Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86401) "_Maverick_"


"_Maverick_"
kezdő

Ebayen eladtam egy karórát. Amerikába kell postáznom. Fedexet választottam, a futár már megrendelve. Kaptam egy e-mailt a csomagnettől, hogy adjam meg az áru típusát, értékét a vám miatt. A vevő Viszont egyszer szerintem már kifizette az 50 dolcsis vámot... Ugyan tudnám ezt jelezni a Fedex felé? Vagy hadjam? A vevő majd visszaigényli?

(#86402) V/ válasza "_Maverick_" (#86401) üzenetére


V/
Topikgazda

Vámot biztosan nem, hanem az áfát. Neked meg kell adnod a vám-árunyilatkozatot, legalább 2 példányos számlát és azt is a szállítási megrendelőn jelezni hogy az eBay beszedte az áfát.

(#86403) "_Maverick_" válasza V/ (#86402) üzenetére


"_Maverick_"
kezdő

És ezt hol adjam meg?

(#86404) "_Maverick_" válasza "_Maverick_" (#86403) üzenetére


"_Maverick_"
kezdő

További problémám, hogy a terméket 600 dollárért hirdettem meg... Az ebay levont ebből az összegből valami 139 usd-t. Azt írja nettó bevétel 460 usd... Tehát 460 usd-t fogok kapni az óráért?

[ Szerkesztve ]

(#86405) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Sziasztok,

elég új vagyok ebay-n, nem sok minden csináltam még ott, most nézegetem ezt-azt, párat figyelőlistára tettem, azonban most vettem észre, hogy bizonyos tételek esetén a figyelőlistán az (aktuális) ár alatt van +VAT... UK tételek, amiknél láttam ilyet, de van olyan UK tétel, aminél ez nincs. Pl az első és az utolsó tétel is a screenshoton UK-ból jönne, előbbinél nincs, utóbbinál fel van tűntetve ez a plusz ÁFA dolog...

ez mit jelent pontosan?
ha pl az utolsó tételt megnyerem, akkor fizetéskor a leütési összegen felül +27%os ÁFÁt is fizetek )meg szállítási költséget stb).
Ezzel le van tudva az itthoni ÁFA, vagy ez teljesen más és vámnál ezen felül ismét kell még egyszer majd 27%ot fizetnem?

(azért furcsa, mert más ország tételeinél nincs ilyen ÁFA dolog és a szállítási cím jelen pillanatban egy UK freight forward service cím)

Előre is köszi :R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#86406) V/ válasza K1LLMy53Lf (#86405) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Összefoglalóban nézd meg a 16. pontot, leírva ami segíthet. Az Egyesült Királyságból nincs vám csak áfa, amit kb 134 font határig az eBay szedi be.

(#86407) K1LLMy53Lf válasza V/ (#86406) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

köszi, átolvastam. ugyanakkor még mindig nem értem miért is számol ÁFÁ-t, ha a szállítás egy UK címre történik?
nem zavar csak furcsa és újabb kérdéseket vet fel, mint pl.:

- mi történik, ha pl. posta hozza és újra be akarja szedni az ÁFÁ-t? működik ebben az esetben is a 17.1es pont, ergo visszakérem az ebay-től, nem kötnek bele?

- előfordulhat, hogy az ebay beszedi az ÁFÁ-t és a leütési összegre és szállításra, de ugye UK címre megy elsőként, és ezt észleli a magyar vám és külön, a freight service-es összegre bekéri az ÁFÁ-t? vagy ilyen "aprósággal"/ennyire részletesen nem foglalkoznak (ezzel)?

