Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86101) V/ válasza kowu91 (#86099) üzenetére


V/
Topikgazda

A szabályok alapján itt nettó árat kellene fizetned és majd az itteni kézbesítő cégnek fizeted az áfát és vámkezelési költséget. De annyira nincs gond vele, mert ha csak beszedné az import áfát az eBay és azután itt valaki kérné akkor az eBay-től vissza lehet kérni, van erre lehetőség (Összefoglaló 17.A.1 pont). Annyi a megkötés hogy csak az áfa kérhető vissza, a kezelési költséghez nincs köze az eBay-nek.

(#86102) V/ válasza Spec (#86100) üzenetére


V/
Topikgazda

Az automatikus vámkezelés díj köteles a Postánál, ezt is írtam az Összefoglalóban. Az Egyesült Királyságból nincs vám, csak áfa.
Sok eladó nem szereti ha nincs nyomkövetve és biztosítva, mert akkor a vevő simán behazudja hogy nem kapta meg és kéri a pénzét vissza, van aki erre utazik. Ha meg elveszbne szállítás közben az olcsó szállítás esetén még az átalány biztosítás sem jár vagy nem fedezi a tárgy értékét, mert neked a pénzt vissza kell adnia ha nem kapod meg, ki az a hülye aki bevállalja ezt a ttrizikót. Vannak helyi specialitások is, pl. Németországból a Német Postával csak csomagként küldhet eladott terméket, levélként nem lehet és az többe kerül.

(#86103) kowu91 válasza V/ (#86101) üzenetére


kowu91
csendes tag

Köszönöm a segítséget! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a szállításnál feltüntetett eBay International Shipping (EIS) mit takar pontosan? Ugyanaz, mint a GSP vagy esetleg ez valami egész más volna?

(#86104) V/ válasza kowu91 (#86103) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem sok különbség van, a GSP esetén az eladó jobban van védve, vásárlóként a GSP-vel kevesebbet kell foglalkoznod mert minden lerendeznek, az EIS viszont olcsóbb szállítási költségű lehet a vevőnek, de ott az eladó kevesebb "szolgáltatást" kap és csak USA székhelyű eladó veheti igénybe.

(#86105) kowu91 válasza V/ (#86104) üzenetére


kowu91
csendes tag

Nekem mint vásárlónak mivel kapcsolatban kell többet foglalkoznom az EIS esetében? A megrendelt terméket gondolom ugyanúgy kiszállítják magyarországra, mindeféle többetköltség nélkül. A 27%-os áfát is kifizettetik velem előre, így feltételezem azt is az eBay intézi.

(#86106) Spec válasza V/ (#86102) üzenetére


Spec
őstag

Igazán nem akarok értetlenkedni, de ha "Az Egyesült Királyságból nincs vám, csak áfa.", akkor mit vámkezelnek rajta? Az a vámkezelés, hogy megállapítják, hogy nincs vám? Mindezt 800-ért? :U

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#86107) kokokka válasza Spec (#86106) üzenetére


kokokka
őstag

Igen. De nem kell érte 800ft-ot fizetni, csak 399-et. Ha van telefonszám és email cím megadva akkor értesítenek, és online kitudod fizetni. Így olcsóbb.

(#86108) Spec válasza kokokka (#86107) üzenetére


Spec
őstag

Hát sajnos nem ez volt. Hanem simán hozta a postás, és kérte a 800-at kézbe.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#86109) V/ válasza Spec (#86106) üzenetére


V/
Topikgazda

Minden esetben az EU-n kívülről érkező termékek esetén be kell nyújtani vám-árúnyilatkozatot és meg kell állapítani az import áfát és beszedni azt ezt tartalmazza a vámolási eljárás és ezért az a cég aki ezt végzi kérhet díjat.
Akkor is ha nincs vám vagy esetleg áfamentessége van. Jogszabály írja elő.
150 € értékhatárig vámmentes és az arra jogosult vagy erre kötelezett kereskedő beszedheti az áfát, amelyet majd továbbít azon adóhatóságon keresztül (ahova bejelentkezett IOSS jogosultként) a vevő országa szerint adóhatósághoz.
Ezen határ összegig csökkentett adattartalmú vám-árúnyilatkozatot kell beadni elektronikus úton a vevő országa szerinti vámhivatalhoz a kereskedőnek, nem a vevőnek. Ezt a szállító cégen keresztül intézik általában.
A Magyar Posta ezért 399 Ft-ot kér ha a vevő online fizeti ki, ha nem tudja online kifizetni akkor meg 799 Ft-ot.
Ha nincs IOSS akkor meg a szállító csinálja a vámolást, ennél a Magyar Postaa küldemény tartalmának értéke alapján sávos díjat kér a vám-árúnyilatkozat és az áfa megállapításáért.
EU-s ország postánként változik ez, van ahol 150 € értékig ha IOSS-os a küldemény semmit nem kérnek, Németországban 1 EUR értékig nem szedik be az áfát sem ( kvázi 5 EUR áfamentes határ) nálunk meg így oldották meg.

