277 Eur. Cikkszám szerint jó az autóhoz. Illetve ilyenkor mindig duplán megerősítem az eladóval is vásárlás elött, hogy tutira jó lesz-e (nem az első eset hogy ilyet vettem már).

Nemrég derült csak ki, hogy annak ellenére nem jó bele, hogy cikkszám szerint jónak kellene lennie. Az eladó leírásában az van, hogy 1 hónapos return windowt vállal. Persze tudtam, hogy ebből már rég kifutottam, de volt már ennek ellenére jó tapasztalatom normális eladókkal, így leírtam neki mi a helyzet és kértem azt, hogy vegye vissza. Leírtam azt is, hogy még most is zsír új, olyan ahogyan elküldte, mert be sem lehetett építeni. Meglepődve tapasztaltam, hogy totálisan leszarja a helyzetet, mivel szerinte ez 100% jó a cikkszám alapján így nem veszi vissza. Hiába küldtem fotót is arról, ahol egymás mellé raktam azt, amit küldött és azt ami a kocsiban van. Egyértelműen látni lehet rajta miért nem lehet beszerelni. És hiába próbáltam többször is normális hangnemben tárgyalni vele lehetséges megoldásokról, válaszra sem méltat azóta, hogy a fentit leírta. És ez egy 100%-os eladó.

Sajnos a 180 napos PayPal ügy indításból is kiestem már időközben (205 nap telt el a fizetés óta, 198 a kiszállítás óta az ügy indításához képest), így amikor az ügyet megnyitottam május 27-én rögtön le is zárták emiatt. Próbáltam egyezkedni a PP supporttal, de nem hajlandóak exceptiont tenni (már második levelemben kérlelem őket).

Mit lehet ilyenkor tenni?

[ Szerkesztve ]

(#86257) V/ válasza ssj4vegita (#86256) üzenetére


V/
Topikgazda

Még tavaly novemberben megkaptad és csak most májusban került volna beépítésre? Ez azért elég sok idő.
Ha nem magánszemélytől vásároltál és új, nem használt akkor az EU-s fogyasztóvédelmi szabályok érvényesek, azt veheted igénybe.

(#86258) ssj4vegita válasza V/ (#86257) üzenetére


ssj4vegita
csendes tag

Mindig megvettem előre ezeket, nem is volt sose gond velük. Épp novemberben kaptam ráadásul egy 10% kupont, ezért vettem akkor meg, így jobb áron megkaptam. Eddig minden passzolt cikkszám alapján, ez az első ilyen probléma, még a szerelő is mondta hogy cikkszám alapján tényleg ez jön ki, mégse ez való bele. :(
Business seller information Michael Weber Michael Weber Burgstr.31 53937 Schleiden Germany Phone: 02485912924 Email: mww24@t-online.de Link to the online dispute resolution platform of the EU: https://ec.europa.eu/consumers/odr/
Value Added Tax Number: FROM 279881165
Ebből sajnos nem derül ki nekem, hogy most cég-e, nincs benne semmilyen GmbH.

[ Szerkesztve ]

(#86259) V/ válasza ssj4vegita (#86258) üzenetére


V/
Topikgazda

Business seller az nem magánszemély és van adószáma így nem magánszemély, a link az EU-s fogyasztóvédelmi oldal ahol online lehet kezdeni a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#86260) b-max


b-max
aktív tag

Eladtam valamit az ebay-on, ki is fizette, feladtam rendben, de viszont visszajött a csomag, nem kereste. Ilyenkor mi a megoldás? Nem jelentkezett nálam sem .

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#86261) V/ válasza b-max (#86260) üzenetére


V/
Topikgazda

Elméletben vissza kellene adnod a pénzt. Az eBay levont ezzel kapcsolatban mindent tőled?

(#86262) b-max válasza V/ (#86261) üzenetére


b-max
aktív tag

Nem tudom milyen levonásra gondolsz, csak a tranzakciós dijat vonta le.
De mi van a szállitási költséggel?
Illetve kinek kell kezdeményezni?