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#86408) V/ válasza K1LLMy53Lf (#86407) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerinted az Egyesült Királyságban nincs áfa? Használt termék esetén persze ott sincs, de az új termékek áfás áron mennek. Az helyi áfa, ha ide jön az meg import áfa, a mi 27%-os horror áfánkkal.
Ha valamiért nem tudja meg az ittebni kézbesítő cég hogy be lett szedve az áfa., akkor ahogy az Összefoglalóban benne van az eBay-től kell az általuk beszedett áfát visszaigényelni.
Ha angol címre megy a vásárlásod akkor azt Egyesült Királysági áfát szedik be, ahhoz semmi köze a maygar NAV-nak. Viszont ha ezt ezután az Egyesült Királysági címről ide küldeted akkor már itt az import áfát kell fizetned. Két külön dologról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#86409) K1LLMy53Lf válasza V/ (#86408) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

ezt mind értem és logikus is, csak ugye, ahogy az eredeti, indító kérdésben írtam: UK címet használva is írta, h kicsekkolásnál +27%os áfát fog felszámolni a tételre. mert ugye UK ÁFA nem 27%, vagy?

ez volt furcsa, nem értettem UK címre miért számol még +27%os ÁFÁ-t, és emiatt féltem, h esetleg duplán fogják.
de, amennyiben ez meg is történik (UK címre küldés, mégis számolja a 27%ot és utána freight service-t használva ismét megfizetteti magyar vám az áfát is), akkor a lényeg, h legrosszabb esetben vissza lehet kérni ebay-től, amit nekik befizettem (ugye ez más eset, mint ami le van írva, h kifizetem ebay-nek az áfá-t, ide küldi eladó és itt vámkezelés+áfát ismét beszednek. van egy extra, köztes lépcső)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#86410) V/ válasza K1LLMy53Lf (#86409) üzenetére


V/
Topikgazda

20%, de az UK cím volt az alapértelmezetten beállított szállítási cím? Mert nekem az angol címemre soha nem számolt 27%-ot.
És licites áraknál szerinted hogy lenen fix összeg áfa amíg nem üti le valaki? Az addig csak valami tájékoztató kiírás. De a 9,69 az 51-nek nem 27%-a.

[ Szerkesztve ]

(#86411) K1LLMy53Lf válasza V/ (#86410) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

nem mondtam, h fix összegű az áfa.. én azt írtam, h fixen 27%ot számolt úgy, h uk cím volt beállítva (másképp nem is tudnék rá licitálni, mert csak uk címre küldi az eladó)

ugyanakkor igazad van, közben váltott egyet és nem vettem észre. mert elsőre magyar cím volt, ott 27et számolt, aztán átlőttem angolra, h tudjak licitálni, de továbbra is írta a +vat-ot, ugyanúgy 27%ot (~13font közüli összeget), ezért nem értettem...

de gondolom akkor csak nem frissített azonnal a megfigyelési oldalon, csak a licitálás után, én meg figyelmetlen voltam. bocsi a felesleges körökért, így akkor tiszta :R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#86412) V/ válasza K1LLMy53Lf (#86411) üzenetére


V/
Topikgazda

51-nek a 27% = 13,77 én a képen 9,69-et látok, ami 20%

(#86413) Spet


Spet
addikt

Ebay-el kapcsolatosa bár inkább a csomagküldést érinti így fél-OFF a kérdés.

Amerikából rendeltem/ek több terméket, amely UPS+Ebay International shipping-el keresztül megy. A UPS még nagyan jól teljesítette a dolgát (pár nap alatt eljuttatta a csomagokat a depóba). Viszont az Ebay nemzetközi rendszerével esetleg lenne fennakadás? Az egyik csomag már 10 napja ül náluk, és régebben ennél azért sokkal gyorsabbak voltak.