(#86110) V/ válasza Spec (#86108) üzenetére


V/
Topikgazda

Érdemes az eladónak megemlíteni hogy amire az eBay egyébként is felhívja afiogyelmét annak megfelelően küldje el ha EU-s országba megy, érdemes emlékeztetni arra hogy a vevő telefonszámának megadást ugye bejelölte és azt is adja meg a küldemény adatoknál,.
Ha az Egyesült Királyságból küldi akkor ott a Royal Mail igényli az címzett e-mail címét, ezt ugyan az eBay nem adja meg neki, de egy képes üzenetben elküldheted, direkt nem írhatod le mert az üzenőrendszer ezt kiszokta szűrni, mert GDPR és közvetlen elérés nem adható meg az eBay szabályok szerint.
Bár a fizetésnél az eladónak szóló üzenetmező tartalmát tudtommal nem vizsgálja szóval oda is beírható. Ha feldolgozó program megfelelő formában megtalálja ezeket az információkat akkor lesz online fizetés a Posta esetén.

[ Szerkesztve ]

(#86111) V/


V/
Topikgazda

(#86112) PMarton0712


PMarton0712
újonc

Üdv mindenkinek, kellemes Húsvétot!

ebay.co.uk-ról szeretnék rendelni egy aukcióval meghirdetett terméket az Egyesült Királyságból (használt laptop, főként "mókolási" célra).

A bizonytalanságot az okozza, hogy bár UK-ból rendeltem Brexit után, sem aukciós terméket, sem szállítási infók nélküli terméket még sosem rendeltem az ebay-ről. Engem is alapvetően a - jelenlegi állás szerinti - £50 feletti költségek érdekelnek. Cél, hogy minél kevesebb/kisebb mértékű ilyen legyen.. :)

Amiket tudok/feltételezek, hogy:

I) Szállítási költség vagy mód egyáltalán nincs megadva Magyarországra.
====> Ezért írtam az eladónak, aki azt mondta, hogy szállít Magyarországra és egy gyors online keresés alapján azt látta, hogy Parcelforce-szal kb. £30-40 lenne.
====> ebay ("Place bid") enged engem licitálni minden gond nélkül.

II) Vámot nem kell fizetnem, ha: vételár+szállítás <= €150 (~£130)

III) ÁFA-t ebay beszedi fizetéskor checkout-nál. ÁFA = (vételár+szállítás)*0,27

IV) Ha az eladó a szállítónak (elméletileg Parcelforce lesz) jelzi, hogy IOSS vásárlás volt, akkor a Magyar Postának nem kell:
====> ÁFA-t fizetnem "duplán", hogy a terméket fizikailag átvehessem. ("Duplán", hiszen az ebay-nek már egyszer meg kell fizetem a checkout-nál a 27%-os magyar ÁFA-t).
====> Kifizetnem a Magyar Postának a jelenleg 4000 forintos "Megbízásos postai vámkezelés"-t sem, legfeljebb a 399/799 forintot
=======> ha nem a Magyar Postának kell a vámkezelés díját kifizetnem, akkor a vélhetően a Parcelforce-nak kell az ebay checkout-nál?

Még egy-két kérdés:
====> ha nincs megadva szállítási mód Magyarországhoz, de az eladó hajlandó ide szállítani, akkor a szállítást is az ebay checkout felületén kell majd kifizetnem?
====> valaki a Parcelforce-nál olcsóbb szállítási módot ismer ami a jelenlegi helyzetre alkalmazható? (A küldemény kb 3.5 kg és 40x30x10 cm).

Egyéb információ: nem PayPal-lal, hanem MasterCard-dal kívánok fizetni az ebay felületén a checkout-nál.