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#86263) V/ válasza b-max (#86262) üzenetére


V/
Topikgazda

A visszakézbesítésért kértek tőled pénzt?
Úgy adtad el hogy nem a vevő fizette a szállítási költséget? Mert különben nem értem azt hogy mi van a szállítási költséggel. Ha ingyenes szállítással adtad el akkor az a te veszteséged.
Egy verzióban a vevő kezdeményezi hogy nem kapta meg, a másik verzióban mivel nálad van a termék és az ára akkor csak az egyik tartható meg. A vevők nem ajándékképp adják a pénzt.
De előfordulhat hogy meghalt, kórházban van és azért nem vette át, elköltözött.
Én amit tennék hasonló helyzetben hogy rákérdeznék az eBay-en keresztül hogy akkor mi a szándéka, ha nekem fizetni kellett a szállítónak hogy visszakézbesítsék, azt természetesen levonnám a visszatérítendő összegből és ezt a kapott számlával, nyugtával igazolnám felé.
Ha nem reagál 1 héten, 10 napon belül akkor leállok.
Egyébként meg a pénz visszaadását jelezném az eBay-nek hogy sikertelen lett az eladás mert visszajött a termék, a pénzt visszaadtam és írják jóvá, sztornózzák a levont jutalékot.

[ Szerkesztve ]

(#86264) b-max válasza V/ (#86263) üzenetére


b-max
aktív tag

A vevő fizette, azért kérdem, hogy ilyenkor mi van vele? Mert teljeen értelemszerű, hogy visszadom a termék árát, de mi van a szállitással, amig elküldtem neki, erre gondoltam.
Ebayen amúgy nincs jutalék, ha jól tudom, tehát ilyen formában ott nincs veszteség.

[ Szerkesztve ]

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#86265) V/ válasza b-max (#86264) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs jutalék? Minimum 14% ha külföldi a vevő. Én 24%-al számolom a költséget egy eladásnál. Nézd csak meg a számlázást.
Ha ő fizette a szállítási költséget akkor az is visszajár, egyedül ha tőled kértek volna pénzt hogy kézhez kapd a visszaküldött terméket az vonható le.

(#86266) b-max válasza V/ (#86265) üzenetére


b-max
aktív tag

nem tudom, hol lehet megnézni?
nekem csak egy minimális tranzakciós díjat vontak le, tehát az eladó amit kifizetett azt szinte mind meg is kaptam.

[kép]

[ Szerkesztve ]

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#86267) V/ válasza b-max (#86266) üzenetére


V/
Topikgazda

5 % - 14 % a minimum jutalék az eladott dologtól függően és erre jöhet még a 1,6 - 3,3 % nemzetközi díj ha nem Németországban veszik meg. Szóval akkor kaptál talán kedvezményt?
A Verkaufskosten az Értékesítési költségek így csak van jutalék.

[ Szerkesztve ]

(#86268) b-max válasza V/ (#86267) üzenetére


b-max
aktív tag

Nem tudom, azért kérdem, mert tőlem nem vonnak, bár igaz, régebben szoktak. Ami ott fel van tüntetve az a utalási költség, arra gondolok.
Szerintem megszűnt a jutalék magánszemélyek részére.

Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is

(#86270) V/ válasza b-max (#86268) üzenetére


V/
Topikgazda

Lefordítottam hogy mit jelent, nem utalási költség, az a übertragungskosten.
Hát ha megszűnt volna az nagyon érdekes lenne, mert akkor nem javították ki a költségekről szóló oldalakat és utoljára emelésről küldtek tájékoztatót.
Mondjuk abban igazad van hogy a 2023 március 1 előtt meghirdetett és el nem adott termékek esetén a magánszemélyektől nem kér a német eBay jutalékot, ha EU-ban él, de az értékesítési díj az nem utalási díj mert az eddig nem volt, a pénzt kiutalásáért nem nekünk kellett fizetni.
On eBay, the cost of selling internationally is going down! As a private seller, you can now benefit from a 0% Final value fee on all items listed on ebay.de, in addition to the 3% International selling fee. The changes also applies to all items already listed.
Ez elkerülte a figyelmem, így részben igazad van, csak 1,06 € ba került az eladás ami 3,2 %-os díj. (utalási díjnak sok lenne)
De csak a német eBay esetén van ez.