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#86414) Mela01


Mela01
friss újonc

A fiam rendelt egy termeket, nem érkezett meg, ezért kérte a visszafizetést. Okozhst gondot a visszatérítésnél, hogy időközben megvaltozott a kártyaszáma? Az új kartya adatait rögzítette az ebayen

(#86415) V/ válasza Mela01 (#86414) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem, mivel banki utalással ment el a pénz. Ha nem szünt meg a bankszámlája amihez tartozott a kártya akkor meg fogja kapni

(#86416) csikasz76


csikasz76
csendes tag

Általában a német Ebay-en szoktam ritkán laptopokat vásárolni Németországba, mert ismerősöm haza szokta hozni.
Most ismerősöm hazajön 1 hónapra és én át szeretném állítani, az Ebay-t, hogy azokat a laptopokat mutassa, amit szállítanak Magyarországra is, de ha átállítom a szállítás helyét Magyarországra akkor a Magyarországon megvehető laptopokat mutatja ami pont az ellenkezője amit szeretnék:

https://www.ebay.de/sch/i.html?_fsrp=1&rt=nc&_from=R40&_nkw=laptop&_sacat=175672&LH_PrefLoc=1&_fcid=93&_udhi=150

Mit rontok el?

Csikasz

(#86417) V/ válasza csikasz76 (#86416) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem egészen értem amit Magyarországra szállítanak azok vehetők meg, szóval jól látod az eredményeket. Nem inkább olcsóbban vásárolnádmeg? Mert én inkább beírnám az ismerősöm német címét és arra a címre kérve és Németország szállításút keresnék.

[ Szerkesztve ]

(#86418) csikasz76 válasza V/ (#86417) üzenetére


csikasz76
csendes tag

Ha megnézed akkor minden találat Magyarországon található és megvehető laptopot mutatja, nem azt amit Németországban Magyarországra is szállítanak.

Csikasz

(#86419) V/ válasza csikasz76 (#86418) üzenetére


V/
Topikgazda

Mert olyan nincs a találatok közt. Német eBay-n kötelező német szállítást megadni. Ha beállítod hogy a termék helye Magyarország legyen akkor is más az eredmény és akkor is ha a kérésnél magyarországi szállítást jelölsz. Böngészőben jobban tud paraméterezni.

(#86420) V/ válasza V/ (#86419) üzenetére


V/
Topikgazda

Erre a keresési listára feladja a Magyarországra szállítókat, de nem lehet szűrni Németországra és azok is benne vannak akik nem adtak meg konkrét szállítási költséget ide, viszont nem zárkóztak el a szállítástól, csak fel kell venni velük a kapcsolatot a licitálás, vásárlás előtt konkretizálni a módját és árát.
De akkor nem értem az ismerős kapcsolatot, ha ide akarod küldetni az eladóval.

[ Szerkesztve ]

(#86421) csikasz76 válasza V/ (#86420) üzenetére


csikasz76
csendes tag

Ha itthon van 1 hónapot akkor nem tudja átvenni Németországban :)

[ Szerkesztve ]

Csikasz

(#86422) V/ válasza csikasz76 (#86421) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem, de legalább 30 € a szállítási költség és ha számolnak áfát az 27% a 19% helyett.

(#86423) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

ezt olvastatok?
https://24.hu/belfold/2023/07/29/kina-gumipapucs-mosogep-600-forint-vammentesseg-posta-vamszolgaltatasi-dij/
jo nagy hulyeseg mert a dijat nem azert fizeti mert abbol vagy lesz vamafa vagy nem, hanem az eljarasert. ezzel aztan jo nagy bakot fog loni a fogyasztovedelemnel (ami amugy mar nincs is).
oruljon neki, h 400ftbol megussza, ha neki kene inteznie mint anno regen akkor lecumizna magat a gumipapucsaval egyutt...
emlexem mikor meg az orcyhoz kellett jarni es fel napokat szopni ott az ugyintezessel. akkor orultem volna ha ennyibol es ilyen egyszeruen megoldhato lett volna mint most.
nem mintha nagyon dicsernem a postat mert van baj veluk igy is, meg megy a lehuzas most is, de ugy remlik elmehet maganak es elintezheti az haccaz ft-os vackara a vameljarast sajat erobol is. ugy tom ez a lehetoseg most is megvan.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#86424) V/ válasza rednifegnar (#86423) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen az Aliexpress topikban. De két éve kér pénzt a Magyar Posta a vámmentes, de vámárunyilakozat beadásos és ezért munkát igénylő tevékenységért. Nincs itt semmi látnivaló fogyasztóvédelmi szempontból.