Ha valaki veszi a fáradságot, végigolvassa amit írtam és az egyes pontokon kijavít/kiegészít, illetve válaszol nekem, azt előre is nagyon szépen megköszönöm!

Üdvözlettel,
Márton

[ Szerkesztve ]

(#86113) V/ válasza PMarton0712 (#86112) üzenetére


V/
Topikgazda

1.Kb. annyi a minimum költség az ide szállításnál.
2. Nincs vámra értékhatár az Egyesült Királyságból, Kereskedelmi egyezmény az EU-val vám mentessé tette.
3. Az eBay nem szedi be az áfát, mert nincs szállítás Magyarországra megadva. Szerintem, mert a szállítási cím alapján kalkulálja ki. De annyi lenne amit írsz.
4. Szállítási megrendelőn jelezni kell, a Royal Mail kéri a vásárlási azonosítót is ha Ebay-es IOSS volt és a vám-árúnyilatkozaton is fel kell legyen tüntetve, gondolom a Parcelforce-nál is így működik.
Vámkezelési díj az itteni kézbesítő cégnek lehet, Posta esetén 150 €-ig vagy az IOSS 399/799 Ft vagy az érték szerinti sávos erre (100-144 font közt) 1399/1899 Ft, bár nem tudhatod előre hogy meddig megy fel a licit, most a144 fontig érvényes a 150 € határ.
Az hogy ki a magyar partnere a Parcelforce-nak per pillanat nem tudom, GLS-re emlékszem.
Ha itt kérnék az áfát azután hogy az eBay beszedte, akkor az eBay-től vissza lehet kérni, biztosítanak rá módot.
Mivel használhatod a PayPal-t fizetésre és ha van neked is inkább azt használnám, igaz az eBay kezeli ezt a fizetést is, csak épp több idő áll rendelkezésedre a reklamációra, mint az eBay reklamáció esetén, illetve egy második védelem.

[ Szerkesztve ]

(#86114) PMarton0712 válasza V/ (#86113) üzenetére


PMarton0712
újonc

Kedves #V/

Köszönöm a válaszokat!

Minden költséget figyelembe véve alaposan átgondolom, hogy licitáljak..

Köszönettel,
Márton

(#86115) Beldar


Beldar
tag

sziasztok! Ha üzleti eladótól Némethonból rendelek használt cikket, akkor arra vajon felszámítanak német (19%) áfát? vagy a kiírt összeget kell fizetnem, plusz szállítás?
mert átszámolva 190 ezer forint lenne ez az árucikk, de ha mondjuk 19%-ot még rá kell fizetnem, annyiért vagy kicsit többért de belföldön is megkapom használtan....

[ Szerkesztve ]

(#86116) V/ válasza Beldar (#86115) üzenetére


V/
Topikgazda

Hol számítanak fel használt cikkre áfát? EU-n belülről nem importálsz. Még. Annyit fizetsz mint ami ki van írva és elküldik neked.
Új termék esetén fordul elő hogy benne van az árban a 19 % vagy 27 % áfa és a kapott számla részletezi, de a kiírt pénzt fizeted ki akkor is.
A hirdetésnél van rá utalás egyáltalán?

[ Szerkesztve ]

(#86117) Beldar válasza V/ (#86116) üzenetére


Beldar
tag

Igen, én is így tudom, h használtnál nem számít fel. Lehet csinálok egy próbavásárlást, mit ír ki, ha kosárba teszem. Amúgy igen, van rá utalás, egy sablon-szöveg a cikknél:

Dieser Artikel wird nach §25a UStG differenzbesteuert. Die Mehrwertsteuer ist daher nicht ausweisbar. / This article is subject to differential taxation according to §25a UStG. The VAT can therefore not be shown.

(#86118) V/ válasza Beldar (#86117) üzenetére


V/
Topikgazda

Folyamatosan vásárolok a német ebay-en tegnap 4 dolgot vettem és ma is egyet, nincs áfa csak az új dolgoknál, de az meg benne az árban.