Viszont ha fenntartják azt hogy a magánszemély nem fizet jutalékot, az üzleti fiók tulajdonosok meg igen, akkor az eBay költségeit az üzleti eladók fizetik meg amelyek felmerülnek egy magánszemély termék hirdetése kapcsán, ez azért pofátlanságnak tűnik nekem. Mindkét kategória pénzt akar keresni, de azonos eladási ár mellett a vállalkozás kevesebbet tesz zsebre.
Elég unortodox vállalkozás vezetés, mert mi van ha a céges eladók elhúznak és maradnak ai ingyenesen eladók, eddig is csökkent a bevétele az eBay-nek, ha még jobban csökken az miért is jó? Csődöt lehet jelenteni? Azért Németországban börtön jár.

[ Szerkesztve ]

(#86271) ojoba1 válasza V/ (#86254) üzenetére


ojoba1
csendes tag

Írtam az ebay-nek, hogy szerintem a csomaggal történt valamint mit csináljak, kinél érdeklődj a küldemény felül. Reggelre jön az e-mail, hogy szerintük is elveszett a csomag ezért nem történt semmi státuszmódosítás már több,mint 2 hete. Visszautalják a kifizetett pénz. Paypal-től érkezett egy e-mail, hogy utalták de nem érkezett még meg...
Jobb lett volna ha a rendelt áru jön meg.
Elveszhetett tényleg vagy ilyen lassú a vámolás Angliából már 3 hét is letelik lassan.

(#86272) V/ válasza ojoba1 (#86271) üzenetére


V/
Topikgazda

Lassú a kijövetel is, a Brexit-el meglőtték magukat ezen a téren, is. Akár 2 hét is lehet.
De egy másik probléma az ha hiányos a szállítólevél információ és az EU-ba a beléptetést nem tudják megcsinálni. Ha nem postai a szállítás akkor a Crhonopost végzi a vámolást és ők adják át a DPD-nek. Nekem egy csomagom visszament az eladóhoz, mert a Chronopost (szerintük) több alakommal küldte az értesítőt hogy a vámolási költséget fizessem meg, de sem sms-t, sem e-mailt (ezt persze nem tudtak küldeni mert nem volt meg nekik az e-mail címem, mert azt az eBay nem osztja meg az eladóval és tőlem meg nem kérte el) nem kaptam meg, így mivel nem fizettem visszaküldték.
A DPD semmit nem segített azt mondták hogy nem tudnak, de szerintem ez nem igaz, mert a két cég partneri kapcsolatának többnek kell lenni annál hogy csak átveszik a csomagot és itt kézbesítik és egyébként meg nem kommunikálnak egymással.

(#86273) Xarina


Xarina
aktív tag

Sziasztok! Kellene néhány cucc Kinából. Viszont mostanában alig leszek otthon. Az elkövetkező hetekben 2 hét, 2 hét, 3 hét intervallumban külföldön leszek, közte 1-1 hetet itthon. Meg tudja valaki mondani, hogy ha nem vagyok itthon mikor érkezik, akkor utána meddig tárolják a postán? Sima magyar küldeményeknél úgy tudom 10 nap, nem tudom ezeknél ugyazaz a helyzet vagy más szabályok vonatkoznak rá. Nehogy még azelőtt visszaküldjék, mielőtt hazaérek. Sajnos más címre rendelni nem opció.

(#86274) V/ válasza Xarina (#86273) üzenetére


V/
Topikgazda

15 nap, ha a Magyar Posta fogja kézbesíteni, ha nem ők akkor kevesebb

(#86275) Xarina válasza V/ (#86274) üzenetére


Xarina
aktív tag

Az kiderül valahonnét ki kézbesíti még rendelés előtt? vagy után? Mostanában hozott már futár is cuccot, de egyszer még foxpost automatába is berakták.

(#86276) V/ válasza Xarina (#86275) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha kapsz nyomkövetési azonosítót abból ki szokott derülni.

(#86277) ojoba1 válasza V/ (#86272) üzenetére


ojoba1
csendes tag

Köszönöm a felvilágosítást. Az eladó csak pozitív visszajelzéseket kapott (171 db).Tudnia kellene, hogy mit kell csatolnia egy Eu-ba történő csomagfeladáshoz. Royal Mail-en keresztül adta fel kinn ha jól emlékszem. Ha megérkezne véletlenül, akkor megírom mindenképp. :) Köszönöm!