(#86425) Tulku


Tulku
veterán

Sziasztok!

Eladó nem küldi az árut, semmire nem reagál, az elmebaj szerint a vásárlási előzményeknél ilyenkor fel kellene bukkannia valami visszatérítési ikonnak, de nem bukkan fel...mit tehetek?
Van vmi e-mail vagy egyéb amire írhatok nekik?
Közel 150 vásárlás és ilyen még nem történt velem...

Köszönöm a válaszokat!

(#86426) V/ válasza Tulku (#86425) üzenetére


V/
Topikgazda

Van erről szó az Összefoglalóban, de ha nincs postázva akkor van egy Cancel order link gomb. Ha eBay.com akkor More actions listában Ask to cancel order.

(#86427) gyulaszu válasza Tulku (#86425) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Esetleg nem német az eladó?
Ott most kitört a nyári szünet, lehet csak elutazott...

gyulaszu

(#86428) Tulku válasza V/ (#86426) üzenetére


Tulku
veterán

Hát ez az....ezt adja ki...

(#86429) Tulku válasza gyulaszu (#86427) üzenetére


Tulku
veterán

És semmire nem válaszol 2 hete?

(#86430) V/ válasza Tulku (#86428) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt írtam ha még nincs szállítva.
Mi a státusza? Noch nicht verschickt (Awaiting shipment) vagy valami más.
De jobb lenne ha nem használnád a magyar nyelvet vissza kéne állítani angolra, felül valami földgömb ikon.
Ha szállítva az állapot akkor viszont addig nem tudsz semmit sem reklamálni amíg nem telik el a várható kézbesítés első dátuma. Ha esetleg törölte volmna az eBay az eladó, a vásárlást arról kapnod kellértesítőt és akkor mehet a nem érkezett meg reklamáció a dátumtól függetlenül.

(#86431) Tulku válasza V/ (#86430) üzenetére


Tulku
veterán

Még nincs szállítva a státusz...és lejárt a szállítási határidő...
Augusztus 1 volt a határidő...ezért kérdeztem, mit tehetek...

Hol reklamálhatok...ez lenne a kérdés, mert mindig azt mondja, hogy lépjek kapcsolatba az eladóval, az pedig nem válaszol semmire....írtam már vagy 5 levelet...

(#86432) V/ válasza Tulku (#86431) üzenetére


V/
Topikgazda

Határidő vége 08.01. éjfél, ma még nem lehet reklamálni.
Az előző képen látható vásárlásnál ez van: Est. delivery Fri, Aug 4 - Mon, Aug 7 ami azt jelenti hogy augusztus 8 a reklamáció kezdete.
More actions
I didn't receive it

[ Szerkesztve ]

(#86433) Tulku válasza V/ (#86432) üzenetére


Tulku
veterán

OK köszönöm...volt egy ilyen sejtésem, de megerősítettél! :R

(#86434) Tulku


Tulku
veterán

No akkor augusztus 2. van és ugyan azt a feliratot kapom ha az ask to cancel order megnyomására...a vásárlási előzményekben is ugyan erre a feliratra ugrik.

Kérnék tanácsot, hová lehet ilyenkor fordulni, van-e egy olyan link, ahová elpanaszolhatom a dolgot....mert az eladó két hete semmilyen választ nem ad.

:R

(#86435) V/ válasza Tulku (#86434) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem azt írtam oknak mivel szállítási idő lejárt, hanem ezt:
More actions
I didn't receive it
Hiszen nem érkezett meg.