[ Szerkesztve ]

(#86119) Laraxior


Laraxior
titán

Hello!
Régóta van ebay fiókom, szoktam venni és eladni is, most kicsit nagyobb értékű dolgot adtam el, kér az ebay személyes dokumentumot feltöltésre. (Meg mikrotranzakciót a bankomnál, de ezzel úgyfest nem lesz gondja) Feltöltöttem az útlevelem, nem tetszett neki, feltöltöttem a jogosítványom, ez sem. A személyim momentán lejárt, ezért csak ez a kettő elérhető. Azt írja, hogy május 10-ig is kellene abszolválni a dolgot.
Ha nem akarja elfogadni, akkormi lesz az eladott termékem árával? Mert az összeg ott van, csak "processing" alatt.
~650EURról van szó, relatív a nagyobb összeg, de a múlt hónapban a 60EUR-t simán megkaptam, ami szintén eladásból jött. :F
:R

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#86120) V/ válasza Laraxior (#86119) üzenetére


V/
Topikgazda

Május 10-ig csak lesz személyid, ráadásul 8 napon belül intézik és tényleg az kell nekik, mert a pénzügyi teljesítéshez szükséges a hitelesítés. Most naygobb az össszeg és ezért más az eljárás.
Mivel lejárt igazolnod kell magad egy érvényes útlevéllel, annak hiányában a születési anyakönyvi kivonatoddal
Annyi gond az lehet hogy forintos számla esetén lehet hogy bankod vacakol majd az €-os terheléssel. Szóval egy € számla lenne jó, mert akkor abban marad a pénz.

[ Szerkesztve ]

(#86121) Laraxior válasza V/ (#86120) üzenetére


Laraxior
titán

Én úgy tudom, hogy az útlevél ugyanolyan igazoló okmány, mint a személyi, sőt, mivel azt mindenhol elfogadják, ezért gyakorlatilag többet is ér.
3 lehetőségből kettőt küldtem nekik, nem értem mi a probléma. :(
Németországban élek, szóval a német számlával nincs baj. :))

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#86122) V/ válasza Laraxior (#86121) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, nálunk a szig az elfogadottabb, meddig érvényes mert ha az is 6 hónapon belül jár le az gond lehet. Nem a kép minősége vagy olvashatósága volt gond?

(#86123) Laraxior válasza V/ (#86122) üzenetére


Laraxior
titán

Az útlevelem 2030-ig érvényes, a jogosítványom 2034-ig. Most töltöm fel harmadszorra mindkettőt, külön fotók, fényviszonyok... :( ...és nem tetszik neki. :(((

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#86124) norbikah


norbikah
csendes tag

sziasztok,

Első rendelésem ebay-ről.
Adott egy TWS füles Angliából és az egyik oldala nem akar működni (több eszközzel is próbáltam). A töltőkábel illetve a fülesre való "gumiharang" is hiányzik a csomagból.
30 napos visszaküldés játszik az eladó költségére.

Érdemes itt a contact seller-el foglalkozni és tárgyalni vagy egyből indítsam a visszaküldési folyamatot?
Mindenképp minuszban fogok kijönni, mert a posta természetesen felszámolta az áfát, amit már befizettem az eladónak is.
A célom az lenne, hogy az összes forintot visszakapjam, amit ezért a szarért kiadtam.

Köszi.

(#86125) V/ válasza norbikah (#86124) üzenetére


V/
Topikgazda

Elsőként csináld meg azt amit az Összefoglalóban írtam a 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
Küldd el és ha visszakapod az áfát akkor reklamálj minőségi kifogással, annyira én nem lennék abban biztos hogy csak egyszerűen az eladó fizetné.
Ha rögtön visszaküldés reklamáció kezdeményezel az is elsőként az eladóhoz kerül, ha a teljes pénzt vissza akarod kérni akkor viszont az áfa visszaigénylés az eBaytől nem igazán jó mert azt is visszakapod és így nem igazán kérhető az eBay-en beszedett áfa vissza utólag. Gondold át.

(#86126) Laraxior válasza V/ (#86122) üzenetére


Laraxior
titán

Írtam ebay-cseten egy valakivel, (szerintem fickó volt) megoldódott a probléma. Legalábbis úgy tűnik. (Majd ha megérkezik az összeg a számlámra, akkor lesz fix)
Az ékezetekkel volt gond, mert ugye az útlevelem magyar, de a jogsim német, és abban nincsen "á", csak sima "a".
Tehát ha a your total funds és az available fundsnál ott van az összeg, és a payment dailyre van állítva, akkor küldi automatikusan a számlámra ugye?
:R

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#86127) V/ válasza Laraxior (#86126) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, 1-2 nap és a számládon lesz.