(#86278) V/ válasza ojoba1 (#86277) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha Royal Mail lett volna akkor ott amikor megrendeli minden ilyen dolog megadható, meg kell adni az eBay vásárlás azonosítóját, így összekötik a vámolási dolgokkal és maximum 2 héten belül úgy megkapod hogy a Magyar Postának csak 399 Ft kezelési díjat fizetsz, mert megvan a vám-árunyilatkozat, megvan hogy IOSS vásárlás volt (az áfát kifizetted). De DPD-t emlegettél, ők nem a Royal Mail partnere, így nem azzal lett küldve.

(#86279) ojoba1 válasza V/ (#86278) üzenetére


ojoba1
csendes tag

Royal Mail: 110A9025C36
Globális: UPAAH000000049453045
A nyomkövetési számra kattintva ezt látom.
Igazad van. DPD-től kaptam magyar nyelvű levelet.

(#86280) V/ válasza ojoba1 (#86279) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem postai azonosító a szállító megnevezése nem jó, mert ez Rx999999999GB forma és a csomag azonosítójuk sem ilyen. De persze nem számít.

[ Szerkesztve ]

(#86281) Robyka


Robyka
aktív tag

küldtem németbe csomagot, tracking azt mutatja hogy a kézbesítés nem lehetséges, címzett nem volt a kézbesítési címen, a kiszállító értesítőt hagyott h sikertelen.

ilyenkor mi van?

(#86282) V/ válasza Robyka (#86281) üzenetére


V/
Topikgazda

Az értesítésben szereplő helyen és ideig átveheti. Mi lenne? Te mindig otthon vagy ha visznek csomagot, ajánlott levelet? Ha nem veszi át akkor visszaküldik. De amikor feladtad vagy láttad hogy megérkezik írtál neki egy értesítő üzenetet hogy nemsokára kézbesítik neki? Ha nem, akkor tedd most meg.

(#86283) Robyka válasza V/ (#86282) üzenetére


Robyka
aktív tag

én oda kérem a csomagot ahol át is tudom venni, amikor feladtam megadtam a nyomkövetési számot neki innentől kezdve tudta hol a csomagja, ha meg nem veszi át ne küldjék vissza nincs ilyen opció.

(#86284) V/ válasza Robyka (#86283) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd nem mindenki nézegeti, de nem érdemes biztosra menni hogy át is veszi?
Mindig szoktam jelezni a vevőknek ha megérkezik az adott településre, mert ha visszajön akkor az nagyon sok kellemetlen munkával jár, ráadásul külföldön sem minden csomagot kell kézbe, személyesen kézbesíteni. Egy gesztus tájékoztatni a vevőt ami értékelési pontot jelenthet.
De a lényeg az hogy ha nem lesz kézbesítve akkor visszaküldik, nem fog ott maradni.

(#86285) animatrix11


animatrix11
őstag

Üdv

Ebayen minden esetben véd a paypal? 0 értékeléssel árul valaki új vr szemüveget jó áron (nem 5-öd vagy 10-ed áron, de jó) ingyenes postával

Köszi!

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#86286) V/ válasza animatrix11 (#86285) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay véd elsőként, ha ott nem sikerülne akkor jön a PayPal, de akkor is az eBay adja vissza a pénzed, mert ők kezelik a PayPal-os fizetéseket abból a PayPal-ra csak a könyvelési rész jut, a pénzből semmit nem kap és az eladó sem rajtuk keresztül jut a pénzhez..

(#86287) luk88 válasza V/ (#86286) üzenetére


luk88
tag

Ugyan ilyen helyzetben vagyok egy másik termékkel, bevállalható akkor teljes mértékben? Legjobb esetben jön árú, legrosszabb esetben pedig a pénzem pár napig máshol lesz, igaz?

(#86288) V/ válasza luk88 (#86287) üzenetére


V/
Topikgazda

Úgy valahogy. Ha bizonytalan vagyok akkor kérdezek valamit a termékkel kapcsolatosan az eladótól, ha válaszol és értelmesen akkor nem annyira kamu.

(#86289) luk88 válasza V/ (#86288) üzenetére


luk88
tag

Megtettem, angolul, saját nyelvén, semmi válasz. Lehet ha leütöm és huzom a fizetést picit akkor reagál.

(#86290) luk88 válasza V/ (#86288) üzenetére


luk88
tag

Végülis megnyertem a licitet, viszont nem jött pár percel később üzenet mint máskor, hogy "You won! Pay now to receive"
Mitöl lehet ez?