[ Szerkesztve ]

(#86436) Tulku válasza V/ (#86435) üzenetére


Tulku
veterán

Nekem ilyet nem dob fel....kép alján a dátumnál jól látszik, hogy ma készítettem:

(#86437) V/ válasza Tulku (#86436) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem jó helyen vagy. A vàsárlási listában van a sor jobb szélén. De itt a Cancel order látszik középen,biztos hogy a várható szállítási idő végső dátuma letelt mert 30 nap lenne július 17-től. Mivel PayPal fizetés volt ott is lehet reklamálni ha ott indítod most akkor kiírja ha az eBay- vám még rá lehetőséged reklamálni.

[ Szerkesztve ]

(#86438) Tulku


Tulku
veterán

Egyébként pont a paypal reklamációt akartam elkerülni, mert az elég bonyolult, mindeféle iratot meg számlát, visszajelzést kérnek, itt pedig bőszen hirdetik az elmebaj vásárlóvédelmet, de úgy látom én ebből kimaradok...

(#86439) V/ válasza Tulku (#86438) üzenetére


V/
Topikgazda

A Paypal semmit nem kér, a PayPal topik Összefoglaló tartalmazza a dispute leírást is. Persze mivel az eBay kezeli a te PayPal fizetésedet ott rendezik ezt a reklamációt is.
Azért nem tudsz továbblépni mert nincs elküldve viszont a vásárlás törlése meg az eladóhoz kötődik

(#86440) Tulku válasza V/ (#86439) üzenetére


Tulku
veterán

Úgy néz ki találtam egy kiskaput...kérte az elmebaj hogy adjak visszajelzést a vásárlásaimról és benne volt ez is, kiválasztottam, majd hangyaf....i betűkkel volt egy link, ha valami baj van a vásárlással, írjak nekik, megírtam, válaszoltak, hogy elküldték az áruháznak, ha 6-ig nem kapok választ akkor lesz valamilyen lehetőség a visszaigénylésre...

No azért ez elég bonyolult ügy, az már látszik... :W

(#86441) Johnny02


Johnny02
újonc

Sziasztok! Régen voltam eladó ebayon. Most ujra regeltem más adatokkal (változtak az adataim közben). Meghirdettem egy terméket. Fél óra mulva törölték a hirdetésem és felfügesztették a fiókom. A felfügesztés az ebay irányelvek miatt történt. Próbáltam higgadtan megkérdezni hogy pontosan mi a baj, válaszul azt mondták hogy nem mondják el mert akkor megkerülhetem a rendszert!

Csináltam egy új regisztrációt az asszony adataival. Nem merek hirdetést feladni mert félek hogy ezt is felfüggesztik.
Esetleg tudnátok ötletet adni hogy mit ne csináljak? Vagy valami ötlet tapasztalat?
Tisztességesen szeretnék kereskedni ebayon. Főleg majd dropshippingel akarok majd foglalkozni. Tisztességes árú tisztességes árakkal. Ötleteket tanácsokat előre is köszönöm. Tisztelettel Zsolt!

(#86442) V/ válasza Tulku (#86440) üzenetére


V/
Topikgazda

Annyit még meg tennél hogy megnézed hogy a Contact seller-t választva van neked ilyen alpont I didn't receive my item és arra van-e valami válasz? Mert nekem ír egy dátumot majd azt hogy ha addig nem kapom meg akkor kérhetem a refund-ot

(#86443) Tulku válasza V/ (#86442) üzenetére


Tulku
veterán

(#86444) V/ válasza Tulku (#86443) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezért nem értem hogy miért nem lehet a meg nem érkezettet indítani, hiszen itt az azt írja hogy lejárt és csak a contact the seller link van az eBay Costumer link meg nincs. Nem igazán tudom az okát.

(#86445) Tulku válasza V/ (#86444) üzenetére


Tulku
veterán

Ráadásul válaszolt az "eladó" hogy küldi a csereterméket.....amire visszaírtam neki, hogy kérem a pénzem visszatérítését....