(#86128) norbikah válasza V/ (#86125) üzenetére


norbikah
csendes tag

Az áfa visszaigénylős kérelemnek van egyébként valahol nyoma?
Tegnap elindítottam, feltöltöttem mindent, viszont nem találom sehol, hogy bármit is csináltam volna.

(#86129) V/ válasza norbikah (#86128) üzenetére


V/
Topikgazda

E-mail szokott menni.

(#86130) PMarton0712


PMarton0712
újonc

Üdv mindenkinek.

Egy ebay International Shipping (EIS) vs. ebay Global Shipping Program (GSP) kérdésem lenne Amerikából érkező terméknek a vámkezelésével, illetve az egyéb, kézbesítéskor felmerülő "meglepetésszerű" költségeivel kapcsolatban.

USA-ból szeretnék tehát rendelni egy elektronikai árucikket ("Buy it now" formában, EIS-sel szálítva).
Az alábbi költségeket mutatja az ebay a checkout-nál:
Subtotal: $180
Shipping: $57
VAT: $64
Duties: $0
A checkout-nál az ebay ezt is írja: "No additional import charges upon delivery".


A "Duties = $0" illetve a "No additional import charges upon delivery" szöveggel viszont kételyeim vannak, ugyanis hiányzik a VÁM (Customs) és a vámeljárás költsége (Customs Handling Fees) a checkout-nál lévő végleges összegből ("Order total"). (A VAT = $64 kizárólag a szállítás és vételár összegével számított magyar ÁFA).

I. A kérdésem az, hogy akkor a VÁM-ot és a vámeljárás költségét illetve díját kézbesítéskor kell a Magyar Postának kifizetnem, mint VÁM (ami vételár+szállítás)*0,12) illetve "Megbízásos postai vámkezelés" (ami 4000 forint) formájában?

Viszonyításképpen, egy, az ebay Global Shipping Program-ban résztvevő másik terméknél annyi különbséget látok, hogy a termékoldalon szerepel egyrészről az, hogy "International shipping and import charges paid to Pitney Bowes Inc.", másrészről, hogy van egy "Import charges" nevezetű tétel is, amit a checkout-nál kifizetni.

II. Szóval tehát, GSP-nél a Postának kizárólag a 399/799 forintot kell megfizetni? (Sem VÁM sem egyéb vámeljárási költség nincs a Postának, mert mindkettő megy checkout-nál a Pitney Bowes-nak?)

Hogy egy kicsit érthetőbb legyen ez a sok szöveg amit írtam, az Amerikából EIS-sel érkező, szóban forgó termékre hajlandó lennék kifizetni $180+$57+$64 = $301 összeget, viszont úgy már nem venném meg, ha kézbesítéskor a Posta kér ezen felül 4000 forintot és még VÁM-ot is...

III. A GSP-vel szállított másik terméknél viszont a "megérzésem" az, hogy ott a Pitney Bowes-nak kell fizetni checkout-nál a VÁM-ot és a vámoltatási költséget is, azaz, kézbesítéskor már ezekkel nem kell foglalkozni, legfeljebb a 399/799 forintos Postának fizetendő költséggel.

Ha valaki veszi a fáradságot, hogy végigolvassa ezt mind és az egyes pontokon kijavít, kiegészít, ahol kell, azt előre is megköszönöm!

Üdvözlettel,
Márton

[ Szerkesztve ]

(#86131) V/ válasza PMarton0712 (#86130) üzenetére


V/
Topikgazda

Az eBay és a logisztikai cége nem kér vámolási költséget, sem a GSP, sem az EIS esetén. A szó használata lehet ilyen Duties = Customs.
Az adott termékek többségénél a vámtarifa 0%. Így ez helyes Duties = $0

[ Szerkesztve ]

(#86132) PMarton0712 válasza V/ (#86131) üzenetére


PMarton0712
újonc

Köszönöm a választ!

Akkor jól gondolom, hogy elméletileg a 301 dolláron felül nem kell majd fizetnem érte? Legalábbis azt az esetet leszámítva, ha a Posta valamiért túlbuzgó és mégis vámoltatni kívánná? (Ez egy használt laptop egyébként, amihez a töltőjét is hozzáadják, nem tudom, hogy így melyik vámáru kategóriába esik).

(#86133) V/ válasza PMarton0712 (#86132) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezeket nem biztos hogy mezei Postával küldik, futáros kézbesítés várható, a Posta esetén is az MPL.
Ha Posta újból kérné majd visszakéred az eBay-től az áfát, de nem lesz olyan.