(#86291) V/ válasza luk88 (#86290) üzenetére


V/
Topikgazda

Néha késik, de a vásárlási történet a lényeges, hogy a megvett termékek listában legyen benne.
Bár volt olyan is amikor azt a beállítást hogy miről kapj értesítőt a rendszer "megváltoztatta", újra be kellett állítani a témákat.

(#86292) ugri77


ugri77
tag

Sziasztok !
Az eBay esetén a megadott szállításnál van lehetőség tudni hogy milyen lesz a csomag szállítója / azaz elkerülje a Magyar posta pluszfizetős lehetősége /
"FREE Economy International Shipping" legutóbb postNL lett ( ez a szállítási mód "mindig" postNL lesz ?

(#86293) V/ válasza ugri77 (#86292) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem lehet tudni, nincs egységes szállítási mód, hiszen különböző országokban lehetnek az eladók és más-más szolgáltatóval szállíttathatnak, ha az eBay valamelyik szállítási programját (GSP) veszi igénybe az eladó az akkor mindig ugyanazon szállító lehet, de ez persze függ a megvett termék jellemzőitől, mert 250 grammos csomag és egy 20 kg-os nem ugyanazon céggel lesz szállítva adott esetben. A postai szállításra utalás az postai általában.

[ Szerkesztve ]

(#86294) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

12 éve van ebay fiókom eddig csak vásároltam de most eladni szeretnék, viszont az eladási oldalon olyan mintha az USA-ban lennék, nem tudok megadni Európai szállítókat, azt, hogy csak az EU-ba szállítok, EUR-ban kérem a pénzt stb. mi lehet a gond?

köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#86295) V/ válasza adamssss (#86294) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ezt szeretnéd akkor valamelyik EU-s nemzeti oldalon hirdess, német, osztrák, francia, olasz, holland ott van EUR.
Az eBay.com ( a többin is) meg kell adnod egy USA-n (adott ország) belüli alapszállítást és csak azután lehet nemzetköziket megadni.
Összefoglaló 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat résznél erről is van szó.
Ha el akarsz adni akkor meg kell adnod egy bankszámlaszámot is, ami lehetőleg EUR számlaszám legyen, mert arra fogkják kiutalni a pénzt EUR-ban, illetve onnan szednek pénzt a költségekre.

[ Szerkesztve ]

(#86296) nokri


nokri
csendes tag

Sziasztok, az USA-ból most rendeltem először és az Ebay azt írja kézbesítve 06.12-én, de semmit nem kaptam. A Magyar Posta nyomkövetése nem mutat semmit és a DHL-nél sem találom. A kép az Ebay-es "nyomkövetésből" fényképezve. Hol érdeklődjek?

[ Szerkesztve ]

(#86297) V/ válasza nokri (#86296) üzenetére


V/
Topikgazda

Ez a valódi nyomkövetési száma: LW484325217DE
És ezek azt utolsó bejegyzések, gondolom segít, de ez még nincs kézbesítve

[ Szerkesztve ]

(#86298) nokri válasza V/ (#86297) üzenetére


nokri
csendes tag

Köszönöm, ez megnyugtató. Honnan tudtad kideríteni, hogy más a nyomkövetőszám?

(#86299) V/ válasza nokri (#86298) üzenetére


V/
Topikgazda

Az első képen a Next tracking numbers, ez a kereső mutat ilyen változásokat is, az USA-ból jövő küldemények a legtöbb esetben mindig kapnak egy másik azonosítót.
Annyira nem megnyugtató, mert már vinniük kellet volna legalább egy értesítőt az átvételi lehetőségről.

[ Szerkesztve ]

(#86300) balage25


balage25
senior tag

Ajánlatot tettem egy termékre, és erre kaptam egy ellenajánlatot. Szeretném elfogadni, de azt írja, hogy *Fizetésnél vonatkozó forgalmi adók és egyéb díjak felszámítására kerülhet sor.
Ha elfogadom, akkor elvileg köteles vagyok megvenni a cuccot, de nem tudom, hogy mennyi lehet még a plusz költség. Azt sem értem, hogy miért írja a 9059 dollárt az 522 euro összegre.

Most akkor mennyit kell fizetnem a végén?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.