(#86446) setup


setup
junior tag

Sziasztok, leírom hogy jártam, hátha másnak segít.
Rendeltem filléres vackokat Tajvanból. Ebay elvileg mindent is intéz. Volt, ami meg is jött, több is. Mindennek utána kaptam sms-t ma, de egyszerre két küldeményazonosítóval. Az egyiket megnyitom a posta online felületén, tartalmaz egy doksit, hogy 0-Ft Áfa és Vám került megállapításra, de került rá Postai szolgáltatási díj 399Ft, amit online kifizethetek. Megnyitom a másikat, ugyanez. Szóval levettek 800Ft-al fogalmam sincs miért.
Nem sz@rrágás, csak azért írom, mert két darab USB-s akku töltő áramkör az egyik, aminek 250Ft darabja, a másiknak meg ötszáz darabja, az is kettő.
Mindkét küldeménynek 1631Ft van beírva küldeményértéknek a posta weblapján, rejtély hogy jött ki, mert az egyik még a mindennel együtt sem lehet annyi.
Másik, egyébként ötezer feletti értékű csomagom meg valami gyors postás volt, szintén Tajvan, de sokkal hamarabb ideért és mint átirányított csomagot vehettem át itthon egy Foxpost automatából. Nekem totál követhetetlen mi mikor és miért annyi, amennyi, de pl. a gyorspostás cucc is frísiping volt, csak nem a sima economy, mint a többi. No, hát így jártam.

(#86447) V/ válasza setup (#86446) üzenetére


V/
Topikgazda

Beírva minden az Összefoglalóba ide: 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
De akkor röviden, hiába vámmentes 150 €-ig az nem változott hogy vám-árunyilatkozatot kell beadni a vám felé az ilyen küldeményekre. A Magyar Posta ezért a tevékenységért kér szolgáltatási díjat, ez lehet ha megkpják az online elérhetőséget 399 Ft vagy ha nincs elérhetőség akkor utávlétes kézbesítés és 799 Ft. Ez ha IOSS rendszerű a vásárlás az adott csomag értékétől függetelen fix díj. Már 2 év és 1 hónapja ez van.

(#86448) setup válasza V/ (#86447) üzenetére


setup
junior tag

"SpeedPAK Economy" Ezt keressétek Kínából és akkor itthon nem a Magyar Postához kerül és nincs lehúzás. Persze értem, hogy a nulla forintokról lehet(ne) nyilatkozni bárki felé minden csomagküldőnél, de nagyobb tétben merek fogadni rá, hogy a Foxpost sem szolgáltat nekem saját költségére, hanem simán csak elmulasztották megtenni az értelmetlen nyilatkozatot és emiatt velem sem fizettették ki.

(#86449) Tulku válasza Tulku (#86445) üzenetére


Tulku
veterán

Most már semmit nem értek...mindenkinek megírtam ismét hogy visszatérítést kérek, erre módosította a szállítási infónál hogy megkért valami szállítási számot a szállításhoz, tehát, hogy ő kiszállítja....természetesen nincs tracking number, tehát szín tiszta időhúzás az egész...

Hihetetlen ez az egész história, és természetesen az is, hogy nem tudok semmilyen visszatérítést igényelni, holott azt szajkózzák, hogy ők védenek engem.

(#86450) rednifegnar válasza setup (#86446) üzenetére


rednifegnar
senior tag

a 400-at nem az alapjan fizeted hogy mennyi lesz a vam+afa osszege hanem azert mert maga a vameljarasnak van koltsege.
de mondok jobbat, orulj hogy kaptal online ertesitot. ha az nincs akkor kapasbol dupla az osszeg. az kulon jo hogy kihozzak mikor otthon se vagy es dupla arert mehetsz a postara sorban allni.

A camera does not make art, the artist makes art.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.