(#86134) PMarton0712 válasza V/ (#86133) üzenetére


PMarton0712
újonc

Köszönöm ismét!

Igaz, úgy látom USA-ból hozott notebook-okra a vámtétel 0%, remélhetőleg az is marad a jelenlegi külpolitikai helyzetben (legalább ameddig meg nem jön, ha tényleg megrendelem)…

Ami az ÁFA-t illeti, igen sajnos gondoltam rá, hogy ebay-es ÁFA visszatérítés lesz, ha a Posta ismét kéri tőlem. A halvány remény ott van, hogy nem fogja…

(#86135) envagyok


envagyok
veterán

Sziasztok
Ebayen megnyertem usa-ból egy használt terméket.
395$ áron free shippinggel (ld. 1. Kép)
Aztán mikor megnyertem, már 395$+33.88$ szállítást ír. (2.kép)
Amikor meg fizetnék akkor 562$-t kellene fizetnem, $501+$43 szállítás + $17.97 vám (3.kép), sőt nem tudom milyen árfolyamon számol az ebay, de a végén már 198000ft jött ki rá :F

Szeretném megvenni, de 395$-nál nem terveztem többet adni érte, és nem értem mitől lesz közel 50%-al drágább.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség megvenni a megnyert áron, ha igen, hogyan, ha nem, akkor mi a teendőm, hogy lemondjam. (Esetleg a húgom Floridában él, ahol az eladó, talán neki elmehet a fenti áron?)

Egy másik terméknél meg véletlenül elírtam a licitet, és szeretném módosítani kisebb összegre.
A jelenlegi licitnél magasabbra, de a beírtnál kisebbre.
És az ebay nem engedi.
Azt hogyan tudnám korrigálni?

Köszönök minden segítséget. :R

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#86136) V/ válasza envagyok (#86135) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs kép, de a hirdetés linkje is kellene, mert az USA-ból nem szoktak ingyenes szállítással küldeni, az is köztudott hogy lesz import költsége (vám, áfa) és az mindig fizetéskor kerül elő, mert licitálós terméknél nem lehet tudni hogy hol fog megállni és mely országból viszik el ezért eleve nettó árak jelennek meg hirdetéseknél és a fizetési összesítő oldalon lehet látni.
De az eBay értesítője az milyen összeget tartalmaz mert annyiért vetted meg, ezen szövegű: You won with a xxxxxxxx bid! Next, make your payment.

Az eBay árfolyam nem számít, gondolom kártyával akarod fizetni és akkor a kártyakibocsájtó árfolyamával számolsz, lényeg az hogy a fizetési deviza felajánló képernyőn mindig a devizás összeget (alsó) kell választanod.

Összefoglaló, 6. Licitálás és hogyan törölhetünk egy tévesen leadott licitet?

[ Szerkesztve ]

(#86138) V/ válasza envagyok (#86137) üzenetére


V/
Topikgazda

A böngészős oldalon nézd már, ott jobban részletezve van hogy mire mit fizetsz és az e-mail-re gondoltam. A mobil app nem korrekt.
De törlöm ezt a hsz-t mert minden információ meg van rólad

Megnéztem és Magyarországi szállításra ezt írja

Duties: US $14.15 - Estimate, final at checkout, ami azt jelenti hogy becsült érték és majd a kasszánál látod

A 27% áfás bruttó ár 501,65 USD és a többivel együtt így lett 562,65 $

Lehet kérni vásárlás törlést, vagy ha nem fizeted ki akkor lesz egy feljegyzett nem fizetett a vevő "fekete pontod" és van olyan vevő korlátozás ahol ez számolják és macerás az eladónak amár feljegyzett jutalékot töröltetni

[ Szerkesztve ]

(#86139) envagyok válasza V/ (#86138) üzenetére


envagyok
veterán

Az sehogy se megy, hogy az Áfa fizetést én rendezzem itthon?
A végén még a Magyar Királyi banda is kitalálja hogy áfázza vámozza

A vásárlás törlést hogyan kell kérni?

De az emailben is csak 395usd+szállítás van írva. [kép]
Azért az 562usd köszönő viszonyban sincs.
És akkor használt cuccoknál is plusz áfát kell fizetni?
Azért ez durva.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#86140) V/ válasza envagyok (#86139) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha itt kifizeted akkor megérkezéskor már nem kell, de ha valamilyen csoda folyamán mégis kérnék akkor az eBay-től vissza tudod kérni.
Mint írtam nettó árakat látsz, a bruttósítás fizetéskor történik.
Import termék esetén fizetned kell import áfát, akár használt akár új, 1988 óta így van, minden leírva az Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél.

A vásárlási tételsornál a vásárlás jobb szélen More actions, Ask to cancel order

[ Szerkesztve ]

(#86141) envagyok válasza V/ (#86140) üzenetére


envagyok
veterán

Azért jobb lenne akkor kifizetni akkor a sarcokat, ha már itthon a cucc, minthogy előre kipengetni sok tízezret, ami még nem is biztos hogy megérkezik.
Meg durva, hogy az eladó kap 100k-t se, én meg fizetek 198k-t.
Lehet én vagyok hülye, de ez így nekem elég fura.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#86142) gyulaszu válasza envagyok (#86141) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Én már csak azt nem értem, hogy miért nem eleve a hugod címével licitáltál? :F aztán majd hazakerült volna valahogy...

gyulaszu

(#86143) V/ válasza envagyok (#86141) üzenetére


V/
Topikgazda

Azért mert az eBay nem kér vámkezelési díjat (itthon 4000 -12000 Ft kézbesítő cégtől függően) és ha elveszzne akkor visszakapsz minden pénzt.
Évztizedek óta lényegében nem változott a magánszeméylek importálásásra vonatkozó szabályozás, fizetni kell áfát és vámot ha van.

(#86144) envagyok válasza gyulaszu (#86142) üzenetére


envagyok
veterán

Elvileg még módosíthatok címet.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#86145) V/ válasza envagyok (#86144) üzenetére


V/
Topikgazda

Már nem és nem fog beleegyezni az eladó, mert ugrik az eladói védelme ha nem arra a címre küldi amit a licit végén megkapott, nem fogja kockáztatni ekkora összegnél, ha van egy kis esze.

[ Szerkesztve ]

(#86146) envagyok válasza V/ (#86145) üzenetére


envagyok
veterán

Még nem checkoutoltam, és van egy osztrák címem is már ott, be tudok írni további címet, és az eladó akkor fogja tudni hogy hova küldjem, mikor elküldtem a pénzt?
Legalábbis szerintem :F
De most az osztrák címet beállítva már kicsivel kevesebbet ír.
Persze lehet rosszul gondolom.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#86147) V/ válasza envagyok (#86146) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha fel van véve más cím és abba az országba van a hirdetésben szállítás akkor a fizetés előtt lehet azt választani, amit írtam az már kifizetett tételre vonatkozok.
Persze hogy olcsóbb, ott az áfa 20% így 7%-al jobban járnál.

(#86148) xcvbxcvb


xcvbxcvb
aktív tag

Ukrajnába küldött valaki mostanában valamit ?
Mennyire lehet rizikós ? Na jó, lehet ez hülye kérdés volt egy olyan országról amit éppen megtámadtak .

[ Szerkesztve ]

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#86149) francois8


francois8
tag

Sziasztok! A német ebay-en az eladók többségénél már nem lehet licitálni. Egyszerűen letiltja. Egyébként is szoktam írni mindegyik eladónak, hogy vállalják-e a szállítást és általában elég készségesek is a sellerek. Viszont már ketten is azt írták, hogy nem tudják beállítani a megbeszélt ár szerinti szállítmányozást. Nem az árral van a baj (szerintem), hanem azzal, hogy nem találják meg nemzetközi szállítás aktiválást. Tudna nekem valaki abban segíteni hogyan tudnám neki ezt tudomásukra adni? Sajnos én sohasem tettem még fel semmit, így azt sem tudom hol lehet ezt módosítani.

(#86150) V/ válasza francois8 (#86149) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglaló 8.a pontja alapján lehet elképzelésed, de a kezdő eladóknak nem áll rendelkezésükre nemzetközi szállítás és lehet hogy ezért nem megy.
Itt a német oldal linkje ebben a témában és a segítség.
Azért nem az gond hogy nem találják meg, sokan nem szívesen adnak el más országbeli vevőnek az esetleges szállítási és reklamációs problémák miatt, nem kell félreérteni, de többen nem igazán szeretnek magyar vevőkkel sem üzletelni.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.